سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله تعیین تراوایی با استفاده از مفهوم واحدهای جریان هیدرولیکی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله تعیین تراوایی با استفاده از مفهوم واحدهای جریان هیدرولیکی و شبکه عصبی مصنوعی تحت word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تعیین تراوایی با استفاده از مفهوم واحدهای جریان هیدرولیکی و شبکه عصبی مصنوعی تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعیین تراوایی با استفاده از مفهوم واحدهای جریان هیدرولیکی و شبکه عصبی مصنوعی تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تعیین تراوایی با استفاده از مفهوم واحدهای جریان هیدرولیکی و شبکه عصبی مصنوعی تحت word :

سال انتشار: 1391
محل انتشار: سی و یکمین همایش علوم زمین
تعداد صفحات: 10
نویسنده(ها):
آمنه کوت زاده – کارشناسی ارشد مهندسی نفت،دانشجو،دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

چکیده:
تراوایی یکی از مهمترین پارامتر های مخازن نفتی است که در بسیاری از محاسبات و مدل سازی های مخزن نقش موثری ایفا می کند . یکی از روش های تخمین تراوایی، استفاده از مفهوم واحد های جریان هیدرولیکی Hydraulic Flow Units, HFU است . میدان مورد مطالعه میدان نفتی اهواز مخزن آسماری است که یکی از بزرگترین میادین تولیدی خشکی ایران می باشد.در این میدان اثبات شد که شاخص کیفیت سنگ RQI شاخص منطقه/زون جریانی FZI نوع سنگ گسسته DRT و اشباع 35 %جیوه 35 R Winland روشی موثر جهت دسته بندی نوع سنگ می باشند.مدت زمان زیادی است که تشخیص داده شده است که بهترین حالت برقراری ارتباط میان تخلخل-تراوایی با استفاده از داده های مغزه بر اساس دسته بندی سنگی داده های مغزه آنها بدست می آید .علاوه بر این ، مراحل انجام این روش در مدل سازی مخزن موردنظر در پاراگراف زیر توضیح داده شده است: در این مطالعه ابتدا داده های مغزه معمول برای تعیین دسته بندی سنگی در فواصل مغزه گیِری شده مورد استفاده قرار گرفتند . مقادیر چاههای نمودارگیری شده در عمق های مغزه گیری شده تعیین و نرمالیزه شده و با دسته بندی سنگی محاسبه شده با استفاده از داده های مغزه مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند . پس از آن به دلیل اینکه با استفاده از مدل های خطی که جهت پیش بینی دسته بندی سنگی در فواصل و چاههای مغزه گیری شده ارتباطی مناسب بادرصد خطای کم بین شاخص منطقه جریانی و داده های نمودارگیری برقرار نگردید ناگزیر در مرحله بعد با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی مدلی ارایه گردید که تراوایی و شاخص منطقه جریانی برای تمام چاههای نمودارگیری شده را فراهم می کند که در واقع شبکه عصبی مدلی با ضریب همبستگی بسیار خوبی 099 = R2 بین تراوایی مغزه و تراوایی پیش بینی شده و همچنین 0/98 = R2 بین شاخص منطقه جریانی محاسبه شده توسط اطلاعات مغزه و شاخص منطقه جریانی پیش بینی شده در ارتباط با داده های لاگ ارایه داد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله شناسایی و توالی یابی بخشی از ژن لینالول سینتاز در گیاه رز(

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله شناسایی و توالی یابی بخشی از ژن لینالول سینتاز در گیاه رز( Rosa hybrida) تحت word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شناسایی و توالی یابی بخشی از ژن لینالول سینتاز در گیاه رز( Rosa hybrida) تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شناسایی و توالی یابی بخشی از ژن لینالول سینتاز در گیاه رز( Rosa hybrida) تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شناسایی و توالی یابی بخشی از ژن لینالول سینتاز در گیاه رز( Rosa hybrida) تحت word :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
تعداد صفحات: 5
نویسنده(ها):
مریم دوستی – دانشجویی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
مجید طالبی – استادیارگروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
بدرالدین ابراهیم سید طباطبایی – استاد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده:
مونوترپن ها دسته ای ازترپنوئید ها هستندکه در گیاهان تولید می شوند و در صنایع غذایی بهداشتی به عنوان مواد معطر کاربرد فراوان دارند. لینالول یک مونوترپن طبیعی با بوی معطراست که نقش اساسی در عطر گل وگیاهان معطر دارد.رز از جمله گیاهان معطربا ارزش اقتصادی بالا در صنعت تولید عطرواسانس است. بنابراین شناسایی ژن لینالول سینتاز در گیاه رز گامی مهم تلقی می گردد. بدین منظور آغازگرهایی از روی توالی ژن لینالول سینتاز در گونه Rosa rugosa طراحی و سنتز شدند. قطعات ژنی تکثیرشده در PCR با استفاده از این جفت آغازگرها در ناقل مناسب همسانه سازی و سپس تعیین توالی شدند. مطالعه توالی نوکلئوتیدی حاصل منجر به شناسایی قسمتی از ژن لینالول سینتاز در گونه Rosa hybrida گردید. نتایج حاصل از هم ردیفی توالی مذکور با ژن لینالول سینتاز در گونه R. rugosa حاکی از شباهت 96 درصدی توالی دوگونه است. بررسی رابطه فیلوژنی لینالول سینتاز در این گونه و سایر گیاهان حاوی این ژن بیان کننده شباهت بسیار بالای این ژن در گیاهان خانواده گل سرخیان است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله انتخاب مدلهای سینتیکی مناسب برای بررسی رشد و تولید محصول د

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله انتخاب مدلهای سینتیکی مناسب برای بررسی رشد و تولید محصول در استرپتومایسسها تحت word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله انتخاب مدلهای سینتیکی مناسب برای بررسی رشد و تولید محصول در استرپتومایسسها تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انتخاب مدلهای سینتیکی مناسب برای بررسی رشد و تولید محصول در استرپتومایسسها تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله انتخاب مدلهای سینتیکی مناسب برای بررسی رشد و تولید محصول در استرپتومایسسها تحت word :

سال انتشار: 1383

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: 11

نویسنده(ها):

رضا عبدی – کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ای
فرشته نعیم‌پور – عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده:

بر اساس مرفولوژی استرپتومایسسها در محیط کشت غوطه ور مدلهای سینتیکی غیر ساختاری Contois و Logistic برای بررسی رشد آنها انتخاب شدن د. پارامترهای این مدلها از شکل انتگرال گیری شده آنها و به کمکرگراسیون غیر خطی به دست آمده است. این مدلها برای بررسی رشد سه گونه استرپتومایسس S. ،S. noursei : S. tenda ،spp6621بکار رفته اند. نتایج نشان داده است که مدل سینتیکی Logisticبه دلیل آنکه می تواند فازسکون استرپتومایسسها را بررسی نماید مناسب تر از مدلContoisمی باشد. مدلهای تولید محصولات آنها (آنتیبیوتیکها) نیز بر اساس مدلتعیین شده اند . این مدلها برای بررسی تولید آنتی بیوتیکهایLogistic، Nystatin Nikkomycin و Cephamycin c که محصولات این گونه های استرپتومایسس می باشند بکار رفته اند. در این موردنیز انطباق خوبی بین مدلهای سینیکی و داده های آزمایشگاهی وجود داشته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد نکات طراحی سیستم مالتی مدیا تحت word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحقیق در مورد نکات طراحی سیستم مالتی مدیا تحت word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد نکات طراحی سیستم مالتی مدیا تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد نکات طراحی سیستم مالتی مدیا تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد نکات طراحی سیستم مالتی مدیا تحت word :

نکات طراحی سیستم مالتی مدیا

نکاتی که در طراحی در یک سیستم مالتی مدیا باید در نظر بگیریم
1) eye flow رنگ بندی و تکنیکهایی که موجب جلب توجه می شوند. (در مورد ترتیب ارائه اطلاعات بحث می کند)

2) vsal Appeal (جنبه های دیداری ) کلا ساختار چگونه طراحی شود که مطالب به چه ترتیبی جلب نظر داشته باشد .
3) consistency (پایداری یا ثبات سیستم ) سیستم اطلاعات چند رسانه ای طوری طراحی شود که تغییر platfrom موقعیت نمایش ابزارهای نمایش و یا هر شرایط دیگری تغییری در ترتیب دلخواه ارائه اطلاعات ایجاد کند.

انواع فایلهای گرافیکی :
از لحاظ فرمول دلخواه ذخیره سازی
1- فایهای Bitmap یا نقطه ای فایلهایی که در آنها رنگ و موقعیت رنگ فقط ذخیره می شود.
2- فایلهای Vectory یا برداری
رنگ و موقعیتی که می گوییم در مورد تصویری است که می خواهیم آنها ایجاد کنیم یا تصویر را باز کرده و آنرا توسط ابزار Digtizer فایل را به تصویر کامژیوتری تبدیل کنیم.
در Scanner با تاباندن رو به تصویر و برگشت نورهای بازتاب شده به سنسور رنگ تشخیص داده می شود.

DPI : تعداد نقاط در یک اینچ( DOT PER INCH)
وقتی DIP را بالا می بریم سرعت جابجایی سنسور رومیله ای که نور می تاباند کمتر شده به این ترتیب تعداد بیشتری از عکس خوانده می شود.

Pixele position
اگر قرار باشد مختصات به صورت Yو x ذخیره بشه برای هر Pixel باید مختصات را ذخیره کنیم ولی می توان تنها رنگ هر نقطه ذخیره کرد و نشانه ای برای رسیدن به آخر سطر وجود داشته باشد که نشان دهد این نقاط متعلق به کدام سطر تصویرند و تمام اطلاعات یک فایل لازم نیست که در خود فایل ذخیره شود. اطلاعات فشرده سازی در یک فایل ذخیره نمی شود‏ یعنی قسمتی مربوط به این است که اطلاعات چگونه و با چه کیفیتی در فایل ذخیره شوند و قسمت دیگر الگوریتم مربوط به این است که (decompressor) این فورمت است.

هنگامیکه که به نشانه گر برسد اطلاعات بعدی مربوط به سطر بعد می شود.
راه دیگر این است که ابعاد تصویر را ذخیره کنیم مثلا 640×480 را ذخیره کند و تنها اطلاعات رنگ تصویر را ذخیره کنید هرگاه به نقطه رسید یعنی اینکه به سطر بعدی می رود و همچنین مشخص می شود که این تصویر 640 سطر دارد.
اطلاعات یک فایل :
در تمام این فایلها از دو قسمت Data , Header تشکیل شده و Footer آگاهی مواقع وجود دارد و تنها یک علامت است که نشان دهنده آخر فایل است.
در Header چه چیزهایی ودارد
نام فایل – استاندارد ذخیره سازی (format) file size (در بعضی از هورهاوجود دارد)
file Atributes – زمان ایجاد فایل – آخرین زمان تغییر فایل و بازیابی فایل و چه کسی فایل را ایجاد کرده است.

Creator- modification Date- creation Date
اینها در فایل ذخیره نمی شوند تاریخ اینها تاریخ ذخیره سازی آن فایل دارد در دستگاه جدید است و اینها در جدول Fat ذخیره می شوند ( ) جدول تشخیص جای فایل
آدرس فایل : آدرس موقعیت شروع فایل در این قسمت ذخیره می شود ولی باد در نظر داشت که تمام اطلاعات یک فایل پشت سر هم ذخیره نمی شوند.

به هر لایه از Hard disk را یک Track می نامند که بخشی از آنرا Sector می نامند.
داخلی ترین Ttack , tracko است و خارجی ترین Track وtrackn-1 است.
Track های مختلف تعداد sector های مختلفی دارد ولی اندازه sector های روی هر track به یک اندازه است.
اطلاعالت فایل روی هارد گسسته ذخیره می شود.
اطلاعات در سرعت و تنوع زیادی روی Ram ذخیره و بازیابی می شود. وقتی یک فایل از RAM خارج شود فضای خالی در آب قسمت RAM باقی می ماند. حال اگر بخواهیم یک فایل را در RAM ذخیره کنیم اینکه بهترین مکان برای ذخیره اطلاعات در RAM کدام است آنرا سه الگوریتم زیر مشخص می کند.

Nextfit- Best Fit- First Fit
تنها بهترین جاگذاری در حافظه اصلی مهم نیست بلکه سرعت پیدا کردن آن موقعیت نیز مهم است . سیستم عامل جدولی دارد که قسمتهای خالی حافظه اصلی را ذخیره می کند .موقعیت و همه آنها را ذخیره می کند)

First fit: حجم فایل را در نظر می گیرد از اول جدول را می گردد و هر گاه یک فضای خالی به اندازه بزگتر مساوی حجم فایل را در نظر می گیرد از اول جدول را می گردد و هر گاه یک فضای خالی به اندازه بزگتر مساوی حجم فایل پیدا کرد‏‏، اطلاعات را در آن قسمت قرار می دهد (سریعترین روش است) مشکل این روش :Defrogmentation است (قطعه قطعه شدن حافظه اصلی)

Best fit: در جدول می گرده فضای خالی ای را پیدا می کند کوچکترین فضای بزرگتر مساوی با حجم فایل را پیدا می کند. این روش کمترین اتلاف حافظه را دارد. اگر بهینه سازی این رشو درست نباشد سرعت سیستم را خیلی پایین می آورد.
Size P
8k X
12 Y
25 Z
Free segments table: قطعات خالی حجم و آدرسشان در این جدول ذخیره می شود که باعث بالا رفتن سرعت جستجو می شود به این ترتیب جدول را بر اساس سایر فضای خالی مرتب کنید (sorting free segments) این مرتب سازی جدول زمان می برد و مرتب نمودن جدول برای پیدا شدن فضای خالی باز هم زمان می برد. بنابرای مرتب سازی جدول از بازه زمانی یا فرکانس .
دلایل مرتب سازی :
در ابتدا که کامپیوتر را روشن می کنیم جدول بصورت مقابل نمی باشد چون مقداری از فضا در اختیار سیستم عامل قرار می گیرد و همچنین نرم افزارهایی که بعد از روشن شدن کامپیوتر خود به خود اجرا می شوند.

در ابتدا یک سری اطلاعات که مربوط به سخت افزار کامپیوتر از رو Bios یا epros روی حافظه اصلی می شوند بعد که سیستم عامل Local شدن جدول free-segments table ایجاد نمی شود.

در مورد چستچوی مهمترین مهمترین فضا در Bestfit به این ترتیب عمل می کند که مثلا اگر حجم فایل 11kb باشد از ابتدای جدول می گردد می بیند 1kb فضا اضافه دارد آنرا ذخیره می کند سپس با 25kb و 14k فضای خالی اختلاف دارد پس آنرا رد می کند و به همین ترتیب کل جدول را مقایسه می کند و اگر فضایی پیدا کند که آن کمتر از 11c باشد آنرا جایگزین می کند در غیر این صورت همان فضای 12k با اتنخاب می کند.

به این دلیل کل جدول را می گردد چون احتمال دارد که در آن زمان جدول هنوز مرتب نشده باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی اثر آلومینیوم سولفات (آلوم) در جداسازی ذرات معلق از

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی اثر آلومینیوم سولفات (آلوم) در جداسازی ذرات معلق از پساب نمکزدایی گچساران 2 تحت word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر آلومینیوم سولفات (آلوم) در جداسازی ذرات معلق از پساب نمکزدایی گچساران 2 تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر آلومینیوم سولفات (آلوم) در جداسازی ذرات معلق از پساب نمکزدایی گچساران 2 تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر آلومینیوم سولفات (آلوم) در جداسازی ذرات معلق از پساب نمکزدایی گچساران 2 تحت word :

چکیده

پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست در آزمایشگاه مرکزی اداره ی شیمیایی نفت و گاز گچساران به انجام رسیده است. هدف این تحقیق تاثیر ماده منعقد کننده سولفات آلومینیوم در حدف جامدات معلق، کدورت، روغن و COD از پساب بوده و در بهار 1392 انجام شده است. آزمایش بر مبنای متغیر غلظت ماده منعقد کننده آلوم 5)، 10، 15، 20، ( 30 میلی گرم در لیتر و یک نمونه فاقد ماده منعقد کننده انتخاب شد و از آنیونیک پلی الکترولیت به عنوان کمک کمنعقد کننده استفاده گردید.. نمونه ها پس از آماده سازی در دستگاه جارتست به منظور اختلاط سریع و کند به ترتیب با شدت 100و 40 دور در دقیقه برای مدت 2و 30 دقیقه به ترتیب انجام شد، سپس نمونه ها به مدت 30 دقیقه به منظور ته نشینی در شرایط سکون قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد غلظت بهینه سولفات آلومنیوم برای حذف کدورت، کل جامدات معلق، روغن و COD به ترتیب 30، 30،30 و 20میلی گرم بر لیتر با بازده ی حذفی 80، 86/4، 86/5 و 30/4 درصدی ثبت گردید. لذا با توجه به نتایج استفاده از سولفات آلومینیوم بهترین نتیجه را در حذف روغن و کل جامدات معلق از پساب دارد و می توان استفاده از آلوم را در مقیاس تجاری پیشنهاد داد.

واژه های کلیدی: آلومینیوم سولفات، انعقاد، حذف کدورت، روغن، TSS، COD

-1 مقدمه

یکی از نگرانی های جوامع امروزی مسئله کمیت و کیفیت فاضلاب های صنعتی است و با توجه به توسعه جوامع و پیشرفت زمان و توسعه بخش صنعت میزان تولید فاضلاب های صنعتی نیز رو به افزایش است (میران زاده و محوی،1381 و .(2 با توجه به محدود بودن منابع آب و گسترش روز افزون واحد های صنعتی، گسترش فاضلاب های صنعتی وآلوده شدن منابع آب یکی از معضلات اجتماعی- اقتصادی روز به حساب می آید .در این راستا، فاضلاب های حاصل از کارخانه ها و مراکز تولیدی نیز به دلیل دارا بودن ترکیبات متفاوت در مقادیر مختلف مشکلاتی را در تصفیه فاضلاب ایجاد می کند (مستاجران و همکاران ،1385 و .(38 در ایران صنعت نفت یکی از مهم ترین صنایع است. با این حال، حجم زیادی از فاضلاب در طول فرآیند تولید می شود. با دقت نظر به اتکای اقتصاد ایران بر درآمد حاصل از نفت، فعالیت های شرکت های نفتی در ایران، روز به روز گسترش یافته و متعاقبا با گسترش فعالیت ها، بر میز ان پسماندهای آن اضافه خواهد شد. نفت، پس از استخراج، ناخالصی های گوناگونی به همراه دارد که جهت حذف یا تقلیل آن ها، باید اقداماتی انجام بگیرد. نمک موجود در نفت در عملیات فرآوری مشکلاتی مانند: رسوب، گرفتگی، کاهش نرخ انتقال حرارت در مبدل ها، افزایش دمای لوله های گرم کن گرفتگی در سینی های برج، خورندگی و مسمویت کاتالیزور1 به خاطر وجود ترکیبات فلزی را ایجاد می کند. استاندارد میزان نمک موجود در نفت کمتر از 2PPB 20- 10 برای حمل و نقل، نگه داری و یا عبور در خطوط لوله می باشد. این نمک به همراه آب در واحد نمکزدایی جدا می شود که پساب این واحد حاوی ترکیبات نفتی، املاح و ذرات جامد می باشد (پور ابتهاج، .(1390 یکی از مشکلات صنایع شیمیایی وجود پساب های حاوی مواد امولسیون شده نفتی است که این پساب ها محیط زیست را به شدت آلوده می کنند. از جمله عوارض ورود مواد آلاینده شیمیایی به چرخه غذایی انسان احتمال بروز صدمات کلیوی، گوارشی، استخوانی، خونی، اختلالات هورمونی و تولید مثلی را به همراه خواهد داشت (میران زاده و محوی،1381 و .(2 مواد منعقد کننده شامل موادی هستند که جهت ناپایدار سازی ذرات و چسباندن آنها به یکدیگر استفاده می شوند فرآیند انعقاد به بهتر شدن کسر کلوییدی کمک می کند که نقش مهمی در ته نشینی دارد .(Abdessemed et al,2002 and 344) قدرت انعقاد بالا، انعقاد کنندگی در گستره pH وسیع و همچنین مناسب بودن قیمت از خواص یک منعقد کننده خوب می باشد. علاوه بر این می توان از کمک منعقد کننده ها، CO2 محلول، دور همزنهای مورد استفاده در عملیات انعقاد از عوامل مؤثر انعقاد نام برد (عمارلویی، .(1377

سولفات آلومینیوم با فرمول شیمیایی 4)3
(SO 2 Al یا3
S
12
O
2
Al
، یک
ترکیب شیمیایی با شناسه 24850 است. که جرم

مولی آن 342 15 گرم بر مول میباشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد
بلوری سفید است. نام تجاری آن آلوم یا زاج سفید

میباشد. سولفات آلومینیوم با اضافه کردن به آب یا بیکربنات کلسیم2 و آب واکنش داده و هیدروکسید آلومینیوم3 ایجاد میکند که هیدروکسید آلومینیوم، مرکزی برای تجمع موادکلوئیدی بدون بار شده و لختههای درشتتر ایجاد میکند. در صورت ناکافی بودن قلیائیت4 محیط برای ایجاد هیدروکسد آلومینیوم، از آب آهک5 و کربنات سدیم6 استفاده می شود. چون H + مانع تشکیل هیدروکسید آلومینیوم میشود (عمارلویی،.(1377 آلوم در حال حاضر به طور وسیعی به عنوان یک منعقد کننده به خاطر هزینه پایین و کاربری بالا در تصفیه آب و فاضلاب با مشخصات مختلف استفاده می شود .(Bina et al,2009 and 40) کمک منعقد کننده ها با ایجاد پل بین ذرات ریز لخته حاصل از کار منعقد کننده ها، آنها را به صورت لخته های درشت و سنگین در آورده، عمل ته نشینی را سرعت می بخشند. همچنین محدوده pH بهینه را گسترش داده، مقدار مصرف ماده منعقد کننده را کاهش می دهند. هدف از اضافه کردن مواد کمک منعقد کننده افزایش دانسیته ذرات به هم چسبیده و کمک به ته نشینی سریعتر آنها است

.بطور معمول نمک های فلزی نظیر سولفات آلومینیوم، سولفات فریک، سولفات فرو، کلرید فریک و پلی آلومینیوم کلراید3 به عنوان منعقد کننده و ترکیباتی نظیر کربنات سدیم، بنتونیت4، سیلیکات سدیم5 (سیلس فعال) و انواع پلی الکترولیت های کاتیونی، آنیونی و غیر یونی به عنوان کمک منعقد کننده در تصفیه آب جهت حذف کدورت مورد استفاده قرار می گیرند (میرزایی و همکاران،1390و .(268

چون عملیات تصفیه در تصفیه خانه های فاضلاب برای حذف کافی نیستند در نتیجه فاضلابها بدون تصفیه ناکافی وارد آبهای پذیرنده می شوند که به نوبه خود باعث آلودگی محیط زیست و در نتیجه آسیب به بهداشت عمومی می گردند و حتی ممکن است وارد رودخانه ها و در یاچه ها شده و سبب به خطر انداختن زندگی آبزیان شوند (پور ابتهاج،.(1390 (میران زاده و مصطفایی، (1386 گزارش کردند که با استفاده از چهار نوع منعقد کننده شامل آلوم، سولفات فریک، کلرو فریک و آهک بهترین کارایی مواد منعقد کننده در دوز 20 میلی گرم در لیتر بدست آمد. بر اساس نتایج دوز20 میلی گرم در لیتر غلظت مواد معلق در پساب برای چهار نوع ماده منعقد کننده شامل آلوم، سولفات فریک، کلرور فریک و آهک از 215 میلی گرم در لیتر به ترتیب به 39/9 ، 11/8، 19/3 و 23/6 میلی گرم در لیتر و میزان کدورت نیز از 189 NTU به 39/3 ، 14/9 ، 21/3 و 27/4 کاهش یافت و در بین چهار منعقد کننده مورد آزمایش بهترین کارایی مربوط به سولفات فریک می باشد. همچنین (Liu et al,2001) نشان دادند که توسط فرآیند انعقاد، لخته سازی با دو ماده منعقد کننده آلوم و کلرورفریک با دوز 90 تا 100 میلی گرم در لیتر ماده منعقد کننده در پساب، COD %55 و % 90 تا TSS %100حذف شده است .مطالعه حاضر با هدف بررسی و ارزیابی کارایی استفاده ازسولفات آلومنیم به عنوان ماده منعقد کننده در حذف کدورت، روغن و جامدات معلق در پساب نمکزذایی به انجام رسید.

-2 مواد و روشها

این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست در سال 1392 در آزمایشگاه کارخانه نمکزدایی گچساران واحد 2 شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران به منظور کارای منعقد کننده سولفات الومینیم در حذف کل جامدات معلق ، کدورت ، روغن و اکسیژن خواهی شیمیایی صورت پذیرفت. پس از تعیین محدوه مطالعاتی بر اساس نقشه های موجود محل نمونه برداری پساب مشخص گردید. محل جریان خروجی پساب از واحد نمکزدایی انتخاب گردید. در تحقیق حاضر ابتدا از مواد منعقد کننده و کمک منعقد کننده آنیونیک پلی الکترولیت محلول مورد نیاز (یک هزارم) تهیه می گردد سپس نمونه گیری از پساب انجام گرفته و در دمای آزمایشگاه مقدار 5 ،15 ،10، 20و 30 میلی گرم در لیتر از ماده منعقد کننده را در 5 بشر با ظرفیت یک لیتر که هر یک حاوی 400 میلی لیتر پساب بوده ریخته و نمونه ششم هم به عنوان شاهد انتخاب می گردد. ابتدا دستگاه جارتست با دور حداکثر 100 دور در دقیقه بمدت دو دقیقه در سرویس قرارا داده می شود و سپس مقدار 2 میلی گرم در لیتر ماده کمک منعقد کننده آنیونیک پلی الکترولیت اضافه می گردد و بمدت 30 دقیقه در دور 40 دور در دقیقه عملیات فوق ادامه پیدا خواهد کرد. پس از اختلاط آرام نمونه بمدت 30 دقیقه جهت ته نشینی در شرایط سکون نگه داشته می شود. سپس از قسمت صاف شده 100 میلی لیتر برداشته و آزمایشهای اندازه گیری میزان روغن ،کدورت و کل جامدات معلق انجام گرفت. pH به روش الکترومتری ، تعیین کدورت به روش تفرق سنجی (فتومتری) و با دستگاه Mi-415 (تربیدومتر پرتابل) کدورت سنج، جامدات معلق به روش فتومتری با دستگاه (اسپکتروفتومتر) Dr-5000 و تست روغن با اضافه کردن 20 سی سی کلروغرم به روش فتومتری با دستگاه اسپکترو فیک اندازه گیری شد. در نهایت تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و در سطح معنی دار(3 0/05)0/05 و رسم نمودار در Excel 2010 صورت گرفت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   131   132   133   134   135   >>   >