سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق قاره آسیا فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق قاره آسیا فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق قاره آسیا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق قاره آسیا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق قاره آسیا فایل ورد (word) :

در قاره پهناور آسیا با مجموعه متنوعی از نظام های آموزشی مواجه می باشیم که از یک سو برخی به دلیل تطابق بیش تر وضعیت نظام با اهداف از پیش تعیین شده و برخورداری از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی آموزش دیده از وضعیت مطلوب تری برخوردار بوده و از سوی دیگر برخی نیز با ادامه حاکمیت روش های سنتی برنظام آموزشی مدارس از بازدهی لازم برخوردار نبوده و به دلایل عدم تأمین منابع مالی مورد نیاز، عدم برخوداری از امکانات، فرصت ها، تجهیزات و شرایط لازم از آموزشی پویا محروم می باشند. در این پیش گفتار تجزیه و تحلیل نظام آموزشی کشورهای جهان مد نظر نبوده بلکه به نگاهی توصیفی به اطلاعات موجود اکتفا می گردد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد مقاومت سازه در مقابل آتش فایل ورد (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد مقاومت سازه در مقابل آتش فایل ورد (word) دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد مقاومت سازه در مقابل آتش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد مقاومت سازه در مقابل آتش فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد مقاومت سازه در مقابل آتش فایل ورد (word) :

مقاومت سازه در مقابل آتش

تعداد طبقات حداکثر ارتفاع حداکثر سطح طبقات یا آپارتمان (متر مربع) حداکثر حجم ساختمان یا آپارتمان (متر مکعب) حداقل مقاومت اجزای اصلی سازه در برابر آتش (بر حسب ساعت)
1 نامحدود 800 4000 نیم ساعت
1 نامحدود نامحدود نامحدود نیم ساعت
4-2 m 15 800 8500 نیم ساعت
4-2 نامحدود نامحدود نامحدود 1 ساعت
7-5 m 28 نامحدود 14000 1 ساعت
بیش از 5 طبقه نامحدود نامحدود نامحدود 5/1 ساعت

* سیل:
برای حفظ و حراست ساختمان های آموزشی و امنیت دانش آمزان در مقابل سیل به کارگیری تمهیداتی در انتخاب مکان می تواند موثر واقع گردد. این تمهیدات شامل احتراز از ساخت فضاهای آموزشی در مناطق پست و سیل گیر و حفظ حریم سیل ها و رود خانه های فصلی و دائمی خواهد بود.
* نکات کلی برای ایمنی در مدارس:
• نرده های حیاط طوری انتخاب شوند که امکان بالا رفتن یا خرید اجناس از میان آنها برای کودکان میسر نباشد.
• از بکارگیری مصالح صاف و صیقلی در کف پرهیز شود.
• از بکارگیری درهای شیشه ای پرهیز گردد، مگر شیشه های ایمنی.
• پنجره ها باید به داخل باز شوند تا به سادگی قابل تمیز کردن باشند.
• نصب حفاظ برای پنجره ها در طبقات لازم است. در طبقه همکف این حفاظ باید طوری طراحی شود که در واقع اضطراری امکان فرار از پنجره میسر باشد.
• اتاق کمکهای اولیه در نزدیکی دفتر مدرسه و یا اتاق مربی بهداشت پیش بینی شود به طوری که از نور طبیعی ، تهویه و فضای کافی برای تجهیزات کمکهای اولیه برخوردار باشد.
• کلیدهای برق باید روی دیوار خارجی توالت ها نصب شود. توالتها، بهتر است به طرف بیرون باز شوند.
• مبلمان مدارس باید عاری از هر گونه خوردگی و یا لبه

های تیز فلزی باشد.1
خصوصیات فیزیکی مدرسه:
* تراکم دانش آموزان:
تحقیقات نشان می دهند ، تراکم زیاد جمعیت به عنوان عامل فیزیکی، رفتارهای تهاجمی را افزایش می دهد و در صورت استمرار، موجب بروز واکنش های بیمار گونه و نابهنجاری می شود. تراکم فیزیکی نیز در انسان حساس ازدحام بر می انگیزد. نظر به اینکه دانش آموز به اندازه سطح کلاس مشخص می کنند. احساس ازدحام از میزان تراکم تأثیر پذیرد ولی پدیده ای است ذهنی و از عوامل روانشناختی از یکسو و محیطی – فرهنگی از سوی دیگر متأثر می شود.
آستانه تحریک پذیری افراد از نظر احساس ازدحام تحت تأثیر تجارب پیشین آنان قرار می گیرد. به عنوان مثال معلمینی که به تدریس در کلاسهای پر جمعیت عادت کرده اند، در یک کلاس سی نفره احساس ازدحام می کنند.
نوع فعالیتی که قرار است در فضای واحد انجام شود نیز عاملی بس موثر در بروز احساس ازدحام می باشد. به عنوان مثال هرگاه در یک کلاس پر جمعیت (با تراکم بالا) دانش آموزان با رفتار انفعالی، فقط به سخنان معلم گوش کنند، ازدحام محسوب نمی شود. مگر اینکه موضوع درس (کاردستی) باشد و یا یک روش تدریس ویژه دانش آموزان را به فعالیت و تحرک بیشتر وادار نماید. به طور خلاصه احساس ازدحام هنگامی به انسان دست می دهد که علاوه بر عوامل دیگر، تراکم جمعیت مخل آسایش شده، موانعی در مقابل جریان طبیعی فعالیتها ایجاد کند.
* تاثیر اندازه مدرسه:

 

به نظر می رسد که مدرسه بزرگ نفوذ دارد. ابعاد خارجی بزرگ آن، راههای طولانی و اتاقهای زیاد آن و گروههای بزرگ دانش آموزان آن ، همگی اشاره بر قدرت و خوبی آن دارند. مدرسه کوچک فاقد این اطمینان است. ساختمان متوسط آن ، راهروی کوتاه و اتاقهای کم و دانش آموزان معدود آن به صورت گروههای کوچک می باشند و این یک حسی از محیط سطحی و نه چندان تحصیلی را به ما منتقل می کند. اما اینها تنها یک نظریه گول زننده است.
کاملترین اطلاعات در مورد تاثیر اندازه مدرسه بر نوجوان و تحقیقات انجام شده توسط یک روانشناس به نام راجر بایگل و همکارانش بدست آمده است.
مدارس بزرگ بیش از مدارس کوچک مسائل متنوع را ارائه می کنند. اما تنوع موضوعات ارائه شده در آنها هنگامی که اندازه مدرسه افزایش بیشتری دارد به مقدار کمی افزایش پیدا می کند. در حالیکه یک مدرسه با 2000 دانش آموز ممکن است دارای 50 موضوع کلاسی متفاوت باشد. یک مدرسه با 4000 دانش آموز ممکن است فقط شامل 60 موضوع باشد. به هر حال شاید جالب توجه ترین یافته ها، توجه به مشارکت در فعالیتهای غیر کلاسی است. ممکن است توقع داشته باشیم که مدارس بزرگ علاوه بر فراهم کردن فعالیتهای متنوع تر ، فعالیتهای فوق برنامه گوناگونی را نیز به دانش آموزانشان ارائه دهند که البته همین طور نیز هست. اما از آنجا که مدارس بزرگ دانش آموزان زیادی دارند، مشارکت در فعالیتهای مختلف در مدارس بزرگ نصف مدارس کوچکتر است. مدرسه کوچک به دانش آموزان اجازه کار نزدیک با دیگران می دهد و حس اهمیت و مورد نیاز بودن را به آنها القا می کند.
گزارشی نشان داده ات که در یک مدرسه کوچک دیر یا زود اغلب دانش آموزان این شانس را می یابند که در یک تیم ورزشی یا تشکیلات دانش آموزی مشارکت کنند. اندازه مدرسه مخصوصاً بر مشارکت دانش آموزانی که موقعیت خوبی ندارند، اثر دارد. در مدارس بزرگ دانش آموزان حاشیه ای به ندرت در فعالیتهای مدرسه سهیم می شوند ولی در مدارس کوچک این دانش آموزان حس درگییری و تعهد یکسانی به دانش آموزان موفق از نظر درسی دارند.
کارشنماسان اکنون در مورد این مساله که اندازه ایدال آل یک مدرسه برای نوجوانان بین 500 تا 1000 دانش آموز است، اتفاق نظر دارند.
* رنگ فضاها:

رنگ به عنوان عنصر تفکیک ناپذیر معماری تاثیر بر روحیه و رفتار کاربران فضاها و ساختمانها دارد و حالات روانی و عاطفی آنها را شدیداً تحت تاثیر قرار می دهد.
انسان پدیده های اطراف خویش را همراه با رنگ مشاهده می کند و نسبت به آنها واکنش نشان می دهد. رنگه هر یک حاوی پیامی خاص به بینندگان می باشند که این موضوع از قدیم الایا

م مورد بررسی و تحقیق دانشمندان و روانشناسان بوده است. در مدارس، رنگ فضاها و تجهیزات آموزشی به دلیل شرایط نسبی و روحی کودان و نوجوانان از حساسیت بیشتری برخوردار است. زیرا این امر می تواند باعث شادابی و نشاط، آموزشی روانی و تحرک و تلاش دانش آموزان شود و فرایند یادگیری را افزایش دهد. همچنانکه می تواند زمینه کسالت، خمودگی ، بی تحرکی، عصبانیت ، اضطراب و افسردگی آنانرا فراهم آورد.
– برای رنگ آمیزی دیوارهای داخلی کلاسها ، رنگهای گرم و آرام مناسبند نظیر کرم بژ. تناسب این رنگها ناشی از وجود رنگ زرد در آن است که همواره مظهر روشنایی و علم بوده است. همچنین تراکم رنگ سفید در داخل آن باعث تعادل فضا می شود.
– پیش فضاها، راهروها و راه پله ها به ویژه در سالهای اولیه تحصیل، همواره مواجه با شور و شعف و هیجان دانش آموزان هستند. معمولاً در زنگهای استراحت یا موقع تعطیل مدرسه، دانش آموزان با هیجان زیاد کلاسها را ترک می کنند. همچنین پس از استراحت در زنگ تفریح از فضاهای شاد و پر شیطنت حیاط مدرسه به کلاس بر می گردند و این فضاها حائل میان حیاط و کلاس هستند. بنابر این اگر رنگ این فضاها ، رنگهای سرد و آرام باشند. در کنترل هیجانات روحی تاثیر به سزایی دارند و علاوه بر آرامش محیط، از تصادفات احتمالی دانش آموزان می کاهند.
– رنگ آمیزی درهای ورودی کلاسها و دفتر مدارس باید همیشه تیره تر از زمینه رنگی دیوارهای راهرو باشد. این تیرگی توجه و احترام دانش آموزان را بر می انگیزد و درعین حال هشداری است که تفاوت میان فضای کلاس درس و حیاط را به او گوشزد می کند.
درسالنها، فضاهای ورزشی و اماکن صرف غذا باید از هماهنگی رنگهای گرم استفاده شود. در سرویسهای بهداشتی به لحاظ ویژگی محیط آموزشی و فقدان استانداردهای بهداشتی در عموم این فضاها، استفاده از رنگ سفید مناسبتر است. وجود این رنگ و لطمه پذیری آن در اثر کمترین آلودگی، حداقل هشداری است که مسئولین نظافت فضای آموزشی را مجبور به کنترل و نظافت مستمر خواهد کرد.
– در آزمایشهها، سطوح دیوارها، رنگهای گرم و روشن دارد، اما سطح میزهای آزمایشگاهها حتی المقدور سفید است. سفید بودن میز در صورت آلودگی سطح میز به مواد شیمیایی رنگی ، اسیدها و بازها، دانش آموز و مربی را به طور موثرتری خبر خواهد کرد. در اتاق بهداشت باید از رنگهای سرد و روشن استفاده کرد. در این نوع هماهنگی یک رنگ سرد (مثلاً سبز یا آبی) به عنوان رنگ اصلی انتخاب می شود و سایر رنگهای سرد با ارزشهای مختلف در کنار آن به کار برده می شود.
این نوع هماهنگی محیط را ساکت و آرام جلوه خواهد داد.
سازماندهی و ساختار کلاس:

 

اکنون محققان معتقدند که با اهمیت ترین عوامل موثر مدرسه مربوط به یادگیری و پیشرفت روانی در دوره بلوغ با محیط مدرسه و کلاس در ارتباط می باشد. در مدارس خوب محیط مباحثه بین معلم و دانش آموزان وجود دارد و سیستم آموزشی به یاد گیری و نه حفظ کردن تاکید دارد. جنبه های مختلف جو مدرسه اثر مهمی بر یادگیری و مفقیت نوجوانان دارد.
دانش آموزان و معلمین در کلاسهای جدید که از ترکیب مناسب مشارکت دانش آموزان و حفاظت معلم تشکیل شده است، نسبت به کلاسهای کنترل شده راضی ترند. در این کلاسها معلمین مشارکت دانش آموزان را تشویق می کنند، اما نمی گذارند که کلاس از کنترل خارج شود. کلاسهایی که به تکلیف کلاسی تحت کنترل معلم تأکید دارند، دانش آموزان دلواپس، بی علاقه و ناشاد دارند.
یکی از بدیهی ترین خصوصیات محیط آموزشی، کلاس مستطیل شکل می باشد. چرا یک کلاس دایره شکل و یا مربع شکل نباشد؟ آیا این مساله دارای اهمیت است؟ به طور کلی کلاسهای مستطیل شکل همراه با ردیفهای صندلیها و پنجره های بزرگ که به قصد فراهم آوردن تهویه، نور ، تخلیه سریع و آسانی نظارت و دیگر نیازها ساخته می شده. از اوایل قرن 19 وجود داشته است.
با وجود پیشرفتهای جدید در نور پردازی، آکوستیک و فن ساختمان هنوز اغلب مدارس جعبه های هستند که با مکعب هایی پر شده اند و مکعب ها هر یک شامل تعداد مشخص صندلی در ردیفهای مرتب می باشند. آیا در این کلاسها آنهایی که در جلو قرار گرفته اند، نسبت به پشت سریها فعالتر می باشند؟ آیا دانش آموزان اگر به معلم نزدیکتر باشند، بیشتر علاقه مند می شوند؟ بالاخره اندازه کلاس چه مقدار باید باشد؟ این مسائل برای بیش از نیم قرن مورد بحث قرار گرفته و مباحثات ادامه دارد. شواهد نشان می دهد که تجربیات تحصیلی فراهم شده در کلاسهای کوچک و بزرگ متفاوت می باشد. در کلاسهای کوچکتر آگاهی بیشتر، فعالیت گروهی بیشتر، برخورد مثبت بیشتر بین دانش آموزان و رفتارهای نامطلوب کمتری وجود دارد. به هر حال تخمین تأثیر دقیق اندازه کلاس بر پیشرفت دانش آموزان معمولاً مشکل است.
در بحث سازماندهی و ساختار کلاس یک معلم می تواند به طرق مختلف کلاس را سازماندهی کند. به عنوان مثال او می تواند دانش آموزان را در تصمیم گیری دخالت دهد. می تواند کلاس را به گروههای کوچک تقسیم کند، می تواند باعث گردد تا انش آموزان به یکدیگر کمک کنند و یا می تواند فعالیتهای کلاس را به شیوه سنتی انجام دهد.
فلسفه یک کلاس ازاد بر این اساس می باشد که کودکان با شرکت فعال و دخالت در یادگیری خودشان نسبت به دریافت بی اراده از معلم ، یادگیری بهتری خواهند داشت.
در کلاس آزاد به ندرت دانش آموزان مشغول به انجام یک فعالیت در یک زمان می باشند. بعضی از محققین میان مفقیت درسی کودکان آزاد و کلاس سنتی تفاوتی پیدا نکردند. در حالیکه عده ای بیان کرده اند که کودکان در کلاسهای سازماندهی شده بیشتر ریاضی می آموزند و بهتر می خوانند. بخشی از پاسخ این معما در این حقیقت نهفته است که بعضی از کودکان در یک کلاس سنتی سازمان یافته بهتر می باشند و بضی دریگر در یک کلاس سازمان یافته متغیر راحتتر هستند. بنابر این بسیاری از مدارس هر دو نوع کلاس سنتس و آزاد را پیشنهاد می کنند تا به مخالفین (دانش آموزان و معلمان) نمونه ای را ارائه کنند که با نیازهایشان سازگار باشد. مساله دیگر این اسن که: بعضی فرهنگها به آموزش انفرادی تاکید دارند. در حالیکه بعضی دیگر به راههای مشارکتی برای یادگیری اهمیت می دهند. آگاهی از زمینه فرهنگی دانش آموزان در طراحی سازماندهی یک کلاس موثر است. زیرا دانش آموزان هنگامی که سازمان اجتماعی با ارزشه

ا و جهان بینی فرهنگی آنها مطابقت دارد، یادگیری بهتری دارند.
* انواع چیدمان در کلاس:
1- ردیفی و ستونی: این سنتی ترین وضعیت می باشد. در حقیقت تا زمانی پیش و شاید امروزه در بعضی مدارس، نیمکتها به شکلی به زمین متصل بودند. این قرارگیری برای زمانی مناسب اس
2- فرم دایره ای شکل: فرمهای دایره ای شکل برای مباحثه کلاسی و تکلیف کلاسی مناسب هستند. البته این نوع سازماندهی مشکلی که دارد، این است که تعدادی از دانش آموزان به ناچار با پشت معلم یا نیمرخ او روبرو می شوند و نمی توانند ارتباط بصری مناسبی با او داشته باشند.
3- گروهی: نشستن گروهی در گروههای 4 تا 6 نفری برای مباحثه گروهی و یادگیری مشارکتی و تکالیف گروهی کوچک مناسب می باشد. برای نظارت بر تمام فعالیتها در چیدمان گروهیع معلم باید قادر باشد که ببیند در مراکز فعالیتی هر گروه چه اتفاقی می افتد. بنابر این موانع باید کم باشد و گروهها نباید دور از دید باشند. جدول زیر لیست نوسان رفتارهای مشاهده شده دانش آموزان را در هر سه وضعیت مختلف در کلاسها ارائه می دهد

رفتار ردیفی گروهی دایره ای نتیجه مقایسه
بلند کردن دست 82/2 40/3 25/2 گروهی‌‍‍ » دایره ای
گوش دادن 85/11 72/11 40/12 مساوی
نظریات مباحثه ای 50% 50% 68% مساوی
نظریات خارج از موضوع 67% 25/1 6/1 دایره ای > ردیفی
پاسخ شفاهی 18/1 76/1 28/2 دایره ای > ردیفی
جمع 78/15 89/16 03/17 گروهی > ردیفی
رفتار مزاحم 62% 68% 69% دایره ای > ردیفی
کناره گیری 54/3 43/2 28/2 مساوی
جمع 7/4 11/3 97/2 ردیفی > دایره ای

همانطور که در جدول مشاهده می شود، کم اثرترین سازماندهی و مرتبط ترین آن با رفتار نا مناسب هنگام ، نیمکتهای ردیفی است. به نظر می رسد که نیمکتهای ردیفی بیشتر از گروهی یا دایره ای با کناره گیری دانش آموزان ارتباط دارد. بعلاه سازماندهی دایره ای بیشتر از ردیفی و گروهی با رفتار مناسب و نظریات خارج از موضوع در ارتباط است.1
به نظر می رسد که مباحث فکری و ابتکاری باید با سازماندهی دایره ای تطبیق داده شود. در سازماندهی گروهی دانش آموزان نسبت به سازماندهی دایره ای دست خود را بیشتر بلند می کنند. در شکل دایره ای آنها نسبت به شکل های ردیفی و گروهی رفتار نامناسب و نظریات خارج از موضوع بیشتری را دارند. این موضوع نشان دهنده مشارکت فعال در سازماندهی دایره ای نسبت به ردیفی و گروهی می باشد. در شکل ردیفی بیشتر دانش آموزان کناره گیری می کنند.
تزئینات کلاس:
اگر چه نمونه های تزئینات کلاس قطعی نمی باشد ولی همه می دانند که این موضوع تا حدی دارای اهمیت است. تجارب دیگر نشان می دهند که چگونه بخشی از فضاها گرم و دعوت کننده هستند، در حالیکه بخشی دیگر سرد و بی روح می باشند.
بسیاری از دانش آموزان به دیدن کارهایشان بر دیوار علاقه دارند و این موضوعات می تواند به عنوان یک مشوق مورد استفاده قرار گیرد. همچنین می توان از موضوعات، اشکال و تصاویر مرتبط با کلاسها برای تزئینات کلاسها استفاده کرد که این مطلب هم به جذاب تر کردن فضا و هم به تفهیم بهتر موضوعات درسی کمک می کند.

* تعویض مکانیکی هوا:
– در هر یک از فضاهای ساختمان که با تهویه طبیعی نتوان تعویض هوای لازم را فراهم آورد، باید تعویض هوای مکانیکی انجام گیرد.
– تعویض هوای مکانیکی ممکن است توسط تأسیسات تهویه مطبوع انجام گیرد یا توسط تأسیسات مستقل و جداگانه ای که اختصاصاً به منظور تعویض هوای مکانیکی طراحی و نصب می شود، صورت پذیرد.
* تخلیه مکانیکی هوا:
در فضاهای در تصرف و اشتغال انسان که هوای آلوده و زیان آور برای سلامتی در آن وجود داشته باشد، از جمله موارد زیر، لازم است تخلیه مکانیکی هوا به خارج از ساختمان فراهم شود.
1) در فضاهایی که بر اثر وجود ماشین ها، مخازن، دیگهای سوخت جامد، مایع یا گاز، جوشکاری، پخت و پز و هر فعالیت دیگری ذرات گردو غبار، گرما، بو، دود، گاز و مانند آنها، تولید و به مقداری زیان آور برای سلامتی پراکنده شود.
2) اگر مقدار هوایی که به طور مکانیکی تخلیه می شود، از مقدار هوایی که به طور مکانیکی به فضا وارد می شود، کمتر باشد، باید پیش بینی های لازم را برای خروج هوای اضافی به خارج ساختمان، به طور طبیعی ، به عمل آید، بدون آنکه هوایی آلوده به فضاهای دیگر نفوذ پیدا کند.
سیستم تخلیه مکانیکی هوا باید چنان طرح و نصب شود که قادر باشد کل هوای آلوده فضای مورد نظر را به خارج از ساختمان انتقال دهد.
سیستم تخلیه مکانیکی هوا باید فقط در مواقعی به کار افتد که تخلیه هوا لازم باشد. در مواقع دیگر سیستم تخلیه هوا ممکن است کار نکند.
سیستم تخلیه مکانیکی هوای حمام، توالت، رختکن و مانند آنها باید از سیستمهای تخلیه مکانیکی هوای فضاهای دیگر ساختمان جدا و مستقل باشد.1
2-2-2-3- پیشنهاد سیستم گرمایش و سرمایش برای مدرسه:
تأسیسات سرمایش و گرمایش
مدارس با توجه به نوع فضا و استفاده دارای تجهیزات تأسیساتی خاص خود هستند. مبانی انتخاب تأسیسات در مدرسه به شرح زیر تیین شده است:
الف- ایجاد آسایش حرارتی در فضاهای مختلف
ب- ترکیب فضاهای مختلف با استفاده 1 ساعت تا 8 ساعت در روز
ج- افایش ناگهانی فشار به سیستم های تأسیساتی در روز
د- تنوع سلیقه در خط آسایش حرارتی (گروه دانش آموزان)
ه- سهولت استفاده بهره برداری
با توجه به مبانی مورد نظر، سیستم تأسیسات (حرارتی – سرمایشی) اساس زیر انتخاب شده است.
تقسیم بندی فضا
استفاده از سیستم های ترکیبی تأسیساتی با هدف کاهش مصرف انرژی (استفاده بهینه)
استفاده از انرژیهای نو
عدم تمرکز (با توجه به گستردگی طرح در سطح و نیاز به کاهش هزینه احد

اث)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی بررسی طراحی سیستم ثبت نام دانشگاه با نرم افزارهای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی طراحی سیستم ثبت نام دانشگاه با نرم افزارهای Asp , visual stu فایل ورد (word) دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی طراحی سیستم ثبت نام دانشگاه با نرم افزارهای Asp , visual stu فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

ASP.Net چیست ؟
تکنولوژی ASP .Net را می توان به زبان ساده، محیط برنامه نویسی تحت سکوی دات نت برای ساخت برنامه های کاربردی (Applications) قابل اجرا در بستر اینترنت به همراه زبان HTML معرفی کرد. هم اکنون نسخه های 2006،2005،8 زبان دلفی به طور کامل با سکوی دات نت سازگار بوده و از توسعه برنامه های کاربردی بوسیله ASP .Net پشتیبانی می نمایند. اگر شما با ASP کلاسیک آشنا هستید، باید گفت که ASP .Net به طور کلی با ASP کلاسیک متفاوت می باشد [تا قبل از ارائه سکوی دات نت تکنولوژی شرکت مایکروسافت برای ساخت برنامه های کاربردی تحت اینترنت ASP بود. که آخرین نسخه آن هم ASP 3.0 بوده است. بعد از ارائه ASP .Net تکنولوژی قدیمی ASP، را ASP کلاسیک نامیدند. همچنین به ASP .Net عبارت "ای اس پی پلاس" هم می گویند- م]. برای شما، به عنوان یک برنامه نویس دلفی که با توسعه سریع نرم افزار یا RAD و برنامه نویسی شیئ گرا (OOP) بوسیله خاصیت ها، متدها و رویدادها آشنایی دارید، تکنولوژی ASP .Net یک مدل بسیار قوی و مناسب جهت ساخت برنامه های کاربردی قدرتمند مطرح می باشد. هم اکنون در اینترنت تعدادی راه حل نرم افزاری با ASP .Net و دلفی ارائه شده است. که از آن جمله می توانید به پورتال و فروشگاه اینترنتی در سایت aspxDelphi.com مراجعه نمایید [این سایت تماما با ASP .Net و دلفی ساخته شده است].
ASP .Net متشکل از چندین تکنولوژی متفاوت شامل : فرم های وب یا WebForms (همانند فرم های متداول در برنامه های Win32 در دلفی )، سرویس های وب، کنترل های وب، کنترل های HTML و کنترل های اعتبار


 سنجی؛ می باشند. وقتی تمام این موارد در کنار هم قرار گیرند، توسعه دهنده گان و برنامه نویسان را قادر به ساخت و ارائه برنامه های کاربردی تحت وب قوی، قابل نگهداری و مقیاس پذیر می نمایند.


منابع و مأخذ :

http://www.4guysfromrolla.com
http://www.iritn.com
http://alem.ir/computer/1683
http://www.algopars.ir/Ch1_aspx.htm
http://www.gamadirect.com/DicDef.aspx?ID=7
http://pcnetwork.ir/showthread.php?t=4403
http://www.shabakeh-mag.com/Articles/Show.aspx?n=1001584
http://www.shabakeh-mag.com/Articles/Show.aspx?n=1003248

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله رستم پسر زال فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رستم پسر زال فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رستم پسر زال فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رستم پسر زال فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رستم پسر زال فایل ورد (word) :

نبرد رستم و اسفندیار
رستم نام آورترین چهره اسطوره‌ای در شاهنامه و به تبع آن برترین چهره اسطوره‌ای ایران است. او فرزند زال و رودابه وتبار پدری رستم به گرشاسپ (پهلوان اسطوره‌ای و چهره برتر اوستا) میرسیده. رستم به دست شغاد (برادرش) کشته شد.
رستم در شاهنامه

رستم در شاهنامه هر کاری می‌کند ولی با این همه ما او را به عنوان انسان می‌شناسیم چه که او هم واله می‌شود، گناه می‌کند. برخی معتقدند رستم زاییده خامه توانای فردوسی آن رستم سکزی راستین نیست. ایرانی است در بردارنده قهرمانیهای نیایش گرشاسپ و تواناییهای چامه‌ای فردوسی و نیاز مردم ایران به چنین استوره زنده و دیرپایی.
مهم‌ترین حوادث و اقدامات رستم که در شاهنامه به نظم آمده عبارت است از:

• کشتن پیل سپید
• نجات دادن کیکاووس و سایر پهلوانان در بند دیو سپید درمازندران با گذشتن از هفت خوان
• نجات کاووس از بند شاه هاماوران
• بیرون راندن افراسیاب از ایران که در غیبت کاوس به ایران تاخته و آن را مسخر ساخته بود
• جنگ با سهراب

• پرورش سیاوش پسر کاووس
• خونخواهی سیاوش و تاختن به توران
• نجات بیژن پسر گیو از چاه افراسیاب.
• کشتن اسفندیار

• پرورش بهمن پسر اسفندیار
رستم در دیگر منظومه‌های حماسی
کارهای دیگر رستم بنا به سایر منظومه‌های حماسی
• فتح دژ سپندکوه

• جنگ با برزو
• جنگ با جهانگیر پسر خود
هفت‌خوان رستم
هفت خوان در شاهنامه فردوسی هفت مرحله دشواری بودند که رستم برای رسیدن به کیکاووس که اسیر بود مجبور به طی آنها شد.
داستان

کیکاووس در دژی کوهستانی اسیر است. رستم به نجاتش می‌رود و در راه از هفت بلا جان سالم به در می‌برد.
خوان اول: بیشه شیر
رستم شب و روز می‌رفت وراه دو روزه را در یک روز می‌پیمود تا به دشتی رسید پر از «گور»کمند انداخت،گوری گرفت،آتشی افروخت و شکار را بریان ساخت وخورد.«رخش»را یله کردو خود شمشیر زیر سر نهاد و بخفت،پاسی ازشب گذشته،شیری«یلی» خفته و اسبی آشفته دید نخست قصد کشتن اسب کرد رخش چنان بر سر شیر کوفت که نقش زمین گردید .رستم از خواب برخاست،شیری مرده دید ورخش را مورد نوازش قرار داد وسحرگاهان به ادامه راه پرداخت.
خوان دوم: بیابان بی آب

رستم در این خوان به همراه رخش در بیابان بی آب و بسیار گرم گرفتار ‌شد.
بیابان بی آب و گرمای سخت کزو مرغ گشتی به تن لخت لخت
چنان گرم گشتی هامون و دشت تو گفتی که آتش بر او برگذشت
رستم تاب و توان خود را از دست داد و از پروردگار یاری ‌طلبید تا در نهایت یک گوسفند ماده (میش) را در مقابل خویش دید و با خود اندیشید که میش بایستی آبشخوری داشته باشد. از اینرو با تکیه بر شمشیر قد راست کرد و افتان و خیزان در پی میش به راه ‌افتاد و به آبشخور ‌رسید و خود را سیراب نمود.
خوان سوم: جنگ با اژدها

رستم پس از رهایی از بیابان بی آب به خواب ‌رفت که در نیمه‌های شب اژدهای پیل پیکری که در آن نزدیکی می‌زیست به رخش حمله ور شد.
زدشت اندر آمد یکی اژدها کزو پیل گفتی نیابد رها
رخش به رستم پناه برد و با کوبیدن سُم سعی نمود او را از خواب بیدار کند اما پیش از بیدار شدن رستم از خواب، اژدها خود را پنهان نمود. رستم از خواب برخواست و به رخش غرّید که چرا بی‌دلیل وی را از خواب بیدار نموده‌است. این اتفاق یک بار دیگر تکرار ‌شد و رستم عصبانی‌تر از پیش رخش را تهدید نمود که اگر بار دیگر وی را بی دلیل بیدار کند سر وی را از تن جدا خواهد کرد. اژدها برای بار سوم به رخش حمله ‌کرد و رخش با تردید رستم را بیدار نمود و او این بار اژدها را پیش از آنکه پنهان شود رؤیت ‌کرد و با وی گلاویز شد. رستم در نهایت با کمک رخش که پوست اژدها را به دندان گرفته بود، سر از تن اژدها جدا کرد.

خوان چهارم: زن جادو
رستم در راه در کنار چشمه‌ای به سفره پر زرق و برق و نعمتی بر‌خورد و از رخش پیاده شده و به نواختن سازی که در کنار سفره بود پرداخت. وی در حین آواز خواندن و نواختن، زبان به شکایت به سوی پروردگار ‌گشود که چرا از شادی و خوشی روزگار نصیبی ندارد.
می و جام و بو یا گل و مرغزار نکرده‌است بخشش مرا روزگار

زن جادوگری که با لشگری از دیوان در آن نزدیکی می‌زیست این ‌شنید و خود را به صورت زنی زیبا به رستم نمایان کرد و لشگر دیوان را از چشم رستم به جادو پنهان نمود. رستم در میان گفتگوی خود با زن به ستایش یزدان پرداخت. جادوگر چون نام پروردگار را بشنید چهره‌اش سیاه شد.
چو آواز داد از خداوند مهر دگرگونه گشت جادو به چهر
رستم به ماهیت زن پی برد و کمند انداخته او را اسیر کرد و با یک ضربه شمشیر او را دو نیم ساخت.
خوان پنجم: جنگ با اولاد مرزبان
در این خوان رستم در مسیر راه خود، در کنار رودی به خواب رفت و رخش در چمنزاری به چرا مشغول شد. دشت‌بان آن ناحیه که از چرای رخش به خشم آمده بود به رستم حمله برده و در خواب ضربه‌ای به وی وارد کرد.
چو در سبزه دید اسب را دشت‌بان گشاده زبان شد، دمان، آن زمان
سوی رخش و رستم بنهاده روی یکی چوب زد گرم بر پای اوی

رستم از خواب برخواست و گوشهای دشت بان را کنده و کف دست او نهاد. دشت‌بان به پهلوان آن نواحی که “اولاد” نام داشت و سپاهیانش شکایت برد. اولاد و سپاهیانش به جنگ رستم رفتند. رستم به سپاه حمله برده و پس از تار و مار کردن آنان اولاد را اسیر کرد و به او گفت که اگر محل دیو سپید را به وی نشان دهد او را شاه مازندران خواهد کرد و در غیر این صورت او را خواهد کشت. اولاد نیز پیشاپیش رستم و رخش به راه افتاد تا محل دیو سپید را به آنان نشان دهد.
خوان ششم: جنگ با ارژنگ دیو

پس از آنکه رستم و اولاد به کوه اسپروز یعنی محلی که در آن دیو سپید، کاووس را در بند کرده بود، ‌رسیدند دریافتند که یکی از سرداران دیو سپید به نام ارژنگ دیو مامور نگهبانی از آن است. رستم شب را خوابید و صبح روز بعد اولاد را با طناب به درختی بست و به جنگ ارژنگ دیو رفت. وی با حمله‌ای سریع سر ارژنگ دیو را از تن جدا ساخت و در نتیجه سپاهیان ارژنگ دیو نیز از ترس پراکنده شدند.
چو رستم بدیدش بر انگیخت اسب بیامد به کردار آذرگشسب
سر و گوش بگرفت و یالش دلیر سر از تن بکندش به کردار شیر
پر از خون سر دیو کنده ز تن بینداخت زان سو که بد انجمن

سپس رستم و اولاد به سمت شهری که محل نگهداری کاووس و سپاهیانش بود به راه افتادند و آنان را از بند رها ساختند. کاووس رستم را در مورد محل دیو سپید راهنمایی کرد و رستم و اولاد به سمت غار محل زندگی دیو سپید به راه افتادند.
خوان هفتم: جنگ با دیو سفید

در خوان آخر، رستم و اولاد به هفت کوه که غار محل زندگی دیو سفید در آن قرار داشت رسیدند. شب را در آنجا سپری کردند. صبح روز بعد رستم پس از بستن دست و پای اولاد، به دیوان نگهبان غار حمله ور ‌شد و آنان را از بین ‌برد. وی سپس وارد غار تاریک شد. در غار با دیو سپید مواجه شد که همانند کوهی به خواب رفته بود.
به رنگ شبه روی و چون شیر موی جهان پر ز پهنا و بای اوی
به غار اندرون دید رفته به خواب به کشتن نکرد ایچ رستم شتاب

دیو سفید با سنگ آسیاب و کلاه خود و زره آهنی به جنگ رستم رفت. رستم یک پا و یک ران وی را از بدن جدا ساخت. دیو با همان حال با رستم گلاویز شد و نبردی طولانی میان آندو درگرفت که گاه رستم و گاه دیو در آن برتری می‌یافتند. در پایان، رستم با خنجر خود دل دیو را پاره کرده و جگر او را در آورد.
زدش بر زمین همچو شیر ژیان چنان کز تن وی برون کرد جان
فرو برد خنجر دلش بر درید جگرش او تن تیره بیرون کشید

همه غار یکسر تن کشته بود جهان همچو دریای خون گشته بود
سایر دیوان با دیدن این صحنه فرار کردند. با چکاندن خون دیو در چشمان کاووس و سپاهیان ایران، همگی آنان بینایی خود را باز یافتند و به جشن و پایکوبی مشغول شدند.

رزم رستم وسهراب(1)

کنون رزم سهراب ورستم شنو دگرها شنیدستی این هم شنو
روزی رستم برای شکار به نخجیرگاهی نزدیک مرز توران روی نهاد.پس از شکار رخش را رها کرد و خود به خواب رفت .
در این هنگام چند سوار تورانی رخش را یافتند و با خود به توران بردند . رستم از خواب برخاست و رخش را نیافت
غمگین شد و در جست وجوی آن به شهر سمنگان رفت.خبر به شاه سمنگان رسید؛ او رستم را به مهمانی خواند.
رستم با شادی پذیرفت و پس از آشنایی با تهمینه، دختر شاه سمنگان ، وی را به زنی گرفت. رستم به هنگام ترک
شهر نزد تهمینه آمد و مهره ای راکه بر بازو داشت ،
بدو داد و گفتش که این را بدار اگر دختر آرد تو را روزگار
بگیر و به گیسوی او بر، بدوز به نیک اختر و فال گیتی افروز ور ایدون که آید ز اختر پسر ببندش به بازو نشان پدر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله هیدروژن فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله هیدروژن فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله هیدروژن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله هیدروژن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله هیدروژن فایل ورد (word) :

هیدروژن

مقدمه
هیدروژن تنها عنصری است که در هیچ یک از گروه های جدول تناوبی عنصرها محل مناسبی برای آن وجود ندارد. هید روژن از بعضی جهات به فلزهای قلیایی و از جهاتی هم به هالوژنها شباهت دارد. ولی تفاوت آن با عنصرهای این دو گروه به قدری است که می توان گفت هیدروژن در جدول تناوبی عنصرهابرای خود موقعیتی منحصر به فرد دارد. . تشکیل یونهای مثبت ومنفی از هیدروژن در مقایسه با فلزهای قلیایی و هالوژنها مشکلتر است . هیدروژن فراوانترین عنصر در کره زمین است .

آب که 19/11درصد وزنی آن هیدروژن و81/88 درصد وزنی آن اکسیژن است 70 درصد سطح زمین را به صورت اقیانوسها ، رودخانه ها دریاچه ها و سایر منابع آبی می پوشاند . مقدار هیدروژن در جو زمین بسیار اندک است . هیدروژن در زمین به صورت ترکیب با سایر عنصرها یافت می شود . علاوه بر آب موجود در هیدروفسفر در گیاهان و جانوران نیزمقدار قابل توجهی آب وجود دارد. همچنین درگیاهان و جانوران مقداری هیدروژن به صورت ترکیب در پروتوئینها چربیها و قندها یافت می شود . هیدروژن یکی از عنصرهای سازنده سوختهای فسیلی نیز به شمار می رود.

1-1 خواص هیدروژن
هیدروژن سبکترین عنصر است و مولکول آن گازی بیرنگ بی بو .و بی طعم است . خواص هیدروژن در جدول 1-1 خلاصه شده است . دمای جوش و دمای ذوب بسیار کم هیدروژن نشانه ای از ضعیف بودن نیروهای جاذبه بین مولکولی در حالتهای مایع و جامد آن است . چگالی هیدروژن در حدود چگالی هواست . و انحلال پذیری آن در آب بسیار کم است .
هیدروژن گازی آتشگیر است و با آن باید با احتیاط کارکرد. هیدروژن در دمای زیاد یا بر اثر جرقه الکتریکی با اکسیژن ترکیب شده، آب می دهد هوایی که حداقل 1/4 درصد تا حداکثر 2/74 درصد حجمی هیدروژن داشته باشد بالقوه منفجر شونده است .

خواص مولکولی خواص اتمی
دمای ذوب
2/259- انرژی یونش
5/1312
دمای جوش
8/252- الکترونخواهی
7/72
چگالی

الکترونگاتیوی(مقیاس پاولینگ) 1/2
طول پیوند
742/0 شعاع اتمی
37/0
انرژی تفکیک پیوند
436 شعاع یونی
1/2
انرژی تفکیک شونده پیوند هیدروژن – هیدروژن نسبتا زیاد است و از این رو مولکول هیدروژن بسیار پایدار است .

چون مقدار زیادی انرژی برای گسستن پیوند H-H لازم است فعالیت شیمیایی این مولکول زیاد نیست و بسیاری از واکنشهای آن کند است . از این رو انجام
یک واکنش رضایتبخش با مولکول به دمای زیاد یاکاتالیزگر نیاز دارد. این کاتالیزگرها در بسیاری از موارد مولکول را شکسته به اتم تبدیل می کنند. اتمهای هیدروژن از نظر شیمیایی بسیار فعالند.

یون صرفا یک پروتون است و هیچ یون مثبت دیگری که دارای بار 1+ باشد به کوچکی یون هیدروژن و چگالی بار هیچ یونی به بزرگی چگالی بار یون نیست زیرا در یون هیدروژن بار مثبت پروتون کاملا بدون حفاظ است . اگر چه در منطقه بالای جو وجود دارد. ولی معمولا با یک یا تعداد بیشتری مولکول آب همراه است یون را در محلول آبی به صورت یون هیدرونیوم نشان می دهند.

آرایش الکترونی هیدروژن به صورت است و به دو طریق می تواند به آرایش گاز نجیب بعدی یعنی هلیم برسد: (1) با اضافه شدن یک الکترون به آن و تشکیل یون هیدرید یا (2) توسط اشتراک الکترون با اتم دیگر در یک پیوند کووالانسی . هیدروژن در بیشتر ترکیبهای خود پیوند کووالانسی دارد.
مولکول هیدروژن که دو پروتون و دو الکترون دارد ، سبکترین و سادهترین ملکول است . تشکیل پیوند هیدروژنی یکی از خواص ویژه هیدروژنی است که به وسیله پیوند کووالانسی به یک اتم کوچک و کاملا الکترونگاتیو متصل شده است . یون هیدرید فقط از ترکیب هیدروژن با فلزهایی ک به آسانی الکترون از دست می دهند تشکیل می شود .
مانند سدیم هیدرید NaH

اغلب، مولکول هیدروژن به صورت یک عامل کاهنده عمل می کند و عدد اکسایش آن از صفر به یک تغییر می کند مانند کاهش آهن (II)اکسید به آهن فلزی

 

در کلیه واکنشهایی که در بخشهای بعد ذکر شده اند جز در مورد تشکیل هیدرید فلزها مولکول هیدروژن یک عامل کاهنده است و در محصولاتی که به دست می آید، هیدروژن عدد اکسایش 1+ دارد و به وسیله پیوند کووالانسی به عنصری با الکترونگاتیوی بیشتر متصل شده است . در هیدرید فلزها عدد اکسایش هیدروژن 1- است.
1-2 ایزوتوپهای هیدروژن

هیدروژن سه ایزوتوپ دارد که فراوانترین آنها هیدروژن معمولی( پروتونیوم) با عدد جرمی یک است و در هسته خود یک پروتون دارد و با علامت نشان داده می شود . دو ایزوتوپ دیگر هیدروژن عدد جرمی 2 و 3 دارند. ایزوتوپی که دارای عدد جرمی دو است در هسته خود یک پروتون و یک نوترون دارد و آن را دوتریم یا هیدروژن سنگین می نامند. و آن را با علامت یا D مشخص می کنند. هیدروژنی که دارای عدد جرمی سه است در هسته خود یک پروتون و دو نوترون دارد و تریتیم خوانده می شود و آن را با علامت یا T مشخص می کنند . تریتیم بر خلاف هیدروژن معمولی و دوتریم که هسته پایدار دارند پرتوزا است . مقدار ترتیم در طبیعت فوق العاده کم است و آن را معمولا از طریق واکنشهای هسته ای بین لیتیم و نوترون به دست می آورند.

در یک واکنش معین نسبت اجزای سازنده محصول به دست آمده توسط هر یک از این سه ایزوتوپ یکسان است زیرا آرایش الکترونی هر سه ایزوتوپ به صورت است . مثلا در واکنش کلر با هیدروژن معمولی دوتریم و تریتیم به ترتیب TCI .DCL. HCL تشکیل می شود . تنها تفاوت این واکنشها در سرعت آنها ست که برای هیدروژن معمولی از همه بیشتر و برای تریتیم ازهمه کمتر است .خواص فیزیکی و هم چنین در جدول 1-2 با هم مقایسه شده است توجه کنید که ایزوتپهای هیدروژن از نظر خواص شیمیایی یکسانند.

جدول 1-2 مقایسه خواص فیزیکی و هم چنین

دمای ذوب
2/259- 4/254- دمای ذوب
0/0 8/3
دمای جوش
8/252- 5/249- دمای جوش
0/100 4/101
طول پیوند
742/0 742/0 چگالی
در دمای
997/0 10/1
انرژی تفکیک پیوند
436 441
گرمای ذوب
117/0 196/0 گرمای ذوب
002/6 270/6
گرمای تبخیر
903/0 225/1 گرمای تبخیر
6/40 6/41
3-1 واکنشی های هیدروژن

در این بخش به بررسی واکنشهای هیدروژن می پردازیم.
الف ) واکنش با عنصرها مولکول هیدروژن با بسیاری از عنصرها به طور مستقیم ترکیب می شود. واکنشهای هیدروژن با نافلزها در دمای زیاد صورت می گیرد و در این واکنشها ترکیبهایی با پیوند کووالانسی تشکیل می شود مثلا هیدروژن با تمام هالوژنها ترکیب می شود و هیدروژن هالیدها را به وجود می آورد. هیدروژن برمید را می توان در آزمایشگاه با عبور دادن مخلوط هیدروژن و برم از روی کاتالیز گر در دمای تهیه کرد.

آمونیاک را در صنعت از ترکیب مستقیم هیدروژن و نیتروژن به دست می آورند.

ترکیب هیدروژن با اکسیژن جهت تولید آب، اگر چه یک واکنش گرماده است ولی در دمای معمولی بسیار کند است .

انجام این واکنش در دمای در مجاورت کاتالیزگر به کندی صورت می گیرد ولی در دمای با انفجار شدید همراه است . از این واکنش در مشعلی که سوخت آن اکسیژن و هیدروژن است برای رسیدن به دمایی در حدود استفاده می شود.
مولکول هیدروژن در دمای زیاد با بخار گوگرد ترکیب می شود و هیدروژن سولفید می دهد . این واکنش چندان گرماده نیست .

هیدروژن با فلزهای فعال هیدرید های نمک مانند می دهد مثلا

لیتیم هیدرید جامدی است متبلور و سفید رنگ و در دمای ذوب می شود.
ب) واکنش با اکسید فلزها
مولکول هیدروژن با اکسید بعضی از فلزها ( آنهایی که در سری الکتروشیمیایی زیر Fe قرار گرفته اند ) ترکیب می شود و فلز را آزاد می کند

این نوع واکنش در مقایسه با بیشتر فرایندهای صنعتی گران است ولی از آن برای به دست آوردن فلزهای گرانقیمت نظیر تنگستن و طلا استفاده می شود.
ج) هیدروژن دار کردن

منظور از هیدروژن دار کردن اضافه کردن دو اتم هیدروژن مربوط به مولکول به یک ترکیب سیر نشده است . برای انجام این واکنش غالبا از کاتالیز گر استفاده می کنند. واکنش هیدروژن دار کردن معمولا در فشار زیاد صورت می گیرد.
در بیشتر موارد هدف از هیدروژن دار کردن اضافه کردن هیدروژن به پیوند دوگانه کربن – کربن در یک ترکیب آلی یا مخلوطی از ترکیبهای آلی است .
یک مثال ساده هیدروژن دار کردن اتیلن است .

روغنهای نباتی مایع حاصل از لوبیای سویا، پنبه دانه و نارگیل را توسط هیدروژن دار کردن به چربیهای جامد تبدیل می کنند . در سالهای اخیر، توجه زیادی به مایع کردن زغال سنگ مبذول شده است .

در این فرایند مولکولهای سیر نشده در زغال سنگ هیدروژن دار می شود هیدروژن دار شده کربن – کربن تحت فشار و دمای زیاد شکسته می شود و بدین ترتیب مولکولهای بزرگتر به مولکولهای کوچکتر با جرم مولی کمتر تبدیل می شوند . افزودن 2 الی 3 درصد وزنی هیدروژن به زغال سنگ، روغن سنگینی می دهد که می توان از آن در نیروگاه ها به عنوان سوخت استفاده کرد . با افزودن 6 درصد یا بیشتر هیدروژن به زغال سنگ مخلوط قابل تقطیری از روغنهای سبک به دست می آید . جستجو برای یافتن راهی که بتوان زغال سنگ را تا مرحله تولید متان هیدروژن دار کرد، ادامه دارد، زیرا از متان تولید شده می توان به جای گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده کرد.

فرایند دیگری که از نظر صنعتی حائز اهمیت است هیدروژن دار کردن کربن مونوکسید و تبدیل آن به متانول (متیل الکل یا الکل چوب ) است

90 درصد متانول به عنوان حد واسط ( ترکیب میانی ) برای تولید سایر مواد شیمیایی به کار می رود و از 10 درصد بقیه هم به عنوان حلال استفاده
می شود.
1-4 هیدروژن و سری الکتروشیمیایی
سری الکتروشیمیایی فهرستی از عنصرها (معمولا فلزها ) است که بر حسب کاهش تمایل این عنصرها به از دست دادن الکترون در محلول آبی تنظیم شده است ( جدول 1-3 )
در این سری یک فلز آزاد می تواند از محلول آبی یون فلزی که در زیر آن قرار گرفته است فلز مربوط را آزاد کند. مثلا :

در این واکنش فلز منیزیم و یون مس (II) کاهیده شده است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   116   117   118   119   120   >>   >