سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق آزمون آموختهها در رابطه با اسکلت فلزی و سقف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق آزمون آموخته‌ها در رابطه با اسکلت فلزی و سقف‌ها فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق آزمون آموخته‌ها در رابطه با اسکلت فلزی و سقف‌ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق آزمون آموخته‌ها در رابطه با اسکلت فلزی و سقف‌ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق آزمون آموخته‌ها در رابطه با اسکلت فلزی و سقف‌ها فایل ورد (word) :

(1-الف) : ستونهای ساختمان اسکلت فلزی
ستونها نقش انتقال بارهای وارد از تراز طبقات را به فنداسیون به صورت نیروهای فشاری ، کششی و لنگر‌خمشی به عهده دارند.

(1-الف-1 ) : چگونگی اتصال فولاد با بتن :
حال تنها مشکلی که بین ستون فلزی با فنداسیون بتنی وجود دارد اتصال آنها به یکدیگر می‌باشد که برای رفع این مشکل از صفحه ستون و بلت استفاده می‌شود.
(1-الف-2) : صفحه ستون ( بیس‌پلیت ) :
با توجه به اینکه ستون فلزی به علت مقاومت بسیار زیاد تنشهای بزرگی را تحمل می‌کند و بتن قابلیت تحمل این تنشها را ندارد بنابراین صفحه ستون ( بیس‌پلیت ) وسیله‌ای است که سطح تمام ستون با پی را افزایش می‌دهد و باعث توصیع و تقسیم تنشهایی می‌شود که از ستون به پی انتقال می‌یابد.
(1-الف-3 ) : میل مهار BOLT :
حال برای اتصال این صفحه ستونها و یکی کردن آن با بتن پی از میله مهار استفاده می‌شود که برای اتصال این میل مهارها و مهار آنها در بتن از میل‌گرد آجدار استفاه می‌شود و انتهای آن را خم می‌کند ، مقدار این خم و طول و قطر آنرا بسته به میزان نیرو محاسبه می‌کند ، تعداد میل‌مهارها بسته به نوع کارایی از دو عدد به بالا می‌باشد.
طریقه نصب میل‌مهار : در ابتدا به وسیله صفحه نازکی که شبیه به بیس پلیت می‌باشد (شابلون) قسمت بالایی بلت‌ها را نگه می‌داریم و سپس بوسیله جوش کردن تعدادی تسمه یا نبشی به بالا و پایین بلت‌ها آنها را ثابت نگه می‌دارند تا مجموعه‌ای بدون تغییر شکل به دست آید سپس توسط ریسمان یا دوربین تئودولیت ولتها را طبق نقشه‌های اجرایی در جای خود با میخ‌هایی ثابت می‌کنیم تا در حین بتن‌ریزی جابه‌جا نشود.
طریقه نصب بیس‌پلت : بعد از اتمام مراحل بتن‌ریزی و نصب بلت‌ها نوبت به نصب بیس‌پلیت می‌رسد که برای این کار ابتدا صفحه ستون را روی بلت‌ها می‌گذاریم و برای تراز‌کردن سطح تمام صفحه ستونها با استفاده از دوربین تئودولیت آنها را تنظیم می‌کنیم و فاصله خالی بین صفحه ستون و فنداسیون را با ملات ماسه سیمان نرم (گروت) پر می‌کنیم سپس مهره‌های رویی را سفت می‌کنیم.

1-الف-4 ) : ستونها
ستون عضوی است که به صورت عمودی در ساختمان نصب می‌شود و بارهای کف ناشی از طبقات به وسیله تیرها و شاه‌تیرها به آن منتقل می‌گرددو توسط آن به پی انتقال می‌یابد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله شبکه بیسیم فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شبکه بیسیم فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شبکه بیسیم فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شبکه بیسیم فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شبکه بیسیم فایل ورد (word) :

شبکه بیسیم
مقدمه
شبکه‌های کامپیوتری بی‌سیم محلی (WLAN) و کاربرد آن در جامعه و بویژه محیط‌های عملیاتی خاص که در آنها برپائی شبکه‌های معمولی سیمی مقدور نمی‌باشد و یا برپائی آنها باعث کاهش کارائی تجهیزات کامپیوتری می‌گردد، موضوع این تحقیق می‌باشد. دربخش نخست این تحقیق تجهیزات نصب این نوع شبکه‌ها ، تکنولوژیهای مورد استفاده در آنها و همچنین مسائل امنیتی این شبکه‌ها مورد بررسی قرار گرفته اند.

در ادامه به معرفی استاندارد Bluetooth به عنوان یکی از انتخابهای جایگزین اتصالات کابلی قابل حمل پرداخته شده است . استاندارد Bluetooth به عنوان یک تکنولوژی که از طول موجهای رادیویی کوتاه استفاده میکند جهت کاربردهای طول موج کوتاه1 مطرح شده است وقابلیت استفاده بی سیم از ابزار آلات متفاوت را در یک شبکه به ما می دهد.
استفاده از این استاندارد، مزایای زیادی داردکه سادگی و ارزان بودن آن از جمله آنها می باشد و این استاندارد دسترسی بیسیم به شبکه های محلی و شبکه تلفن موبایل و اینترنت رابرای ما ممکن می سازد .
در این پروژه سعی گردیده تا به امکانات و قابلیتهای این استاندارد و معماری پایه ای و ظرفیت آن ولایه های مختلف آن بحث شود.
شبکه بی‌سیم محلی WLAN 2 مجموعه‌ای انعطاف پذیر برای مبادله اطلاعات است که جایگزین مناسبی برای شبکه‌های سیمی محسوب میگردد.

در این نوع شبکه با استفاده از امواج رادیوئی و برخی فن‌آوری‌های دیگر ، داده‌ها از طریق هوا ارسال و دریافت می‌گردند و با این کار نیاز به ارتباطات سیمی به حداقل می‌رسد. همچنین مزیت این شبکه ها اینست که ارتباطات داده‌ای در حال حرکت را برای ما امکان پذیر می‌سازند.
این شبکه‌ها محبوبیت خاصی در بین برخی مشاغل و مکانهای عمومی مانند خدمات انبارداری، خدمات بیمارستانی و دانشگاهها پیدا کرده‌اند. در این محیطها از پایانه‌های دستی و Note Book ها برای ارسال همزمان3 اطلاعات به کامپیوترهای مرکزی ، استفاده می‌کنند.

 

برخی مزیتهای شبکه‌های بی‌سیم:
در این نوع از شبکه‌ها کاربران بدون نیاز به اتصال فیزیکی به شبکه می‌توانند به اطلاعات دست پیدا ‌کنند. مدیران این نوع از شبکه‌ها می‌توانند شبکه‌های بزرگی بدون نیاز به سیم‌کشی برپا کنند.
• قابلیت تحرک4 :
در این نوع شبکه کاربران قابلیت حرکت در عین متصل بودن به شبکه را دارند. این قابلیت مزایائی داردکه در شبکه‌های سیمی امکان پذیر نیست.

• انعطاف پذیری به هنگام نصب 5:
فن‌آوری بی‌سیم به ما امکان میدهد به سادگی شبکه را گسترش دهیم و شبکه در جاهائی که امکان سیم‌کشی وجود ندارد، قابل دسترس باشد.
• کاهش هزینه نگهداری6:

با وجود آنکه هزینه برپائی شبکه WLAN به مراتب از نمونه‌های سیمی بیشتر است ، ولی هزینه‌های نگهداری شبکه‌های بی‌سیم به مراتب کمتر است.

• مقیاس پذیری7:
تغییر پیکربندی شبکه‌های WLAN به سادگی قابل تغییر است و WLAN ها با توپولوژی های مختلف می‌توانند به یکدیگر متصل شوند. از شبکه‌های نظیر به نظیر تا شبکه8 Full Infrastructure که هزاران کاربر می‌توانند به شبکه متصل شوند.

برخی کاربردهای شبکه‌های محلی بی‌سیم در جامعه:
• برپائی شبکه کامپیوتری در محلهائی که امکان عبور سیم در آنها به دلیل مسائل محیطی وجود ندارد مانند اماکن تاریخی و باستانی
• هر سازمانی که به دلایلی نمی‌خواهد شبکه سیمی داشته باشد مانند داشتن فضای استیجاری یا سایتهای موقتی
• کاربرانی که دائما در حال حرکت می‌باشند مانند پزشکان و کادر درمانی
• شبکه‌های کامپیوتری بیمارستانها برای ارتباط با نقاط حساس و بیماران در حال حرکت
• فرودگاهها ، بنادر و ایستگاههای راه‌آهن برای نظارت کامپیوتری بر تردد بار و مسافر
• انبارها به منظور کنترل و خدمات انبارداری و بازرسی کالا

• کارخانجات جهت ارتباطات پیشرفته‌تر و انعطاف پذیرتر
• ایستگاههای موقت جهت خرید و فروش ، پیش‌بینی وضعیت آب و هوا و آلودگی، کنترل و نظارت گمرکی و پلیسی مانند پلیس جنائی و راهنمائی و رانندگی و . . .
روشهای “امکان سنجی، طراحی ، راه اندازی” شبکه های Wireless

هدف از برقراری ارتباطات بی سیم9 گستردن شبکه ارتباطی وسیع بین ساختمان های یک مجموعه است. به گونه ای که هر ساختمان بوسیله چنین روشی به شکل کاملا” مستقل از بسترهای معمول مخابراتی (سیم و کابل) با سایر ساختمان های مجموعه ارتباط برقرار کرده و از سرویس های گوناگون کاربردی بهره مند گردد.این ساختمان می تواند یک مجموعه اداری10 ،یک کارخانه11و یا یک محل مسکونی12 و از این دست باشد.

چنین گسترده وسیعی که قلمروی آن می تواند تا حد یک شبکه13MAN وسعت گیرد. بالقوه تواناست تا به عنوان شاهراه ارتباطی 14 داخل سازمانی ایفای نقش کرده و در کنار بسیاری از ارتباطات پر سرعت، بتواند نقش ذخیره15 را نیز برعهده گیرد.

مقصود از نگارش چنین مطلبی بیان خلاصه روش ها و متدلوژی طراحی و اجرای شبکه های Wireless است. آنچه در سطرحهای آتی خودنمایی می کند حضور دانش، تجربه، مهارت و خلاقیت پرسنل این شرکت در جهت ارائه کارآمدترین سیستم است.
می خواهیم به اختصار از روش های بکار گرفته شده در طراحی و اجرای پروژه های Wireless خود سخن بگویم و اینکه در یک پروژه جدید از چه الگویی در امکان سنجی، طراحی و اجرا پیروی خواهیم کرد.
متدولوژی امکان سنجی، طراحی و راه اندازی
طراحی شبکه های Wireless به دو عامل بسیار مهم بستگی دارد. هر کدام از این عوامل به فراخور نیازهای خود، ویژگی های خاصی دارد که همگی به صورت زنجیروار در نحوه طراحی و اجرای سیستم موثرند. لذا در مرحله اول باید به بررسی این عوامل و موارد کلی که زیر مجموعه آنها قرار دارند، بپردازیم.
در طراحی یک شبکه Wireless می بایست ابتدا به بررسی شرایط محیطی و امکان پذیری برقراری ارتباط پرداخته می شود. بررسی شرایط دارای فاکتورهای خاصی بوده و ابزارهای متناسب با آن را می طلبد.

تعیین پارامترهای فیزیکی

بازدید از نقاط مبدا و مقصد

بدست آوردن طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا بوسیله GPS

گام اول بازدید از نقاطی است که می بایست به یکدیگر متصل شوند؛ پس از آن به کمک ابزارهایی از قبیل نقشه توپوگرافی منطقه، قطب نما، ارتفاع سنج، دوربین،

دستگاه 16GPS و تجهیزاتی متفاوت دیگر به بررسی شرایط موجود پرداخته و ارتفاع مورد نیاز برای بدست آوردن 17Line of sight بین دو نقطه محاسبه می شود.

در گام بعدی با توجه به اطلاعاتی که ابزارهای مذکور در اختیار قرار می دهند، مشخص خواهد شد ارتباط به صورت مستقیم ممکن است و یا خیر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی و تجزیه تحلیل کیفیتهای بصری و

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی و تجزیه تحلیل کیفیتهای بصری و ادراکی فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی و تجزیه تحلیل کیفیتهای بصری و ادراکی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی و تجزیه تحلیل کیفیتهای بصری و ادراکی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی و تجزیه تحلیل کیفیتهای بصری و ادراکی فایل ورد (word) :

معرفی و تجزیه تحلیل کیفیتهای بصری و ادراکی

در فضاهای شهری

مقدمه

به طور کلی وقتی صحبت از زیبایی می شود مقصود همان صور کالبدی می باشد که برای انسان لذت بخش است . زیبایی به طور کلی و در ساده ترین تعریفش ، آن چیزی است که لذت بخش باشد.
حس تشخیص روابط لذت بخش بین اشیاء همان حس زیبایی است . رید هربرت در کتاب خود به نام معنی هنر ، زیبایی را چنین تعریف می کند : ” زیبایی عبارت است از نوعی هماهنگی حاصل از روابط صوری در ادراکات حسی انسان ” ( رید هربرت ، 3 ، 1371 ) وی ادامه می دهد که هنر رابطه لازمی با زیبایی ندارد . هنر ضرورتا همان زیبایی نیست . ” هنر ” کوششی است برای خلق و آفرینش صور لذت بخش حال آنکه ” زیبایی ” آن مخلوق و آفریده شده ای است که برای انسان لذت بخش است .

تعریف زیبایی

تعاریف گوناگونی از زیبایی ارائه شده است . افلاطون زیبایی را هماهنگی اجزاء با کل می داند. علامه جعفری می گوید : زیبایی مجموعه ای نگارین است که هر یک از اجزاء آن کمال وجودی خود را بدون تزاحم با اجزای دیگر نمودار می سازد . گاستالا زیبایی را بیان آنچه نا گفتنی است و کشف آنچه کشف نشدنی است معرفی می کند . بهترین سخنی که می تواند از این تعاریف گرفته و به نتیجه منطقی رسید ، گفته استاد مطهری است که معتقد است زیبایی را نمی

توان تعریف کرد ، چون زیبایی یک کیفیت است و کیفیات قابل تعریف نیستند.فقط باید آنها را احساس کرد. لذا شناخت کیفیات تنها با ادراک حضوری میسر می شود . زیبایی نیز یک کیفیت است نمی توان با استفاده از واژه ها تعریف دقیقی از آن ارائه داد . استاد مطهری می گوید : زیبایی برای انسان موضوعیت دارد و آن را جزء فطریت انسان قرار می دهد .

استاد مطهری معتقد است پدیده زیبا در انسان ایجاد حرکت می کند ، عواطف و احساسات انسان را به غلیان در می آورد و اورا به عوالم دیگری می برد . انگیزه مثبت در او ایجاد می کند . ایجاد عشق و علاقه و کشش و جاذبه می کند و در نهایت حس تقدیس و پرستش را به وجود می آورد .

 

حس زیباشناسی در انسان

در مورد اینکه چه عواملی در ادراک انسان دخیل هستند نظرات مختلفی ابراز شده است و می توان مجموعه این عوامل را حس زیبا شناسی نامید . استاد جعفری سه عامل شخصیت ، فرهنگ و شرایط موقت و پایدار مغزی و روانی را در ادراک زیبایی موثر می داند . ویل دورانت انس و تکرار را موثر می داند .
می توان مجموعه این عوامل صحبتها را در چهار ویژگی اصلی حس زیباشناسی دسته بندی کرد :

1- تربیت پذیری : به این مفهوم که آموزش می تواند در افزایش ادراک زیبایی دخالت داشته باشد و این احساس را تکامل بخشد .
2- تاثیر پذیری: به این معنا که حس زیبایی شناسی می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف کاهش یا افزایش یابد . این عوامل عبارتند از خصوصیات شخصیتی ، پیش زمینه های ذهنی ، شرایط موقت مغزی و روانی .

3- خطا پذیری : به این معنی که تلقین و تعصب نسبت به یک پدیده می تواند در نوع احساس نسبت به آن موثر باشد .
4- شدت پذیری : به این معنا که احساس زیبایی به یک پدیده به مقدار توجه به آن بستگی دارد و ممکن است تحت شرایط خاصی افزایش یا کاهش یابد . این عوامل عبارتند از : بداعت ، تکرار و شلوغی . به طور مثال ، وجود بداعت موجب جلب توجه بیننده می شود و دقت اورا به خود جلب می کند . نقطه مقابل آن تکرار برخورد با یک پدیده یا مشغولیت ذهنی بیننده است که موجب بی توجهی می شود و شخص دیگر به آن پدیده توجه نمی کند .

جایگاه زیبا شناسی در شهرسازی

از دیدگاه محیط شناسی ، شهر پیچیده ترین زیستگاه انسانی است که در آن وسیعترین روابط انسانی محیطی شکل می گیرد .
بنابراین شهر به عنوان بستر و محیط زندگی انسان، باید علاوه بر تأمین نیازهای زیستی و مادی مردم شهر، بتواند هر چه بیشتر نیازهای اجتماعی و روانی آنان را نیز برآورده سازد . به طور کلی میتوان نیازهای انسانی محیطی مردم را به سه مقوله تقسیم کرد که عبارتند از : ادراک هویت فضایی، احساس تعلق، ادراک زیبایی. این سه پدیده ارتباطی تنگاتنگ و متقابل با یکدیگر دارند که توأماً موجب احساس رضایت، لذت، آرامش و اطمینان خاطر می گردد. در واقع بدون

احساس هویت در فضاهای شهری نمی توان به آن دلبستگی و تعلق خاطر پیدا کرد و بدون احساس تعلق نمی توان به احساس زیبایی و لذت و مطلوبیت بصری دست یافت.
از این دیدگاه، مفهوم زیبایی و زیبایی شناسی ، دامنه ای عمیق تر و گسترده تر از برداشت های مربوط به شکل یا تزئین و مانند آن دارد، که به ویژه در محیط های شهری و خصوصاً در بافت های تاریخی ابعاد گسترده و پیچیده تری پیدا می کند.

فرق مطلوبیت و زیبایی

اینکه تفاوت زیبایی با مطلوبیت در چیست خود روشن کننده مطلب خواهد بود .آنچه مسلم است این است که زیبایی عنصری تجریدی نیست .یعنی وقتی گل سرخ زیباست ، زیبایی آن ربطی به وجود انسان ندارد که آن را تحسین کند ، حتی بدون وجود انسان و تحسین او نیز گل سرخ زیباست . زیبایی با حس زیبایی تفاوت دارد . حس ز یبایی آن چیزی است که در درون انسان به وجود می آید ، حال آنکه زیبا یی چیزی است در خارج از وجود انسان و او آن را احساس می کند . اما مطلوبیت احساسی است در درون انسان و همین ویژگی آن را از زیبایی متمایز می کند .

به بیان دیگر زیبایی نوعی احساس است که در درون انسان به وجود می آید سپس آن را با اعتقادات و باورهای خود می سنجد و پس از عبور از فیلترهای شخصی ممکن است برایش مطلوب و یا نا مطلوب شود . بیشترین مصداق این مطلب یعنی تفاوت بین زیبایی و مطلوبیت در رابطه با باورهای مذهبی ، سنتی، اجتماعی و تاریخی است . ولی در مباحث شهرسازی تفاوت چندانی بین زیبایی و مطلوبیت یک فضا وجود ندارد، البته این دو عامل یکی نیستند ولی بسیار به هم نزدیکند . با کمی اغماض مطلوب ها زیبایند و زیبایی ها مطلوب . اما سختی کار آنجاست که بخواهیم این دو را از عناصر نا زیبا و نا مطلوب باز شناسیم .

عوامل مطلوبیت و زیبایی شهری در بافتهای تاریخی ایران

در اکثر کتب تاریخ معماری صحبت از انقطاع فرهنگ معماری در دوران اخیر کشورمان به میان آمده است . اکثر آنها عامل اصلی این انقطاع در حرفه شهرسازی ر ا فرود یک باره ماشین در شهرها دانسته که زخم خود را با دشنه ای برگرده شهرها چنان کشید که شهرها را یارای مقاومت نبود و از آنجا که محل تاخت و تاز ماشین در شهر است نه در بناها لذا بیشترین لطمه را بر شهرسازی وارد ساخته نه در معماری . حال از ماشین و مشکلات ناشی از آن عبور کرده و به چند نسل پیش باز می گردیم که هنوز از پدیدهای به نام ماشین خبری نبود و سیمای کالبدی ، فیزیکی شهرها را بدین گونه دگرگون نکرده بود و درصدد یافتن عواملی هستیم که باعث زیبایی و مطلوبیت کالبدی شهرهای آن دوران می شدند.

1- دلنشین و دلچسب بودن فضاهای شهری به واسطه شناخت دقیق نیازهای جسمی و پاسخگویی به آن ( مردم واری)

وجود این عامل در فضای شهری به معناست که فضا علاوه بر پاسخگویی به عملکردهای مادی (تأمین آسایش ) ،نیازهای روحی و روانی آن را نیز پاسخ گو می باشد ( تامین آرامش) . مثلاً در هنگام عبور از یک حسینیه حتی اگر در ایام محرم عملکرد آن را ندیده باشید ولی احساس اینکه این فضا علاوه بر عبور و گذر عملکردی مذهبی نیز دارد، احساس خاصی را در بیننده بر می انگیزاند . لذا یکی از عوامل مطلوبیت فضاهای شهری ایران ، شناخت دقیق نیازهای جمعی ساکنان ( اعم از روحی، مذهبی، اجتماعی، سنتی و; ) پاسخگویی به آن نیازها می باشد.

2- رعایت ارتباط ریشه ای بین فضاهای شهری و فرهنگ و سنت آن جامعه یکی از عوامل

مطلوبیت فضاهای شهری دوران اخیر و ارتباط آن با تاریخ و فرهنگ جامعه و سنتها و رفتارهای اجتماعی آن جوامع بوده است . تبلور فرهنگ و رفتارهای جمعی و حتی فردی در شهر و فضاهای شهری بدین گونه بوده که همبستگی او را با گذشته و تاریخ خود برقرار می نموده است . و این نقطه مقابل آن چیزی است که تحت عنوان انقطاع فرهنگی از آن یاد می شود.

 

3- آمیخته نمودن فضاهای شهربا رنگ و بوی مذهبی در ایران
مذهب همواره به عنوان عاملی قوی در اعتقا دات و باورهای مردمی مطرح بوده است . به قسمی که هم اینک اکثریت فضاهای شهری دوران معاصر ایران در کنار فضاهای مذهبی دیده می شوند و یا نشانه هایی از مذهب در آن فضاها به چشم می خورد . تأثیر مستقیم احکام ا سلامی، به خاطر وی ژگی های خاص آن ، نوعی انعکاس باورهای مذهبی را که به صورتهای مختلف بر کالبد فضاهای شهری اثر گذارده را در خود منعکس می کند که از آن جمله می توان به نوشته ها، کتیبه ها و حتی تبلور عینی مکان ستایش یعنی کالبد مسجد در کنار مراکز شهری و یا فضاها ی عمده شهری اشاره داشت .

 

4- توجه به ارتباط دقیق و تنگاتنگ بین عناصر شهری که این ارتبا طات یا از قبل طراحی برقرار شده است و یا به مرور زمان و بر حسب نیازهای جمعی انسان ها در ارتباط با فضاهای شهری بدان اضافه گشته و در نهایت مجموعه ای همگن از فضاهای عمومی و شهری را به
وجود آورده است .

توسلی در کتاب خود به نام اصول و روش های طراحی شهری ازاین مفهوم به عنوان “اصل پیوستگی فضایی ” نام برده و در این خصوص می گوید ؛ سازمان کالبدی شهرهای قدیمی ایران به گونه ای است که پیوستگی فضایی و ارتباط بین عناصر شهری به وضوح مشاهده میشود .

5- از دیگر عوامل مطلوبیت می توان به رعایت اصول تناسب ،تعادل، تقارن ، مقیاس، محصوریت ، تباین فضا یی ، اصل ترکیب و .. اشاره نمود که به طور کلی خود عوامل زیباشناسانه در فرهنگ شهرسازی هستند که در اینجا به اختصار به توضیح این موارد می پردازیم .

اصل پیوستگی فضایی

سازمان کالبدی شهرهای قدیمی ایران بر پیوند فضایی میان عناصر مجموعه، یعنی میدان ، خیابانهای اصلی، مرکز شهر در مراکز محلات استوار است. پیوستگی فضایی گرچه در بافت قدیم بسیاری از شهرهای ایران وجود دارد، اما این پیوستگی در بافت قدیم شهرهای کویری به خوبی مشهود است. معابر اصلی به صورت شطرنجی نامنظم پیوند فضایی میان محلات، مراکز آنها و مجموعه مرکز شهر را برقرار می کرده است .

اصل هم پیوندی عناصر شهری و واحدهای مسکونی

در شهرهای قدیمی ایران، واحدهای مسکونی یا حیاط مرکزی به یکدیگر پیوسته‌اند و مجموعه یکپارچه‌ای را تشکیل میدهند. جهت استقرار واحدهای مسکونی ، تعیین اندازه فضای حیاط نسبت به حجم فضای محصور کننده اطراف، اندازه اجزای حیاط مانند حوض و باغچه ها، اندازه تالار و ایوانها، اندازه اتاقها و در و پنجره ها، تابع نظم و پیمون بوده است.

اصل محصور کردن فضا یا محصوریت

برای دستیابی به یک مکان شهری جذاب، فضا باید به شکل مطلوبی محصور شود و در واقع میتوان گفت نخستین اصل حاکم بر طراحی مکانهای شهری، محصوریت‌ است.

 

عناصر شهری، محله ای و یا واحدهای مسکونی به طور معمول، عناصر محصور کننده فضا میباشند. براساس این اصل، انسان مهمترین رکن فضا محسوب میشود و فضا باید مقیاس انسانی یابد. این اصل هنگامی نمود می‌یابد که فضای بین ساختمانها احساس انسانی را برانگیزد. محصور بودن فضایی با پیوستگی بدنه محصور کننده فضا ارتباط دارد، بدین مفهوم که وجود فواصل متعدد بین بدنه ساختمانها و اختلاف فاحش بین نماها موجب تضعیف فضای محصور می‌گردد.

علاوه بر این ، محصوریت با سادگی شکل در کل و جزء و همچنین ایستایی و پویایی فضاهای محصور ارتباط پیدا میکند. فضاهای ارتباط دهنده یعنی معابر اصلی و فضاهای میدان مانند که عناصر مختلف را در شهر و در مرکز آن به هم پیوند می‌دهند، واجد شرایط خصوصیت پویایی و ایستایی هستند. در این صورت، میدان و میدانچه ایستا و گذر و خیابان پویا می‌باشند. احساس محصور بودن در فضا اساساً بر رابطه فاصله چشم ناظر از ارتفاع بدنه محصور کننده فضا استوار است.

در برخی منابع غربی ، این رابطه را بر پایه زاویه بین خط عمود از چشم ناظر بر بدنه و خط و اصل میان چشم ناظر و لبه بالایی بدنه مورد بحث قرار داده‌اند و مقیاسهای 1/1، 2/1، 3/1 ، 4/1 در این خصوص مطرح شده است. در نسبت یک به یک ، احساس محصوریت کامل به چشم داده می شود . نسبت یک به دو، آستانه احساس محصوریت است. در نسبت یک به سه حداقل احساس محصوریت ، و در نسبت یک به چهار احساس محصوریت در فضا ایجاد نمی شود .

 

اصل مقیاس و تناسب

منظور از تناسب رابطه میان ابعاد مختلف یک فضا یا یک شیء است، رابطه‌ای که از اندازه مستقل است. برای مثال اضلاع یک مربع، مستقل از اندازه واقعی آن مربع دارای نسبت 1 به 1 می باشد. در مورد فضا،‌ نسبت بین ارتفاع ساختمانها و عرض فضا، اعم از اینکه فضا کاملاً محصور و یا نیمه محصور باشد،‌ بحث تناسب را تشکیل می دهد .

اما مقیاس به رابطه بین اندازه یک فضا یا یک شیء با فضاها یا اشیای اطراف آن مربوط می شود. می توان گفت که یک فضا یا یک بنا در مقیاس یا خارج از مقیاس با محیط اطراف خود می‌باشد. اگر اندازه یک فضا با پیکر انسان ارتباط مطلوب داشته باشد گفته می شود که آن فضا دارای مقیاس انسانی است. هر فضا به تنهایی ، نه باید خیلی بزرگ باشد که تماس بصری با اطراف ضعیف شود و نه خیلی کوچک که در آن احساس ترس از مکان محصور و تنگ به انسان دست دهد.

اصل فضاهای متباین

فضاهای متباین ، فضاهایی هستند که از نظر طول، عرض و ارتفاع از یک سو، و عناصر و اجزای محصور کننده از سوی دیگر، با یکدیگر تفاوت دارند. در واقع باید گفت که ارزش فضاهای متباین در این است که یکنواختی فضاهای ارتباط دهنده را کاهش می دهد.

دو خصوصیت عمده فضاهای متباین در بافت قدیم شهرهای ایران، پهن و باریک شدن فضا و سرباز و سربسته شدن آنها می باشد. علاوه بر این دو خصوصیت، تغییر در شکل بدنه محصور کننده، میزان محصوریت (کاملاً محصور و نیمه محصور) ، تغییر عناصر محصور کننده و تغییر در مقیاس فضا (بزرگ و کوچک شدن میدان)، می‌توانند منجر به ایجاد فضاهای متباین شوند.

اصل قلمرو

این اصل، یعنی معلوم و مشخص بودن حدود مرز فضایی که انسان در آن زندگی می‌کند که البته خصلت فطری او می باشد.

قلمرو فضایی معمولاً به دو صورت عمومی و خصوصی قابل شناسایی است، اما در بافت قدیم شهرهای ایران حد فاصل و واسط این فضاها نیز تعریف شده است. فضاهای خصوصی شامل حیاط و عناصر در برگیرنده آن، یعنی قلمرو یک حیاط ، بوده است. فضای نیمه عمومی ـ نیمه خصوصی به صورت یک بن‌بست اختصاصی یا یک هشتی که به چند خانه راه داشته است، قلمرو چندین واحد مسکونی یا مجموعه همسایگی بوده و فضاهای عمومی به صورت گذر و میدان قلمرو یک محله بوده است. به وجود آوردن اختلاف سطح، پیچ، پل و کاشت درخت قلمرو ایجاد می کند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان فا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان فایل ورد (word) دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان فایل ورد (word) :

پیشگفتار:
تحقیق من در مورد چادر شب قاسم آباد است. قاسم آباد یکی از روستاهای دور افتاده استان گیلان است و چون این تحقیق یک کار میدانی بوده مسلما رفتن به یک چنین روستایی دور افتاده ای و
پیدا کردن فرد با تجربه ای در این زمینه خیلی کار راحتی نیست. با توجه به این که در مورد چادر شب آنچنان مطلب کتابی وجود ندارد. فکر می کنم این مطلب گواه مشکلات این تحقیق باشد.

مقدمه :
در قاسم آباد دو گونه دست بافت بسیار زیبا بافته می شود یکی از ابریشم است که از
هزار و چهارصد سال پیش، از چین به ایران آورده شد و در خود منطقه به عمل می آید و دیگری از پنبه است.

این گونه فرآورده ها برای مصرف محلی است و هیچ گاه برای داد و ستد بازرگانی عرضه
نمی شود. ابریشم طبیعی، چادرشب برای دوخت پرده و پوشش رخت و خواب تهیه می شود ولی آن را بیشتر زنان محلی می پوشند یا به دور کمرشان می بندند. دلیل این نوع پوشش زنان نوع کارشان است چون زنان گیلانی در کشاورزی ( چیدن چای، منشا و برداشت برنج ) مجبورند

ساعتها به شکل خمیده مشغول به کار باشند. آنها عقیده دارند این نوع بستن محکم چادر شب به کمر باعث می شود که هم کمرشان گرم باشد و هم از کمر درد جلوگیری می نماید. در ضمن زنان منطقه قاسم آباد در فصل مرکبات نیز مجبورند در مناطق سرد برای چیدن میوه به باغ مرکبات بروند و این نوع پوشش بدن آنها را گرم می کند.

منطقه بافت :
قاسم آباد یکی از دهات استان گیلان است که در شهرستان رودسر قرار دارد از شرق به بخش چابکسر و از غرب به بخش کلا چای مرتبط است از قسمت شمالی به دریای خزر و از قسمت جنوبی به سلسله جبال البرز ختم می شود. ده قاسم آباد شامل قسمت های پایین محله
( قاسم آباد سفلی ) و بالا محله ( قاسم آباد علیا ) بند بان ، خانه سر، ملک میان و شام محله
می باشد. بالا محله تقریبا دارای 150 خانوار سکنه دارد و در هر خانوار حداقل یک دستگاه دست بافی ( چادر شب بافی ) وجود دارد.

در حمله ( قاسم آباد سفلی) در حدود 10 نفر زن و دختر خانه دار به بافت چادر شب نقش دار با استفاده از گجین و ابریشم طبیعی و در حدود 60 نفر به بافت چادر شب معمولی و ساده مشغول هستند. اغلب دختران قاسم آباد چادر شب مرغوب را که با مخلوطی از گجین بافته می شود به منظور تهیه جهیزیه شان ( که به زبان محلی به نام « داشتی » خوانده می شود.) بافته و آماده می نمایند و این نوع محصول به ندرت برای فروش عرضه می شود. حدود 60% چادر شب در این منطقه بافت می شود.

1- گجین: ابریشمی است که از انتهای الیاف باقی مانده در پیله تهیه می شود و اصطلاحا ابریشم گجین نامیده می شود و مرغوبیت کمتری دارد.

چادر شب بافی
پارچه چادر شب باریک به عرض 31 سانتی متر و طول 2 متر است که نقش هایش را پود نمودار می کنند. چادر شب با تقسیم توپ پارچه به شش قسمت و دوختن آنها به یکدیگر تهیه میگردد.
در قاسم آباد کمتر خانه ای یافت می شود که دستگاه بافندگی دستی در آن نبوده و زن یا دختر خانواده به طرز کار آن آشنایی نداشته باشد. اهالی قاسم آباد از نظر حفظ آداب و رسوم محلی مخصوصا پوشیدن لباس محلی و برگزاری مراسم عروسی، افرادی سنت طلب هستند.

به طور متوسط بافتن یک چادرشب در حدود یک ماه طول می کشد زیرا زنان قاسم آباد در ساعات فراغت از خانه داری، پارچه بافی می کنند و در روز بیش از سه تا چهار ساعت وقت صرف آن نمی شود.

برای بافتن چادر شب که مخلوطی از گجین و نخ پنبه ای تابیده است یک کیلو گجین مصرف
می شود. علاوه بر قاسم آباد در گزافرود و بی بالان در دو کیلومتری کلاچای بافت چادر شب به صورت خانگی مرسوم می باشد. در گزافرود در حدود دویست خانوار دارای دستگاه بافندگی بوده
و در فصولی که فعالیت های کشاورزی راکد می شود به چادر شب بافی می پردازند. مهمترین

مشکل چادرشب بافی در این منطقه کمبود و گران شدن گجین می باشد. به علت گران شدن گجین استفاده از نخ کاموا برای ایجاد نقش های رنگی معمول شده که به اصالت و مرغوبیت چادر شب ها لطمه زیادی زده است.

نحوه تهیه نخ چادر شب و ابزار مورد استفاده در تولید آن
ابریشم خام ابریشمی است که مستقیما از پیله گرفته میشود و به وسیله چرخهای دستی و یا با ماشین به نخ تبدیل میشود و رنگ آن زرد یا کرم است. ابریشم پخته ابریشمی است که در اثر پختن ابریشم خام و گرفتن صمغ آن ابریشم خالص شده و این عمل را اصطلاحا قلیاب کشی یا کلیاب

کشی گویند و رنگ ابریشم پخته سفید است.ابریشم گجین ابریشمی است که از انتهای الیاف باقی مانده در پیله تهیه میشود و اصطلاحا ابریشم گجین نامیده میشود و مرغوبیت کمتری دارد .
چه کلافهای ابریشم خام به صورت خانگی تهیه شود و چه از بازار خریداری گردد آن را در مخلوطی از آب و خاکستر خیس میکنند. عمل شستن ابریشم خام جهت نرم و تمیز کردن نخها و آماده

نمودن آنها برای رنگرزی است. بعد از رنگ کردن، این کلافها را مرتبا باز و دوباره می پیچانند و هنگام این عمل با تاب دادن و یا در صورت لزوم با دولا کردن نخها بر دوام و یکنواخت بودن آنها می افزاید و سپس با این نخها قرقره « ماسوره » درست میکنند که برای تار و پود پارچه ابریشمی ( چادر شب ) به کار می رود.
ابتدا این کلافها را به روی کلافزنی قرار می دهند. نخ را از کلاف به روی دوک چرخ می پیچانند و سپس از آن به روی کلاف زن بزرگتری ( ابریشم تابزن ) منتقل می کنند.
این کارها باعث افزایش طول نخ می شود زیرا در حین عمل نخ هایی را که از قرقره های مختلف باز می کنند به هم گره می زنند. با یک پیچاندن مجدد به روی دوک چرخ که اغلب با دولا کردن
نخ ها همراه است. ماسوره هایی با اندازه های مختلف تهیه می کنند که ماسوره های کوچک برای پود پارچه و ماسوره های بزرگتر برای تار پارچه به کار می رود.

تهیه ابریشم تابیده از پیله های نا مرغوب بیشتر به روشی که در مورد سایر الیاف مانند پنبه و پشم رایج است شبیه می باشد. در این روش توده نخ به دست آمده از پیله های نا مرغوب را به کمک دوک به صورت رشته های تابیده در می آورند که دوک مورد استفاده ( کج دوک ) دارای دو سر برآمده می باشد. استفاده از دوک به جای چرخ ( چر ) جهت آزاد نگاه داشتن دو دست است که توسط آنها انبوه نخ های کم و بیش در هم پیچیده را از هم باز می کنند. عملیات بعدی در مجموع تقریبا شبیه عملیاتی است که در مورد ابریشم خام ذکر شد. تشکیل کلاف توسط « اچکاوزن »

صورت می گیرد. رنگ کردن و پیچیدن دور قرقره ها ، کلاف ها را بعد از رنگ کردن بر روی چرخ ریسندگی ( چر) منتقل و قرقره را درست می کنند. آخرین مرحله قبل از بافتن ابریشم درست کردن تارهای پارچه ( تانه کار ) است. این عمل با پیچاندن نخ های رنگارنگی که از قرقره های مختلف باز می کنند به دور میخ های چوبی انجام می گیرد. ( میخ های انتهایی را بالاتر قرار گرفته پیش چونگان و پس چونگان و میخ های وسطی را رجه می نامند.)
کشیدن تارها را همیشه به یک نفر متخصص می سپارند در صورتی که سایر عملیات مثل نخ کشی، پیچاندن و کاری زنانه و خانگی است. تارهای آماده شده 20 متر طول دارد و از 1600 نخ درست می شود که در سطح جدا از هم قرار می گیرد.

 

دستگاه مورد استفاده در چادر شب و نحوه بافت آن :
متدوال ترین دستگاه بافت دستی پاچال است. این دستگاه دارای دو ردیف نورد است و با پدال کار می کند. قسمت های مختلف دستگاه عبارتند از : تیر پاچال که دارای چهار ستون عمودی ( لنگه پاچال ) و دو چوب مورب عرضی یعنی چوب دست می باشد که برای استحکام تعبیر شده است روی دو ستون جلویی جولاهان نورد آخر یا پس نورد قرار گرفته که در آن میخ های کوچکی را
به نام (غیبد) برای وصل کردن تارها فرو می کنند. این تارها را سپس بالا برده و از روی

یک چوب ( سردار) که به انتهای ستونهای جلویی ثابت شده رد می کنند. ترکه های عرضی
( لاهه گزکن ) که به سردار وصل شده باعث کشیدگی و جدا ماندن دو لایه تارها می گردد. این لایه ها سپس از میان سوراخ های دو ردیف نورد( ورد ) رد شده و هر کدام به دو تیغه( ورد چوب ) وصل می شود. نوردها به یک طناب ( ماپاته ) بسته شده و از سقف آویزان هستند. در ضمن هر کدام از نوردها به یک پدال ( پاکتل ورد) وصل شده که بافنده روی نشینه پاچال می نشیند و به طور متداول آنها را پایین و بالا بردن به حرکت در می آورد. بعد از هر حرکت نوردها، بافنده ماکو را که قرقره (ماسوره) و نخ های پود ( وبج) را به همراه دارد از بین دو لایه تارها رد می کند و سپس نخ های پود را با شانه ای که در لابه لای تارها قرار دارد به هم می فشارد. پارچه چادر شب بافته

شده روی استوانه ای به نام پیش نورد و جلو نورد پیچانده می شود که مانند استوانه جولاهان میخ داراست. بافنده می تواند بدون بلند شدن از جای خود استوانه جولاهان را به وسیله ترکه ای (نورد گردن) بچرخاند. انتهای نوارهای پارچه بافته شده ( تخته) را به یکدیگر می دوزند و از آن چادر شب درست می کنند که زنان هنگام کار به دور کمر و هنگام حمل بچه به دور شانه خود می بندند. نوع دیگر از چادر شب را نیز به عنوان جهیزیه (داشتی) به دخترانشان می دهند و آن را سرمایه ای برای دختر می دانند که در وقت تنگدستی می تواند از طریق واسطه ها بفروشد.

 

رنگهای مورد استفاده در چادر شب :
رنگ اصلی زمینه چادر شبها معمولا قرمز است البته متن بنفش و سبز نیز به مفدار بسیار کم در منطقه قاسم آباد بافته می شود و رنگ های سفید، سبز، نارنجی، زرد، صورتی، آبی و قرمز در ترکیب های هماهنگ در آن استفاده شده است.
رنگها در چادر شب ها حاکی از محله خاص سلیقه خاص محلی است. ولی آن چیزی که در
رنگ های چادر شب قابل توجه است استفاده از رنگ های مکمل است که بسیار زیاد
در کارهایشان دیده می شود. مثلا در مورد رنگ زرد که اکثرا در کنار رنگ بنفش قرار
می گیردالبته گاهی نیز ازرنگ سیاه استفاده می کنند ولی در هر صورت رنگی که کنار زرد قرار می گیرد باید تیره باشد تا درخشندگی رنگ زرد مشخص شود و یا قرمز که اکثرا در کنار سبز استفاده می شود.

وقتی از زن بافنده سوال می کنم که چگونه رنگ ها را در کنار هم استفاده می کنید.
پاسخ می دهد که مادران ما به ما یاد داده اند که چگونه رنگ ها را در کنار هم استفاده کنیم این خود دارای قانون است. اگر در چادر شبی این اصول پیروی نشود یک استاد کار می تواند با دیدن کار متوجه شود که بافنده تازه کار بوده است. هیچ وقت یک استاد کار دو رنگ تیره را در کنار هم
نمی بافد و همینطور دو رنگ روشن را نمی توان در کنار هم بافت.

این ضعف کار است. یک استاد کار چادر شب بافی فرق تیره و روشن را به خوبی می داند و به خوبی واقف است که به کار گیری دو رنگ تیره در کنار هم باعث زشتی کارش می شود.
همانطوری که قبلا گفته شد بافنده چادر شب از رنگهای مکمل استفاده می کند آیا این یک آگاهی زاتی است.
وقتی سوال می کنم که چرا رنگها را این گونه یعنی (قرمز در کنار سبز، آبی در کنار نارنجی، زرد در کنار بنفش) قرار می دهید؟

پاسخ می دهد که خیلی زیباتر است. این رنگ ها با هم جورند. اگر کسی به این شکل استفاده نکند کارش اشتباه است. البته شاید به دلیل واکنش های چشم باشد مثلا اگر به مدت طولانی در معرض اشعه قرمز قرار گیرد به محض دور شدن از سطح قرمز فورا تصویری به رنگ سبز می بینید.
رنگهایی که در چادر شب استفاده می شود از رنگ های شیمیایی است. البته برای اینکه رنگ

ابریشم پخته ثابت شود از گیاهان استفاده می کردند. برای رنگ سیاه از پوست انار و نمک و یا پوست گردو و نمک برای ثبات سبز از مقدار کمی گردو همراه نمک برای ثبات زرد از نوعی علف که که از جنگل می چیدند و مقداری نمک و برای ثبات قرمز و آبی از نمک تنها استفاده می کردند.
در چادر شب ها هیچ گاه رنگ آبی کم رنگ و سبز کم رنگ و یا زرد کم رنگ و قهوه ای به کار دیده نمی شود. چون به این اعتقاد دارند که رنگ باید زیبا و درخشنده باشد و در بازار خریدار داشته باشد.

وقتی از بافنده سوال می کنم که نظرش در مورد چادرشب یزد چیست؟ پاسخ می دهد که آن یک رختخواب پیچ معمولی است. در این منطقه هیچکس این نوع چادرشب را نمی خرد. خود من نیز دوست ندارم همچین رنگی را ببافم. بافنده رنگها را درست به کار برده اما کارش بی رنگ است.

البته به نظر من دلیلش به خاطر شرایط آب و هوای دو منطقه است یکی به دلیل آن سرسبزی و آب و هوای معتدل رنگ های پرمایه و درخشان را دوست دارد و دیگری به دلیل آب و هوای گرم و خشک و کویری رنگ های کم مایه را دوست دارد.

طرح های چادر شب :
بیشتر این طرحها و اسامی از طبیعت گرفته شده اما به طور دقیق نمی دانند از چه وقت این اسامی برای فرمها انتخاب شدند ففط در مورد نقش قالی گل از زمانی که برای اولین بار قالی به این منطقه آورده شد. استادکاران از گلهای قالی

خوششان آمد و سپس از آن تقلید کردند و به همین دلیل اسمش را قالی گل گذاشتند.
طرح های دیگر عبارتند از‌ :
1- ماه ویریب دار: مانند ماه شب چهاردهم و به شکل کامل است و نام ماه را دارد. و هیچ وقت برای ما نشانه دریا نبوده است.

2- دریا گل: از دریا الهام گرفته شده.
وقتی به زن روستایی می گویم که ماه ویریب دار بیشتر شبیه دریا است تا خود دریا گل حرف مرا رد می کند و می گوید هیچ شباهتی بین این دو وجود ندارد. البته دریا در بعضی موارد از لحاظ رنگ نیز هیچ شباهتی به دریا ندارد مثلا از رنگ زرد استفاده می کنند و از او می پرسم
چرا اینطور است پاسخ می دهد رنگ آمیزی باید به چادر شب بیاید. او عقیده دارد زاویه های کنار لوزی مانند موج دریاست که به ساحل رانده می شود.

3- قالی گل: یک گل جدا از بقیه گلها.
4- اسبها و سواران : که بسیاری از محققان آن را با صفی از اسبها و سواران قالی پا زیر یک مقایسه کرده اند.
5- سلم دار: نقش درخت که در تصویر چادر شب نمایش داده شده از طرف بافندگان به نام
«سلم دار» یا زربین دار دار خوانده می شود. در روی جام های طلای بدست آمده از تپه مارلیک از این، درخت زندگی یاد می شود.

و همچنین از نقوش مرغ، غاز، اردک، چلچراغ ;.. تا آنتن تلویزیون نیز استفاده می کنند. و بسیاری از نقوش به کار رفته در چادرشب های قاسم آباد شباهت فوق العاده زیادی به ظروف
به دست آمده از تمدن مارلیک و تمدن املش دارد.
1- زربین: سرو کوهی از خانواده (سرویان) که منطقه رویش آن به موازات ساحل دریای خزر از رودبار گرفته تا گرگان کشیده شده است. زربین جز درختهای همیشه سبز است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با جیگ وفیکسچر فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با جیگ وفیکسچر فایل ورد (word) دارای 62 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با جیگ وفیکسچر فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با جیگ وفیکسچر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با جیگ وفیکسچر فایل ورد (word) :

فهرست
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه
طراحی ابزار
اهداف طراحی ابزار
معرفی جیگ وفیکسچر
امتیاز های قید و بند

انواع جیگ
ساختمان قید ها
انواع فیکسچرها
اصول موقعیت دهی
روش‌های موقعیت دهی
اصول گیره بندی
فیکسچرهای جوشکاری
فیکسچرهای فرزکاری
فیکسچرهای تراشکاری
فیکسچرهای سنگ زنی
فیکسچرهای خان کشی

جیگ و فیکسچرهای نشانه گذار
نمونه هایی از طراحی جیگ و فیکسچر
منابع ومآخذ


آشنایی با جیگ و فیکسچر

چکیده
جیگ یک وسیله مخصوص است که قطعه کار داخل آن قرار داده شده است و یا روی قطعه کار قرار داده می شود تا عملیات ماشین کاری روی آن انجام گیرد جیگ نه تنها قطعه کار را در خود مهار می کند بلکه ابزار را نیز به هنگام عملیات تولیدی هدایت می کند معمو لا جیگ ها بو شها ی هدایت کننده از جنس فولاد سخت شده دارند و برا ی عملیات سوراخ کاری و فرایندهای مشابه بکار می روند.

معمولا جیگ های کوچک روی میز دستگاه درل محکم نمی شوند ولی چنانچه قرار باشد سوراخ هایی با قطر بیش از 25/0 اینچ سوراخ کاری شوند لازم است جیگ را روی میز دستگاه محکم نمود .
فیکسچر یک وسیله نگه دارنده است که فقط قطعه کار روی آن محکم میشود تا عملیات ماشین کاری روی آن انجام گیرد . فیکسچر را باید روی میز دستگاه تولیدی کاملا محکم بست . فیکسچر ها معمولا روی ماشین فرز کاری بسته می شوند ولی از آنها در ماشینهای ابزار دیگر نیز استفاده می گردد.

انواع جیگ ها :
جیگ ها به دو طبقه اصلی تقسیم می شوند : جیگ های سوراخ کاری و جیگ های سوراخ تراشی .
از جیگهای سوراخ تراشی هنگامی استفاده می شود که لازم باشد سوراخهای بزرگ و یا سوراخهایی با قطر غیر استاندارد را ماشین کاری نمود ولی جیگ های سوراخ کاری در فرایندهایی نظیر سوراخکاری با مته – برقوزنی – قلاویز کاری – پخ زنی خزینه کاری زاویه دار و راست گوشه و خزینه کاری پشت قطعه کار به کار گرفته می شود.

مقدمه ای در موردجیگ و فیکسچر
تقاضای جهانی برای کالاهای ساخته شده با سرعت مبهوت کننده ای رو به افزایش است.صنایع تولیدی نیز با روشهای جدید و گوناگون به این تقاضا پاسخ میدهند.از زمان ظهور تدریجی کنترل عددی و تولید به کمک کامپیوتر تا رسیدن روشهای مدرن تولید نظیر سیستمهای تولید قابل انعطاف(FMS) و روشهای کنترل آماری( SPC)تولید به هنگام (JIT )و روشهای تولید که در پاره ای موارد حقیقتا هنرمندانه هستند تغیرات و پیشرفتهای بسیاری کرده اند.

ایجاد این تحولات نیازمند به کارگیری روشها وتجهیزاتی جهت نگهداشتن و مهار کردن قطعه کار در ماشین آلات است که صرفه اقتصادی وعملیات تولیدی ساده تر را تامیین کند.
با توجه به اینکه تولید کنندگان امروزی تمایل دارند برای کاهش هزینه ها و افزایش سود سطح موجودی انبارها خود را کاهش دهند نیاز به استفاده از تجهیزات مطمئن و کار برای نگهداشتن قطعه کار برای رسیدن به تولید مداوم و هرچه بیشتر احساس میشود.

با توجه به اینکه در طی مراحل مختلف تولیدی قطعات مختلف بر روی ماشین آلات مختلفی قرار می گیرد استفاده از یک نوع قید و بند برای نگهداشتن قطعات کافی نخواهد بود. با این وجود تجهیزات نگهدارنده مختلف شباهت هایی با یکدیگر دارند.
جیگ و فیکسچر ها مجموعه از اتصالات و نگهدارنده ها و و ; است که باعث تسریع در امر تولید میشود.

انتظارات ما از جیگ و فیکسچر ها عبارتند از:
دارای هزینه کم در طراحی باشند سرعت بالایی در بستن باشند در تغیرات محیط مقاوم باشند قالب جامد محکم داشته باشند قابل بازیافت باشند .
(قابل ذکر است قالبهایی که در بازار عموما استفاده میشود عبارتند از:
ریختگری
جیگ و فیکسچر
پرسی یک فیکسچر میتواند جیگ باشد ولی یک جیگ نمیتواند فیکسچر باشد.
از موارد مهم بعد از طراحی جیگ و فیکسچر ها و ثابت کردن آنها:
حذف درجه آزادی
حذف گشتاور
دقت در تلرانس
انواع فیکسچرها :

فیکسچر ها به چندین دسته تقسیم می شوند از جمله :
فیکسچرهای صفحه ای که ساده ترین نوع فیکسچرها هستند . قسمت اصلی این نوع فیکسچر یک صفحه پایه است که قطعات مختلفی نظیر پین های قرار و نگهدارنده ها بر روی آن نصب میشوند. سادگی این فیکسچر سبب شده که برای انجام اغلب فرایندهای ماشین کاری از آن استفاده شود همچنین شکل این فیکسچر برای بسیاری از فرایندها تناسب دارد و بنابراین از عمومی ترین انواع فیکسچر ها می باشد .

جیگ و فیکسچر
وسایل نگهدارنده ای هستند که به کمک آنها می توان قطعات مشابه هم را (سری)با دقت مورد نیاز تولید یا ماشین کاری نمود و بندها از نظر عمل کرد بسیار به هم شباهت دارد به طوری که اغلب اشتباه نامیده می شود تفاوت این دو در در نحوی هدایت ابزار برشی به طرف قطعه کار است.
جیگ یک وسیله نگهدارنده مخصوص است که قطعه کار را داخل آن قرار می دهند تا اینکه عملیات ماشین کاری روی آن انجام گیرد جیگ نه تنها قطعه کار را در خود مهار می کند بلکه ابزار را نیز به هنگام عملیات تولیدی هدایت می کند.

فیکسچر یک وسیله ای نگهدارنده است که فقط قطعه کار روی آن محکم می شود تا عملیات ماشین کاری روی آن انجام گردد.
قید وبستها(جیگ و فیکسچر)به سه دسته تقسیم می شود
1ـ قید و بستهای فراگیر مانند سه نظام دستگاه تراش
2ـ قید و بستهای چند منظوره
3ـ قید و بستهای مخصوص

قید وبستها از نظر میزان خودکار بودن به سه دسته تقسیم می شوند
1ـ قید و بستهای که باز و بست کردن قطعه به صورت دستی انجام می دهیم
2ـ قید و بستهای نیمه خودکار
3ـ قید و بستهای خودکار

 

طراحی ابزار
طراحی ابزار(جیگ وفیکسچر)عبارت است از فرآیند طرح،محاسبه وایجاد روش ها وفنونی که برای افزایش بازدهی وبهره وری تولید ضروری هستند.به کمک این فرآیند است که صنایع قادر شده اند ماشین آلات وابزارهای خاص مورد نیازشان رابرای رسیدن به تولید با ظرفیت بالا به خدمت بگیرند.فرآیند طراحی در حدی از کیفیت عرضه میشود که هزینه های تولید یک محصول متعادل بوده وقابل رقابت با تولیدات مشابه باشد.

فرآیند طراحی ابزار در سلسله مراحل تولید،بین فرایند طراحی محصول و تولید محصول واقع میشود.طراحی ابزار باید فرآیندی در حال تغییر،پویا وخلاق باشد.
اهداف طراحی ابزار
هدف اصلی در طراحی ابزار افزایش تولیدبا در نظر گرفتن کیفیت مورد نیاز و همچنین کاهش هزینه های تولید است.برای رسیدن به این هدف،طراح لازم است اهداف زیر را در نظر بگیرد.

*ابزار هایی با عملکرد ساده خلق کند تا حداکثر بازدهی اپراتور تأمین شود.
*ابزارهای طراحی شده به گونه ای باشد که بتوان قطعه کار را با کمترین هزینه توسط انها تولید کرد.
*با به کار گیری این ابزارها،تولید با گیفیت مستمر ویکنواخت حاتصل گردد.
*بتوان از یک ماشین تولیدی،تولید بیشتری گرفت.

*طراحی ابزار به گونه ای باشد که به کارگیری آن به صورت غلط توسط اپراتور ممکن نباشد.
*ابزار ها از موادی ساخته شود که عمر کاری مناسبی داشته باشد.
*ایمنی اپراتور در به کار گیری ابزار رعایت شود.

جیگ و فیکسچر
جیگ ها و فیکسچرها وسایل نگهدارنده‌ای هستند که با به کارگیری آنها میتوان قطعات مشابه هم را با دقت مورد نیاز تولید نمود.با استفاده از این وسایل، موقعیت ابزارهای برشی نسبت به قطعه کار مشخص می‌گردد.برای تأمین این نظر،جیگ وفیکسچر به گونه‌ای باید طراحی وساخته شودکه بتوان قطعه‌کار را پس از قراردادن ومحکم کردن در آن ،به راحتی ماشینکاری کرد.

جیگ وفیکسچر از نظر عملکرد بسیار به هم شباهت دارند،تفاوت این دو در نحوه هدایت ابزار به سمت قطعه کار است.از نقطه نظر قطعات به کار رفته ، نظیر پین های قرار و قطعات تعیین موقعیت ، جیگ و فیکسچر با هم مشابه هستند.میتوان گفت که تفاوت اصلی بین این دو در جرم وحجم آنها است.با توجه به اینکه هنگام عملیات تولیدی به فیکسچرها نیروهای بیشتری وارد می شود،نسبت به جیگ مشابه ساختمان قویتر وبزرگتری دارد.

جیگ یا قید یک وسیله نگهدارنده مخصوص است که قطعه‌کار داخل آن نگه داشته شده یا روی آن قرار می گیرد تا عملیات ماشینکاری روی آن صورت گیرد.جیگ علاوه بر قطعه کار ابزار ماشینی را به صورت دقیق ،سریع و مطمئن هدایت می کند.معمولاً جیگ ها بوش های هدایت کننده از جنس فولاد سخت شده دارند و برای عملیات سوراخکاری ،برقوزنی ،قلاویزکاری وفرآیندهای مشابه به کار می‌روند.

فیکسچر یا بند ،وسیله‌ای نگهدارنده است که فقط قطعه‌کار روی آن محکم می شود تا عملیات ماشینکاری روی آن انجام شود.با استفاده از فیکسچر می‌توان موقعیت ابزار برشی نسبت به قطعه‌کار را، با استفاده از فیلر یا دستگاه تنظیم کننده، تنظیم نمود.فیکسچر را باید روی دستگاه تولیدی محکم بست.فیکسچرها ابزار هایی برای موقعیت دهی ونگهداری قطعات هنگام براده‌برداری روی ماشینهای تراش، فرز، صفحه تراش،سنگ و اره هستند وهنگام جوشکاری ومونتاژ نیز استفاده میشوند.در فیکسچرها وسایل راهنمای ابزار وجود ندارد و ابزار براده‌برداری مستقیماً با قطعه‌کار در تماس است.

قواعد زیادی هنگام طراحی جیگ و فیکسچر باید رعایت شود:
*اسکلت و چهار چوب اصلی قید بند باید به اندازه کافی محکم باشد تا در اثر نیروهای حاصل از ماشینکاری انحراف وپیچیدگی در آنها ایجاد نشود و در هنگام براده برداری لرزش ایجاد نگردد.
*چهار چوب ممکن است از قطعات مختلفی ساخته شود که این قطعات از طریق جوشکاری یا توسط پیچ ومهره به هم متصل می‌شوند.
*در هنگام برداشتن و بستن قطعه‌کار، کلیه حرکات ماشینکار منظم ودر حداقل زمان ممکن باشد.

*همه گیره ها،پین های قرار و موقعیت دهنده ها در معرض دید قرار داشته باشند ودر دسترس ماشینکار جهت تمیز کردن یا موقعیت دهی یا محکم کردن باشند.
*در طراحی قید وبست خروج براده در نظر گرفته شود تا براده ها به راحتی خارج شده ودر داخل قید وبست انبار نگردد زیرا وجود براده در وقت موقعیت دهی موٌثر است.
*قید و بست توانایی موقعیت دهی قطعات در حد مجاز تولرانس را داشته باشند.
*جایگزین کردن قطعه کار داخل قید و بست به راحتی صورت گرفته و قطعه‌کار در موقعیت صحیح قرار گیرد.
*همه اصول ایمنی جهت حفاظت ماشینکار رعایت گردد.

امتیاز های قید وبند
1- بهره‌وری
قید وبند؛علامت‌گزاری،استقرار وکنترل مکرر را حذف می نماید.این خاصیت زمان کاری را کاهش وبهره‌وری را افزایش می‌دهد.
2-قابلیت تعویض و جایگزینی
قید و بند کیفیت یکسانی در محصول پدید می آورد.هر یک از قطعات به طور صحیح در مجموعه متعلق به خود قرار دارند و تمامی قطعات مشابه قابلیت تعویض وجایگزینی را دارند.

3-کاهش هزینه
تولید بیشتر، کاهش ضایعات،هم بندی راحت تر و صرفه جویی در هزینه های کارگری،کاهش قابل توجهی در قیمت تمام شده کالا خواهد گذاشت.

4-کاهش نیاز به مهارت کارگر
قید و بند استقرار و بستن قطعه کار راساده تر می‌کند.عناصر هدایت کننده ابزار ما را از استقرار درست آنها نسبت به قطعه‌کار اسوده خاطر می‌کند.جایگزین نمودن کارگر ماهر با کارگر غیر ماهر،صرفه‌جویی در هزینه‌ کارگری را در بر خواهد داشت.

انواع جیگ‌ها
جیگ‌ها به دو طبقه اصلی تقسیم بندی می‌شوند:
* جیگ‌های سوراخکاری
جیگ‌های سوراخ تراشی
از جیگ‌های سوراخ تراشی هنگامی استفاده می‌شود که لازم می‌شود سوراخ‌های بزرگ یا سوراخ‌های با قطر استاندارد ماشینکاری شود.
از جیگ‌های سوراخکاری در فرآیندهایی نظیر سوراخکاری با مته،برقوزنی،قلاویزکاری،پخ‌زنی،خزینه‌کاری زاویه دار استفاده می‌شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >