سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق پادشاهان هخامنشی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق پادشاهان هخامنشی فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق پادشاهان هخامنشی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق پادشاهان هخامنشی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق پادشاهان هخامنشی فایل ورد (word) :

کوروش یکم
کوروش یکم شاه پارس و آنشان بود.اَنشان یا انزان نام بخشی از حوزه تمدن عیلام وهمچنین نام مرکزآن بوده‌است. پادشاهان عیلامی خود را شاه انشان و شوش می‌‌نامیده اند. در قرن هفتم پیش از میلاد این شهر به دست پارسها افتاد. کوروش بزرگ در سنگ‌نبشته‌ها، از پدر و نیاکان خود (کمبوجیه اول، کوروش اول و چیش‌پیش) به عنوان شاه انشان یاد می‌کند. نظرات مختلفی در مورد محل منطقه و شهر انشان ابراز شده‌است. در سال ، یافته‌های باستان‌شناسی در منطقه تپه مالیان( کیلومتری شمال غربی شیراز) در دشت بیضای استان فارس این گمان را پیش کشید که تپه مالیان محل شهر گمشده انشان باشد. با یافتن پاره‌آجرهایی با خط میخی عیلامی در این جایگاه، این گمان تقویت شد. این نوشته‌ها که به نام یک شاه عیلامی در هزاره دوم پیش از میلاد است از هدایای او به معبد انشان نام می‌برد. با توجه به این یافته‌ها، منطقه انشان شمال غربی استان فارس را در بر می‌گیرد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله معماری ساختمان تیرهای سقف و تیرهای لانه زن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله معماری ساختمان تیرهای سقف و تیرهای لانه زنبوری فایل ورد (word) دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله معماری ساختمان تیرهای سقف و تیرهای لانه زنبوری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله معماری ساختمان تیرهای سقف و تیرهای لانه زنبوری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله معماری ساختمان تیرهای سقف و تیرهای لانه زنبوری فایل ورد (word) :

معماری ساختمان تیرهای سقف و تیرهای لانه زنبوری

تیرهای سقف و تیرهای لانه زنبوری:
تیرآهنهای بال پهن در ساختمانهای خرپا، ستون و خصوصاً در پل سازی به کار برده می شود.
نبشی: نبشی یکی از پروفیل های ساختمانی است که به صورت مرکب و منفرد در ساختمانها به کار برده می شود.
نبشی به دو صورت است: 1- نبشی با بال های مساوی 2- نبشی با بال های نامساوی که در ساختمانها به کار برده می شود.

– نبشی معمولا از ابعاد 50 تا 150 میلی متر وجود دارد. از نبشی ها جهت اتصالات پل ها به ستون و یا تیر آهن ها به تیرهای باربر و اتصال ستون ها به صفحه ستون استفاده می شود.
– در نقشه های ساختمانی معمولا مشخصات نبشی را اینگونه م نویسند.

– ابعاد نبشی را معمولا با mm می نویسند.
سپری با علامت اختصاری 1: در ساختمان ها استفاده می شود مانند خرپا، اسکلت، گلخانه، سقفهای شیشه ای و نورگیر، زیرزمین ها استفاده می شود.
تسمه:
تسمه که با علامت نشان داده می شود همان PL است که به ابعاد mm100 تا mm1250 و ضخامت 3 تا mm60 می باشد که ضخامت کمتر از 5 میلی متر جهت در و پنجره می باشد و ضخامت های بالای 3 تا 10mm جهت اتصالات تیرآهن ها و تسمه کشی در خرپاها به کار برده می شود.

ناودانی : که به ارتفاع 30 تا 400mm موجود است و بیشتر برای ساختن ستون و پل های و باربر به کار برده می شود.
ورق آهن: از ضخامت 3 تا mm30 جهت اسکلت و ستون های ساختمان و بیش از ضخامت mm30 به مصرف اسکلت های بسیار عظیم و پل های بزرگ به کار می رود و ضخامت کمتر از mm3 جهت ساختن در و پنجره، شیروانی و کانال کشی به کار می رود. ورق های آهن معمولی در بازار در ابعاد 1 در 2 متر و 5/1 و 60cm می باشد. بطور کلی مصرف ورق برای ساخت ستون ها و یا اتصال تیرآهن ها به یکدیگر به کار می رود و صفحه ستون و خرپاها به کار می رود.

میلگرد یا آلماتور: به قطر 5 تا mm220 وجود دارد که قطرهای 5 تا mm30 جهت ساختمانهای بتنی و همچنین فونداسیون ها و مهار کردن تیرهای سقف به کار می رود که آلماتورها سه نوع هستند که 1- ساده عاجدار و عاجدار پیچیده.
پروفیل های توخالی یا مجور: که به نام پروفیل های سبک مرسوم است که جهت ستون ها به کار می رود که با مقطع دایره، مربع، مستطیل و غیره وجود دارد.
– نقش اصلی آلماتورها در میلگردهای بتونی تحمل کشش مستقیم و کشش ناشی از برش است و همچنین میلگردها را هنگام کار گذاشتن در ساختمان از زنگ زدن و گرد و غبار و چرب کردن و باد و باران دور نمود.

قسمت های اساسی ساختمانهای اسکلت فلزی:
ساختمانهای اسکلت فلزی از پائین به بالا به قسمتهای زیر تقسیم می گردد.
1- فونداسیون: پائین ترین قسمت ساختمان است که به منزله ریشه ساختمان محسوب می شود و به سه صورت وجود دارد. 1- فونداسیون کلاف شده تک نقطه ای 2- فونداسیون های نورانی 3- فونداسیون های عمومی و جنرال فونداسیون.
2- قسمت های مختلف یک پی: 1- زمین 2- بتن مگر: که به آن بتن لاغر یا کم سیمان می گویند. و اولین قشر پی سازی است. مقدار سیمان بتن مگر 100 الی 150 کیلوگرم در متر مکعب است. بتن مگر در پی ها به دو دلیل مورد استفاده قرار می گیرد.

1- برای جلوگیری از تماس مستقیم بتن با خاک 2- برای تنظیم کف پی و ایجاد سطحی صاف جهت پی سازی.
ضخامت بتن مگر در حدود 10cm می باشد.
2- میلگردهای کف پی یا مش: با توجه به اینکه بتن دارای مقاومت خوبی است در مقابل فشار اما در مقابل خمشی و کشش و یا ترک بردارد. بنابراین برای جلوگیری از ترک خوردن بتن در کف بتن میلگردهای فولادی بصورت شبکه قرار می دهند تا مانع از ترک خوردگی بتن در حین کار گردد.
– قطر و تعداد این میلگردها طبق محاسبات فنی صورت می گیرند. این آرماتورهای شبکه ای 5cm بالاتر از کف فونداسیون و بتن مگر قرار می گیرد و هنگان بتن ریزی باید مراقب بود که این شبکه باید کاملا درون بتن غرق گردد. در این نوع پی سازی برای اینکه بتن فونداسیون متراکم شود از وسیله ای به نام ویبراتور استفاده می گردد.

4- بتن:
با توجه به اینکه بتن نقش بسیار مهمی در ساختمان سازی دارد لذا باید متناسب با بار بر فونداسیون ها باید طبق مهندس محاسب باید عیار سیمان و قطر میلگردهای فونداسیون و تعداد آنها مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر اینها باید در ساختن بتن باید دقتهای لازم را نمود. در فونداسیون های بتنی باید از بتنهای چاق با عیار سیمان بتن 250 کیلوگرم در متر مکعب تا 450 کیلوگرم در متر مکعب می باشد.

5- بولت یا میلگردهای مهاری فونداسیون
اتصال ستون به فونداسیون در ساختمان های اسکلت فلزی به وسیله بولت انجام می گیرد. بولت ها به اشکال گوناگون ساخته می شوند. اما فرم 1 بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. جنس بولت از فولاد و سخت عاجدار پیچیده است که مقاومت این نوع فولادها معمولا بین 37 کیلوگرم بر میلی متر مربع و 64 kg/mm. قطر و تعداد بولت ها بنا به محاسبات فنی تأمین می گردد و معمولا بیشتر از قطرهای بالای mm20 استفاده می شود. ارتفاع بولت ها تاکت فونداسیون معمولا بین 10 تا 15cm است و از ارتفاع فونداسیون کمتر است و این کار بدان علت صورت می گیرد که موقع حرکت ستون در مقابل نیروهای تند زلزله و موارد دیگر سبب اهرم ستون ها نشوند سر بولت از فونداسیون به اندازه 10cm باید بیرون باشد و دندانه شده باشد که پس از انجام کارهای لازم و نصب صفحه ستون مهره های آن وصل می گردد.

 

6- صفحه ستون (بیس پلت): صفحه ستون صفحه تقسیم فشار است که در زیر ستون و روی فونداسیون قرار دارد و به عبارتی بین ستون و فونداسیون قرار می گیرد و عامل اتصال ستون فلزی به فونداسیون است و بارهای وارده از طبقات مختلف به ستن را به فونداسیون منتقل می نماید لذا باید در انتخاب و ضخامت صفحه ستون محاسباتی را در نظر گرفت.
7- نقش شناژها در فونداسیون: نقش اساسی شناژ عبارت است از مقاومت در مقابل کلیه نیروهای افقی نظیر زلزله و غیره و همچنین یکپارچه نمودن پی ها و اتصال آنها به یکدیگر برای جلوگیری از نشست ساختمان. گاهی از شناژ به عنوان پی دیوارهای داخلی و خارجی استفاده می شود. طریقه ساخت شناژ چنین است که پس از تسطیح کف زمین و ریختن بتن مگر غالببندی نموده و شبکه قفسه بندی شناژ را به همدیگر متصل می نمایند. در شناژها حداقل باید از 4 عدد میکرو استفاده نمود که توسط خاموت هایی به هم متصل می شوند. این قفسه ی شناژها پی ها به هم متصل نموده تا فونداسیون و شناژها در مقابل فشارهای وارده یکپارچه عمل نمایند.

 

قسمتهای مختلف ستون:
ستون در ساختمان های اسکلت فلزی و ساختمانهای مبنی به قسمتی گفته می شود که تمامی بار سقف ها و کل ساختمان را به فونداسیون منتقل می نماید و به عبارتی از مهمترین اجزای ساختمان است که تمامی نیروهای فشاری را تحمل می نماید.

قسمتهای ستون:
1- قسمتهای اصلی ستون (خود ستون)
2- تسمه های اتصال دهنده ستون
3- صفحه های تقویتی ستون
4- جوش
5- اتصال ستون به صفحه ستون
ستون های فلزی: ستون های مختلف به شکل های مختلف و پروفیل های گوناگون معمولا برای ساختن ستون ها بیشتر از تیرآهن یا ناودانی استفاده می گردد، اما چنانچه در بازار از این نوع تیرآهن ها کم باشد به روش های دیگری نیز می توان اقدام به ساخت نمود. ستون ها را به چند روش می توان استفاده نمود.

1- ستون هایی که با یک عدد تیر آهن
1- ستون هایی از یک عدد دو عدد و یا سه عدد تشکیل می شوند.
2- ستون هایی که از دو ناودانی ساخته می شود.
3- ستون هایی که از قوطی ساخته می شود.
4- ستون هایی که از نبشی ساخته می شوند.
1- اتصال ستون ها به یکدیگر به وسیله تسمه.
2- اتصال ستون ها به وسیله درز جوش.

3- اتصال ستون ها به وسیله ورق.
متداولترین و محکم ترین روش برای اتصال قطعات فلزی جوشکاری با برق است که این دستگاه ممکن است با برق شهری کار کند و یا ممکن است موتور و ژنراتور مخصوص داشته باشد. برای جوشکاری با برق احتیاج به دور وسیله است. 1- دستگاه مولد برق (ژنراتور) 2- ترانس یا ترانسفورماتور.
– در جوشکاری نوع الکترود و آمپراژ جوش نقش بسیار مهمی دارد و همچنین نوع جوشکاری و مهارت جوشکار از اهمیت خاصی برخوردار است.

پس از آکسبندی صفحه زیر ستون به وسیله ی دوربین تئودولیت معمولا از نبشی جهت اتصال ستون به صفحه ستون استفاده می کنند. که معمولاً در برق نبشی ها ورق های مثلثی مانندی را جوش می دهند به نام لکچی جهت استحکام بیشتر ستون به صفحه ستون استفاده می شود.
پلها یا تیرهای اصلی: پلها به آن قسمت از ساختمانهای اسکلت فلزی گفته می شود که بارهای سقف به وسیله ی آنها به ستون منتقل می گردد. و یا به عبارتی بین ستون ها قرار داده می شود که مستقیماً در ارتباط با ستون ها می باشند.

طریقه اتصال پل به ستون: پلها را در جهت بار تیرآهن توسط نبشی به ستون ها وصل می نمایند که البته در این حالت بهتر است از صفحه ممان گیر استفاده می شود.
تیرهای لانه زنبوری: چنانچه بخواهیم که بر تیر معمولی نیروی بیشتری وارد شود بدین طریق فاصله بارها را از همدیگر زیاد نموده و مقطع آن دارای ممان اینرسی بزرگتری می شود و لذا آن را به طریقه ی لانه زنبوری زیاد می نمائیم به طور مثال می توان تیرآهن نمره 20 را به تیرآهن نمره 30 تبدیل

نمود و در این حالت مقاومت خمشی تیر اضافه می شود. ازدیاد ارتفاع تیر باید زیرا افزایش بیش از حد ارتفاع تیر خطر ضعیف شدن جان تیر را در بر دارد و مقاومت برشی تیر را در تکیه گاه کم می کند بدین سبب است که در تکیه گاه ها دو یا سه لانه را با ورق و یا تسمه پر می کنند.

طریقه برش و ساختن تیرهای لانه زنبوری: جان تیر آهن را با قاعده سریع و توسط شابلون که ب صورت شش ضلعی است ابتدا خط کشی می کنند و سپس آن را بریده و با اسکانهای دیگر تیر بصورت لانه زنبوری جوش می دهند.
وسیله ی برش (پروفیل) تیرهای لانه زنبوری:
1- برش به وسیله ی کوپال: در این حالت از دستگاه قطع کن سنگینی به نام گیوتین استفاده می نمایند.
2- برش به روش برنوات از مکانیزم ماده ای برخوردار است بعضی برش بوسیله شعله گاز استیلن + اکسیژن صورت می گیرد. هوا گاز نام دارد که به وسیله شعله آبی رنگی که از دهانه شعله مخصوص در می آید تیرآهنها بریده می شود.

نقش بادبند در ساختمانها: باربند در ساختمانهای اسکلت فلزی الزامی است و آنها را از نیروی باد و زلزله مقاوم و استوار نگه می دارد.
بادبندها به دو صورت ساخته می شود.
1- بادبندهای قائم
2- بادبندهای افقی
بادبندهای قائم: بادبندهای قائم به منظور
یا به صورت ضربدری
یا به صورت وی V

یا به صورت ذوزنقه
یا به صورت لوزی
معمولا برای اتصال بادبندها از ناودانی و یا نبشی استفاده می نمایند.
بادبندهای افقی: در کارخانجات وسیع که پوشش سقف آنها به وسیله خرپا استفاده می شود علاوه بر بادبندهای عمومی و عمودی بادبندهای افقی هم استفاده می شود.
انواع دیارها از نظر سیستم ساخت:
1- دیوارهای پی: کرسی چینی (مسنی) که در کلیه ساختمان های قدیمی معمولا پس از پی دیوارهایی به ارتفاع 30 تا 50cm از کف زمین طبیعی بلندتر می ساختند که در اصطلاح به آن کرسی چینی می گویند و در بیشتر مواقع پس از کرسی چینی روی آن را عایق کاری می نمودند و دیوار اصلی ساختمان ها را روی آن بنا می نمودند و کرسی چینی معمولا پهن تر از دیوار اصلی ساختمان در نظر گرفته می شد که آن قسمت اضافی و پهن تر را ریشه یا ناخون می نامند.

نقش دیوار در ساختمان: دیوار مشخص کننده حدود ساختمان و جدا کننده محیط خارج از داخل ساختمان است و ساختمان را در مقابل عوامل جوی نظیر برف، باران، سرما و گرما و صدا محافظت می نماید. در ساختمان های آجری دیوار علاوه بر نقش های فوق جنبه ی باربری نیز دارد و بارهای سقف را به پی منتقل می نماید، این نوع دیوارهای باربر (حمال) ضخامتی در حدود 35 تا 45

سانتیمتر دارد. اما در ساختمان های اسکلت فلزی و اسکلت بتنی چون ستون ها تمامی بار را به پی منتقل می نمایند دیوارها نقش تیغدانی و جداکننده دارند. علاوه بر دیوارهای باربر دیوارهای دیگری هم وجود دارند مانند دیوار تقسیم پارتیشن، این گونه دیوارها فضاهای داخل ساختمان را تقسیم می نمایند، این دیوارها باربر نیستند مانند دیوارهای 22cm، 11cm و 5cm.

دیوار حمال به چه دیواری گفته می شود؟ به دیواری گفته می شود که بار سخت و فشار وارده بر ساختمان را تحمل می نمایند.
انواع دیوار از نظر جنس مصالح: دیوارها را معمولا متناسب با شرایط خاص منطقه ای و مصالح گوناگون می سازند. مانند دیوارهای آجری، سنگی، بتنی و خشتی که البته امروزه به علت عدم استحکام دیوارهای خشتی و یا چوبی استفاده چندانی از آن به عمل نمی آید.
دیوارهای حائل یا دیوارهای محافظ: دیوارهای حائل یا محافظ به دیوارهایی گفته می شود که برای محافظت از ریزش سنگ و خاک به کار برده می شوند. این دیوارها را معمولا از سنگهائی لاشه و ملات ماسه و سیمان و آهک می سازند. دیوارهای محافظ بیشتر در کارهای جاده سازی، پل سازی، و یا جاهایی که خطر ریزش فراوان داشته باشد استفاده می شود.
دیوارهای محافظ عایق: این دیوارها را معمولا به دو صورت می سازند.
1- طریقه نخست این است که اول دیوار زیرزمین را می سازند و سپس پشت آن را را با ملات ماسه و سیمان اندود نموده و صاف و صیقلی می نمایند سپس آن را عایق کاری کرده و سپس دیوار محافظ 11cm را می سازند.
2- در این طریقه اول دیوار محافظ را می سازند و سپس آن را با ملات و ماسه و سیمان اندود نموده و آنگاه عمل عایقکاری را انجام داده و سپس دیوار زیرزمین را با ملات ماسه و سیمان می سازند.

سقف: به منزله پوشش و حد فاصل طبقات است که به چند دسته تقسیم می گردد: الف- سقف های چوبی ب- سقف های پر (طاق زربی) که تشکیل یافته است از آهن و آجر ج- سقفهای تیرچه بلوک د- سقفهای بتنی هـ سقفهای کاذب.

1- سقفهای چوبی: این نوع سقفها در گذشته مرسوم بود و بقایای آن در دهات و محلات قدیمی شهرها دیده می شود که معمولا با یک سری تیرهای چوبی سقف آن را می پوشاندند و سپس روی آن را تخته کوب می نمودند و آنگاه روی آن ملات کاه گل به ضخامت معینی می کشیدند.
2- سقف های آجری (طاق زربی): این نوع سقفها در ساختمان های اسکلت فلزی و یا آجری زده می شوند که پس از تیرریزی و مهار کردن تیرآهن ها و آغشته کردن آنها با ماده ضد زنگ فاصله بین تیر آهن ها با آجر و ملات گچ و خاک بطور قوسی توسط بنا پوشانیده می شد. مهمترین عامل استحکام در طاق های زربی قوس آنها هست، که در هنگام اجرای سقف باید رعایت شود.

حداقل ارتفاع خیز قوس در طاق زربی چقدر می باشد؟ cm3 می باشد. حداقل پس از پایان کار طاق زربی جهت استحکام بیشتر آن روی لقاب آب و گچ می ریزند. آجرهای طاق زربی باید از جنس خوب باشد و دارای آلوئت نباشد و همچنین آجر خام نیز استفاده نشود و معمولا برای این کار ابتدا آجر را درون آب زده (زنجک) تا گرد و خاکش برود. معمولا فاصله بتن تیرآهن ها را بین 80 تا 100cm در نظر می گیرند.

3- سقفهای تیرچه بلوک: این سقفها عایق بسیار خوبی در برابر صدا، رطوبت و حرارت می باشد و تشکیل یافته است از یک سری تیرچه و بلوک (بتنی یا سیمانی) تیرچه ها معمولا توسط کارخانجات ساخته می شوند. در پایین تیرچه معمولا از آلماتورهای بین 6 تا 16 میلی متر و در بالای آن معمولا آلماتور نمره 6 قرار می دهند. معمولا عرض تیرچه ها 8 تا 12cm می باشد و فاصله دو تیرچه معمولا 50cm در نظر گرفته می شود (آکس با آکس). سقفهای تیرچه بلوک را معمولا با ضخامتهای بین 30 تا 40 cm هستند.

4- سقفهای بتنی:
منتها در اجرای این نوع سقفها باید دقت نمود که میلگردهای سقف کاملا به میلگردهای دیوار و یا ستون ها اتصال داشته باشند. به طوری که سقف و دیوار یکپارچه به هم متصل شوند.
5- سقفهای کاذب: این نوع سقفها چنان که از نامش پیدا است به سقفهای دروغین مشهور است و وظیفه تحمل بار همانند سقفهای اصلی نیست.
سقفهای کاذب را معمولا 30 تا 50 cm پایین تر از سقف اصلی می سازند و بیشتر برای پوشاندن لوله های آب، فاضلاب و همچنین کانال های کولر و کوتاه نمودن سقف و زیبایی آن استفاده می کنند.
سقفهای کاذب بر مبنای نوع مصالحی که در آن به کار برده می شوند بر چند نوع تقسیم می گیردد. 1- سقف های کاذب آجری 2- سقف کاذب بارانیتس 3- سقف کاذب با ورقهای یونولیت (اکوستیک)
پله و عملکرد آن: پله کان یکسره ارتباطی است که دو اختلاف سطح را در ساختمان به هم مرتبت می سازد.

مرپ: RAMP: رامپ شیبی است که دو اختلال سطح را به هم متصل می سازد. رامپ قدیمی ترین وسیله ارتباط دو اختلال سطح بوده است. امروزه با پیشرفت در کار ساختمان سازی و ساخت پارکینگهای زیرزمینی و طبقاتی و همچنین جهت حمل برانکارد بیمارستانی از رمپ استفاده می نمایند.

رامپ را با شیبهای متفاوت می سازند که حداکثر آن 5/4 الی 15% درصد رمپ ها را معمولا جهت افزایش نیروی اصطکاک بصورت آج دار می سازند.
انواع پله: پله ها را به اشکال گوناگون می سازند که از جمله آن 1- پله ی مستقیم بدون پاگرد 2- پله ی مستقیم یکطرفه با پاگرد 3- پله ی L مانند 4- پلکان مستقیم دو طرفه با پاگرد 5- پلکان سه طرفه با پگرد 6- پلگان 4 طرفه با پاگرد 7- پلکان سه باز و با پاگرد چرخشی 8- پلکان L مانند با گردش 9- پلکان گرد و مارپیچی.
اصطلاحات پله:
1- تعداد پله: تعداد پله ها بستگی به دو اختلال سطح دارد. 1- هر چه تعداد پله ها بیشتر باشد آیا ارتفاع تک پله ها کمتر خواهد بود. ارتفاع تک پله ها کمتر خواهد شد.
2- تعداد پله ها در ساختمان مسکونی در هر طبقه معمولا هر چند عدد در نظر گرفته شود. 16 تا 20 پله تعداد پله ای که در پلان ترسیم می شود همیشه یک تک پله کمتر پله ی واقعی است.
زیرا کف آخرین پله با کف سطحی که پله به آن تمام می شود هم سطح است.
2- کف پله چیست: کف پله به سطحی گفته می شود که پا بر روی آن گذاشته می شود.
3- ارتفاع پله: فاصله عمودی کفهای پله را ارتفاع پله می گویند.
4- پیشانی پله: قطعه عمودی است که میان دو کف پله متوالی قرار دارد.
5- گونه پله: سطح بغل پله را گونه می نامند.
6- عرض پله: فاصله بین دوگونه پله را عرض پله می گویند.
7- لب پله: پیش آمدگی کف پله را از پیشانی لب پله می گویند.
8- ردیف پله: به مجموعه پله های متوالی بین دو اختلاف سطح را ردیف پله گویند.
9- شیب یا زاویه پله: شیب یا زاویه پله بستگی به نسبت اندازه کف و ارتفاع آن دارد.
عرض پله های خانه های مسکونی تقریبا در چه حدود است؟ معمولا 110 تا 130cm و پله های زیرزمین.

ارتفاع پله های مسکونی بین 16 تا 18cm و پله های سینماها، سالن های اجتماعات 16 cm
حجم پله چیست؟ عبارت است از ضخامت سقف در زیر یک ردیف پله های مسکونی.
چشم پله چیست؟ عبارت است از فاصله بین دو بازوی پله که معمولا حداقل 20cm در نظر گرفته می شود.
خط مسیر پله: خط مسیر پله در وسط پله که ابتدا تا انتهای پله را در بر می گیرد. شروع خط مسیر با دو خط موازی در کنار خط مسیر اصلی مشخص می گردد و اتمام خط مسیر با یک فلش نشان داده می شود. معمولا خط مسیر را در پلان نازکتر از خطوط دیگر رسم می نمایند.
خط برش پله: می دانیم که پلان عبارتند از یک برش فرضی افقی در ارتفاع تا که در این حالت اجباراً پله بریده خواهد شد. حدود عبور خط برش پله معمولا با خطی معرب که دربرگیرنده دو یا سه پله باشد مشخص می شود.

کادر مشخصات پله: کادر مشخصات پله به شکل زیر رسمی می گردد که در آن N نشان دهنده تعداد پله و H نشان دهنده ارتفاع پله و B بیانگر کف پله است.
محاسبه پله: قبل از طراحی و ترسیم پله باید محاسبه پله را انجام داد یعنی باید معلوم شود که برای یک ارتفاع معین و مشخص چند عدد پله لازم است و کف و ارتفاع هر یک از پله ها چند cm خواهد بود.
65cm تا 2h+b=63
که h بیان ارتفاع پله و b اندازه کف پله را مشخص می نمائید.
که مناسبترین ارتفاع پله برای پله های مسکونی 16 تا 18cm است.
به جز فرمول فوق فرمول دیگری هست که در اصطلاح فرمول راحتی پله می گویند.
h+b=48cm
پاگرد یا خسته گیر

:
پاگرد یا خسته گیر جهت استراحت و تغییر مسیر پس از طی پله های متوالی تعبیه و ساخته می شود که معمولا در ارتفاع طبقه گذاشته می شود.
نرده یا جانپناه (دستندار پلکان): نرده را معمولا جهت حفاظت و جلوگیری از سقوط افراد در کنار پله ها نصب می نمایند که ارتفاع آن بین 80 تا 100cm می باشد.
طریقه رسم پلان تیرریزی:
برای رسم تیرریزی هر نقشه هر ساختمان باید یک نقشه داشته باشد مگر این که پلان تیپ باشد. به همین منظور ابتدا محل استقرار ستون ها را مشخص نموده و فاصله هر یک را نسبت به دیگری تعیین نموده و سپس با حفظ نقطه ه

ای ضخیم محل قرار گرفتن پل ها و تیرچه ها را مشخص می نمایند.
در پلان تیرریزی باید نکات زیر را رعایت نمود:
1- تیرآهن های هم طول و همیزه را تحت عنوان پوزیسیون مشخص می نمایند که در کنار آن دایره ای رسم نموده و نمره پوزیسیون و طول آن را قیر می نمائیم.
2- فاصله تیر آهن ها باید مشخص شود.

3- برای هر پلان تیرریزی یک جدول نیز تهیه گردد که در آن جدول تعداد تیرآهن ها نمره تیرآهن و طول تیرآهن نوشته می شود و در پائین ستون جمع کل وزن تیرآهن های ساختمانی مشخص می شود.
– بطور کلی در نقشه های تیرریزی نکات زیر باید روشن گردد:
1- نمره تیر آهن های اصلی
2- طول تیرآهن ها
3- فرم تیرریزی
4- فاصله تیرها از یکدیگر
5- جدول تیرریزی
نقطه چیست: کوچکترین جزء هندسی است که از برخورد دو خط بدست می آید و یا به عبارتی دیگر اثر نوک مداد است بر یک برگ کاغذ.
خط چیست: توالی (ادامه) پیوسته نقطه ها را خط می نامند.
خط راست چیست: به خطی گفته می شود که در طول مسیر خود تغییر جهت ندهد.
پاره خط چیست: اگر ابتدا و انتهای خط محدود و بسته باشد به آن پاره می گویند.
نیم خط چیست: به خطی گفته می شود که از یک طرف به یک نقطه محدود باشد.
فضا چیست: مجموعه نامتناهی نقاطی را که می توان کرد.
واحد اندازه گیری چیست:
زاویه چیست: عبارتند از مجموعه نقاطی از صفحه که به دو نیم خط با مبدا مشترک تقسیم شده باشد را زاویه گویند.
زاویه نیم صفحه چند درجه است: 180 درجه
زاویه کور یا محدب به چه زاویه ای می گویند:

اگر اندازه زاویه کوچکتر از 180 درجه باشد آن را زاویه محدب یا کور می گوئیم.
زاویه مقعر یا کاو چیست: چنانچه اندازه زاویه از 180 درجه بیشتر باشد آن زاویه مقعر یا کاو گویند.
زاویه مجاور: در زاویه واقع در یک صفحه را زاویه مجاور گویند.
زاویه مکمل چیست: اگر مجموع اندازه های دو زاویه برابر 180 درجه باشد آن را مکمل گوئیم.
زاویه قائمه چیست: به زاویه ای می گوئیم که 90 درجه باشد.

زاویه حاده چیست: هر زاویه ای که کمتر از 90 درجه باشد زاویه حاده است.
از هر نقطه خارج در یک خط تنها چند خط می توان رسم نمود؟
تنها می توان به آن یک خط عمود بر خط وصل کرد.
عمود منصف چیست: اگر خط D بر پاره خط AB عمود باشد و از وسط AB بگذرد آن را عمود منصف گویند.

نیمساز زاویه چیست: به خطی گفته می شود که زاویه را به دو نیمه مساوی تقسیم می کند.
بالکن: (ایوان)
ایوانی است که در طبقات بالای ساختمان به صورت کنسول (پیشامدگی) ساخته می شود. بالکن معمولا در مجاورت اتاقهای نشیمن نهارخوری و خواب قرار می گیرد و علاوه بر عملکرد و استفاده آن زیبایی خاص به نما می بخشد جهت حفاظت از بالکن ها باید از نرده استفاده کرد.
تراس: (ایوان)
به قسمت سرپوشیده واحد مسکونی که حد فاصل بین حیاط و واحد مسکونی است تراس می گویند که معمولا آن را مقابل اتاقهای نشیمن و پذیرایی قرار می دهند.
پاسیو: پاسیو فضایی است برای نورگیری و تهویه فضاها.

کنسول چیست:
به قسمت پیش آمده تیرهای بتنی و فلزی که معمولا برای پوشش بالکن ها و سردرها و باران گیرها استفاده می شود کنسول می گویند.

درز انبساط:
برای جلوگیری از خرابی های ناشی از انبساط و انقباض ساختمانها بر اثر تغییر درجه حرارت از انتقال بار ساختمان به ساختمان دیگری بخصوص در ساختمانهای بزرگ و طولانی ایجاد می شود و همچنین در مواردی که ساختمان بزرگ و از چند بلک متصل به هم تشکیل یافته است از درز انبساط استفاده می شود. حداقل فاصله ای که برای درز انبساط پیش بینی می شود بستگی به وضعیت آب و هوای منطقه و جنس مصالح ساختمانی بکار رفته و نظر مهندسی لازم است.
واحدهای مختلف طول:
1- دسیمتر: برابر با cm10 می باشد یا متر می باشد.
2- سانتیمتر: برابر است با متر
3- میلی متر: مساوی با متر
4- میکرون: مساوی با متر است.
5- آنگستروم: مساوی با میکرون است.
اضعاف «کلیات» متر:
1- دکامتر مساوی با m10 متر می باشد.
2- هکتومتر مساوی با m100 متر می باشد.
3- کیلومتر مساوی با m1000 متر می باشد.
اندازه ها در سیستم اینچی:

1- 1 اینچ مساوی با 54/2 صدم سانتی متر است.
2- 1 فوت مساوی با 48/30 سانتی متر است.
3- 1 یا رد مساوی با 3 فوت و معادل cm5/91 تقریباً است.
واحدهای سطحی:
1- متر مربع: عبارتست از مساحت مربع به ضلع یک متر
2- دسیمتر مربع: مساوی با متر مربع ا ست.
3- سانتی متر مربع: برابر است متر مربع است.
4- میلی متر مربع: برابر است با متر مربع است.

اضعاف «کلیات» سطحی:
1- دکامتر مربع: برابر است با 100 متر مربع.
2- هکتومتر مربع: برابر است با 000/10 متر مربع.
3- کیلومتر مربع: برابر است با 000/1000 متر مربع.
واحدهای سطحی سیستم اینچی:
1- اینچ مربع: مساوی است با ضلع مربعی یک اینچ در یک اینچ.
2- فوت مربع: مساوی است با 144 ا ینچ.
3- یارد مربع: برابر ا ست از مربعی به ضلع یک یارد یک یارد.
واحدهای حجم:
1- دسیمتر مکعب: مساوی با cm1000 مکعب است.
2- سانتی متر مکعب: عبارتست از مکعبی به ضلع cm111
3- میلی متر مکعب: عبارتست از مکعبی به ضلع 111 میلی متر
اضعاف حجم:
1- دکامتر مکعب: مساوی با 1000 متر مکعب است.
2- هکتومتر مکعب: مساوی با یک میلیونیوم متر مکعب ا ست.
3- کیلومتر مکعب: عبارتست از مکعبی به اندازه 000/000

/1000=100010001000

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word) :

چکیده

بارفتن اطعات کارشناسان پشتیبانی و فنی و پیمانکاران موجب بارفتن قابلیـت و توانـایی آنـان درتشخیص خرابی و رفع آن و گزارش دقیق خرابی در سوییچ های مختلف می گردد که این امر موجب افزایش سرعت تشخیص صحیح خرابی و رفـع آن و در نتیجـه جلـوگیری از اقـدامات غیـر ضروری و کاهش هزینه نگه داری می گردد. لذا بر آن شدم که با مراجعه بهسازمان مخابرات مرند و مراکـز کـم ظرفیـت سوییچ پارستل ,کیاتل , گویان مصاحبه و اخذراهنمایی از کارشناسان نصـب و نگهـداری و نیـز بررسـی خرابـی های متداول آنها, این گزارش کار را که شامل ویژگی های اصلی سیستم ،طریقه نگه داری صحیح آن و رفع خرابی های بوجود آمده در حداقل زمان میباشد را تهیه کنم.

با در نظر گرفتن اینکه درطی این دوره بیشتر بر روی سوئیچ کیاتل تمرکز کرده و فعالیتم در این زمینه بوده پس در مورد بقیه سوئیچ ها تنها به معرفی آن ها بسنده میکنم.

معرفی سازمان مخابرات واحد مرند

سازمان خصوصی مخابرات به طور کلی به دو بخش فنی و اداری تقسیم بندی میشود.
بخش اداری خود دارای زیر مجموعه هایی از قبیل امور مالی,ابونمان و امور مشترکین است که
در ذیل به معرفی اندک این بخش ها می پردازیم:
بخش اداری:
امور مالی:
کل حساب های دریافتی و پرداختی به عهده ی این بخش است.
حساب های دریافتی شامل وجوهات خسارت مالی و فیش ها ی دریافتی، حساب های پرداختی
اعم از خریدقرار داد ها و ارائه خدمات و کالا است.
امور اداری:
1-امورات مربوط به کارمندان،از جمله ثبت اطلاعات و مرخصی ها و حکم های تازه
2-همچنین اجرای بخش نامه ها در خصوص نحوه ی حضور در اداره و ساعات کاری و شروع و اتمام آن
3-ثبت شماره به نامه های اداری و بایگانی نامه ها و پرونده ی کارمندان
آبونمان:
این بخش به رفع اشکالات قبوض و صورت حساب مشترکین می پردازد، همچنین صدور قبض و نحوه ی چاپ قبض
ها نیز بر عهده ی این بخش است،پاسخگویی به اعتراضات مشترکین در خصوص صورت حساب ها اعم از کارکرد
داخلی وبین المللی از وظایف این مجموعه می باشد.

امور مشترکین:
1-ثبت نام مشترکین و متقاضیان خط تلفن ثابت و همراه
2-بررسی امکانات از جمله مشخصات کافو وپست و مرکز
3-تشخیص و ثبت مزاحمت تلفنی
4-اعلان به روز آمار مشترکین
بخش فنی:
بخش فنی این سازمان خود به 3 بخش اصلی تقسیم میشود :
1-نگهداری و پشتیبان دستگاه های سوئیچ
2-پشتیبان فنی تجهیزات نیرو
3-شبکه ی کابل
وظایف این بخش ها:

1- کل خرابی های Data ,ADSL و همچنین خرابی های مربوط به کامپیوتر های داخل مرکز به عهده ی این بخش است. این بخش به عنوان پشتیبان فنی مراکز عمل میکند.

2- عمل هماهنگی و کنترل شارژینگ و تغذیه باطری ها و همچنین کنترل خرابی و نیرو رساندن به هنگام قطعی برق است.
3- شبکه ی کابلی به نوعی در خارج از سازمان به فعالیت میپردازد و کنترل خرابی کابل های شبکه ی مشترکین را بر عهده
دارد.

 

فلوچارت زیر نمای تقریبی سازمان مخابرات را نشان می دهد :

ریاست
اداری فنی
امور مالی امور اداری ابونمان امور مشترکین
پشتیبان دستگاه سوئیچ پشتیبان تجهیزات نیرو شبکه کابل

فصل اول

معرفی سوئیچ

فصل دوم

سوئیچ کیاتل((KDX

بخش اول:

ساختار سوئیچ کیاتل (KDX)
معرفی سیستم KDX
KDX مرکز تلفن دیجیتال است که باکنترل SPC درنرم افزار و تکنولوژی PCM/TDM از نوع Non-blockingکامل وکامپندینگ لگاریتمی A-Law و نرخ بیت 2048 طراحی شده است. این سیستم به دلیل مدولار بودن درسمت سخت افزار و نرم افزار، به راحتی قابل توسعه می باشد و ظرفیتهای از 16 پورت تا 10000 پورت را پوشش می دهد . با توجه به توانایی وسیعی که برای افزایش خطوط و پورتها وجود دارد، ذکر این نکته جالب است که تعداد کارت های کنترلی با نسبت بسیار کمتری نسبت به کارت های لاین، ترانک، دیجیتال ترانک و… افزایش می یابد.
از طرفی به غیر از اسلات های کنترلی بقیه اسلات ها همه منظوره می باشند و در صورتی که کارت های مربوط به پورت ها جابجا زده شود نه مشکلی برای کارت به وجود می آورد و نه برای سیستم.
ظرفیت های مختلف سیستم کیاتل
• مرکز 256 شماره ای – KDX1
این مرکز می تواند به 256 مشترک سرویس دهد . در صورتی که قفسه لاین کاملا پر شود ظرفیت مرکز به حد 368 شماره داخلی می رسد . بنابراین این مرکز میتواند حتی 30% افزایش خطوط نسبت به 256 شماره هم داشته باشد.
• مرکز 1024 شماره ای KDX4
مراکز با ظرفیت 1000 شماره به بالا را می توان به 2 دسته تقسیم نمود در نوع اول کنترل سیستم توسطCPU موجود در سیستم انجام می شود و در نوع دوم کنترل سیستم توسط کنترل یونیت مرکزی انجام می پذیرد.
مشخصات ظاهری سیستم KDX
• (Remote Switch Unit) RSU
• گاهی اوقات با نصب یک سوئیچ در یک روستا یا شهرستان می توان دهستان ها و آبادی های اطراف را نیز تحت پوشش قرارداد. اما از آنجا که این آبادی ها و ده ها اغلب از روستا یا شهرستان محل نصب چندین کیلومتر فاصله دارند، کشیدن چند زوج کابل آن هم تا فاصله چندین کیلومتری از محل نصب بسیار هزینه ساز است.
همچنین این عمل ضریب ایمنی این خطوط را نیز کاهش داده و در صورت بروز هرگونه مشکل درکابل خطوط مشترکین رفع اشکال مستلزم صرف هزینه، زمان و نیروی انسانی فراوان خواهد بود. از این رو این عمل چندان معقولانه و البته مقرون به صرفه نخواهد بود.

روشRSU تمامی این مشکلات را تاحد زیادی حل خواهد نمود. دراین تکنیک یک مرکز RSU (مثلا RSU400 که توانایی سرویس دهی به 400 مشترک را داراست) درخارج از روستا یا شهرستان محل نصب سوئیچ اصلی (مثلاKDX2) نصب می گردد. این دو مرکز توسط یک زوج سیم و از طریق مودم های (HDSL) موجود درهر مرکز به یکدیگر متصل می گردند. طول این زوج سیم می تواند تا 5 کیلومتر در نظر گرفته شود.

نکته مهم آن که تنها مرکز KDX موجود درمحل نصب به مرکز STD متصل است و مرکز RSU هر گونه تماس شهری را باید از طریق مرکز KDX انجام دهد. همچنین هر گونه برقراری ارتباط بین دو مرکز KDX و RSU از نوع Localمحسوب می شود. هر زوج سیم ارتباط دهنده دو سوئیچ در هر لحظه قادر است تا 30 مشترک را سرویس دهی نماید. مرکز KDXموجود در محل نصب قادر است چندین مرکزRSU را از طریق کارتهای PUMI و CEPTموجود درخود سرویس دهی نماید. با توجه به موارد ذکر شده کاملا بدیهی است که استفاده از مراکزRSU نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون بصرفه بوده و از امنیت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بسیار بالایی نیز برخوردار است. همچنین هر گونه برقراری ارتباط بین دو مرکز KDXوRSU از نوع Localمحسوب می شود.
هر زوج سیم ارتباط دهنده دو سوئیچ در هر لحظه قادر است تا 30 مشترک را سرویس دهی نماید. مرکز KDXموجود در محل نصب قادر است چندین مرکزRSU را از طریق کارت های PUMI و CEPTموجود درخود سرویس دهی نماید. با توجه به موارد ذکر شده کاملاً بدیهی است که استفاده از مراکزRSU نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون بصرفه بوده و از امنیت بسیار بالایی نیز برخوردار است.
در بلوک دیاگرام (2-1) نحوه اتصال و ارتباط مرکز KDX2 و RSU 400وSTD مرکزی نشان داده شده است.

شش
شکل2-1-1


• مرکز Transit
کلیه سوئیچ های KDX تولید شده توسط شرکت کیاتل این قابلیت را دارند که به عنوان مرکز Transit عمل نموده و یک یا چند مرکز KDXدیگر و یا حتی سوئیچ های ساخته شده توسط شرکت های دیگر مانند ASRرا به عنوان Remoteبپذیرند.
دراین صورت مرکز Remoteتوسط یک کابل به مرکز Transit متصل می گردد. هرگونه ارتباط شهری مرکز Remote باید از طریق مرکز Transitصورت گیرد.
نکته مهم آنکه هر گونه برقراری ارتباط بین مرکز RemoteوTransit از نوعLocal محسوب می-شود و مراکز Transit و مراکز Remote شارژینگ مربوط به خود را خود ثبت می نمایند.
در بلوک دیاگرام (2-2) نمونه ای از یک مرکز کیاتل که با یک مرکز دیگر از تولیدات این شرکت Remote گردیده، نشان داده شده است.

بلوک دیاگرام 2-1-2 اتصال یک مرکز با یک مرکز دیگر بصورت Remote
• مرکز Remote
دراین نوع ارتباط سوئیچ کیاتل به مراکزی مانند عصر، کارین و یا دیگر مراکز بصورت Remote متصل گشته وبا مراکز مادر دارای یک کد خواهند بود. همچنین مرکز مادر توانایی ترانزیت نمودن شماره های مرکز کیاتل را خواهد داشت. ( مطابق بلوک دیاگرام 2-3 ) دراین مرکز پالس های STDباید از طریق کانال به مرکز کیاتل ارسال گردد و در صورت گرفتن شماره های داخلی مرکز مادر بصورت Lamaشارژینگ برداری انجام می دهد.

بلوک دیاگرام 2-1-3 اتصال یک مرکز کیاتل بصورت ترانزیت
لوازم جانبی سیستم KDX
تعریف ابزار جانبی و نمای ظاهری ارتباط دستگاه با ابزار جانبی
نظر به اینکه سیستم KDXیک سوئیچ دیجیتال می باشد، لذا باید بتواند با وسایل و تجهیزات که بیرون از سیستم قرار می گیرند ارتباط برقرار کند. این تجهیزات لوازم جانبی نامیده می شوند و ارتباط بین دستگاه با لوازم جانبی از طریق کابل مخصوص آن وسیله و در محل ترمینال مشخصه آن وسیله که در سیستم تعبیه شده است صورت می گیرد.

یک تکنسین می تواند از طریق لوازم جانبی کنترل مرکز را به دلخواه در اختیار گرفته و یا اصولاً وضعیت صورتحساب مشترکین را مشاهده یا از آنها پرینت بگیرد ویا برای موردی خاص پورتها یا پورت خاصی را برنامه ریزی کرده و یا این که اعمال تعمیر و نگهداری را برای سیستم انجام دهد. درشکل زیر لوازم جانبی و نحوه ارتباط آنها با سیستم KDX آورده شده است.

همانطور که ملاحظه می شود توسط شارژر ولتاژ 48- ولت تهیه می شود. این ولتاژ جهت شارژ مداوم باطری ها، ورودی UPSو ورودی کارت های Power به کار می رود. توسط ولتاژ 48- ولت روی کارت های پاور ولتاژهای 5- و5+ و 12+ و12- و 48 – و Ring ساخته می شود که جهت مصرف سیستم به کار می رود. از طرفی دیگر درصورت قطع برق، به دلیل آنکه باطری ها مدام شارژ می شوند، وارد مجموعه شده و کل مجموعه را درایو می کند.

بنابراین بدلیل دردسترس بودن دائمی 48- ولت توسط UPS یا باطری ازاین ولتاژ جهت تولید 220ولت متناوبی که تا حدی شبیه سینوسی می باشد استفاده کرده و کامپیوترها را بدون هیچگونه قطع برقی تغذیه می کنیم.

 

شکل 2-1-4 لوازم جانبی و نحوه ارتباط آنها با مرکز سوئیچ
کامپیوتری که در بیرون مرکز مشاهده می گردد به همراه مونیتور و صفحه کلید جهت اعمال اپراتوری و تعمیر و نگهداری به کار می رود، ضمن آن که این کامپیوتر را به صورت اختیاری به عنوان O&M یا Charging می توان در نظر گرفت در بعضی از مراکز کامپیوترهای O&M و Chargingمجزا هستند از طریق مدم که عموما به کامپیوتر شارژینگ ( در مراکزی که دارای دو کامپیوتر مجزا برایO&M و Charging می باشند) متصل می گردد می توان اطلاعات کامپیوترها را از طریق یک خط تلفنی با کامپیوتر دیگر رد و بدل کرد. تمامی قابلیتهای ذکر شده در هر کامپیوتر شارژینگ و O&Mقابل استفاده می باشند. در سوئیچ های پرظرفیت کیاتل هم کامپیوتر O&M و Charging شارژینگ را ثبت می کنند.
UPS و شارژر
• UPS
امروزه به خاطر وابستگی بشر به نیروی برق قطع یا کمبود آن موجب سلب آرامش وخسارات جبران ناپذیر خواهد بود. سیستمهای KDXنیز از این قاعده مستثنی نیستند. به خاطر لزوم دائمی به ثبت اعمال شارژینگ وحفظ آن در کامپیوتر مربوطه و در مرحله بعدی حساسیت اعمال O&M روی کامپیوتر مربوطه و پس از آن مونیتور وپرینتر، وجود دائمی تغذیه کاملاً محسوس است UPS دستگاهی است که ورودی آن ولتاژ باطری وخروجی یک مربعی دوبله می باشد که باتقریب می-توان آن را سینوسی 220Vدرنظر گرفت شکل (2-5) خروجیUPS یک مربعی دوبله است که تقریباً سینوسی می باشد.

باتوجه به آنکه باطری ها به طور دائم توسط شارژر، شارژ می شوند. لذا ورودیUPS همواره ثابت است.بنابراین دستگاه UPS یک دستگاه مبدل برق در توان های مختلف است که به محض قطع برق شبکه به طور اتوماتیک برق را بلافاصله به دستگاه های مورد لزوم وصل خواهد کرد.
مشخصات UPS
نمای ظاهری دستگاه
درشکل زیر مشخصات ظاهری دستگاه رسم شده است.

نحوه نصب دستگاه
1- چهار عدد باطری 12 ولت (از 60 الی150آمپرساعت) را به چهار بست باطری مناسب به صورت سری به هم وصل می نمائیم. سیم رابط بین دو باطری باید حداقل سیم نمره 4 باشد. سیم مثبت دستگاه را به قطب مثبت و سیم سیاه و آبی آن را به قطب منفی وصل نمائید. دقت شود سیم ها اشتباه وصل نشود .اتصال سیم به بست باطری باید محکم وتمیز باشد.
2- دو شاخه دستگاه به پریز برق شهر متصل باشد.
3- دستگاه هایی که به صورت اضطراری از U.P.S تغذیه می شوند باید توسط یک مدار مجزا بایک دوشاخه مناسب به پریز پشت دستگاه متصل شوند.
مجموع ولت آمپر مصرف کننده ها به هیچ وجه نباید از 1000بیشتر باشد.
درضمن می توان دستگاه را به طریقه هماهنگ با برق شبکه وصل نمود که دراین روش احتیاج به سیم جداگانه ای نداریم و از سیم کشی معمولی ساختمان استفاده می شود و به بیان دیگر مصرف کننده های ساختمان با کلیدهای اولیه خود روشن یا خاموش می شوند.
ولی این نوع نصب باید توسط افراد متخصص شرکت انجام پذیرد.
شارژر

به منظور ایجاد ولتاژ 48- ولت جهت ورودی کارت های DCبهDC از شارژر استفاده می شود. از آنجایی که همواره بایستی ورودی48V – مرکز سوئیچینگ برقرار باشد، لذا این ورودی از باطری های سری شده ای که مجموعاً تشکیل 48 ولت را می دهند، در زمان قطع برق می تواند استفاده کند.

شکل ظاهری دستگاه

ظاهر شارژر
باتوجه به آن که در زمان قطع برق سیستم از باطری تغذیه می کند و میزان سقف ولتاژ و جریان دهی باطری به مرور کاهش می یابد. لذا باید در زمان اتصال مجدد برق توسط شارژر درون شارژر، شارژ شوند. این مدت زمان شارژ از 3 ساعت تا 24 ساعت در شش وضعیت قابل تنظیم است. همان طور که ملاحظه می کنید ارتباط باتری بایکسو کننده به صورت موازی است این نوع ارتباط دارای این مزیت است که هنگامی که برق شهر وجود داشته باشد تغذیه مصرف کننده از طریق منبع تغذیه خواهد بود، ضمن آن که باطری ها نیز شارژ و برای زمان قطع برق آماده می- شوند و هنگامی که برق شهر قطع باشد مصرف کننده بدون هیچگونه تاخیری از باطری ها تغذیه می کند وخللی در کار تجهیزات مخابراتی به وجود نمی آید.

در صورتی که جریان مورد نیاز بیش از جریان نامی دستگاه باشد، کمبود انرژی از طریق باطری- ها تامین می گردد و باطری به عنوان منبع پشتیبانی سیستم، حتی هنگامی که برق شهر وجود دارد، به تغذیه مصرف کننده کمک می کند.

مادامی که جریان مصرفی کمتر از جریان نامی دستگاه است، دستگاه یک منبع ولتاژ خروجی در ازای تغییرات برق شهر در محدوده مجاز، کمتر از 1+% می باشد. هنگامی که مقدار جریان مصرفی از جریان نامی دستگاه تجاوز نماید دستگاه به عنوان منبع جریان کارمی کند.

بخش دوم

بردهای سوئیچ کیاتل
سوئیچ EC-512
این سوئیچ چنانچه از نامش پیداست، می تواند 512 مشترک را ساپورت نماید و دارای بردهای زیر می باشد:
– برد CPU
– برد ISDN
– برد OPPC
– برد LINE
– برد CEPT یا DT
– برد DTMF
– برد تغذیه DC/DC
– برد COIN BOX یا همان کارت همگانی

شکل ظاهری این برد ها را در صفحات بعدی مشاهده می کنیم:

شکل 2-2-1 ظاهر کارت EC 512-CPU

شکل 2-2-2 ظاهر کارت

شکل2-2-3ظاهر کارت Line

 

شکل4-2-2 ظاهر کارت DT یا CEPT

شکل 2-2-5 ظاهر کارت DTMF

 

شکل 2-2-6 ظاهر کارت Power EC1K

شکل2-2-6 ظاهر EC10K

بخش سوم:

راه اندازی سوئیچ کیاتل

در این بخش نگاهی به مراحل راه اندازی سوئیچ که باید به ترتیب زیرطی شود می اندازیم.
مراحل راه اندازی سوئیچ
• کنترل کلیه دستگاه های نصب شده

دراین مرحله باید تمامی دستگاه هایی که نصب شده اند مورد بازرسی و بازدید قرار گیرند. این دستگاه ها عبارتند از:
شارژر
UPS
سوئیچ
Grounding
تذکر: قبل از انجام مرحله بعدی باید تمامی کارت ها از سوئیچ خارج شوند.
• استارت شارژر و کنترل نمودن کار آن
• بررسی سوئیچ
ورودی 48- ولت در سوئیچ باید چک شود.
کارت های) ( Power باید تک تک جا زده شده و روشن شوند و ولتاژهای هر کدام اندازه گیری شوند.
EPROM برروی کارت (CPU) PUCPنصب شده و سوئیچ بعد از جا زدن کارت های (CPU ) PUCP, ISDN (PUMI) استارت شود.
سوئیچ بعد از جا زدن کارت های PULC( ( LINE استارت شود.
• نصب کابل های پشت کامپیوتر O&Mو شارژینگ که در شکل (4-1) محل هر کدام نشان داده شده است.
• برنامه ریزی کامپیوتر های O&Mوشارژینگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله راه های سعادت فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله راه های سعادت فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله راه های سعادت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله راه های سعادت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله راه های سعادت فایل ورد (word) :

راه های سعادت
حکم وجوب اطاعت از اوامر و نواهی والدین بهترین وسیله برای تربیت فرزند است. دین اسلام به منظور تربیت اسلامی فرزند به تعدیل استفاده والدین از این وسیله پرداخته و اطاعت از اوامر و نواهی والدین را براساس احکام خمسه تکلیفی (واجب، حرام، مباح، مستحب، مکروه) به پنج دسته تقسیم کرده است. دسته ای از این اوامر و نواهی اطاعتشان بر فرزند واجب است و از جمله واجبات امر والدین به واجبات اعتقادی و فقهی است. یعنی اگر والدین به فرزند امر کردند تا به خدا، معاد و; به طور کلی اصول عقاید دین اسلام ایمان بیاورد و یا به

آموزشهایی بپردازد که اعتقادش را به این اصول محکم و شبهات اعتقادی را از او رفع کند، واجب است از آن اطاعت کند. مثلاً اگر والدین متوجه شدند که فرزندشان به شبهه تضاد عقل و دین، انکار پاداش و کیفر اخروی، انکار وحی و; گرفتار شده و خود قادر به رفع آن از ذهن و افکارش نیستند و در عوض به او امر کردند تا سخنرانی آیه الله مصباح یزدی را از تلویزیون گوش کند تا بدین وسیله پاسخ صحیح شبهاتش را بیابد، باید به این سخنرانی گوش کند.
ما در این مقاله به بحث و بررسی فقهی ادله وجوب اطاعت این اوامر می پردازیم و شبهه تقلید از والدین را در اصول عقاید دین پاسخ می گوییم.

مائده رضایی
«و الذی قال لوالدیه أفٍ لکما أتعداننی أن اخرج و قد خلت القرون من قبلی و هما یستغیثان الله و تلک امن إنّ وعدالله حقًّ فیقول ما هذا إلاّ أساطیر الأوّلین.»1
«و کسی که به پدر و مادرش گفت: اف بر شما، آیا به من وعده می دهید که [از گورم] بیرون روم در حالی که مردمان پیش از من [مردند] و گذشتند، و آن دو نزد خدا فریاد خواهی می کنند [و به فرزند می گویند:] وای بر تو، ایمان بیاور، به راستی وعده خدا حق (شدنی) است. پس (فرزند) می گوید: این نیست مگر افسانه های نخستینیان.»
– سبب نزول

طبق روایت مشهوری از اهل سنت مروان بن حکم، عبدالرحمن بن ابوبکر را متهم کرد که این آیه درباره وی نازل شده ولی عایشه پس از احضار مروان وی را توبیخ کرد و برادر خود را از این اتهام مبرا دانست و گفت: این آیه درباره فلان بن فلان نازل شد.
سیوطی روایت دیگری از تفسیر طبری نقل می کند که درباره یکی از پسران ابوبکر نازل شد.2 وقتی پدر و مادرش او را با اصرار و الحاح به ایمان به معاد فراخواندند گفت: عبدالله بن جدعان و گروهی از بزرگان قریش را برایم زنده کنید تا درباره صدق گفتارتان از آنان بپرسم. به هرحال مفسران حسن رفتار و زجاج نظر به آیه بعد «اولئک الذین حق علیهم القول;» گفته اند: درباره هر کافر محاق والدین است.3
– تفسیر آیه
«الذی» مبتدا و «اولئک» در آغاز آیه بعد خبر است و «صله الذی»، «قال لوالدیه أفّ لکما أتعداننی أن أخرج و قد خلت القرون من قبلی» – تا- «اساطیر الاولین» است. وقتی والدین، این فرزند را به ایمان به معاد فراخواندند، به آنان از روی خشم و بیزاری با کلمات عقوق اسأله ادب کرد و گفت: اف به شما (دور و بیزارم از شما و بدم می آید) آیا به من می گویید زمانی از گورم بیرون می آیم و زنده خواهم شد در حالی که مردمان پیش از من مردند و گذشتند و نه از گور بیرون آمدند و نه دوباره زنده شدند (و برهمین اعتقاد به انکار معاد گذشتند)؟

با وجودی فرزند این گونه از ایمان سر می تافت والدین رو به خدا آورده و با فریاد خواهی از او می خواستند تا لطفی کند و فرزند را به ایمان هدایت کند و به فرزند می گفتند: «وای بر تو، ایمان آور زیرا به راستی وعده خدا درباره زنده شدن دوباره و پاداش و کیفر در روز قیامت راست و درست است.» ولی فرزنند باوجود اصرار الحاح والدین به ایمان آوردن وی، به جای ایمان آوردن گفت: «همه این سخنان و قرآن و اعتقاداتی که مرا به آن فرا می خوانید چیزی جز افسانه های پیشینیان نیست و حقیقتی ندارد.»4
– دلالت آیه بر وجوب اطاعت

امر والدین در این آیه در اصول اعتقادی و از تسوغ امر به معروف و نهی از منکر است که طبق آیه «و اتبع سبیل من أناب إلی» باید از آنان اطاعت کرد. قراین دیگری که بر وجوب اطاعت از والدین دلالت می کند؛ داشتن عنوان احسان است زیرا والدین با الحاح و مشقت و فریادخواهی نزد خداوند اطاعت را از او خواستند ولی او نه تنها احساس نکرد بلکه برخلاف آیات احسان به والدین، به آنان بدی کرد.

قرینه دیگر تهدید به کیفر چنین فرزندانی در آیه بعد است که خداوند آنان را زیانکار شمرد و فرمود: «اولئک حقّ علیهم القول فی أمّم قد خلت من قبلهم من الجنّ و الانس إنّهم کانوا خاسرین.»5
همان طور که در تعریف حکم واجب گفته شده که واجب آن است که در ترک آن عقوبت است یا در تعریف فعل قبیح گفته شده که عقل فاعلش را نکوهش می کند و شایسته عقاب می داند. در این آیه نیز خداوند فرزندی را که از اطاعت امر والدین و ایمان به معاد، سر بر می تابد با زیانکار خواندن، نکوهش می کند و او را بر ترک مأمور به (ایمان به معاد) تهدید به کیفر می کند: «اولئک الذین حق علیهم القول فی أمم من قبلهم من الجنّ و الانس إنّهم کانوا خاسرین.»6

بنابراین از اوامر واجب به شمار می آید و اطاعت از آن واجب است. با توجه به اینکه مأمور به اصول اعتقادی است که در آیات بسیاری خداوند به آنها امر کرده همچون:
«و أنّ الذین لایؤمنون بالاخره أعتدنا لهم عذاباً ألیما.»7 و «بل الذین لایؤمنون بالاخره فی العذاب و الضلال البعید.»8 و; در می یابیم که امر والدین به ایمان به معاد از اوامر الهی است برای این خداوند بر ترکش عقوبت سختی قرار داده است و امر به معروف به شمار می رود.

اطاعت از اوامر و نواهی الهی از هرکس صادر شود واجب است، ولی از والدین به ویژه اگر خود را در مشقت و رنج بیندازند و تأکید بیشتری بر آن می شود زیرا عنوان احسان نیز به خود می گیرد.
قراین موجود در آیه همچون: «و یلک و هما یستغیثان الله» بر عنوان احسانی اطاعت، دلالت می کند. افزون بر این، طبق آیه «قوا أنفسکم و أهلیکم ناراً.» پدر موظف است که اوامر و نواهی الهی را به خانواده خود بگوید و بر افراد خانواده اطاعت از او در این اوامر و نواهی واجب است.
– آیا اطاعت از والدین در اصول اعتقادی تقلید نیست؟

در این آیه خداوند فرزندی را که از اطاعت والدین در ایمان به معاد سر بر تافته، نکوهش و تهدید به کیفر کرده است و مفهوم این تهدید واجب الاطاعه بوده این امر است. در حالی که اجماع فقهای امامیه بر عدم جواز تقلید در اصول اعتقادی است.9 و به گفته سید مرتضی علم الهدی اعتقاد به حق از طریق تقلید به علت نداشتن شناخت واجب (دلیل) همچنان کافر است.

«معتقد الحق علی سبیل التقلید غیر عارف بالله و لا بما أوجب علیه من المعرفه، فهو کافر لإضاعته المعرفه الواجبه.»10
شناخت اصول دین با دلیل حاصل می شود زیرا خداوند تقلید را نکوهش کرده: «بل قالوا إنا وجدنا آبائنا علی أمه و إنا علی اثارهم مهتدون.»11 و در مقابل بر تعقل و تدبر در عالم کون تشویق کرده است: «کما بدأنا أول خلق نعیده.» تبعیت از والدین در اصول عقاید در آیه دیگر نیز تأیید شده است: «أم کنتم شهداء إذ حضر یعقوب الموت اذ قال لبنیه ماتعبدون من بعدی قالوا نعبد إلهک و إله ابائک ابراهیم و اسماعیل و اسحاق إلهاً واحداً و نحن له مسلمون.»12 حضرت یعقوب – علیه السلام- در لحظات آخر عمر فرزندان خود را گرد آورد و برای اطمینان از ایمان آنان، پرسید: پس از من چه را می پرستید؟

گفتند: خدایت و خدای پدرانت ابراهیم و اسماعیل و اسحاق، خدای یگانه را می پرستیم و ما تسلیم اوییم. در ظاهر پسران یعقوب به تبعیت از پدران خود به پرستش خداوند یگانه ادامه دادند. در سوره لقمان خداوند به چنین تبعیتی امر می کند: «واتبع سبیل من أناب الی.»13
– پاسخ به اشکال

در واقع این تبعیت از نوع تقلید مشرکان از پدرانشان نیست؛ بلکه از نوع پاسخگویی به دعوت پیامبران خداست. و تبعیت از پیامبران طبق آیات بسیاری همچون:
«أجیبوا داعی الله»،14 «فاتبعونی یحبکم الله»،15 «فاتبعوا مله إبراهیم حنیفاً.»16 و; واجب است و خود تبعیتی با دلیل می باشد و اعتقاد به غیر خدا اعتقادی جاهلانه و بدون دلیل و تقلیدی است. زیرا هرگاه پیامبران از مشرکان می پرسیدند چرا بتها را می پرستید در پاسخ می گفتند: این آیین پدرانمان بود. «قالوا إنّا وجدنا ابائنا علی أمّه و إنّا علی اثارهم مفتدون.»17 و هیچ دلیل منطقی بر این کار نداشتند، برای همین شرک ورزیدن به خدا طبق آیه: «و من یدع مع الله الها آخر لا برهان له به;»18 بدون دلیل معرفی شده است.
تبعیت از پیامبران در اصول اعتقادی نیز با دلیل عقلی است زیرا مردم با استناد به صدق گفتارشان و برخی نیز پس از درخواست معجزه و ظهور آن بر دستانشان به آنها و سخنانشان ایمان می آوردند.

همین مقدار نظر و استدلال در حصول معرفت که اصول اعتقادی شخص را از تقلید خارج می کند و او را در زمره مسلمانان و مؤمنان وارد می کند کافی است، به گفته شیخ طوسی اگر درستی و راست گفتاری دعوت کننده با دلیل بر ایمان ثابت شود همین خود دلیلی است که پذیرش دعوتش را بر ما واجب می کند و این پذیرش دیگر تقلید نخواهد بود. برای همین ما که سخنان پیامبر- صلی الله علیه و آله و سلم- و ائمه هدی- علیهم السلام- را می پذیریم با این کار از آنان تقلید نکرده ایم زیرا بر درستی گفتارشان دلیل وجود دارد.19

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله فایروال فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله فایروال فایل ورد (word) دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله فایروال فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله فایروال فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله فایروال فایل ورد (word) :

فایروال

فایروال وسیله ای است که کنترل دستی و به یک شبکه با بنا بر سیاست امنیتی شبکه تعریف می کند. علاوه بر آن از آنجایی که معمولاً یک فایروال بر سر راه ورودی یک شبکه می نشیند لذا برای ترجمه آدرس شبکه نیز بکار گرفته می شود.
مشخه های مهم یک فایروال قوی و مناسب جهت ایجاد یک شبکه امن عبارتند از:
1 – توانایی ثبت و اخطار: ثبت وقایع یکی از مشخصه های بسیار مهم یک فایروال به شمار می شود و به مدیران شبکه این امکان را می دهد که انجام حملات را کنترل کند. همچنین مدیر شبکه می تواند با کمک اطلاعات ثبت شده به کنترل ترافیک ایجاد دشه توسط کاربران مجاز بپردازد. در یک روال مناسب، مدیر می تواند براحتی به بخشهای مهم از اطلاعات ثبت شده دسترسی پیدا کند. همچنین یک فایروال خوب باید بتواند علاوه بر ثبت وقایع، در شرایطی بحرانی، مدیر شبکه را از وقایع مطلع کند و بر وی اخطار بفرستد.

2 – بازدید از حجم بالایی از بسته های اطلاعات: یکی از تستهای یک فایروال، توانایی آن در بازدید حجم بالایی از بسته های اطلاعاتی بدون کاهش چشمگیری کارایی شبکه است. حجم داده ه ای که یک فایروال می تواند کنترل کند برای شبکه های مختلف متفاوت است اما یک فایروال قطعاً نباید به گلوگاه شبکه تحت حفاظتش تبدیل شود. عوامل مختلفی در سرعت پردازش اطلاعات توسط فایروال نقش دارند، بیشترین محدودیتها از طرف سرعت پردازنده و بهینه سازی که نرم افزار برکارایی فایروال تحمیل می شوند، عامل محدودکننده دیگر می تواند کارتهای واسطی باشد که بر روی فایروال نصب می شوند. فایروالی که بعضی کارها مانند صدور اخطار، کنترل دسترسی مبتنی بر URL و بررسی وقایع ثبت شده را به نرم افزارهای دیگر می سازد از سرعت و کارایی بیشتر و بهتری برخوردار است.
3 – سادگی و پیکربندی: سادگی و پیکربندی شامل امکان راه اندازی سریع فایروال و مشاهده سریع خطاها و مشکلات است. در واقع بسیاری از مشکلات امنیتی که دامنگیر شبکه های می شود به پیکربندی غلط فایروال بر می گردد. لذا پیکربندی سریع و ساده یک فایروال، امکان بروز خطا را کم می کند. برای مثال امکان نمایش گرافیکی معماری شبکه و یا ابزاری که بتواند سیاستهای امنیتی شبکه را به پیکربندی ترجمه کند، برای یک فایروال بسیار مهم است.

4 – امنیت و افزودگی فایروال: امنیت فایروال خود یکی از نکات مهم در یک شبکه امن است. فایروالی که نتواند امنیت خود را تامین کند، قطعاً اجازه ورود هکرها و مهاجمان را به سایر بخشهای شبکه نیز خواد داد. در دو بخش از فایروال، تامین کننده امنیت و شبکه است:
الف: امنیت سیستم عامل فایروال: اگر نرم افزار فایروال بر سیستم عامل جداگانه ای کار می کند، نقاط ضعف امنیتی سیستم عامل، می تواند نقاط ضعف فایروال نیز به حساب بیاید. بنابراین امنیت و استحکام سیستم عامل فایروال و بروزرسانی آن از نکات مهم در امنیت فایروال است.
ب: دسترسی امن به فایروال جهت مقاصد مدیریتی: یک فایروال باید مکانیزمهای امنیتی خاصی را برای دسترسی مدیران شبکه در نظر بگیرد. این روشها می تواند رمزنگاری را همراه با روشهای مناسب تعیین هویت بکار گیرد تا بتواند در مقابل نفوذگران تاب بیاورد.

انواع فایروال:
انواع مختلف فایروال کم و بیش از کارهایی را که اشاره کردیم، انجام می دهند، اما روش انجام کار توسط انواع مختلف، متفاوت است که این امر منجر به تفاوت در کارایی و سطح امنیت پیشنهادی فایروال می شود. بر این اساس فایروال ها را به 5 گروه تقسیم می کنند.
1 – فایروال های سطح مدار (Circuit-Level): این فایروالها به عنوان یک رله برای ارتباطات TCP عمل می کنند. آنها ارتباط TCP را با رایانه پشتشان قطع می کنند و خود به جای آن رایانه به پاسخگویی اولیه می پردازند. تنها پس از برقراری ارتباط است که اجازه می دهند تا داده به سمت رایانه مقصد جریان پیدا کند و تنها به بسته های داده ای مرتبط اجازه عبور می دهند. این نوع از فایروالها هیچ داده برون بسته های اطلاعات را مورد بررسی قرار نمی دهند و لذا سرعت خوبی دارند. ضمناً امکان ایجاد محدودیت بر روی سایر پروتکلها (غیر از TCP) را نیز نمی دهند.

2 – فایروالهای پروکسی سرور: فایروالهای پروکسی سرور به بررسی بسته های اطلاعات در لایه کاربرد می پردازند. یک پروکسی سرور درخواست ارائه شده توسط برنامه های کاربردی پشتش را قطع می کند و خود به جای آنها درخواست ارسال می کند. نتیجه درخواست را نیز ابتدا خود دریافت و سپس برای برنامه های کاربردی ارسال می کند. این روش با جلوگیری از ارتباط مستقیم برنامه با سرورها و برنامه های کاربردی خارجی امنیت بالایی را تامین می کند. از آنجایی که این فایروالها پروتکلهای سطح کاربرد را می شناسند، لذا می توانند بر مبنای این پروتکها محدودیتهایی را ایجاد کنند. همچنین آنها می توانند با بررسی محتوای بسته های داده ای به اجاد محدودیتهای لازم بپردازند. البته این سطح بررسی می تواند به کندی این فایروالها بیانجامد. همچنین از آنجایی که این فایروالها باید ترافیک ورودی و اطلاعات برنامه های کاربردی کاربر انتهایی را پردازش کند، کارایی آنها بیشتر کاهش می یابد. اغلب اوقات پروکسی سرورها از دید کاربر انتهای شفاف نیستند و کاربر مجبور است تغییراتی را در برنامه خود ایجاد کند تا بتوان داین فایروالها به کار بگیرد. هر برنامه جدیدی که بخواهد از این نوع فایروال عبور کند، باید تغییراتی را در پشته پروتکل فایروال ایجاد کرد.

3 – فیلترهای Nosstateful packet: این فیلترها روش کار ساده ای دارند. آنها بر مسیر یک شبکه می نشینند و با استفاده از مجموعه ای از قواعد، به بعضی بسته ها اجازه عبور می دهند و بعضی از دیگر را بلوکه می کنند، این تصمیمها با توجه به اطلاعات آدرس دهی موجود در پروتکلهای لایه شبکه مانند IP و در بعضی موارد با توجه به اطلاعات موجود در پروتکلهای لایه انتقال مانند سرآیندهای TCP و UDP اتخاذ می شود. این فیلترها سرویسهای مورد نیاز شبکه جهت محافظت داشته باشند، همچنین این فیتلرها می توانند سریع باشند چون همانند پروکسی ها عمل نمی کنند و اطلاعاتی درباره پروتکلهای لایه کاربرد ندارند.

4 – فیلترهای Stateful packet: این فیلترها بسیار باهوشتر از فیلترهای ساده هستند. آنها تقریباً تمامی ترافیک ورودی را بلوکه می کنند اما می توانند به ماشینهای پیشتشان اجازه بدهند تا به پاسخگویی بپردازند. آنها این کار را با نگهداری رکورد اتصالاتی که ماشینهای پشتشان درلایه انتقال ایجاد می کنند، انجام می دهند. این فیلترها، مکانیزم اصلی مورد استفاده جهت پیاده سازی فایروال در شبکه های مدرن هستند. این فیلترها می توانند ردپای اطلاعات مختلف را از طریق بسته هایی که در حال عبورند ثبت کنند. برای مثال شماره پورت های UDP , TCP مبدأ و مقصد، شماره ترتیب TCP و پرچمهای TCP. بسیاری از فیلترهای جدید Stateful می توانند پروتکلهای لایه کاربرد مانند HTTP , FTP را تشخیص دهند و لذا می توانند اعمال کنترل دسترسی را با توجه به نیازها و سرعت این پروتکلها انجام دهند.

5 – فایروالهای شخصی: فایروالهای شخحصی، فایروالهایی هستند که بر روی رایانه های شخصی نصب می شوند. آنها برای مقابله با حملات شبکه ای طراحی شده اند. معمولاً از برنامه های در حال اجرا در ماشین آگاهی دارند و تنها به ارتباطات ایجاد شده توسط این برنامه ها اجازه می دهند که به کار بپردازند نصب یک فایروال شخصی بر روی یک PC بسیار مفید است زیرا سطح امنیت پیشنهادی توسط فایروال شبکه را افزایش می دهد. از طرف دیگر از آنجایی که امروزه بسیاری از حملات از دورن شبکه حفاظت شده انجام می شوند، فایروال شبکه نمی تواند کاری برای آنها انجام دهد و لذا یک فایروال، شخصی بسیار مفید خواهد بود. معمولاً نیازی به تغییر برنامه جهت عبور از فایروال شخصی نصب شده (همانند پروکسی) نیست.

موقعیت یابی برای فایروال
محل و موقعیت نصب فایروال همانند انتخاب نوع صحیح فایروال و پیکربندی کامل آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نکاتی که باید برای یافتن جای مناسب نصب فایروال در نظر گرفت عبارتند از:
موقعیت و محل نصب از لحاظ توپولوژیکی: معمولاً مناسب به نظر می سد که فایروال را در درگاه ورودی/خروجی شبکه خصوصی نصب کنیم. این امر به ایجاد بهترین پوشش امنیتی برای شبکه خصوصی با کمک فایروال از یک طرف و جداسازی شبکه خصوی از شبکه عموی از طرف دیگر کمک می کند.

قابلیبت دسترسی و نواحی امنیتی: اگر سرورهای وجود دارند که باید برای شبکه عمومی در دسترس باشند، بهتر است آنها را بعد از فایروال و در ناحیه DMZ قرار دهید. قرار دادن این سرورها در شبکه خصوصی و تنظیم فایروال جهت صدور اجازه به کاربران خارجی برای دسترسی به این سرورها برابر خواهد بود با هک شدن شبکه داخلی. چون شما خود مسیر هکرها را در فایروال باز کرده اید، در حالی که با استفاده از ناحیه DMZ، سروهای جدا هستند، لذا اگر هکرها بتوانند به نحوی به این سرورها نفوذ کنند باز هم فایروال را پیش روی خود دارند.

مسریابی نامتقارن: بیشتر فایروالهای مدرن سعی می کنند اطلاعات مربوط به اتصالات مختلفی را که از طریق آنها شبکه داخلی را به شبکه عمومی وصل کرده است، نگهداری کنند. این اطلاعات کمک می کنند تا تنها بسته های اطلاعاتی مجاز به شبکه خصوصی وارد شوند. در نتیجه حائز اهمیت است کمه نقطه ورود و خروج تمامی اطلاعات به / از شبکه خصوصی از طریق یک فایروال باشد.
فایروالهای لایه ای: در شبکه های با درجه امنیت بالا بهتر است از دو یا چند فایروال در مسیر قرار گیرند. اگر اولی با مشکلی روبرو شود، دومی به کار ادامه می دهد. معمولاًٌ بهتر است دو یا چند فایروال مورد استفاده از شرکتهای مختلفی باشند تا در صورت وجود یک اشکال نرم افزاری یا حفره امنیتی در یکی از آنها سایرین بتوانند امنیت شبکه را تامین کنند.

با وجود هکرهها، باجگیران و خلافکارن دنیای اینترنت که در همه قسمتهای اینترتنت پرسه می زنند باید از خودتا مراقبت کنید. ما به شما کمک می کنیم تا بتوانید با خیال راحت و امنیت کامل در اینترنت سیر کنید.
اینترنت مکانی ترسناک و پر از انواع و اقسام مجرمان است. همه ما افتخار می کنیم که گیر باج گیران اینترنتی نیفتاده ایم. اما جرایم اینترنتی روز به روز در حال گسترش است. بدتر از آن، کامپیوترها تقریباً خنگ هسنتد –اگر مراقب نباشید- خودشان را حتی وقتی شما نباشید، تسلیم مجرمان می کنند. از بسیاری جهات، اینترنت شبیه به غرب وحشی است. یکی صحرای گسترده و بی قانون که پر از راهزنان است. اما شما می توانید با انجام چند عمل ساده در مقابل مجرمان اینترنتی محافظت کنید.

اولین قدم برای مطمئن شدن از یک امنیت کامپیوترتان، نصب یک فایروال است تا موقع وصل به اینترنت از شما محافظت کند، مخصوصاً اگر اتصال پهن باند داشته باشید که دائماً وصل است این موضوع برایتان اهمیت بیشتری پیدا می کند. اما به هر حال باید مطابق با نیازتان عمل کنید. تحقیقات اخیر نشان داده، کامپیتوتری که کاملاً بدون محافظ به اینترنت وصل می شود، در عرض تنها 121 دقیقه می تواند مورد هجوم ویروس ها و فایل های هکی قرار گیرد.

اگر روی کامپیوترتان فایروال نصب کنید، مثل این است که ماشینتان را جایی پارک کنید و پنجره ها را باز بگذارید، بدین ترتیب خودتان به دنبال دردسر می گردید. بسیاری از این سیستم عامل ها این توانایی را دارند که فایروال های اولیه را خود نصب کنند و این برای شروع خوب است، اگر ویندوز xp نصب کرده اید، راهنمای مایکروسافت شما را در این فرایند هدایت می کند. معمولاً یک سری تنظیمات سیستمی کوچک لازم است تا بتوانید فایرولتان را راه انداز کنید.

اگر از یک مودم جداگانه برای اتصال به اینترنت استفاده می کنید و یا از یک روتر به عنوان مدخل شبکه تان استفاده می کنید، اغلب آنها برای خود یک فایروال توکار فایروال دارند. مودم های اکسترنال (External) و روترها یک فایروال داخلی دارند. راهنمای کارخانه سازنده را خیلی دقیق بخوانید تا بفهمید چگونه با سیستمتان کار می کند و در نتیجه می توانید میزان محافظت بیشتری داشته باشید. افراد محتاط تر احتمالاً می خواهند یک فایروال جداگانه روی سیستم عاملشان نصب کنند، مانند Norton Internet Security Alarm (از اینجا بگیرید) یا Zone Alarm (از اینجا بگیرد).

محصولات این چنینی لایه محافظت اضافه تری ایجاد می کنند تا آنهایی که می خواهند هر چه به سیستمشان وارد یا خارج می شود را کنترل کنند، از ان استفاده کنند و بسیاری از آنها، نرم افزار کنترل ویروس نیز دارند.
به محض اینکه فایروالتان نصب شود، یکی از بزرگترین تهدیدهای خارجی امنیتی حذف می شود. اکنون بزرگ ترین خطر از داخل شبکه خودتان است یا به بیانی دیگر، از جانب کامپیوتر خودتان، ویروس مقداری کد خرابکارانه است که خود را به دیگر برنامه ها وصل می کند. البته از این اصطلاح برای کل نرم افزارهای جاسوسی نیز استفاده می شود به آنها Maware نیز می گویند. از دیگر نمونه ها می توان به کرم (Worm) (ویروسی که به میزبان احتیاجی ندارد) و تروجان (Trojan) (برنامه ای است که خود را به عنوان برنامه ای بی ضرر جا می زند) اشاره کرد.

Malware ها معمولاً شما را مجبور می کنند آنها را به کامپیوترتان دانلود کنید، البته بدون اینکه خودتان متوجه باشید. گاهی اوقات این فرایند همزمان با دیگر کارهایی که معمولاً انجام می دهید و آسیبی به کامپیوتان نمی زنند، اتفاق می افتد. بهترین راه برای دوری از ویروس ها این است که کاملاً مراقب باشید چه چیزی دارید دانلود می کنید. اگر کاملا مطمئین نیستید فایل مشکلی ندارد و از کجا آمده، دانلودش نکیند. اگر مراقب ایمیل هایتان نباشید و محتویاتشان را چک نکنید ممکن است برایتان خطر ساز باشند، بنابراین هرگز ضمیمه یک ایمیل اسپم را باز نکیند.

بهترین راه برای محافظت خود در این زمینه داشتن یک نرم افزار آنتی ویروس خوب است . تعداری انتخاب در این زمینه وجود دارند کمه در میان آنها نسخه مجانی AVG( از اینجا بگیرید) از شرکت Grisoft، نرم افزار McAfee یا نرم افزار Panda به چشم می خورند. این نرم افزارها،سیستم شما را به خوبی چک می کنند تا برنامه های ویروسی نداشته باشید و خیالتان راحت شود. فایروال ها و برنامه های ضد ویروسی، به طور کلی از شما مراقبت می کنند، اما گاهی برنامه هایی از دید آنها پنهای رد شده و وارد کامپیوترتان می شوند. معمولاً این اتفاق کاملا تصادفی رخ می دهد. مثلا اگر اشتباهی روی یکی از این Pop-up های مزاحم کلیک کنید اما به هر نحوی که اتفاق بیفتد این برنامه های ناخواسته شروع به دانلود جاسوس افزارها روی کامپیوترتان می کنند.

این ها شامل نرم افزارهایی می شوند که سعی دارند جزئیات کامل اعتباری تان را خریدهایی که به صورت آنلاین می کنید به دست بیاروند. برنامه هایی که چیزهایی را که تایپ می کنید ثبت می کنند گیرنده های تقلبی- برنامه های اتوماتیکی که به جای شما زنگ می زنند.
مراقب جاسوس افزارهایی باشید که با استفاده از تکه هایی از کیت های شناخته شده، مرتبا چک هایی را روی سیستمتان اجرا می کنند. و اگر هر کدام از این نرم افزارهای نامناسب را روی آن پیدا کردند، به شما امکان پاک کردن آن را می دهند:

بسیاری تصور می کنند اگر یک ایمیل اسپم دریافت کردند یعنی اینکه مورد هدف قرار گرفته اند که یک اسپمر می تواند آدرس ایمیل شما را پیدا کند. اگر آدرستان در اینترنت منتشر شده باشد، آنهایی که به دنبال آدرسها می گردند می توانند به راحتی آن را پیدا کنند برخی از شرکت هایی که پایگاه های داده (Database) دارند، اطلاعاتشان را به این گروه می فروشند، بنابراین هرگز آدرس ایمیل تان را جایی وارد نکنید، مگر اینکه کاملا از آنها مطمئن باشید و بدانید از اطلاعاتتان سوء استفاده نمی کنند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   121   122   123   124   125   >>   >