سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری تحت word دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری تحت word :

سال انتشار: 1388

محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی

تعداد صفحات: 4

نویسنده(ها):

ندا اسمعیلی پور – عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
مژده نظرپور – عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
علی ادیب نیا – دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده:

این مطالعه در سال 1388، به منظور بررسی اثر هیدروپرایمینگ (آماده سازی بذر ) بر جوانه زنی و رشد بذور سورگوم شیرین رقم Sofra در شرایط تنش شوری، بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد اهواز انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل، سه سطح صفر ( بدون پرایم )، 12 و 24 ساعت پرایم بذر با آب مقطر و پنج سطح شوری، صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار در لیتر نمک کلرید سدیم بود. تجزیه واریانس داده های حاصل نشان داد که جوانه زنی بذور سورگوم شیرین تحت تأثیر سطوح مختلف شوری قرار گرفت. با افزایش سطح شوری درصد جوانه زنی بذور کاهش یافت . نتایج نشان داد در بیشترین سطح شوری بذرهای پرایم شده دارای درصد جوانه زنی بالاتری نسبت به سایر بذور بود ند. غلظت های بالای نمک ( 150 و 200 میلی مولار در لیتر ) موجب افزایش میانگین زمان لازم جهت جوانه زنی شد. همچنین نتایج نشان داد که سطوح بالای شوری سبب افزایش نسبت طول ریشه چه به طول ساقه چه گردید. با افزایش میزان شوری، وزن ریشه چه و ساقه چه کاهش یافت، اما بین سطوح مختلف پرایمینگ اختلاف معنی داری وجود نداشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی آزمایشگاهی مقاومت فشاری ستونهای بتنی محصورشده با CFR

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی آزمایشگاهی مقاومت فشاری ستونهای بتنی محصورشده با CFRP تحت اثر توام نیروی محوری و لنگر خمشی و مقایسه با مدل­های تئوری تحت word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی آزمایشگاهی مقاومت فشاری ستونهای بتنی محصورشده با CFRP تحت اثر توام نیروی محوری و لنگر خمشی و مقایسه با مدل­های تئوری تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی آزمایشگاهی مقاومت فشاری ستونهای بتنی محصورشده با CFRP تحت اثر توام نیروی محوری و لنگر خمشی و مقایسه با مدل­های تئوری تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی آزمایشگاهی مقاومت فشاری ستونهای بتنی محصورشده با CFRP تحت اثر توام نیروی محوری و لنگر خمشی و مقایسه با مدل­های تئوری تحت word :

سال انتشار: 1388

محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران

تعداد صفحات: 8

نویسنده(ها):

حمید رضا صالحیان – عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان
محمد رضا اصفهانی – استاد گروه عمران دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده:

دورپیچ نمودن ستونهای بتنی با صفحات کامپوزیتی از جنس پلیمرهای مسلح شده با الیاف، موسوم به ورقه های FRP از جمله روشهای نوین مقاومسازی سازهها محسوب میگردد. بخش اعظم رابطه هایی که برای توصیف رفتار ستونهای بتنی محصورشده با FRP ارائه شده است، از طریق اعمال بار فشاری تنها، به این ستو نها به دست آمده است. حال آنکه بسیاری از ستون های بتن آرمه به عنوان عضوی از یک قاب خمشی تحت اثر توام بار محوری و لنگر خمشی واقع می شوند. در این مقاله نتایج حاصل از پژوهشی آزمایشگاهی در مورد مقاومت فشاری ستونهای بتنی محصور شده با FRP با برخی از مدلهای تئوری مقایسه شده است. نمونه های آزمایشگاهی شامل شش ستون بتن آرمه مربعی شکل به ابعاد 200 700x200x میلیمتر می باشد. هر یک از ستونها با ورقه های FRP مسلح شده با الیاف یکسویه دورپیچ شده و تحت اثر بار برون محور فشاری قرار گرفته ا ند. نتایج حاصل از آزمایش نشان می دهد که همزمان با افزایش برون محوری بار فشاری و افزایش لنگر خمشی موجود در مقطع، میزان تاثیر فزاینده دورپیچ FRP کاهش می یابد. اما این کاهش در مدلهای ارائه شده مرسوم برای تخمین مقاومت فشاری بتن محصور شده لحاظ نمی شود .مقدار مقاومت فشاری تخمین زده شده برای ستونهای محصور شده بیش از مقادیر آزمایشگاهی و فاقد اطمینان لازم است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد لجبازی کودکان درمان پذیر است؟ تحت word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله در مورد لجبازی کودکان درمان پذیر است؟ تحت word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد لجبازی کودکان درمان پذیر است؟ تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد لجبازی کودکان درمان پذیر است؟ تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد لجبازی کودکان درمان پذیر است؟ تحت word :

لجبازی کودکان درمان پذیر است؟

لجبازی یکی از رفتارهای ناسازگارانه است که ضمن آن فرد بر روی عقیده خود پافشاری کرده و به مخالفت با دیگران می پردازد. اما لجبازی از چه سنی آغاز می شود؟
لجبازی از حدود یک سالگی شروع می شود و بتدریج شدت می گیرد و در حدود 3 سالگی به اوج خود می رسد. پس از این دوره، فقط گاهی اتفاق می افتد.لجبازی به صورت سرپیچی از درخواستهایی که حتی ممکن است مورد علاقه کودک باشد، سرپیچی از دستور دیگران، آسیب رساندن به خود، گریه کردن، فریاد کشیدن، ناسزا گفتن، خودداری از غذا خوردن و شکستن وسایل بروز می کند.

درمان لجبازی
0- از آنجا که لجبازی کودکان جزو اختلالهای رشدی است، سعی شود رفتار لجوجانه را تعدیل و رفتار مناسب کودک را تقویت کنیم و از انجام هر گونه واکنش در برابر رفتار لجوجانه خودداری نماییم.
1- 2- استفاده از واژه های مثبت و پاداشهای شفاهی(تحسین، لبخند و;) اثر بخشی خوبی در درمان لجاجت کودکان دارد. به نظر می رسد تحسین و ستایش تلقینی در این مورد اثر بخش باشد.
2- 3- به کودک توجه کامل داشته باشید. اگر می خواهید به حرفهای شما گوش کند، اول شما باید به حرفهای او خوب گوش کنید. هنگامی او با شما صحبت می کند، خود را مشغول انجام دادن کاری نکنید. اگر واقعاً نمی توانید به حرفهای او گوش کنید، برایش توضیح دهید.
3- 4- اجازه بدهید کودکان خودشان کارهای خود را انجام دهند. اگر در کاری ناتوان هستند، به آنها آموزش و فرصت دهید و آنها را مجبور به عجله و شتاب نکنید.
4- 5- کودکان خود را محدود نسازید و از دخالت بی مورد در کارهای آنها پرهیز کنید. بگذارید خودشان تصمیم بگیرند.
5- 6- هیچ گاه به خاطر لجبازی فرزندتان، با او لج نکنید و از تحقیر، تنبیه و سرزنش او خودداری نمایید.

6- 7- از آسیب رساندن کودک به خود جلوگیری کنید. هر گاه کودک برای رسیدن به هدف لجبازانه خود قصد آسیب به خود را دارد، با خونسردی او را به انجام کار دیگری تشویق و او را آرام کنید.
7- 8- هیچ وقت از روشهای منفی مانند فریاد زدن، تهدید کردن، دروغ گفتن و; برای مقابله با لجبازی کودکان استفاده نکنید.

لجبازی کودکان
اگر انتظارات والدین از کودکان منطقی باشد و وظایف ساده و آسانی برای آنها تعیین کنند، آنان نیز همکاری می‌کنند و رفتاری مطلوب نشان می‌دهند. کودکان برای کنار آمدن با دیگران به قوانین ساده و روشن نیازمند هستند. نباید از کودکان بخواهیم که هر آن‌چه ما می‌گوئیم انجام دهند. کودکان در سنین پیش‌دبستانی دوست دارند خودشان تصمیم بگیرند، انتخاب کنند و در کارهای مربوط به خود مستقل باشند. بنابر این تنها در مواردی کودک لجباز به‌شمار می‌آید که بیش از نیمی از دستورات را اطاعت نکند.

چرا کودکان لجباز می‌شوند؟
وقتی کودکان درخواستی دارند و یا والدین آن‌ها را مجبور به انجام عملی برخلاف میلشان می‌کنند لجباز می‌شوند.گاهی توجه زیاد والدین به رفتارهای نامناسب کودکان سبب می‌شود که رفتارهای نادرست آنان تقویت شود،به‌طوری که کودکان به: دلیل آوردن، جر و بحث کردن، نق زدن، مجادله کردن و درخواست‌های مکرر متوسل می‌شوند. گاهی نیز علت لجبازی کودکان آن است که والدین در برابر لجبازی‌های آنان رفتار ثابتی ندارند مثلاً یک روز هیچ عکس‌العملی در برابر لجبازی نشان نمی‌دهند و روز دیگر از آنان می‌خواهند مطابق با خواسته والدینشان رفتار کنند. اگر همیشه با

کودکان رفتار ثابتی داشته باشیم کمتر لجبازی می‌کنند. نحوه دستور دادن والدین نیز بسیار موثر است. اگر والدین زیاد دستور بدهند کودکان زیاد دستور می‌دهند و از انجام دستورات خودداری می‌کنند. گاه، کودکان دستور را اجرا نمی‌کنند چون کسی به آنان یاد نداده است چگونه آن کار را انجام دهند مثلاً کودک طرز استفاده از قاشق و چنگال را نیاموخته است اما والدین توقع دارند آداب صحیح غذا خوردن را رعایت کند.

در مورد دستوراتی که به کودک می‌دهید فکر کنید
قوانین را مستقیم و واضح بیان کنید و به آنان در زمینه رعایت این قوانین کمک کنید. با کودک صمیمی شوید و به او توجه کنید، در کنارش بنشینید، به چشمهایش نگاه کنید، نامش را به زبان آورید و به انجام کار تشویقش کنید.
کارهائی را که از کودک انتظار دارید به او بگوئید.
درخواست‌های خود را به طور واضح و روشن بیان کنید، مثلاً “لیلا موقع خواب است، برو لباس خوابت را بپوش”. اگر می‌خواهید کودکتان از انجام کار خاصی خودداری نکند باید قبلاً یک بار مسئله را به او گفته باشید مثلاً “علی روی مبل نپر روی صندلی بنشین و تلویزیون نگاه کن”.
به کودک خود برای همکاری فرصت کافی بدهید.

در صورت انجام دستور از او تشکر کنید. اگر می‌خواهید کار جدیدی مثل آماده شدن برای خواب را به کودکتان یاد دهید، یک ‌بار توضیح دهید، پنج دقیقه صبر کنید سپس خواسته خود را یک بار دیگر تکرار کنید اگر می‌خواهید کودک از انجام کار خاصی خودداری کند باید از تکرار مرتب آن اجتناب کنید.
دلایل منطقی بیاورید.

اگر کودک ظرف پنج دقیقه کار مورد نظر را انجام نداد از دلایل متناسب با موقعیت استفاده کنید. درصورتی که کودک باز هم دستور شما را انجام نداد و در همان موقع مشغول فعالیت خاصی مانند تماشای تلویزیون و یا بازی بود فعالیت او را قطع کنید (تلویزیون را خاموش کنید و یا اسباب بازی را بردارید) و به کودک در مورد دلیل انجام این کار توضیح دهید. برای مثال کاری را که از تو خواستم انجام ندادی به‌همین دلیل تلویزیون تا ده دقیقه خاموش خواهد بود. برای حذف یک فعالیت (ندیدن تلویزیون) پنج تا ده دقیقه کافی است. از شکایت و اعتراض
و بحث با کودک خودداری کنید.

کودک را به فعالیت قبلی باز گردانید.
در صورتی که زمان مورد نظر برای اصلاح رفتار کودک به اتمام رسید اجازه فعالیت دوباره را داده و یا اسباب‌بازی را به کودک بدهید. اگر بعد از شروع دوباره فعالیت یا برگرداندن اسباب‌بازی، لجبازی ادامه داشت دلایل منطقی خود را تکرار کنید و به او فرصت طولانی‌تری بدهید، مثلاً بقیه روز را و یا در صورت لزوم از روش ساکت کردن و یا محروم کردن استفاده کنید.
گاهی اوقات می‌خواهید کودک کار جدیدی را شروع کند درحالی که او به‌راحت

ی آن را نمی‌پذیرد مثلاً می‌خواهید کودک در ساعت معینی بخوابد در حالی که دیگر افراد خانواده بیدار هستند. در صورت ادامه مشکل رفتاری کودک به او توجه نکنید. او را روی صندلی دور از دیگر افراد خانواده بنشانید و به او بگوئید برای دو دقیقه باید ساکت بیشینی و دیگر به او توجه نکنید. اگر کودک ساکت ننشست از محروم کردن استفاده کنید و به او بگوئید چون دو دقیقه ساکت

ننشستی به همین دلیل تو را از; محروم می‌کنم. محروم کردن یعنی حذف کردن فعالیت خاصی که در آن‌زمان کودک انجام می‌دهد مثلاً بازی کردن با اسباب‌بازی و یا تماشای تلویزیون. او را به اتاق دیگر (غیر از اتاق خودش) بفرستید و با در نظر گرفتن سن کودک بین سه الی هشت دقیقه اجازه ندهید از اتاق خارج شود. اگر در این مدت کودک ناراحت یا عصبانی شد به او توجهی نکنید و در صورتی که از اتاق خارج شد او را به جای قبلی برگردانید. در صورتی که بعد از اتمام زمان مورد نظر، کودک دستورات شما را انجام داد او را تشویق کنید و در صورت سرپیچی از “روش ساکت کردن و یا محروم کردن” استفاده نمائید و تا زمانی که کودک به رفتار جدید عمل نکرده است روش‌های قبلی را مرتباً تکرار کنید.

– برای آن‌که کودک مستقل شود به او حق انتخاب دهید.
– – لازم نیست تمام قوانین و دستورات را برای کودک توضیح دهید زیرا منجربه بحث کردن کودک با شما می‌شود.

– – با کودک صمیمی باشید، به او توجه کنید و به‌طور مستقیم و آشکار از او درخواست کنید.
– – کودک را به‌دلیل رفتار خوب تشویق کنید.
– – زمانی که کودک لجبازی می‌کند سریع عکس‌العمل نشان دهید.
– از راهکارهای مختلف مانند ارائه دلایل منطقی و روش “ساکت کردن و محروم کردن استفاده کنید”

– منابع :
– دکتر کتایون خوشابی: روانپزشک، فلوشیپ روانپزشکی کودک، نوجوان و خانواده
– نسترن توفیق: کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
فصلنامه شیر مادر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بورس تحلیلی تحت word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بورس تحلیلی تحت word دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بورس تحلیلی تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله بورس تحلیلی تحت word

تاریخچه مختصر بورس و علت پدید آمدن آن : 
سابقه بورس در جهان : 
سابقه بورس در ایران : 
منافع خرید سهام برای اقتصاد کشور و مردم : 
مزایا و معایب خرید سهام : 
فصل دوم 
مؤلفه های اثرگذار در بورس و تحلیل بنیادی آنها 
تحلیل بنیادی و اهمیت آن : 
عواملی که در سطح جهان در بورس ایران تأثیر دارد : 
تأثیر قیمت نفت در بورس ایران  : 
تأثیر رشد اقتصادی جهان در بورس ایران : 
چگونگی تحلیل وضعیت جهانی : 
صنایع پیشرو و قابل رشد جهانی : 
تأثیرعوامل داخلی کشور در بورس : 
تأثیر نرخ ارز و سرمایه گذاری در بورس : 
آیا شرایط ایران برای سرمایه گذاری در بورس مناسب است ؟ 
تأثیر نرخ بهره بانکی و تورم در بورس : 
تکمیل دو نظریه از دیدگاه کارشناسان : 
تأثیر قوانین و حمایت های دولت در بورس : 
قاچاق کالا چه تأثیری در بورس دارد ؟ 
ساده ترین روش برای تحلیل وضعیت صنایع ایران : 
رفتار ما هنگام رکود صنایع : 
مزیت شرکتهای سرمایه گذاری : 
معیار مناسب بودن خرید سهام صنایع : 
فصل سوم 
روانشناسی معاملات بورس 
تجربیات مفید در مورد ورود به بازار بورس : 
مطالعاتی که برای سهامداران لازم است : 
در اوضاع نابسامان بورس تصمیمی که باید گرفت : 
افرادی که در بورس موفق می شوند : 
انواع قیمت در خرید و فروش : 
احتمالاتی که بعد از باز شدن نماد شرکت وجود دارد : 
چگونگی روند قیمت سهام : 
مزیت خرید از بازار اولیه : 
مقدار سودی که نوسانگیرها می برند : 
مقدار پولی که باید درگیر بور نماییم : 
اقدامی که در موقع ضرر باید انجام داد : 
اقدامی که سرمایه داران پس از دوره سود و ضرر باید انجام بدهند : 
اقدامی که در زمان شکست قیمتها باید انجام داد : 
معنای بحران در بورس : 
کاربرد قانون چهار هفته ای : 
سهامداران چند نوع انتخاب دارند ؟ 
مراحل خرید از بازار بورس : 
چگونگی عرضه سهام : 
چگونگی تعیین جهت کلی بازار : 
از شرکتهایی که می شود نوسان زیاد گرفت : 
چگونگی اقدام به خرید و فروش در شرایط مبهم : 
نقش روند قیمت ها در خرید سهام : 
در صورت افت سهام چه رفتاری منطقی است ؟ 
روان شناسی معاملات بورس : 
چگونگی خارج شدن از بورس در صورت نیاز : 
فصل چهارم 
تعاریف 
تالار اصلی و فرعی : 
علت بسته شدن نماد شرکت : 
عوامل رشد یا نزول قیمت سهام : 
فرق عوامل کاذب و حقیقی در عرضه و تقاضا : 
معنای صف خرید و صف فروش : 
شاخص و انواع آن : 
بازار اولی و بازار ثانوی : 
سهام عادی و سهام ممتاز : 
سهامداران عمده و جزء : 
اختیار خرید یا اختیار فروش : 
تعهد خرید : 
چگونگی تصمیم گیری سهمداران : 
روشهای معامله در بورس : 
نوسانگیرها : 
روش MPT : 
بورس و خرید سهام چه نوع عقدی است ؟ 
انواع سرمایه گذاری در بورس : 
پرتفوی : 
معنای قیمت بسته (قیمت نهایی) : 
حجم مبنا و علت طراحی آن : 
صورتهای مالی : 
صورت حساب سود و زیان : 
سرمایه در گردش : 
سود ناخالص : 
سود خالص : 
سود و زیان انباشته : 
اندوخته : 
اندوخته قانونی : 
مزایا و نقاط ضعف روش (P/E) : 
معنای نسبت نقدینگی : 
نسبت فعالیت : 
نسبت اهرم : 
نسبت ساختار سرمایه : 
فصل پنجم 
شرکت های بورسی 
انواع شرکت ها : 
شرکت سهامی عام : 
شرکت سهامی خاص : 
شرکت سرمایه گذاری : 
شرکتهای غیر سرمایه گذاری : 
شرکت تولیدی : 
شرکت تجاری : 
شرکت بورسی : 
شرکت خارج از بورس : 
شرکت اصلی (هولدینگ) و شرکت وابسته (فرعی) : 
مزایای سهام شرکتهای سرمایه گذاری : 
فصل ششم 
اهمیت سود، سود تقسیمی شرکت ها 
اهمیت سود : 
ماهیت تصادفی تغییر در سود : 
عواملی که در تغییرات سود نقش دارند : 
قیمت سهام و سود تقسیمی : 
فصل هفتم 
شکست بن بست بورس 
مقاله : شکست بن بست بورس 
منابع و مأخذ 

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله بورس تحلیلی تحت word

آموزش سرمایه گذاری در بورس : علیرضا ساداتی

تحلیل بنیادی بورس : علیرضا ساداتی

مدیریت سرمایه گذاری وارزیابی اوراق بهادار : دکتر علی جهانخانی و دکتر علی پارسائیان

مقاله شکست بن بست بورس : دکتر حسین عبده تبریزی

تاریخچه مختصر بورس و علت پدید آمدن آن

 

بورس اوراق بهادار به معنی بازار متشکل و رسمی سرمایه است که در آن سهام شرکتها یا اوراق دولتی تحت ضوابط و مقررات خاص مورد معامله قرار می گیرد. واژه بورس از نام شخصی به نام « واندر بورس » گرفته شده، او در اوایل قرن پانزدهم در بلژیک می زیست، صرافان آن زمان در اطراف خانه او به دادو ستد اوراق بهادارف پول و کالا می پرداختند نام او با گذشت زمان به مکانهایی که اوراق بهادار و کالا در آن دادو ستد می شود انصراف پیدا کرد. اولین بورس اوراق بهادار در بلژیک در سال 1460 شکل گرفت. بورس کالا نیز به بازاری اطلاق می شود که طبق ضوابط خاص عرضه کنندگان، کالای خود را درآنجا عرضه می کنند. یکی دیگراز نامهای بورس اوراق بهادار« بازار سهام » می باشد در گذشته تجار و بازرگانان به دنبال روشی بودند تا بتوانند ضرر و زیان احتمالی خود را بین شرکاء دیگر تقسیم کنند و بهترین راه تأسیس یک شرکت سهامی بود که چند نفر نسبت به سرمایه خود مالک شرکت شوند و در سود و زیان شرکت با هم سهیم گردند

بورس اوراق بهادار محل جمع آوری نقدینگی های موجود با پس اندازهای راکد برای سرمایه گذاری در پروژه های بلند مدت است. بورسهای معتبر دنیا عبارتند از: بورس آمستردام، بورس لندن، بورس نیویورک، بورس وین، بورس فرانکفورت و; فدراسیون بورس جهانی با بیش از 35 عضو مسئول هماهنگی بین المللی بورس ها می باشد

سابقه بورس در جهان

در قرن پانزدهم میلادی , بازرگانان و صرافان بلژیکی در شهر “بورژ” در مقابل خانه مردی به نام “فن در بورزه”(واندر بورس) جمع می شدند و به داد و ستد  می پرداختند.بدین ترتیب نام فعالیتی که بعدها یعنی در سال 1460 بازار متشکلی را شامل گشت از اسم آن مرد بلژیکی گرفته شد.سال ها بعد  به دلیل وجود مشکلات  مختلف استفاده از فضای  باز (آب و هوا) بازرگانان و کسبه  این شهر  جایگاهی جدید در شهر  دیگر از بلژیک به نام شهر آنورس,  تاسیس کردند. اما تاریخ اولین بورس بین المللی را  تنها می توان تا اوایل قرن هفدهم عقب  برد یعنی زمان تاسیس سازمان بورس آمستردام.با این حال آنچه ذهنیت اولیه  تشکیل  چنین سازمانی  را بوجود آورد, خود داستان دیگری دارد: تجار  و بازرگانان  راهی  را می جستند تا در معاملات  خود با زیان کمتری  مواجه شوند, بهترین راه حل نیز , تقسیم زیان بود.آنچه در سال 1355 میلادی رخ داد ایجاد شرکت های سهامی عام  بود  که  در سال 1602 میلادی با تاسیس شرکت هند شرقی شکل اصلی  خود را پیدا نمود و بدین ترتیب اساس بازار سرمایه پایه گذاری شد

سابقه بورس در ایران

بورس اوراق بهادار  تهران در سال 1346 تاسیس گردید.این سازمان از پانزدهم بهمن ماه آن سال  فعالیت خود را با انجام  چند  معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی  آغاز کرد. در پی آن شکت نفت پارس , اوراق قرضه دولتی, اسناد خزانه, اوراق قرضه سازمان  گسترش مالکیت صنعتی و اوراق  قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند. اعطای معافیت های مالیاتی شرکت ها و موئسسه های پذیرفته شده در بورس در ایجاد انگیزه  برای عرضه سهام آنها نقش مهمی  داشته است. طی 11 سال فعالیت بورس  تا پیش از انقلاب  اسلامی در ایران تعداد شرکت ها و  بانک ها  و شرکت های بیمه  پذیرفته شده از 6 بنگاه اقتصادی با 62 میلیارد ریال  سرمایه در سال 1346 به 105 بنگاه با بیش از 230 میلیارد ریال  در سال 1357 افزایش یافت. همچنین ارزش مبادلات در بورس از  15 میلیون ریال در سال 1346 به بیش از 150 میلیارد ریال  سرمایه در سال 1357 افزایش یافت. در سال های  پس از انقلاب  اسلامی  و تا پیش از  نخستین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی, دگرگونی های چشمیگیری در اقتصاد  ملی پدید آمد که بورس اوراق بهادار  تهران را نیز  در بر گرفت. نخستین رویداد, تصویب لایحه قانون اداره امور  بانک ها در تاریخ 17 خرداد  1358 توسط شورای  انقلاب  بود که به موجب آن بانک های تجاری  و تخصصی کشور  در چارچوب 9 بانک شامل 6 بانک تجاری  و 3 بانک تخصصی ادغام و ملی شدند. چندی بعد و در پی  آن شرکت های بیمه نیز  در یکدیگر  ادغام  گردیدند و به مالکیت دولتی  درآمدند و همچنین تصویب قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران نیز  در تیر  1358 باعث گردید تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی پذیرفته شده  در بورس  از آن خارج شوند. به گونه ای  که تعداد آن از  105  شرکت  و مؤسسه اقتصادی در سال 1357 به 56 شرکت در پایان سال 1367 کاهش یافت. بدین ترتیب در طی این سال ها بورس و اوراق بهادار  دوران فترت خود را آغاز کرد که تا پایان سال 1367 ادامه یافت. از سال 1368, در چهارچوب برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی , اجتماعی  و فرهنگی  تجدید فعالیت بورس  اوراق بهادار  تهران به عنوان  زمینه ای  برای اجرای  سیاست خصوصی سازی, مورد توجه قرار گرفت

بر این اساس سیاست گذاران در نظر دارند بورس اوراق بهادار  با انتقال پاره ای از وظایف تصدی های دولتی  به بخش  خصوصی, جذب نقدینگی و گردآوری منابع پس اندازی  پراکنده و هدایت آن به سوی مصارف سرمایه گذاری , در تجهیز  منابع توسعه اقتصادی و انگجیزش موثر بخش  خصوصی برای مشارکت فعالانه در فعالیت های  اقتصادی نقش مهم و اساسی داشته باشد. در هر حال , گرایش سیاست گذاری های کلان اقتصادی به استفاده از سازه  کار بورسع افزایش  چشمگیر شمار شرکت های پذیرفته شده و افزایش حجم فعالیت بورس تهران را در بر داشت که بر این اساس طی سال های 1367  تا نیمه اول  سال 1384 به بیش از 445 شرکت افزایش یافت. شرکت های پذیرفته شده و شرکت های  فعال در بورس به دو دسته تقسیم می شوند

1- شرکت های تولیدی

2- شرکت های سرمایه گذاری

 شرکت های تولیدی معمولا به تولید کالای خاصی مبادرت می ورزند و در گروه صنایع فعال در بورس قرار می گیرند و در سازمان بورس با نام و کد خاص  خود, مشخص می شوند. اما شرکت های سرمایه گذاری شرکت هایی هستند که به عنوان واسطه های مالی  فعالیت می کنند. اینگونه شرکت ها با فعالیت تولیدی ندارند و یا فعالیت آنها به گونه ای است که با کمک های مالی از طریق خرید سهام شرکت های تولیدی و صنعتی  و با مجموعه ای از آنها به تولید و سرمایه گذاری این شرکت ها مبادرت می نمایند.البته شرکت های نیز اکنون در بورس فعال هستند

منافع خرید سهام برای اقتصاد کشور و مردم

افرادی که سهام خریداری می کنند می توانند از افزایش قیمت سهام و سود سالانه آن استفاده کنند مشروط به اینکه سهام خوب را انتخاب کنند. همواره بازده منطقی برای بورس بین 25 تا 30 درصد سالانه است که این مقدار بازدهی بشرط تحقق، بالاترین بازدهی توسط یک نهاد سرمایه پذیر است نهاد رسمی که توان چنین یا بازدهی را دارد بورس می باشد. بنابراین بورس علاوه بر اینکه یک مرجع رسمی و مطمئن برای سرمایه گذاری و پس اندازهای راکد است، از بازدهی مناسبی نیز بر خوردار است

بازدهی 30 درصد یعنی در ازای هر یک میلیون تومان سالانه سیصد هزار تومان سود پرداخت می گردد. گاهی اوقات نیز بازدهی و افزایش قیمت یک سهم بالاتر از 30 درصد می باشد

توسعه فرهنگ خرید سهام 1- موجب مشارکت مردم در صنایع و تولید کالا است 2- هر اندازه نقدینگی مردم در راه تولید سرمایه گذاری شود تورم کاهش میابد  3- موجب رونق کار و ایجاد اشتغال در کشور و افزایش رفاه عمومی میگردد     4- هر اندازه تولید افزایش یابد تورم کاهش می یابد به تبع آن می توان صادرات بیشتر داشت که این امر موجب افزایش تراز تجاری و مبادلات با سایر کشور می شود که در دراز مدت موجب تبدیل شدن ایران به قدرت اقتصادی در سطح منطقه ای و جهانی خواهد شد

چنانچه مردم کشوری نقدینگی خود را به سمت بازارهای کاذب و غیر مولد سوق دهند. این کار هیچ نفعی برای اقتصاد کشور نخواهد داشت در تمام اقتصادهای پیشرفته دنیا بورس به عنوان عامل کنترل نقدینگی و سرمایه گذاری مولد شناخته می شود و بی ثباتی در بازار سرمایه به معنی رکورد در سایر بخشهای اقتصادی است. بورس نقش دماسنج اقتصاد را دارد و نشان دهنده شرایط اقتصادی کشورهاست

مزایا و معایب خرید سهام

بعضی مسائل جزء ذات بورس است و شاید خیلی صحیح نباشد که آنرا عیب تلقی نمود. قیمت ها در بورس دستخوش نوسان است و این امر در تمام بورسهای دنیا معمول است. علت نوسان قیمت ها در بورس به متغیرهای سیاسی – اقتصادی باز می گردد به عنوان مثال شاخص سهام در آمریکا در اوایل سال 2006 با

مطرح شدن قطع صادرات نفت ایران از 8 تا 80 درصد افت کرد. یا وقتی خبر انفجار در بوشهر مخابره شد بورس نیویورک 15 دقیقه متشنج شد. در این فاصله پنتاگون اطلاعیه داد که انفجارها در بوشهر ارتباطی به آمریکا ندارد. علت این موضوع ترس سهامداران آمریکا از اقدامات  تلافی جویانه ایران در خلیج فارس بود که می توانست بحران نفتی برای آمریکا ایجاد کند. اصولاً ریشه این موضوع به امنیت سرمایه گذاری بر می گردد چرا که سرمایه گذار دقیقاً مثل (آهو) است که با کوچکترین احساس خطر پا به فرار می گذارد چون وقتی امنیت سرمایه گذاری کاهش یابد احتمال سوخت اصل و فرع سرمایه زیاد می شود و سرمایه گذاران همواره نگران این موضوع هستند. بنابر این نوسان قیمت امری طبیعی در بورس است. خرید سهام در برخی موارد نظیر سپرده گذاری در بانک نیست تا بتواند در هر لحظه سهام را به وجه نقد تبدیل کرد گاهی اوقات لازم است به خاطر پایین بودن قیمت مدتی صبر کرد تا قیمت ها دوباره رشد کنند آنوقت سهام را به فروش رساند یا اینکه گاهی اوقات نماد شرکت بسته است و خرید و فروشی صورت نمی گیرد و این مسئله ممکن است 2 ماه یا کمتر طول بکشد. پس بهتر است از وجوه مازاد برای خرید سهام استفاده کرد و نسبت به بورس دیدگاه بلند مدت داشت. و اگر کسی علاقه مند است از سرمایه ضروری خود استفاده کند به مسایل مذکور توجه داشته باشد. بین بازار پولی (بانکها) ریسکی وجود ندارد اما در بازار بورس اندکی ریسک وجود دارد در عوض سود نیز نسبت به سایر بخش ها بالا تر است  (  البته یکی از ابزارهایی که  به  تازگی در بورس مطرح گردیده تعهد خرید نام دارد که با آن ریسک سرمایه گذاری به صفر می رسد در ادامه توضیح آن خواهد آمد ) بانکها تأمین کننده سرمایه گذاری های کمتر از یکسال می باشند و بورس تأمین کننده سرمایه گذاریهای بلند مدت، در همه جای دنیا وظایف بانکها و وظایف بورس از هم تفکیک شده است اگرچه با یکدیگر هماهنگ باشند همچنین برخی موارد سپرده گذاری در بانک ارزش وجوه نقد را کم می کند که علت آن را می توان افزایش تورم ذکر کرد خرید سهام در شرایط تعادل اقتصادی موجب حفظ ارزش وجوه نقد می شود چرا که قیمت سهام نسبت به تورم رشد می کند و بورس به عنوان سپر تورمی عمل خواهد کرد

مقدار بازار بورس ایران

در سال 74 به 150 درصد رسیده است که در هیچ کجای دنیا چنین بازدهی وجود ندارد یا در برخی سالها بازدهی به 100 درصد رسیده است علت این امر افزایش تقاضا برای سهام بود بگونه ای که بر عرضه غلبه پیدا کرد و قیمت ها به طور صعودی رو به افزایش نهاد و عملاً رابطه منطقی بین سودآوری و قیمت سهام قطع شد در نتیجه روند سقوط شاخص از سال 1371 شروع و تا پایان سال 1372 ادامه یافت سپس بورس از حالت رکود بیرون آمد و دوباره شاخص در سالهای 1375 تا 1377 به خاطر متغیرهای سیاسی- اقتصادی افت نمود. در سال 1382 قیمت سهام به صورت غیر منطقی و حباب گونه رشد نمود و بازده به بیش از 100 درصد رسید  و این حباب قیمت در سال 83 و 84  تخلیه شد ( و بسیاری ازسهامداران جزء در این مقطع متضرر شدند) بازده بورس در سال 84 سیزده درصد منفی بود در این مقطع بیش از همه جو روانی در افت شاخص ها اثرگذار بود چرا که بورس ایران بیش از حد طبیعی درگیر جو روانی (مثبت یا منفی) است

فصل دوم

مؤلفه های اثرگذار در بورس و تحلیل بنیادی آنها

 تحلیل بنیادی و اهمیت آن

فعالیت در بورس، نیازمند شناخت و آگاهی است. کسی که از تحلیل بنیادی استفاده نمی کند گویا چشم بسته اقدام به خرید سهام نموده است

فراگیری تحلیل بنیادی، اساسی ترین مقوله مورد نیاز سهامداران است. با فراگیری تحلیل بنیادی این نتیجه حاصل می گردد که تصمیم گیری، دقیق و منطقی می شود

هدف از تحلیل بنیادی رسیدن به نتیجه است برای نیل به این مقصود 4 اصل اساسی که شامل

1- تحلیل وضعیت کلی اقتصاد

2- تحلیل وضعیت صنعت

3- بررسی وضعیت شرکت

4- طریقه ارزیابی سهام

مورد بررسی قرار می گیرد. تحلیل بنیادی به شناخت ما از بورس عمق می بخشد. بعضی افراد گمان می کنند فعالیت در بورس و خرید سهام کار حرفه ایها است. در حالی که این فکر صحیح نیست و همه افراد جامعه می توانند با فراگیری اصول، اقدام به خرید سهام نمایند

عواملی که در سطح جهان در بورس ایران تأثیر دارد

1- اوضاع سیاسی جهان

2- جنگ و بحرانهای بین المللی

3- بحرانهای منطقه ای

4- رشد اقتصادی جهان

5- قیمت نفت

6- تعامل اقتصادی داخلی با اقتصاد جهان

7- افزایش جمعیت جهان و به دست آوردن بازارهای بین المللی

8- موفقیت در عرصه رقابت

مقصود از عوامل مذکور بدست آوردن دورنمایی از مسایل جهانی است مسایلی که در اقتصاد و بورس ایران مؤثراست. به عنوان مثال : چین درگیر مناقشه ای نیست بطوری که او را درگیر کرده باشد، همچنین بحرانهای منطقه ای مثل: بحران شبه جزیره کره در او تأثیری نمی گذارد، تعامل خوبی هم با اقتصاد جهانی دارد در امر رقابت نیز موفقیت نسبی دارد در سالهای گذشته رشد اقتصادی خوبی را تجربه نموده است و در حال به دست آوردن تعداد بیشتری از بازارهای مصرف جهانی است، پس وضعیت کلی اقتصادی- سیاسی مطلوبی دارد

بطور کلی فضای اقتصاد جهانی به سوی رقابتهای فشرده پیش می رود و هر کشوری که بتواند در امر تولید با کیفیت بالا و قیمت منطقی موفق باشد می تواند تقاضا برای کالای خود را بالا ببرد و به تبع آن سودآوری شرکتهای خود را تضمین کند

تأثیر قیمت نفت در بورس ایران  

قیمت نفت علاوه بر تأثیری که در صنایع وابسته مثل، پتروشیمی و; دارد در اقتصاد ایران بطور عام نیز مؤثر است چرا که اقتصاد ایران وابستگی شدیدی به نفت دارد بطوری که در برنامه سوم توسعه، صادرات کالا و خدمات ایران 183 میلیارد دلار بود که 70 درصد آن را صادرات نفت تشکیل می داد

درآمد حاصل از فروش نفت تأثیر مثبت در اقتصاد و صنعت ایران دارد و هر اندازه این درآمد بیشتر باشد و بتوان از آن در جهت تولید، بهره برد کشور از جهت اقتصادی در موقعیت برتر قرار خواهد گرفت بنابر این افزایش یا کاهش قیمت نفت در بورس ایران بطور جدی تأثیرگذار است

تأثیر رشد اقتصادی جهان در بورس ایران

رشد اقتصادی جهان حاصل رشد اقتصادی کلیه کشورها است که بالاترین سهم این رشد مربوط به کشورهای در حال توسعه است

به  عنوان مثال چین  کشوری است  در حال توسعه  با  رشد اقتصادی بالا ،  این کشور برای توسعه خود نیازمند نفت، فولاد، گاز، مواد اولیه و; می باشد. نیاز آن کشور موجب بالا رفتن تقاضای مواد اولیه در سایر کشورها می شود و ایران نیز می تواند بخشی از نیاز آن کشور را به مواد اولیه و; تأمین کند و به این صورت اقتصاد هر کشوری در کنار اقتصاد جهان رشد می کند

بنابر این هر اندازه رشد اقتصادی کشور بالاتر باشد تقاضا برای مواد اولیه نیز در آنها افزایش می یابد. کشورهایی که بتوانند این نیاز را برآورده کنند از این رشد اقتصادی می توانند حداکثر استفاده را نمایند

چگونگی تحلیل وضعیت جهانی

تحلیل اوضاع جهانی (اقتصاد و سیاست) از پیچیده ترین کارهاست. که پارامترهای فراوانی در آن دخالت دارد اما آنچه در این بحث به آن نیاز است چشم اندازی از شرایط آینده است چرا که سرمایه گذاران اطمینان می خواهند که سرمایه گذاریشان بی خطر و از بازده مناسب برخوردار باشد

ساده ترین روش برای رسیدن به این هدف استفاده از تحلیلهای منابع معتبر داخلی و خارجی است

مطلب اساسی در مطالعه تحلیلها این است که بدانیم به دنبال پاسخ به کدام پرسش هستیم یعنی انباشت اطلاعات و اخبار بدون هدف بی فایده خواهد بود. بلکه باید دانست که از این اخبار چه نتیجه ای حاصل  می شود به عنوان مثال : در خبرها آمده بود ایران سالانه 10 میلیون دلار مبلمان صادر می کند و در عوض 160 میلیون دلار وارد می کند، واردات مبلمان 40 درصد بازار را به عهده گرفته است. نتیجه اینکه ایران از لحاظ ساخت مبلمان و صادرات آن به هر دلیلی در موقعیت خوبی قرار ندارد. یا در خبرها آمده بود در میان صادرات غیرنفتی، بخش صنعت و پتروشیمی بالاترین حجم صادرات را داراست. پس این نتیجه حاصل می شود که سرمایه گذاری در بخش صنعت و پتروشیمی کار مناسبی است

صنایع پیشرو و قابل رشد جهانی

به صنایعی که تولید و ظرفیت آن به عللی نظیر افزایش جمعیت، توسعه کشورها، تقاضا برای نوع جدیدتر، تکنولوژی برتر و; هر روز، رو به افزایش است صنایع پیشرو می گویند

سرمایه گذاری در این نوع صنایع مناسب است به شرط اینکه در آن کشور ظرفیت های تولید بالقوه آن صنعت،به فعلیت رسیده باشد

به عنوان مثال: صنعت و تجارت گوشی های تلفن همراه از پیش روترین صنایع در سالهای آینده خواهد بود بطوری که سالانه صدها میلیون گوشی تلفن همراه در دنیا بفروش می رسد ولی کشورهایی که این تکنولوژی و صنعت را ندارند از تجارب آن بی بهره خواهند بود. بطور خلاصه می توان گفت: بهبود اقتصادی وضعیت جهان اگرچه با سرعت کم در حال ادامه است در این میان کشورهای در حال توسعه سهم بالاتری از این رشد را از آن خود کرده اند

تأثیرعوامل داخلی کشور در بورس

عوامل داخلی به دو گروه کلان و خرد تقسیم می شوند

1-     کلان => الف) عوامل سیاسی  ب) جهت گیری های اقتصادی

2-     خرد => الف) مربوط به صنعت و صنایع  ب) مربوط شرکت

در ادامه توضیحاتی پیرامون عوامل بالا ارائه می گردد

1- در عوامل کلان سیاسی مسائلی نظیر ثبات سیاسی کشور، سیاست گذاریهای مسئولین و; مورد توجه قرار می گیرد در عوامل کلان اقتصادی برخی پارامترهایی که مورد توجه قرار می گیرد عبارتست از

الف) رشد اقتصادی کشور : هر اندازه رشد اقتصادی کشور رو به بهبود باشد نشانگر رونق اقتصادی در بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی خواهد بود که علامت مثبتی برای بازار بورس می باشد

ب) مصرف کالا وتشکیل سرمایه : مصرف کالا نیز چنانچه از محصولات داخلی باشد شرکتهای بورسی را در موقعیت بهتری قرار می دهد و هر اندازه شرکتهای بورس در امر تولید و فروش موفق گردند می توانند سودآوری بیشتری داشته  باشند و در جذب سرمایه های جامعه موفق تر عمل خواهند کرد

ج) بودجه دولت و سیاست های مالی : هر اندازه بودجه دولت و سیاستهای مالی در جهت تولید و حمایت از صنایع داخلی باشد، شرکتهای بورسی در امر تولید و صادرات موفق تر خواهد بود

همچنین عواملی نظیر بازار ارز، روند قیمتها، تورم، قاچاق کالا، سازماندهی شرکتهای دولتی، خصوصی سازی، تنظیم انحصارات، تجارت خارجی، وضعیت طرحها و پروژه های ملی و; در بورس تأثیرگذار است

تأثیر نرخ ارز و سرمایه گذاری در بورس

نرخ ارز بیانگر ارزش یک پول نسبت به پول دیگر است. مثلاً : نرخ 5/1 مارک در مقابل دلار، بیانگر این است که با یک دلار می توان 5/1 مارک ِآلمان را خریداری کرد

صادرکنندگان کشور، عرضه کنندگان ارز خارجی و واردکنندگان کشور، تقاضاکنندگان ارز خارجی هستند، ارزهایی که وارد کشور می شود یا حاصل فروش نفت است یا از صادرات غیر نفتی است

بازار ارز به عنوان یک بازار ملی نقش اساسی در تحرک سایر بازارهای اقتصادی و اطمینان فعالان اقتصادی نسبت به روند تغییرات ارز، دارد و میتواند به فعالان اقتصادی در تصمیم گیری کمک کند که این اطمینان با شفافیت در بازار ارز حاصل می شود

اثرات ارزان بودن نرخ ارز این است که قیمت مواد اولیه و کالاهایی که از خارج تهیه می شود، ارزان تمام می شود و میل به خودکفایی و استفاده از تولیدات داخل را از بین می برد و کم کم با افزایش هزینه های تولیدات داخلی، کالاهای داخل نسبت به کالاهای خارجی گرانتر می شود و در بخش خریداران چون آنها دنبال کالاهای ارزان هستند. شرکتهای داخلی متضرر می شوند، در نتیجه تولید و اشتغال در داخل کشور کم می شود

بنابراین ارزان بودن یا گران بودن نرخ ارز به بورس لطمه می زند

کارشناسان توصیه می کنند، نرخ ارز در رابطه با تورم باید تغییر کند و اگر همواره بازار ارز به شکل طبیعی خود تابعی از پارامترهای اقتصادی باشد بهترین اثر را در اقتصاد کشور و بورس خواهد گذاشت

سرمایه گذاری خارجی نیز در بورس تأثیر مثبت دارد چرا که ظرفیتهای صنایع کشور را افزایش می دهد که موجب افزایش تولید، ایجاد اشتغال، انتقال فن آوری و; می گردد

البته این هدف زمانی حاصل می شود که حداکثر بهره از سرمایه گذاران خارجی برده شود.‏

آیا شرایط ایران برای سرمایه گذاری در بورس مناسب است ؟

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مدیریت استرس مدیریت زمان تحت word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله مدیریت استرس مدیریت زمان تحت word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مدیریت استرس مدیریت زمان تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مدیریت استرس مدیریت زمان تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مدیریت استرس مدیریت زمان تحت word :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
تعداد صفحات: 7
نویسنده(ها):
سیما مهدی شیشوان – کارشناسی ارشد در رشته شیمی فیزیک از دانشگاه شهید رجایی تهران، تهران، ایران دبیر شیمی ارومیه
مینا مهدی شیشوان – دانشجوی دکترای در رشته میکوبیولوژی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، ایران، دبیر زیست شناسی ارومیه
امیرحسن آخشیک – فوق لیسانس مدیریت دولتی از دانشگاه تهران مرکز، تهران، کارمند گمرک تهران، ایران
نازیار مهدی شیشوان – دانشجوی فوق لیسانس برق مخابرات گرایش امواج دانشگاه ارومیه ایران

چکیده:
فرهنگ سازمانی، مسائل مختلفی برای افراد گوناگون به همراه آورده است. مهمترین مسئله همان موضوعی است که ما تحت عنوان «استرس» می شناسیم. در واقع، واژه استرس به اندازه واژه هایی همچون سی دی، غذاهای آماه و تلفن همراه رایج شده است. موقعیت های استرس زا (چه در محل کار و چه در منزل) را شناسایی کرده و برای حل آنها برنامه ریزی نمایید. این امر نیازمند دریافت کمک از منابع یا افرادی است که مهارت های خاصی در این زمینه دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   121   122   123   124   125   >>   >