سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله در مورد حجاب فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد حجاب فایل ورد (word) دارای 90 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد حجاب فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد حجاب فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد حجاب فایل ورد (word) :

حجاب

فصل اول
کـلیـات

مقدمه:
یکی از عمده ترین مسایل کشورهای در حال گذار، دگرگونی معانی، ارزش ها و عقاید مشترک حاکم بر این جوامع است.نتیجه تغییر این عقاید مشترک که کارکرد انسجام را در نظام اجتماعی بر عهده دارند ایجاد نوعی چند گونگی و تکثر در لایه های زیرین و درون ذهنی افراد است. اگرچه تکثر به خودی خود امری نامطلوب محسوب نمی گردد اما مسئله از آنجایی آغاز می شود که این چند گونگی در باورها و عقاید و لایه های درون ذهنی افراد صورت پذیرد و دیگر هیچ اصل و تعریف واحدی وجود نداشته باشد که این باورهای مختلف حول آن نظام یابند. در این هنگام است که جامعه

عرصه بروز نگرش‌ها و کنش‌های مختلف و متفاوت و حتی گاه متناقض گشته و انسجام و یگانگی نظام اجتماعی دست خوش چالش های جدی و مهمی می گردد.
اصل «حجاب» برای زنان که در جوامع اسلامی مطرح است از جمله همین ارزش‌ها و عقایدی است که از دیرباز در جامعه ما وجود داشته و در دوره‌های مختلف تاریخی به صورت‌های مختلفی بروز و ظهور کرده است.

بیان مسئله:
توجه به اخبار روزنامه‌ها و صدا و سیما و همینطور مشاهدات معمولی و روزمره بیانگر این امر است که پوشش دختران و زنان ایرانی مخصوصاً در دهه‌های اخیر نسبت به آنچه که در نسخ دینی موجود است، دچار تحول و دگرگونی شده است؛ هم اکنون نیز این امر از حیث آنکه به عنوان یکه «مسئله» یاد می‌شود مورد توجه محافل گوناگونی واقع شده و سعی در چاره جویی برای آن می شود.

آنچه که در قرآن به عنوان مهم‌ترین منبع دینی آورده شده صورتی کلی است که جزئیات آن توسط مفسرین، مراجع و صاحبنظران به گونه‌های نسبتاً متفاوتی عملیاتی و بیان گردیده است. اگرچه غالب این تعاریف بر حداقل پوشش (یعنی پوشیدگی همه بدن به جز چهره و دستها از مچ به پایین) اتفاق نظر دارند، اما به نظر می‌رسد در عمل این تعاریف کمتر در ظاهر افراد دیده می‌شود.
از آنجایی که دیدگاه‌ها و نگرش افراد درباره موضوعات مقدمه‌ای بر کنش آنها محسوب می‌گردد؛ لذا یافتن پاسخ این پرسش که افراد جامعه چه تعریفی از واژه «باحجاب» دارند می‌تواند گام مو

ثری در این مسیر باشد.
حال سوالی که در این تحقیق بدان پرداخته خواهد شد این است که اولاً : «تعریف تحلیلی افراد تا چه میزان به تعریف اسمی واژه «با حجاب» نزدیک است؟

ثانیاً: «افراد در عمل تا چه میزان به تعریف اسمی واژه «باحجاب» نزدیک می شوند؟»
اهمیت مسئله:
قدر مسلم تفاوت تعاریف قراردادی و تحلیلی افراد از واژه «باحجاب» دو گونه مسئله رابرای ما متصور می‌سازد:
اول اینکه تعاریف دینی موجود از واژه «باحجاب» همگی قابل اجرا و مناسب بوده اما نظام اجتماعی و فرهنگی جامعه، طی مراحل جامعه‌پذیری افراد به درستی نتوانسته این تعاریف را در میان افراد درونی سازد. و یا نظام هنجارساز جامعه دارای عملکرد ضعیفی بوده است به گونه‌ای که سایر منابع هنجارساز (داخلی یا خارجی) دست به هنجارسازی و ارایه تعاریف جایگزین در این باره زده‌اند.
دوم اینکه این تعاریف قراردادی و دینی آن طور که باید و شاید مطابق ضرورت‌ها و نیازمندی‌های زمان و مکان از متون دینی استخراج نشده و لذا افراد، خود، دست به تغییراتی در این تعاریف زده‌اند تا آن را با شرایط روز خود منطبق سازند.
هریک از مفروضات بیان شده که درست باشد نیازمند بکارگیری تدابیر مناسب در جهت همسان‌سازی نظام کنش افراد و نظام هنجاری جامعه می باشد تا شاهد کاهش انسجام و یگانگی در جامعه نباشیم.
اهداف تحقیق:
هدف از انجام این تحقیق که با دو روش “اسنادی” و پیمایشی صورت می پذیرد یافتن پاسخ‌هایی مناسب به سوالات تحقیق است. همچنین یافتن این پاسخ‌ها می‌تواند ما را در رسیدن، نگاهی واقع بینانه نسبت به بخشی از مسئله اجتماعی «بدحجابی» یاری دهد.

تعریف مفاهیم:
تعریف اسمی: تعریف اسمی تعریفی است که طی آن معنی یک واژه به وسیله صفات مشخصی به طور قراردادی تعیین گردد. (رفیع پور، کندوکاو‌ها وپنداشته‌ها)
این تعاریف قراردادی است و به همین دلیل چیزی درباره واقعیت بیان نمی کند و لذا نه در

ست هستند و نه غلط.‌(همان)
تعریف تحلیلی: گاهی لازم است معانی واژه‌های مورد استفاده (مثلاً در یک پرسشنامه) را قبلاً بررسی کرده و معانی معمول آن واژه‌ها را در گروه یا جامعه مورد نظر تعیین نمود. اینگونه بررسی و تعیین معانی را “همپل”، «تحلیل معنی» و اوپ ، «تعریف تحلیلی» می نامد و تفاوت آن با

تعریف اسمی در این است که تحلیل معنی یا تعریف تحلیلی یک امر قراردادی نیست بلکه یک امر تحقیقی است. یعنی به صورت تجربی بررسی می‌شود که فلان واژه در بین افراد یک جامعه‌ دارای چه معنی یا معانی است و لذا در تعریف تحلیلی برعکس تعریف اسمی درباره یک امر واقع (واقعیت) صحبت می شود. (همان)
تعریف اسمی واژه «با حجاب»: دکتر مطهری در کتاب حجاب خود پس از بررسی آیات و روایات و تفاسیر گوناگون به این تعریف می رسد: «برای زن پوشانیدن چهره و دست‌ها تا مچ واجب نیست. حتی آشکار بودن آرایش‌های عادی و معمولی که در این قسمت‌ها وجود دارد نظیر سورمه و خضاب که معمولاً زن از آنها خالی نیست و پاک کردن آنها یک عمل فوق‌العاده به شمار می‌رود نیز مانعی ندارد». پس «با حجاب» بودن یعنی مطابقت با این ویژگی‌ها.
تعریف تحلیلی واژه «با حجاب» : این تعریف شامل آن تعریفی می‌شود که افراد جامعه آماری به صورت نظری آن را عنوان می کنند و همینطور در عمل آن را انجام می‌دهند.

فصل دوم
پیشینه تحقیق

در این فصل تلاش می‌شود تا حاصل تحقیقات انجام شده در رابطه با این موضوع که تاکنون انجام شده و نتایج آن قابل استفاده و رهگشا در انجام این تحقیق می‌باشد گردآوری و ارایه ‌گردد:
پژوهشی در مجموعه WVS (پیمایش ارزش‌های جهانی) توسط “منصور معدل” از دانشگاه میشیگان و «آزادارمکی» از دانشگاه تهران انجام شده است.
در این پیمایش با نمونه‌هایی که از سه کشور «مصر» ، «ایران» و «اردن» گرفته شده است به باورهای دینی دینداری، هویت ملی و ایستارها نسبت به فرهنگ غرب، خانواده و روابط جنسیتی تحلیل و مقایسه شده است.
نتیجه اصلی که ایشان از تحقیق خود می‌گیرند این است که «ماهیت رژیم حاکم» یک عامل مهم برای اختلاف جهان بینی مردم این سه کشور است. بین این سه کشور حکومت ایران، «حکومت تئوکراسی» و «دین سالاری» است. حکومت‌های مصر و اردن و خصوصاً حکومت مصر، سکولار است. به جهت اینکه این حکومت‌ها در درجات متفاوتی از اقتدار طلبی هستند، گروه‌های مخالف بیانات فرهنگی خود را در واکنش به جهت گیری‌های فرهنگی رژیم‌هایشان تنظیم می کنند. به

همین علت در ایران جایی که جامعه تحت تسلط رژیم کاملاً دینی اداره شده است مردم کمتر دینی. کمتر ضد غرب، بیشتر سکولار و بیشتر هوادار ارزش‌های مدرنیسم هستند تا مردم مصر و اردن که حکومتشان سکولار و به طور قطعی هوادار غرب است.
پژوهشگران مذکور معتقدند یافته‌های تجربی آنها با پژوهش‌های تاریخی موجود همخوانی دارد. شواهد تاریخی متعدد حاکی از آن است که جهت‌گیری‌ها و خط مشی‌های فرهنگی دولت نقش تعیین‌کننده‌ای در روند فرهنگی جامعه دارد.
ایشان موارد مختلفی را از تاریخ کشورهای اسلامی ذکر می‌کنند که در آنها مداخله فرهنگی حکومت‌های سکولار با ایدئولوژی تهاجمی، سبب سیاسی شدن دین و شکل‌گیری بنیادگرایی اسلامی شده است.
تحقیق مورد بحث علاوه بر نتایجی در مورد اختلاف جهان بینی مردم این سه کشور اسلامی به نتایجی هم در مورد اختلاف جهان بینی مردم در هر یک از این سه کشور می‌رسد. در این مورد نتایج به دست آمده حاکی از آن است که عوامل تعیین کننده عبارتند از: تنوعی از صفات اجتماعی پاسخگو مانند پایگاه اجتماعی، اقتصادی، جنس و سن و تحصیلات؛ که سن و تحصیلات نشانه‌های خوبی برای راستای تغییر فرهنگی هستند.
در عین حال تحصیلات اثر قابل ملاحظه‌تری روی دیدگاه‌های فردی دارد. تأثیر متغیر سن و تحصی

لات در این سه کشور یکسان نیست. در ایران پاسخگویان جوان‌تر و دارای تحصیلات بالاتر بیشتر ملی‌گرا بیشتر سکولار و کمتر دینی هستند. در مصر و اردن این اثرات (تأثیر سن و تحصیلات روی دین) قابل توجه و مشخص نیست. جالب است که در هر سه کشور سطح تحصیلات با اعتماد به مسجد و اعتماد به دولت رابطه معکوس دارد.
پژوهشگران با قدری احتیاط نتیجه می‌گیرند که معنی این رابطه منفی در ایران سکولاریسم بیشتر و دینداری کمتر است ولی در اردن و مصر تلاش دینی بیشتر را می‌فهماند.

خانواده، دانشگاه و جامعه پذیری دینی: (طالبان 1378)

محقق می‌خواهد به این سوال پاسخ دهد که آیا تأثیر تحصیلات تنها بر افراد تحصیل کرده است یا اینکه دامنه نفوذ آن به فرزندان آن‌ها نیز کشیده خواهد شد؟
نتایج تجربی بیانگر آن است که دینداری فرزندان خانواده‌های تحصیل کرده به نسبت دیگران از میزان ضعیف‌تری برخوردار است. ولی در هر صورت متوسط دینداری در جامعه ایران بالا و نزد این خانوارها هم بالاتر از متوسط مقیاس دینداری بوده است.

دانشگاه ، دین، سیاست : (رجب‌زاده، 1379 200-183)

این پژوهش می‌کوشد به این سوال اساسی پاسخ گوید که باورها و ارزش‌های دین در این روایات رسمی و سنتی آن تحت تأثیر فرهنگ دانشگاه چه سمت و سویی پیدا می‌کنند؟ و در جریان این چالش چه باورها و ارزش‌هایی به عنوان راه حل چالش مورد پذیرش افراد قرار می‌گیرد یا قابلیت پذیرش بیشتری می‌یابند؟
در باب دین ورزی در این تحقیق مولفه‌های گوناگونی مورد توجه قرار گرفته است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: «راه شناخت خدا» ، «جهان بینی»، «نگاه افراد به دین» (سنتی، تجربه درونی، مادی گرایانه، عقل گرایانه). «تلقی افراد از کارکرد معرفت شناختی دین»، «جایگاه روحانیت در دین» ، «مناسک گرایی» ، «تکثرگرایی»، «تفسیرپذیری سکولاریزاسیون».
ابعاد دین در این پژوهش براساس مولفه‌هایی نوع بندی شده که در ارتباط با بحث ارزش‌ها و باورهای علم قرار می‌گیرند. برخی از مهم‌ترین یافته‌های این پژوهش را به این شرح می‌توان خلاصه کرد:
– پاسخگویان به تعدد راه‌های شناخت معتقدند.
– دانشجویانی که از پایگاه اجتماعی اقتصادی بالاتری برخوردارند نظر منفی‌تری نسبت به دین سنتی دارند.
– گرایش به سوی مخالفت با نقش سنتی روحانیت و ملازمه آن با دین در دانشجویان مشهود است. و نوعی کاهش باور به مرجعیت روحانیت در شناخت دین وجود دارد.
– قبول و موافقت با تکثرگرایی، گرایش کلی جمعیت است و روابط بین متغیرها حاکی از دخالت عوامل درون دانشگاهی و روابط ضعیف با عوامل فرا دانشگاهی است.
– در خصوص مناسک گرایی در دین، همانند تلقی سنتی از دین و نگاه به مرجعیت روحانیت نوعی قطب بندی در سطح افراد دانشگاهی (اجتماعی) محسوس است. در این رابطه متغیرهای «پایگاه اقتصادی- اجتماعی» افراد «سطح توسعه یافتگی» منطقه زندگی افراد نقش اساسی دارند. (همان 203-92)
فعالیت‌های مذهبی:
در تحقیقاتی که در ذیل عنوان کلی فوق و یا به عنوان جزیی از یک مفهوم کلی‌تر در سال‌های اخیر صورت پذیرفته نکته مهمی مشاهده می‌شود، در مورد عرصه مناسکی دین به خصوص مناسکی که بخش زیادی از آن جنبه جمعی دارد و با تعامل و پیوند با دیگران همراه است، تعاملات و پیوندهایی که در خلال آن اجتماع دینی تداوم می‌یابد با این واقعیت جدید در جامعه ایران مواجه می‌شویم که نوعی تحول از سمت دین و مناسک جمعی به سوی فردگرایی در دین مشهود است.

محقق پیش بینی می‌کند با رشد تجدد و افزایش سطح توسعه یافتگی عرصه دین فردی در بخش‌هایی از جامعه گسترش بیشتری یابد که با توجه به گسترش مولفه اصلی آن یعنی تحصیلات در سال‌های آتی انتظار توسعه بیشتر آن می‌رود. (رجب‌زاده، 1380)
در تحقیق دیگری که باعنوان «بررسی عوامل موثر بر رعایت حجاب دانش‌آموزان دختر دبیرستانی یزد» انجام شده است؛ کم بودن تعداد افراد خانواده، تربیت و تولد فرزندان در خانواده‌ عامل موثر بر رعایت حجاب نیستند. سن والدین و سطح تحصیلات پدران تأثیری در رعایت حجاب ندارد هرچند که سطح تحصیلات مادران موثر است. مادران خانه‌دار و بازنشسته دارای فرزندانی با رعایت حجاب می‌باشند و مادران شاغل در زمینه حفظ حجاب فرزندانشان موفقیت کمتری دارند:
– پیشرفت تحصیلی و احساس رضایت از وضع ظاهری در رعایت حجاب موثر است.

– برقراری رابطه گرم و صمیمی والدین با یکدیگر و با فرزندان در حفظ حجاب موثر است.
– وضع مطلوب اقتصادی خانواده، پایبندی خانواده به فرایض مذهبی، استفاده مادران از چادر مشکی و مقنعه به عنوان فاکتوری موثر در حفظ حجاب فرزندان می‌باشد.
– رعایت حجاب در دختران با حجاب با بینش و بصیرت و شناخت دلایل آن بوده است.
– تأثیر مدل‌های جدید لباس (مدل‌های جلف) در دختران بد‌حجاب بالا است.(جواد هدایتی 1383)
در مطالعه‌ای که سازگارنژاد در سال 72 در یکی از مدارس منطقه 8 تهران پیرامون حجاب انجام داده است، متغییر مورد مطالعه «تصور دانش آموز نسبت به حجاب» بوده است. طی این تحقیق از دانش آموزان سوال شده است که: “با این نظر که زن می‌تواند با هر لباس و پوشش که دوست دارد در خیابان ظاهر شود، مهم این است که قلبش پاک باشد» ؛ 1/55 درصد با این حرف کاملاً موافق با موافق بوده و 2/35 درصد نیز مخالف یا کاملاً مخالف بوده‌اند.

در مورد موی‌سر در امر حجاب عبارتی با این مضمون مطرح شده است: «بیرون بودن موی‌سر اززیر روسری، مقنعه یا چادر مانعی ندارد» ؛ 6/46 درصد با این عبارت کاملاً مخالف ، 3/21 درصد مخالف و 2/22 درصد موافق یا کاملاً موافق بوده‌اند.
نتیجه گیری:
یافته‌های این تحقیقات حاکی از آن است که :
ماهیت رژیم حاکم یک عامل مهم در اختلاف جهان‌بینی افراد است. همینطور تنوعی از صفات اجتماعی پاسخگو مانند پایگاه اجتماعی- اقتصادی، جنس، سن و تحصیلات نشانه‌های خوبی برای تعیین راستای تغییر فرهنگی هستند. و در عین حال تحصیلات اثر قابل ملاحظه‌تری روی

دیدگاه‌های فردی دارد.
همچنین نباید از یاد برد که در برخی از این تحقیقات مشخص شده که بین تحصیلات و دینداری رابطه معکوس وجود دارد. دانشجویانی که از پایگاه اجتماعی- اقتصادی بالاتری‌ برخوردارند نظر منفی‌تری نسبت به دین سنتی دارند.
قبول و موافقت با تکثرگرایی، گرایش کلی جمعیت است و روابط بین متغیرها حاکی از دخالت عوامل درون دانشگاهی و روابط ضعیف با عوامل فرا دانشگاهی است.
در میان این تحقیقات در جامعه ایران با این واقعیت مواجه می‌شویم که نوعی تحول از سمت دین و مناسک جمعی به سوی فردگرایی در دین مشهود است. و پیش‌بینی می‌شود با رشد تجدد و افزایش سطح توسعه یافتگی عرصه دین فردی در بخش‌هایی از جامعه گسترش بیشتری یابد که با توجه به گسترش مولفه اصلی آن یعنی تحصیلات در سال‌های آتی انتظار توسعه بیشتر آن می‌رود.
از بخشی از نتایج این تحقیقات در پایان نامه حاضر استفاده شده است. به این ترتیب که از تحقیق نخست ، تنوعی از صفات اجتماعی که به عنوان عوامل تعیین کننده در اختلاف جهان بینی مردم بیان گردیده به عنوان بخشی از متغیرهای به کار رفته در پایان نامه حاضر استفاده شده است.
همچنین از دومین تحقیق این پرسش گرفته شده است که آیا تحصیلات و شغل و جایگاه اجتماعی والدین بر تعریف فرزندان از واژه «باحجاب» موثر است؟ و از تحقیق بعدی این پرسش عنوان شده است که آیا تعریف افراد از واژه باحجاب تحت تأثیر فرهنگ دانشگاه و البته در میان رشته های تحصیلی گوناگون تغییر می کند؟

فصل سوم
چهارچوب نظری

پارادایم سکولاریزاسیون بروس:
(به نقل از مسعود سعیدی «سنجش نگرش سکولاریزاسیون در گروه سنی 20 تا 50 ساله مردم شهر مشهد در سال 84 و بررسی عوامل موثر براین نگرش» پایان نامه دوره کارشناسی ارشد)

 

بروس در فصل اول کتاب خود این پارادایم را مختصراً توصیف می‌کند و در بخش‌های بعد با مدارک و شواهد بیشتری بحث را تکمیل می کند و انتقالات وارد را نیز پاسخ می‌گوید.
وی ابتدا دو نکته را در مورد ارتباطات علی موجود در این پارادایم بیان می‌کند. می‌گوید: “من ادعا نمی‌کنم که هر کدام از این علت‌ها به تنهایی می‌تواند اثر نموده شده را به وجود آورد. بسیاری شرایط دیگر نیز لازم است… ثانیاً من ادعا نمی‌کنم که هر کدام از این علت‌ها (برای به وجود آمدن اثر خاص) همیشه لازم است… مانند ژاپن (که به سرمایه‌داری صنعتی تبدیل شد در حالی

که فرهنگ متفاوت با غرب دارد) یعنی این عوامل نه کافی هستند و نه لازم.
اصطلاحاتی که بروس برای پارادایم سکولاریزاسیون آورده تقریباً روشن است و مفهوم آن تفاوت چندانی با مفهوم رایج ندارد. فقط دو اصطلاح «بخشی سازی» (compoutmentalization) و «خصوصی سازی» (priuatization) قدری نیاز به توضیح دارد.
این دو اصطلاح مربوط به جنبه فردی سکولاریزاسیون می‌شوند و در واقع واکنش فرد را به فرآیندهایی مثل تفکیک و تکثیر بیان می‌کنند.
یک راه برای اینکه مومنین ایمانشان را با تنوع و تکثر فرهنگی و دینی آشتی دهند این است که یکپارچگی را در سطح بالاتری از انتزاع بازسازی کنند به این صورت که همه ادیان را به یک معنا یکسان در نظر بگیرند.
امکان دیگر- که با اولی سازگار نیست- این است که فرد ایمانش را به بخش خاصی از زندگی اجتماعی محدود نماید.
«برگر» و «لاکمن» در «ساخت اجتماعی واقعیت» نشان داده‌اند که تفکیک و تمایز که از ویژگی‌های مدرنیته است ما را ملزم می‌کند که نه در یک جهان واحد، بلکه در تعدادی از جهان‌ها زندگی کنیم که هر کدامشان ارزش‌ها و منطق خاص خودش را دارد. پس مقصود از «بخشی‌سازی» این است که فرد فقط در حیطه خاصی از زندگی اجتماعی تابع ایده و ارزش‌های دینی خود است.
خصوصی سازی نیز همراه بخشی سازی فرا می‌رسد یعنی این احساس و درک که حیطه دسترسی دین محدود می‌شود فقط به کسانی که آموزه‌های این یا آن دین را می‌پذیرند.
در مورد «آگاهی فن سالارانه» نیز مفهوم وی تفاوت اندکی با مفهوم مورد نظر هابرمالن دارد. مقصود بروس از این اصطلاح شیوه خاصی از اندیشه است که همراه علم و تکنولوژی مدرن به انسان‌ها تحمیل می‌شود.
در میان خصوصیات این شیوه «استیوبروس»، پیش فرض‌هایی بنیادی نهفته در علم و تکنولوژی را مطرح می‌کند. وی پارادایم پیشنهادی خود را در یک جمله این چنین خلاصه می‌کند:
«فردگرایی ، تکثر (تنوع) و برابری خواهی در یک زمینه لیبرال دموکراسی، اقتدار باورهای دینی راست کرد».
او در جای دیگر می‌گوید: «اگر در گزارش من از این تغییرات ابتکاری وجود داشته باشد، در تأکیدی است که بر تکثر و تنوع می‌کنم. در حالی که دیگران تبیین خود را برای افول دین با پیرایش حکومت به نحوه فزاینده بی‌طرف، شروع می‌کنند، من به علت این بی‌طرفی توجه می‌کنم.

