سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله در موردحقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد‌حقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی (حقوق اجتماعی و سیاسی در سیره و آموزه های نبوی) فایل ورد (word) دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد‌حقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی (حقوق اجتماعی و سیاسی در سیره و آموزه های نبوی) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد‌حقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی (حقوق اجتماعی و سیاسی در سیره و آموزه های نبوی) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد‌حقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی (حقوق اجتماعی و سیاسی در سیره و آموزه های نبوی) فایل ورد (word) :

مقدمه :
انسان از گذشته های دور تا به امروز در پی شناسایی حقوق خویش و در جهت تأمین و تضمین آن، همواره قربانی داده است انسان همان موجودی است که آفرینش وی در زیباترین شکل ممکن صورت پذیرفته و خداوند خود را نسبت به چنین آفرینش تحسین نموده و بر همین اساس جایگاه شایسته و اعمال امروز او مورد تأکید قرار گرفته است. و در قرآن آمده است که تنها انسان است که تاج کرامت بر سر او نهاده شده است و برای چنین انسانی برخورداری از حقوق ویژه امری

طبیعی است و رابطه مستقیمی بین استعدادها و توانایی ها او با دامنه حقوقی وی دارد از نظر قرآن جنسیت مهم نیست آنچه که ملاک برتری است جنسیت نمی باشد بلکه در نزد خداوند تقوا است زن و مرد اگر چه از نظر جنسیت متفاوتند ولی از نظر انسانیت برابر هستند. علت تفاوت حقوق بین زن و مرد نظیر قضاوت، ارث، شهادت، تعده، زوجات، طلاق، ولایت و اموری از این قبیل را باید در تفاوت های وجودی میان زن و مرد جست و جو کرد. از نظر اسلام تفاوت های فراوانی میان زن و مرد از لحاظ جسمی، روانی، احساسی سبب گردیده است اسلام بر پایه فطرت انسانی، حقوق خویش را وضع نموده است با عنایت به این تفاوت های فراوانی میان زن و مرد از لحاظ جسمی، روانی، احساسی سبب گردیده است اسلام بر پایه فطرت انسانی، حقوق خویش را وضع نموده است با عنایت به این تفاوت های حقوقی برای زن و حقوقی برای مرد قائل شده است که سر جمع برابری و تساوی میان آنها و نفی تبعیض جنسی است.
در این مقاله سعی شده است در مورد حقوق زنان در اسلام و آموزه های نبوی و همچنین در جوامع گذشته وضع و احوال آنان مورد بررسی قرار گیرد نگاه بدبینانه و شیء گونه نسبت به زن در متون منثور و منظوم ما دیده می شود به طور نمونه:
زن از پهلوی چپ شد آفریده کسی از چپ، راستی هرگز ندیده

نظامی
چه خوش گفت شاه جهان کیقبا کـه نفریـن بـد بـر زن نیـک بــاد
سعدی
در سیاستنامه خواجه نظام الملک، ضمن توصیه مردان به بی توجهی

نسبت به خواسته یا گفته زنان می نویسد: «اول مردی که فرمان زن برد و او را زیان داشت و رنج و مشقت افتاد آدم (ع) بود که فرمان حوا کرده گندم بخورد تا از بهشتش بیرون کردند». و یا حکیم متأله «ملاصدرا» در کتاب «اسفار اربعه» زنان را در شمار حیوانات به حساب آورده و نمونه های دیگر نیز وجود دارد که با بیانات خود مقام زن را تنزول داده اند و اهمیت آن را کم به حساب آورده اند و هنوز زنان از حیث برخورداری از بیشتر امکانات نظیر امکان تحصیل و اشتغال در بسیاری از کشورهای جهان در سطحی پایین تر از مردان قرار دارند البته از نظر محققانی نظیر «رابرت بلود» و «دونالدو ولف» سه عامل آموزش و اشتغال و میزان دستمزد تأثیری مستقیم در افزایش قدرت تصمیم گیری زنان دارد.

وضعیت زن در پیش از اسلام:
حقوق و حیات اجتماعی زن در دنیای قدیم
در ایران
زن به شهادت تاریخ، بدترین و شوم ترین و نکبت بارترین دوران حیات اجتماعی خود را در دوره پیش از اسلام گذرانده است و به ندرت به عنوان موجودی انسانی – که از حیث کرامت و ارزش انسانی با مرد همسنگ باشد مورد توجه قرار گرفته است بلکه غالباً به مثابه موجودی اهریمنی و شیطانی و نجس تلقی می شده است که پیوسته روح و روان مرد از او در آزار و اذیت بوده است.
زنان در گذشته حتی در جوامع متمدنی چون ایران و روم از بسیاری از حقوق مادی و معنوی اعم از:
حق معامله، حق پیشه، حق مالکیت، حق انتخاب همسر، حق طلاق، حق تحصیل، حق رأی، حق ارث، حق وصیت، حق مهریه و … محروم بوده است. در درخشانترین دوره حیات اجتماعی زن در ایران پیش از اسلام یعنی عصر ساسانی – «زن مطلقاً فرمانبردار مرد بود و شخصیت حقوقی نداشت، پدر و شوهر اختیارات وسیعی در دارایی های او داشتند؛ و آنچه که از هیاهوی جاهلانه که اخیراً اعلام کرده اند از بدیهیات تمدن ساسانی است نکاح با محارم و زناشویی در میان اقادب درجه اول حتماً معمول بوده است و احکام عجیب دیگری هم داشتند که وقتی پسری به سن رشد بلوغ می رسیده پدر یکی از زنان خود را به عقد زناشویی او در می آورده است».
دکتر کریستین سن نیز در کتاب ایران در زمان ساسانیان با تشریح وضعیت دهشتناک زندگی زن در جامعه ساسانی می نویسد: «در ایران عصر زردتشتی، ازدواج با محارم و نزدیکان، نه تنها مقدس بوده بلکه گناهان کبیره را محو می کرده است».
در سروده های قدیمی و مذهبی ایرانیان درباره تحقیقات و پستی زن آمده است: «پدران از خدا مسألت نمی کنند که دختری به ایشان روزی کند و فرشتگان دختران را از نعمت هایی که خدا به آدمی می بخشیده به شمار نمی آوردند».
در دوره ساسانی شوهر کردن برای زن به معنای درآمدن از سالاری پدر یا برادر و رفتن به سالاری شوهر یا پدر او بوده است.
به طور کلی در ایران عصر ساسانی، موقعیت و جایگاه زن نسبت به ممالک دیگر دنیای آن روز تا حدودی بهتر بوده است و عمده محدودیت ها و محرومیت ها ریشه مذهبی داشته است به طوری که یک مؤمن آیین زردتشت- به تبعیت از آموزه های فقهی این مذهب- زن (حائض) را ذاتاً «نجس» تلقی می کرده تا جایی که از نظر او روح و حتی نگاه و نفس زن حائض از این حکم مستثنی نبوده است و چنین زنی در آیین زردتشت باید خود را از دیگران دور نگاه می داشت و از کارهای روزمره در

نه شبانه روز دست می کشید و همچنین جامه خود را در مدت یاد شده به طور مرتب تعویض می کرد که این به این معنا بود که زن باید تقریباً یک سوم از دوران جوانی خود از حیات اجتماعی محروم می ماند و به طور مجرّد زندگی می کرد و در مورد زایمان نیز این مورد صدق می کرد و در نتیجه زمینه انزوای اجتماعی زن را فراهم می ساخت.

رفتار و کرداری که در مورد زن در جوامع و ممالک مختلف در قدیم وضع بود

ایتالیا: زن حیوان پلید و نجسی است‎؛ نه روح دارد و نه ابدیت، اما بر بندگی و خدمتگزاری بر مرد واجب است.
یونان: پدری که پسر نداشت و دارای چند دختر بود می توانست برای یکی از دختران خود شوهری انتخاب کند و او را به جای پسر، وارث خود قرار دهد و هر گاه دختری شوهر می کرد از میراث پدر مرحوم می شد و در سهم الارث احتمالی شوهر هم هیچ گونه اختیاری نداشت.
هند: در قدیم مرگ شوهر، هنگامه مرگ ؟؟؟ زن نیز فرا می رسید بدین گونه که پس از مرگ شوهر، زن را هم داخل آتشی که جسد مرد در آن می سوخت پرت می کردند و از او می خواستند با این فداکاری و وفاداری خود، روح شوهرش را شاد کند.
چین: خانواده های چین چنان نسبت به فرزندان دختر خویش بی اعتنا بودند که برای پراکندن آنها از سر خود، در فرستادن آنها به حرمسرای خاقان با یکدیگر رقابت می کردند.
در کشورهای دیگر نیز همچنین اعمال و کردارهایی در مورد زنان وجود دارد که به اختصار نمی توانیم همسری آنها را بیان کنیم.
وضعیت و حقوق زنان در جامعه عرب
در جامعه عرب برای زن نه استقلالی در زندگی قایل بودن و نه حرمت و شرافتی؛ زنان در عرب ارث نمی بردند و تعداد زوجات آن هم بدون حدی معین، جایز بود همچنان که در یهود نیز چنین بود و در مسئله طلاق برای زن اختیاری نبود و دختران را زنده به گور می کردن اولین قبیله ای که چنین کار را کرد قبیله بنوتمیم بود و به خاطر پیشمادی بود که در آن قبیله رخ داد و آن این بود که با نعمان بن متند جنگ کردند و عده ای از دخترانشان اسیر شدند و از شدت خشم تصمیم گرفتند دختران خود را خود به قتل برسانند و زنده دفن کنند و این رسم ناپسند در میان قبایل عرب به تدریج معمول گردید و عرب هرگاه دختری برایش متولد می شد به فال بد گرفته و داشتن چنین فرزندی را ننگ می دانست برخی خانواده های عرب در امر ازدواج به زنان و مخصوصاً دختران خود استقلال داده بودن رفتاری که عرب در آن زمان با زنان داشت ترکیبی است از رفتار اقوام متمدن و رفتار اقوام متوحش، ندادن استقلال به زنان در حقوق و شرکت ندادن آنان در امور اجتماعی از قبیل حکومت و جنگ و مسئله ازدواج و اختیار دادن امر ازدواج به زنان اشراف را از ایران و روم گرفته بودند و کشتن آنان و زنده به گور کردن و شکنجه دادن را از اقوام وحشی اقتباس کرده بودند پس محرومیت زنان عرب از مزایای زندگی هستند به تقدیس و پرستش رئیس خانه نبود بلکه از باب غلبه قوی و

 

استخدام ضعیف بود و زنان محرومیت و نیز سختی هایی که در این جوامع داشتند در دل و فکر آنان ضعفی ایجاد کرد و این ضعف فکری اوهام و خرافات عجیب و غریبی در مورد حوادث و وقایع مختلف در آنان پدید آورد که کتب تاریخی این خرافات و اوهام را ضبط کرده است و این خلاصه ای بود از احوال زن در مجتمع انسانی در ادوار مختلف قبل از اسلام و در عصر ظهور اسلام.
نتایجی که در بالا اقتباس می شود:
اول اینکه:‌ بشر در آن دوران درباره زن دو تفکر داشت: یکی اینکه زن را انسانی را در سطح حیوانات بی زبان می دانست و دیگر اینکه او را انسانی پست و ضعیف در انسانیت می پنداشت انسانی که مردان، یعنی انسان های کامل در صورت آزادی او از شر و فسادش ایمن نیستند و به همین جهت باید همیشه در قید تبعیت مردان بماند و مردان اجازه ندهند که زنان آزادی در زندگی خود کسب کنند. نظریه اول با سیره اقوام وحشی و نظریه دوم با روش اقوام متمدن آن روز مناسب تر است.
دوم اینکه: بشر قبل از اسلام نسبت به زن از نظر وضع اجتماعی نیز دو نوع طرز تفکر داشت بعضی جوامع زن را خارج از افراد اجتماع انسانی می دانستند و بعضی دیگر معتقد است زن مانند اسیری است که به بردگی گرفته می شود و از نیروی کار و استفاده می کردند.
سوم اینکه: محرومیت زن در این جامعه همه جانبه بود و زن را از تمامی حقوقی که ممکن بود از آن بهره مند شوند محروم می دانستند.
چهارم اینکه: اساس رفتار مردان بر زنان عبارت بود از غلبه قوی بر ضعیف و هر معامله ای که با زنان می کردند بر اساس استخدام و بهره کشی آنان بود و این روش امت های غیر متمدن بود و امت های متمدن این تفکر را داشتند که زن انسانی است ضعیف الخلقه که توانایی آن را ندارند که در امور خود مستقل شود.

بعضی تفاوت های حقوقی زن و مرد در اسلام (به طور اختصار):
با توجه به تفاوت های طبیعی موجود بین زن و مرد «تساوی در حقوق» را نادرست دانسته و نوع دیگری حقوق را به نام حقوق طبیعی مورد توجه قرار می دهد و آن را در تمام احکام و قوانین مربوط به زن و مرد جاری می سازد.
1- جهاد: جهاد یا پیکار مسلحانه با دشمن به اجماع فقها برای زن واجب نیست. در روایت آمده است از گفتارهای پیامبر اسلام: زنی که جنین در شکم دارد اجرش با اجر جهاد در راه خدا یکسان پنداشته شده و یا زنی که تکالیف زناشویی خود را به درستی بر جای می آورد همسان با مجاهد راه خدا اجر می برد.
2- شهادت: در فقه اسلامی آمده است که شهادت دو زن در برخی موارد با شهادت یک مرد برابر است. بسیاری از این محدودیت ها به ویژه از حیث فقهی و حقوقی در شرایط اجتماعی متحول جدید قابل تجدید نظر می باشد.
3- زینت: اسلام تزین را برای زنان تحریم نکرده است و در مورد لباس پوشیدن مرد و زن آمده است در روایات: «خداوند مردی را که چون زن لباس بپوشد و زنی را که چون مرد، لباس بپوشد لعنت کند» و یا در جای دیگر می فرماید:‌«خدا زنان مرد نما و مردان زن نما را لعنت کند.» و در روایتی دیگر حضرت ختمی مرتبت به تفاوتی اشاره می کند که باید در آرایش و زینت زن و مرد ملحوظ شود: «بهترین عطر مردان آن است که بوی آن عیان و رنگش پنهان باشد و بهترین عطر زنان آن است که رنگ آن عیان و بویش پنهان باشد» و پیامبر (ص) به مردان امت خود توصیه می کند: «ناخن های خود را کوتاه کنید اما به زنان توصیه شده: «ناخن های خود را دراز کنید که برای شما زیباتر است».
4- ستر (پوشش) حجاب: زنان مؤظف و مکلف به پوشانیدن همه مواضع بدن خود از نامحرمان شده اند به طوری که قرآن از محمّد (ص) می خواهد تا به زنان با ایمان بگوید: «دیدگان خویش فرو نهند و دامن های خویش حفظ کنند و زینت خویش آشکار نسازند، جزء آنچه نمایان است.» و بر همسران پیامبر حرام است نازک کردن لحن و نرم کردن لحن به گونه ای که موجب التذاذ مردان شود.
5- دیه: قرآن تقریباً در برابر مساوات و نابرابری دیه زن و مرد ساکت است اما به نظر می رسد بر «ولّی» «دم» زن یا مرد به گونه ای یکسان حق «قصاص» یا «مجازات» قایل است. نقصان دیه زن

نمی تواند امری موجه باشد چرا که این دیدگاه تنها با تحقیر ارزش معنوی زنان که در قرآن مساوی با ارزش معنوی مردان است، قابل اثبات است. چنین توضیحی از نقصان دیه زن، همواره با این پیش فرض همراه است که ارزش جان زن با ارزش جان مرد از نظر اسلام یکسان نیست؛ بی شک چنین برداشت هایی از این موضع، نه با روح تعالیم اسلامی سازگار است و نه با اصول اخلاقی و ارزش

های انسانی تطبیق می کند.
6- نکاح با غیر مسلمان: نکاح زن و مرد مسلمان با زن و مرد مشرک، در قرآن کریم ظاهراً به خاطر تأمین و حفظ منافع ملی و سیاسی جمهوری صدر اسلام منع شده است ولی همسفرگی و همسری با اهل کتاب {یهودیان، مسیحیان و در پاره ای ؟؟: زردتشیان} بر مسلمانان اجازه داده شده است.
7- نفقه: در حقوق اسلامی تأمین نفقه زن – که اعم از مسکن، البسه، اثاث البیت، سایر نیازهای اختصاصی وی است بر عهده شوهر گذاشته شده و او نمی تواند از تأدیه آن به زن استنکاف بورزد در حالی که شوهر هیچ حقی از این نوع در برابر زن ندارد.
8- طلاق: ¬در فقه اسلامی جواز انحلال مناسبات زناشویی به دست مرد سپرده شده و زن جز در موارد خاص مجاز به تقاضای طلاق و انحلال خانواده نمی باشد که موارد خاص آن عبارت است از:
1- در صورتی که شوهر غایب مفقودالاثر شود و محل آن نامعلوم باشد طلاق پس از گذشت چهار سال از رجوع زوجه به حاکم تحقق می یابد .
2- در صورتی که زوج از انجام وظایف جنسی به مدت هشت ماه استنکاف ورزد که چهار ماه آن بعد از نخستین رجوع زوجه به محکمه محاسبه می شود.
3- در صورتی که زوج از پرداخت نفقه به زوجه امتناع ورزد و یا از این امر ناتوان باشد.
4- در صورت تضرّر زوجه از قول یا فعل زوج و یا خوف خطر جانی و عسر و حرج برای زوجه.
5- در صورت جنون زوج (اعم از ادواری یا مستمر).
6- در صورت بروز عیوب جنسی در زوج.
7- در صورت ابتلاء زوج به امراض مقاربتی.
8- زن در شرط ضمن عقد، از سوی زوج وکالت مطلق در طلاق خود داشته باشد که هر وقت خواست اختیار طلاق خود را داشته باشد یا وکالتش مقید به شرط باشد که در صورت امر از شرط طلاق محقق شود.
حقوق زن در اسلام
الف: حقوق عمومی (به طور مختصر):
1- همسانی زن و مرد از حیث ارزش وجودی: در این مورد؛
دو موضوع قابل تفکیک است: 1- شخصیت انسانی و شرافت روحانی زن که از نظر قرآن و سنت، هسمان و برابر با شخصیت و شرافت روحانی مدد است؛ این موضوع اساس «دعوت دینی» را تشکیل می دهد و به هیچ روی تابع «ساخت اجتماعی» نیست. 2- حقوق مدنی و مالی زن، که تحت الزامات اجتماعی- در مواردی خاص در قرآن و سنت نسبت به حقوق مدنی و مالی مرد نقصان دارد این امر هیچ ارتباطی با نابرابری نفس الامری و جوهری زن و مرد از دیدگاه اسلام ندارد و در حقیقت امر ناشی از نظام اجتماعی هر عصری هستند و اینکه ارث زن، نصف ارث مرد است، «قوامت» زنان بر عهده شوهران می باشد یا در مواردی «شهادت» دو زن با شهادت یک مرد برابر شمرده شده است و … نباید تصور کرد که از نظرگاه قرآن و سنت، مرد نسبت به زن از شرافت روحانی والاتری برخوردار است. زیرا مقوله هایی چون ارث، قوامت، شهادت و… همگی نهادهای حقوقی هستند و هر نهاد حقوقی ناشی از نظام اجتماعی است و ضمانت اجرایی به پذیرش مردم یک عصر و جامعه بر می گردد.

در قرآن، زن و مرد از حیث آفرنیش از یک گوهر مشترک یا به تعبیر ویژه خود قرآن از یک نفس واحد آفریده شده اند برترین آنها از نظر خداوند باتقواترین آنهاست. زنان مؤمنه در قرآن هم ردیف مردان مؤمن، مورد ستایش قرار گرفته و مفتخر و مباهی به دوستی و داد با یکدیگر شده اند و زنان نیکوکار و پاکدامن شایسته مردان پاکیزه و نیکوکار قلمداد شده اند (سوره نور).
به طوری که نکاح زنان مؤمنه به خاطر برخورداری آنها از شرافت رومانی بر مردان کافر حرام شمرده شده است.

2- برابری دختر و پسر:
فرزند دختر نسبت به والدین از نظر قرابت و نیز آثار حقوقی ناشی از والدین به مانند فرزند پسر است و از پدر و مادر ارث می برد. (مثل پسر) در اسلام، گرچه «دختر» به اندازه نصف «پسر» از والدین خود ارث می برد این یک نوع نابرابری صوری و یا به تعبیر بهتر گریزناپذیر و ناشی از الزامات اجتماعی صدر اسلام بوده که ضمناً با برخی حمایت های مادی جنبی که قرآن در برابر مردان، از زنان به عمل آورده بوده، تا حدود زیادی تعدیل شده است.
3- اهلیت:
زن مسلمان – برخلاف پاره ای آرای فقهی که در برخی محدودیت های مالی و مدنی در مورد زنان تثبیت شده است- در قرآن و سنّت قطعیّه حضرت نبوی از اهلیت کامل حقوقی و سیاسی برخوردار بوده و تمامی معاملات و اعمال حقوقی او نافذ است. زنان در متون مسلم اسلامی به هیچ روی از حیث حقوقی و سیاسی محجور شمرده نشده اند و ؟؟ زن در نظام حقوقی اسلام- بدون علل عارضی- بر هر سبیل و گسترده ای که باشد مردود است.
4- مالکیت:
شریعت اسلامی اجازه می دهد زن به طور مشروع، مالک اموال اعم از منقول و غیر منقول شود و یا از مواهب طبیعی و خدادادی حیازت کند.
در سوره نساء آیه 32 آمده است: برای مردان از آن چیزهایی که به دست آورده اند بهره ای است و برای زنان نیز از آن چیزهایی که کسب کرده اند بهره ای»
اموال زن در حقوق اسلام و قانون مدنی ایران با خود شخص زن می باشد و او می تواند هر نوع تصرفی که مایل باشد در اموال خویش انجام دهد وانگهی اداره اموال زن به وسیله شوهر، منوط به رضایت شخصی زن می باشد.
5- ارث: زن در بسیاری ازجوامع قدیمی فاقد اهلیت ارث بوده در اسکاندیناوی و برخی دیگر از کشورهای اروپایی، حتی تا پس از جنگ های صلیبی و نفوذ اسلام در اروپا به دختر، ارث نمی دادند. در شبه جزیره عربستان در پیش از ظهور اسلام – زنان نه تنها از کمترین نصیبی از میراث محروم بودند بلکه وارث به محض فوت شوهران آنها، ایشان را به عنوان سهم الارث به میراث می بردند.
امام صادق (ع) بنیانگذار مکتب جعفری در فقه اسلامی – در پاسخ به اینکه چرا شارع سهم الارث زن را نصف سهم الارث مرد قرار داده است می فرماید: «از آن رو سهم مرد دو برابر سهم زن است که بر زن، جهاد، جنگ و دفاع واجب نیست و از طرف دیگر نفقه او بر عهده مرد است و مرد باید مهریه بپردازد و در برخی موارد دیه خطایی (در قتل خطایی که دیه مقتول بر عهده عاقله قاتل است) بر عهده مرد قرار می گیرد نه زن.
در سوره نساء آیه 12 آمده است «سهم مردان از ما ترک زنان، نصف است اگر آنها را فرزندی نباشد و اگر فرزندی باشد ربع خواهد بود پس از خارج کردن حق وصیت و دینی که به دارایی آنها تعلق گرفته و سهم الارث زنان، ربع ماترک شما مردان است اگر فرزند نباشد و چنانچه فرزند داشته باشید ثمن خواهد بود».
محمد حسین طباطبائی مفسر و متکلم برجسته شیعی در این باره بر این عقیده است که: «اسلام، اداره و تدبیر دو سوم ثروت زمین را به دست فکر و تعقل مرد) سپرده و یک سوم آن را به دست عاطفه و احساس (زن) ولکن از جهت مصرف، دو سوم آن را به دست عاطفه و احساس داده و یک سوم را به دست تعقل سپرده است چه نیروی تعقل مرد در اداره کردن ثروت، از

احساس و عاطفه زن تواناتر است و احساس و عاطفه زن نیز در مصرف آن به نیروی تعقل نیازمندتر است».
6- تحصیل: مسئله علم آموزی زنان از موضوعات جنجال برانگیز در میان مسلمانان وفادار به سنت ؟؟؟ و کسی و اصلاح طلبان بوده است البته دیدگاه های افراطی از جانب کسانی چون خواجه نصیر الدین طوسی، جلال الدین دوانی، کیکاوس بن اسکندر، نظامی گنجوی، مراغه ای و … در خصوص منع علم آموزی زنان ارائه شده در میان مسیحیان و یهودیان کسانی پدید آمدن و زنان

را از حق خواندن و نوشتن محروم کردند و کسب اندکی علم را برای دختران و زنان به ویژه امر خطرناکی شمردند به طوری که در تمام تاریخ یهود فقط چندین نفر زن را سراغ می توان گرفت که در حضور جماعات مردم به ایراد خطاباتی، آن هم درباره قوانین موسی (ع) پرداخته باشند که هم اینان نیز غالباً مجبور بوده اند از پشت پرده مستمعین خود را مورد خطاب قرار دهند.
بسیاری نمونه است که بویژه تعداد آنها در تاریخ صدر اسلام نادر نیست سخنرانی های فاطمه (س) – دختر پیامبر اسلام- در مسجد النبی و درمواضع متعدد دیگر، جای هیچ گونه تردیدی باقی نمی گذارد که تفییقات مربوط به علم آموزی زنان و بیشتر از آن حرمت حضور زنان در مساجد، امری کاملاً مابعد دینی و ناشی از سوء تصور درباره زنان بوده است.
دکتر احمد شبلی می نویسد: «در عصر اولیه اسلامی، زن نه تنها از حق تحصیل دانش برخوردار بود بلکه این حق را هم داشت که به تعلیم و نشر دانش بین زنان و مردان بپردازد و در بین این طبقه، مردمان و استادانی در بخش های مختلف علوم اسلامی وجود داشت.

پیامبر اسلام نه تنها همچون پاره ای از عالمان با سواد آموزی زنان مخالف نبوده بلکه زنان را سخت بدان ترغیب می کرد و اصولاً منع سواد آموزی را حرام می دانست او چهارده قرن پیش در حالی که تحصیل علم صرفاً مختص مردان بوده است به حق تحصیل زن نیز به عنوان یک انسان تمام تأکید ورزیده و می فرماید: «طب و یاد گرفتن علم بر هر مرد و زن مسلمان واجب است»
7- اشتغال: زنان مسلمان عصر تنزیل – با مراعات قواعد نظم اجتماعی- به مشاغل و ؟؟؟ گوناگون از تجارب، کشاورزی، دامداری و خدمات عمومی اشتغال داشته اند که فهرست عمده مشاغل عصر نبوی را در مدینه تشکیل می داده اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع غذایی فایل ورد (word) دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع غذایی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع غذایی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع غذایی فایل ورد (word) :

استخراج با حلال یکی از قدیمی‌ترین روش‌های جداسازی بوده و بدون شک تاریخ استفاده از آن به قبل از میلاد برمی‌گردد. علم استخراج با حلال در طی مدت زمان طولانی، توسعه یافته است و بیشترین پیشرفت در مورد حلالها و سیالهای مورد استفاده در فرآیندهای استخراج بوده است. روش‌های استخراجی نظیر، سونیکیشن1، سوکسله2، استخراج با فاز جامد و استخراج مایع-مایع که مدتها پیش ابداع شده‌اند امروزه نیز به همان صورت قبلی جهت تهیه نمونه بکار می‌روند. بعلاوه، روش‌های استخراج با حلالهای مایع نظیر سوکسله دارای محدودیت‌های مختلفی همچون آلودگی محیط زیست بدلیل وجود حلالهای دورریز، بازگیری ناقص نمونه‌ها، وقت گیر بودن فرآیند، مصرف زیاد حلال و... هستند. بدین‌ترتیب، محققان به فکر ابداع روش جدید استخراجی افتادند که علاوه بر‌اینکه معایب فوق را نداشته باشد بلکه دارای مزایای چندی نیز باشند. یکی از‌این روش‌ها، استخراج با سیال فوق بحرانی3 (SFE) است که مزیت‌های بسیاری دارد که از مهمترین آنها می‌توانیم به کاهش زمان استخراج و عدم آلودگی محیط زیست اشاره کرد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی اساسنامه شرکت صنایع الکترونیک شیراز فایل ورد (wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی اساسنامه شرکت صنایع الکترونیک شیراز فایل ورد (word) دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی اساسنامه شرکت صنایع الکترونیک شیراز فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی اساسنامه شرکت صنایع الکترونیک شیراز فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی اساسنامه شرکت صنایع الکترونیک شیراز فایل ورد (word) :

فصل اول
تأسیس شرکت

بموجب قانون تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران و نیز ماده 13 اساسنامه آن و مطابق مقررات این اساسنامه شرکتی با خصوصیات زیر وابسته به شرکت صنایع الکترونیک ایران تأسیس و اداره می شود.

نام شرکت
ماده 1- شرکت صنایع الکترونیک شیراز (سهامی خاص) که در این اساسنامه به اختصار شرکت نامیده می شود.

مرکز اصلی شرکت
ماده 2- مرکز اصلی شرکت در شیراز می باشد انتقال محل شرکت در شیراز، از نقطه ای به نقطه دیگر در اختیار هیأت مدیره می باشد.

مدت فعالیت
ماده 3- مدت فعالیت شرکت نامحدود است.

فصل دوم :
موضوع و هدف

ماده 4- موضوع و هدف شرکت عبارتست از:
الف ) ایجاد و توسعه علم ، فناوری و صنایع الکترونیک (فضایی،‌دریایی، هوایی، زمینی) ، الکترومکانیکی، الکترواپتیکی و لیزری و سایر موضوعات مربوط.
ب )‌انجام تحقیقات ، طراحی ، تولید سیستم ها و دستگاهها و اجزاء الکترونیکی، رادار، مایکروویو، الکترومکانیکی و الکترواپتیکی و لیزری و تجهیزات و سیستمهای فضائی و سایر موضوعات مربوط.

ج ) نصب، راه اندازی ، تعمیر ،‌نگهداری ، فروش و صادرات محصولات تولیدی.
د )‌ارائه و فروش خدمات فنی مهندسی، آموزشی ، تحقیقاتی و انجام هر گونه عملیات اقتصادی، بازرگانی ، مالی و فنی در داخل و خارج از کشور و نیز کلیه اموری که مرتبط یا لازمه انجام موضوعات فوق باشد.
هـ ) تأسیس شرکتهای مربوط به موضوعات فوق، واگذاری یا قبول نمایندگی، توسعه صنعت های مورد نیاز و مشارکت با شرکتهای داخلی و خارجی اعم از دولتی یا بخش خصوصی.

فصل سوم :
سرمایه و سهام شرکت

ماده 5- سرمایه اولیه شرکت پانصد میلیون ریال (500 میلیون ریال) است که به پانصد هزار (500000 هزار) سهم هزار (1000) ریالی بی نام تقسیم شده و سهام مذکور کلا متعلق به شرکت صنایع الکترونیک ایران می باشد این سرمایه با تصویب مجمع عمومی قابل افزایش است.

فصل چهارم :
سازمان شرکت

ارکان شرکت
ماده 6- شرکت دارای ارکان زیر خواهد بود:
الف ) مجمع عمومی
ب ) هیأت مدیره
ج ) مدیر عامل
د) بازرس

مجامع عمومی
ماده 7- مجمع عمومی نمایندگان صاحب سهام شرکت با اجلاس شورای عالی شرکت صنایع الکترونیک ایران تشکیل می گردد.
ماده 8- مجمع عمومی عادی شرکت سالی دوبار، در سه ماهه اول و سوم هر سال به دعوت رئیس مجمع عمومی فوق العاده در مواقع مقتضی به دعوت رئیس مجمع و یا مدیر عامل صاایران و یا به تقاضای هیأت مدیره یا مدیر عامل یا بازرس در محل و تاریخ معین در دعوتنامه بدون انجام تشریفات مربوط به نشر آگهی و با رعایت سایر مواد این اساسنامه تشکیل خواهد گردید.

رسمیت جلسات مجمع عمومی
ماده 9- جلسات مجمع عمومی اعم از عادی و یا فوق العاده با حضور حداقل چهار نفر رسمیت خواهد یافت و تصمیمات متخده با سه رأی موافق معتبر خواهد بود.
تبصره – حضور مدیر عامل و اعضای هیأت مدیره و بازرس در جلسات مجمع عمومی بدون حق رأی بلامانع است.

وظایف و اختیارات مجامع عمومی
ماده 10 – مجمع عمومی عادی دارای وظایف و اختیارات زیر است:
الف ) تصویب خط مشی کلی و برنامه سالانه شرکت بنا به پیشنهاد مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران
ب ) رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به گزارش عملیات سالانه هیأت مدیره. بازرس راجع به ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت
ج) بررسی و تصویب بودجه و برنامه عملیات شرکت بنا به پیشنهاد مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران
د) تعین میزان و نحوه تقسیم سود و نگهداری ذخیره قانونی و احتیاطی
هـ) تعیین و تصویب حقوق، مزایا و پاداش اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت به پیشنهاد مدیر شرکت صنایع الکترونیک ایران و حقوق،‌مزایا و پاداش
و) تصویب تأسیس شرکتها یا مشارکت در شرکتهای داخلی و خارجی و تصویب اساسنامه شرکتهایی که اکثریت سهام آنها متعلق به شرکت باشد.
ز) اتخاذ تصمیم نسبت به هر موضوع دیگری که رسیدگی به آن طبق قانون تجارت در صلاحیت مجمع عمومی باشد.
ح) اتخاذ تصمیم راجع به موازین و شرایط اخذ و اعطای وام یا اعتبار

ماده 11- مجمع عمومی فوق العاده دارای وظایف و اختیارات زیر است:
الف ) تغییر یا اصلاح اساسنامه
ب ) تغییر میزان سرمایه
ج ) انحلال اختیاری شرکت
د) انتخاب و تغییر اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت بنا به پیشنهاد مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران و انتخاب و تغییر بازرس
هـ) اخذ تصمیم نسبت به استعفاء یا عزل اعضاء هیأت مدیره و تغییر آنان و تعیین بازرس قانونی قبل از انقضاء مهلت مقرر
و ) اتخاذ تصمیم نسبت به هر موضوع دیگری که به لحاظ اهمیت توسط هیأت مدیره و یا مدیر عامل شرکت به مجمع عمومی فوق العاده ارجاع دهند.

هیأت مدیره شرکت
ماده 12- هیأت مدیره شرکت مرکب از 5 نفر عضو اصلی و 2 نفر عضو علی البدل اول و دوم خواهد بود.
ماده 13- اعضای هیأت مدیره به پیشنهاد مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران و با تصویب مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب می شوند مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران می تواند رئیس هیأت مدیره شرکت باشد.
ماده 14- انتخاب مجدد اعضای هیأت مدیره بلامانع است و تا وقتی اعضای جدید هیأت مدیره انتخاب و معرفی نشده اند، اعضای هیأت مدیره با اختیارات و مسئولیتهای قبلی،‌ وظایف مربوط را انجام خواهند داد.

جلسات هیأت مدیره
ماده 15- هیأت مدیره دو هفته یکبار جلسه عادی خواهد داشت و در صورت ضرورت بنا به پیشنهاد مدیر عامل یا رئیس هیأت مدیره جلسات فوق العاده تشکیل می دهند.
رسمیت جلسات هیأت مدیره
ماده 16- جلسات هیأت مدیره با حضور حداقل چهار نفر اعم از اعضای اصلی یا علی البدل رسمیت خواهد داشت اعضای علی البدل می توانند در جلسات و مذاکرات هیأت مدیره شرکت کنند لیکن فقط در مواردی حق رأی خواهند داشت که به جای اعضای اصلی در جلسه شرکت کرده باشند.
نصاب آراء هیأت مدیره
ماده 17- تصمیمات جلسات هیأت مدیره با حداقل 3 رأی موافق معتبر خواهد بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی اصول و مبانی مدل تعالی (سرآمدی) سازمانی EFQM فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی اصول و مبانی مدل تعالی (سرآمدی) سازمانی EFQM فایل ورد (word) دارای 48 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی اصول و مبانی مدل تعالی (سرآمدی) سازمانی EFQM فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه
دستاوردهای بالغ بر 50 سال تجربه برنامه ریزی توسعه ، شرایط خطیر کنونی اقتصاد ایران به ویژه ازنظر روند نگران کننده عرضه وتقاضای نیروی کار،روند نگران کننده و نزولی سرمایه گذاری در بخشهای مولد اقتصاد در کنار حجم عظیم منابع وامکانات موجود اما بلا استفاده در سطح کشور و بالاخره روند جهانی شدن اقتصاد هریک به نوعی و با منطق خاص خود نشان دهنده این واقعیت است که راه منحصر به فرد موفق برای رویایی فعال وثمر بخش با چالشهای موجود جهانی شدن ، سامان دادن برنامه چهارم توسعه کشور بر پایه اصول وموازین بهره وری است ، برنامه ای که در آن به جای اتخاذ رویکرد تزریق مستمر و فزایند ارز و ریال برکارآمد سازی نحوه استفاده از منابع تاکید می گردد و با توجه به این امر و همچنین نگرانی صنایع وسازمانهای اقتصادی کشور از پیوستن به تجارت جهانی وطرح سوالاتی که آیا سازمانهای صنعتی کشور ما توان رقابت دراین فضا را دارند ؟ در چه معیارهایی ضعیف هستیم ؟سازمان ما چگونه بایستی باشند که در رقابت پیروز میدان باشیم ؟ و تفاوت سازمان ما با یک سازمان سر آمد و متعالی در مقیاس جهانی چیست ؟ دلائلی است که موجب شد موسسات اقتصادی کشورمان به دنبال الگوهایی از سازمانهای موفق در امر کسب و کار باشند ، سازمانهایی که نیازهای اصلی جامعه را به بهترین نحو برآورده می کند و در این راه سرآمد دیگر سازمانها هستند و می دانند در فضای رقابتی برای رشد ، ماندگاری و برتری ، چگونه باید عمل کنند.
 در این راستا ، مطالعات متعددی در زمینه شناسایی و اشاعه عوامل کلیدی موفقیت سازمانها به منظور بهبود عملکرد آنها صورت گرفت که جوایز ملی کیفیت و مدلهای سرآمدی کسب و کار دمینگ ، بالدریج و EFQM و سازمانی حاصل این مطالعات و تحقیقات است. اگر چه مدلهای دمینگ ، بالدریج و EFQM معروف ترین مدلهای سرآمدی کسب و کار هستند ولی مدلهای خاص دیگری در کشورهای دیگر توسعه داده شده که از مدلهای فوق الذکر الهام گرفته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کارت های هوشمند چند منظوره   فایل و

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کارت های هوشمند چند منظوره   فایل ورد (word) دارای 105 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کارت های هوشمند چند منظوره   فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کارت های هوشمند چند منظوره   فایل ورد (word)

1    مقدمه:    
1-1  پیش گفتار 
1-2     مثالی از کارت هوشمند  
1-2-1          اطلاعات شخصی  
    1-2-2        مشخصات فردی  
        1-2-3        ایمنی بیومتریک 
        1-2-4        ابر کلید 
        1-2-5        اطلاعات پزشکی 
.       1-2-6        پول الکترونیک 
        1-2-7        تراشه الکترونیکی  
        1-2-8        پخش شخصی
        1-2-9        انباره اطلاعات 
        1-2-10      بلیط الکترونیکی 
1-3     مزایای کارت هوشمند 
1-4    کاربرد های کارت هوشمند 
        1-4-1  کاربردهای شناسایی
        1-4-2 کاربردهای مالی  
        1-4-3 کاربرد های نگهداری اطلاعات  
2  انواع کارت ها
 2 -1 پیش گفتار 
2-2 کارت های حافظه .
2-3 کارت های دارای پردازشگر
2-4 کارت های حافظه بدون تماس  
2-5 کارت های دارای پردازشگر با رابط دوگانه
2-6 reader ها چگونه کار می کنند   
3 بررسی ساختار و انواع کارت هوشمند   
3-1 کارت های دارای ریز پردازنده مدار مجتمع. 
3-2 سیستم عامل ها   
3-3 برنامه نویسی  
     3-3-1 برنامه نویسی جاوا کارت 
3-4 امنیت 
3-5 کارت های هوشمند چند منظوره  
3-6 لیست قیمت ها 
4  تکنولوژی جاوا کارت 
4-1 پیش گفتار
4-2 تبدیل کلاس های جاوا   
4-3 نصب Development binaries  
4-4 نصب Ant  
4-5 برنامه های نمونه و Demonstrationها
4-6 مقدمات ساخت demo 
4-7 اجرای Demonstration ها  
4-8 اجرای اپلت‌ها در محیط شبیه سازی شده کارت 
4-9 اجرای ابزار Java card WDE
4-10 راه‌اندازی مبدل
4-11 تبدیل نام فایل و مسیر
4-12 بارگیری فایلهای Export  
4-13 تأئید فایلهای CAP و Export  
4-14 ایجاد فایل CAP از فایل Java Card Assembly
4-15 ایجاد یک نمایش متنی برای CAP File
4-16 اجرای C – Language Java Card RE  
4-17 محدودیتهای Reference implementation
4-18 کار کردن با فایلهای EEPROM Image
4-19 اجرای scriptgen 
4-20 دانلود فایل CAPو ایجاد اپلت ها  
4-21 ایجاد یک نمونه از Applet  
4-22 پروتکل APDU installer  
4-23 پاک کردن اپلت ها و پکیج ها
4-24  محدودیت های installer 
4-25 اجرای APDUtool 
5  نتیجه‌ گیری و پیشنهادها  
فهرست منابع    

 
فهرست شکلها

شکل ‏2 1:    شمای داخلی کارت هوشمند 
شکل 2-2طبقه بندی کارت ها
شکل 2-3ساختار کارت حافظه 
شکل 2-4                  قسمتهای مختلف محل تماس کارت هوشمند با کارت خوان 

شکل 2-5                  کارت غیر تماسی
شکل 2-6                  کارت هوشمند ترکیبی 
شکل 2-7                  کارت خوان 
شکل 3-1                 ساختار کارت هوشمند پروسسوری  
شکل 3-2                ارتباط ماژول ها در کارت هوشمند با واسطه تماسی 
شکل 4-1               محیط اجرایی جاوا کارت 
شکل 4-2              کاربرد فایل export 
شکل 4-3             verifying a cap file  
شکل 4-4            verifying an export file 
شکل 4-5            verifying binary with export file 
شکل 4-6            اجزای Installer   
شکل 4-7           Installer APDU transmission sequence 
          
 
فهرست جدولها

جدول ‏3 1:    card prices  
جدول 3-2                card reader prices 
جدول 4-1               فایل های Ant  
جدول 4-2              ساختار دایرکتوری و برنامه های نمونه 
جدول 4-3             گزینه های ساخت sample 
جدول 4-4             گزینه های ابزار Java Card WDE 
جدول 4-5             آرگومان های خط دستور مبدل
جدول 4-6             گزینه های خط دستور مبدل 
جدول 4-7             گزینه های خط دستور exp2text 
جدول 4-8             آرگومان های دستور verifycap 
جدول 4-9             آرگومان دستور verifyexp 
جدول 4-10           گزینه‌های خط دستور برای ابزار بازبینی off – card 
جدول 4-11           گزینه‌های خط دستور capgen 
جدول 4-12           مکان و نام cref 
جدول 4-13           گزینه‌های دستورات خطی محیط اجرا 
جدول 4-14          گزینه های دستور scriptgen 
جدول 4-15           
جدول 4-16          پیغام های خطای Installer 
جدول 4-17          
جدول 4-18          
جدول 4-19          جواب های Installer به ترمینال 
جدول 4-20          دستورات مورد استفاده برای apdutool 
جدول 4-21          دستورات فایل script  
جدول 4-22
 
 
فصل اول:

((مقدمه))


1-1) پیش گفتار
کارت هاى هوشمند، یکى از جدیدترین پدیده هاى تکنولوژیکى هستند که در حدود 20 سال است که وارد عرصه زندگی بشری شده است و در آینده اى نزدیک تاثیرى محسوس بر زندگى انسان مدرن خواهند نهاد.
اولین هدف  استفاده از کارت های هوشمند مربوط به کارت تلفن بود و با توجه به پیشرفت در این زمینه و کاهش قیمت در ساخت این کارت ها استفاده از انها در زمینه های دیگر هم مرسوم شد.
در سال 1996 چند شرکت از جمله ماکروسافت تشکیل یک گروه دادند تا کارت های هوشمند را با کامپیوترهای شخصی منسجم کنند.تمرکز عمده این گروه بر روی تولید یکسری کارت هوشمند و همچنین استاندارد هایی برایPC intrerface   به منظور استفاده از کارت های هوشمند و تولید کنندگان نرم افزار بود. هم اکنون چند نمونه از مدل های اولیه ان در بازار موجود است.
در حال حاضر حدود دویست میلیون نفر در سراسر جهان از این نوع کارت ها استفاده مى کنند، ولى با این حال هنوز عمومیت نیافته اند و تحلیلگران در مورد کارت هاى هوشمند بیش از حال به آینده چشم دوخته اند. پیش بینی می شود به دلیل قابلیت حمل و قابلیت اطمینان بالای این کارت ها زندگی اینده بشر بطور گسترده وابسته به این تکنولوژی شود.
             کارت هوشمند یک کارت معمولی مانند کارت تلفن راه دور ویا کارت عابر بانک می باشد که البته با تفاوتهایی است : در کارتهای هوشمند تراشه سخت افزاری وجود دارد که برخی از اطلاعات در آن درج می شود ، تفاوت عمده کارتهای هوشمند با کارتهای الکترونیکی در امکان ذخیره اطلاعات  خوانی اطلاعات و تغییر در اطلاعات کارت هوشمند است که کارتهای معمولی این امکان را ندارد .
به عنوان مثال کارت هوشمند بنزین شما ،حاوی اطلاعاتی مانند نام ؛ نام خودرو؛ مشخصات پلاک و … و میزان سهمیه بنزین شماست حال شما سوخت گیری خودرو رو انجام می دهید کارت هوشمند را وارد دستگاه می کند مشخصات شما از کارت خوانده می شود، میزان سوختگیری تاریخ و … در کارت هوشمند درج می شود و اگر کارت شما حامل پول الکترونیکی باشد از کارت شما پول برداشته می شود در این حالت پس از پایان کار اطلاعات جدید در داخل کارت نگهداری می شود و کارت حامل پیامهاست.
1-2) مثالی از کارت هوشمند
برای درک راحتر موضوع یک نوع کارت هوشمند به نقل از مجله فوکوس در شماره مربوط به ماه دسامبر ،???? مس آویم تا با ارایه یک کارت هوشمند به عنوان نمونه، برخى از قابلیت هاى آن را برشمرده است.
این کارت حاوى ده بخش اصلى است که هر کدام کاربردى خاص دارند و حاوى اطلاعات ویژه اى هستند.
1-2-1) اطلاعات شخصى:
در این بخش نام و نام خانوادگى شخص، شماره پاسپورت، شماره بیمه شخصى، شماره گواهینامه، آدرس، زمان تولد، جنسیت و اطلاعاتى از این قبیل درج مى شود که قسمت اعظم این اطلاعات فقط توسط بخش هاى ادارى ذیربط قابل خواندن است.
1-2-2) مشخصات فردى:
مشخصاتى چون قد، وزن و سایر مولفه هایى که بنا به موقعیت و یا سلیقه شخص قابل تغییر است در این بخش ذخیره خواهند شد. همچنین این قابلیت نیز در نظر گرفته شده است تا اندازه لباس و حتى نوع تغذیه نیز (براى خریدهاى خودکار) در این بخش درج شود.
1-2-3 )ایمنى بیومتریک:
ویژگى هاى امنیتى در این بخش ذخیره مى شوند. نه تنها اثر انگشت بلکه سوابق امنیتى و مسایلى نظیر ورود و خروج از کشور در این بخش نوشته و از آن خوانده مى شوند. در اماکنى نظیر فرودگاه ها، کاربرد این قابلیت کارت هاى هوشمند در تامین امنیت و نیز تسهیل در امر نظارت بسیار خوب برآورد مى شود. در موارد خاص، براى امنیت بیشتر مى توان یکى از اطلاعات مندرج در کارت ) نظیر اثر انگشت) را با نمونه زنده سنجید.
1-2-4 )ابرکلید:
با این ویژگى مى توان بسیارى از امکانات را شخصى کرد. مثلاً یک اتومبیل مى تواند توسط یک کارت خوان ساده و صرفاً با دسترسى به این بخش از کارت، فقط براى صاحب اتومبیل به کار افتد. هم اکنون بسیارى از در منازل و یا کیف ها توسط کارت هایى باز مى شوند که مطمین تر از کلید یا رمز هستند. در بخش کوچکى از یک کارت هوشمند دسته اى از این کارت ها حضور خواهند داشت.
1-2-5 )اطلاعات پزشکى:
اطلاعات ضرورى پزشکى بر روى کارت هاى هوشمند قرار خواهند گرفت تا در موارد اورژانس و همچنین عادى پزشکى مورد استفاده قرار گیرند. این امر به ویژه در هنگام بروز سوانح کاربرد بسیار مهمى خواهد یافت چرا که در اغلب این موارد شخص سانحه دیده بیهوش است و دسترسى به سوابق پزشکى و یا بستگان وى مستلزم صرف وقت غیرقابل تامینى خواهد بود.
1-2-6) پول الکترونیکى:
کارت هاى اعتبارى، کارت هاى خرید و همچنین پول الکترونیکى همگى برروى یک کارت هوشمند مى توانند جمع شوند تا یک شخص با جیبى خالى از پول و یا کارت هاى رنگارنگ به راحتى به خرید یا سفر برود. همچنین این قابلیت پیش بینى شده است که فعالیت هاى آن لاین اقتصادى دارنده کارت هوشمند نیز در کیوسک هاى مخصوصى به کارت هوشمند منتقل شود.
1-2-7 )تراشه:
قلب کارت هوشمند تراشه آن است و وسعتى در حدود ?? میلى متر مربع دارد که از مدارات مجتمعى به همراه یک ماژول حافظه تشکیل شده است. نیروى لازم براى کار کردن این تراشه معمولاً به واسطه یک «میدان القایى» الکترومغناطیسى که کارت خوان آن را مهیا مى کند، تامین خواهد شد. البته در صورتى که کارت ها به صورت «همیشه روشن» مورد نیاز باشند مى توان این نیرو را توسط باترى بسیار کوچک ناخنى تامین کرد.
1-2-8 )پخش شخصى:
اگر این امکان به وجود آید که در حجمى کوچک بتوان یک وب سرور کوچک بى سیم را سوار کرد، این همان چیزى است که طراحان کارت هوشمند به آن «حباب دیجیتالى» مى گویند و امیدوارند تا با پیشرفت فناورى بتوانند آن را توسط یک کارت تامین کنند. در این صورت همیشه افراد مى توانند بخش خاصى از اطلاعاتشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.
       1-2-9 )انباره اطلاعات :
این بخش نیز چشم به راه آینده اى است تا فناورى ذخیره اطلاعات بتواند دست کم یک گیگابایت اطلاعات را در حجم کوچکى بر روى یک کارت ذخیره و بازیابى کند. بدین سان هر فرد مى تواند _ به جاى استفاده از حافظه هاى کمکى نظیر حافظه فلش _ به راحتى اطلاعات مورد نظر خود را حمل کند.

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کارت های هوشمند چند منظوره   فایل ورد (word)

[1]    http://java.sun.com
[2]    www.etc.com/smart_cards/
[3]    http://thomasnet.com
[4]    www.smartcardsys.com
[5]    www.javaworld.com
[6]    www.chipcard.ibm.com

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >