سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی طراحی برش عمودی مستطیلی قلب اکستروژن با یک سوراخ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی طراحی برش عمودی مستطیلی قلب اکستروژن با یک سوراخ فایل ورد (word) دارای 42 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی طراحی برش عمودی مستطیلی قلب اکستروژن با یک سوراخ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

طراحی برش عمودی مستطیلی قلب اکستروژن با یک سوراخ
1ـ5 مقدمه
هدف از شبیه‌سازی CFD، معین کردن حالت بهینه شکل قالب شامل صفحه قالب و مقطع عرضی پین برای بدست آوردن ابعاد اکسترود خواسته شده از cm1*cm2 از بخش عبوری مستطیلی با یک سوراخ دایره‌ای از cm1/1 ضخامت برای مرکز آن (شکل 1ـ5 را ملاحظه فرمائید. برای بدست آوردن این اکسترود، یک خالی کردن، تقریباً بخش مسطتیلی، قالب برشی با یک انداختن شبیه یک پین در مرکز آن مورد نیاز است. آنالیز عنصر محدود انجام شده یک گردش بولی را بکار می‌گیرد یک کد عنصر محدود CFD تجاری. نتایج بدست آمده براساس اطلاعات مواد و موقعیتهای فرآیند که در قسمت 3 داده شده بنا نهاده شده‌اند.
در بخش 2ـ5 علم هندسه مدل ارائه شده است. در بخش 3ـ5 یک توضیح مختصر از مدل عنصر محدود توسعه داده شده برای شبیه‌سازی ارائه شده است. این استنباط شده بوسیله یک بازبینی متصل از نتایج اکستروژن در بخش 4ـ5. این نتایج شامل یک بازبینی از اطلاعات در زمینه تندی برحسب زمان. فشار و دما مانند یک نقشه از سرعت برش و ویسکوزینه پلیمر، همچنین شکلها در بخش 4ـ5 نتایج محاسبات سطوح آزاد و وارونه اکستروژنه هستند. بخش 5ـ5 تشریح می‌کند اجزاء متفاوتی از قالبها و اهدافشان در جریان قالب نقشه چاپی آبی برای قالب طراحی شده در پیوست A داده شده است.
2ـ5 علم هندسه از مدل
قالب اکستروژن یک جریان پلیمر زیر فشار از ورودی تا خروجی نگه می‌دارد. ورودی یک دایره است با قطر m055/0 که با بخش عبوری خروج از لوله برابر است. پلیمر از میان بخشهای تناوب و منشعب و اطراف عنکبوتها و از میان تحول قالب دور نهایت از میان سطح قالب جریان می‌یابد (شکل 2ـ5 را ملاحظه فرمائید). لبه قالب یک بخش مسطتیلی انحناءدار بی قاعده با عرض کاسته شده در وسط هست و پین از بخش عبوری شبیه انداخت هست. حتی با وجود آن مقطع عرضی اکسترود و لبه قالب بالانس چهارتایی هستند. (شکل 2ـ5 را ملاحظه فرمائید). بدلیل عنکبوتی پیچیده و ساختار قالب تحول، شبیه‌سازی کردن نیمی از حوزه جریان واقعی لازم بود. شکل (3ـ5 را ملاحظه فرمائید) هر چند تحلیلهای پارامتری می‌تواند باشد و انجام شده باشد خیلی کارآمدتر بوسیله جریان شبیه‌سازی در سطح قالب و یا نواحی زیری قالب فقط با یک ربع از حوزه جریان واقعی بعلت بالانس کردن چهارتایی در آن ناحیه (شکل 4ـ5 را ملاحظه فرمائید). حرکت پولی برای شبیه‌سازی جریان قالب 3 بعدی و انتقال گرما مثل جریان سطح آزاد mm25 پائین رود از انتهای قالب بکار می‌رود (شکل 5ـ5 را ملاحظه فرمائید). حوزه محاسباتی مانند شکل 3 بعدی واقعی قالب و یک جریان سطح آزاد بعد از قالب جائیکه سرعت دوباره توزیع می‌شود و کم شدن فشار در یک پائین رود فاصله کوتاه اتصال از انتهای قالب اتفاق افتاده است. حوزه به چندین زیر حوزه تقسیم شده است برای آسان کردن استفاده از موقعیتهای مرز وابسته (شکل 5ـ5 را ملاحظه فرمائید)
 
3ـ5 مدل عنصری محدود
بعلت هندسه 3 بعدی پیچیده از قالب و رابطه غیر خطی میان ویسکوزیته پلیمر و سرعت برش یک شبکه عنصری محدود وظیفه‌ای و دارای جزئیات توسعه یافته برای آسان کردن ثبات عددی از راه‌حل (شکل 6ـ5 را ملاحظه فرمائید). آن شامل 30872 عنصر با شبکه مکعبی شاختاری در سطح قالب و سطوح آزاد و شبکه چهارضلعی غیرساختاری در بخش باقیمانده. شبکه ساختاری در سطح قالب و سطح آزاد کمتر از 33/0 است. بعد از بوجود آمدن شبکه عنصری محدود در گامبیت، مدل بیرون برد، شده برای اطلاعات پولی جائیکه اطلاعات مواد و وضعیت مرزی مشخص شده است.
4ـ5 شبیه‌سازی و نتایج تست حقیقی
1ـ4ـ5 برجستگی قالب ـ تحلیل میزان حساسیت
تبعیت از پارامترهای گوناگون روی برجستگی قالب زمانیکه جریان از میان یک قالب با یک سوراخ دانسته برای اکستروژن مستقیم می‌یابد. برای این بررسی، فقط اجزاء سطح زیری، سطح قالب و سطح آزاد به حساب می‌آیند، در شکل 4ـ5 نمایش داده شده است. هندسه متناسب است در مورد هر دو برنده فقط یک چهارم بخش از قالب محاسبه می‌گردد. شبیه‌سازیهای گوناگون انجام شده برای استفاده چرکت پولی بوسیله تغییر حجم از یک پارامتر هنگامیکه دیگر ثابتها، ثابت نگه داشته شوند. مختصات اکسترود در شکل 7ـ5 نشان داده شده برای شبیه‌سازیهای مختلف مقایسه شده است.
یک شبیه‌سازی بدون گرفتن حالت سکون در کار مؤثر اجرا شده و دیگر شبیه‌سازی بوسیله گرفتن حالت سکون که هست کمتر از 007/0% در برجستگی قالب انجام شده است. مقاطع عرضی سرعت اغلب یکسان هستند برای دو مورد که نمایش می‌دهد که نتیجه از حالت سکون برای جریانها در تعداد رینولد کم بی‌اهمیت است. تعداد رینولدها برای جریانهای پلیمری در قالبهای اکستروژن بوش عمودی داده شده معمولاً کمتر از 1 است. شبیه‌سازیهای گوناگون انجام شده توسط تغییر هر حجم از توان از مدل کریو، ویسکوزیته سرعت برشی مبدأ، سرعت جریان توده، پارامتر انتقال و ثابت زمانی هنگامیکه همه پارامترهای باقیمانده ثابت نگه داشته می‌شوند. زمانیکه توان در مدل یاسودا ـ کریو، n از 253/0 به 53/0 تغییر کرده است، تغییر در مختصات اکسترود بین 8/3% و 4/17% پیدا می‌شود. این نشان می‌دهد که توان یا شیب ویسکوزیته در برابر منحنی سرعت برش یک ثانیه بیشتری بر روی برجستگی قالب دارد. تأثیر توان بر روی برجستگی قالب در شکل 8ـ5 نشان داده شده است.
زمانیکه حجم پارامتر انتقال از 5/0 تا 2 تغییر کرده است که بکار رفته در مدل کریو، تغییر در برجستگی قالب که مشاهده شده که کمتر از 7/2% بوده است. نتایج شبیه‌سازیهای مختلف زمانیکه با استاندارد یکی در درصد مقایسه شده در جدول 1ـ5 نشان داده شده است.
2ـ4ـ5 توانائی اکستروژن معکوس از جریان پولی
کارایی اکستروژن معکوس، پشکویی از ابعاد ورودی قالب زمانیکه مقطع عرضی خروجی مورد نظر داده شده است، بکارگیری نرم‌افزار جریان پولی توسط معکوس جریان و شبیه‌سازیهای اکستروژن مستقیم از بین یک قالب با یک سوراخ تحلیل شده است. شبیه‌سازیها توسط گرفتن فقط ؟؟ بخش از سطح قالب در امتداد با سطح آزاد اجرا شده‌اند. یک شبیه‌سازی توسط دادن حوزه خروجی خواسته شده از ورودی اجرا شده و جریان پولی شبیه‌سازی اکستروژن معکوس را انجام می‌دهد و شکل خروجی قالب مورد نیاز از خروجی را می‌دهد. بعد یک شبیه‌سازی توسط گرفتن حوزه لبه قالب اجرا شده بوسیله اکستروژن معکوس از ورودی و جریان پولی شبیه‌سازی اکستروژن مستقیم را انجام می‌دهد. و شکل از حوزه اکسترود را می‌دهد.
بعد. شکلها از بخش ورودی در شکل قالب‌گیر و بخش خروجی در شکل دومی برای معتبر ساختن توانائی شبیه‌سازی اکستروژن معکوس از جریان پولی مقایسه شده‌اند. مختصات اکسترود در شکل 7ـ5 نمایش داده شده برای هر دوی شبیه‌سازیها مقایسه شده‌اند. نتایج 2 شبیه‌سازی در ارتباط با درصد مقایسه شده‌اند در جدول 1ـ5 نمایش داده شده است. ابعاد معکوس حوزه اکسترود خواسته شده از ورودی در اکستروژن معکوس خیلی به ابعاد بدست آورده شده توسط اکستروژن مستقیم نزدیک است با یک اختلاف درصد کمتر از 2% که نمایش می‌دهد که توانائی اکستروژن معکوس از جریان پولی خیلی خوب است.
3ـ4ـ5 تبعیت از جریان مخالف روی مقطع عرضی اکسترود.
تعدادی شبیه‌سازیهای اکستروژن مستقیم انجام شده برای تعیین اثر جریان مخالف بر روی مقطع عرضی اکسترود کرون، شبیه‌سازیهای انجام شده توسط گرفتن سطح قالب (بخش1)، سطح قالب، سطح زیری (بخش1 و2) و همه قالب (بخش‌های1 و2 و3) همراه با سطح آزاد (شکل 3ـ5 را ملاحظه فرمائید) و ابعاد اکسترود مقایسه شده‌اند. گنجایش از سطح زیری در شبیه‌سازیها نشان می‌دهد یک اختلاف از 5% در ابعاد از اکسترونهائی زمانیکه مقایسه کرد با شبیه‌سازیها بوسیله گرفتن فقط سطح قالب که نشان می‌دهد که سطح زیری باید در شبیه‌سازیها شامل باشد. اما اختلاف در ابعاد از اکسترود فقط 1% برای شبیه‌سازیهای انجام شده با سطح زیری و سطح قالب و کل قالب هست که نشان می‌دهد که شبیه‌سازیهای پارامتری می‌تواند انجام شده با سطح زیری و سطح قالب باشد اما برای نتایج دقیق‌تر کل قالب باید درنظر گرفته شود.
4ـ4ـ5 نتایج شبیه‌سازی اکستروژن معکوس
شبیه‌سازیها بر روی یک 2.52 GHz, windowsکامپیوتر خانگی با رم GB-1 اجرا شده است. بر روی این پلت فرم 19 ساعت و 36 دقیقه از زمان cpu برای بدست آوردن کل نتایج شبیه‌سازی معکوس نیاز بوده است. جریان پولی مفید بوده است برای انجام دادن شبیه‌سازی عددی از قالب اکستروژن، بکارگیری اطلاعات فرآیند و مدل عنصری محدود که در بالا شرح داده شده است.
بعد نتایج یک پس‌انداز برای بکارگیری پست روان ملاحظه شده‌اند. شبیه‌سازیهای اکستروژن برای هندسه قالب موجود و پارامترهای فرآیند اکستروژن واقعی اجرا شده است. مقطع عرضی اکسترود با شبیه‌سازی بدست آمده شبیه شکل بدست آمده در طول اکستروژن واقعی هست.
 مقایسه شکل 9ـ5 با شکل 10ـ5. در حدود 5% انحراف در عرض و ارتفاع می‌تواند با محدودیتهای شبیه‌سازی حمایت شود به‌خوبی با نتایج از خنک کردن و پائین کشیدن کشش در طول اکستروژن واقعی.
طرح اکستروژن معکوس نیرومند از نرم‌افزار کاربردی CFD برای بدست آوردن یک سطح قالب محدود و مقاطع عرضی بین مرکزی برای تولید یک اکسترود مستطیلی با یک سوراخ دایره‌ای در مرکز آن مفید بوده است.
ابعاد محصول هدف 5% بزرگتر داده شده است برای جبران کردن برای پائین کشیدن و تأثیرات سرما در کالیبراتور و پائین رود دورتر. برنامه از برجستگی قالب تأثیر می‌گیرد بعلت کاهش سرعت از گداز در ناحیه سطح آزاد که آن از قالب خارج می‌شود و سطح قالب مورد نیاز را محاسبه می‌کند و مقاطع عرضی پین مرکزی برای بدست آوردن ابعاد اکسترود خواسته شده بعد از خروج گداز از ناحیه سطح آزاد. مختصات لبه قالب شبیه‌سازی مفید داده شده در ضمیمه A را بدست آورد.
1ـ4ـ4ـ5 توزیع فشار
فشار یکی از پراهمیت‌ترین مقادیر از تنزیل در تحلیل قالب اکستروژن است.
در تحلیل حاضر، فشار خروجی 5 مشخص شده بود. این مقدار کمک می‌کند بعنوان یک مرجع برای نتایج ارائه شده در زیر برای دیگر حوزه‌ها، شکل 11ـ5 و 12ـ5 نشان می‌دهد توزیعهای فشار در تمام خوزه ورودی سطوح یکسان از مختصات ثابت، که عمودی هستند برای هدایت جریان که می‌تواند مشاهده شود که فشار پیوسته در امتداد سطوح یکسان از ورودی قالب تا خروجی کاهش می‌یابد و سطوح از فشار ثابت برای هدایت جریان عمودی هستند که نشان می‌دهد که آنها نواحی باز چرخشی در قالب نیستند. افت فشار در تمام قالب از ورودی تا خروجی 02/5 مگاباسکال  می‌باشد.
2ـ4ـ4ـ5 توزیع سرعت
شکل 13ـ5 و 14ـ5 طرح نقشه برجسته‌ای از بزرگی سرعت از تمام حوزه و در سطوح یکسان مختلف را نشان می‌دهد. سرعت حداکثر از پلیمر تقریباً  1/14 است که در ناحیه همگرا شده در تعدیل کننده پمپ ذرب اتفاق می‌افتد و میانگین سرعت در خروجی  1/6 است.
3ـ4ـ4ـ5 توزیع دما
توزیع دما بوسیله حل معادلات بالانس انرژی توصیفی در حوزه قالب بدست آمده است. شکل 15ـ5 توزیع دما از پلیمر را در طول اکستروژن نشان می‌دهد. پلیمر وارد قالب می‌شود در یک دمای 473 درجه کلوین و دیوارهای قالب در یک دمای k473 نگهداری می‌شوند بنابراین تغییرات دما در درون قالب اتفاق نمی‌افتد. سطح بیرونی پلیمر تا k465 خنک می‌شود زمانیکه از قالب mm25 پائین رود بیرون می‌آید. دما در قالب افزایش می‌یابد بعلت چسبناکی گرمای پیدا شده k5 در اطراف نزدیک ناحیه پین جائیکه سرعتهای برش بالا در طول بررسیهای پارامتری اتفاق می‌افتد که ناچیز است و بنابراین در شبیه‌سازی نهائی ناچیز است.
4ـ4ـ4ـ5 سرعت برش، ویسکوزیته و توزیع فشار
ویسکوزیته سیترون در شبیه‌سازی قالب در مدل کاربردی کاریو ـ یاسورا مشخص شده بود. با این مدل ویسکوزیته ماکزیمم اتفاق می‌افتد زمانیکه سرعت برش به صفر تمایل دارد و یک مینی‌یوم است زمانیکه سرعت برش بالاترین است. سرعت برش از 0 تا 320   تغییر می‌کند. در دیوار پین مرکزی بیشترین می‌شود. اطراف دیواره‌های سطح قالب سرعت برش در حدود 70 تا 150   تغییر می‌کند. مقدار ویسکوزیته از 480 تا 13350، Pa-S تغییر می‌کند. این حد بالا از ویسکوزیته نشان می‌دهد درجه غیر خطی مواد در حل عددی. شکل 16ـ5 . 17ـ5 و 18ـ5 حد فاصل سرعت کشش و ویسکوزیته را نشان می‌دهد.
5ـ5 طراحی قالب
وظیفه نهایی همه شبیه‌سازیهای انجام شده هست رسیدن به شکل بهینه از قالب برای بدست آوردن ابعاد خواسته شده از حوزه اکسترود است. برای اینکه ساده کردن ساخت و بررسی، قالب اکسترود شامل 5 صفحه می‌شود هرکدام وظیفه و اهمیت خودشان را دارند. بعد از خروج پلیمر اکسترود با سرعت زیاد حرکت می‌کند و از میان یک صفحه شکننده پرده جریان می‌یابد. آن هست اندازه‌گیری شده در واحد متر بوسیله یک پمپ چرخ دنده‌دار ذوب قبل از ورود به قالب. اولین صفحه قالب، تعدیل کننده پمپ ذوب متصل کرده قطر خارجی mm55 پمپ چرخ‌دنده‌دار ذوب به صفحه تعدیل کننده عنکبوتی که در چرخش وصل می‌کند صفحه عنکبوتی با 3 عنکبوت. عنکبوتها برای نگهداری یک پین میان‌تهی برای شکل دادن سوراخ مرکزی اکسترود مفید هستند یک سوراخ متصل در یکی از عنکبوتها ساخته شده است از خط نیتروژن تنظیم شده به پین میان‌تهی برای نگهداری فشار گاز و به میانه شکل دادن حوزه در اکسترود. بنابراین پلیمر از میان صفحه زیری جریان می‌یابد. تغییر شکلش از مدور به حالت خمیده، بخش عبوری شبیه مستطیلی از صفحه سطح قالب آخری با بخش عبوری یکسان، اجازه گداخته پلیمر به نیت شود قبل از خروج از قالب. پین مرکزی در ساختار عنکبوتی محکم شده و بخش عبوری خروجش انداختنی هست بطوریکه بدست آوردن یک سوراخ مدور در اکسترود کردن نهائی بعد از باد کردن جریان آزاد و توقف درهمان زمان خروج ذوب شده پلیمر منحنی است بخش عبوری سطح قالب مستطیلی شکل منتظر است برای تغییر شکل دادن به پائین رود حوزه مستطیلی خواسته شده همه قسمتهای قالب در شکل مونتاژ شده، شکل گسترده، دید 2 بعدی و جداگانه در شکلهای 19ـ5 تا 22ـ5 نمایش داده شده‌اند.


