سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق چک فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق چک فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق چک فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق چک فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق چک فایل ورد (word) :

چک
بر اساس قانون تجارت چک نوشتهای است که به موجب آن صادر کننده می تواند تمام یا قسمتی از پول خود را که در نزد بانک دارد باز پس گیرد یا به شخص دیگری واگذار نماید .ذر این فرایند سه نفر حضور دارند صادر کننده ، دارنده چک و پرداخت کننده که هر یک وظایف خاص خود را دارند .
صادر کننده :
شخصی که چک را صادر میکند بایستی در تاریخی که در چک ذکر میکند به همان اندازه در بانک وجه نقد یا اعتبار داشته باشد .
- صادر کننده در زمان مندرج چک نباید ،تمام یا قسمتی از وجه را ازبانک خارج نماید یا دستور پرداخت نکردن چک را صادر کند .
- در صورت عدم مطابقت امضاء ،قلم خوردگی و مسائلی از این قبیل ،بانک از پرداخت پول خوداری می کند .
در این جا یک سوال مطرح میشود و آن اینکه اگر صادر کننده بعد از صدور متوجه شود که چک از طریق کلاهبرداری یا سرقت از او گرفته شده یا آن را گم کرده چگونه می تواند از حقوق خود دفاع کند .
ج – صادر کننده می تواند دستور عدم پرداخت وجه را به بانک بدهد و بایستی به صورت کتبی علت دستور عدم پرداخت را بیان کند .
موادری که میتوان دستور عدم پرداخت را صادر نمود عبارتند از :
1-اعلام مفقودی
2-سرقت
3-جعل
4-کلاهبرداری
5-خیانت در امانت
6-یا بد ست آوردن از راههای دیگر مجرمانه
به عنوان مثال اگر شخصی به آقای x چکی را بدهد و در مقابل قرار باشد که آقای x کاری را برای او انجام دهد ، و نکند . صادر کننده نمی تواند دستور عدم پرداخت چک را صادر کند . زیرا عدم انجام تعهد یک مسئله مدنی است و بایستی پس از پرداخت وجه، دادخواست خود را به دادگاه تحویل دهد.
هر گاه اثبات شود که صادر کننده چک بی اساس دستور عدم پرداخت را صادر کرده است، علاوه بر پرداخت وجه به مجازاتهای از قبیل حبس ، جزای تقدی و پرداخت کلیه خسارت وارد شده به دارنده چک محکوم می شود .
دارنده:
شخصی است که برای اولین بار چک را به بانک ارائه می کند .از این جهت بانک موظف است هر کس برای اولین بار چک را به بانک می آورد هویت کامل و دقیق او را با ذکر تاریخ در پشت چک درج کند .
چند توصیه مهم به دارندگان چک که می خواهند از راه کیفری صادر کننده را تعقیب کنند :
برای تعقیب کیفری، دارنده چک فرصت دارید تا 6 ماه پس از تاریخ صدور به بانک جهت اخذ پول خود مراجعه کند و اگر چک قابل پرداخت نبود دارنده چک مهلت دارد تا 6 ماه پس از صدور گواهی عدم پرداخت از بانک برای شکایت به دادسرا مراجعه کند . برای مثال :اگر تاریخ چک 22/2/1384 باشد شما مهلت دارید تا تاریخ 22/8/1384 جهت وصول چک اقدام کنید و اگر اقدام کردید و در حساب موجودی نبود از آن زمانی که برگه عدم پرداخت را از بانک گرفته باشید به مدت 6 ماه جهت شکایت به دادگاه فرصت دارید .
مسائلی که دارنده چک در شکایت باید رعایت کند :
برای شکایت کیفری باید به دادسرای مراجعه کنیم که بانک مورد نظر در آن حوزه قضائی باشد .
مثلا اگر چکی دربانک زاهدان صادر شده باشد و بر اساس گردش در تهران آمده باشد شاکی باید اعتراض خود را در دادسرای زاهدان انجام دهد.
مدارک و هزینه های که جهت شکایت باید انجام شود عبارتند از :
1-کپی برابر اصل شده چک
2-کپی برابر اصل شده برگه عدم پرداخت
3-تنظیم شکایت و ابطال تمبر
4-محاسبه هزینه شکایت کیفری چکهای بی محل بر اساس مبلغ آن
سوال : دارنده چک بدون محل از چه شخصی میتواند شکایت کند؟
فقط علیه صادر کننده . اگر یک چک 10 دست چرخیده باشد از هیچ یک نمی توان شکایت کرد
سوال : آیا در مثال بالا مسئولیت عدم پرداخت تنها با صادر کننده است ؟
خیر . نفرات قبل هم مسئولیت دارند البته آنها مسئولیت کیفری ندارند بلکه مسئولیت مدنی دارند و تنها از آنها میتوان وجه چک را طلب کرد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله پرورش گاو فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله پرورش گاو فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله پرورش گاو فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله پرورش گاو فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله پرورش گاو فایل ورد (word) :

پرورش گاو

مقدمه :
اگرچه در ایران پرورش و نگهداری گاو گوشتی به معنا و مفهومی که در کشورهای خارجی مرسوم و متداول است رایج نیست ولی از آنجا که ممکن است در آینده عده ای به این کار علاقمند گردند و بخواهند در این زمینه فعالیت نمایند لازم است که در این باره مطالبی بیان گردد تا شاید راهنمایی برای اینگونه اشخاص باشد. انچه که در این فصل عنوان می گردد مبتنی بر اصول جدید دامپروری در دنیای امروز بوده ممکن است با شرایط اطن مرز و بوم صد در صد وفق ندهد. ولی بعضی از قسمتهای آن عملی و بقیه موارد نیز با تغییراتی قابل اجراست.

پرورش گاو گوشتی در اغلب نقاط با استفاده از مراتع و چراگاههای خوب ممکن بوده و مقرون به صرفه می باشد. در ایران نیز باید این نکته مورد توجه قرار گیرد و بهتر است کسانی به

این کار مبادرت ورزند که امکان دسترسی آنها به مراتع برایشان فراهم و میسر باشد.
در ایران در شرایط موجود پروار کردن گوساله های نر نژاد هولشتین کم و بیش رواج یافته این کار یا به وسیله خود دامپروران تولید کننده شیر به عنوان یک کار جنبی عملی می شود یا اینکه عده ای گوساله های مذکور را بعد از, شیر گرفتن خریداری و آنها را تا 10 الی 1

2 ماهگی پروار کرده و سپس عرضه می نمایند.
انتخاب گاوهای گوشتی
قبل از شروع به کار و ایجاد گله گاوهای گوشتی باید در انتخاب اینگونه گاوها بصیر بود و کلیه خصوصیاتی را که قبلاً درباره گاوهای پرواری ذکر گردید به خاطر داشت زیرا اساس کار و موفقیت بعدی مربوط به همین مسئله می باشد. این گاوها در درجه نخست باید پیش رس باشند بدین معنی که در کوتاهترین مدت به حداکثر رشد و نمو خود رسیده زود فربه و

چاق شده و نهایت استفاده را از اغذیه بنمایند. در موقع خرید باید به شکل و هیکل حیوان و اندام و جثه دام و بالاخره جنس و سن آن کاملاً توجه شود و کلیه مزایا و محاسن مربوط به استعداد پرواری در نظر گرفته شود.
گاوهای گوشتی اصولاً دارای بدنی پر رشد و کپل و ران و سرین آنها کاملاً عضلانی بوده در صورتی که سر و گردن و اعضای بدنشان کوتاه و کوچک است. در دنیا همانطور که قبلاً نیز شرح داده شد نژادهای گوشتی مشخص بوده و تشخیص آنها نیز آسان است. به طوری که در انگلستان نژاد شورت هورن و دورهام و در فرانسه لیموزین و در آمریکا نژاد شورت هورن و هرفورد و دورهام و ابردین Aberdeen و انگوس Angus می باشد.
ولی در ایران چنین نژادهایی وجود نداشته دامدار خود باید بصیر در شناسایی اینگونه گاوها باشد.
آنچه که درباره ارزش گاوهای گوشتی حائز اهمیت می باشد به قرار ذیل است

که به شرح آن پرداخته می شود:
1 – جنس: در دامهای بالغ گاو نر و ماده دارای ارزش یکسان از لحاظ گوشتی می باشند ولی در گاوهای جوان این قسم نبوده مثلاً ارزش یک گاو ماده سی ماهه غیر آبستن از یک گاو نر هم سن بیشتر بوده به طوری که لطافت گوشت و استعداد چاق شدنش فزونتر است.

2 – سن: گاوهای نر تا پانزده ماهگی کاملاً چاق شده ولی بعد از این سن باید اخته گردند.
3 – شکل و هیکل: اندام گاو باید طوری باشد که کاملاً از احاظ قصابی مورد توجه واقع شده و همانطور که بیان شد قسمتهای خلفی اش پر رشد و عضلانی باشد.
4 – ظرافت: ظرافت پوست و نازکی اسکلت در بهره گوشت گاو تأثیر دارد. گاوهایی که بسیار ظریف باشند نسبت دور قلم به دور سینه آنها نزدیک یا برابر یک پانزدهم می باشد.

انتخاب گاوهای نر گوشتی
پس از ایجاد گله گاو گوشتی باید از میان آنها یا از خارج گاوهای نر اصیل و ممتاز و برجسته جهت تکثیر انتخاب نمود. زیرا تا حدود بسیاری اساس و پیشرفت کار مربوط به انتخاب گ

او نر خوب می باشد.ودر انتخاب گاو نر علاوه بر خصوصیاتی که در بالا ذکر گردید باید به نتایج حاصله نیز توجه داشت و آن را ملاک قرار داد.
در خارج بهترین گوساله هایی را که از گاوهای نر اصیل و آزمایش شده بدست آمده اند جهت جفت گیری انتخاب می نمایند زیرا معتقدند که پدران آنها امتحان خود را داده اند. ولی

 

در ایران متأسفانه جز دانایی و بصیرت دامدار در موقع انتخاب گاو نر راه دیگری وجود ندارد. از اینرو بهتر است این انتخاب از میان گوساله های نر پیش رس گله به عمل آید. مطابق تجربیاتی که در آمریکا به عمل آمده است پیش رسی گوساله ها در دوره شیرخواری مربوط به دو عامل می باشد:
یکی مقدار شیر مادر و دیگری خصوصیات فردی و نژادی حیوان. ولی بعد از دوره شیر خواری تا 12 الی 15 ماهگی اگر گوساله ها مناسب و خوب نگهداری گردند پیش رسی و رشد بیشتر آنها تنها مربوط به خصوصیات ذاتی و نهانی حیوان می باشد.
بنابراین اگر گاو نر هر گله ممتاز باشد می تواند خصوصیات پیش رسی را به گوساله ها نیز منتقل نماید. در انتخاب گاو نر هر اندازه دقت و مطالعه شود ارزش داشته باعث موفقیت قطعی و مسلم در کار خواهد بود.
اگر برای یک دامدار امکان داشته باشد بهتر است گاوهای نر خود را از لحاظ پیشرسی فردی و نتایج حاصله آزمایش کند و در صورت موفقیت و رضایت بخش بودن آنها را نگاهدارد وگرنه از پرورش آنها صرفنظر کند. اگر چنین آزمایشی به دقت عملی گردد و اصالت و ارزش پیشرسی گاو نر به ثبوت رسد می توان از گوساله های نر چنین گاوی برای جفت گیری در آینده استفاده کرد ولی باید در نظر داشت که مادران این گوساله ها نیز از لحاظ پیشرسی برجسته بوده و میزان شیر و سلامتی آنها نیز کاملاً مورد توجه باشد.

انتخاب ماده گاوهای گوشتی
انتخاب ماده گاوهای خوب و برجسته نیز چون گاوهای نر برای یک گله گوشتی لازم است. گاو ماده باید پیشرس بوده و بتواند خصوصیات گوشتی و پرواری خود را به گوساله های خود منتقل نماید. به دست آوردن چنین ماده گاوهایی در ابتدای کار بسیار دشوار و در ایران شاید غیر عملی باشد ولی پس از تهیه گله باید در صدد انتخاب برآمد و ماده گاوهای خوب و با ارزش را نگاهداری کرد و بقیه را به بازار عرضه نمود.
دامپرورانی که در این راه فعالیت می کنند در ابتدا ممکن است بسته به سرمایه ای که به کار می گذارند گاوهای مختلف را خریداری نمایند ولی بسیار لازم است که کم کم و طبق برنامه صحیح به اصلاح نژاد گاوهای خود بپردازند و گاوهای پیش رس و یک شکل و یکدستی از میان گله خود انتخاب نموده و به پرورش آنها همت گمارند.
در خارج معمولاً گاوهایی را در گله نگهداری می نمایند که بتوانند گوساله هایی تولید کنند که در 6 ماهگی 200 الی 220 کیلو لااقل وزن داشته باشند. ولی اتخاذ این روش در ایرا

 

ن به زودی عملی نیست بلکه به تدریج و طی سالها آزمایش و تجربه می توان به این مرحله رسید. مگر آنکه در ابتدا از نژادهای اصیل گوشتی خارجی استفاده شود.

ویژگیهای جایگاه گاوهای گوشتی
جایگاه گاوها و گوساله های گوشتی با اندک تفاوتهایی نظیر گاوهای شیری می باشد به ویژه آنکه این دسته از دامها سرما را بهتر تحمل می کنند و بازدهی بیشتری نیز دارند. مهمترین نیاز گاوهای گوشتی در فصل سرما داشتن سرپناهی پشت به باد و بستری خشک می باشد.
از همین رو طویله های باز با مشخصاتی که در مورد جایگاه گاوهای شیری شرح داده شد ساده ترین و اقتصادی ترین بنا برای نگهداری دامهای پرواری محسوب می گردند. در این ساختمانها که از سه طرف مسدود و یک طرف باز می باشند می توان به خوبی و آسانی گاوهای گوشتی را نگهداری و پرورش داد.
در ایران نیز که اغلب از گوساله های نر نژاد اصیل “هلشتاین” برای یک مدت 6 الی 8 ماهه جهت پرواربندی استفاده می شود طویله های باز پاسخگوی نیاز زیستی و پرورشی گوساله های پرواری بوده می تواند بازدهی مناسب و قابل انتظاری را نیز به دنبال

داشته باشد.

مشخصات طویله های باز:فضای لازم برای هر دام در زیر قسمت مسقف یا سر پناه به طور معمول 4 تا 5 متر مربع است ولی اگر چنانچه در نظر است گوساله های نر اصیل از 3 تا 4 ماه از شیر گرفته شده را خریداری و در زیر همین قسمت مسقف نگاهداری نمود باید قسمت مسقف یا سایبان را به وسیله نرده یا دیوارهایی به دو یا سه قسمت تقسیم کرد

و مطابق با سن سطح مورد نیاز را پیش بینی نمود. به طوری که در قسمتی که گوساله های از 3 – 5 ماهه نگهداری می شوند سطح مورد نیاز برای هر رأس در حدود 2 مترمربع و برای گوساله ها 6 – 9 ماهه حدود 3 مترمربع و برای گوساله های بالاتر در حدود 10 الی 12 ماهه تا موقع کشتار در حدود 4 مترمربع در نظر گرفته می شود, عرض جایگاه مسقف نیز حدود 6 تا 8 متر پیش بینی می گردد.
ارتفاع قسمت جلو جایگاه را باید طوری انتخاب کرد که تراکتور و یا سایر وسایل نقلیه مربوط به خارج کردن کود به راحتی قادر به وارد شدن به زیر جایگاه باشند. بهتر است این ارتفاع در جلو حدود 4 متر و در عقب 80/3 متر باشد.

بهاربند یا گردشگاه:وجود بهاربند یا گردشگاه برای دامهای گوشتی ضروری است. مساحت لازم برای هر دام تقریباً دو برابر سطح مسقف می باشد. بنابراین با تقسیم بندی انجام شده در فوق که باید در داخل بهاربند نیز مراعات گردد برای هر رأس از دامهای ذکر شده 4 , 6 , 8 مترمربع بهاربند در نظر گرفته شود.

آخورها:آخور دامها که بهتر است در خارج محل مسقف ساخته شده(تا جایگاه مسقف کمتر مرطوب شود) و بر روی آن نیر سایبانی نصب گردد باید دارای چنین ابعاد و ویژگیهایی باشد:
– ارتفاع آخور از سطح زمین در قسمت داخلی باید حدود 30 سانتیمتر باشد تا از ریخت پاش علوفه جلوگیری شده و در ضمن دام قادر باشد از عمق 70 الی 110 سانتیمتر مواد غذایی که در داخل آخور ریخته شده استفاده نماید. ولی این ارتفاع در لبه خارج آخور 60 سانتیمتر انتخاب می گردد.
– عرض آخور, بین 60 الی 80 سانتیمتر پیش بینی می شود.

 

– طول آخور بسته به سن از سه ماهگی تا 24 ماهگی از 40 تا 70 سانتیمتر می باشد.
– در جلو آخورها نیز با مشخصات ذکر شده در مورد گاوهای شیری باید نرده کشی شود.

پرورش گوساله های نوزاد گوشتی
گاهی اتفاق می افتد که بعضی از ماده گاوها به اندازه ای که لازم است شیر تولید نمی کنند تا به مصرف تغذیه گوساله هایشان برسد. از این رو ضروری به نظر می

رسد که کمبود شیر حاصله را به وسیله شیر گاوهای دیگر تأمین نمود. شیر تولیدی همانطور که می دانیم ارتباط به خصوصیات فردی و نژادی گاوها دارد و باید دامدار گاوهای کم شیر را بزودی شناخته و آنها را از گله خارج نماید. زیرا برای پرورش و نگهداری گوساله های اینگونه گاوها دامدار مجبور است مخارج بیشتری را متقبل گردد و این کار مقرون به صرفه نیست. گوساله هایی که همراه با شیر از انواع دانه های علوفه ای نیز استفاده می کنند غالباً سنگینتر و درشتر از گوساله هایی هستند که فقط از شیر مادر تغذیه می نمایند. اما این موضوع بستگ

ی به نظر دامدار دارد. زیرا او باید حساب قیمت گوشت اضافی و مواد متراکم خورانده شده را نموده و

تصمیم خود را بگیرد.
معمولاً گوساله های گوشتی از 4 – 5 هفتگی می توانند از مواد متراکم استفاده نمایند. گوساله هایی که با مادر خود از چراگاه استفاده می کنند از آنجا که علف مراتعسرشار از مواد پروتئینی است به مواد متراکم گران قیمت احتیاجی ندارند. از همین رو دامپرورانی که چنین امکانی برایشان فراهم است کافی است محلهای مخصوص سرپوشیده در مرتع نزدیک آبشخور و آخور جایگاه مواد معدنی(نمک و دی فسفات کلسیم) ساخته و در آنها یک یا دو ماده بخصوص مانند آرد جو و ذرت ریخته و در اختیار گوساله ها قرار دهند.
مواد متراکمی که به گوساله ها داده می شود به هر حال بستگی به علوفه سبزی که در اختیارشان می باشد دارد و باید حاوی 10-15 درصد مواد پروتئینی باشد. اگر گوساله ها در مراحل آخر شیر خواری باشند می توان بر میزان و مقدار مواد کتراکم افزود. ولی همیشه باید حساب سود و زیان حاصله از مصرف این مواد را در نظر داشت و مواد متراکمی مصرف نمود که ارزانتر بوده و به صرفه نزدیکتر باشد. گوساله هایی که از مرتع استفاده نمی کنند باید به اندازه کافی بسته به احتیاجات جسمانی آنها یونجه خوب و مرغوب در اختیار داشته باشند و از سه هفتگی علاوه بر شیر می توانند از این مواد استفاده نمایند.
مواد متراکم باید روزانه دوبار منظماً و به فاصله مساوی در اختیار گوساله ها قرار داده شود و به گوساله ها تا موقعی که به اندازه کافی نمی توانند از علوفه استفاده نمایند باید اجازه داده شود که روزانه سه بار از پستان مادر شیر بخورند.
وقتی که هوا مساعد باشد لازم است که روزانه 2 – 3 ساعت در بعدازظهر گوساله ها همراه با مادران خود در داخل بهاربند گردش نمایند. از شیر گرفتن گوساله ها بستگی به رشد و نمو آنها و مقدار شیر مادرانشان دارد. ولی معمولاً گوساله ها را از 6 تا 8 ماهگی از شیر میگیرند. گوساله های نر و ماده را غالباً از 6 – 7 ماهگی از یکدیگر جدا می نمایند.
گوساله ها را قبل از آنکه از شیر بگطذند ب

 

هتر است که بر ضد بیماریهای شایع واگیر در هر ناحیه بخصوص شاربن و تب برفکی و بروسلوز واکسینه نمایند.

کیفیت سیلوی علوفه و رشد گاوهای گ

Silage and Growth of Beef Cattle)
الگوی تخمیر (Pattern of Fermentation)
چگونگی محافظت سیلوی علوفه اثر مهمی بر ارزش آن در تغذیه گاوهای گوشتی دارد. ایجاد تخمیر ثانویه(تخمیر بوتیریک) در سیلو نه فقط منجر به افزایش افت مواد مغذی می شود, بلکه باعث کاهش مصرف سیلو توسط دام نیز می شود. این نوع اثرات مخصوصاً در دامهای جوان دیده می شود, ولی ممکن است در گاوهای مسن تر نیز اتفاق افتد. کاهش 30 درصد در مصرف ماده خشک معمول است و افزایش وزن لاشه نیز می تواند به حدود نصف برسد.
محتوای ماده خشک(Dry Matter Content)
سیلوی حاصل از علوفه هایی با رطوبت بالا و مستقیماً درو و سیلو شده بیشتر از سیلوی تهیه شده از علوفه های پژمرده شده و نسبتاً خشک تر, در معرض ابتلا به تخمیر ثانویه هستند. بنابراین, مقایسه های انجام شدهه نشان می دهند که عملکرد گاوهای گوشتی در حال رشد تغذیه شده با سیلوی حاصل از علوفه پژمر

ده بهتر از دامهایی است که با علوفه مستقیماً درو و سیلو شده تغذیه شده باشند. فایده پژمرده کردن, معمولاًً دسترسی به روزانه 100 تا 150 گرم افزایش وزن زیادتر است, اما ضرر درو و سیلو کردن مستقیم علوفه را می توان با مصرف خوراکیهای متراکم یا با استفاده از افزودنی های موثر که برای اطمینان از خوب محافظت شدن علوفه سیلویی مصرف می شوند, جبران کرد.
بنابراین در عمل, افزودنی هاب بیشتر برای تهیه سیلو از علوفه های مرطوب تر به کار می روند تا برای تهیه سیلو از علوفه های خشک تر. بیشترین فایده استفاده از سیلوی علوفه پژمرده شده در افزایش وزن گاوهای گوشتی را می توان مربوط به بهبود کیفیت محافظت سیلو دانست, نه تنها به افزایش درصد ماده خشک آن. لذا اکنون مدارک واضحی وجود دارند مبنی بر اینکه سیلوی حاصل از علوفه پژمرده شده نمی تواند نفع زیادتری مازاد بر آنچه که از طریق استفاده از سیلوی علوفه مستقیماً سیلو شده و به خوبی محافظت شده حاص

ل می شود, در جهت بهبود عملکرد دام یا بازده تبدیل سیلو به افزایش وزن لاشه حیوان داشته باشد. اگرچه مصرف سیلوی علوفه پژمرده شده

20 درصد بیشتر از سیلوی علوفه مستقیماً سیلو شده است, قابلیت هضم سیلوی علوفه پژمرده شده معمولاً کمی پایین تر است. افزایش وزن لاشه نیز لزوماً در دامهای تغذیه شده با سیلوی علوفه پژمرده شده بهبود نمی یابد و نتیجتاً باز

ده تولید می تواند پایین تر باشد.
براین اساس, پژمرده کردن علوفه, قبل از تهیه سیلو را می توان تنها در زمینه های تسریع در دروی محصول, کاهش مقدار پس آب سیلوی حاصل و هزینه کمتر در خصوص استفاده از افزودنی ها توجیه کرد. مدارک فراوانی نیز وجود دارد مبنی بر این که تأمین اسیدهای آمینه از سیلوی علوفه پژمرده شده می توانند تشریح کننده عدم پاسخ مثبت به افزایش وزن لاشه در دامهای تغذیه شده با این نوع سیلو باشد.

روشهای تولید گوشت گاو با استفاده از علوفه سیلو شده
(Systems of Beef Production from Silage)
اهداف مورد نظر برای عملکرد دام در رابطه با نژاد و سن حیوان و نیز وزن مناسبی که یک نژاد بخصوص به سطح مناسبی از چاقی لاشه برای ارائه به بازار گوشت می رسد, دسته بندی شده و آورده شده است. در این بخش, اثر تنوع کیفی سیلوی علوفه بر احتیاجات غذایی دام در برخی از روشهای مورد بررسی قرار می گیرد.
همان طور که در مورد استفاده از علوفه خشک برای تولید گوشت گاو گفته شد, برای به دست اوردن افزایش وزن مطلوب, کاهش در محتوای انرژی سیلو منجر به مصرف مقادیر زیادتری از مواد متراکم می شود. اعداد برآورد شده برای خوراک د

ام که در جدول 5-6 نشان داده شده است, مربوط به سیلوی علوفه خوب محافظت شده و پرمصرف توسط دام است. در این مورد, هدف این بوده است که به منظور مصرف مقادیر کمتری از مواد متراکم, مصرف سیلو به بیشترین مقدار ممنه غلات
(Crass/ Cereal Beef Production)
مسئله مهم در پرواربندی گاو یا گوساله با علوفه و مواد متراکم این است که افزایش وزن روزانه دامها در طول دوره تغذیه مستقیم حیوان از چراگاه(6 تا12 ماهگی) در بالاترین حد ممکن باشد. نقطه اوج افزایش وزن روزانه حدود 8/0 کیلوگرم برای گوساله های اخته نژاد فریزین و حدود 9/0 کیلوگرم برای آمیخته های فریزین * هرفورد است. دامهایی که در فصل چرا افزایش وزن خوبی نداشته باشند, مشکل است که بتوانند عملکرد خوبی در زمستان داشته باشند. بنابراین باید طوری برنامه ریزی کرد که افزایش وزن دام در چراگاه قربانی جمع آوری و ذخیره علوفه از مقدار محدودی زمین نشود؛ به این معنی که در عرض ذخیره کردن مقادیر زیادتری از علوفه, به دام اجازه داده شود تا با استفاده مستقیم از چراگاه عملکرد بالا

یی داشته باشد. مقدار زمینی که باید تا رسیدن دوباره سیلوی علوفه برای چرا در اختیار دام قرار داده شود, بستگی به میزان حاصلخیزی زمین دارد. مقدار مطلوب حاصلخیزی زمین با پاشیدن حدود 150 کیلوگرم کود ازته در آن تأمین می شود. زمینهاگاو در زمان خروج از جایگاه بسته به مرتع را داشته باشد. در حالی که زمینهایی با حاصلخیزی متوسط یا بیش از متوسط باید به ترتیب تأمین کننده نیازهای غذایی 1400 تا 1600 کیلوگرم وزن زنده دام باشد. اگر گوساله ها در هنگام ورود به مرتع 180کیلوگرم وزن داشته باشند, به هر هکتار از زمینهایی با حاصلخیزی متوسط بایست 5/5 رأس و بیش از متوسط بایست 9 رأس از چنان گویز, 1000 مترمربع؛ برای زمینهای متوسط, 1500 متر مربع و برای زمینهایی با حاصلخیزی کمتر از متوسط, 2000 متر مربع است.
مقدار زمینی که برای تأمین سیلوی علوفه مورد نیاز دام لازم است نیز بستگی به حاصلخیزی زمینی دارد که علوفه سیلو شونده در ان کشت می شود. بر همین اساس, زمین لازم برای هر ردس دام به منظور تأمین علوفه چین اول برای تهیه سیلو, در مورد زمینهایی با حاصلخیزی کمتر از متوسط, متوسط و بیش از متوسط, به ترتیب 3000 مترمربع, 2500 مترمربع و 2000 مترمربع خواهد بود. بااستفاده از 100 کیلوگرم کود ازته در هر هکتار زمین, 2/1 تن ماده خشک سیلوی علوفه برای هر رأس دام تأمین خواهد شد.اگر نیاز ب

ه 5/1 تن ماده خشک سیلو باشد, زمین لازم برای هر رأس باید به ترتیب,3500, 3000 و 2500 متر مربع باشد.
زمینهایی که چین اول آنها به مصرف تهیه سیلو رسیده باشد, بایست تا رشد کافی علوفه در آنها مورد چرا قرار نگیرند تا علوفه در حا

ل رشد مجدد در آنها فرصت رشد داشته باشند, در غیر اینصورت؛ یعنی, اگر بلافاصله پس از برداشت, دامها را برای چرا وارد آنها کنیم , به دلیل عدم وجود علوفه کافی و قابل چرا, مورد لگدمال شدن و به تعویق افتادن رشد مجدد قرار می گیرند. اما پس از برداشت(چین) اول برای تهیه سیلو و رسیدن علوفه به حد کافی رشد, می توان این زمینها را به چرای دامها اختصاص داد. همچنین می توان از بخشی از این زمینها مجدداً در اواسط فصل برای تهیه سیلو استفاده کرد . بعد از برداشت چین اول برای تهیه سیلو, وسعتت چراگاه به تدریج با الحاق این زمینها افزایش یافته و در پایان فصل به حد نهایی خود می رسد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله جایگاه زن درقرآن فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله جایگاه زن درقرآن فایل ورد (word) دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله جایگاه زن درقرآن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله جایگاه زن درقرآن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله جایگاه زن درقرآن فایل ورد (word) :

قرآن زن و مرد را یک سرشتى مى‏داند

قرآن تنها مجموعه قوانین نیست.محتویات قرآن صرفا یک سلسله مقررات و قوانین خشک بدون تفسیر نیست.در قرآن،هم قانون است و هم تاریخ و هم موعظه و هم تفسیر خلقت و هم هزاران مطلب دیگر.قرآن همان طورى که در مواردى به شکل بیان قانون دستور العمل معین مى‏کند و در جاى دیگر وجود و هستى را تفسیر مى‏کند،راز خلقت زمین و آسمان و گیاه و حیوان و انسان و راز موتها و حیاتها،عزتها و ذلتها،ترقیها و انحطاطها،ثروتها و فقرها را بیان مى‏کند.

قرآن کتاب فلسفه نیست،اما نظر خود را درباره جهان و انسان و اجتماع-که سه موضوع اساسى فلسفه است-به طور قاطع بیان کرده است.قرآن به پیروان خود تنها قانون تعلیم نمى‏دهد و صرفا به موعظه و پند و اندرز نمى‏پردازد بلکه با تفسیر خلقت‏به پیروان خود طرز تفکر و جهان بینى مخصوص مى‏دهد.زیر بناى مقررات اسلامى در باره امور اجتماعى از قبیل مالکیت،حکومت،حقوق خانوادگى و غیره همانا تفسیرى است که از خلقت و اشیاء مى‏کند.
از جمله مسائلى که در قرآن کریم تفسیر شده موضوع خلقت زن و مرد است.قرآن در این زمینه سکوت نکرده و به یاوه گویان مجال نداده است که از پیش خود براى مقررات مربوط به زن و مرد فلسفه بتراشند و مبناى این مقررات را نظر تحقیر آمیز اسلام نسبت‏به زن معرفى کنند.اسلام،پیشاپیش نظر خود را درباره زن بیان کرده است.

اگر بخواهیم ببینیم نظر قرآن درباره خلقت زن و مرد چیست،لازم است‏به مساله سرشت زن و مرد-که در سایر کتب مذهبى نیز مطرح است-توجه کنیم.قرآن نیز در این موضوع سکوت نکرده است.باید ببینیم قرآن زن و مرد را یک سرشتى مى‏داند یا دو سرشتى;یعنى آیا زن و مرد داراى یک طینت و سرشت مى‏باشند و یا داراى دو طینت و سرشت؟قرآن با کمال صراحت در آیات متعددى مى‏فرماید که زنان را از جنس مردان و از سرشتى نظیر سرشت مردان آفریده‏ایم.قرآن درباره آدم اول مى‏گوید:«همه شما را از یک پدر آفریدیم و جفت آن پدر را از جنس خود او قرار دادیم‏»(سوره نساء آیه 1).درباره همه آدمیان مى‏گوید:«خداوند از جنس خود شما براى شما همسر آفرید»(سوره نساء و سوره نحل و سوره روم).

در قرآن از آنچه در بعضى از کتب مذهبى هست که زن از مایه‏اى پست‏تر از مایه مرد آفریده شده و یا اینکه به زن جنبه طفیلى و چپى داده‏اند و گرفته‏اند که همسر آدم اول از عضوى از اعضاى طرف چپ او آفریده شده،اثر و خبرى نیست.علیهذا در اسلام نظریه تحقیر آمیزى نسبت‏به زن از لحاظ سرشت و طینت وجود ندارد.

مقام والاى مادر در قرآن
نوع دستورهایى که اسلام به زن ومرد مى‏دهد، در عین حال که یک راه مشترکى براى هر دو قائل است ولى راه مخصوص را هم از نظر دور نمى‏دارد، وقتى احترام به پدر ومادر را بازگو مى‏کند، براى گرامى داشت مقام زن، نام مادر را جداگانه وبالاستقلال طرح مى‏کند. قرآن کریم مى‏فرماید:
اما یبلغن عندک الکبر احدهما او کلاهما فلا تقل لهما اف و لا تنهرهما و قل لهما قولا کریما (1)
اگر یکى از آن دو یا هر دو، در کنار تو به سالخوردگى رسیدند به آنها حتى «اوف‏» مگو وبه آنها پرخاش مکن و با آنها سخنى شایسته بگوى.

ودر بخشى دیگر مى‏فرماید: ما سفارش کردیم به انسان که احسان را نسبت‏به پدر و مادر فراموش نکند:
و وصینا الانسان بوالدیه احسانا (2)
وانسان را نسبت‏به پدر ومادرش به احسان سفارش کردیم.
و قضى ربک الا تعبدوا الا ایاه و بالوالدین احسانا (3)
پروردگار تو مقرر کرد که جز او را مپرستید وبه پدر ومادر خود احسان کنید. ودر جاى دیگر احسان به پدر ومادر را در کنار عبادت حق یاد مى‏کند:

ان اشکر لی و لوالدیک (4)
شکر گزار من وپدر ومادرت باش.
اما با همه این تجلیل‏هاى مشترک، وقتى مى‏خواهد از زحمات پدر ومادر یاد کند، از زحمت مادر سخن مى‏گوید، نه از زحمت پدر، آنجا که مى‏فرماید:
و وصینا الانسان بوالدیه احسانا حملته امه کرها و وضعته کرها و حمله و فصاله ثلاثون شهرا (5)
زحمات سى ماهه مادر را مى‏شمارد، که: دوران باردارى، زایمان، ودوران شیرخوراگى براى مادر دشوار است. وهمه اینها را به عنوان شرح خدمات مادر ذکر مى‏کند. قرآن کریم به هنگام یادآورى زحمات حتى اشاره‏اى هم به این موضوع ندارد که: پدر زحمت کشیده است.

بنابراین، آیات قرآن که در مورد حق شناسى از والدین آمده است‏بر دو قسم است: یک قسم حق شناسى مشترک پدر ومادر را بیان مى‏کند وقسم دیگر، آیاتى است که مخصوص حق شناسى مادر است، قرآن کریم اگر درباره پدر حکم خاصى بیان مى‏کند فقط براى بیان وظیفه است، نظیر:
و على المولود له رزقهن و کسوتهن بالمعروف (6)
خوراک وپوشاک مادران به طور شایسته به عهده پدر فرزند است.

ولیکن هنگامى که سخن از تجلیل وبیان زحمات است، اسم مادر را بالخصوص ذکر مى‏کند.
پى‏نوشت‏ها:
1 اسراء، 23
2 احقاف، 15
3 اسراء، 23
4 لقمان، 14
5 احقاف، 15
6 بقره، 233

عدم تاثیر ذکورت و انوثت در خطابات الهى
قرآن از نظر محتوا، مى‏فرماید: کمالات انسانى، در مبدا شناسى، معاد شناسى، و وحى ورسالت‏شناسى است، یعنى کمال، در داشتن جهان بینى‏الهى است، به این معنا که: جهان، آغازى دارد به نام «خدا واسماء حسناى او» وانجامى دارد به نام «معاد» وقیامت ودوزخ وبهشت و; وبین این آغاز وانجام، «صراط مستقیمى‏» است. که مساله وحى ونبوت در این صراط مستقیم است.
چون در متن جهان بیش از مبدا ومعاد ورابطه بین مبدا ومعاد چیزى نیست، لذا اصول دین هم بیش از سه اصل نیست، اول، مبدا شناسى; دوم، معادشناسى; سوم، پیامبرشناسى، واین جمله که از امیرالمؤمنین; نقل شده است:
«رحم الله امرء عرف من این و فى این و الى این‏»

خداى رحمت کند کسى را که بداند از کجا ودر کجا وبه کجاست.
گفته‏اند ناظر به این سه اصل دینى است، ودر فهمیدن این سه اصل ذکورت وانوثت‏شرط نیست، یعنى نه مذکر بودن شرط است ونه مؤنث‏بودن مانع. انبیا هم که انسانها را به این سه اصل دعوت نموده‏اند نه دعوتنامه‏اى براى خصوص مردها فرستاده‏اند ونه زنها را از شرکت در این مراسم محروم داشته‏اند.

وقتى قرآن کریم از زبان پیامبر اکرم صلى الله علیه واله فرماید:
ادعو الى الله على بصیره انا و من اتبعنی (1)
من وهر که از من پیروى کرد دعوت مى‏کنیم به سوى خدا واز روى بصیرت.
این دعوت، شامل همه انسانهاست، واگر پیامبرى دعوتنامه براى یک مرد به عنوان زمامدار یک کشور مى‏نویسد، پیامبر دیگرى هم دعوتنامه براى یک زن به عنوان زمامدار یک کشور مى‏نویسد.

اگر رسول خداصلى الله علیه و اله زمامداران مرد را به اسلام دعوت کرد، سلیمان‏سلام الله علیه هم زمامدار زن را به اسلام فراخواند، هم دعوتها عام‏اند وهم مدعوها، وهیچ اختصاصى در بین نیست.
لسان قرآن، لسان فرهنگ محاوره
گرچه ذات اقدس اله درباره کیفر اعمال، مى‏فرماید:
کل امرء بما کسب رهین (2)
هرکس در گرو کسب وکار خود است.

اما این «امرء» در مقابل «امرئه‏» نیست، بلکه فرهنگ محاوره این است که از انسان به عنوان «مردم‏» یاد شود، نه به عنوان مرد در مقابل زن. وقتى زن ومرد در صحنه انقلاب حضور پیدا کردند، مى‏گویند: مردم ایران، انقلاب کردند ویا اگر زن ومرد نسبت‏به یک مطلبى سؤال دارند گفته مى‏شود «مردم‏» چنین مى‏گویند، این مردم یعنى «توده ناس‏» نه این که مرد در مقابل زن باشد. بنابراین، در این آیه که مى‏فرماید:

کل امرء بما کسب رهین یعنى، هر مردى در برابر کسب خود مرهون است ودرگرو کار خود است، منظور مرد در مقابل زن نیست، چه این که همین معنا را در آیه‏اى دیگر با تعبیر «نفس‏» بیان مى‏کند ومى‏فرماید:
کل نفس بما کسبت رهینه (3)
هر نفسى گروگان کارى است که انجام داده است.
یعنى، هر جانى خواه مرد و خواه زن در برابر کسبش مرهون است. و گاهى تعبیر به «انسان‏» دارد و مى‏فرماید:
لیس للانسان الا ما سعى و ان سعیه سوف یرى ثم یجزیه الجزاء الاوفى (4)
نیست‏براى انسان جز آنچه تلاش نموده است، ونتیجه تلاش خود را به زودى مى‏بیند، سپس هرچه تمامتر پاداش داده مى‏شود.

بنابراین، مساله جزا وجریان معاد اختصاص به گروه خاص ندارد، وچون معاد بازگشت‏به همان مبدا است، لذا هر انسانى در برابر کار خود مسؤول است ودر اینجا زن ومرد دخیل نیست، در مبدا شناسى وتقرب به مبدا هم همچنین. اینها تعبیرات معنوى قرآن کریم است.
پى‏نوشت‏ها:
1 یوسف، 108
2 طور، 21
3 مدثر، 38
4 نجم، 40 -39

علت تصریح به ذکورت وانوثت در قرآن

علت این که در مواردى قرآن کریم با صراحت نام زن ومرد را مى برد، آن است که مى‏خواهد افکار جاهلى وقبل از اسلام را تخطئه کند، آنها چون بین زن ومرد فرق مى‏گذاشتند وعبادات وفضائل را براى مردها منحصر مى‏دانستند، لذا قرآن کریم با تحلیل عقلى مى‏فرماید: آن که باید کامل شود روح است وروح نه مذکر است ونه مؤنث.

قبل از اسلام به زن هیچ بهایى داده نمى‏شد، وهمیشه به زن با چشم خشم مى‏نگریستند. در محیطهایى هم که صنعت پیشرفت نموده است زن هیچ بهایى ندارد جز براى ارضاى شهوت مردان، که هر دو تحقیر مقام والاى زن است. اما ذات اقدس اله در قرآن مى‏فرماید: من عهده‏دار تربیت دل وروح انسانها هستم، وروح ودل انسانها نه مذکر است،

نه مؤنث، لذا قرآن موضوع زن ومرد را نفى مى‏کند تا جایى براى بیان تساوى یا تفاوت بین این دو باقى نماند، اگر در سراسر قرآن کریم وهمچنین در سراسر سخنان عترت طاهره; جستجو شود، موردى به چشم نمى‏خورد که قرآن کمالى از کمالات معنوى را مشروط به ذکورت بداند یا ممنوع به انوثت‏بشمارد.

بنابراین، آیات قرآن کریم به چند بخش دسته بندى مى‏شوند:
بخش اول: آیاتى هستند که اختصاص به صنف مخصوصى ندارند، مانند: آیاتى که در آن سخن از ناس یا انسان است، ویا با لفظ «من‏» ذکر شده است.
بخش دوم: آیاتى است که سخن از مرد دارد، مانند آیاتى که در آن ضمیر جمع مذکر سالم به کار برده است، وآیاتى که از لفظ «مردم‏» استفاده شده است، و;، مثل این که مى‏فرماید: «یعلمکم، یعلمهم;».

در اینجا باید گفت که این گونه کاربرد بر اساس فرهنگ محاوره است وقتى مى‏خواهند سخن بگویند، مى‏گویند مردم چنین مى‏گویند، مردم انتظار دارند، مردم در صحنه‏اند، مردم راى مى‏دهند. این «مردم‏» در مقابل زنان نیستند، بلکه مردم یعنى «توده ناس‏».
پس نباید از نحوه تعبیرى که در فرهنگ محاوره وادب رایج است، چنین برداشت کرد که قرآن فرهنگ مذکر گرایى دارد.

بخش سوم: آیاتى است که درآن به نام مرد و زن تصریح شده است وبه صراحت مى‏گوید: در این جهت زن ومردى در کار نیست‏یا فرقى نمى‏کنند، نظیر آنجا که مى‏فرماید:
من عمل صالحا من ذکر او انثى و هو مؤمن فلنحیینه حیاه طیبه (1)

در این بخش نیز باتوجه به این که قرآن براى تهذیب روح است ودر هنگام عبادت وتقرب، بدن زن ومرد در ارزش عبادت نقش ندارد لذا تصریح به عدم تفاوت مى‏کند تا شبهه تفاخر جاهلى را ریشه کن نماید.
به همین خاطر در خلقت‏بشر اولیه نیز که گاهى سخن از تراب است، گاهى سخن از «حما مسنون‏» وگاهى از «صلصال‏» وگاهى «طین‏» ومانند آن در مرحله‏اى نیز مى‏فرماید که، در پیدایش شما «بشر ثانوى‏» یک زن دخیل است ویک مرد، تا به آنان بگوید که شما به چه چیزى فخر مى‏کنید؟ واگر بخواهید تفاخر کنید،

فخرتان در بى‏فخرى است. تنها عامل فخر همان تقوا است که با بى‏فخرى وبى‏تفاخرى همراه است. این که مى‏فرماید «یا ایها الناس‏» یعنى همان ناسى که قرآن براى هدایت او آمده است واین آیه هم قسمت‏بدن را به عهده مى‏گیرد وهم قسمت روح را، این که مى‏فرماید:
یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثى (2)

اى مردم، ما شما را از مرد وزنى آفریدیم یعنى، شما اگر بخواهید روى بدن فخر کنید، هم مرد، از زن ومرد خلق شده است، وهم زن، از زن ومرد به وجود آمده است، نه خلقت‏بدن مرد، بالاتر از خلقت‏بدن زن است ونه برعکس. چه این که اگر شخصى، یا صنفى، یا نژادى واست‏با نژاد دیگر تفاخر کند، به او هم گفته مى‏شود که تک‏تک شما از زن ومرد هستید.

نژاد وزبان هم عامل شناسایى وشناسنامه طبیعى است، انسان که نمى‏تواند هرجا مى‏رود شناسنامه کشور خود را همراه داشته باشد، چهره‏ها، قیافه‏ها، زبانها ولهجه‏ها شناسنامه طبیعى انسان است که آن هم به بدن بر مى‏گردد، وگرنه روح نه شرقى است ونه غربى، نه عرب است ونه عجم و;.
و جعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا (3)
شما را شعبه‏ها و قبیله‏ها قرار دادیم تا همدیگر را بشناسید.
شناسنامه هم که هیچ عامل فخر نیست، پس اگر کسى بخواهد تفاخر کند، جایى براى آن نیست، چرا که همه از زن ومرد هستند، وشعوب وقبائل به بدن مربوط است، وارواح، حساب جدایى دارند.

«الارواح جنود مجنده‏» (4)
جانها گروههاى به هم پیوسته‏اند.
روح یک وادى دیگرى دارد، که در آنجا سخن از شناسنامه ومانند آن نیست. آنگاه اگر کسى بخواهد بالاتر رود باید بدون تفاخر وفخر فروشى بالاتر رود، چرا که:
ان اکرمکم عند الله اتقاکم (5)
همانا گرامى‏ترین شما نزد خداوند باتقواترین شما است.

پى‏نوشت‏ها:
1 نحل،97
2 حجرات، 13
3 حجرات، 13
4 بحار الانوار، ج‏61، ص‏31
5 حجرات، 13

فاطمه کلمه الله

قرآن کریم به هنگام طرح قصه آدم سلام الله علیه مى‏فرماید:
«فتلقى آدم من ربه کلمات‏» (1)
سپس آدم از پروردگارش کلماتى را دریافت نمود.

در تبیین وتفسیر کلمات آمده است که منظور انوار عترت طاهره است، بدین معنا که انوار عترت طاهره همان مقامات علمى است که حضرت آدم سلام الله علیه آن را تلقى کرد وزمینه نجات او فراهم گردید ودر این میان همانطور که حضرت امیرسلام الله علیه در مجموعه عترت قرار دارد، حضرت زهرا هم در آنجا مى‏تابد واین که فاطمه زهرا صلوات الله علیها معروف ومشهور شده، نه براى آن است که، زن تنها در حضرت زهرا خلاصه شده است‏بلکه به این دلیل است که آن حضرت دیگران را تحت الشعاع قرار داده است.

به عنوان مثل معصومین دیگر نیز مانند حضرت امیرسلام الله علیه، معروف نیستند واگر در عرف بخواهند مثل ذکر بکنند، به حضرت على; مثل مى‏زنند. در صورتى که همه ائمه نور واحدند. همانطورى که در بین معصومین، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه معروف والگو شده است، در بین زنان هم حضرت فاطمه زهرا صلوات الله علیها اشتهار یافته است وگرنه زنان فراوانى بودند که هم از عصمت‏برخوردارند وهم از کمال متعارف وفوق متعارف، ولیکن علت این که حضرت زهرا در بین زنان معروف شده همان علتى است که بدان سبب، حضرت على; در بین ائمه معروف شده است.

پس مراد از لفظ کلمات در آیه شریفه
«فتلقى آدم من ربه کلمات‏»
اسماء الهى است وبارزترین مصداق اسماء الهى، عترت طاهره‏اند که در بین آنان، فاطمه زهرا صلوات الله علیها مى‏درخشد.

زنان الگو از نظر قرآن

اگر انسان وارسته شد مى‏تواند الگوى دیگر انسانها قرار گیرد. اگر مرد باشد الگوى مردم است نه مردان، واگر زن باشد باز الگوى مردم است نه زنان. این مطلب را قرآن کریم به صورت صریح روشن کرده وچهار زن را به عنوان زن نمونه (دو نمونه خوب ودو نمونه بد) ذکر مى‏کند.

زن، چه بد وچه خوب نمونه زنان نیست، زن نمونه است. فرق است‏بین این دو مطلب که اگر زن خوب شد، آیا نمونه زنان مى‏باشد یا زن نمونه است؟ چه این که مرد، اگر خوب شد، نمونه مردان نیست‏بلکه مرد نمونه است. قرآن کریم مى‏فرماید: آن که خوب است نمونه مردم است نه نمونه مردان و زن خوب، نمونه زنان نیست، بلکه زن نمونه است، چه این که زن بد، نمونه زنان بد نیست، بلکه نمونه انسانهاى بد است.

زن لوط و زن نوح
قرآن کریم نمونه مردم بد را با نقل داستان دو زن بد، تبیین کرده ومى‏فرماید:
ضرب الله مثلا للذین کفروا امراه نوح و امراه لوط کانتا تحت عبدین من عبادنا صالحین فخانتاهما فلم یغنیا عنهما من الله شیئا و قیل ادخلا النار مع الداخلین (1)
خدا براى کسانى که کافر شدند زن نوح ولوط را مثل آورده که هر دو در نکاح دو بنده از بندگان شایسته ما بودند وبه آنها خیانت کردند وکارى از دست‏شوهران آنها در برابر خدا ساخته نبود، به آنان گفته شد با داخل شوندگان، داخل آتش شوید.

در این جا خداوند نمى‏فرماید
«ضرب الله مثلا لللاتی کفرن‏»
ونمى‏فرماید
«ضرب الله مثلا للنساء الکافرات‏»
نمى‏گوید خدا نمونه زنان بد را ذکر کرد، بلکه مى‏گوید نمونه مردم کافر را ذکر کرد. ضرب الله مثلا للذین کفروا نه «للنساء» ونه «لللاتی کفرن‏» بنابراین معلوم مى‏شود این «للذین کفروا» به معناى مردان کافر نیست‏بلکه به معناى مردم تبهکار وبزهکار است. منظور از خیانت نیز در اینجا، خیانت مکتبى، اعتقادى وفرهنگى است، ولذا ذات اقدس اله به ما فرمود:
لا تخونوا الله و الرسول و تخونوا اماناتکم (2)

خیانت نکنید به خدا ورسول وخیانت نکنید به امانت‏هایتان.
به پیامبر خیانت کردن، یعنى، با دین او بد رفتارى کردن. در اینجا که فرمود: زن لوط وزن نوح به این دو پیامبر که یکى از آنها پیامبر اولواالعزم است ودیگرى حافظ شریعت ابراهیم علیه السلام، خیانت کردند، یعنى مکتبشان را نپذیرفتند، واینها نمونه مردم تبهکار وکافرند.

بنابراین معلوم مى‏شود که اگر سخن از «الذین‏» و «امنوا» ومانند آن است‏بنابر فرهنگ محاوره، منظور مردم هستند، نه مردان. ودر همین آیه هم که فرمود قیل ادخلا النار مع الداخلین اگرچه «ادخلا» همانطورى که تثنیه مذکر است، تثنیه مؤنث هم هست، اما این که «داخلین‏» را به صورت جمع مذکر سالم ذکر کرد منظور، مردم جهنمى هستند نه مردان جهنمى.

زن فرعون
قرآن کریم دو نمونه خوب از زنان را نیز به عنوان الگو ذکر مى‏کند، زنان با فضیلتى که ذات اقدس اله را نمونه مردم مؤمن مى‏شمارد ودرباره آنها چنین مى‏فرماید:
و ضرب الله مثلا للذین آمنوا امراه فرعون اذ قالت رب ابن لی عندک بیتا فی الجنه و نجنی من فرعون و عمله و نجنی من القوم الظالمین (3)براى کسانى که ایمان آوردند خداوند همسر فرعون را مثل آورده آنگاه که گفت: پروردگارا پیش خود در بهشت‏براى من خانه‏اى بساز ومرا از فرعون وکردارش نجات بخش ومرا از دست مردم ستمگر برهان.

 

تعبیر قرآن در آیه این نیست که: همسر فرعون نمونه زنان خوب است، بلکه مى‏فرماید: زن خوب نمونه جامعه اسلامى است وجامعه برین از این زن الگو مى‏گیرد، نه این که فقط زنان باید از او درس بگیرند.
ذات اقدس اله در این آیه نیز نمى‏فرماید:
«و ضرب الله مثلا لللاتی امن امراه فرعون‏»
بلکه مى‏فرماید: نمونه مردم خوب، زن فرعون است
و ضرب الله مثلا للذین امنوا

امراه فرعون یک چنین زنى در خانه‏اى زندگى مى‏کرد که صاحب آن خانه ادعاى:
انا ربکم الاعلى (4)
پروردگار بزرگتر شما منم.
داشت و شعار:
ما علمت لکم من اله غیری (5)
براى شما خدایى غیر از خودم نمى‏شناسم

در سر مى‏پروراند وادعاى انحصار مى‏نمود. ذات اقدس اله در قرآن کریم به صورت حصر مى‏فرماید:
سبح اسم ربک الاعلى (6)
تسبیح کن نام پروردگار والاى خود را.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله بافندگی حلقوی پودی و تاری فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بافندگی حلقوی پودی و تاری فایل ورد (word) دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بافندگی حلقوی پودی و تاری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بافندگی حلقوی پودی و تاری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بافندگی حلقوی پودی و تاری فایل ورد (word) :

مقدمه
بافندگی حلقوی روشی از تهیه‎ی پارچه است. که در این روش، با خمیده کردن طولی از نخ به شکل حلقه، و عبور حلقه‎ها از داخل یکدیگر با شیوه‎های مختلف، پارچه تولید می‎شود. هنر بافتنی دستی و اتصال و درگیری نخ‎ها با یکدیگر از هنرهای بسیار قدیمی است که به قرن‎ها قبل از میلاد مسیح باز می‎گردد. آثار به دست آمده در مصر که متعلق به قرن پنجم قبل از میلاد می‎باشد، پیشرفته بودن این هنر دستی را، در آن زمان، نشان می‎دهد.

اولین دستگاه بافندگی حلقوی پودی را در سال 1589، شخصی به نام ویلیام‎لی در انگلستان اختراع کرد. سرعت این دستگاه ده برابر بیش‎تر از سرعت تولید بافت با روش بافتنی دستی بود. اختراع این دستگاه باعث پیشرفت و تکامل بافندگی حلقوی شد. ساخت اولین دستگاه بافندگی حلقوی تاری نیز در سال 1775 انجام گرفت.
صنعت بافندگی حلقوی به دو قسمت مجزای بافندگی حلقوی تاری و بافندگی حلقوی پودی تقسیم شده است. سازندگان ماشین‎آلات نیز هر یک، فناوری خاص خود را دارند و غالباً خصوصیات بافت‎ها و موارد مصرف تولیدات آن‎ها نیز با هم متفاوت است.

در بخش بافندگی حلقوی پودی، در این کتاب، سعی شده است هنرجویان عزیز با اصول اولیه‎ی بافندگی حلقوی پودی آشنا شوند. لذا در مورد هر یک،‌ توضیحات مختصری به شرح زیر داده شده است.
در فصل اول: تعاریف بافندگی حلقوی پودی و تاری، تفاوت و مصارف هر یک، تعاریف اصطلاحات متداول، انواع سوزن، انواع حلقه و چگونگی تشکیل هر یک توسط سوزن‎ زبانه‎دار در ماشین‎های حلقوی ارائه شده است.
و فصل دوم به معرفی انواع ماشین‎های بافندگی حلقوی پودی و توضیح مختصری راجع به هر یک، عوامل اصلی بافت، عملیات بافندگی، بافت‎های پایه و محاسبه‎ی تولید و وزن اختصاص یافته است.

بافندگی حلقوی پودی
در بافندگی حلقوی پودی حلقه‎ها در جهت افقی (یک رج) تشکیل می‎شوند به طوری که اتصال یک حلقه به حلقه‎ی بعدی در یک سطر افقی انجام می‎شود (شکل 9-1). همچنین امکان تولید پارچه با استفاده از یک بسته نخ وجود دارد، اگرچه روی پاره‎ای از ماشین‎ها امروزه تا 192 بسته نخ، برای تولید پارچه، به کار می‎رود. صنعت بافندگی حلقوی پودی در ایران به نام‎های «کش‎بافی» و «تریکوبافی» مصطلح است.

شکل (9-1)‎- ساختمان بافت ساده‎ی حلقوی پودی
بافندگی حلقوی تاری
به روشی از تولید پارچه که اتصال یک حلقه به حلقه‎ی بعدی در دو رج متفاوت و در جهت طولی انجام می‎شود، بافندگی حلقوی تاری می‎گویند.

شکل (9-2) ‎- ساختمان بافت ساده‎ی حلقوی تاری
مقایسه‎ی بافندگی حلقوی پودی و تاری و مصارف هر یک
در بافندگی حلقوی پودی امکان تولید پارچه حتی با یک بسته نخ وجود دارد، بنابراین روش ساده‎تری برای تبدیل نخ به پارچه است.
1- در بافندگی حلقوی تاری، برای هر سوزن حداقل یک نخ در هر رج وجود دارد. بنابراین به دلیل وجود تعداد سوزن بسیار روی ماشین‎ها، به چله پیچی نخ‎ها بر روی قرقره‎ها نیاز است که این باعث افزایش عملیات مقدماتی برای تولید پارچه، در مقایسه با بافندگی حلقوی پودی، می‎شود.

2- در بافندگی حلقوی، پودی، امکان تولید بافت‎های متنوع‎تر و استفاده از انواع نخ‎ها، نسبت به حلقوی تاری، بیش‎تر است.
3- سرعت تولید بافت در بافندگی حلقوی تاری در مقایسه با حلقوی پودی و بافندگی تار و پودی بیش‎تر است. اگرچه در حال حاضر عملیات بافت و سرعت تولید در بسیاری از ماشین‎های جدید حلقوی پودی به گونه‎ای است که اختلاف بسیار کمی بین بافندگی حلقوی پودی و تاری وجود دارد.

4- سرعت تغییر نقشه در حلقوی پودی بیش‎تر و هزینه‎های تولید در این شیوه بسیار پایین‎تر است.
5- در شرایط معمول بافندگی، پارچه‎های تولیدی حلقوی تاری، ثبات ابعادی بیشتری نسبت به حلقوی پودی دارند، زیرا در صورت پاره شدن نخ یک حلقه و تحت کشش قرار گرفتن ساختمان بافت حلقوی پودی، یک خط معیوب در رفتگی عمودی در پارچه ایجاد می‎گردد، در حالی که ساختمان بافت حلقوی تاری به گونه‎ای است که دررفتگی طولی به راحتی به وجود نمی‎آید.
6- بافت‎های حلقوی پودی غالباً دارای قابلیت کشش بیش‎تری نسبت به بافت حلقوی تاری می‎باشند.

7- منسوجات حلقوی پودی معمولاً به مصرف تهیه‎ی لباس زیر، بلوز، ژاکت، کت و دامن، کت و شلوار، لباس‎های ورزشی و دریا، گرم‎کن، جوراب، دستکش، شال گردن، کلاه، پتو، رومبلی، پرده، منسوجات صنعتی،‌ پزشکی، خانگی و تزئینات می‎رسند.
اما تولیدات حلقوی تاری دارای مصارفی چون تهیه‎ی لباس رو، لباس زیر، لباس ورزشی، تورپرده‎ای، تور ورزشی، تور ماهیگیری، رومیزی، ملحفه، رومبلی، و روکش صندلی اتومبیل، پتو، پارچه‎های صنعتی، پزشکی، تزئینی و مصارف خاص می‎باشند.

سوزن و انواع آن
سوزن که قطعه‎ای فلزی و قلابدار است یکی از مهم‎ترین عناصر اصلی بافت در ماشین‎های بافندگی حلقوی به شمار می‎رود. سوزن‎ها به مرور زمان تکامل یافته و انواع مختلف آن، به شرح زیر، ساخته شده است.
– سوزن فنری (کتن)
– سوزن زبانه‎دار (ماهک‎دار) یک سر و دوسر
– سوزن مرکب
– سوزن نواربافی

1- سوزن فنری
اولین سوزنی که اختراع شد،‌ سوزن فنری بود که امروزه ارزان‎ترین و ساده‎ترین نوع سوزن به شمار می‎رود و با ظرافت‎های متفاوت ساخته می‎شود. شکل (9-3 نشان‎دهنده‎ی سوزن فنری با قسمت‎های مختلف است. این قسمت‎ها عبارتند از: سر (2)، قلاب فنری (3) که در هنگام عملیات بافندگی توسط قطعه‎ی فشاردهنده، باز و بسته می‎شود، فرورفتگی بر روی ساق سوزن (4) که نوک قلاب فنری، در هنگام بسته شدن سر سوزن، در آن قرار می‎گیرد. ساق (میله) سوزن (1) که برای قرار گرفتن حلقه و نخ بر روی آن می‎باشد و پایه (5) که برای استقرار یافتن سوزن در محل تعبیه شده بر روی ماشین است.

شکل (9-3) – سوزن فنری
2- سوزن زبانه‎دار
سوزن زبانه‎دار را در سال 1806 پیر ژاندیو اختراع کرد اما حدوداً چهل سال بعد، یعنی در سال 1847 توسط ماتیو تاون‎زند در عمل مورد استفاده قرار گرفت. مزیت سوزن زبانه‎دار ساده‎تر شدن تشکیل حلقه و انتخاب سوزن‎ها به طور مجزا برای تولید پارچه‎های مختلف است. امروزه بسیاری از ماشین‎های حلقوی پودی و تاری مجهز به سوزن زبانه‎دار می‏باشند. سوزن زبانه‎دار (شکل 4-1) دارای قسمت‎های اصلی زیر است:
1- قلاب، که عمل کشیدن نخ و نگه داشتن حلقه‎ی جدید را به عهده دارد.
2- میخ پرچ، که باعث نگه داشتن زبانه بر روی ساقه‎ی سوزن می‎شود.

3- زبانه‎ی سوزن، که دارای حرکت نوسانی است و از آن برای بستن یا باز نگه داشتن قلاب سوزن، در هنگام تشکیل حلقه، استفاده می‎شود.
4- قاشقک زبانه، که در انتهای زبانه قرار دارد. با بسته شدن زبانه، قلاب سوزن توسط آن کاملاً مسدود می‎شود. این موقعیت در شکل (9-4) به صورت خط‎چین مشخص شده است.
5- ساق یا میله‎ی سوزن، که حلقه و یا نخ، هنگام لغزیدن از روی زبانه بر روی آن قرار می‎گیرد.

شکل (9-4) – سوزن یک سر زبانه‎دار شکل (9-5)- سوزن دو سر زبانه‎دار

6- پایه‎ی سوزن، که حرکت سوزن به منظور تشکیل حلقه به سمت بالا و پایین و یا جلو و عقب توسط مسیر بادامک‎ها و به وسیله‎ی آن (پایه‎ی سوزن) انجام می‎شود.
7- دنباله‎ی سوزن، بعضی از سوزن‎ها دارای دنباله‎ای هستند که کار آن بهتر نگه داشتن سوزن درون شیار صفحه است.
نوعی از سوزن زبانه‎دار که به نام سوزن دوسر زبانه‎دار می‎باشد (شکل 9-5) بدون پایه بوده و دو قلاب و زبانه در دو سر خود دارد. این نوع سوزن می‎تواند توسط هر یک از قلاب‎ها تشکیل حلقه بدهد و بر روی ماشین‎های دوبله سیلندر تخت‎باف، گردباف و جوراب‎بافی مورد استفاده قرار گیرد.

3- سوزن مرکب
سوزن مرکب را در سال 1856 در انگلستان شخصی به نام جیکوک اختراع کرد. این سوزن دارای دو قسمت مجزا به صورت «قلاب همراه با ساق» و «زبانه» است،‌که هر یک از آن‎ها بر روی ماشین به طور جداگانه قابل کنترل می‏باشد.

سوزن مرکب از جهت ساخت دو نوع است. یک نوع آن دارای بدنه‎ای لوله‎ای شکل است که زبانه‎ی داخل لوله‎ی ساق سوزن به منظور بستن قلاب سوزن جابه‎جا می‎شود که در شکل (9-6) به صورت خط‎چین نشان داده شده است. نوع دیگر، به صورت ساق دارای شیار طولی باز است که زبانه داخل شیار قرار می‎گیرد (در شکل 9-7 به صورت خط‎چین مشخص شده است).
این سوزن روی نوعی از ماشین‎های بافندگی حلقوی تاری، و در سال‎های اخیر نوعی از ماشین‎های گردباف و تخت‎باف (حلقوی پودی) مورد استفاده قرار گرفته است.

شکل (9-6) شکل (9-7)
عملیات سوزن مرکب برای انجام تشکیل حلقه، ساده‎تر، ملایم‎تر و کوتاه‎تر است. به همین دلیل برای تولید بافت‎های ظریف و با سرعت بالا مناسب می‎باشد.
هزینه‎ی ساخت این سوزن بیشتر از دو سوزن قبلی است و حرکت هر دو قسمت آن نیاز به کنترل دقیق دارد.

4- سوزن نواربافی
سوزن نواربافی تقریباً مشابه سوزن فنری است، با این تفاوت که سر سوزن بسته است و نخ از یک سمت داخل قلاب سوزن می‎شود (شکل 9-8).
عملیات بافت در ماشین‎هایی که مجهز به سوزن نواربافی می‎باشند به صورت حلقوی تاری بوده و از این نوع بافت غالباً برای تولید نوارهای تزئینی و یا نوارهای کش استفاده می‎شود.

گیج ماشین
اصطلاح گیج برای بیان ظراف بافت یک ماشین به کار می‎رود و عبارت است از فاصله‎ی بین مرکزیک سوزن با مرکز سوزن مجاور. در ماشین‎های حلقوی پودی که مجهز به سوزن زبانه‎دار می‎باشند، معمولاً تعداد سوزن‎ها در طول یک اینچ را گیچ ماشین می‎نامند، به طوری که بیش‎تر بودن تعداد سوزن در یک اینچ تعیین کننده‎ی ظرافت بیش‎تر بافت است. اما در برخی از ماشین‎ها مانند فولی فشن (راست باف) تعداد سوزن‎ها در 5/1 اینچ، گیج است، و در ماشین‎های راشل در بافندگی حلقوی تاری، تعداد سوزن‎ها در دو اینچ را گیج می‎نامند.

شکل (9-8) سوزن نواربافی
انواع حلقه
در بافندگی حلقوی پودی سه نوع حلقه‎ی اصلی وجود دارد،
– حلقه‎ی بافت
– حلقه‎ی نیم‎بافت
– حلقه‎ی نبافت
استفاده از انواع حلقه باعث ایجاد طرح و تغییر خصوصیات فیزیکی یک ساختمان بافت می‎شود. هر یک از انواع حلقه‎ها در یک دوره از مراحل بافندگی به وجود می‎آید.

طرز تشکیل حلقه‎ی بافت به وسیله‎ی سوزن زبانه‎دار
شکل (9-9) مراحل تشکیل حلقه‎ی بافت را نشان می‎دهد،
1- مرحله‎ای استراحت، سوزن در موقعیت استراحت و سر سوزن هم‎سطح با لبه‎ی شیار صفحه (لبه‎ای که حلقه روی آن آزاد می‎گردد) قرار دارد.
2- مرحله‎ی نیم‎بافت (باز شدن زبانه)، سوزن از طریق پایه‎ی خود درون شیار باامکی، توسط بادامک بالا برنده‎ی سوزن به سمت بالا حرکت کرده به طوری که زبانه به وسیله‎ی حلقه باز می‎شود.

شکل (9-9) – مراحل تشکیل حلقه‎ی بافت توسط سوزن زبانه‎دار

3- مرحله‎ی قرار گرفتن حلقه روی ساق سوزن، سوزن توسط بادامک بالابرنده حداکثر حرکت خود را به سمت بالا انجام داده و حلقه از روی زبانه عبور کرده و روی ساق سوزن قرار می‎گیرد.
4- مرحله‎ی تغذیه‎ی نخ و بسته شدن زبانه، سوزن به وسیله‎ی بادامک تعیین طول حلقه به سمت پایین حرکت کرده و نخ جدید را که در حال تغذیه شدن است با قلاب خود می‎گیرد و در این هنگام، حلقه باعث بستن زبانه می‎شود. بنابراین نخ جدید درون قلاب بسته‎ی سوزن محبوس می‎شود.

5- مرحله‎ی آزاد کردن حلقه و تعیین طول حلقه، سوزن حداکثر حرکت را به سمت پایین، از طریق هدایت بادامک تعیین طول حلقه، انجام داده است. در این موقعیت حلقه از روی سر سوزن بسته شده عبور می‎کند و نخ از داخل حلقه‎ای که در حال آزاد شدن است کشیده شده و حلقه‎ی جدید تشکیل می‎شود. میزان پایین آمدن سوزن در این مرحله، که توسط بادامک تعیین طول حلقه قابل تنظیم می‎باشد، طول حلقه‎ی جدید خواهد بود.

ساختمان حلقه‎ی بافت
یک حلقه‎ی بافت از سه قسمت تشکیل شده است: سر حلقه ‎(a)، دو بازوی حلقه ‎(b) و پای حلقه و یا نخ اتصال بین دو حلقه ‎(c) (شکل 9-10).

شکل (9-10)
اصطلاحات متداول در بافندگی حلقوی پودی
به منظور توضیح در مورد ساختمان بافت‎های متفاوت دانستن اصطلاحات رایج ضروری است.
1- رج
حلقه‎هایی را که در جهت عرض پارچه توسط سوزن‎های مجاور یکدیگر در یک دوره از عملیات بافندگی بافته شده‎اند، رج می‎نامند. برای به دست آوردن ابعاد پارچه، تعداد رج‎های بافته شده روی یکدیگر، طول یک پارچه را تعیین می‎کند. خط ‎(b) در شکل 9-11 مشخص کننده‎ی یک رج از ساده‎ترین ساختمان بافت حلقوی پودی است.
2- ردیف

یک ردیف تشکیل شده است از حلقه‎هایی که روی یکدیگر در یک خط طولی بافته شده‎اند. تعداد ردیف‎ها، تعیین کننده‎ی عرض پارچه است و در صورت لزوم (به منظور محاسبات تولید و ابعاد پارچه) تعداد ردیف در یک سانتی‎متر اندازه‎گیری و به صورت ‎«W.P.C.» نشان داده می‎شوند. خط ‎a در شکل 9-11 یک ردیف از ساختمان بافت ساده را مشخص می‎کند.

شکل (9-11)

3- تراکم حلقه
اصطلاح تراکم حلقه در بافندگی حلقوی پودی به معنای تعداد حلقه‎ها در واحد سطح مربع است و غالباً از حاصلضرب تعداد رج و ردیف در یک سانتی‎متر به دست می‎آید.
4- طول حلقه

طول نخی که در یک حلقه‎ی بافته شده به کار رفته است طول حلقه نام دارد و به میلی‎متر اندازه‎گیری می‎شود. طول حلقه از مهم‎ترین عوامل کنترل خصوصیات پارچه‎های بافته شده است. اندازه‎ی طول یک حلقه به وسیله‎ی شکافتن نخ یک رج از بافت و تقسیم نمودن طول آن به تعداد سوزن‎هایی که حلقه‎ی آن‎ها شکافته شده است، به دست می‎آید و غالباً با حروف ‎(1) نمایش داده می‎شود. معمولاً بزرگ‎تر بودن طول حلقه باعث ایجاد بافت بازتر و پارچه‎ی سبک‎تر می‎شود در حالی که حلقه‎ی کوچک‎تر موجب متراکم‎تر و سنگین‎تر شدن پارچه خواهد شد.
5- حلقه‎ی فنی‎رو

هنگامی که حلقه‎ی بافت جدید از میان و از روی سر حلقه‎ی قبلی عبور کند به اسم حلقه‎ی فنی‎رو نامیده می‎شود (شکل 9-12). این نوع حلقه در روی فنی پارچه به شکل ‎(V) نمایان می‎شود. علامت مشخص‎کننده‎ی حلقه‎ی فنی رو را در نمایش سوزنی به شکل ( ) و در نمایش شطرنجی به شکل (X) نشان می‎دهند. (این دو علامت در شکل 9-12 مشاهده می‎گردد).
6- حلقه‎ی فنی پشت
در صورتی که حلقه‎ی بافت جدید از میان حلقه‎ی قبلی و از پشت سر آن کشیده شده باشد به اسم حلقه‎ی فنی پشت نامیده می‎شود (شکل 9-13). این حلقه در پشت پارچه (یک‎رو سیلندر) به شکل نیم‎دایره است و علامت آن در نمایش سوزنی به شکل ‎( ) و شطرنجی به شکل ‎ (O) می‎باشد.

 

ماشین‎های گردباف یک سیلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار
ماشین‎های گردباف غالباً دارای سیلندر چرخان و ابزارهای ثابت هستند (کلیدی
قطعاتی که بتواند یک دوره از عملیات بافندگی را توسط سوزن‎ها ایجاد کند ابزار نامیده می‎شود.) و تعداد کمی از آن‎ها ابزارهای چرخان و سیلندر ثابت دارند (تعداد از ماشین‎های گردباف قدیمی).
سوزن‎های زبانه‎دار در ماشین‎های گردباف، در درون شیارهای سیلندر و یا صفحه، دارای حرکت مجزا و بالا و پایین و یا جلو و عقب هستند. انجام این حرکات توسط شیاری میسر می‎شود که بادامک‎ها، به منظور عبور پایه‎ی سوزن، ایجاد نموده‎اند. بیشتر بادامک‎های بالا برنده‎ی سوزن از یک یا چند قطعه تشکیل شده‎اند و برای ایجاد حلقه‎ی بافت، نبافت و یا نیم‎بافت قابل تنظیم‎اند.

1- عوامل اصلی بافت در ماشین‎های گردباف یک سیلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار
شکل (10-9) عوامل اصلی بافت در این نوع ماشین‎ها را نشان می‎دهد. این عوامل عبارتند از:
1- سوزن زبانه‎دار، گرفتن نخ و تشکیل حلقه توسط سوزن انجام می‎شود

2- سنیکر، در هنگام تشکیل حلقه، پارچه توسط مکانیزم کشش دهنده، به سمت پایین تحت کشش قرار دارد. در ماشین‎های قدیمی کشیدن پارچه تنها به وسیله‎ی مکانیزم کشش خود پارچه انجام می‎گرفت، اما بسیاری از ماشین‎های جدیدتر مجهز به قطعه‎ای به نام سنیکر (لبه‎گیر) می‎باشند که پارچه را تحت کشش قرار می‎دهد. این ماشین‎ها دارای یک سری سوزن بر روی سیلندر به طور عمودی هستند و سنیکرها به صورت افقی بین سوزن‎ها قرار گرفته‎اند (در نوعی از ماشین‎های جدید گردباف، سنیکرها به طور عمودی در کنار سوزن درون شیارهای سیلندر قرار گرفته‎اند) بنابراین سنیکرها نسبت به سوزن، زاویه‎ی تقریباً 90 درجه دارند. در چنین ماشین‎هایی سنیکر دو وظیفه‎ی به عهده دارد، که نگه داشتن حلقه‎های آخرین رجه پارچه در هنگام بالا رفتن سوزن و ایجاد سطح مناسب برای کشیدن نخ جدید از داخل حلقه‎ی قبلی می‎باشد.
3- بادامک‎های عمل کننده روی سنیکر، عمل هدایت سنیکرها به سمت جلو و عقب توسط بادامک‎های سنیکر انجام می‎شود. این بادامک‎ها در قالب‎های دور محیط بیرونی سیلندر به صورت حلقه‎ای شکل قرار دارند. شکل 10-10 نشان‎دهنده‎ی مسیر بادامک‎های سنیکر است و طبق عملیات بافندگی شماره‎گذاری شده است.

4- بادامک‎های عمل کننده روی سوزن، این بادامک‎ها هدایت سوزن را در انجام حلقه‎های بافت، نبافت و نیم‎بافت به عهده دارند و بادامک تعیین طول حلقه به منظور تعیین طول حلقه‎ی مناسب بافت به کار می‎رود.
5- نخ‎بر، عمل تغذیه‎ی نخ به سوزن‎ها توسط نخ بر انجام می‎شود. نخ‎برها در بسیاری از ماشین‎ها دارای تنظیمات مختلف هستند و در تعداد کمی از آن‎ها نیز ثابت‎اند.

شکل (10-9)
2- طرز تشکیل حلقه‎ی بافت در ماشین‎های گردباف یک سیلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار
شکل (10-11) مراحل 1 تا 8، تشکیل حلقه‎ی بافت در این نوع ماشین‎ها ر
نشان می‎دهد. اصول تشکیل این حلقه مشابه با شیوه‎ای است که قبلاً توضیح داده شد، ‌اما در این روش سنیکرها به تشیکل حلقه کمک می‎کنند.

(شکل 10-10)

1- مرحله‎ی نیم‎بافت؛ سوزن توسط بادامک بالابرنده به سمت بالا هدایت شده و با این عمل زبانه‎ی سوزن باز می‎شود.
2- مرحله‎ی قرار گرفتن حلقه روی ساق سوزن؛ سوزن به طور کامل به سمت بالا هدایت شده به طوری که حلقه از روی زبانه عبور کرده و بر روی ساق سوزن قرار
گرفته است، در حالی که سنیکر توسط بادامک به سمت عقب کشیده می‎شود.

3- مرحله‎ی تغذیه‎ی نخ؛ با عمل برگشت سوزن به سمت پایین، که به وسیله‎ی بادامک تعیین طول حلقه انجام می‎گیرد، نخ توسط نخ‎بر به سوزن تغذیه می‎شود و سنیکر همچنان عقب کشیده خواهد شد.
4- مرحله‎ی بسته شدن زبانه؛ ادامه‎ی حرکت سوزن به سمت پایین، باعث بسته شدن زبانه و گرفتن نخ توسط قلاب سوزن می‎شود.
5- مرحله‎ی عبور حلقه‎ی قبلی از روی سوزن؛ در این موقعیت سوزن همچنان پایین رفته به طوری که زبانه کاملاً بسته شده و حلقه در حال عبور از روی سربسته‎ی سوزن است. سنیکر همچنان عقب قرار دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله بررسی معماری بومی گیلان در راستای دستیابی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی معماری بومی گیلان در راستای دستیابی به معماری پایدار جهت احیای ارزش های بومی فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی معماری بومی گیلان در راستای دستیابی به معماری پایدار جهت احیای ارزش های بومی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی معماری بومی گیلان در راستای دستیابی به معماری پایدار جهت احیای ارزش های بومی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی معماری بومی گیلان در راستای دستیابی به معماری پایدار جهت احیای ارزش های بومی فایل ورد (word) :

چکیده

امروزه با توسعه و پیشرفت صنعت ساختمان، لزوم توجه به معماری پایدار و ساخت و سازهای مبتنی بر معماری بـومی در راسـتای استفاده بهینه از منابع طبیعی موجود، بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. معمـاری بـومی درحقیقـت معمـاری همـزاد بـا انسـان و همساز با اقلیم است. درمعماری بومی، سود جستن از راه حل هایی بس ساده وارزان، گاه ازبهترین پاسخ هـا بـه برخـی نیازهاسـت، چنانکه این معماری، درپاسخ به مشکلات اقلیمی وکاهش درهزینه های مصرف انرژی بسیار مثبت عمل نموده است. مقاله حاضر به متون تاریخی مربوط به مماری بومی گیلان، بررسی های مورخـان و باسـتان شناسـان معاصـر و همچنـین نکـاتی کـه معمـاران و هنرشناسان در آثار ارزشمند تحلیلی خود بیان نموده اند توجه دارد. بررسی تحقیقات انجام شده نشان می دهد که با بهره گیری از اصول معماری بومی و به روزرسانی آنها در روند طراحی ابنیه، می توان گام بزرگی در راستای ارتقای معماری پایدار و بومی همسان با طبیعت و اقلیم برداشت.

کلمات کلیدی: معماری پایدار، معماری بومی، معماری گیلان، ارزش های بومی

-1 مقدمه

جهانی شدن، همراه با رشد و پیشرفت تکنولوژی و افزایش سرعت در زندگی، سبب شده است تا آداب و رسوم کهن و میراث به جـا مانده از گذشتگان کمرنگ شده و به دست فراموشی سپرده شود. در عرصه معماری نیز، معماری بومی که بر اثر سـال هـا تجربـه و هماهنگی با اقلیم و فرهنگ هر منطقه به وجود آمره بود، به یکباره فراموش شد. در راستای بحران انرژی و ضـرورت صـرفه جـویی درمصرف آن و همچنین وضعیت نا مطلوب بناهای عصر معاصر، باید به این نکته بپردازیم که چگونه می توان به روش فعال و بـدون تحمیل هزینه اضافی، بتوان در مصرف آن صرفه جویی نمود،که این امر لزوم تجدید نظر در نحوه ساخت و ساز را به یکـی از ارکـان برنامه ریزی و طراحی کشور تبدیل نموده است . در بررسی بناهـای بـومی ، اسـتفاده بهینـه از انرژیهـای تجدیدپـذیر در سـاخت و سازها، مدنظر تمام سازندگان بوده و همچنین سعی شده است تا ساخت، کمترین تاثیر منفی را بر محـیط زیسـت داشـته باشـد. از این رو با استفاده صحیح از مصالح بومی و تلفیق آنها با شرایط جدید ساخت وساز میتوان با راه حـل هـایی بـس سـاده و ارزان، در پاسخ به مشکلات اقلیمی و کاهش در هزینه های مصرف انرژی بسیار مثبت عمل نمود. بدین لحاظ ما در این مقاله سعی داریـم بـا تحلیلی اجمالیبر تاًثیر عوامل طبیعی در بناهای بومی گیلان، علاوه بر استفاده از تجربه پیشینیان، خاطرنشان شویم که تکنیکهای طراحی اقلیمی که بر گرفته ازمعیارهای آب و هوایی معماری بومی میباشد، دارای حداکثر کارآیی خواهد بـود و ایـ ن امـر مسـتلزم ایجاد زمینه همکاری میان معماران و متخصصان امر میباشد. شرایط آب و هوایی گیلان، محیطی را ساخته که بـا قیـود فراوانـی از نظر معماری روبروست، پدیده های طبیعی همچون رطوبت قشر سطحی خاک، بارانهای شدید، بادهای مزاحم و میزان بسیار بـالای رطوبت هوا ،سبب گردیده که معماری بومی به راه حلهای مختلفی برای مقابله با آنها متوسل گردد تا فضای مسکونی را از زیر فشار این عوامل محیطی برهاند.

معماری بومی که برگرفته از آب و هوا ،پیشینه ،فرهنگ و مصالح و نیاز یک منطقه خاص میباشد، روش طراحی عمومی است که از معماری مردمی زاییده شده و میتوان آنرا شکل پیشرفته معماری طبیعی یک خطه معین به حساب آورد بدان معنـا کـه معمـاری بومی با مردم همزاد و با محیط همساز است. در گفتگو از معماری بومی گیلان سعی مـا بـر ایـن اسـت کـه آنـرا از جنبـه طراحـی معماری مورد بررسی قرار دهیم.

-2 اهداف تحقیق

در این مقاله سعی داریم راهکارهایی که معماری بومی گیلان در انطباق هرچه بیشتر معماری با محیط ارائه می دهد، مورد بررسـی قرار دهیم.

-3 روش انجام تحقیق

روش تحقیق متناسب با پژوهش، روش کیفی می باشد. در ایـن مطالعـه، اطلاعـات از طریـق بررسـی اسـناد و مـدارک و مطالعـات کتابخانه ای، مصاحبه با افراد صاحب نظر و مشاهدات میدانی انجام شده است.

-4 پیشینه موضوع

1-4 معماری پایدار

1-1-4 پایداری در لغت

واژه پایداری (Sustainability) همراه با واژه توسعه پایدار (Sustainable Development) امـروزه بصـورت گسـترده ای در مباحث توسعه اقتصادی، زیست محیطی و حتی اجتماعی به کار می رود.

دهخدا پایداری را به معنای بادوام و ماندنی آورده است. در فرهنگ سخن و فرهنگ فارسی معین نیز پایداری به مفهوم پایدار بـودن و مقاومت از مصدر پایش به معنای پایداری کردن و از خود استقامت نشان دادن آمده است. برای صفت پایداری نیز این معانی بیان شده است: دارای ثبات، همیشگی و مقاومت کننده. (سفلایی، 134، (1382

2-1-4 مفهوم پایداری

پایداری بعنوان رویکرد انسان به جهان زیستی، یک نگرش اخلاقی را مطرح میکند که در آن نحوه زیست و عمل انسـان در رابطـه بـا سـایر ارکان هستی مورد توجه قرار میگیرد. دیدگاه پایداری به مهمترین چـالش امـروز تمـدن بشـری مـی پـردازد : »بقـای تمـدن در ایـن سـیاره« 1997)،( Buchanam

شالوده اخلاق پایداری بر نظام اخلاق زیست محیطی بنا شده است و بر مبنای گرایش های مختلـف آن، نگـرش هـای متفـاوتی در رابطه انسان با دیگر ارکان نظام زیست جهانی تبیین می شود. وقتی می گـوییم »محـیط زیسـت « مقصـود آن فضـایی اسـت کـه طبیعت و انسان و فرهنگ و شرایط اجتماعی و تاثیرات متقابل آنها را در بر می گیـرد . تحـولات عصـر صـنعت اگرچـه بسـیاری از معضلات بشر را حل کرده ولی متاسفانه رابطه انسان را با محیط بریده است ، این در حالی است که مشکلات زیسـت محیطـی مـی تواند مسائل اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی مهمی را برای دولت ها ایجاد کنند . کمبود منابع قابل تجدید در اختلافات خشونت بـار در بسیاری از مناطق در حال توسعه نقش دارد ، منابع و ذخایر طبیعی محدودند و چنانچه انسان بی رویه از آن استفاده کنـد همـه چیز بر هم خواهد ریخت . خطر به حدی است که برای نسل آینده بحران هـای بسـیار جـدی پـیش بینـی شـده اسـت (اعتمـادی شلمزاری، 48، .(1386

3-1-4 تعاریف معماری پایدار

معماری پایدار به قرن 19 بر می گردد . جان راسکین ، ولیام مورسین و ریچارد راجرز از پیشگامان نهضت معماری پایدار محسـوب می شوند.

راسکین در کتاب هفت چراغ معماری خود می گوید که برای دست یابی به رشد و پیشرفت می تـوان نظـم هارمونیـک موجـود در طبیعت را الگو قرار داد. موریس بازگشت به فضای سبزه ،حومه سبز خود کفایی و احیای منابع محلی را توصیه می کـرد (زندیـه و پروردی نژاد،(1389 اما به طورکلی تعاریف زیر را از معماری پایدار می توان مطرح کرد:

-خلق محیط انسان ساخت و مدیریت متعهدانه آن بر مبنای اصول بوم سازگاری و بازدهی منابع. این اصول عبارتند از : بـه حـداقل رساندن مصرف منالع تجدیدناپذیر، ارتقاء و بهبود شرایط محیط طبیعی و حداقل آسیبهای بـوم شـناختی بـر محـیط (چـارلز کـی برت،.(1994

-تبیین رابطه متعادلتر و همزیستانه اثر معماری با محیط که بر کنش مندی خودآکاه اثر معماری نسـبت بـه شـرایط محیطـی پـی ریزی شده است(هاگان،(2001 -بر اساس طرح 2(& 1 بناهای پایدار، بناهایی تلقی می شوند که کمترین تاثیرات مخرب را بر محـیط هـای سـاخته شـده (

مصنوع) و طبیعی مجاور خود داشته باشند. ساختمان های پایدار به تمام چرخه حیات ساختمان، محیط با کیفیت، کارکرد مطلوب و آینده توجه می کند.
-معماری پایدار دربردارنده آمیزه ای از ارزش های زیباشناختی، محیطی، اجتماعی، سیاسی و اخلاقی است.2

1 Organization for economic cooperation and development
سامویل موک بی2

– طراحی پایدار، علم وهنر برقراری ارتباطی مناسب بین محیط انسانی و جهان طبیعت است.1 می توان به طور خلاصه معماری پایدار را معماری دانست که نسبت به ویژگی ها و شرایط محیطی و مکانی خود پاسـخگو و کـنش
منــد اســت و از قابلیــت هــای بســتر بــوم شــناختی برخــوردار خواهــد بــود، یعنــی کمینــه صــدمات را بــر محــیط زیســت دارد (اسدپور،67،.(1385

4-1-4 زندگی پایدار

زندگی پایدار می تواند به عنوان سبکی از زندگی تعریف شود که هدف آن عمل کردن و ارتباط با محیط به گونـه ای اسـت کـه در زندگی طبیعت جاندار و بی جان و نیز منابع طبیعی اختلالی ایجاد نکند و هیچکدام از ملاحظات اخلاقی را به چالش نکشد. در این نگرش تمامی اجزا طبیعت یک موجودیت واحدند و آسیب رساندن به هر جزء تنشی را در کل مجموعه منتشـر مـی کنـد و ایجـاد تغییر یا به هم خوردن تعادل هر کدام، کل نظام و اجزاء آن را که شامل انسان نیز می شـود نـابود مـی کنـد. ایجـاد و توسـعه یـک زندگی پایدار به نیازهای کلیدی انسانی همچون مسکن، پوشاک، خوراک، سلامتی و مراقبـت هـای بهداشـتی، آمـوزش و پـرورش، انرژی، حمل و نقل و تفریح می پردازد. در این شیوه ی زندگی تمامی اجزا و عناصر مرتبط با هم، بایـد بخـش هـای یـک سیسـتم هماهنگ و یکپارچه باشند تا یکدیگر را تقویت کنند، از کارایی هم نکاهند و حداکثر برآیند کلی را به وجود آورند. به عبـارت دیگـر در زندگی پایدار تمامی بخش های استفاده شده در ساختمان، محـیط بنـا و سـبک زنـدگی سـاکنان و اجتمـاع بایـد پایـدار باشـد (درودیان، 1389، .(63

-5 معماری بومی

1-5 قابلیت های معماری بومی

سابقه سکونت در ایران و پیشینه درخشان در زمینه معماری، لزوم توجه به تکنیکهای اقلیمـی معمـاری بـومی و اسـتفاده از آن بـا شیوه مدرن را ضروری می داند. بعبارت دیگر، هویت اصلی معماری پاسخگویی به نیازهای بشر در مکان اسـت کـه در طـول تـاریخ همراه با افزایش تجربه انسان تکامل یافته است. به همین سبب، شناخت و معرفی این ارزشها، نه تنها در شناسایی آن بـه جهانیـان مؤثر است بلکه موجب راهنمایی، جهـت اصـلاح و انطبـاق تکنیکهـای طراحـی اقلیمـی بـا شـرایط بـومی هـر محـل خواهـد بـود (اسپنانی:1378 ، .(85
لازمست با مطالعه و بحث درباره چگونگی شکل پذیری معماری سنتی و با توجه به نکات مثبت و قابل تطبیق شیوه زندگی امروزی

با بهره گیری از مزایای تکنولوژی در طراحی مجتمع های زیستی، سعی بر ایـن باشـد کـه در ادمـه رونـد مـذکور و در تطبیـق و ترکیب آن با شرایط زمانی حال، گام های بیشتری برداشته شود(پاکزاد 1386: ،.(70 که در این راستا معماری سنتی دارای پشتوانه های قوی و پربار از جنبه های گوناگون هنر و فرهنگ ایرانی است و خود سهم و ارزش ویژه ای را از این هنر و فرهنگ نمایش مـی دهد، ارزیابی این ویژگیها می تواند در خدمت برنامه ریزی، طراحی و مردمی کردن محیط زندگی امروز قرار گیرد. نیازهای مردم در شهرها و بخصوص در شهرهای سنتی امروزه به گونه ای مجرد و بدون شناسایی تأثیرات جانبی آن برآورد مـی گـردد. بـدون شـک پیشرفت تکنولوژی ضرورتی است که از آن نمی توان چشم پوشید، ولـی ایـن عامـل نبایـد ارزش هـای فرهنگـی مـا را دسـتخوش مخاطره نماید(پاکزاد،69،.(1386 در حقیقت این معماری دارای ویژگیهای ارزنده ای است که حاصل کنش و واکنش متقابل انسـان

طبیعت است و تؤمأ غنای ویژه ای به اقلیم می دهند(رضایی راد،1372،.(4

وین در رین1

2-5 ویژگی های بنای بومی

فقدان ادعای نظری یا زیبایی شناختی، آمیزش با سایت و اقلیم، احترام به دیگر افراد و خانه های آنان واحترام به کل محیط. بنـای بومی اثری است هماهنگ در درون یک زبان، با تغییرات ناچیز و در قالب یک نظم معین، در درون کادر یـا بسـتری کـه بتوانـد بـه طرق مختلفی خود را با خواسته ها هماهنگ بنماید(راپاپورت،17،(1388 بناهای بومی اغلب چنان به خوبی با محیط آمیخته شده اند که به سختی می توان سایت را بدون خانه، روستا یا شهر تصـور نمـود.

دورنمای معماری بومی، دورنمای زندگی روزمره بوده و مشخصه هایش به طریقی مستقیم و عیان توسط خانـه هـا گـردآوری شـده است.

3-5 مصالح مورد استفاده در معماری گیلان

معماری تنها هنریست که هم از قواعد زیبایی پیروی می کند و هم از قوانین سودمندی، شکلهایی که در معماری ظاهر مـی شـوند تنها به خاطر تجسم زیبایی نیستند بلکه به بهره دهی ساختمان و مصالح نیز بستگی دارند. در معماری بومی وجود عناصر و مصـالح خاص منطقه و استفاده از آنها، وجه مشخصه ای است که در معماری شهری بعلت ملاحظات گوناگون کمتر مطرح مـی شـود، چـرا که در معماری شهری ارزشهای هنری و معماری دیگری وجود دارد کـه بـه سـبب مناسـبات ویـژه در کـل معمـاری اثـر گذاشـته است(اصلاح عربانی 1374:، .(338
رشد سریع و انبوه گیاهان در منطقه که ناشی از بارندگی مداوم و شرایط مساعد آب و هوایی اسـت، تـاثیر بسـزایی در نـوع مصـالح مصرفی در بناهای سنتی این منطقه داشته است. به این ترتیب جنگل های انبوه و مزارع برنج موجب شده که چوب و سپس الیاف گیاهی (کولش1و گالی(2 عمده ترین مصالح ابنیه منطقه را تشکیل دهند (دیبا و یقینی: 1372، (10، پـس از آن سـنگ در منـاطق کوهستانی و خشت و سفال در نقاط شهری مصالح بکار رفته ابنیه را شامل می شوند (معماریان: 1387، .(87

ویژگی های طبیعی چوب نظیر سبکی، سهولت دسترسی، مقاومت در برابر زلزله، نامیرایی و پیمون وار (مدولار) بودن آن است کـه آنرا در شمار اصلی ترین مصالح ساختمانی در گیلان قرار داده است( معماریان: 1387، (87همچنین با توجه به رطوبت نسبی بالای منطقه چوب بدلیل دارا بودن ظرفیت حرارتی پائین به عنوان مصالحی مناسب در این اقلیم می باشد . نکته مهم در مورد استفاده از چوب درختان، زمان بریدن آنها و کاربرد چوب خشک در ساخت می باشد که مناسب ترین زمان بریدن چـوب در اواسـط زمسـتان برای جلوگیری از کرم زدگی چوب می باشند (قبادیان: 1389، .(45

اندود متداول در معماری بومی گیلان، کاه گل (برای پر کردن فاصله های خالی دیوار چوبی) و فل3 وگل کـه متشـکل از گـل رس، آب و پوست خرد شده دانه برنج (سبوس) که مانع ترک خوردگی می گردد، می باشند. هم چنین برای اندود نمای بیرونـی بنـا فـل گل را با خاکستر چوب و نمک مخلوط می کنند تا اندود سفید رنگ و مقاوم ایجاد شده و هم چنین اندود آهک و گچ نیز برای رویه نهایی دیوارها استفاده می شود (قبادیان: 1389، .(47 بدین صورت استفاده مطلوب از انواع مصالح بومی و تجدید پـذیر و مقـاوم در

– 1 به ساقه گیاه برنج گویند که همان کاه برنج می باشد، لازم به ذکر اسـت سـاقه بـرنج هنگـام درو بخشـی از آن در زمـین مـی مانـد کـه بـه آن در لهجـه مازندرانی آلم گفته و بخشی که بهمراه شلتوک برنج در خرمن کوب از آن جدا می شود، کمل گفته می شود که در فارسـی بـه آن کـاه گفتـه مـی شـود کـه مصارف گوناگون دارد از جمله به عنوان علوفه از آن استفاده می شود.

2 – گالی یا لی گیاهی است مردابی که لبه های آن بسیار تیز و برنده می باشد که پس از خشک شدن به رنگ قهوه ای سوخته در می آیـد و از ایـن گیـاه بـه عنوان پوشش سقف استفاده می شود. این پوشش در لهجه مازندارنی جره سرخنه گفته می شود.

3 – فل به پوسته شلتوک برنج گویند که در ساختمان سازی در شمال کشور در قدیم به گل اضافه می کردند تـا مقاومـت آن را در مقابـل انقبـاض و انبسـاط زیاد کنند و به عنوان تقویت کننده در چینه سازی با گل استفاده می شده است. همچنین اندودی که از اختلاط گل رس، آب و پوست خرد شـده بـرنج تهیـه می شود را “فل گل” گویند. این مخلوط گل را با دست به دیوار می مالند و با ماله چوبی آن را صاف و یکنواخت مـی کننـد و رنـگ آن قهـوه ای متمایـل بـه خاکستری است و گاهی اوقات برای آنکه سفید شود، به آن خاکستر چوب و نمک اضافه می کنند.

مقابل عوامل اقلیمی منطقه که در پی ابنیه تا سازه و دیوارها و سقف و اندود ساختمان ها استفاده می شود از خصوصیاتی است کـه میتواند مجوز طراح جهت خلق بناهای معماری در عصر معاصر گردد.

-6 تفکیک بناها براساس جنس مصالح در معماری گیلان

بناهای بومی در این منطقه بر حسب نوع پوشش بام و یا مصالح بکار برده شده در دیوار نام گذاری شده انـد کـه در ادامـه مـواردی چند از این نام گذاری و تأثیر پدیده های طبیعی روی آنها مورد بررسی قرار می گیرد.

1-6 انواع دیوار
1-1-6 زگمه ای، زیگامه، دارورچین

در این روش از اجرای دیوارها، الوارها (با مقطع چهارتراش یا دایره) را به صورت افقی یک در میـان روی هـم میچیننـدمعمـولاً. از قبل آنها را به صورت کام و زبانه (فاق و زین) در می آورند تا اتصالات در گوشه ها محکم گردد. فواصل بین ایـن الوارهـا را بـا تکـه های چوب و کاهگل می پوشانند و نیز جهت عایق بندی بیشتر روی کل دیوار، گل می مالند (قبادیان: 1389، .(59 در دیوار زگمـه ای به علت صعوبت اجرا، پنجره به میزان حداقل سطح طراحی می شود.

شکل -1 دیوار دارورچین با اندود کاهگل و بام گالی(قبادیان: 1389، (58

2-1-6 زگالی، نفار

نوع بسیار ساده آن در سرپناهای موقتی مشاهده میشود( معماریان: 1387، .(97 در این روش ابتدا یک قطعه چـوب چهـارتراش از نوع درخت آزاد در پایین ( در نقش شناژ افقی؛ نال) قرار گرفته و دو طرف آن چوب های عمودی یا سـتون اجـرا مـی شـود. سـپس تخته نسبتاً نازک یا چوب موسوم به زگال را به صورت مورب و با فاصله 10) تا 15 سانتی متر) در دو سـطح داخلـی و خـارجی بـه وسیله میخ به نال و ستون نصب مینمایند. سپس فاصله بین چوب ها را با کاه گل پر کرده و یک لایه اندود کاهگل و فـل گـل روی آن اجرا می گردد و در انتها با آب آهک یا گل سفید روی آن را پرداخت و سفید می کنند (قبادیان: 1389، .(59

شکل -2 اسکلت چوبی دیوار زگالی( فرج الهی راد:1387 ، ( 117
-بجز دیوارهای ذکر شده که در این منطقه متداول بـوده اسـت. دیوارهـای خشـتی و گلـی بـا سـنگ در طبقـه زیـرین در نـواحی کوهستانی و آجری در نقاط شهری نیز در ساخت ساختمان ها در گیلان بکار رفته است. اجرای همه این دیوارها در معماری استان گیلان بر پایه استفاده از مصالح بوم آورد و هماهنگی با طبیعت بوده و حداکثر بهره گیـری از مصـالح در جهـت ایجـاد آسـایش در ساختمان را به تصویر می کشد(گرجی مهلبانی و یاران:1389 ، .(48

2-6 انواع پوشش بام

همان طور که اشاره شد سقف های این منطقه به علت تداوم و شدت بارندگی ، شیبدار ( 2 یا 4 شبیه) ساخته می شـود. فـرم ایـن سقف ها ، علاوه بر سهولت هدایت آب باران ، به آسانی قابل اجرا است شیب. این سقف ها اکثراً زیاد می باشد. به گونه ای که برف های سنگین 30- 20 سانتی متری منطقه را نیز به زمین می راند(دیبـا و یقینـی:1372 ، .(10 پوشـش ایـن سـقف هـا در منـاطق مختلف و با توجه به فراوانی مصالح بومی انواع مختلفی دارند و بناهای ساخته شده با این روش ها بر اساس مصالح پوششـی سـقف به اسامی مختلف نامیده می شوند :

1-2-6 گالی پوش خانه

متداول ترین بنای سنتی در نواحی جلگه ای است که عنصر اصلی پوشش سقف گالی ( لی ، نوعی الیاف گیاهی حاشیه مـرداب) و یا کولش (ساقه گیاه برنج) می باشد ( قبادیان : 1389 ، (50 به این ترتیب که تمامی پوشش از جنس لی است . و بعضی قسمت ها از کولش می باشد و یا تمامی از کولش است . قبل از نصب کولش و یا لی ابتدا اسکت چوبی نگهدارنده سقف ساخته می شـود . بـه این ترتیب که ابتدا چوب های عمودی مقاوم (میاندار (1 را در وسط سطح حاصل از تیرهای سقف (واشان) قرار داده و سـپس چـوب های مورب را از یکسر به آنها و از سر دیگر به لبه بام به کمک وریس2 متصل می کنند ، سپس به فواصل حدود بیست سـانتی متـر زگال( شاخه های بلند و باریک از جنس درخت و آجاز) و یا ساقه های نی را روی آن نصب می کنند . بر روی ایـن قسـمت دسـته های کاه برنج (کولش) ، موسوم به فوکو3 و یا لی ( به شکل جارو) با قطری در حدود 15 و طول 120 تا 150 سانتی متـر قـرار مـی گیرند.( معماریان : 1387 ، .(105

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   76   77   78   79   80   >>   >