تنوع فرهنگی ناشی از تعامل فرهنگ دینی متکثر با تفکیک ساختاری و اجتماعی، دین را از عرصه عمومی به عرصه خصوصی راند (و حکومتی بی طرف تأسیس نمود) و همراه دین هم ایده‌های دینی به جز ملایم‌ترین آنها نیز به حوزه خصوصی رانده شده … برداشته شدن حمایت از دین در سطح ساختار اجتماعی بر روانشناسی اجتماعی باور، تأثیری مشابه به جای می گذارد.
یقین‌های جزعی کلیسا و فرقه‌ جای خود را به اظهارات ملایم‌تر انجمن مذهبی و کیش می‌ده

د…
تأثیر سکولارکننده تکثر و تنوع به مقدار زیادی به فرهنگ برابری خواه جامعه دموکراتیک بستگی دارد؟
«استیوبروس» می‌گوید: که این نسبت غلط و رایج است که گمان می‌کنند پارادایم سکولاریزایسون به معنای پیش بینی الحاد و انکار خدا در همه افراد است: «من استدلال خواهم کرد که کاهش اهمیت اجتماعی دین، تعداد علاقه‌مندان به دین را کاهش می‌دهد. و این یک رابطه علمی است و نه فقط موضوعی برای تعریف. ولی حتی در نظریه رادریکال‌تر من این انتظار وجودندارد که دین ناپایدار خواهد شد.
من مشکلی نمی‌بینم در این که واژه‌ای برای توصیف فرآیندی به کار رود که فقط پایانی قطعی و معینی ندراد… سکولاریزاسیون می‌تواند به این معنی باشد: «حرکت و تحول به سوی کمتر دینی بودن».
دین در بعد فردی (دینداری)، در دنیای مدرن متأثر از تکثر و تنوع فرهنگی تحول می‌یابد. صورت‌های سنتی دین جای خود را به اشکال جدید می‌دهند. صنعتی شدن و شهرنشینی، اقوام و گروه‌های مذهبی و نژادهای مختلف را کنار هم جمع کرده. همین تنوع و تکثر فرهنگی فرآیند خصوصی‌سازی دین را به دنبال دارد. زیرا نمی‌توان در حوزه عمومی، هنجارها و ایده‌هایی را اعمال کرد که مورد توافق گروه‌های مختلف نیست. بنابراین دین به حوزه خصوصی راندده می‌شود دو دوست بی‌طرفی، اجتماع را براساس کلی‌ترین ارزش‌های مشترک اداره می‌کند.
پیامد دیگر تکثر فرهنگی، فردی شدن دین است. فردی شدن را می‌توان با بحث «وورتساخر» در مورد اجتماعی و فرهنگ پذیرشدن، توضیح داد.
وی می‌گوید شخص در برخورد با هنجارهای متفاوت و متناقض و ایده‌ها و اندیشه‌های ناهمخوان دچار تزلزل می‌شود و این تزلزل، تلاش در جهت تعادل دوباره را بر می‌انگیزد.

این دوباره متعادل شدن نوعی تفسیر شرایط است که به شخصیت شناخت می‌دهد و آن را نسبت به دو هنجار یا ایده ناهمخوان به طور نسبی مرزی (مارجینالیزه) می‌کند و به آن هویتی بالنبه مستقل می‌دهد.
«وورتساخر» کل فرآیند متزلزل شدن‌ها و دوباره متعادل شدن‌ها در طول زندگی را فرآیند شخصی شد (پرسونالیزاسیون) می‌نامد که همان دست‌یابی به هویت مستقل است.(حیدری بیگوند، 1380 ، 8 –107)

فردی شدن دین نیز مصداقی از همین فراگرد است. شخص در محیط متکثر دینی و در برخورد با مذاهب و نظام‌های فکری و ارزشی متنوع نسبت به آنچه خود دارد مرزی می‌شود و می‌تواند از بیرون و با دیدی انتقادی‌تر به آنچه خود و دیگران دارند نگاه کند و به نحوی مستقل‌تر از گذشته به انتخاب یا انتقاد و حتی نوآوری دست یازد.
واضح است که خصوصی شدن و فردی شدن دین، صورت‌ها و اشکال بدیعی از دینداری می‌آفریند. این مقدار مورد توافق همه نظریه پردازان جامعه شناس است. اختلاف در این است که موافقان سکولاریزاسیون می‌گویند که تکثر دینی، اقتدار و عینیت باورهای دینی را سست می‌کند و دین را به موضوعی کم اهمیت برای انتخاب و ترجیح در حد کالاها و اقلام مصرفی تبدیل می‌نماید. دین محدود شده به عرصه خصوصی تحت تأثیر شکنندگی و بی‌ثباتی عرصه خصوصی قرار می‌گیرد.
اما مخالفان فرآیند سکولاریزاسیون می‌گویند که دین چون برخی نیازهای اساسی بشر را برآورده می‌سازد بی‌اهمیت نمی‌شود. اگر صورتی از دین یا سازمان دینی آن نیاز‌ها را رفع نکند صورت‌ها یا اشکال دیگری از دین به وجود می آیند تا این وظیفه را انجام دهند. بنابراین تقاضا برای دین همیشه وجود دارد. آنچه مهم است شیوه عرضه دین است.
در یک محیط متکثر دینی بازار رقابتی مبین ادیان و مذاهب و قرائت‌های مختلف به وجود می‌آید و همه مذاهب در بدست آوردن اعضای مومن و ثابت و تقویت مشارکت دینی مردم به رقابت و تلاشی نفس‌گیر می‌پردازند. حال آنکه سازمان دینی در یک محیط انحصاری و بدون رقابت تلاشی در تقویت تعهد دینی مردم نمی‌کرد و منابع خود را تنها برای حفظ انحصار هزینه می‌نمود بنابراین در زمینه اجتماعی متکثر، حیات دینی از مشارکت عمومی بیشتری برخوردار خواهد بود.
الگوی گلاک و استارک:
(به نقل از مژگان عظیمی هاشمی، «رضایت از زندگی و دینداری در بین دانش آموزان دوره متوسطه شهرهای فردوس و درگز و نواحی 7 و5 و4 مشهد)
از ابتدای دهه 1960 اندیشه ماهیت چند بعدی دین مطرح شد. مشهورترین الگوی چند بعدی از دینداری از سوی گلاگ و استارک مطرح شده است. هدف اصلی آنان از طرح دین مباحث درک شیوه‌های مختلفی بود که مردم با توسل به آن خود را مذهبی تلقی می‌کردند. از نظر آنان حوزه‌های کلی دینداری که به عنوان ابعاد اصلی دینداری در نظر گرفته می‌شود پنج حوزه اساسی ذیل را شامل می‌شود:

 

1 بعد اعتقادی (ideological) : باورهایی که پیروان دین بدان اعتقاد دارند که این باورها به سه نوع تقسیم می‌شوند: باورهای مسلم که ناظر به شهادت دادن به وجود خداوند و معرفی ذات و صفات اوست. باورهای غایتگرا که هدف و خواست خدا از خلقت انسان و نقش انسان در راه نیل به این هدف است. باورهای زمینه ساز که روش‌های تأمین اهداف و خواست خداوند و اصول اخلاقی را که بشر برای تحقق آن اهداف باید بدان توجه نماید بیان می‌کند.
البته این دو دانشمند عنصر اهمیت را هم در نظر گرفته‌اند. به این معنا که یک باور خاص چقدر برای فرد معتقد دارای اهمیت است. در هر حال سنجش عنصر اهمیت باور از طریق سنجش سایر ابعاد دینداری فرد شامل مناسکی تجربی و پیامدی صورت می‌گیرد.
2 بعد مناسکی یا عمل دینی (ritvalistic) : اعمال دینی مشخصی که از پیروان هر دین انتظار می‌رود آن را به جا می‌آورند. ایشان تأکید دارند در عملیاتی نمودن این بعد علاوه بر مشارکت در فعالیت‌های مناسکی تفاوت مربوط به ماهیت یک عمل و معنای آن عمل نزد فاعلان آن نیز بررسی شود.
3 بعد تجربی یا عواطف دینی (experiment) : احساسات مربوط به برقراری رابطه با وجودی همچون خدا. برای تعریف عملیاتی این بعد مقیاسی را مطرح نمودند که چهارنوع از جلوه‌های عواطف دینی (توجه، شناخت، اعتقاد یا ایمان و ترس) را در بر می‌گرفت.
4 بعد فکری یا دانش دینی (intellectval) : اطلاعات و دانش اساسی در مورد اصول عقاید دینی و کتب مقدس را که انتظار می‌رود افراد از آن مطلع باشند. این بعد معرف مناسبی برای سنجش میزان دینداری فرد نیست مگر اینکه گرایش‌های فرد در سایر ابعاد دینی به خصوص در بعد اعتقاد دینی در نظر گرفته شود.
5 بعد پیامدی یا آثار دینی (conseqvential) : شامل پیامدهای باور، عمل، تجربه و دانش دینی در زندگی روزمره فرد معتقد و روابط او با سایرین است. (معراج‌زاده توکلی، 1380، 5-164)
نظریه عمومی کنش پارسونز:
(به نقل از عبدالعلی لسایی زاده، جهانگیر جهانگیری، علی شریفی. «بررسی عوامل اجتماعی، اقتصادی موثر بر پایبندی به ارزش های دینی)
نظریه ارادی کنش پارسونز در جهت ایجاد ارتباط بین چندین مقوله است:
1 ارتباط بین هنجارها و ارزش
2 کارگزار انسانی
3 شرایط اجباری
4 فشار برای کارآیی از طریق هنجارها.
هنگام انتقال از واحدهای کنش به سمت نظام اجتماعی پارسونز دست به مفهوم سازی مجدد زده است و کنشگران را برحسب ارزش‌ها دسته بندی می‌کند. از نظر او سه نوع ارزش وجود دارد:
1 شناختی (ارزیابی به وسیله معیارهای عینی)
2 قدردانی (ارزیابی به وسیله معیارهای زیبا شناختی)
3 اخلاقی (ارزیابی به وسیله صحت و سقم مطلق)
به نظر پارسونز اینها همه به شیوه‌های جهت گیری ارزشی و انگیزشی وابسته است. (ترمز. 1998، 30-32) پارسونز نوعی سیطره «سیبرنتیک» به فرهنگ و به طریق اولی به دین می‌بخشد. دین می‌تواند از آن جایگاه والایی که در نظام کنش اجتماعی دارد ارزش‌ها را بیافریند. هنجارها را شکل دهد، نقش‌های اجتماعی را تعیین کند و هدایتی همه جانبه نسبت به نظام‌های جامعه شخصیت و رفتار داشته باشد. (دیویس، 22 ، 1379).
نظریه رونالد اینگلهارت: (همان)

وی در آثار خود به «انقلاب آرام» و «تحول فرهنگی در جامعه پیشرفت صنعتی» اشاره می‌کند. که یک دسته تغییرات در متغیرهای سطح سیستم جامعه (مثلاً دگرگونی اقتصادی) منجر به تغییراتی در سطوح خود (مهارت‌ها و ارزش‌ها) شده که این تغییرات در سطوح فردی به نوبه خود دارای پیامدهایی در سطح سیستم جامعه است.
از نظر تئوریک نظریه مادی- فرامادی اینگلهارت مبتنی بر دو فرضیه اساسی است:
1 فرضیه کمیابی: اولویت‌های فرد بازتاب محیط اجتماعی- اقتصادی وی هستند شخص بیشترین ارزش‌ها را برای کالاها و یا خدماتی قایل می‌شود که عرضه آنها نسبتاً کم است.

2 فرضیه اجتماعی شدن: مناسبات میان محیط اجتماعی- اقتصادی و اولویت‌های ارزشی یک رابطه مبتنی بر تطابق بلافاصله نیست. زیرا ارزش‌های اصلی شخص تا حدود زیادی انعکاس شرایطی است که در سال‌های قبل از بلوغ وی حاکم بوده است.
این دو فرضیه مجموعاً دلالت برآن دارند که فراگرد و دگرگونی ارزش‌ها از آثار دوره‌هایی (بازتاب نوسان‌های کوتاه مدت در محیط اجتماعی-اقتصادی که بر آثار بلندمدت نسل‌ها) (بازتاب اوضاع غالب در طول سال‌های سازنده یک نسل معین) تحمیل می‌شوند تشکیل می‌گردد. (اینگلهارت، 1373 : 75)

فصل چهارم
بررسی اسنادی تعریف حجاب

از آنجا که حدود حجاب که در قرآن (به صورت کلی) بدان اشاره شده نزد مفسرین و مجتهدین و صاحب نظران به گونه‌های نسبتاً متفاوتی بیان شده؛ لذا در این مجال به گردآوری و بیان همه این برداشت‌ها با توجه به کتب موجود تفسیر می‌نماییم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق بررسی مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات ی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق بررسی مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری در مقایسه با کودکان عادی فایل ورد (word) دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق بررسی مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری در مقایسه با کودکان عادی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی تحقیق بررسی مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری در مقایسه با کودکان عادی فایل ورد (word)

مقدمه
بیان مسئله
اهمیت پژوهش
فرضیه های پژوهش
اهداف پژوهش
مفاهیم و اصطلاحات بکار رفته در پژوهش
1- اختلالات یادگیری
2- مشکلات هیجانی
1-2- اضطراب
2-2- پرخاشگری
3-2- افسردگی
4-2- تکانشگری
5-2- ناسازگاری

فصل دوم : بررسی متون

1- پیشینه نظری پژوهش
1-1- تعریف
2-1- دوره های مختلف در تعریف اختلالات یادگیری
3-1- تشخیص دانش آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری
4-1- چه عواملی باعث بروز اختلالات یادگیری می شود؟
5-1- شیوع مشکلات یادگیری چقدر است ؟
6-1- گروه بندی کودکان دارای اختلالات یادگیری
7-1- انواع ناتوانی های یادگیری
1-7-1- اختلال خواندن
2-7-1- اختلال بیان نوشتاری
3-7-1- اختلال ریاضیات
2- پیشینه عملیاتی پژوهش
1-2- شناخت مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلال های یادگیری با استفاده از
تست خانه – درخت – آدم (HTP) و تست آدم (DAP) در مقایسه با کودکان عادی
2-2- بررسی شیوع و علل اختلالات یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی استان اردبیل
3-2- فراوانی صرع در کودکان و نوجوانان با اختلالات یادگیری
4-2- مقایسه مهارت های اجتماعی و مشکلات رفتاری در دو گروه از کودکان عادی
و مبتلا به اختلالات یادگیری در خانه و مدرسه
5-2- مقایسه ویژگی های روانشناختی دانش آموزان نارسانویس و عادی پایه سوم ابتدایی

فصل سوم : روش اجرای پژوهش

طرح پژوهش و روش تحقیق
جامعه آماری ، گروه نمونه و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش
روش اجرای آزمون
روش تحلیل آزمون
فصل چهارم : یافته های پژوهش

تجزیه و تحلیل آماری داده ها
شاخص اضطراب
شاخص پرخاشگری
شاخص افسردگی
شاخص تکانشگری
شاخص ناسازگاری

فصل پنجم : نتایج پژوهش

بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات

فهرست منابع

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی تحقیق بررسی مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری در مقایسه با کودکان عادی فایل ورد (word)

- دادستان ، پریرخ – ارزشیابی شخصیتی کودکان بر اساس آزمون های ترسیمی – انتشارات رشد -

- اولیوریو فراری، آنا – نقاشی کودکان و مفاهیم آن – ترجمه : عبدالرضا صرافان – انتشارات دستان – چاپ نهم –

- نابدل ، یوسف – روان پزشک مشاور در خانه شما – نشر اوحدی – چاپ دوم – پاییز

- گری گراث ، مارنات – راهنمای سنجش روانی ( جلد دوم ) – ترجمه : حسن پاشا شریفی ، محمد رضا نیکخو – انتشارات رشد – چاپ دوم

- کاپلان و سادوک – خلاصه روانپزشکی در علوم رفتاری – ترجمه : نصرت اله پور افکاری – انتشارات شهرآب –

- شاملو ، سعید – بهداشت روانی – انتشارات رشد –

- سلحشور ، ماندانا – پرخاشگری در کودکان و روشهای رویارویی با آن – انتشارات واژه آرا – چاپ اول –

- تروورجی ، پاول و سیمون جی ، انرایت – فشار روانی ، اضطراب و راه های مقابله با آن – ترجمه : عباس بخش پور رودسری

- شکوهی یکتا ، محسن و پرند ، اکرم – اختلالات رفتاری کودکان و نوجوانان – نشر طبیب – چاپ اول – بهار

- کریمی ، یوسف – اختلالات یادگیری – نشر ساوالان – زمستان

- نادری ، عزت اله و سیف نراقی ، مریم – اختلالات یادگیری – انتشارات امیر کبیر – چاپ هشتم –

چکیده :

هدف از انجام این پژوهش ، بررسی مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری در مقایسه با کودکان عادی در شهرزاهدان ، است . طرح پژوهش از نوع علی – مقایسه ای یا پس رویدادی است . جامعه ی آماری پژوهش حاضر عبارت است ازکلیه دانش آموزان دختر و پسرعادی ودانش آموزان دارای اختلال یادگیری (7-11ساله ) در شهر زاهدان که در مدارس ابتدایی مشغول به تحصیل بودند وروش نمونه گیری عبارت است از روش تصادفی چند مرحله ای . ابزار جمع آوری اطلاعات ، تست خانه – درخت – آدم (HTP)  است و تجزیه و تحلیل اطلاعات در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی ( آزمون T) انجام گرفته است

یافته های پژوهش نشان داد که

در مقایسه نمره کلی شاخص های اضطراب ، تکانشگری و ناسازگاری تفاوت معناداری بین دو گروه کودکان دارای اختلالات یادگیری و کودکان عادی مشاهده نشد ، به این معنی که در میزان شاخص های اضطراب ، تکانشگری و ناسازگاری ، در کودکان دارای اختلالات یادگیری و کودکان عادی تفاوت معناداری وجود ندارد و فرضیه های یک ، چهار و پنج رد می شود ولی در مقایسه ی نمره کلی شاخص های پرخاشگری و افسردگی این تفاوت معنادار بود و می توان نتیجه گرفت که فرضیه های دو و سه تایید می شود و میزان شاخص های پرخاشگری و افسردگی در کودکان دارای اختلالات یادگیری و کودکان عادی تفاوت دارد

مقدمه

کودکان دارای اختلال های یادگیری گروهی از کودکان استثنایی هستند که ظاهری طبیعی و هوشبهری نزدیک به بهنجار و گاه بالاتر از بهنجار دارند. این کودکان فقط در یک زمینه خاص مشکل یادگیری دارند . اختلال یادگیری زمانی تشخیص داده می شود که مهارت های خواندن , نوشتن و ریاضی به طور چشمگیری کمتر از حد انتظار باشد . حدود 10 درصد کودکان مبتلا به این ناتوانی هستند.  (نابدل، 1384)

بیش از یک قرن است که متخصصان علوم تربیتی، روانشناسی و گفتاردرمانی در پی تشخیص و درمان این قبیل کودکان بوده اند. برای به دست آوردن تصویر دقیق از جهان درونی کودک و به ویژه کودکان  دارای اختلال یادگیری، باید راهی انتخاب شود که از مقاومتها و دفاع های ناهشیار پیشگیری شود . بنابراین از دیدگاه روان تحلیل گری یک رویکرد غیر مستقیم مانند استفاده از نقاشی های فرافکن امری اساسی است

 نقاشی در تشکیل شخصیت و روان کودک اهمیت بسزایی دارد و نه تنها ، به او امکان شناسا یی محیط و شرکت خود در آن را فراهم می سازد و یا سوالاتی برایش مطرح می سازد بلکه به او امکان می دهد تا مسائلی را که به صورت نا منظم از همه طرف برایش مطرح می شود ، به شکل صورت بندی منظم کند . به این ترتیب کودک با تجزیه ی مسائل مختلف موفق می شود شالوده کم و بیش منظم و درستی از آنها ارائه دهد .(اولیوریوفراری ،ترجمه صرافان ، 1385)

کودک از طریق خلق آثار نمادی ، مضمون ها، پویایی ها و نگرشهای مهمی را به تصویر میکشد. نظریه ی روان تحلیل گری همچنین فرض میکند که نه تنها این بیان نمادین امکان پذیر است، بلکه ادراک ها و پاسخ های فرد به جهان خود نیز عملاً براساس ویژگیها و نیروهای درونی تعیین می شوند. وقتی از شخصی خواسته شود یک محرک بدون ساخت را تفسیر کند، جلوه های این پویایی های درونی که در مورد هر فرد ویژگیهای خاص خود را دارد، به احتمال زیاد به وقوع می پیوندد. چنانکه همین امر هنگامی که شخص روی یک برگ کاغذ سفید نقاشی می کند نیز جلوه گر می شود . این فرافکنی جنبه های درونی، به احتمال زیاد تصورهای ذهنی، احساس ها، افکار و خاطرات اضطراب انگیز را شامل می شود.  فهم این فرافکنی ها بالقوه میتواند زمینه ها، تعارضها و پویایی های درونی شخص راآشکار سازد .(مارنات ، ترجمه شریفی و نیکخو ، 1386)

کودک همه ی مسایل زندگی خود را به واسطه ی نقاشی به تجربه در می آورد، خود را می آزماید و ” من “  خویشتن را بنا می کند. نقاشی به منزله ی فرافکنی ناهشیار، با هدف شناخت شخصیت و حل مشکلات روانی کودکان به کار گرفته شده است .  این روش امکان نزدیکتر شدن به کودک و پاسخگویی به سؤال هایی را که وی توانایی بیان آنها را ندارد، فراهم می سازد

بیان مساله

کوشش برای شناخت افراد بر اساس تفسیر هایی که از جهان خود به عمل می آورند تاریخی طولانی و اغلب قابل احترام دارد . به همین ترتیب ، تفسیر هایی که معمولا از آثار هنری به عمل می آید بیانگر ویژگی های متفاوت هنرمند و آنچه که آفریده است تلقی می شود . چنانکه همر (1958) اظهار می دارد ” هنگامی که هنرمند تصویری را نقاشی می کند ، او دو چیز می کشد ، خودش و مدل را ”

گرچه روش های شهودی تفسیر نقاشی ها تاریخ طولانی دارد و به قرن ها پیش باز می گردد ، رویکرد تجربی در این مورد تنها در 30 یا 40 سال گذشته رواج یافته است

تفسیر نقاشی ها عمدتا به نظریه ی روان تحلیل گری مبتنی است . یکی از فرض های اساسی این شیوه آن است که بسیاری از جنبه های مهم شخصیت از طریق خود سنجی هشیارانه به دست نمی آید و لذا پرسشنامه ها برای این منظور ارزش محدودی دارند

نقاشی های فرافکن فنون بیانی هستند ، زیرا جنبه هایی از خصایص شخص را هنگامی که به گونه ای از فعالیت می پردازد نشان می دهند . (مارنات ، ترجمه شریفی و نیکخو ،1386)

 نقاشی کودک به ما نشان می دهد که وی خود  را چگونه می بیند، چگونه متحول میشود و چگونه با جهان پیرامون خویش ارتباط برقرار می کند. نقاشی به منزله ی فرافکنی روان شناختی جهان کودکانه ، در فراسوی لذتی که برای کودک ایجاد می کند، آشکار کننده ی تمامی شخصیت اوست. (دادستان ، 1374)

 در واقع آزمون های نقاشی ، نقاشی های فرافکن را از سنجش شناختی فراتر برد و در جهت تفسیر شخصیت گسترش داد. باک با تدوین آزمون خانه، درخت ، آدم این نظریه را مطرح کرد که شخص علاوه برمفهومی که به تصویر انسان می دهد، برای خانه و درخت نیز معنایی قایل است.درخت، خانه یا آدمک هر یک به منزله ی تجسم رمزی و ناهشیار شخصیت کودک هستند و تعادل عاطفی و طراز عقلی وی را نشان می دهند. (همان)

با توجه به نقاشی کودکان و با تأکید بر ویژگیهایی که در تست نقاشی خانه- درخت – آدم وجود دارد و همچنین با ذکر این مطلب که، اختلالهای یادگیری غالباً در پیشرفت کودک در مدرسه وضع دردناکی پیش می آورد و در برخی موارد به ضعف روحیه، احترام به نفس پایین، احساس ناکامی مزمن و روابط ضعیف با همتاها منجر می شود . همچنین اختلالهای یادگیری با خطر بالاتر ابتلا به اختلال های همراه از جمله اختلال بیش فعالی، کمبود توجه ،اختلال های ارتباطی، اختلال های سلوک و اختلال های افسردگی همراه هستند. داد ه ها حاکی از آن است که تا 25 درصد کودکان مبتلا به اختلال خواندن مبتلا به بیش فعالی هستند و کودکان مبتلا به اختلال نوشتن تصور می شود در خطر بالاتر مشکلات اجتماعی قرار دارند و برخی از آنها دچار ضعف احترام به نفس و علا یم افسردگی می گردند . (کاپلان و سادوک ، ترجمه پور افکاری ،1375)

به این ترتیب سؤال اصلی پژوهش حاضر آن است که آیا بین مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری و کودکان عادی در شهر زاهدان تفاوتی وجود دارد ؟ به عبارت دیگرآیا می توان وجود اختلال های عاطفی هیجانی (مانند اضطراب، پرخاشگری، افسردگی، تکانشگری و ناسازگاری ) در کودکان دارای مشکلات یادگیری را با استناد بر شاخص های فرافکن نقاشی آنها و مقایسه با نقاشی های کودکان عادی شناسایی و بررسی کرد

 اهمیت پژوهش

اهمیت این دسته از پژوهش ها در آن است که با شناخت عمیق تر و بیشتر کودکان و دانستن مسایل و ویژگیهای خاص هر گروه از کودکان ، نخست قادر به تشخیص آنها ازمیان سایر کودکان شود و دیگر آنکه به ارائه راه حل ها و راهنمایی های مناسب جهت رفع و یا حداقل بهبود مشکلات این دسته از کودکان کمک کند

با توجه به این مسئله که بسیاری از کودکان دارای اختلال یادگیری مضطرب،نامطمئن،بی اختیار و سرکش هستند و به دنبال شکست های پی در پی دچار ناکامی شده اند که موجب منزوی شدن و یا پرخاشگر شدن آنها می شود ، اگر کودکی در محرومیت عاطفی طولانی قرار گیرد، مبانی روانی و حتی شاید فیزیولوژیکی یادگیری در وی به طور نا مطلوبی صدمه می بیند .مطالعاتی که در زمینه ی دانش آموزان دارای اختلالهای یادگیری در ایران صورت گرفته کمتر به بعد مسائل عاطفی و اجتماعی آنان پرداخته اند و به دلیل اینکه این دانش آموزان از لحاظ عاطفی – اجتماعی صدمه می بینند و عزت نفس آنان پایین می آید مشکلات آنان را افزون می نماید و موجب میشود که آنان علاوه بر اختلال های یادگیری، مشکلات اجتماعی و رفتاری هم پیدا کنند و به همین سبب ممکن است که اطرافیان آنان را طرد کنند و در نتیجه اگر در درمان این دانش آموزان به مسائل عاطفی – اجتماعی آنان نپردازیم، فقط مشکلات شناختی و یادگیری آنها را برطرف ساخته ایم اما مشکلات عاطفی باقی می ماند

علاوه بر این در تشخیص اولیه باید ویژگی های رفتار عاطفی – اجتماعی دانش آموزان را در نظر بگیریم، زیرا گاهی اختلالهای یادگیری با مسائل عاطفی – اجتماعی خود را نشان می دهد و اما اگر با ویژگی های رفتاری این دانش آموزان آشنا نباشیم ممکن است تشخیص اشتباه بدهیم (مثلاً با کودکان بیش فعال آنها را یکی بدانیم(  .بنابراین شناخت رفتار عاطفی – اجتماعی دانش آموزان دارای مشکلات یادگیری ، هم در تشحیص و هم در درمان ضرورت می یابد

فرضیه های پژوهش

فرضیه های این پژوهش شامل موارد زیر می باشد

1 میزان شاخص های اضطراب درآزمون HTP در کودکان عادی و کودکان دارای مشکلات یادگیری تفاوت دارد

2 . میزان شاخص های پرخاشگری درکودکان عادی و کودکان دارای مشکلات یادگیری تفاوت دارد

3 میزان شاخص های افسردگی درکودکان عادی و کودکان دارای مشکلات یادگیری تفاوت دارد

4 میزان شاخص های تکانشگری درکودکان عادی و کودکان دارای مشکلات یادگیری تفاوت دارد

5 میزان شاخص های ناسازگاری درکودکان عادی و کودکان دارای مشکلات یادگیری تفاوت دارد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزی فا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزی فایل ورد (word) دارای 42 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزی فایل ورد (word)

عنوان                                                                                                 صفحه

پیشگفتار                                                                                                  

1- اهداف                                                                                                

2- پیشینه ی تحقیق                                                                                    

3- روش تحقیق                                                                                         

3- ارتباط بین ساختار خانواده بر ابراز محبت و پیامدهای رفتاری جوانان و نوجوانان           

3-1 وضعیت اقتصادی:                                                                                

3-2 اجتماعی سازی:                                                                                   

3-3 استرس                                                                                           

3-4 رفاه روانشناختی مادری:                                                                         

4- مقایسه ی میزان مهرورزی در بین خانواده های دارای فرزند خوانده، دو والدی تنی، مادر تنها، پدر خوانده و مادر خوانده 

4-1 بد نام سازی به عنوان یک فاکتور کلیدی:                                                     

4-2 اجتماعی سازی توسط دو والد به صورت بهینه:                                              

4-3 تحقیق طلاق و والدین ناتنی: تقدم روابط تنی:                                               

4-4 تاثیر فرایند های خانواده:                                                                       

4-5 اهمت ساختار خانواده در پیش بینی رفاه روانی، مهرورزی و کیفیت روابط اعضای خانواده

5- مهرورزی در سیره امام موسی کاظم(ع)                                                         

6- موانع مهرورزی                                                                                   

7-نتیجه گیری                                                                                          

منابع                                                                                                    

 پیشگفتار

 مهر و محبت یکی از برترین و باارزش ترین گوهرهای وجودی انسان بوده و مهروزی اساس شکل گیری و انسجام جوامع انسانی را تشکیل می دهد. در سایه ی مهر و محبت انسان ها روابط سالم با یک دیگر برقرار کرده و امکان پیشرفت جامعه ی خود را فراهم می آورند. بدون شک وجود مهر و محبت در یک جامعه اطمینان و اعتماد افراد به یک دیگر را افزایش داده و با کاهش تنشها و مشکلات ناشی از آن، تمام توان انسان صرف نیکوکاری و پرداختن به همنوعان خواهد شد

وجود مهر و محبت و مهرورزی در یک خانواده از مهمترین ویژگی های یک خانواده ی موفق و سالم می باشد. برقراری روابط محبت آمیز بین والدین و همچنین بین والدین و فرزندان و بین فرزندان با یکدیگر  می تواند اطمیانی برای پیشرفت کودکان باشد. چرا که کودکان در سایه ی مهر و محبت می توانند جدای از استرس ها وتنشها و نگرانی ها به فعالیت پرداخته و استعداد های خود را شکوفه کنند. با توجه به اهم مهروزی و نقش خانواده در ابراز مهر و محبت ، این تحقیق به بررسی این موضوع پرداخته است

 1- اهداف

 بدون شک خانواده، مهمترین و بینیادی ترین نقش را در شکل گیری افکار، عقاید، نگرش ها، رفتار، شخصیت و نحوه ی زندگی و عملکرد هر فرد دارد. اولین و مهمترین آموزشهایی که به هر یک از افراد بشر در طول تاریخ داده شده است در درون خانواده شکل گرفته. پدر و مادر به عنوان اولین آموزگاران بشریت، منش ها و اخلاق را به کودک آموخته اند و شخصیت او را تا حد زیادی شکل داده اند. افرادی که در کودکی از مهر و محبت خانواده برخوردار بوده اند، تحت حمایت خانواده توانسته اند به یک جهانبینی دقیق و صحیح دست یابند و مراحل پیشرفت را طی کرده، باعث ترقی جامعه ی خویش شوند

مهر و محبت خانواده و تاثیر آن بر پیشرفت فردی و اجتماعی و همچنین تاثیر خانواده در گسترش مهرورزی و تمایل افراد برای ابراز محبت، موضوعی است که در این پژوهش مورد نظر بوده است

بدون شک ابراز مهر و محبت به شیوه های مختلف صورت می گیرد و فقط یک موضوع عاطفی و روانی نبوده و به تمام جنبه ها و زوایای زندگی یک فرد مربوط می شود. بنابراین ابراز محبت می تواند به شکل های مختلفی بروز نماید که مشخص ترین آن تاثیر روانی و عاطفی است، اما درصد بسیار زیادی از ابراز محبت می تواند به صورت جنبه های مادی باشد. باید توجه داشت که ابراز محبت باید در تمام جنبه های آن مورد توجه قرار بگیرد، چه مادی و چه معنوی. این تحقیق علاوه بر جنبه های مادی و معنوی ابراز محبت که معمولاً به صورت آگاهانه در خانواده ها بروز می کند مواردی را که به صورت غیر آشکار می تواند بر ابراز محبت در خانواده تاثیر داشته باشد مورد بررسی قرار می دهد. به عنوان مثال نقش ساختار خانواده در میزان ابراز محبت و یا تاثیر خانواده های مشکل دار در میزان ابراز محبت و بالعکس (یعنی تاثیر محبت و مهرورزی بر روی ساختار خانواده و بهبود روابط) مورد بررسی قرار گرفته است

 2- پیشینه ی تحقیق

 ارتباط بین ساختار خانواده و پیامدهای اخلاقی و رفتاری وهمچنن نحوی تاثیر این ساختارها بر نوع زندگی آینده ی افراد جوان زیاد مورد سوال قرار نگرفته است (McLanahan & Sandefur, 1994; Wu, Cherlin, & Bumpass, 1997). برای بررسی میزان تاثیر عوامل مختلف روحی روانی و یا مادی خانواده بر روی فرزندان میتوان از مقایسه ی ساختارها ی مختلف خانواده گی و تاثیر این ساختار ها استفاده نمود. بررسی ها نشان داده که خانواده های تک والدی یعنی خانواده هایی که یکی از والدین (پدر یا مادر) با انها زندگی نمی کنند می تواند ارتباط زیادی با رفتار های مشکل دار جوانان داشته داشته باشد (Dornbusch et al., 1985; Steinberg, 1987). (البته باید توجه داشت که در زندگی بسیار پیچیده ی انسان عوامل و شرایط بسیار متنوعی دخالت دارند که می توانند این نتایج را دگرگون کنند اما در یک جامعه ی آماری می توان تا حدود زیادی احتمال تاثیر هر موضوع را بررسی کرد.) همچنین این نوع ساختار تک والدی خانوادگی ارتباطی تگاتنگ با مشکلاتی مانند استفاده جوانان از مواد مخدر، الکل و تنباکو (Covey & Tam 1990; Stern, Northman, & Van Slyck, 1984)، خود باوری پایین (Parish, 1991)، ترک مدرسه (Astone & McLanahan, 1991)، سن پایین در هنگام ترک خانه (Goldscheider& Goldscheider, 1993) و فعالیت جنسی زود هنگام (Tornton & Camburn, 1987; Wu. 1996) داشته است

به این علت که والدین بر فرزندان خود به روشهای گوناگون اثر می گذارند، مکانیسم های تئوریک که ممکن است اثرات ساختار خانواده بر پیامد های رفتاری فرزندان را نشان دهد، بیشمار است. با این وجود چهار مکانیسم اولیه که در منابع مختلف درباره ی آنها بحث شده است عبارتند از: وضعیت اقتصادی، اجتماعی سازی والدین، استرس کودکی و رفاه روانشناختی مادری

 3- روش تحقیق

با توجه به گسترده بودن اطلاعات و تحقیقات انجام شده در جنبه های مختلف خانواده و اهمیتی که این موضوع در دنیای امروزی دارد، می توان از مقالات علمی جدید برای بهبود روابط خانواده و ارتقاء سطح کیفیت روابط خانواده گی استفاده کرد. وجود اطلاعات و مقالات بی شمار در زمینه ی خانواده باعث می شود، تفکیک یک موضوع خواص و بررسی دقیق آن احتیاج به جمع آوری تعداد بسیار زیادی از این گونه مقالات علمی داشته باشد. از این رو در این تحقیق از تعداد 28 منبع علمی جهت تکمیل اطلاعات استفاده شده است. این تحقیق به روش کتابخانه ای انجام شده است و از مجلات علمی مختلف استفاده شده است. این مقالات بیشتر از کتابخانه های دانشگاه تهران و تربیت مدرس و همچنین از سازمان ملی جوانان تهیه شده  و بعد از مطالعه دقیق آنها موضوعاتی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با مهرورزی ارتباط داشته است انتخاب شده. موضوعات دسته بندی شده و بعد از تکمیل آنها و بیان دیدگاه ها نتیجه گیری در مورد موضوع بیان شده است

 3- ارتباط بین ساختار خانواده بر ابراز محبت و پیامدهای رفتاری جوانان و نوجوانان

 والدین بر فرزندان خود به روشهای گوناگون اثر می گذارند، مکانیسم های مختلفی که ممکن است اثرات ساختار خانواده بر پیامد های رفتاری فرزندان را نشان دهد، بیشمار است. با این وجود چهار مکانیسم اولیه که در منابع مختلف درباره ی آنها بحث شده است عبارتند از: وضعیت اقتصادی، اجتماعی سازی والدین، استرس کودکی و رفاه روانشناختی مادری. در ادامه به بررسی هر یک از این مکانیسم ها پرداخته شده است. باید توجه داشت که ساختارهای مختلف اجتماعی و فرهنگی هر جامعه می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر نوع اثر ساختار خانواده بر افراد داشته باشد

 3-1 وضعیت اقتصادی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق تاریخچه بانکداری در ایران فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق تاریخچه بانکداری در ایران فایل ورد (word) دارای 167 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق تاریخچه بانکداری در ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی تحقیق تاریخچه بانکداری در ایران فایل ورد (word)

فصل اول : تاریخچه بانک داری در ایران  
فصل دوم : حسابداری بانک   
فصل سوم : امور صندوق   
فرم های مربوط به فصل سوم  
فصل چهارم : انواع سپرده و موضوعات مرتبط با آن   
فصل پنجم : چک    
فصل ششم : سپرده قرض الحسنه پس انداز   
فصل هفتم: قرض الحسنه سپرده های سرمایه گذاری مدت دار  
فرم های مربوط به فصل ششم  
فصل هشتم: حواله ها  
فرم های مربوط به فصل هشتم  
فصل نهم: اموال منقول (اثاثه)  
فصل دهم: سیبا  
فرم های مربوط به فصل دهم  
منابع  

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی تحقیق تاریخچه بانکداری در ایران فایل ورد (word)

بانکداری داخلی ـ بانک ملی ایران  / ناشر: بانک ملی ایران

تاریخچه بانکداری در ایران

تفکر  تشکیل بانک با روشی جدید بانکداری در ایران با تاسیس بانک دولتی توأما ظاهر شود . سال قبل از تشکیل بانک شناهنشاهی ( 1258 شمسی ) حاج محمد حسین امین دارالضرب یکی از صرافان بزرگ و روشن بین پیشنهادی به حکومت وقت برای ایجاد یک بانک ایرانی نمود که متاسفانه مورد قبول واقع نگردید

پشنهاد مزبور اهمیتی است که در آن زمان محافل اقتصادی و صرافان ایرانی برای بانک قائل بوده و از نقش آن در امور اقتصادی کشور و ایجاد صنایع خطوط آهسته و تلگراف آگاهی داشته  لزوم کمک دوست برای تاسیس بانک و جمع آوری پس انداز عمومی مورد توجه قرار گرفته بود متاسفانه این طرح که در صورت اجرا مجالس برای بیگانگان در این زمینه باقی نمی گذشت جامه عمل نپوشید و بانک شناهنشاهی بشری که گذشته به صورت بانک دولتی در ایران مستقر شد

در پنجم آذر ماه سال 1285 شمسی هنگامی که دولت از مجلس شورای طی اجازه استقراض خارجی خواست احساسات ملی که از رفتار بانک های بیگانه جریمه دار بود به هیجان آمده و نمایندگان ملت به منظور قطع نفوذ سیاسی و اقتصادی بانک ها مزبور و ترمیم وضع مالی خزانه ی ضمن مخالفت با استقراض خارجی تاسیس بانک ملی را خواستار شدند و از اجازه تشکیل بانک  صادر و اعلان آن چهار روز بعد یعنی در تاریخ نهم آذر ماه 1285 شمسی منتشر گردید

جز تشکیل بانک ملی با سرمایه 15 میلیون تومان ( 30 کرور ) و قابل افزایش تا 50 میلیون تومان با وجه و شعف فوق العاده عموم ملت رو به رو شد اعلان مذکور همان روز انتشار در مجلس شورای ملی قرائت گردید و نمایندگان ضمن اظهار مرّت و شادمانی ثبات قدم و همراهی فرد و همراهی خود را بار دیگر ابراز داشتند لیکن مشکلاتی برای مجاهدین این راه به وجود آمد و تمام کوشش ها و تلاش ها را نقش بر آب کرد و امید ها را به یأس مبدل ساخت و بانک ملی تأسیس نگردید و تحقیق این آرزوی بزرگ ملت ایران سال ها به تعویق افتاد

چهارده سال بعد مجدداً کوشش های برای نیل به این مقصود به عمل آمد کابینه احمد قوام که در خرداد ماه 1300 شمسی به مجلسی معرفی شد تشکیل بانک دولتی را در ماه دوم برنامه خود قرار داد ولی چون نظر بر این بود که بانک ملی از بقایای بانک استقراضی روس به وجود آید و بانک مزبور نیز با وضعی که به دولت ایران واگذار شده بود قابل احیاء نبود این برنامه جامعه عمل نپوشید و این بار نیز نتیجه ای حاصل نگردید

تأسیس بانک ملی ایران :

پس از بهبود نسبی وضع خزانه مملکت با اینکه تجربه های تلخ گذشته یأس و ناامیدی را بر دل ها چیره کرده بود ملت ایران بمنظور تحکیم مبانی استقلال سیاسی و نجات اقتصاد کشور از نفوذ بیگانگان بار دیگر اجرای افکار دیرین خود دائر با تاسیس بانک ملی بر آید

بالاخره در تاریخ 14 اردیبهشت ماه سال 1306 شمسی قانون اجازه تأسیس بانک ملی ایران پس از بحث و بررسی نمایندگان مجلس شورای ملی به تصویب نهایی رسید با آنکه افکار عمومی مایل به اجرای سریع قانون بود لیکن با توجه به تجربیات گذشته رعایت احتیاط در هر گام شرط لازم برای موفقیت بود تهیه مقدمات شروع کار بر اقریب شانزده ماه به تعویض انداخت پس از آنکه در شانزدهم آبان ماه سال 1306 شمسی قانون اجازه استخدام متخصصین بانکی را اتباع سوئیس یا آلمان به تصویب مجلس شورای ملی رسید . دکتر کورت لندن به خدمت بانک دعوت و به ریاست آن گمارده شد و اساسنامه بانک در سی ام خرداد ماه 1307 شمسی به تصویب هیئت وزیران و در چهاردهم تیرماه همان سال به تصویب کمیسیون مالیه مجلس شورای ملی رسید و مقالات کار از هر جهت فراهم شد

بدین ترتیب بانک ملی ایران به سرمایه ای ناچیز به مبلغ بیست میلیون ریال فقط هشت میلیون ریال آن نقدا پرداخت شده بود تاسیس شد و از دوشنبه 17 شهریور ماه سال 1307 شمسی بدون تشریفات در تهران ( محل فعلی ادارات مرکزی ) شروع بکار کرد

عملیات و وظایف بانک ملی ایران :

گر چه طبق ماده اول قانون اجاره تاسیس وظیفه بانک ملی ایران پیشرفت امور تجارت فلاحت و صناعت اعلام گردید لیکن به تدریج قانون گذار وظایف گوناگون به عهده بانک ملی گذارد و این بانک را از صورت یک بانک عادی خارج و به بانک مرکزی کشور تبدیل ساخت بطوری که علاوه بر فعالیت عادی بانکی از قبیل افتتاح انواع حسابها تنزیل اوراق و اسناد تجاری خرید و فروش ارزهای خارجی ، قبول بروات برای وصولی اعتبار در حساب جاری ، وارد کردن طلا و نقره و خرید و فروش آن ، دادن وام و قرض ، تعیین نرخ زر و سیم ، دادن اعتبار ، ضمانت اشخاص و شرکت ها و بنگاه های خصوصی ، نگهداری حساب ها در خارج از کشور و تحصیل اعتبار در خارج و . . .  امور دیگری از جمله موارد زیر نیز به وظایف بانک ملی اضافه گردید

عملیات بانکی خزانه دولت و صندوق ادارات و بنگاه های دولتی و شهرداری ها و موسسات وابسته به دولت و نگهداری محاسبات آنها
نقل و انتقال وجوه ، دادن وام به دولت و موسسات عمومی و شهرداری ها با مجوز مجلس شورای ملی
نشر اسکناس ، حق نظارت و مداخله در امور در امور ارزی کشور ، حفظ موازنه ارزی و نظارت بر اجرای کلیه قوانین و مقررات مربوط به ارز نگه داری حساب در آمد و هزینه ارزی اعم بازرگانی و غیر بازرگانی
بازرسی دفاتر و اسناد و بانک های مجاز از نظر مقررات ارزی ، عضویت در صندق بین المللی و بانک بین المللی ترمیم و توسعه
جلب و جذب سرمایه های خارجی ، سیاست های پولی و اعتباری ، حق نظارت بر سایر بانک ها

* بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وظایف آن

این بانک با سرمایه ای معادل 6/3 میلیارد ریال به منظور تنظیم حجم پول و اعتبار و نظارت بر سیستم بانکی کشور در تاریخ هیجدهم مرداد ماه سال 1339 شمسی تحت عنوان بانک مرکزی با اهداف زیر تاسیس گردید

الف ) وظیفه انتشار اسکناس و سکه های فلزی رایج کشور

ب ) حفظ ارزشی پول و موازنه دریافت ها و پرداخت ها

پ ) تسهیل مبادلات بازرگانی

ت ) کمک به رشد اقتصادی کشور بر اساس نظارت بر عملیات بانک ها و موسسات اعتباری

ث ) تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و طلا

 فصـل دوم

حساب داری بانک

ـ تعریف  کلیات حسابداری: حسابداری عبارت است از فن ثبت ، طبقه بندی و تلخیص فعالیت های مالی یک موسسه در قالب اعداد قابل سنجش به پول و تفسیر نتایج حاصله از بررسی این اعداد

دوره مالی :

مدت زمانی است که فعالیت های مالی یک موسسه با آغاز آن شروع یا تجدید و در پایان آن حساب ها بسته و نتیجه عملیات و وضعیت مالی موسسه تعیین گردد . در ایران معمولا دوره مالی از اول فروردین ماه شروع و پایان اسفند هر سال خاتمه می یابد که به آن سال مالی اطلاق می گردد

مراحل مختلف قابل انجام در یک دوره مالی به ترتیب عبارتند از

ثبت فعالیت های مالی در دفتر روزنامه
نقل اقلام ثبت شده از دفتر روزنامه به حساب های مربوط به دفتر کل
تهیه تراز آزمایشی
تهیه کار برگ
ثبت عملیات مربوط به اصلاح حسابها در دفتر روزنامه و نقل اقلام ثبت شده مذکور از دفتر روزنامه به دفتر کل
بستن حساب های موقت
تهیه تراز اختتامیه
تهیه صورت حساب ها ( صورت سود و زیان ، تراز نامه ، و سایر صورت حساب ها )

 اصول حسابداری :

اصول و موازین حسابداری نظریه های و قواعد هماهنگی است که توسط خبرگان فن و انجمن های رسمی حسابداری ، برای اجرای یکنواخت و هر چه صحیح تر فن مربوط اعم از چگونگی نگهداری حساب و تعیین نتیجه عملیات و نمایش وضعیت مالی یک موسسه به کار گرفته می شود در ذیل چند اصل متداول از این اصول ذکر می گردد

اصل ادامه فعالیت : به طور کلی در عملیات حسابداری فرض بر این است که موسسه و عملیات آن در آینده ادامه داشته و از روندی برخوردار خواهد بود و بر همین مبنا در تهیه و تنظیم صورت های مالی ارزشی دارائی ها مورد نظر نخواهد بود
اصل تعیین ارزش اقلام دارائی بر اساس قیمت تمام شده : بموجب این اصل حسابدار باید در ثبت اقلام دارئی ، اعم از دارئی مشهود و غیر مشهود قیمت تمام شده آنها در دفاتر و اسناد حسابداری منعکس کند
اصل واقعیت : قضاوت و عقاید شخص و تقریب و تخمین باید حتی الامکان تاثیری در حسابداری و نتایج حاصله از آن نداشته باشند
اصل تساوی سرمایه دارائی با بدهی و سرمایه :

« دارئی = بدهی + سرمایه » این معادله و رابطه بین دارائی با بدهی و سرمایه به عنوان یکی از اصول مسلم و تغییر ناپذیر و حسابداری پذیرفته شده است نتیجه قبول این اصل اجرای سیستم دفترداری دوبل یا دو طرفه می باشد

اصل ثبات رویه : حسابدار باید از بهترین روش های موجود برای انجام محاسبات ثبت طبقه بندی ، تخلیص و نتیجه گیری از اعداد استفاده کند هنگامی که روشی لازم برای مرحله از مراحل کار و تعیین شده باید کوشش کافی به عمل آورد تا از همان رویه در سنوات مالی بعد نیز پیروی کند
اصل احتیاط :  منظور از اصل احتیاط یا محافظه کاری این است که باید کوشش لازم به عمل آید درآمد موسسات بیش از آنچه واقعیت دارد در حساب ها منظور نشود
اصل وضع هزینه های یک دوره از درآمدهای همان دوره : در تعیین سودیا زیان یک دوره مالی باید کلیه اقلام درآمد و هزینه همان دوره منظور و محاسبه شود

لازم به ذکر است که اصول مذکور از اهم اصول 21 گانه حسابداری است که در این بخش عنوان گردید

دفاتر قانونی : ( دفاتر تجاری )

به موجب ماده 6 قانون تجارت مصوب سیزدهم اردیبهشت ماه 1311 شمسی ، هر تاجری به استثنای کسبه جزیر مکلف است دفاتر ذیل یا دفاتر دیگری را که وزارت دادگستری به موجب نفلاهنامه ، قائم مقام این دفاتر قرار می دهد داشته باشد

دفتر روزنامه
دفتر کل
دفتر دارائی
دفتر کپیه

1 دفتر روزنامه :

دفتری است که تاجر باید هر روز مطالبات و دیون  داد و سند تجاری و معاملات راجع به اوراق تجارتی ( از قبیل خرید و فروش و ظهر نویسی ) و به طور کلی واردات  و صادرات تجاری خود را به هر اسم و رسمی که باشد و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می کند در آن ثبت نماید

2 دفتر کل :

دفتری که باید بانک معاملات ولااقل هفته ای یکدفعه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلف آن را مشخص و جدا کرده هر نوعی را در صفحه مخصوصی در آن بطور خلاصه ثبت کند و به عبارتی هر نوع معامله و عملیاتی که در دفتر روزنامه انجام شده است در دفتر کل تحت سر فصل مربوط به خود ثبت گردد

3 دفتر دارائی :

دفتری است که بانک باید در سال صورت جامعی از کلیه دارائی منقول و غیر منقول و دیون و مطالبات سال گذشته خود را به  ریز در آن دفتر ثبت و امضاء نماید این کار باید تا پانزده هم فروردین سال بعد انجام  پذیرد

4 دفتر کپیه :

 دفتری است که بانک باید کلیه مراسات و مخابرات و صورتحساب های صادره خود را در آن به ترتیب تاریخ ثبت نماید

دفاتر فوق الذکر به استثنای دفتر کپیه قبل از آنکه چیزی در آن نوشته شود توسط نماینده اداره ثبت امضاء خواهد شد

این دفاتر که برای امضاء به متصدی مربوط تسلیم می شود باید صفحات آن شماره گذاری شده و هیچ شماره ای از قلم نیفتاده و یا باطل نشود و قیطان کش شده باشد . متصدی مربوط مکلف است صفحات دفتر را شمرده در صفحه اول آخر هر دفتر مجموع عدد صفحات آن را با تصریح به اسم و رسم صاحب دفتر مجموع عدد صفحات و دو طرف قیطان را با مهر سری که وزارت دادگستری ( اداره ثبت اسناد ) برای این مقصود تهیه می نماید منگنه کند

لازم است کلیه اعداد حتی تاریخ با تمام حروف نوشته شود همان گونه که ذکر شد دفتر کپیه نیاز به امضاء نماینده ثبت و مواردی که ذکر شده ندارد

در حال حاظر در بانک ملی ایران به جایی دفتر کپیه از دفتر رونوشت که یک نسخه از کلیه نامه ها و مخابرات صادره می باشد استفاده نموده و دفتری به نام کپیه تهیه نمی گردد و نسخه های دفتر رو نوشت را به ترتیب شماره نگه داری و بایگانی می نمایند

دفتر دوبل :

اساس حسابداری مبتنی بر عملیات دفتر داری دوبل می باشد بدین معنی که هر معامله تجاری متضمن حداقل دو عمل متقابل است در واقع در یک معامله حداقل دو حساب دخالت دارد که هر یک طرف دیگری واقع می شود این 2 طرف به صورت دو حساب زیر در ثبت های دو گانه عملیات دفتر داری کلیت می کنند

حساب گیرنده ارزش
حساب دهنده ارزش

ماهیت بدهکاری و بستانکاری : حساب گیرنده را در اصطلاح حسابداری بدهکار و حساب دهنده را بستانکار می نامند

ثبت ساده : هر ثبت دفتر روزنامه که حاوی یک قلم بدهکار و یک قلم بستانکار می باشد

ثبت مرکب : هر ثبت دفتر روزنامه که در بر گیرنده بیش از یک قلم بدهکار و یا بستانکار باشد

حساب : عبارت است از جدول یا صورتی که فعالیت مالی بخصوص یک شخص یا موسسه در آن ثبت می گردد

طبقه بندی حساب ها :  حساب های یک موسسه را می توان به چهار دسته کلی زیر تقسیم کرد

حساب های دارایی
حساب های بدهی و سرمایه
حساب های در آمد
حسابهای هزینه

بطور کلی حساب های یک موسسه با توجه بر ماهیت آنها دارایی مانده بدهکار و یا مانده بستانکار می باشند از این رو در طبقه بندی فوق حساب های دارایی ، دارای مانده بدهکار حساب های بدهی و سرمایه دارای مانده بستانکار و حساب های در آمده و هزینه به ترتیب دارای مانده بستانکار و بدهکار خواهند بود

دارایی :

اموال ، حقوق و یا سایر منابع اقتصادی متعلق به یک شخص یا یک موسسه که قابل تعویم به پول و دارای منافع آتی باشد

دارائی ها به سر دسته کلی به شرح ذیل تقسیم می شوند :

الف ) دارائی های ثابت : اموال مشهود و با دوامی که به قصد نگه داری بلند مدت خریداری و یا ساخته شده و در عملیات عادی یک موسسه مورد استفاده است مانند زمین ساختمان

ب) دارائی های جاری : موجودی نقد و سایر اقلام دارئی که انتظار می رود در جریان عادی عملیات طی یکسال به نقد تبدیل شود ، فروش رفته و یا به مصرف برسد مانند موجودی صندوق مطالبات از بدهکاران

پ : دارائی های نامشهود : دارائی های که موجودیت مادی ندارند و ارزش آنها به منافعی محدود است که از استفاده یا واگذاری حقوق مربوط به آنها حاصل می شود مانند حق انتفاع – حق اختراع ، علامت تجاری و سرقفلی

بدهی :

تعهداتی که یک شخص با یک موسسه در مقابل سایرین (مثلًا بستانکاران) دارد و از طریق پرداخت پول ، ساخت و تحویل کالا ، ارائه خدمت یا طرق دیگر ایفا می شود

بدهی ها به دو دسته کلی به شرح زیر طبقه بندی می شوند :

الف : بدهی های جاری : تعهداتی که انتظار می رود طی سال بعد از محمل دارائی های جاری پرداخت ، تسویه و یا خدمات موضوع آن انجام شود مانند بستانکاران

ب ) بدهی بلند مدت : تعهداتی که انتظار نمی رود طی سال بعد از محل دارائی های جاری پرداخت، تسویه و با خدمات موضوع آن انجام شود مانند وام های طویل المدت

در آمد :

فروش کالاها ، انجام خدمات و عواید ناشی از استفاده دیگران از اموال و حقوق یک موسسه که به تحصیل وجوه نقد یا ایجاد دارائی های دیگر منجر شود و یا بدهی های موسسه را کاهش دهد

فصـل سوم

امور صندوق

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله منابع تغذیه سوئیچینگ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله منابع تغذیه سوئیچینگ فایل ورد (word) دارای 73 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله منابع تغذیه سوئیچینگ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله منابع تغذیه سوئیچینگ فایل ورد (word)

چکیده :  
مقدمه :  
منبع تغذیه خطی  
1-1-2 معایب منبع تغذیه خطی  
1-1-2-1 بزرگ بودن ترانس کاهنده ورودی  
1-2 منبع تغذیه غیرخطی (سوئیچینگ)  
1-2-1 مزایای منبع تغذیه سوئیچینگ  
1-2-2 معایب منابع تغذیه سوئیچینگ  
یکسوساز و فیلتر ورودی  
2-1 یکسوساز ورودی  
2-3-3 استفاده از مقاومت و تریاک  
2-3-4 روش تریستور نوری  
2-4 فیلتر ورودی EMI/RFI  
3-1 مبدل فلای‌یک غیر ایزوله  
3-2 مبدل فوروارد غیر ایزوله  
ادوات قدرت سوئیچینگ  
4-1 دیودهای قدرت  
4-1-1 ساختمان دیودهای قدرت  
4-1-2 عملکرد دیودهای قدرت در گرایش مخالف  
4-1-5 انواع دیود قدرت  
4-1-5-1 دیودهای با بازیابی استاندارد یا همه منظوره  
4-1-5-2 دیودهای بازیابی سریع و فوق سریع  
4-1-5-3 دیودهای شاتکی  
4-2 ترانزیستور دو قطبی قدرت سوئیچینگ  
مدارهای راه‌انداز  
5-1 مدارهای راه‌انداز بیس  
5-1-1 راه انداز شامل دیود و خازن  
5-1-2 مدار راه‌انداز بهینه  
5-2 تکنولوژی ساخت ترانزیستورهای ماس‌فت  
واحد کنترل PEM  
6-1 نحوه کنترل PWM  
6-2-1 مدار مجتمع مد جریانی خانواده 5/4/3/842 (3)    
6-2-2 مدار مجتمع   کنترل کننده مُد جریانی از نوع سی‌ماس  
6-2-3 مدار مجتمع مد ولتاژی P/FP 16666 HA   
6-2-4 مدار مجتمع مد ولتاژی 494TL   
6-2-5 مدار مجتمع مد جریانی 3524 SG   
7-2-6 مدار مجتمع مد جریانی 1846 UC  
سوئیچینگ ولتاژ صفر و جریان صفر  
7-1 سوئیچینگ ولتاژ صفر و جریان صفر  
7-2 مبدل فلای‌بک ولتاژ صفر ساده  
7-3 مبدل های سوئیچینگ نرم ولتاژ صفر  
7-3-1 مبدل تشدیدی موازی  
7-3-2 مبدل تشدیدی سری  
7-3-3 مبدل تشدیدی سری – موازی  
7-3-4 پل تشدیدی با فاز انتقال یافته  
7-4 سوئیچینگ نرم جریان صفر  
تجزیه و تحلیل چند منبع تغذیه سوئیچینگ  
مدار مجتمع 494 TL  
8-2 مدار مجتمع 1846 UC  
8-3 مدار مجتمع P/FP 16666 HA  
8-4 مدار مجتمع 2524 SG  
مدار مجتمع 3842 UC  
مدار مجتمع TOP xxx  
برخی ملاحظات جانمایی  
مقدمه  
9-2 فیدبک  
9-3 خازن های فیلتر  
9-4 مسیر زمین  
9-5 چند نمونه طرح جانمایی  
9-6 خلاصه  
9-7 فهرست قوانین طرح جانمایی  

چکیده

کلیه مدارات الکترونیکی نیاز به منبع تغذیه دارند. برای مدارات با کاربرد کم قدرت از باطری یا سلولهای خورشیدی استفاده می شود. منبع تغذیه به عنوان منبع انرژی دهنده به مدار مورد استفاده قرار می‌گیرد. حدود 20 سال است که سیستمهایی پر قدرت جای خود راحتی در مصارف خانگی هم باز کرده اند و این به دلیل معرفی سیستمهای جدید برای تغذیه مدارات قدرت است

این منابع تغذیه کاملاً خطی عمل می نمایند. این نوع منابع را منابع تغذیه سوئیچینگ می نامند. این اسم از نوع عملکرد این سیستمها گرفته شده است. به این منابع تغذیه اختصاراً SMPS نیز می گویند. این حروف برگرفته از نام لاتین Switched Mode Power Supplies است

راندمان SMPS بصورت نوعی بین 80% الی 90% است که 30% تا 40% آنها در نواحی خطی کار می کنند. خنک کننده های بزرگ که منابع تغذیه گلوله قدیمی از آنها استفاده می کردند، در SMPS ها دیگر به چشم نمی خورند و این باعث شده که از این منابع تغذیه بتوان در توانهای خیلی بالا نیز استفاده کرد

در فرکانسهای بالای کلیدزنی از یک ترانزیستور جهت کنترل سطح ولتاژ DC استفاده می شود. با بالا رفتن فرکانس ترانزیستور، دیگر خطی عمل نمی کند و نویز مخابراتی شدیدی را با توان بالا تولید می‌نماید. به همین سبب در فرکانس کلیدزنی بالا از المان کم مصرف Power MOSFET استفاده می شود. اما با بالا رفتن قدرت، تلفات آن نیز زیاد می شود. المان جدیدی به بازار آمده که تمامی مزایای دو قطعه فوق را در خود جمع آوری نموده است و دیگر معایب BJT و Power MOSFET را ندارد. این قطعه جدید IGBT نام دارد. در طی سالهای اخیر به دلیل ارزانی و مزایای این قطعه از IGBT استفاده زیادی شده است

امروزه مداراتی که طراحی می شوند، در رنج فرکانسی MHZ و قدرتهای در حد MVA و با قیمت خیلی کمتر از انواع قدیمی خود می‌باشند

فروشنده های اروپائی در سال 1990 میلادی تا حد 2 میلیارد دلار از فروش این SMPS ها درآمد خالص کسب نمودند. 80% از SMPS های فروخته شده در اروپا طراحی شدند و توسط کارخانه های اروپائی ساخت آنها صورت پذیرفت. درآمد فوق العاده بالای فروش این SMPS ها در سال 1990 باعث گردید که شاخه جدیدی در مهندسی برق ایجاد شود

این رشته مهندسی طراحی منابع تغذیه سوئیچینگ نام گرفت

یک مهندس طراح منابع تغذیه سوئیچینگ بایستی که در کلیه شاخه‌های زیر تجربه و مهارت کافی کسب کند و همیشه اطلاعات بروز شده در موارد زیر داشته باشند

1- طراحی مدارات سوئیچینگ الکترونیک قدرت

2- طراحی قطعات مختلف الکترونیک قدرت

3- فهم عمیقی از نظریه های کنترلی و کاربرد آنها در SMPS ها داشته باشد

4- اصول طراحی را با در نظر گرفتن سازگاری میدانهای الکترومغناطیسی منابع تغذیه سوئیچینگ با محیط انجام دهد

5- درک صحیح از دفع حرارت درونی (انتقال حرارت به محیط) و طراحی مدارات خنک کننده موثر با راندمان زیاد


مقدمه

منابع تغذیه سوئیچینگ امروزه و بخصوص از سال 1990 به این طرف جای خود را در تمامی دستگاه های الکتریکی و در صنایع الکترونیک، مخابرات، کنترل، قدرت، ماهواره ها، کشتی ها، کامپیوترها، موبایل، تلفن و ; به دلیل ارزانی قیمت و کم حجم بودن و راندمان بالا باز کرده اند. به همین دلیل اکنون همه کشورهای جهان حتی در جهان سوم به طراحی و ساخت این نوع از منابع تغذیه پرکاربرد می پردازند. اما با این وجود متأسفانه هنوز این منبع تغذیه در ایران ناشناخته مانده و همه روزه مقدار زیادی از بیت‌المال المسلمین در راه ساخت منابع تغذیه غیر ایده‌آل و یا خرید این گونه منابع تغذیه سوئیچینگ از کشور خارج می شود

 

منبع تغذیه خطی

منابع تغذیه خطی منابعی هستند که عنصر کنترل آن ها در ناحیه فعال از عملکرد خود قرار دارد. این عنصر به صورت سری یا موازی با بار قرار می گیرد و با دریافت فیدبک از خروجی، میزان ولتاژ و جریان بار خروجی را تنظیم می کند به گونه ای که ولتاژ خروجی در یک سطح از پیش تعیین شده ثابت باقی بماند. معمولاً عنصر کنترل در این دسته از منابع یک ترانزیستور دو قطبی است که با تنظیم جریان بیس آن میزان جریان رسیده به بار کنترل می شود. بلوک دیاگرام ساده شده این نوع منبع تغذیه در شکل نشان داده شده است

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله منابع تغذیه سوئیچینگ فایل ورد (word)

مزایای یک منبع تغذیه خطی به شرح زیر است

1- پایداری زیاد

2- نویزپذیری پایین

3- تثبیت عالی

4- نوسان کم خروجی

1-1-2 معایب منبع تغذیه خطی

معایب یک منبع تغذیه خطی به شرح زیر می باشد

1- بازده کم تر از 50% (در توان های نسبتاً زیاد). راندمان منبع تغذیه خطی معمولاً کم است دلیل آن افت ولتاژ و در نتیجه اتلاف توان در عنصر کنترل است

2- حجم زیاد. یکی از معایب منبع تغذیه خطی حجم زیاد آن به ویژه در توان زیاد است. دلیل اصلی حجیم شدن این منابع دو عامل ذیل است

الف) بزرگ بودن ترانس کاهنده ورودی

ب) نیاز به گرماگیرهای[1] بزرگ به دلیل تلفات زیاد در عنصر کنترل

1-1-2-1 بزرگ بودن ترانس کاهنده ورودی

همان گونه که بیان شد یکی از دلایل حجیم شدن منبع تغذیه خطی بزرگ بودن ترانس کاهنده ورودی آن می باشد. این ترانس به دلایلی نمی تواند از بلوک دیاگرام کنار گذاشته شود. ترانس سبب مجزاسازی[2] مدار خروجی از ورودی می شود و از طرفی برای جلوگیری از تشعشع مدار و جلوگیری از نفوذ میدان های الکترومغناطیسی خارجی مجبوریم که زمین مدار را به بدنه منبع تغذیه خطی متصل کنیم و در صورت نبود ترانس خطر برق گرفتگی برای کاربر وجود دارد

3- عدم توانایی فشرده سازی به ویژه برای بهره‌وری بالا

4- زمان نگهداری[3] نسبتاً کوچک

منبع تغذیه خطی دارای زمان نگهداری بسیار کمی می باشد. منظور از زمان نگهداری مدت زمانی است که خروجی تغذیه علیرغم قطع بودن برق ورودی آن، هم چنان برقرار می ماند. اگر بخواهیم این زمان را افزایش دهیم باید ظرفیت خازن های ورودی را بسیار بزرگ در نظر بگیریم که طبعاً حجم زیادی اشغال می کند

5- مناسب برای ولتاژهای کم

این نوع منابع بیشتر برای ولتاژهای خروجی پایین به کار برده می‌شوند و این یکی از معایب منبع تغذیه خطی است که استفاده از آن در ولتاژهای زیاد مقرون به صرفه نیست

1-2 منبع تغذیه غیرخطی (سوئیچینگ)

معایب منبع تغذیه خطی می تواند با استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ کاهش یافته و یا حذف شود. بلوک دیاگرام ساده شده یک منبع غیرخطی (سوئیچینگ) در شکل نمایش داده شده است

1-2-1 مزایای منبع تغذیه سوئیچینگ

منابع تغذیه سوئیچینگ دارای مزایایی به شرح زیر می باشند

1- راندمان بزرگ تر از 50%

معمولاً بازده منابع تغذیه سوئیچینگ بیشتر از بازده منابع تغذیه خطی می باشد. بازده منابع تغذیه سوئیچینگ بین %70 تا %80 است. در منابع تغذیه سوئیچینگ عنصر کنترل (سوئیچینگ) در حالت اشباع و قطع کار می کند و توان تلفاتی پایینی دارد، در حالی که در منابع تغذیه خطی عنصر کنترل در حالت فعال کار می کند و توان تلفاتی بالائی دارد

2- ابعاد کوچک ترانس

در منابع تغذیه خطی ترانس در فرکانس 50 هرتز برق شهر کار می‌کند. بر این اساس انرژی نسبتاً زیاد در تعداد دفعات کم به خروجی منتقل می شود. در حالی که در منبع تغذیه سوئیچینگ با افزایش فرکانس، بسته های انرژی کوچک تری در تعداد دفعات بیشتری منتقل می گردد

3- سبک بودن منبع تغذیه

بیش‌تر وزن یک منبع به ترانس آن بستگی دارد. حال اگر ترانس کوچک باشد این منبع سبک خواهد شد

4- کاملاً فشرده

منابع تغذیه سوئیچینگ را می توان در بسته بندی های کاملاً فشرده قرار داد، چون اتلاف حرارتی کمی دارند

5- ورودی با محدوده دینامیکی زیاد

ولتاژ ورودی می تواند در محدوده وسیعی تغییر کند در حالی که ولتاژ خروجی ثابت باقی بماند

6- زمان نگهداری بیش از پنج میلی ثانیه

در منابع تغذیه سوئیچینگ زمان نگهداری بیشتر از منابع تغذیه خطی است. دلیل آن ولتاژ dc بالایی است که در خازن ورودی ذخیره می شود. از آنجائی که انرژی ذخیره شده در خازن با مربع ولتاژ رابطه دارد به همین دلیل منبع سوئیچینگ زمان نگهداری بیشتری دارد

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله منابع تغذیه سوئیچینگ فایل ورد (word)

1- به دلیل نوع فیدبک به کار برده شده ایزولاسیون (مجزاسازی) مدار از بین می رود و در این حالت زمین ورودی به زمین خروجی متصل می شود و خطر برق گرفتگی برای کاربرد به وجود می آید

2- در ترانس علاوه بر تشعشع، تلفات افزایش یافته و با افزایش تلفات در ترانس، بازده آن کاهش می یابد

الف) مستقیم که از طریق سیم های ارتباطی انتشار می یابد

ب) غیرمستقیم که از طریق محیط، ارتباط برقرار می شود

3- نیاز به حفاظت در مقابل اضافه بار[4]

در منابع تغذیه خطی و یا غیرخطی از اتصالات P-N بسیار استفاده می شود

هنگامی که از یک پیوند P-N جریان DC عبور می دهیم بیش تر جریان DC از نقاط تخت عبور می کند. حال اگر جریان بیش از حد قابل تحمل پیوند باشد پیش از آن که پیوند اتصال کوتاه شود، در اثر گرم شدن پیوند سیم ارتباطی آن که با جوش اولتراسوند وصل شده جدا خواهد شد

4- با قطع شدن فیدبک در منابع تغذیه خطی افزایش ولتاژ وجود ندارد. در حالی که در منابع تغذیه سوئیچینگ با قطع شدن فیدبک، قسمت کنترلی ولتاژ خروجی را صفر می بیند و لذا برای افزایش ولتاژ انرژی بیش تری را به خروجی منتقل می کند. زیرا قسمت کنترلی، کاهش ولتاژ را در اثر افزایش بار می داند. انتقال انرژی بیش تر به خروجی سبب افزایش ولتاژ خروجی می شود تا جایی که منجر به سوختن عناصر مدار می شود

5- جریان های یورشی[5] زیاد

جریان های یورشی به جریان هایی گفته می شود که در لحظه اول بعد از وصل شدن منبع تغذیه به علت شارژ نبودن خازن های مدار از ورودی دریافت می شود

 

2-1 یکسوساز ورودی

این بخش برای تبدیل ولتاژ متناوب ورودی به مقدار DC به کار می‌رود. به منظور امکان به کارگیری منبع تغذیه در دو سیستم انتقال انرژی رایج یعنی سیستم 110 و220 ولت باید بخشی را در واحد یکسوسازی ورودی تغذیه کنیم به گونه ای که منبع تغذیه قادر باشد به راحتی در این دو سیستم کار کند

2-3 مشکلات واحد یکسوساز ورودی و روش های رفع آن ها

[1] . Heatsink

[2] . Isolation

[3] . Hold time

[4] . Over load

[5] . Surge

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   126   127   128   129   130   >>   >