خلاصه
هدف از این مطالعه توسعه یک استراتژی ممکن برای طراحی قالب کارا در روش اکستروژن برای شکل‌دهی پلیمر اکسترود شده با یک شکل دلخواه باتوجه به افزایش عملکرد قالب یک پلیمر مذاب و بدست آوردن محاسبات خیلی مهم فیزیکی و پدیده‌های سیال شناسی در فرآیند را شامل می‌شود. روند 3 بعدی و انتقال حرارت از میان قالب همچنین حرکت به سمت خروجی قالب در داخل سطح آزاد تحلیل شده است.
استفاده از رفتار عامل CFD در انتها باتوجه به رفتار غیر نیوتنی پلیمر 2 نمای اکسترود با اشکال لازم،  با 10 سوراخ گرد یک اندازه و روی خط مرکز به قطر mm1/1 برای طراحی قالب محاسبه شده‌اند. موارد مورد استفاده با یک درجه‌بندی صنعتی شامل پلی‌استیژن استیرن 663. ترکیب شده با ناخالصی‌های براق‌کننده. هدف از شبیه‌سازی CFD محاسبه فشار، حرارت، سرعت، تنش و توزیع سرعت برشی روی کل قلمرو شبیه‌سازی و بررسی تأثیر قسمتهای مختلف روی تعادل جریان جرم در خروجی قالب و در پایان تعیین شکل بهینه قالب شامل پایه قالب و پینها برای محاسبه ابعاد دلخواه از قسمت اکسترود شده.
 
 فهرست
 لیست فصلها
 لیست جداول
 لیست شکلها
 لیست ضمیمه
 منابع(مراجع)
فصل یک
1 مقدمه
1 مقدمه
2 هدف
3 انگیزه
5 طرح کلی از کارحاضر
فصل دو
7 زمینه ومرورنوشتجات
7 روش تزریق
8 تجهیزات تزریق
8 شمای تزریق کننده
10 خنک‌کاری و مراقبت تجهیزات
11 قالبهای تزریق
11 برخی فرضیه های لایه ای
14 مناطق فشار,سرعت ودما
15 انواع قالبها
16 عوامل کیفی موثردر کیفیت تزریق شده
17 تورم تزریق شده
22 دمای دیواره قالب
23 تولید حرارت ماده لزج
23 مرور نوشتجات
فصل سه: معادلات حاکم از جریان پلیمر و هدایت گرمایی, شرایط مرزی و خواص پلیمر
26 معادله‌های پایستگی (بقا)
26 معادله موازنه جرم
27 معادله موازنه مومنتوم
29 معادله موازنه انرژی
29 فرضیات کلی
29 مایع غیر نیوتنی
36 شرایط مرزی
37 مسخصات پلیمر (ذرات پلاستیکی)
39 شبیه‌سازی عددی
39 مقدمه
42  مرور نرم‌افزار
43 برنامه play flow
44 پیش‌بینی شکل تزریق
45   طراحی معکوس قالب
45 جریان سطح آزاد
46 شبکه منظم وشبکه های غیر یکسان
46 شبیه‌سازی عددی
فصل پنج ـ طراحی قسمت مستطیلی قالب تزریق با یک سوراخ
49 مقدمه
50 علم هندسه از مدل
53 مدل عنصری محدود
53 شبیه‌سازی و نتایج تست حقیقی
53 برجستگی قالب ـ تحلیل میزان حساسیت
54 توانایی اکستروژن معکوس ازجریان پولی
55 تبعیت ازجریان مخالف روی مقطع عرضی اکسترود
55 نتایج شبیه‌سازی معکوس اکستروژن
57 توزیع فشار
60 توزیع سرعت
60 توزیع دما
62 سرعت برش، ویسکوزیته و توزیع فشار
62 طراحی قالب
فصل شش ـ طراحی قسمت مستطیلی قالب اکستروژن با 10 سوراخ
68 معرفی
70 هندسه مدل
72 عامل انتهایی مدل
72 شبیه‌سازی و نتایج تست موجود
74 Preland  
76 توزیع فشار
78 توزیع سرعت
78 توزیع حرارت
78 نرخ برش، سرعت و توزیع تنش
81 پیش‌بینی سطح مشترک آزاد واکستروژن معکوس
81 طراحی قالب
فصل هفت ـ نتایج و توصیه‌ها برای اصلاحات آینده
85 نتایج
85 نتیجه وپیشنهادات برای پیشرفت درآینده

لیست جداول(پیوست)
100

    جدولA-1
105 جدولB-1

 

         لیست شکلها
51 (شکل3-5)حوزه قالب اکستروژن باسطح آزاد
51 (شکل4-5)هندسه از سطح قبلی وسطح قالب ونواحی سطوح آزاد
52 شکل(5-5)نمایش حوزه با مرز موقعیتها
52 شکل(5-5)نمایش حوزه با مرز موقعیتهای حوزه محیط محدود وشبکه لبه قالب
58 شکل(9-5)قالب موجود و نمایش متقابل و برشهای عمودی قالب بهبودیافته جدید
59 شکل(11-5)طرحی ازفشارایستا
59 شکل(12-5)طرحی از فشار ایستادرسطوح مختلف
61 شکل(13-5)طرحی ازحجم سرعت
61 شکل(14-5)طرحی ازحجم سرعت-فشاردرسطوح مختلف
64 شکل(15-5)طرحی از توزیع دما
63 شکل(16-5)طرحی از سرعت قطع کردن
63 شکل(17-5)طرحی از ویسکوزیته
64 شکل(18-5)سرعتهای بریدن در بخش عرضی لبه قالب
66 شکل(19-5)منظرمونتاژشده ازکل قالب
66 شکل(20-5)منظرشکافته شده ازکل قالب
67 شکل(21-5)منظرشکافته شده ازقالب اکستروژن
67 شکل(22-5)منظر2بعدی ازکل قالب
71 شکل(2-6)حوزه کاملی ازقالب اکستروژن
71 شکل(3-6)حوزه نیمه ای ازقالب اکستروژن با سطح آزاد
71 شکل(4-6)حوزه نمایش با وضعیت سرحد
73 شکل(5-6)نمای بسته ازلبه ها پایه ها وپینه

75 شکل(6-6)حوزه عنصر محدودونیمه از شبکه برش عمودی داده شده اکسترود
شکل(7-6)نیم حوزه ای از قالب اکستروژن
شکل(8-6)تقسیم خروجی به 10قسمت
75 شکل(10-6)طرحی از فشار ایستا
77 شکل(11-6)طرحی از فشارایستادرسطوح مختلف
79 شکل(13-6)طرحی ازحجم سرعت
79 شکل(14-6)طرحی ازحجم سرعت درسطوح مختلف
79 شکل(15-6)سرعت میان خط مرکزی ازخروج
80 شکل(16-6)طرحی از توزیع دما
80 شکل(17-6)طرحی از سرعت بریدن
80 شکل(18-6)طرحی از ویسکوزیته
82 شکل(19-6)برشهای عمودی اکسترود مورد نیاز وقالب شبیه سازی شده
82 شکل(20-6)درصدسرعت جریان انبوه برای قالب بالانس شده وطراحی شده
84 شکل(23-6)منظرمونتاژ شده ازکل قالب
84 شکل(24-6)منظرشکافته شده ازکل قالب
8494 شکل(25-6) منظرشکافته شده ازکل قالب
  لیست مراجع

  لیست ضمیمه
98 Appendix.A
101 Appendix.B
105 Appendix.C

فصل6
طراحی قسمت مستطیل شکل قالب اکستروژن با 10 سوراخ
1ـ6 معرفی
هدف از شبیه‌سازی CFD تعیین مطلوب‌ترین شکل قالب شامل dielend و پین و بهترین طول قسمتهای مختلف می‌شود تا بیشترین تعادل جریان در خروجی قالب با ابعاد اکسترود شده دلخواه  قسمت عبوری مستطیل شکل با 10 سوراخ گرد مساوی روی خط مرکزی به قطر mm1/1 فراهم کند (عکس 1ـ6 مشاهده می‌شود)
جریان از میان قالب موجود بوسیله Altar inc آسانتر تحلیل شده بود [47]. برخی مدلها دوباره آنالیز شده بود توسط نرم‌افزار Paly flow تا بیشترین تعادل جریان در خروجی قالب را فراهم کند. در نتیجه اساس داده مواد و موقعیت فرایند داده شده در فصل 3 فراهم شده است.
77-97
در قسمت 6.2 هندسه‌ای از مدل ارائه شده است. در قسمت 6.3 یک تعریف کوتاه از توسعه عامل انتهایی مدل برای شبیه‌سازی ارائه شده است. این قسمت بوسیله مرور جزئیات نتایج اکستروژن در قسمت 6-4 پیگیری می‌شود. این نتایج شامل مروری بر داده‌های سرعت و فشار و حوزه گرمایی علاوه بر کشیدن نقشه برش و سرعت پلیمر می‌شود. همچنین نتایج محاسبات صفحات آزاد اکستروژن معکوس در قسمت 6-4 نمایش داده می‌شود. قسمت 6-5 اجزای مختلف قالب و اهمیت آنها در جریان قالب و تصویر آبی کشیده برای طراحی قالب p در ضمیمه B داده شده است را توضیح می‌دهد...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله انژکتور فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله انژکتور فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله انژکتور فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله انژکتور فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله انژکتور فایل ورد (word) :

انژکتور

یکی از مهترین مسایلی که همیشه مورد توجه بوده کاهش مصرف سوخت و کم کردن آلایندگی موتورها و استفاده بهینه بوده و به همین خاطر طراحان خودروها چه در طراحی موتور و چه در طراحی بدنه همیشه این مسائله را در نظر دارند.
در همین راستا یکی از دستاوردها مهم خودروسازان در دهه 90 میلادی طراحی و تولید موتورهای EGI بود که این موتورها در کشورهای پیشرفته به سرعت جای موترهای کاربراتوری را گرفت .( در ایران هم چند سالی است که خودرو سازان یا همان مونتاژ کاران ! از این نوع موترهای استفاده می کنند. ا اونجا که من یادمه البته دقیق نیست ولی فکر کنم از سال 80 بود که تولید خودروهای انژکتوری در ایران آغاز شد و با تولید وانت نیسان با موتور انژکتوری که همین چند وقت پیش صورت گرفت نسل موترهای کاربراتوری برای همیشه در ایران منقرض شد. ) جالب است بدانید

 

که در بسیاری از کشورهای پیشرفته استفاده از انژکتور در همان سالهای اول ساخت آن اجباری شد.
موتور EGI یا انژکتوری
کلمه EGI مخفف Electronic Gasoline Injection به معنای تزریق الکترونیکی سوخت است .طرز کار اصلی این سیستم استفاده از مخلوط بهینه سوخت و هوا در شرایط کارکرد مختلف موتور و بستگی به شرایط است که علاوه بر کاهش مصرف سوخت باعث افزایش قدرت و کاهش قابل توجه گازهای آلاینده هوا نیز می گردد .

به طور مثال یک موتور 1600 سی سی معمولی در شرایط مطلوب دارای قدرتی در حدود 70 تا 80 اسب بخار با مصرف 10 تا 12 لیتر در 100 کیلومتر هست ( البته منظور از موتور 1600 موتور پیکان نیست! موتور پیکان خودشو بکشه تا نهایت 70 اسب نیرو تولید میکنه و گاهی با مصرفی در حدود 15 لیتر! ) اما یک موتور انژکتوری با گنجایش 1600 سی سی دارای قدرتی در حدود 90 تا 95 اسب بخار هست و مصرفی در حدود 75 تا 8 لیتر در 100 کیلومتر هست . به علاوه میزان آلایندگی این موتر از یک موتر کاربراتوری 1100 سی سی هم کمتر هست . چنین اختلاف فاحشی در قدرت و مقدار مصرف به این علت است که بازده موتر بستگی کاملی به نسبت هوا و سوخت دارد . در یک موتور کاربراتوری در شرایط مختلف رانندگی نسبت سوخت و هوا ثابت است و تنها با دستکاری مکانیکی می توان آن را تغییر داد اما تفاوت اصلی موتور انژکتوری در همین جاست که با توجه به شرایط مختلف بار زیاد استارت سرد شتاب مثبت یا منفی نسبت سوخت و هوا همواره در بهترین شرایط قرار دارد

.نحوه عملکرد انژکتور
انژکتور به سه قسمت اصلی تقسیم می شود.
1 سیستم مربوط به هوای ورودی به موتر
2 سیستم سوخت رسانی

3 سیستم کنترل که شامل یک کامپیوتر مرکزی که به اختصار PCM یا ECU نامیده میشود و تعدادی سنسور برای مشخص کردن وضعیت موتر .

سیستم هوای ورودی :
هوای ورودی ابتدا از مجرایی گذشته و وارد محفظه فیلتر می شود و سپس از محفظه کنترل جرم هوای ورودی گذشته در این محفظه دریچه متحرک در مسیر هوای مکیده شده قرار دارد که با میزان تغییر حجم هوای ورودی زاویه آن تغییر پیدا می کند. یک سنسور به این دریچه متصل است که با توجه به میزان باز و بسته بودن این دریچه سیگنالهای را به ECU ارسال می کند.این محفظه به گونه ای طراحی شده که درون آن مقداری هوای ذخیره شده وجود دارد که از یک مجرای جانبی تامین می شود ( By Pass ) از این هوای اضافه برای شتاب گیری ناگهانی استفاده میشود که علاوه بر کارکرد بهتر موتر در شرایط شتاب ناگهانی و افزایش شتاب موجب کاهش گاز سمی منو اکسید کربن در گازهای خروجی می شود. در همین مرحله یک سنسور دمای هوای ورودی را به ECU ارسال می کند تا کامپیوتر مرکزی با توجه به دما و حجم به دست آمده جرم هوای ورودی به موتر را اندازه گیری کند.

عملکرد پمپ بنزین هم در این محفظه و به وسیله علائم ارسالی از دریچه متحرک کنترل می گردد. بعد از این مرحله هوای ورودی از دریچه گاز می گذرد که به پدال گاز متصل است در اینجا نیز سنسور کنترل شتاب خودرو به دریچه گاز متصل است و مقدار فشرده شدن پدال گاز را به ECU گزارش می کند. همچنین در هنگام استارت سرد یک شیر هوا و کمکی بر اساس دمای موتر فعال شده و عملکرد آن توسط ECU کنترل می گردد .

هوا پس از عبور از دریچه گاز وارد محفظه تنظیم می شود در این محفظه نوسان فشار هوا از بین رفته و هوا در اختیار سیلندری که در حال مکش است قرار می گیرد . به این ترتیب که هوا وارد منیفولد سیلندر در حال مکش شده و درست قبل از ورود به درون سیلندر مقدار سوخت مورد نیاز که توسط ECU کنترل می شود از سوزن انژکتور با فشار تزریق می شود سوخت در این حالت به صورت پودر در می آید.
و سپس مخلوط سوخت و هوا وارد سیلندر می شود. طراحی مسیرهای جریان هوا به گونه ای صورت گرفته که کمترین میزان فشار و نوسان و یا مقاومت را در برابر جریان هوا داشته باشد.

سیستم سوخت رسانی :
سیستم سوخت رسانی عملیات تامین سوخت مورد نیاز برای مخلوط شدن با هوا با نسبت و فشار مشخص انجام می دهد کامپیوتر مرکزی براساس اطلاعات به دست آمده از سنسورها مقدار سوخت بهینه را محاسبه می کند و سیگنالهای فعال کننده را به انژکتورهای ارسال می کند. ( توجه داشته باشید که مقدار سوخت با کم و زیاد کردن زمان کار کرد سوزن انژکتور انجام می شود نه کم و زیاد شدن فشار سوخت یا افزایش باز شدن دهانه سوزن ) در اولین مرحله تامین سوخت پمپ بنزین به وسیله سیگنال ارسالی از کامپیوتر مرکزی (ECU) فعال می شود .

پمپ بنزین معمولا در کنار باک و یا در بعضی از مدلها برای کاهش صدا در داخل باک کار گذاشته می شود . ( در بیشتر خودروهای ان‍ژکتوری هنگامی که سوئیچ را روشن می کنید صدای پمپ به وضوح قابل شنیدن است که در صورتی که بعد از مدت کوتاهی موتور را روشن نکنید با تامین فشار مورد نیاز بنزین در پشت انژکتورها پمپ خاموش می شود )

بنزین مکیده شده ابتدا از یک فیلتر ذرات درشت که در باک نصب شده عبور می کند و فشار آن توسط شیرهای فشار شکن و همچنین یک شیر متعادل کننده فشار کنترل می گردد .
سپس بنزین با عبور از فیلتر بسیار ظریف به سمت انژکتورها هدایت می شود که قبل از ورود به مرحله تزریق مجددا توسط یک رگلاتور فشار آن مجددا تنظیم می شود .
در موتورهای ان‍ژکتوری اولیه ETI ) یا( GFI فقط یک سوزن انژکتور بر روی ورودی منیفولد نصب شده بود است .در این موتورها و نیز در موتورهای کاربراتوری اولا اینکه مخلوط هوا و سوخت فاصله زیادی در مجرای منیفولد طی می کند و ضمنا طول مجرای منیفولد برای سیلندرهای 1 و 4 بیشتر از سیلندرهای 2 و 3 هست این مسئله باعث می شود مقداری از مخلوط هوا و سوخت به علت طول بیشتر مسیر تلف شده و بازدهی کاهش یابد چرا که مقداری از مخلوط هوا و سوخت پشت سوپاپ جا می ماند و در ضمن مقداری از از سوخت به دلیل گرمای مجرا در همان جا به صورت ناقص می سوزد . در ضمن موتورهای انژکتوری فوق فاقد واحد ECU هستند. اما در موتورهای انژکتوری جدید به علت وجود انژکتور به تعداد سیلندرها این مشکلات وجود ندارد در این موتورها عمل پاشش سوخت دقیقا در آخرین مرحله یعنی ورود هوا به سیلندر صورت میگیرد .

عمل تزریق سوخت توسط انژکتورها به صورت الکترومغناطیسی و به وسیله سیگنال ارسال شده توسط ECU به سیم پیچ داخل انژکتور صورت میگیرد که بعد رسیدن سیگنال به سیم پیچ باعث مغناطیسی شدن آن و باز شدن دهانه نازل و تزریق بنزین می شود . توجه داشته باشید که مقدار باز شدن دهانه نازل همیشه ثابت است و مقدار سوخت به وسیله مدت زمان باز بودن دریچه نازل صورت می گیرد این زمان توسط ECU کنترل می شود و دقیقا مطابق با دور موتور است .

در بعضی از موتورهای انژکتوری یک انژکتور اضافی برای مواقع استارت سرد نصب شده تا موتور در شرایط سرد هم به خوبی کار کندicon_cool،00664919 1377 64704 کاربردی دانشگاه تهران, [دولتی] فنی و مهندسی. amp;00822 مکانیک بررسی و آنالیز تجربی تاثیر پارامترهای هندسی در انژکتور پیچشی بر میدان پاشش و اختلاط توسط دستگاه ‏‎PDA‎‏ PG تاریخ اجرای طرح 23-09-1377 تا 09-1378میزان پیشرفت کار %0 در این طرح یک نوع انژکتور پیچی که برای موشکهای سوخت مایع در تر است پائین بکار می رود، در نظر گرفته و ابعاد هندسی مارپیچ و تعداد مارپیچ را برای تشکیل جریان های گردابه ای مختلف در داخل شیپوره همگرارا علاوه بر ابعاد شیپوره (قطر خروجی دهانه و درصد همگرایی را تغییر داد .

نهایتا یک سری انژکتورهای پیچی جدید ساخته خواهد شد البته ساخت این نوع انژکتورها از ظرافت خاصی برخوردار بوده که نهایتا در ارگان همکار با این طرح ساخته خواهد شد . نهایتا تک تک این انژکتورها بر روی چارچوب خصوصی که ساخته خواهد شد سوار شده و به منبع تحت فشار سیال متصل خواهند شد . در هر یک از آزمایشات با استفاده از دستگاه (‏‎LDA-PDA‎‏) قطر و سرعت ذرات درد و بعد در فواصل مختلف پاشش از دهانه شیپوره اندازه گیری تا نهایتا با تجزیه و تحلیل اطلاعات تجربی انژکتور اپتیمم انتخاب گشته و با این تجزیه و تحلیل بتوان به روابط تجربی ازتباط هندسه با قطر و سرعت ذرات دردبی های مختلف رسید . در ضمن میدان سیال، مشابه با آزمایشات بالا در خارج شیپوره های ساخته شده از ‏‎Plexiglass‎‏ نیز باعکسبرداری تجزیه و تحلیل می گردد .

خودروهای انژکتوری (مبحث سنسور اکسیژن )
در ابتدا باید گفت که سنسور اکسیژن بروی مانیفولد دود و قبل از کاتالیست نصب میشود و وظیفه آن سنجش گازهای خروجی میباشد خروج گازها از اگزوز را به اطلاع ecu میرساند تا مقدار گازهای خروجی توسط ecu که به عملگرها دستور میدهد تنظیم شود .
فراوانترین سنسور اکسیژن به دو شکل موجود است که عبارت است :
1- سنسور اکسیژن دو سیمه
2- سنسور اکسیژن چهار سیمه

سنسور اکسیژن در دمای حدود 400 درجه سانتیگراد کارمیکند لذا باید دمای آن به 400 برسد تا بتواند گازهای خروجی را سنس کند .
لذا در نوع دو سیمه باید دمای آن به 400 برسد ولی در نوع چهار سیمه نیازی نیست زیرا این نوع سنسور دارای گرمکن است و با باز کردن سوئیچ شروع به گرم کردن می کند لذا نیازی به گرم شدن آن بر اثر گازهای خروجی نیست

در نوع چهار سیمه معمولا دوسیم سفید مربوط به گرمکن وسیم مشکی بدنه و سیم خاکستری سیگنال است .
در اثر خراب شدن این سنسور معمولا بوی گندیده شبیه بوی تخم مرغ از اگزوز خارج میشود لذا باید سریع نسبت به رفع عیب اقدام کرد .

در مورد ماشینهای انژکتوری
در ادامه مبحث در ecu بحث خواهیم کرد ”
همانطور که میدانید ecu به معنای electronic control unit میباشد که به معنای واحد کنترل الکترونیکی میباشد که در حقیقت مغز دستگاه میباشد و در صورت خرابی بقیه قسمتها به خوبی کار خود را انجام نمیدهند .
محل قرار گیری ecu در اتومبیلهای مختلف فرق میکند مثلا در زانتیا در قسمت موتور داخل یک جلد پلاستیکی و در 206 نیز همینطور است ولی در پراید در زیر داشبورد در سمت راننده قرار دارد که میتوان با باز کردن دو پیچ آن را جدا کرد .و در مزدا 323 در قسمت کنسول وسط قرار دارد .
البته قابل ذکر است که بعضی از خودروها درارای چند ecu هستند که هرکدام وظیفه خاصی را دنبال میکنند مثلا بعضی برای ترمزهای abs و بعضی برای کنترل گیربکس اتوماتیک میباشد که بنز کلاسیک که در اختیار نیرو انتظامی است دارای چند ecu میباشد (البته خیلیها آن را با الگانس اشتباه میگیرند )

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد تحلیلی بر عوامل مرتبط با تغییرات س

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد تحلیلی بر عوامل مرتبط با تغییرات سود تقسیمی و تغییرات سود آتی در بازار سرمایه ایران فایل ورد (word) دارای 214 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد تحلیلی بر عوامل مرتبط با تغییرات سود تقسیمی و تغییرات سود آتی در بازار سرمایه ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد تحلیلی بر عوامل مرتبط با تغییرات سود تقسیمی و تغییرات سود آتی در بازار سرمایه ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد تحلیلی بر عوامل مرتبط با تغییرات سود تقسیمی و تغییرات سود آتی در بازار سرمایه ایران فایل ورد (word) :

چکیده:
امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایه گذاری استوار می باشد. این در حالیست که تصمیم گروههای مختلف در خصوص سرمایه گذاری به نوبه خود به وجود یک سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد. افشای اطلاعات نقش اساسی در تصمیم گیریهای صحیح و اگاهانه گروههای مختلف بخصوص سرمایه گذاران دارد. به هر حال، اطلاعاتی که برای سرمایه گذاران و سایرین با اهمیت است، باید به نحو مناسب، کافی و کامل افشاء گردد تا در تصمیم گیری انان مفید واقع شود. فرضیه اصلی این تحقیق به صورت زیر می باشد: “بسته های نرم افزاری و سیستم های اطلاعاتی حسابداری بر میزان افشاء کافی در صورتهای مالی شرکت های بورسی تاثیر دارند “. دراین تحقیق حسابرسان معتمد

سازمان بورس اوراق بهادارواساتید هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی منطقه پنج در جامعه آماری لحاظ شدند وتاثیر بسته های نرم افزاری وسیستم های اطلاعاتی حسابداری بر میزان افشاء کافی شرکتهای بورسی تهران در قالب پرسشنامه ای مورد سوال وبررسی قرار گرفت .دراین تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردید . همچنین از روشهای آماری و آزمونهای کلموگروف –اسمیرنوف وآزمون تی –استودنت تک نمونه ای استفاده شد .نتایج حاصل از این پژوهش درراستای فرضیه های مطرح شده به این شرح بودند که سیستم های اطلاعاتی وبسته های نرم افزاری حسابداری بر ویژگی مربوط بودن وقابلیت مقایسه در میزان افشاء کافی صورتهای مالی تاثیر بالایی دارند ولیکن این تاثیر بر ویژگی قابلیت اعتماد و قابل فهم بودن در میزان افشاء کافی صورتهای مالی پایین می باشد .جهت بررسی میزان تاثیر سیستم های اطلاعاتی حسابداری وبسته های نرم افزاری بر هر یک از ویژگی های کیفی از آزمون آنالیز واریانس برروی چهار شاخص مربوط بودن ،قابلیت مقایسه قابلیت اعتماد و قابل فهم بودن استفاده گردید .بدین منظور با استفاده از آزمون مقایسه ای دوتایی میانگینها دسته های دوتایی با یکدیگر مقایسه شد و رتبه اول این تاثیر گذاری را ویژگی مربوط بودن بدست آورد .

واژگان کلیدی: سیستم اطلاعاتی حسابداری ،سیستم اطلاعاتی مدیریت ، داده ،افشاء، صورتهای مالی، افشای کافی، افشای کامل، افشای مناسب.

مقدمه:
امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایه‌گذاری استوار می‌باشد. این در حالیست که تصمیم سرمایه‌گذاران در خصوص سرمایه‌گذاری، به نوبه خود به وجود یک سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد.
حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است. این سیستم اطلاعاتی به عنوان زیر مجموعه سیستم‌های اطلا

عاتی مدیریت، وظیفه پردازش داده‌های مالی را برعهده دارد. اگرچه استفاده‌کننده بخش عمده‌ای از محصولات این سیستم اطلاعاتی، مدیریت یک واحد اقتصادی است، اما مدیریت بنا به وظایف و مسئولیت‌هایی که در قبال گروه‌های مختلف استفاده‌کنندگان مالی واحدهای اقتصادی دارد، اطلاعات مختلفی را در اختیار استفاده‌کنندگان خارج از واحدهای اقتصادی قرار می‌دهد. گزارش‌های مالی سالانه از مهمترین محصول سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری است که برای گروه‌های مختلفی از استفاده‌کنندگان خارجی اطلاعات مالی، در چهارچوب مشخصی ارائه می‌شود.

ازآنـجاییکه سرمایه گذاران و اعتباردهندگان دو گروه اصلی بـرون سـازمانی اطـلاعات مالی بشمار می روند و فراهم کردن اطلاعات مربـوط بـرای این دو گـروه یکی از رسالت های اصـلی مدیریت و سیستم های حسـابداری می باشد لذا تصمیمات سرمایه گذاران واعتبار دهندگان و استفاده آنها از اطلاعات دارای گستردگی بسیار بیشتری نسبت به سایر گروههای خارجی میباشد و به همین دلیل تصـمیمات انها دارای تاثیرات عمده ای در تخصیص منابع اقتصادی یک کشور است و توجه ویژه به نوع نیازهای اطلاعاتی این افراد ضرورت دارد. بـنابـراین گــزارشگـری مـالی باید اطـلاعـاتی فـراهـم سـازد کـه بـرای سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان بالفعل و بالقوه وسایر استفاده کنندگان در تصمیم گیریهای سرمایه گذاری واعطای اعتبار وسایر تصمیمات مشابه مفید واقع شود.
گزارشـگری مـالـی تخـصیص مـنابع سرمایه در یک شرکت تجاری و قابلیت سوددهی آن را افشاء می نماید. بدیهی است که اصل افشاء به عنوان یکی از اصول حسابداری کـلیه واقـعیت های بـا اهـمیـت و مـربوط در رابـطه با رویداد ها و فعالیت های واحد تجاری را بیان می نماید. افشاء کافی ,افشاء مناسب و افشاء کامل اصطلاحاتی است که در کتب و مقالات حسابداری برای توصیف افشاء به کار می‌رود اما متداولـترین آن افـشاء کــافی مـی بـاشد که حاکی از حداقل افشای مورد نیاز است و یا به عبارتی دیگر مفهوم افشاء کافی بیان کننده این موضوع است که صورتهای مالی نباید گمراه کننده باشد.
افشای مناسب به برخورد یکسان با کلیه استفاده کنندگان بالقوه در خصوص افشای اطلاعات مالی دلالت می کند . ارائه کلیه اطلاعات به گونه ای که تصویر کاملی از فعالیتها و رویدادهای مالی واحد تجاری را بیان نماید حاکی از افشای کامل می باشد. اگر چه لازم است صورتهای مالی به نحو کامل ارائه شود اما نباید حاوی اطلاعات بیش از حد و بی اهمیت باشد زیرا ممکن است توجه استفاده کنندگان صورتهای مالی به اطلاعات جزئی و کم اهمیت معطوف و در نتیجه رویدادها و عملیات با اهمیت نادیده گرفته شود. در ضمن میزان افشای اطلاعات در گزارشگری مالی علاوه بر هماهنگی با نیاز و خبرگی استفاده کنندگان گزارشهای مالی به ویژگیها و معیارهای مورد انتظار از افشاء نیز وابسته است. از طرفی فناوری اطلاعات و ایجاد سیستمهای اطلاعاتی حسابداری عنصری کلیدی در حذف محدودیت زمانی و مکانی ، دسترسی بهتر و سریع به اطلاعات، به روز بودن و ;. است .

بعبارتی ایجاد سیستمهای اطلاعاتی حسابداری کامپیوتری و بسته های نرم افزاری تولید شده توسط شرکتهای صاحب نام ، روش انجام کارها را دگرگون ساخته وباعث شده بستری که بر کاغذ بنا شده بود ، به بسترهای الکترو نیکی تبدیل شود .

این امر در تمام کشورهای و در ارتباط با انواع سازمانها مشهود است . در کشور ما نیز تعداد تولید کنندگان این سیستمهای اطلاعاتی و نرم افزارهای مالی و حسابداری روز به روز افزایش می یابد .

لذا در این پژوهش با توجه به اینکه موضوع تحقیق (بررسی تاثیر بسته های نرم افزاری و سیستم های اطلاعاتی حسابداری بر میزان افشاء کافی در صورتهای مالی) می‌باشد تلاش داریم تا ارتباط بین بسته های نرم افزاری و سیستم های اطلاعاتی حسابداری و میزان افشاء کافی در صورتهای مالی را مورد توجه قرار داده و با توجه به حساسیت موضوع به بررسی بپردازیم.

فصل اول

کلیات تحقیق

1-1 مقدمه
انقلاب صنعتی در اروپا باعث بوجود آمدن شرکتها و کارخانه‌های بزرگ گردید که این شرکتها نیاز به سرمایه‌های زیادی داشتند. تأمین این سرمایه‌ها از طریق یک یا چند نفر امکان‌پذیر نبود لذا از طریق جذب سرمایه‌های کوچک توسط شرکت‌های سهامی، اقدام به سرمایه‌گذاری‌های کلان گردید. با توجه به ویژگی‌های شرکتهای سهامی عام از جمله قابلیت نقل و انتقال آسان سهام این شرکت‌ها، بورسهای اوراق بهادار رونق گرفت و به این ترتیب استفاده کنندگان از اطلاعات مالی شرکت‌ها افزایش یافتند.
امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایه‌گذاری استوار می‌باشد. این در حالیست که تصمیم سرمایه‌گذاران در خصوص سرمایه‌گذاری، به نوبه خود به وجود یک سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد.

حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است. این سیستم اطلاعاتی به عنوان زیر مجموعه سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت، وظیفه پردازش داده‌های مالی را برعهده دارد. اگرچه استفاده‌کننده بخش عمده‌ای از محصولات این سیستم اطلاعاتی، مدیریت یک واحد اقتصادی است، اما مدیریت بنا به وظایف و مسئولیت‌هایی که در قبال گروه‌های مختلف استفاده‌کنندگان مالی واحدهای اقتصادی، اطلاعات مختلفی را در اختیار استفاده‌کنندگان خارج از واحدهای اقتصادی قرار می‌دهد. گزارش‌های مالی سالانه از مهمترین محصول سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری است که برای گروه‌های مختلفی از استفاده‌کنندگان خارجی اطلاعات مالی، در چهارچوب مشخصی ارائه می‌شود(عرب مازار یزدی،1374 ص18) 1 .
بخش عمده ای از اطلاعاتی که در سازمانها جهت تصمیم گیری مدیران مورد نیاز است ، اطلاعات حسابداری است . بیشتر تصمیمات مدیران در تصمیم گیریها ی اقتصادی و انتخاب راه کارهایی که به حداکثر کردن سود و حداقل نمودن هزینه و قیمت تمام شده منجر میشود را اطلاعات حسابداری تشکیل میدهد . از آنجا که حسابداری در پی اندازه گیری و ارائه اطلاعات اقتصادی به استفاده کنندگان جهت قضاوت و تصمیم گیری های آگاهانه بوده و آن را به عنوان یک سیستم اطلاعاتی می شناسیم ، بنا براین برای موفقیت سازمانها با توجه به اهمیت و تأثیر گذاری گزارشهای قابل استخراج از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری ، مدیران در تصمیم گیریهای خودبه بهره وری ها ی صحیح از اطلاعات با کیفیت این سیستم نیاز مندند .
حسایداری یک سیستم اطلاعاتی است و مدیران باید جهت تصمیم گیریهای بهتر اطلاعات مناسب و با کیفیت را از تمام کانالهای رسمی و غیر رسمی به دست آورند .
از طرفی فناوری اطلاعات و ایجاد سیستمهای اطلاعاتی حسابداری عنصری کلیدی در حذف محدودیت زمانی و مکانی ، دسترسی بهتر و سریع به اطلاعات، به روز بودن و ;. است .
بعبارتی ایجاد سیستمهای اطلاعاتی حسابداری کامپیوتری و بسته های نرم افزاری تولید شده توسط شرکتهای صاحب نام ، روش انجام کارها را دگرگون ساخته وباعث شده بستری که بر کاغذ بنا شده بود ، به بسترهای الکترو نیکی تبدیل شود .

این امر در تمام کشورهای و در ارتباط با انواع سازمانها مشهود است . در کشور ما نیز تعداد تولید کنندگان این سیستمهای اطلاعاتی و نرم افزارهای مالی و حسابداری روز به روز افزایش می یابد .

از سوی دیگر ، هدفهای صورتهای مالی و منابع حسابداری ایجاب می کند ، اطلاعاتی که صورتهای مالی شرکتها فراهم می آ ورد از ویژ گیهای معینی بر خوردار باشد تا در تصمیم گیریهای سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان فعلی و بالقوه و سایر استفاده کننندگان مؤثر واقع شود این ویژگیها را ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری نامیده که عبارتنداز :
1-مربوط بودن : شامل به موقع بودن ، سودمندی در پیش بینی و سودمندی در ارزیابی .
2- فابلیت اعتماد : شامل قابلیت تأ یید ، معتبر بودن (کامل

بودن ، صحیح بودن ، و رجحان محتوا بر شکل )وبی طرفانه بودن
3- قابلیت مقایسه : شامل ثبات رویه و افشای کافی .
4- قابل فهم بودن :ادغام و طبقه بندی میزان توان استفاده کننده
فلذا تحولات پیاپی وپیشرفتهای سریع در دامنه فعالیت و انواع واحدهای اقتصادی در جریان است که لزوم تهیه و ارائه اطلاعات مالی مربوط ، قابل اعتماد و قابل مقایسه را توسط واحدهای اقتصادی تشدید کرده است . هم چنین رشد فزاینده پیچیدگیهای جامعه ، نیاز به اطلاعات اقتصادی مربوط با سیستمهای اطلاعاتی و فرآ یندهای مولد اطلاعات را توجیه میکند .
بنا بر این با توجه به قابلیتهای بالقوه سیستمهای اطلاعاتی حسابداری و بسته های آ ماده نرم افزاری به عنوان سیستمهای اطلاعاتی حسابداری کامپیوتری ، در این تحقیق به دنبال بررسی این موضوع میباشیم که استفاده از این فناوری اطلاعاتی نقش و تأ ثیری بر میزان افشا کافی در صورتها ی مالی دارد یا خیر .
آیا این اطلاعات از ویژگیهای کیفی ” مربوط بودن “، “قابلیت مقایسه “و قابلیت اعتماد” و “قابل فهم بودن” برخوردار میباشد تا بتواند نیاز استفاده کنندگان را به درستی بر آورده سازد .

2-1 تاریخچه مطالعاتی
در خارج از کشور آنچه بیشتر مورد بررسی قرار گرفته نقش فناوری اطلاعات بر صورتهای مالی حسابرسی شده بوده است .«گراهام و بالدوین» در سال 2003 بیان کردند که استفاده از اطلاعات در صورتهای مالی می تواند روند قضاوت را تحت تاثیر قرار دهد به عبارت بهتر «مربوط بودن» تحت تاثیر می گذارد .

« تئودرجی ماک» در مقاله ا ی تحت عنوان « مفاهیم ارزش اطلاعات حسابداری» به ضرورت شناخت ارزش اطلاعات تاکید کرده و بیان کرده است ارزش اطلاعات ضرورت به کارگیری مناسب از سیستم های اطلاعاتی حسابداری را ایجاب می کند . ولــیـکن در داخل کــشـور مـقـالاتی تحـت این عنوان به صورت صـریح وجود ندارد اما در برخی از مقالات و پایان نامه در سطـح بسیار محـدودی اشـاراتی گردیده است از جـمله در رساله دکتری آقای محمد عرب مازار یزدی تحت عنوان محتوای افزاینده جریانهای نقدی و تعهدی و نیز پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه ازاد اسلامی واحد بروجرد با عنوان (بررسی تاثیر استاندارد های حسابــداری ایـران بر سطـح افشاء در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران).

3-1 بیان مسأله
اهمیت دسترسی به اطلاعات برای اتخاذ تصمیمی صحیح در گذشته به سان امروز مورد توجه قرار نداشت . اما امروزه ، اطلاعات مهم ترین منبع در اختیار مدیربعد از منابع انسانی محسوب میگردد .
از آنجا که افراد در جریان آغاز تصمیم به منابع اطلاعاتی چند گانه متوسل می شوند و با توجه به افزایش حجم و سرعت تولید اطلاعات ، ایجاد نوعی سیستم ضروری است که تمام این اطلاعات را پالایش ، فشرده ، ذخیره و منتقل نماید . و به همین سبب است که نظام اطلاعاتی مدیریت شکل میگیرد.

 

سیستم اطلاعات حسابداری به عنوان بخشی از این نظام ، رویدادها ی مالی را ، ثبت و تلخیص کرده و سپس به عنوان اطلاعات حسابداری ، جهت پشتیبانی از فرآیند تصمیم گیری مدیریت گزارش می کند .
از سوی دیگر ، انقلاب فناوری و انفجار اطلاعات منطق کسب و کار کلاسیک را زیر سوال برده است .در نتیجه سازمانها ، شرکتها و موسسات ، طیف گسترده ای از گزینه های راهبردی و ساختارهای سازمانی راتجربه می کنند . مدل کسب و کار جاری سازمانها ، ریشه در اقتصاد صنعتی دارد . از این رو تناسب آن با نیازهای امروز مورد تردید است . برخی از صاحبنظران نظرات خود را در قالب سازمان دانش محور مطرح می کنند، دیگران از انتقال به اقتصاد خدمت محور متمرکز بر هوش و خرد سخن به میان میآورند ، بعضی از تمرکزجدی بر شایستگی های محوری و طراحی سازمان به گونه ای بحث میکنند که بهترین وجه آن شایستگی ها را به صورت اهرم نفوذ درآورد . بعضی دیگر نیز طرفدار سازمان منعطف و کوچک اند (دراکر،1993، 52) .

نظریات بیشتری را نیز میتوان برشمرد ولی پیام همگی روشن است و آن اینکه مدلهای جاری راهبرد و ساختار برای پاسخگویی به چالشهای حتمی عصر اطلاعات به طور باور نکردنی نا کافی است .
دسترسی به مفید ترین و مربوط ترین اطلاعات میتواند موجبات بقای واحد اقتصادی را فراهم آورد .
امروزه موسسات و شرکتهای بزرگ و کوچک بسیاری ، از بسته های نرم افزاری تولید شده و ایجاد سیستم های خاص به عنوان سیستمهای اطلاعاتی استفاده مینمایند .
این امر در تمام کشورها و در ارتباط با انواع سازمانها مشهود است . در کشور ما نیز رشد استفاده از بسته های نرم افزاری و ایجاد سیستمهای اطلاعاتی حسابداری روز به روز بیشتر شده و تعداد شرکتها و سازمانهایی که به استقرار آ نها دست میزنند افزایش می یابد .
در چنین فضایی بواسطه اهمیت افشاگری در صورتهای مالی بررسی نقش این سیستم های مستقر شده حایز اهمیت میشود .

4-1 فرضیه های تحقیق
1-4-1 فرضیه اصلی
بسته های نرم افزاری و سیستمهای اطلاعاتی حسابداری بر میزان افشا کافی اطلاعات در صورتهای مالی در سطح شرکتهای بورسی تأثیر دارند .

2-4-1 فرضیه های فرعی
1- سیستم های اطلاعاتی و بسته های نرم افزاری حسابداری بر ویژگی «مربوط بودن» در ارائه مطلوب صورتهای مالی تاثیر دارند .
2- سیستم های اطلاعاتی و بسته های نرم افزاری حسابداری بر ویژگی«قابلیت مقایسه» در ارائه مطلوب صورتهای مالی تاثیر دارند.
3- سیستم های اطلاعاتی و بسته های نرم افزاری حسابداری بر ویژگی« قابلیت اعتماد» در ارائه مطلوب صورتهای مالی تاثیر دارند.
4- سیستم های اطلاعاتی و بسته های نرم افزاری حسابداری بر ویژگی« قابل فهم بودن» در ارائه مطلوب صورتهای مالی تاثیر دارند.

5-1 ضرورت انجام تحقیق
از آنجاییکه سهامداران سرمایه‌گذاران، اعتبار دهندگان و سایر استفاده‌کنندگان از صورت‌های مالی برای مقاصد تصمیم‌گیری از اطلاعات درونی شرکت آگاهی کافی ندارند و همچنین همواره به دنبال کسب اطلاعاتی برای ارزیابی عملکرد و ریسک‌سنجی شرکتهای مورد نظر خود می‌باشند تا بتوانند در آنها سرمایه‌گذاری کنند، لذا هر ساله شرکتها یک سری از اطلاعات مالی و غیر مالی خود را در قالب گزارشات مالی افشاء می‌نمایند که این افشا باعث آگاهی سهامدارن از وضعیت مالی و نتایج عملکرد و قدرت انعطا ف‌پذیری مالی شرکت در هر دوره می‌شود.
از طرفی امروزه تحولات شگرفی درزمینه روشهای جمع آوری وارائه اطلاعات رخ داده و پیشرفتهایی آن فرا گیر شده است . به طوریکه روندهای دگرگونی را در زمینه های مختلف ایجاد کرده است .
مهمترین ویژگیهای آن سرعت زیاد در پردازش داده ها ، دقت فوق العاده زیاد ، سرعت بالای دسترسی به اطلاعات ، به روز بودن ، امکان مبادله ا لکترونیکی اطلاعات با کیفیت بالا ، قیمت فوق العاده ارزان و رو به کاهش است . از طرفی گسترش حجم عملیات و پیچیده تر شدن امور را در پیش داریم .باتوجه به این عوامل دیگر نیازی به توجیه استفاده از آنهادر دنیای امروز نخواهیم داشت و حسابداری نیز ناگزیر است از تمام یا برخی از روشهای نو در ادامه خدمات و وظایف خود استفاده نماید .

زیرا به گفته گری ساندم رئیس سابق انجمن حسابدارن آمریکا ،نقش اطلاعات در جامعه اهمیت بیشتری پیدا کرده است .
پس تهیه کنندگان اطلاعات بویژه حسابدارن باید تهیه کننده اطلاعات مربوط و با کیفیت بالا باشند تا خدمتشان با قیمتهای بالا خریدار داشته باشد ، در غیر این صورت در آینده جایگاهی نخواهند داشت .
بنا براین تحقیقات در این زمینه برای شناخت و تأثیر گذاری سیستمهای اطلاعاتی و نقش آنها در افزایش و ارتقاء کیفیت حرفه و پیشرفت حسابداری وارائه مطلوب صورتهای مالی هم زمان با تحولات اساسی در فناوری اطلاعات لازم و ضروری به نظر می اید.
علاوه براینکه برد وسیع و پر نفوذ سیستمهای خودکار در سازمانها و تأکید فزاینده بر اطمینان از صحت و ایمنی فرآیندها ی مبتنی بر فناوری اطلاعات ،نیاز به متخصصان حسابداری با دانش و مهارتهای کنترل فناوری اطلاعات و ارتباطات را افزایش داده است.
هیأت استانداردهای حسابداری FASB نیز در بیانیه مفاهیم حسابداری شماره 2 حسابداری را به عنوان یک سیستم اطلاعاتی تعریف کرده است . دراین بیانیه همچنین بیان شده که هدف اولیه و اصلی حسابداری فراهم آوردن اطلاعات مفید برای تصمیم گیرندگان است. مطالعه آلبرت و ماک در سال 2000 نیز موید این مطلب است .
همه این موارد نقش و ضرورت ارزیابی این سیستمها ی اطلاعاتی و سطح ارائه مطلوب صورتهای مالی بدست آمده از آنها را معین می سازد .

6-1 اهداف تحقیق
هدف تحقیق را میتوان تعیین میزان تأثیر گذاری بسته های نرم افزاری و سیستمهای اطلاعاتی بر میزان افشاء کافی در صورتهای مالی نام برد .
اطلاع از میزان نقش بسته های نرم افزاری و سیستمهای اطلاعاتی ما را درانتخاب و استفاده بهینه از آنها در جهت افشا و ارائه مطلوب اطلاعات در صورتهای مالی هدایت میسازد و حتی صرف میزان هزینه جهت استقرار از آنها را توجیه مینماید .
بدیهی است ارزیابی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری کامپیوتری و بسته های نرم افزاری با محک مناسب بر میزان افشا کافی و ارائه مطلوب صورتهای مالی می تواند مورد استفاده مدیران مالی ، حسابداران ، کارگزاران بورس اوراق بهادار ، برنامه نویسان و شرکتهای نرم افزاری مالی و اداری ، کارشناسان سیستمهای اطلاعاتی و حسابرسان باشد تابتوانند تصور صحیحی از اطلاعات کسب شده داشته باشند و تصمیمات درستی را در مواقع لزوم اخذ نمایند .

7-1 حدود مطالعاتی
در این تحقیق حسابرسان معتمد سازمان بورس اوراق بهادار و اساتید و هیئت علمی دانشگاه های دولتی وآزاد در جامعه آماری لحاظ خواهند شد و تأثیر بسته های نرم افزاری و سیستمهای اطلاعاتی حسابداری بر میزان افشا کافی صورتها ی مالی شرکتهای بورسی تهران در قالب پرسشنامه ای مورد سؤال و بررسی قرار خواهد گرفت .
این تحقیق از نظر زمانی از نوع تحقیقات مقطعی است ، چرا که در یک محدوده زمانی صورت گرفته و واقعیت را در یک برهه زمانی کنکاش میکند

8-1 تعریف واژگان کلیدی
برای‌ ارائه‌ صورتهای‌ مالی‌ به نحو مطلوب به نحوی که افشای کافی در آن صورت گرفته باشد ، باید اطلااعات ارائه شده دارای ویژگیهای متعددی باشند که چهار رکن اصلی آنها مربوط بودن ، قابل مقایسه بودن ، قابل فهم بودن و قابل اعتماد بودن میباشد.
مربوط بودن: مربوط بودن یکی از ویژگی‌های مهم اطلاعات حسابداری است. کلیه اطلاعاتی را که در تصمیم گیری نسبت به یک مساله موثر واقع شود، اطلاعات مربوط می‌نامند. بنابراین، مربوط بودن را می‌توان در قالب تأثیر اطلاعات حسابداری بر تصمیم‌های استفاده کنندگان در مورد ارزیابی نتایج رویدادهای گذشته و پیش بینی آثار رویدادهای فعلی یا آتی و یا اصلاح انتظارات آنان بیان کرد. اگر چه این ویژگی در تهیه گزارش‌های برون سازمانی و درون سازمانی اهمیت زیادی دارد، اما اهمیت آن در بررسی‌های درون سازمانی بیشتر است.
قابل مقایسه بودن: قابل مقایسه بودن به این معناست که اطلاعات تهیه شده در یک شرکت یا شرکت‌های متفاوت بر اساس اصول، روش‌های حسابداری، طبقه‌بندی، نحوه افشای حقایق و چارچوب مشابه ارایه شود تا خصوصیات مشابه آنها، مقایسه آنها را امکان‌پذیر سازد. ویژگی قابلیت مقایسه مبتنی است بر :
الف) رعایت یکنواختی: که به قابلیت مقایسه اطلاعات ارائه شده واحدتجاری در طول زمان اشاره دارد.
ب) همسانی رویه ها : که به قابلیت مقایسه نتایج گزارش شده بین دو یا چند واحد تجاری در مقطع یا مقاطع زمانی یکسان اشاره دارد.
قابل فهم بودن: اطلاعات مالی باید برای اشخاصی که دانش متعارفی از حسابداری دارند قابل فهم و استفاده باشد.
درتهیه صورتهای مالی باید از بکارگیری اصطلاحات مبهم و نامانوس پرهیزشود.
قابلیت اعتماد: به اعتماد و اتکایی اشاره دارد که استفاده کننده گان میتوانند بر اندازه گیریهای گزارش شده درصورتهای مالی اساسی داشته باشند.
اما بعلت وجود تضاد بین ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری ،اگرچه یک اندازه گیری ممکن است ازقابلیت اتکای زیادی برخوردار باشد ولی از لحاظ نیازهای استفاده کننده گان مربوط محسوب نشود.

فصل دوم
مروری بر ادبیات تحقیق

1-2 مقدمه
حسابداری را میتوان زبان تجارت دانست که از آن به عنوان ابزار برقراری ارتباط استفاده می شود . در گذشته حسابداری به منظور شناسایی ، اندازه گیری ، ثبت ، طبقه بند ی ، تلخیص و گزارش دهی عملیات مالی مورد استفاده قرار میگرفت . اما همگام با پیشرفت دانش و فن آوری حسابداری نیز متحول شده و در حال حاضر ، از جمله ابزارهای مهم کنترل ، برنامه ریزی و تصمیم گیری محسوب میشود . به همین لحاظ تغییرات عمده ای نیز در نگرش به حسابداری ایجاد شده که از مهمترین آنها دیدگاه «حسابداری به عنوان سیستم اطلاعاتی » است . این تعریف از حسابداری برای اولین بار در سال 1996 توسط انجمن حسابداری امریکا در بیانیه ای تحت عنوان بیانیه نظریه اساسی حسابداری ارائه گردید .
هر سیستم حسابداری باید اطلاعات مربوط به رویدادها ، معاملات و عملیات مالی را پردازش کند و صورتها و گزارشها ی مورد نیاز را فراهم آورد . این کار مستلزم آن است که ابتدا اطلاعات مالی مورد نیاز یا در واقع اطلاعات و گزارشهای خروجی سیستم ، تعیین و سپس اطلاعات ورود ی لازم برای رسیدن به اطلاعات مزبور فراهم شود و سرانجام روشها و وسایلی که میتواند پردازش را انجام دهد، انتخاب گردد .
یکی از انواع سیستمهای حسابداری که پس ازاین به آن اشاره خواهیم کرد ، سیستمهای حسابداری کامپیوتری میباشد که با استفاده از بسته های نرم افزاری در جهت طبقه بندی تلخیص و گزارش دهی صورت های مالی گامی اساسی بر خواهد داشت
اطلاعات مفید حسابداری که از این طریق جهت استفاده کنندگان تهیه میگردد باید دارای ویژگیهای زیر باشد :
1- قابل فهم بودن :
اطلاعات حسابداری باید برای مدیران قابل فهم باشد ، دانش مالی و نحوه ارائه اطلاعات با این ویژگی در ارتباط است .

2 – مربوط بودن :
اطلاعات حسابداری باید با مسأله یا تصمیم در دست بررسی مرتبط باشد . اطلاعاتی که به موقع تهیه و در ازریابی تصمیمات گذشته و پیش بینی های آ ینده موثر واقع شود ، مربوطه محسوب میشود .
3-قابل اتکا بودن :
اطلاعاتی قابل اتکا است که عاری از خطا و جانبداری باشد . کامل بودن ، صحییح بودن ، بیطرفانه بودن ، و قابلیت تأیید داشتن از نشانه های قابل اتکا بودن اطلاعات حسابداری میباشد .
4- قابل مقایسه بودن :
استفاده کنندگان بایستی بتوانند اطلاعات حسابداری را در طول زمان ، مورد مقایسه قرار دهند و نیز بتوانند وضعیت مالی و نتایج عملیات موسسه های دیگر را باموسسه خود مقایسه کنند .
در این پژوهش نقش سیستمهای اطلاعات حسابداری بر مطلوبیت ارائه صورتهای مالی مورد ارزیابی قرار میگیرد .

2-2تعاریف عملیاتی
1-2-2 تعریف سیستم اطلاعات
یک سیستم اطلاعات که گاهی اوقات سیستم پردازش داده نامیده میشود یک سیستم مصنوعی است که متشکل از مجموعه کاملی از مولفه های دستی و رایانه ای میباشد که برای جمع آوری ، ذخیره و اداره داده ها و تهیه اطلاعات مورد نیاز کار بران تهیه شده است شکل زیر اجزا فعال یک سیستم اطلاعات را نشان میدهد .
شکل 1-2 اجزاء فعال یک سیستم اطلاعات

1-1-2-2 تعریف سیستم اطلاعاتی مدیریت
سیستم اطلاعاتی مدیریت نوعی سیستم مصنوعی است که شامل مجموعه ای از مولفه های رایانه ای و دستی میباشد که برای تسهیل عملیات یک شرکت و حمایت از فرایند تصمیم گیری ازطریق اطلاعاتی که مدیران میتوانند برای برنامه ریزی و نظارت بر فعالیتهای شرکت استفاده نمایند ، ایجاد شده است .
یک سیستم اطلاعاتی مدیریت نسبت به یک سیستم اطلاعات ساده هدف بالا تری را دارد . سیستم اطلاعاتی مدیریت از اطلاعات برون داد جهت اتخاذ تصمیم میکند .
شکل زیر مولفه های یک سیستم اطلاعاتی مدیریت را به تصویر می کشد.

شکل 2-2 مولفه های یک سیستم اطلاعاتی مدیریت

2-1-2-2 سیستم های اطلاعاتی حسابداری
سیستم اطلاعاتی حسابداری بخشی اساسی از سیستم اطلاعاتی مدیریت است که داده های (ورودی های )بدست آمده از رویدادهای مالی را دریافت نموده و پس از انجام پردازش روی آنها ، اطلاعات مالی مفید برای استفاده کنندگان ( درون سازمانی یا برون سازمانی ) ارائه میدهد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی پاورپوینت طراحی معماری مجتمع فرهنگی فایل ورد (w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت طراحی معماری مجتمع فرهنگی فایل ورد (word) دارای 119 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت طراحی معماری مجتمع فرهنگی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت طراحی معماری مجتمع فرهنگی

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت طراحی معماری مجتمع فرهنگی

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت طراحی معماری مجتمع فرهنگی فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

موزه ها به عنوان مرکز فرهنگی

موزه ها دارای اهداف مشهبه و یکسانی هستند و به عنوان ساختمان نیزدر بسیاری از مشخصه ها مشترکند.در کل،اهدافاصلی موزه جمع آوری،مستندسازی،حفظ، پژوهش،تعبیرونمایش صورتی از شواهدمادی است.

به منظورنمایش کارهای هنری و اشیای فرهنگی و علمی،موسسه مورد نظرباید حفاظت های لازم در برابر خسارت،سرقت،رطوبت،خشکی،نورآفتاب و گردوغباربه عمل آوردو این آثتر رت بت بهترین نورپردازی به معرض نمایش بگذارد.نمایش بایدبه گونه ای صورت پذیرد که عموم،امکان دید اشیا را بدون هیچ تقلا و تلاش اضافی داشته باشند.این امر،تدابیر کاملاخاصی را در اتاق هایی با شکل مناسب می طلبد.تاسرحدامکان،هرگروه ازتصاویر یک موزه بایددارای اتاقی جداگانه باشندوهرتصویریک دوارمختص به خود،که این به معنای فضاهای کوچک است.زاویه عادی دید انسان از 27 متر بالاتراز سطح چشم آغاز می گردد.این برای یک ناظر ایستاده ؛به این معناست که تصاویری که به خوبی نورپردازی شده اند باید در فاصله 10 کیلومتری و کمتر از 90/4 متربالاتر از سطح چشم یا ،حدودا 70سانتی متر پایین تراز سطح چشم به دیوارآویخته شده باشند.

اسلاید 2 :

بنابراین ضروری است تا سطحی برابر 3-5 مترمربع برای هرتصویر،6-10 مترمربع از مساحت کف رابرای هر مجسمه و1 مترمربع از فضای کابینت،برای هر 400 سکه اختصاص داده شود.محاسبات لازم برای نور پردازی موزه ها و گالری های هنری ،کاملا تئوریک است وکیفیت نور تعیین کننده می باشد.مطابق با مشاهدات انجام شده در بوستون،فضای دید مطلوب روی دیوار بین 30 و 60 رو به بالا،از

نقطه ای در وسط کف اتاق است.

اسلاید 3 :

در کل سه هدف عمده رایت عبارتند از:

ارتباط سیال بین داخل و خارج با گشودگی های مداوم و عناصر برنامه ریزی شده افقی بودن چشمگیر آنها که ارتباط کامل با زمین به وجود می آورد . تقارن محوری برای تمرکز سیالیت در نقاط مشخص ، برای نمونه در جلوی بخاری یا به سمت منظر اصلی

 ( چشم انداز ) بکار گرفته شده است.

اسلاید 4 :

GUGGENHEIM MUSEUM

New York, New York(1956)

فرانک لوید رایت علاقه زیادی به طرحهای اسپیرال به عنوان پایه و اساس بسیاری از طرحهای خود داشت که نمونه ای از این شاهکارها را بوسیله طراحی موزه گوگنهایم خلق کرده است. طرحی بسیار زیبا و کم نظیر

وی با الهام از زیگوراتهای باستانی تصمیم به طراحی این موزه گرفت. پایه و اساس اصلی طراحی این موزه یگ گالری است که بصورت یک رمپ از طبقه همکف شروع میشود و بالا میرود. در سال 1993 توسط Gwathmey Siegel Associates قسمتهای دیگری به ساختمان این موزه اضافه شد.

اسلاید 5 :

موزه کاگنهیم

Frank Llyod wright, 1867-1959/Newyork city, Newyork, USA 1943-59

سالامون کاگنهیم یک مرد ثروتمند آمریکایی بود که علاقه جدی و زیادی به جمع کردن کلکسیون‌های هنری با ذائقه کلیشه‌ای داشت، تا اینکه هیلا ریبی هنرمند را ملاقات کرد کسی که از مدافعان مدرنیته محسوب می‌شد او ارتباط نزدیکی با رادولف بایر نقاش داشت که بر این باور بود که نقاشی‌هایش الهاماتی از روح کیهانی عالم‌اند.

ریبی در سال 1927 به نیویورک نقل مکان کرد جایی که او گاگنهیم را ملاقات کرد و در سفر اروپایی که دو سال بعد داشتند آنها را همراهی کرد.

او پولی را در اختیار ریبی قرار داد و راجع به یک موزه با او گفتگو کرد،‌ ریبی به شدت تحت تأثیر طراحی‌های رایت قرار داشت از نظر ریبی موزه گاگنهیم فضایی امن و سرشار از آرامش بود که بیشتر مناسب کسانی بود که احساس نیاز به یک زندگی فرهنگی را در خود دارند.

اسلاید 6 :

اگرچه رایت بر طبق ایده‌ها و نظرات ریبی طرح را اجرا کرد ولی هرگز دست از اجرای مدرنیته برنداشت رایت سایتی بر روی تپه در مجاورت رودخانه‌ هارسون در نظر گرفته شد اما در نهایت فضایی در خیابان پنجم نزدیک موزه متروپلیس و در مجاورت پارک مرکزی مورد تأیید قرار گرفت.

برای همین امر او به طراحی‌های 4-1923 خود رجوع کرد.

طرح شکلی کاملاً مدور دارد که از دایره‌ای روی هم قرار گرفته شده تشکیل شد که آ÷رین دایره فرم زیگوراتی به خود می‌گیرد او رمپهای شیب‌داری را در داخل نظر گرفت که بازدیدکنندگان بر روی آنها قدم می‌زدند رایت فکر کرد که چطور باید تابلوهای نقاشی را در این رمپهای شیب‌دار به نمایش گذارد به طوری که هنگامی که سبک طرحها عوض می‌شود تماشاچی متوجه شود. رایت برای نمایش نقاشی‌ها از قابهای شیشه‌ای که از سقف به طرف ماشین آویزان شده بودند استفاده کرد که بر روی دیوارهای منحنی قرار می‌گرفتند. او از آنها به عنوان فضایی برای مباحثات هنری یاد کرد که در مقایسه با دیگر گالری‌ها از قدرت بسیار زیادی برخوردار بود. رایت بیشتر از بافت طبیعی بتون در ساختمان بهره برد.

اسلاید 7 :

زمانی که پروژه سرانجام افتتاح شده خیل عظیمی از جمعیت هم به لحاظ موقعیت سایت مجموعه و هم به لحاظ جذابیت‌ بنابراین بازدید بدان جا سرازیر شدند. به عنوان یک ساختمان موزه طراحی رایت کاملاً بی‌نقص بود و بنا ظاهری شبیه به یک معبد پیدا کرده بود.

موفقیت رایت در انجام پروژه درست از زمانی که آن افتتاح شد به همگان منجمله مخالفانش اثبات شده بود به طوری که خودشان دست به تعریف و تمجید برآوردند.

موزه گوگنهایم به زودی تبدیل به یکی از جاذبه‌های توریستی نیویورک شد و تبدیل به محیطی برای ملاقات‌ها و مباحثات مهم هنری گردید.

اسلاید 8 :

موزه گوگنهایم

Frank Gehry, 1929- / Bilbao, Spain, 1991-7

طرحهای هنری جدید همچون کاتالیزورهایی در شهرهای اروپایی در طی دهه 1990 عمل کردند و در Bilbao با موفقیت چشمگیرتری خودنمایی کردند.

این موزه واقع در منطقه ملی گرای اسپانیایی به نام باسکو طی یک همکاری مابین وزارت کشور و یورک سالامون انجام شد.

مرکز گوگنهایم به منظور گردآوری مجموعه‌ای از هنرهای اصلی طراحی شد.

سایت مجموعه در مجاورت رودخانه نرویون و پل لاسالوکه از عرض آن عبور می‌ند واقع گردیده است.

سایت ساختمان به گونه‌ای احداث شد تا یک میدان جدید بوجود بیاورد و عابرین پیاده را به سوی بنا هدایت کند.

اسلاید 9 :

تسهیلات اصلی در ساختمان شامل رستوران، فروشگاهها و تالار اصلی بود که در اطراف میدان جدید گردآوری شده بودند و امکان دسترسی راحت به هر یک فراهم شده بود.

فضای اصلی موزه به سه نوع نمایشگاه مختلف نیاز داشت:

یک مجموعه دائمی، یک مجموعه موقت و مجموعه دیگری از نمایش زندگی و شرح فعالیت هنرمندان.

این فضاها همگی بر روی فضاهای خدماتی احداث شدند و با توجه به حس تنوع طلبی‌گری‌ این سه قسمت با سه طرح مختلف اجرا شدند.

در مجموعه دائمی از شیوه‌های سنتی استفاده شد اتاقها همگی مربع شکل در سطوح مختلف بوجود آمدند.

مجموعه موقت نیز در فضای کاملاً مستطیل شکل بوجود آمد.

و سرانجام مجموعه نمایشگاه نیز با به کارگیری فرمهای فضایی با مشخصه‌های خاص فراهم آمد. همه این فضاهای بوجود آمده توسط یک فضای مرکزی قابل دسترس هستند. این بنا در بین مؤثرترین و دیدنی‌ترین ساختمانهای قرن بیستم با سطوح متنوع و سطوح شیشه‌ای به کار رفته از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است.

اسلاید 10 :

بنا با ارتفاع 45 متری از سطح رودخانه بالا آمده و حجم فلزی عظیمی با کلاهکی بر سر همچون تندیسی تاج گذاری شده است و این فلز غول پیکر با انعکاس نورها به یک طغیان نوری می‌انجامد که در نوع خود بی‌نظیر است.

به لحاظ مصالح پوشش خارجی پروژه از دو نوع مصالح بوجد آمده که تا حدودی یادآور پروژه اپرای سیدنی است.

فضای داخلی از سکوهای سنگ آهکی اسپانیایی و سطوح تیتانیومی تشکیل شده است این موزه به عنوان سمبلی در شهر در راستای توسعه شهری و جذب توریست بسیار موفق عمل کرد و به لحاظ سیاسی و فرهنگی بحث انگیزترین فرم امپریالیستی فرهنگی محسوب شد که از یک هنر نوین جهانی منشأ گرفته بود و در راه اندازی و پیشرفت فرهنگ محلی گامی مؤثر محسوب می‌شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله ویژگی های زمین شناسی گسلهای سمنان فایل ورد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ویژگی های زمین شناسی گسلهای سمنان فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ویژگی های زمین شناسی گسلهای سمنان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ویژگی های زمین شناسی گسلهای سمنان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ویژگی های زمین شناسی گسلهای سمنان فایل ورد (word) :

مقدمه:
فلات ایران در بخشی از کروه زمین جای دارد که از دیدگاه لرزه خیزی و عملکرد گسلها بسیار فعال است.
در این پژوهش ویژگییهای زمینشناسی گسلهای سمنان بررسی شده است که سعی شده همراه با گرد آوری داده های موجود و جمع آوری مطالب از منابع گوناگون ساختار زمین ساختی گسلها از نقطه نظر لرزه زمینساخت نیز مطلاعه شود.

بطور کلی بررسی گسلهای سمنان نشان می دهد که آنها گسلهای کاری هستند. به این معنا که دیواره گسلها بر روی زمین بر اثر فرسایش از بین نرفته اند و امکان دارد این گسلها در آینده دچار جابه جا شدگی نسبی شود و در هر گونه سازه ای که بر روی آنها قرار گیرد و برش ایجاد نماید.

گسل آستانه (Astaneh fault)
در باختر روستای آستانه و در دوره رودخانه، آستانه، دو گسل موازی و کنار هم با راستای شمال خاوری- جنوب باختری دیده می شوند که در نزدیکی، 1 میکرومتری جنوب باختر آستانه، رسوبات آبرفتی کواترنری را به روشنی بریده و همراه با آبراهه های پهن، به شکل چیپر جابه جا نموده است.

افزون بر این، رویه های تخت سه گوش (Triangular facet)زیبایی نیز در رسوبات کواترنر این پهنه بوجود آورده است. در جنوب باختری چشمه علی نیز به روشنی دیده می شود که رسوبات کواترنر بوسیله گسله ی آستانه بریده شده است (نگاره ی1-4، نگاره های هوایی 3629 و 3628). گسله ی آستانه یکی از گسله های نادر البرز کوه است که به سبب نزدیکی با مرز جنوبی البرز و وجود رسوبات آبرفتی کواترنر در کنار آن، به روشنی جنبش جوان کواترنر را نشان می دهد.
گسله ی آستانه به سوی جنوب باختری به کوه او را در شمال سمنان می رسد. درازای شناخته شده ی گسله ی آستانه بیش از 75 کیلومتر بوده و ساز و کار (mechanism)آن راندگی با مولفه ی راستالغز چیپبر است.

امکان دارد خرابی دژ فولاد محله به سبب جنبش گسله ی آستانه رویداد باشد. همچنین ممکن است جنبش این گسله سبب رویداد زمینلرزه ی 22 دسامبر 856 میلادی کومس با بزرگی Ms=709 باشدظ.
راندگی بایجان (Baijan Thrust)
راندگی بایجان، گسله ای با راستای خمدار شمال باختری- جنوب خاوری، درازای 45 کیلومتر و با شیب عمومی بسوی شمال است (پیکر 1-4). گسله ی بایجان در راستای خود سنگهای گوناگون مزوزوئیک را بریده است و در ادامه ی شمال باختری بوسیله گدازه های جوان آتشفشان دماوند پوشیده می شود. کمترین میزان جابه جا شدگی این گسله در پهنه ی بایجان 1000 متر برآورد شده است. زیرا به سبب کارکرد گسله، آهکهای سازند الیکا (در شمال) برابر آهکهای سازتد لار(در جنوب) قرار گرفته اند. میزان این جابه جا دشگی بسمت خاور بسرعت کم شده به گونه ای که آهکهای سازند لار (در شمالی) برابر سنگهای سازند تیز کوه (در جنوب) قرار می گیرد. شیب راندگی بایجان نزدیک 60 درجه به سوی شمال است.

راندگی بایجان، گسله ای لرزه زا بوده و به نظر می رسد زمینلرزه ی 25/3/1983 (mb = 5.2) و 26/3/1983 (mb=4.5) میلادی بایجان به سبب کاری شدن این گسله روی داده باشد.
گسله ی دامغان (Damghan Fault)
گسله ی کواترنر دامغان که از 10 کیلومتری شمال شهر دامغان می گذرد، برای نخستین بار بوسیله Krinsley (1970) بعنوان یک گسله ی کواترنر با برشی در رسوبات جوان کواترنر معرفی شد. Krinsley 5/14 کیلومتر از این گسله رابرداشت نموده (نقشه ی شماره 2 در Krinsley 1970) و سازوکار (مکانیسم) آن را کششی (normal) با شیب به سوی جنوب و فرو افتادن بخش جنوبی عنوان شده است بخش درازتری از اینگسله در برگ زمینشناسی دامغان به مقیاس 000 100: 1 (G.S.I. 1975) بصورت گسله ی کواترنر برداشت شده.

گسله ی دامغان بیش از 100 کیلومتر داراز داشته و بخش مستقیم آن در شمال دامغان دارای 53 کیلومتر درازاست پیکر (1-4). هر چند سازو کار گسله به دقت روشنت نیست، ولی روشن است که در پهنه ی باختر ده ملا تا شمال تاق، بخش شمالی گسله بالا آمده، و بخش جنوبی آن فرو افتاده است. در شمال تاق و 32 کیلومتری شمال خاوری دامغان بخش جنوبی آن فرو افتاده است. در شمال تاق و 32 کیلومتری شمال خاوری دامغان گسله ی دامغان میان کنگلومرای چینخورده نئوژن پسین (در بخش شمالی) و باد زن آبرفتی کهن و جوان کواترنر (در بخش جنوبی) قرار گرفته است. در این پهنه لایه های تخت سه گوش زیبایی در رسوب های کنگلومرایی نئوژن پسین دیواره گسله، که نشانه ی کاری بودن گسله ی دامغان است دیده می شود.

در شمال خاوری مهماندوست و باختری ده ملا، گسله میان سیلستهای رسی کواترنر دامغان در شمال بادزن آبرفتی جوان کواترنر و یدگر رسوبات دشت (در جنوب) قرار دارد، رسوبات کهن کواترنر دغ، بیشتر رسوبات کناری دغ (marginal playa) بوده که درآن بخشهای دانه درشت آواری نیزدیده می شود در شمال گسله ی دامغان در باختر ده ملا، در این رسوبات کناری دغ سه فرازا دیده می شود.
الف: رسوبات بلند کناری دغ در فرازای 1115-1156 متری،
ب: رسوبات میانه ی کناری دغ در فرازای 1094-1133 متری،
پ: رسوبات پایین کناری دغ در فرازای 1106-1124 متری.

در هرحال جوانترین رسوباتی که بوسیله ی گسله ی دامغان بریده می شوند. رسوبات بادزن های آبرفتی جوان و بنکوه فرسایشی (Pediment) کنونی است.
به نظر می رسد گسله ی دامغان از دو بخش بنیادی خاوری و باختری ساخته شده است. در بخش خاوری گسله (از شمال دامغان تا ده ملا) بلوک شمالی بر پایی داشته و بلوک چنوبی فرو افتاده است (گسله ی فشاری پر شیب با شیب بسوی شمال)، در حالیکه در بخش باختری آن(از شمال دامغان و باختر سیاهکوه و به سوی آهوانو) بلوک شمالی فرو افتاده و بلوک جنوبی برپایی داشته است (گسله ی فشاری با شیب بسوی جنوب، نگاره ی 1-4). وجود رویه های تخت سه گوش دردیواره های شمالی گسله ی دامغان، نشاندهنده ی

وجود مولفه ی راستالغز، افزون بر مولفه ی شاغولی در جنبش گسله ی دامغان است. با این وجود هیچگونه جابه جا شده گی راستالغز از بررسی ابراهه های موجود بر روی نگاره های هوایی در درازای گسله ی دامغان هنوز پیدا نشده است (بربریان و قریشی 1367). باتوجه به رژیم زمینساختی چیره در ایرانزمین (Berberian 1981, 1983b) به نظر می رسد گسله ی دامغان دارای سازو کار فشاری (reverse) است.

هیچگونه داده ی لرزه خیزی از گسله ی دامغان در دست نیست. ممکنست رویداد زمینلرزه 9 ژانویه 1982 (که مرکز آن در رو و یا نزدیکی گسله ی شمال دامغان قرار می گیرد). در پیوند با جنبش گسله ی دامغان باشد. به سبب نبود داده های مهلرزه ای (macroseismic) نمیتوان در این مورد تصمیم درستی گرفت
گسله ی گرمسار (Garmsar Fult)

گسله ی گرمسار (پیکر 1-4)، گسله ای است که با راستای خاوری- باختری ودرازای بیش از 100 کیلومتر که از شمال گرمسار در چهار گوشهی تهران می گذرد. در بخش شمال خاوری گرمسار، گسله مرز میان سازند آبرفتی هزار دره و آبرفتهای دشت را می سازد. آرایش هندسی این گسله، سازوکار راندگی با شیب بسوی شمال را پیشنهاد میکند. در جنوب کوه سرخ (جنوب خاوری ورامین) یال جنوب باختری تاقدیس کوه سرخ بوسیله ی این گسله بریده شده وسازند قرمز بالایی بر روی دشت رانده شده است.
زمینلرزه های زیر ممکنست به سبب جنبش دوباره ی گسله ی گرمسار رویداد باشند (Berberian 1981، بربریان و همکاران 1364):

– زمینلرزه ی بهار 743 میلادی دروازه های خزر (تنگ سر راه، میان ایوانگی وگرمسار ) با بزرگی تخمین زده شده ی Ms=7.2 و شدت .
– زمینلرزه ی 21 اردیبهشت 1334 خورشیدی (11 مه 1945 میلادی) بنکوه گرمسار با بزرگی mb=4.6
– پسلززه های زمینلرزه ی بنکوه گرمسار (19 ژوئن و28 اکتبر 1945 میلادی).
– زمینلرزهی 25 اکتبر 1982 گرمسار با بزرگی Ms=5.4
– زمینلرزه ی 22 اوت 1988 گرمسار با بزرگی mb=5.5
گسله ی فشاری مشا (Mosha Reverse Fault)

گسله ی فشاری مشا، گسله ای با درازای 200 کیلومتری است که تنها تکه ی کوچکی از بخش جنوب خاوری آن در گستره ی چهار گوشه ی سمنان قرار می گیرد (پیکر 1-4). راستای گسله شمال باختری- جنوب خاوری و ساز و کار آن فشاری است. در راستای این گسله بنیادی جوان و درازا، گستره ی بلند البرز (از شمال) بر روی چین های کناری البرز (در جنوب) رانده شده است، گسله ی مشا در بخش میانی چم و خم (ریخت سینوسی) داشته و در بخش خاوری (در گستره ی چهار گوشه ی سمنان) کم و بیش خاوری- باختری می شود شسب گسله ی فشاری مشا همیشه بسوی شمال و شمال خاوری بوده و میان 35 تا 70 درجه بازی می کند (بربریان و همکاران 1364).

به نظر می رسد راندگی در راستای گسله ی مشا پیش از ژوراسیک آغاز شده و تا پلایو- پلایوستوسن به 4 کیلومتر جابجایی شاغولی در فاز کوهزای پایانی آلپ بوجود آمده است گسله فشاری مشا با خطواره ی مغناطیسی F-16 همخوانی دارد این پیوند نشاندهنده ی ژرف و بنیاد بودن این گسله است گسله ی فشاری مشا، گسله ای است کاری و لرزه زا و داده های موجود نشان می دهد که زمینلرزه های زیر به سبب کاری شدن گسله مشا رویداده است.

– زمینلرزه ی 1665 میلادی گستره ی دماوند با بزرگی تخمین زده ای Ms=6.5 و شدت .
– زمینلرزه ی 1802 میلادی گسترده ی دماوند و مازندران.
– زمینلرزه ی کوچک 20 ژوئن 1811 میلادی دماوند.
– زمینلرزه ی کوچک ژوئن 1815 میلادی دماوند.
– زمینلرزه 27 مارس 1830 میلادی دماوند – شمیرانات با بزرگی تخمین زده ی Ms=7.1 و شدت .
– پسلرزه ی 6 آوریل 1830 میلادی دماوند شمیرانات با شدت .

– زمینلرزه ی 2 اکتبر 1930 میلادی آه – مبارک آباد با بزرگی Ms=5.2 و شدت . و پسلرزه های آن در 6 اکتبر 1930 میلادی و 7 اکتبر 1930 میلادی.
– زمینلرزه ی 5 سپتامبر 1947 میلادی لواسانات.

– زمینلرزه ی 24 نوامبر 1955 میلادی مشا با بزرگی mb=4.0 و شدت .
– کانون روی زمین زمینلرزه ی 10 ژانویه 1974 میلادی با بزرگی mb=4.3 (ISC) نیز بر روی گسله ی مشا قرار می گیرد.
مهگسله های گسترده ی سمنان (Major Faults)
در این بخش ویژگیهای گسله های بنیادی جوان با درازای بیش از10 کیلومتر بررسی شده است. سن جوان ودرازای این گسله ها آنها را در گروه گسله های لرزه زا و خطرناک گسترده ی چهار گوشه سمنان قرار می دهد (پیکر 1-4).

گسله ی آتشان (Ateshan Fault)
گسله ی آتشان گسله ای با راستای شمال خاوری- جنوب باختری (پیکر 1-4) است. بررسی داده های موجود نشان می دهد که این گسله بوسیله گسله ی زنگنه منار (12-2-3) بریده و جابجا شده است. بدین سبب درازای گسله ی آتشان تا برخورد با گسله ی زنگه منار 14 کیلومتر، و با در نظر گرفتن ادامه ی شمال خاوری آن به 5/25 کیلومتر خواهد رسید ساز و کار گسله ی آتشان روشن نیست و در راستای آن کنگلومرای سازند فاجان، آهکهای زیارت ودیگر سنگهای ترسیر بریده شده اند.
هیچگونه داده ی سنی و یا لرزه خیزی از این گسله در دست نیست.

گسله ی انزاب (Anzab Fault)
گسله ی انزاب گسله ای، با راستای شمار خاوری، جنوب باختری و درازای 5/17 کیلومتر است (پیکر 1-4)، شیب این گسله به گمان شاغولی بوده و در راستای آن سنگهای سازند سلطانیه و سنگهای پالیوزوئیک بالا (در جنوب) در برابر سنگهای کرتاسه ی بالا (در شمال)جای گرفته اند. بیشینه جابجا شدگیدر راستای این گسله درشمال خاوری مهدی شهر (سنگسر پیشین) به 40000 متر بر آوره شده است (نبوی 1366).
هیچگونه داده ی سنی و یا لرزه خیزی از گسله ی انزاب در دست نیست.
گسله ی اوریم (Orim Fault)

گسله ی اوریم، گسله ی با راستای شمال خاوری- جنوب باختری و درازای نزدیک 64 کیلومتر است (پیکر1-4). این گسله در بخش خاوری خود مرز میان مارن و ماسه سنگهای ائوسن و سنگهای سازند شمشک را ساخته و در بخش باختری، سنگهای پره کامبرین بالا و پالئوزوئیک را بریده است گسله ی اوریم دارای جنبشی از گونه ی چپبر نیز است. بیشینه جابجاشدگی شاغولی در استان این گسله رانزدیک به 1000 متر برآورد نموده است.
هیچگونه داده ی سنی و یا لرزه خیزی از گسله ی اوریم در دست نیست.
راندگی برین (Barin Thrust)

راندگی برین، گسله ای با راستای شمال خاوری- جنوب باختری با شیب به سوی جنوب خاوری است (پیکر 1-4). درازای راندگی برین 5/17 کیلومتر بوده و در ازای آن سنگهای گوناگون ترسی یر بریده شده اند.
هیچگونه داده ی سنی و یا لززه خیزی از راندگی برین در دست نیست.
گسله فشاری بشم (Bashm Revers Fault)

گسله ی فشاری بشم با راستای شمال خاوری- جنوب باختری و شیب نزدیک 50 درجه به سوی جنوب خاوری، از 6 کیلومتری شمال شهمیرزاد می گذرد (پیکر 1-4). در راستای این گسله، سازندهای پره کامبرین بالایی- پالئوزوئیک کوه های کاهش و سیاه لت (در جنوب خاوری) بر روی پهنه ی فرو نشسته ی چاشم تمتشکل از رسوبات ائوسن، نئوژن و و کواترنر شده اند (نبوی 1366). درازای گسله ی بشم 5/52 کیلومتر می باشد به سبب جنبش دو گسله ی بشم و آستانه (1-1-4) پهنه ی چاشم در راستای این دو گسله ی فرو افتاده و یک فرو نشست فشاری (Compressional depression) و یا Ramp basin را به وجود آورده است. (بربریان و قریشی 1364). بیشینه جابجاشدگی شاغولی گسله ی فشاری بشم نزدیک به 4000 متر تخمین زده شده است. این گسله با بخشهایی از خطواره ای مغناطیسی F-14(Yousefi and Friedberh 1978) همخوانی دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >