سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله جاین فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله جاین فایل ورد (word) دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله جاین فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله جاین فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله جاین فایل ورد (word) :

جاین ها، یکی دیگر از اقلیت های هند
برای اثبات این ادعا برای خودم سری به نیایشگاه جاین دهارما معروف به جاینیزم زدم که از قدیمیترین کیشهای بشری است. جاینها پیرو 24 جاین یا فاتح هستند. آخرین فاتح این کیش با نام ماهاویرا در س ده ششم پیش از میلاد مسیح زندگی می‌کرده است. یکی از ویژگی های مذهب جاینیسم این است که پیروان آن به پیامدهای فوری و آنی رفتارشان باور دارند. نه اینکه اول چند کیسه گناه و ثواب را جمع کنی و بعد به بهشت یا دوزخ واصل شوی. نشان چلیپای شکسته به ریشه‌های آریایی این کیش اشاره می کند.

یک جاین در حال پوشاندن پیکر بت خود
وقتی وارد معبد جاینیزم شدم، دو مرد سفید پوش اول یک زنگوله آویزان را زدند و بعد وارد اتاقک مشبک یکی از خداهایشان شدند و با یک پارچه سفید رو و پیکر بت را پوشاندند. یک خانم میانسالی بیرون اتاقک و روی صندلی لم داده بود و غرق مطالعه کتابچه‌ای بود. چند نفر دیگر هم آمدند و زنگوله را زدند و در برابر بتها نیایش کردند و رفتند.
معبد جاینیزم به معابد هندو شباهت دارد و شیوه نیایش آنها به نظر همسان می‌آید، ولی البته افراد آگاه‌تر موارد گوناگون تفاوت در نیایش جاینها و هندوها را بر خواهند شمرد.
تعداد جاینها در هند به مراتب بیشتر از پارسی‌هاست. حدود 5/4 میلیون نفر، ولی باز هم جزو اقلیت‌های مذهبی به شمار می‌آیند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ‹‹ کسی را که بخواهند می سازند ›› فا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ‹‹ کسی را که بخواهند می سازند ›› فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ‹‹ کسی را که بخواهند می سازند ›› فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ‹‹ کسی را که بخواهند می سازند ›› فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ‹‹ کسی را که بخواهند می سازند ›› فایل ورد (word) :

‹‹ کسی را که بخواهند می سازند ››
خانمی هستم که الان حدود 46 سال دارم . از اول علاقه مختصری به امام هشتم علیه السلام داشتم و در عبادات هم کوتاهی نمی کردم ولی آنقدر هم محکم نبودم . اگرچه خودم از قبل اعتقادات نسبتاً ضعیفی در خصوص ائمه معصومین علیه السلام داشتم و به بعضی اعمال که مورد رضای آنها بود عمل می کردم . مثل قرآن خواندن و دعاهای دیگر و مقیّد بودن هر هفته به زیارت علی بن موسی الرضا علیه آلاف تحیه و السلام و با توجه به مشکلات فراوان زندگی در سال 80 که موفق به زیارت امام زمان علیه السلام در عالم رویا شدم ( که شرح آنرا بعداً می نویسم .)

که این رویا دگرگونی عجیبی در من به وجود آورد و نسیم امیدبخشی را احساس می کردم و نمی دانستم که واقعاً تا الان تحت نظر آنها بودم و در حال حاضر احساس بسیار قوی و شاید بگویم یقین بیشتری پیدا کردم که در تمام زندگیم دست امام زمان علیه السلام را احساس می کنم و با راهنمائی های یکی از همسایگان حقایق پشت پرده آهسته آهسته آشکار می شد و این دگرگونی معنوی را در خودم می دیدم و هم در بچه هایم و شوهرم که مقداری شرح حال آن را بیان خواهم کرد .

حال ممکن است سؤال کنید دگرگونی چه بوده ؟ اتفاقات عجیبی که رخ داده چه بوده و چگونه رخ داده ؟ دست امام زمان علیه السلام در زندگی تو چگونه بوده که امروز آن را به وضوح احساس می کنی و هزاران مطلب پشت پرده دیگر که می توانی آشکارا قلم بدست گرفته و شرح زندگی خودم را بنویسم .
شاید دیگران از این گذر زندگی پندی بگیرند و در سختیها و فشارهای زندگی صابر بوده باشند که جزای آن نزد پروردگار است . راستی از آخر شروع کنم همین که قلم بدست گرفته ام و این مطلب را می نویسم آنهم لطفی از الطاف دیگر است که آن را شما می خوانید ، شاید با خواندن این مطلب حداقل لحظه ای توجه شما به امام زمان علیه السلام جلب گردد و از قالب مادی لحظه ای خارج شوید و به آن وجود مقدس و عنایات خاصه اش توجه کنید .

بودم پی گناه و تو چون سایه بر سرم عمری بود خجالت این کار می کشم
منظورم از این شعر آن نیست که من گناه می کردم . بلکه بی توجه به امام زمان علیه السلام بودم و اکنون تمام زوایای وجودم متوجه آن حضرت است . واقعاً شرمنده ام که نمی فهمیدم من را هدایت می کنند ، مورد لطف خود قرار می دهند ، از سخت ترین مهالک دنیوی نجاتم می دهند ولی باز هم من بی توجه بوده ام . از این بی توجهی ام عذر می خواهم و استغفار می کنم .

حالا کمی می فهمم که نه در زندگی من بلکه در دوران زندگی همه مردم خداوند تبارک و تعالی عزیزی را ، محبوبی را و بهتر بگویم راهنمائی را بدون منّت برای هدایت تک تک ما قرار داده و ما هستیم که سرپیچی می کنیم . خداوند را شکر که من قبل از مردنم از خواب غفلت بیدار شدم و بدنبال شناخت امام معصوم براه افتادم ، اگر بیدار نمی شدم و به خواب ابدی فرو می رفتم چه می شد . خدایا این راز بزرگ هدایت و این لطف بی نهایت را چگونه شکرش باید نمود ” الحمد لله و المنه ” .

امروز که حدود یکسال از آشنایی ما با این همسایه می گذرد پس از استفاده از راهنمائی های او از عبادتم لذت عجیبی می برم . زیارت را می فهمم و انس با ولی نعمتم علی بن موسی الرضا علیه آلاف تحیه و السلام دارم . لذتی که وصف آن را نمی توان کرد و از ارواح مؤمنین که در جوار ملکوتی این امام همام خفته اند استفاده های بسیاری کرده ام . از مناجات با خداوند تبارک و تعالی لذّت می برم

. زمانیکه در محراب عبادتم می ایستم و یا در نیمه های شب با خداوند راز و نیاز می کنم و خود را در سایه رحمت بی منتهای الهی احساس می کنم و بهتر بگویم الطاف امام زمان علیه السلام را در بیداری و خواب می فهمم . به من نوید های خوب و خوش می دهند که از بیان آنها عاجزم و امروز در تمام وجودم امام زمان علیه السلام را احساس می کنم و این لطف هم از ناحیه مقدس خودشان است و وعده ای که داده بودند چند روز دیگر عملی خواهد شد . یعنی زیارت جدم حضرت رسول اکرم (ص) و ائمه بقیع و زیارت خانه خدا . امیدوارم که در این سفر معنوی توشه خوبی بردارم و زاد آخرتی تهیه کنم ، سر از پا نمی شناسم تا به لقاء محبوبم برسم و این توفیق را از خدا می خواهم که مرا موفق به زیارت امام زمانم علیه السلام موفق فرماید انشاءلله .

رویای صادقانه :
حدود سه سال پیش شبی در عالم رویا حضرت بقیه الله روحی له فداه را خواب دیدم که در مجلس روضه ای بودیم عده ای زیاد حضور داشتند ولی بطور پراکنده نشسته بودند و چند نفری هم روی صندلی نشسته بودند . خانمی که کنار من روی زمین نشسته بود ، فرمودند که فکر می کنم امشب امام زمان علیه السلام تشریف بیاورند . سؤال کردم چطور مگر؟ خانم گفتند : فضای مجلس و روحانیت اینطور نشان می دهد چون بیشتر وقتها می آیند .

در همین موقع تمام مجلس را نور خیره کننده ای فرا گرفت و حضرت بقیه الله روحی له الفداه وارد شدند ولی ورودشان را نفهمیدم که از کجا و چگونه بود . همان خانمی که کنار من نشسته بود گفت ایشان هر کجا که بخواهند و کنار هر کس که بخواهند می نشینند . من سؤال کردم پهلوی من می آیند ؟ گفت : آری . و من در همین حال به امام علیه السلام نگاه می کردم . حضرت بقیه الله روحی له الفداه به من تبسمی کردند و پس از چند لحظه ایشان را کنار خودم دیدم . پرسیدند چه می خواهی ؟ عرض کردم دوست دارم به مکه مشرف شوم . فرمودند یک ماه دیگر خوب است . گفتم خیر آمادگی ندارم . فرمودند یکسال دیگر خوب است . گفتم بسیار عالی است و از خواب بیدار شدم .

فصل مکه فرا می رسید :
از فرط خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدم و لحظه شماری می کردم . از اول فروردین تا اول مرداد چقدر دیر گذشت . گاهی اظهار می کردم اگر من زنده نباشم و بمیرم چه می شود و این همسایه ما می گفت تو زنده هستی و به مکه هم مشرف می شوی و به تو لطف خاصی هم می کنند .
تا اینکه خرداد ماه بود ، در عالم رویا خود را در جلسه امتحانی دیدم و سؤال ها را پخش کردند ، من به سؤال ها نگاه کردم دیدم همه سؤال ها را بلد هستم و خواستم برگه را زود تحویل بدهم . شخصی با ظرف شکلات جلو آمد و گفت : از این شکلات ها بردار حالا تو وقت داری شکلات بخور . از خواب که بیدار شدم مطمئن بودم که سفر حج را مشرف خواهم شد و تعبیر همسایه ما هم همین بود .

آغاز سفر 2/5/84 :
کاروان ما اعلام کرده بود ساعت 10 شب همه فرودگاه باشند . من هم طبق معمول سر ساعت خود را به فرودگاه رساندم . عده ای از اقوام و فرزندان و این همسایه برای بدرقه آمده بودند . هواپیمای ما ساعت یک بعد از نصف شب از فرودگاه مشهد مقدس به طرف مدینه منوره پرواز کرد و حدود سه ساعت و نیم بعد ما در فرودگاه مدینه به زمین پر نور و با عظمت الهی نشستیم .

هفته اول مدینه منوّره :
انتظار به سر آمده بود و من لحظه به لحظه به حرم امن نبوی و ائمه بقیع نزدیک می شدم و مدتی که در هواپیما بودم از فرط خوشحالی فقط گریه می کردم تا ما را به هتل بردند و خوش آمد گفتند . کلید اطاق ها را به زوّارها تحویل داده و پس از اقامه نماز صبح به طرف حرم جدم رسول الله حرکت کردم . نمی توانم حالم را بنویسم فقط می گفتم به خاطر این توفیق الحمد لله .

راستی بر بال ملک سوار و پرواز کرده ای . شاید بخندی ولی وقتی وارد شهر نور شدم ، وقتی قدم به سرزمین وحی نهادم ، وقتی توجه اندکی کردم که این سرزمین و یا حداقل این حرم نبوی و اطرافش جای جای آن نشانی از زهرا سلام الله علیه است ، نشان از مولا علی علیه السلام است ، اگر حسابگران جمع شوند و قدم های پیامبر عظیم و شأن و فرزندانشان را در طول مدت زندگی مادی محاسبه کنند .

می فهمید که هر قدمی که بر می دارید و قدم دیگر را به زمین می گذارید به جای پای یکی از این سفیران الهی نهاده اید . از سرعت پرواز بر بال ملک کم نکنم واقعاً سیرالی الله است و در آنجا خدا دیده می شود و خاندان پاک نبوت ، مظلومیت بود و عصمت . وقتی از بالا به اطراف می نگریستم ، می دیدم تمام عاشقان سر از پا نمی شناسند و قطرات اشک از گوشه چشمان نازنینشان می چکید . بد نیست از یکی دو نفر سؤال کنم تا قبل از آنکه اوج بگیرم .
راستی آقا و خانم برای چه گریه می کنید

مگر کسی روضه می خواند ، مگر ناراحتی داری ، مگر در غم عزیز از دست رفته ات نشسته ای ؟ هر چه پرسیدم جواب نداد و بالاخره گفت نمی دانم . دلم می سوزد . برای چی ؟ برای چه کسی ؟ باز گفت نمی دانم ، همه چیز به هم ریخته .
به مظلومیت زهرا سلام الله علیها گریه ام گرفت ، یا به غربت امام مجتبی علیه السلام ، یا به سکوت پر از معنای رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم و یا همه اینها مرا به سوی خدا دعوت کرده اند و اصلاً شاید هم برای خدا گریه می کنم امّا خدا خودش برای این خاندان روضه خوانده است .
مدینه شهر پیغمبر، مدینه محفل قرآن ، هزاران راز دارد و این اسرار پنهان نیست .

راستی قبل از آمدنم مرا راهنمائی کرده بودند . گفتند همه چی فاطمه سلام الله علیها است . من هم با نام فاطمه سلام الله علیها شروع کردم و پروازم را ادامه دادم . چرا اشک در چشمانت جمع شده من که روضه نمی خوانم . امّا بهتر است کمی بالاتر بروم و از معنویت این شهر نور استفاده کنم . شاید مناظری زیبا ببینم و بتوانم مقداری از آن را برای شما شرح و هم آغاز نقطه اوج باشد .
وارد فضایی شدم که نور قرآن هایی که خوانده بودم و توجه خاصی که به صدیقه طاهره سلام الله علیها پیدا کرده بودم و بوی عطر معنوی ناگهان منظره عجیبی توجه مرا به خود جلب کرد .

خانمی دست دو طفل کوچک خود را گرفته و از کوچه های مدینه می گذرد که ناگاه شخصی به او نزدیک می شود و بی خبر سیلی به روی ماهش می زند . آن وقت صدای بالهای ملائکه که از آسمان به زمین و از زمین به آسمان می رفتند را می فهمیدم . در این رفت و آمد صدای ” لعن الله قاتلتک فاطمه سلام الله علیها ” بگوش می رسید . من که سبک بال شده بودم و فقط مرا حرکت می دادند و می دیدم شانه های مرا خانمی که پوشیه زده گرفته و به راست و چپ هدایت می کند و صدای گریه رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم به گوش می رسید که می فرمود : اگر سفارش نمی کردم چه می کردند .

هر کس فاطمه سلام الله علیها را اذیّت کند مرا اذیّت کرده و هر کس مرا اذیّت کند خدا را اذیّت کرده است .
این مکاشفه باعث شد که توجه من بیشتر و بیشتر گردد . ناگهان مثل آنکه مأموریت خاتمه پیدا کند و من از بالای بلندی به زمین بیفتم . به خود آمدم دیدم تمام اطرافم غرق در نور و صدای ناله و گریه بلند است و من هم مثل ابر بهار اشک می ریزم .
خدایا من لایق نبودم تا شوم قربان دوست ، این توفیق و لطف بی منتهای تو مرا قابل کرد . از خدا تشکر می کردم که دستی از غیب به دستم رسید . مثل اینکه دیگر به تمام آرزوهای خود رسیده بودم و سر از پا نمی شناختم . خدایا از یک طرف غرق در شادی و از طرف دیگر غرق در ماتم هستم نمی دانم چرا این شهر این قدر جگر آدم را می سوزاند . شادی ام به خاطر سالروز تولد حضرت صدیقه سلام الله علیها است ولی اشک از برای چیست . مگر در این شهر آتش به جان کسی زده اند .

مگر چه حادثه ای در این شهر رخ داده که ما بی خبر هستیم و شاید من بی خبر هستم . واقعاً اگر بگویم که نمی توانم حالم را وصف کنم شاید باور نکنید و یا اگر بگویم نمی توانم حالم را برای شما بنویسم باور نکنید .
گاهی به خودم می آیم و گاهی مانند بیماران صعب العلاج بیهوش می شوم ، این چه رازی است خدایا کی آشکار خواهد شد . اگر پیامبر مکرم اسلام از مکه معظمه از مسجد الحرام به مسجد الاقصی سفر کرد و از آنجا به آسمان درآمد و تا قاب قوس پرواز کرد و با همین بدن مادی سیر الی الله نمود می فهمیم عظمت روح چقدر زیاد است و حالا شاید مقداری بیشتر بفهمم که روح چیست و ادراک روح یعنی چه ؟

روز بعد از سوم تازه متوجه شده بودم که مهمان چه کسی هستم و ملائکه را احساس می کردم که همراه و مراقب من هستند . چه پذیرایی خوبی که انسان نمی خواهد از این مهمانی با عظمت خارج شود . راستی خواب یعنی چه ؟ دیگر معنی نداشت ! گرسنگی به همین نوع ، فقط از عبادت و مناجات با رحمت للعالمین و فرزندان پاکش لذّت می بردم و در این غذای روح جسمم شاداب بود . از بیماری که هیچ خبری نبود ، ناراحتی معده ، طپش قلب ، مثل این که من دیگر مال خودم نیستم و اکنون احساس می کنم که از فراغ فراق حاصل می کنم و لحظه و ساعت هایی که در شهرم به سختی می گذشت در اینجا مانند برق می گذرد .

چهار روز است در این شهر به سر می برم . وقتی صبح ها بین الطلوعین کنار قبرستان بقیع می روم . کاروان های متعدد هر یک زیارت نامه می خوانند ، روضه می خوانند . سر بر دیوار بقیع می گذارم و بیاد مادرم حضرت زهرا سلام الله علیها و پدر بزرگوارم حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم اشک می ریزم که چقدر مظلوم بوده اند ، آنها را نشناختند و حالا هم نمی شناسند و راضی هم نیستند که بشناسند ، چقدر سخت است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق حشرات و تأثیر آنها بر زندگی انسان فایل ورد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق حشرات و تأثیر آنها بر زندگی انسان فایل ورد (word) دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق حشرات و تأثیر آنها بر زندگی انسان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق حشرات و تأثیر آنها بر زندگی انسان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق حشرات و تأثیر آنها بر زندگی انسان فایل ورد (word) :

حَشَرات بزرگ‌ترین گروه را در بین گروه بندپایان به خود اختصاص می‌‌دهند بندپایان حیواناتی هستند که دارای یک اسکلت خارجی بوده و اعضای آنها به هم پیوسته می‌‌باشند حشرات شش پا دارند و بیشتر آنها دارای بال هستندبدن یک حشره از 3 قسمت تشکیل می‌شود: سر، سینه و شکم.
حدود یک میلیون گونه مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شده است مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونه مختلف می‌‌رسد حشرات تقریبا در همه نقاط روی زمین پیدا می‌‌شوند و همچنین می‌‌توان آنها را درآبهای شیرین یافت حشرات اولین حیوانات پرنده می‌‌باشند که در روی زمین بوجود آمدند 350 میلیون سال قبل اولین بار آنها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند و این میلیونها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاشها بود.
برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهم‌ترین احساسها می‌‌باشد حشرات دارای چشمهای مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شده است هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خو می‌‌باشد حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخکهایشان و بعضی اوقات از قستهای دیگر بدنشان استفاده می‌کنند انها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخکهایشان استفاده می‌‌کنند.
حشرات در طول رشد خود به طور دوره‌ای پوست اندازی می‌کنند و یا پوسته خارجی خود را می‌‌اندازند بعضی از حشرات فقط 4 یا 5 مرتبه تییر شکل می‌‌دهند اما سنجاقک‌های یک روزه و حشرات بدون بال می‌‌توانند 20 مرتبه یا بیشتر پوست اندازی کرده و تغییر شکل دهند هر بار که یک حشره تغییر شکل می‌‌دهد شکل بدنش عوض می‌شود این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) می‌‌نامند بعضی از حشرات با هر پوست اندازی به آرامی تغییر شکل می‌‌دهند و نوع بالغ آنها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد این حشرات عبارت‌اند از زنبورهای عسل، مگس‌ها، سوسک‌های بزرگ، پروانه‌ها و زنبورهای معمول.
حشرات اجتماعی
این گروه از حشرات شامل گونه‌های بیشماری از زنبورهای معمولی و تمام گونه‌های مورچه‌ها و موریانه‌ها می‌شود حشرات اجتماعی در گروههای خانوادگی زندگی می‌کنند و یا به صورت قبیله‌ای زندگی کرده و لانه‌های بسیار بزرگ می‌‌سازند در هر قبیله فقط یک حشره یعنی ملکه تولید مثل می‌‌کند بیشتر حشرات دیگر کارگر هستند که به جمع آوری غذا و حفاظت از لانه و نوزادان مشغول هستند.
رده حشرات
رده:حشرات class: insect حشرات بی مهرگانی هستند که در رده insecta قرار دارند. حشرات پرجمعیت ترین و گسترده ترین تاکسون محیط های خشکی هستند که در شاخه بندپایان قرار میگیرند .به راستی بیشترین گروه متنوع از جانوران است بر روی زمین، با حدود 925،000 گونه شناخته شده بیشتر از همه گروه های جانوری روی هم رفته است. حشرات ممکن ات در نزدیکی تمامی زیستگاه های روی زمین یافت شوند. تعداد کمی از آنها به محیط اقیانوس جایی که سلطه با سخت پوستان است ساززش کرده ند. Arthropod های دیگر خشکی با حشرات اشتباه گرفته میشوند. اما بارز ترین ویژگی میتواند وجود 6 پا در حشرات باشد که در دیگران نیست.
حشرات و اهمیت آنها
بسیاری از مردم تصور میکنند حشرات موجودات مضری می باشند درحالی که تنها بخش بسیا کوچکی از گونه های حشرات مضرند که آن تعداد نیز در یک اکوسیستم بکر به وسیله حشرات شکارچی دیگر تحت کنترل می باشد.مزایای حشرات چنان است که خدمت شایان توجه آنها به بشر بدون بررسی شاید برای شما دور از زهن به نظر برسد ولی با بررسی چند مورد این امر را گواهی خواهید داد:
زنبور عسل: عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است .در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی سابق که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ، موم ، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است . ترکیبات شیمیایی عسل متنوع و پیچیده است . ترکیب عسل هایی که منشا گیاهی دارند فرق می کند. چهار پنجم وزن عسل را کربو هیدرات ( مواد قندی – نشاسته ای ) تشکیل می دهد و بقیه آن عبارتند از : پروتئین ، املاح معدنی ، عناصر معطر ، آنزیم ها ، ویتامین ها ، گرده گل ( پولن گیاهی ) و مقدار کمی آب .
تا کنون 20 نوع قند در عسل شناسایی شده اند قندها ی اصلی عسل را قندهای ساده ( منو ساکاریدها) می گویند مانند گلوکز و لوولوز که به ترتیب %40 و %34 عسل را تشکیل می دهند. علاوه بر قندهای ساده فوق قندهای مرکب ( پلی ساکاریدها ) دیگری که از دو یا سه یا چند قند ساده درست شده اند در عسل وجود دارد مانند مالتوز ، ساکارز ، لاکتوز که از دو قند ساده تشکیل شده اند . مالتوز به مقدار کم و ساکارز ( قند معمولی ) با اینکه با غلظت زیاد در شهد یافت می شود ، در حدود 1 تا 2 درصد عسل را تشکیل می دهد . این قند در اثر آنزیمی به نام انورتاز که مهمترین آنزیم موجود در عسل است و از غده بزاقی زنبور ترشح می شود به قندهای ساده یعنی گلوکز و لوولوز تبدیل می شود. شایان ذکر است که شیرینی عسل عمدتا مربوط به همین دو نوع قند ساده می باشد .لوولوز ( قند میوه ) از شیرین ترین قندهای طبیعی است که 1/7 بار شیرین تر از ساکارز ( قند نیشکر ) و 2 تا 2/5 بار شیرین تر از گلوکز (قند انگور ) می باشد .عسل شامل مقدار کمی ویتامین های تیامین (B1)، ریبوفلامین(B2)، اسید پانتوتنیک(B5)، نیاسین(B3) و پیریدوکسین(B6) و اسید اسکوربیک (C) است.
با وجود اینکه مقدار ویتامین C اکثر عسل های جهان کمتر از 5 میلی گرم در 100 گرم عسل است، بعضی از عسل ها از جمله عسل نعناع دارای ویتامین C بالایی هستند (280-160 میلی گرم در هر 100 گرم) مقدار ویتامین C در بعضی از عسل های ایران بین 240-118 میلی گرم در 100 گرم عسل تعیین شده است. (عسل) >>> عکس A
امروزه اثرات فرآورده های زنبورعسل شامل عسل، گرده، ژله رویال، موم، بره موم، عسلک و زهر زنبورعسل تا حدودی شناخته شده و زنبور درمانی (T.B.H) به عنوان روش طبیعی درمان بسیاری از بیماریها مطرح است. نشریه «علم تغذیه و کشاورزی» در شماره اخیر خود (دسامبر 2004)، از تحقیقات محققان کرواسی خبر می دهد که طبق نتایج آنها تمام فرآورده های زنبور عسل از زهر نیش آن تا موم و عسل قادر است از رشد و انتشار تومورهای سرطانی در موشها جلوگیری کنند و در برخی موارد نیز تومورها را کاهش دهند.
بنابراین تحقیقات، عسل با افزایش سطح آنتی اکسیدهای خون، به خنثی سازی رادیکالهای آزاد اکسیژن کمک می کند. اما دیگر محصولات کمتر شناخته شده زنبورعسل نیز برای بررسی اثرات سلامت بخش آن مورد مطالعه قرار گرفته اند. نتایج این مطالعات نشان داده موم که زنبورها برای تعمیر سوراخهای کندوهایشان از آن استفاده می کنند نیز دارای ترکیبات آنتی اکسید است و می تواند ویژگی های ضدتوموری داشته باشد.
همچنین ماده ای به نام ژل سلطنتی (Royalgelly) که زنبورهای کارگر به عنوان غذای لاروها ترشح می کنند دارای ترکیبات ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و اسیدهای چرب است و برخی مطالعات روی موشها اثرات مثبت این ماده را در مبارزه با سرطان نشان داده است.
گزارشی که در آخرین شماره مجله علم تغذیه و کشاورزی آمده است همچنین از مطالعاتی خبر می دهد که روی ترکیبات تشکیل دهنده زهر نیش زنبورهای عسل انجام شده است.
یافته های این تحقیقات نشان می دهد که متیلین موجود در زهر زنبور می تواند رشد سلولهای سرطانی را متوقف کند. بنابراین گزارش در سه مورد از هفت حیوانی که زهر زنبورعسل مستقیما به داخل تومور سرطانی آنها تزریق شد، بهبودی کامل مشاهده شد.
اثر ضد باکتریائی بره موم زنبور عسل روی تعدادی از باکتری های بیماریزا و همچنین اثر کاربرد عسل بر فرآیند التیام زخم باز پوست و سوختگیها ثابت شده است. عسل دارای چندین نوع آنتی بیوتیک خوراکی و بی ضرر و نیز دارای تشعشعات رادیو اکتیو ، و از همه مهمتر دارای مقداری دیاستازو عوامل زنده هست که میکروبها را از بین می برد . ترکیبات : عسل دارای موادی مثل اسید گلوکورونیک ، اسید اگزالیک ، اسید فرمیک ، آب اکسیژنه و پینوسمیرین است که مانع رشد باکتری ها می شوند . از همین روست که هنگام گلو درد و نیز چرکی شدن گلو ، ناشی از وجود باکتری ، مکیدن عسل و یا خوردن شهد عسل مفید است . موارد کاربرد : عسل مجاری ادرار را هم ضد عفونی می کند ، همچنین برای ضد عفونی کردن چشمها ، زخمها بخصوص زخم دهان ، سوختگی ها ، و رفع برفک دهان استفاده کرد . مقدار ناچیز استیل کولینی که در عسل وجود دارد باعث گشاد شدن رگها می شود و برای بیماران قلبی مفید است . قند های موجود در عسل برای کبد و روده مفید بوده و برای تنظیم فشار خون و درمان بیماران ریوی ، زخم معده و زخم اثنی عشر موثر است . عسل برای ضعف اعصاب ، درد های روماتیسمی ، خرد کردن سنگهای کلیه و مثانه و کم خونی هم بسیار مفید است . موم عسل برای تسکین درد و التهاب ناشی از رویش نخستین دندان های کودکان مفید است عسل ترشحات غدد داخلی و بزاق را تعدیل می کند و برای معالجه سختی عمل بلع و خشکی گلو و درمان سرفه زیاد توصیه شده است . برای کم خوابی و بی خوابی مفید و برای رفع دل درد و یبوست مفید و گرفتگی مویرگها را باز می نماید و از سکته قلبی جلوگیری می نماید . از نظر طب سنتی : شیرین و قابض ، گرم . اثرات بعد از هاضمه شیرین . از نظر پیشوایان دینی : کسی که می خواهد حافظه اش زیاد شود باید عسل بخورد . پیامبر اکرم (ص) کسی که در هر ماه یکبار عسل بخورد ، به قصد شفائی که قرآن درباره عسل فرموده از خطر هفتاد و هفت مرض محفوظ می ماند . علی (ص) فرمود : عسل شفای هر دردی است . خداوند متعال فرموده است : از اندرون زنبور عسل مایعی آشامدینی به رنگهای مختلف بیرون می آید که شفای مردم در آن است عسل بلغم را آب می کند . امام صادق (ع) استعمال بوی خوش ، خوردن عسل ، سواری و نگاه کردن به سبزه نشاط آور است .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله طرح پژوهش فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله طرح پژوهش فایل ورد (word) دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله طرح پژوهش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله طرح پژوهش فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله طرح پژوهش فایل ورد (word) :

مقدمه:
انسان در درون خانواده متولد می‌شود، رشد می یابد و بسیاری از امور و مفاهیم را از خانواده می گیرد و همواره با آن سر و کار دارد، بنابراین مهمترین تجربیات انسانی که اساسی ترین عوامل شکل دهنده شخصیت محسوب می‌شود در درون خانواده شکل می گیرد. خانواده نخستین

مدرسه و مهد اصلی تربیت است، کارگاه اصلی الگوسازی است، زمینه ساز تحول و تکامل است. ما هیچ بنیادی را نمی شناسیم که جنبه سرنوشت سازی و تربیت از خانواده مؤثرتر باشد. کودک درسهای اصلی و اساسی خود را از خانواده می گیرد هر سازندگی یا اشتباهی که در آن واقع گردد مستقیماً در کودک اثر می گذارد.
خانواده عامل انتقال فرهنگ، تمدن، ادب و سنن است و اهمیت آن همیشگی است و برای دوام و بقای جامعه و تمدن و فرهنگ راهی جز آن وجود ندارد. از لحاظ واحد می یابیم که خانواده کوچک است ولی از لحاظ اهمیت بسیار مهم و بزرگ است. زیرا هسته اصلی و زیرساز جامعه های بشری است.
خانواده در کودکان دارای دو گونه تأثیر است: وراثتی و محیطی
در بعد وراثت باید گفت کودکان وارث بسیاری از صفات و ویژگیهایی از والدین خویشند، ازجمله: ساخت و اسکلت بندی بدن، مسائل مربوط به جنبه های هوشی و استعدادی، بیماریهای جسمی و روانی، مخصوصاً آنها که مزمن بوده اند، جنبه های مربوط به فیزیولوژی و وظایف اعضا و قد و رنگ و طول عمر و حتی طاسی سر، ویژگیهای مربوط به خون و ارهاش آن.
در جنبه محیط باید گفت طفل تحت تأثیر محیط داخل رحم و محیط بیرون است. سلامت یا عفونت های رحمی به کودک سرایت کرده و اثرات کشنده ای می تواند داشته باشد. محیط خارج رحمی برای او امری حتمی و اجتناب ناپذیر و حتی غیرقابل انتخاب و نوع تربیت آن تحمیلی و اجباری است. طبیعی است که کودک در چنین محیطی شکل گیرد و نتواند از جبر محیط لااقل در دوران کودکی رهایی یابد.
افراد یک خانواده، ساخته و پرداخته عوامل محیطی وراثتی هستند و به همین دلیل

شخصیت شان شدیداً تحت تأثیر این عوامل است تا حدی که می توان گفت کودک آئینه‌ای تمام نما از معجون و ترکیب شخصیت والدین است. شرایط عادی و یا بحرانهای خانوادگی د

ر او شدیداً اثر گذارده و رشد آنان را تحت نفوذ قرار خواهد داد. (قائمی، 1374)
خانه مکانی است که شخصیت اولیه انسان در آنجا شکل گرفته و سنتها و الگوها، قوانین و همین طور ضوابط آن، در کودک اثر داشته و برای او می تواند مثبت یا منفی باشد. زمانی بیشتر می توان به اهمیت خانواده واقف شد که فردی عاری از خانواده بشود و به خاطر مسائلی همچون طلاق، مرگ، و ; از خانواده جدا شود. خانواده می تواند عامل سازندگی یا ویرانی و نابودی اعضا خود مخصوصاً کودکان شود، خانواده می تواند سلامت و شرافت و یا انحرافات و اختلال در فرد ایجاد کند. خانواده همچنین در تذهیب اخلاق، حفظ سلامت جسمی و روانی و تربیت افراد تشکیل دهنده خود مؤثر است، در صورت موجود بودن کانون گرم خانوادگی همراه با سلامت و تربیت صحیح، می تواند عامل پیشرفت و تکامل هر یک از اعضای خود باشد.
بطور کلی می توان اینگونه بیان کرد که خانواده جایی است که تعلیم و تربیت همه جانبه کودک در آنجا صورت می گیرد. کودک طی تماسهای روزانه خود با اعضای خانواده با دنیای اطراف خویش آشنایی حاصل می کند و در معرض تجربیات جدید و فراگیری قانونمندی و اصول زندگی می باشد. اکثر متخصصین امور تربیتی، به نقش اساسی والدین در شکل گیری شخصـــیت کودک تأکید ورزیده و خانواده را به عنوان هسته اجتماعی معرفی می کنند. (نجاتی، 1371)
یکی از مهمترین مشکلاتی که معمولاً نظامهای آموزش و پرورش جهان، با آن روبرو می باشند و به عنوان عمده ترین معضل نظام آموزش محسوب می گردد افت تحصیلی است که هر سال بگونه های مختلف مقدار قابل توجهی از منابع انسانی و اقتصادی جامعه را تلف نموده و موجب آثار زیانبار و جبران ناپذیری در حیات فردی و خانوادگی افراد مردود برجای گذارده و نابسامانی های اجتماعی فراوانی نیز به وجود آورده و کارایی و باروری نظامها را با نقصان روبرو می سازد.
با توجه به مهم بودن این مسئله خاص و عام هر یک به دلایلی چند به این مسئله توجه داشته و غالباً از بهای سنگین این ضایعه و یا اتلاف منابع عظیم مالی و انسانی صحبت می کنند و در این میان مجامع علمی و فرهنگی بخصوص دست اندرکاران تعلیم و تربیت با تحقیقات و پژوهشهای پر دامنه خود سعی در کاهش انواع افت تحصیلی دارند که علاوه بر جلوگیری از خسارتهای اقتصادی و مالی باعث تخفیف مشکلات روانی و اجتماعی در سطح خانواده ها و جامعه می گردد و گاهی انتقال میراث فرهنگی جامعه، پرورش استعدادهای دانش‌آموزان و آماده سازی آنان برای شرکت فعال در جامعه را سبب می شوند.
امروزه در کشور ما نیز این پدیده به میزان چشمگیری رقم بالایی را به خود اختصاص داده و موجب تلف شدن استعدادهای بالقوه انسانی و توان مالی خانواده‌ها و جامعه می گردد که شناخت انواع و ابعاد این افت، و تحلیل این مسئله و تجسس در علل بوجود آورنده آن و راههای م

قابله با آن یکی از مهم ترین موضوع‌های پژوهشی و تحقیقی نظامهای آموزش و پرورش است. بسیاری از افراد ناتوانی دانش آموز در یادگیری مواد درسی را افت تحصیلی می دانند به نظر می رسد که این تصور درست نباشد چرا که ناتوانی کودک در فراگیری دروس ممکن است از نقصان ذهنی و محدودیتهای آن ناشی شود درحالیکه افت تحصیلی به معنای نزول از سطح بالاتر به سطح پایین تر در تحصیل و آموزش است.

به منظور تمایز بین این قبیل ناتوانیها و افت تحصیلی ارائه تعریفی از افت تحصیلی لازم و ضروری است. «افت تحصیلی به کاهش عملکرد تحصیلی دانش آموز از سطحی رضایت بخش به سطحی نامطلوب گفته می‌شود» توجه به تعریف فوق نشان می دهد که مقایسه دو بخش عملکرد تحصیل قبلی و فعلی دانش آموز بهترین شاخص از افت تحصیلی است. (لیامی، نجاریان، مکوندی 1373)
از آنجا که افت تحصیلی علاوه بر نظام آموزش (هدفها و برنامه های آموزش، مواد درسی، برنامه درسی، وضعیت و نقش معلمان و مدیریت آموزش، روشهای تدریس ;) با فرهنگ

و نظام اجتماعی، ساختار سیاسی و نظام خانوادگی هر کشور رابطه تنگاتنگی دارد، محقق را بر آن می دارد تا در تحقیق و پژوهش خود ارزیابی های دقیقی از عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش‌آموزان مقطع راهنمایی داشته باشد.

بیان مسئله
افت تحصیلی را به دو صورت کمی و کیفی طبقه بندی می کنند. افت کمی به صورت نسبت دانش‌آموزانی که نمی توانند یک دوره آموزشی را بر اساس هدفهای آموزشی آن دوره بگذرانند به کل دانش‌آموزانی که وارد دوره آموزشی مذکور می شوند تعریف می‌شود. و افت کیفی منظور درصد معینی از دانش‌آموزان هستند که از عهده گذراندن امتحانهای رسمی برمی آیند اما مهارتها و توانائیهای لازم را آنچنان که در هدفهای آموزشی و پرورشی پیش بینی شده است، به دست نمی آورند. (شریفی، 1369)
در این تحقیق نیز به مسئله تکرار پایه تحصیلی یا مردودی که فقط جنبه کمی بازدهی نظام آموزش و پرورش که در چارچوب نمرات درس دانش‌آموزان است می پردازیم تا با بررسی آماری درصد دانش‌آموزان مردود به نتایجی مثمر ثمر رسیده و آن را مورد استفاده قرار دهیم.
در تعریف مردودی یا تکرار پایه تحصیلی می توان گفت که «تکرار یک کلاس برای دانش آموزی که در خلال یک سال تحصیلی در همان کلاس و پایه که در سال قبل به سر می برده به تحصیل ادامه می دهد و همان کاری را انجام می دهد که در سال گذشته نیز انجام داده است» (امین فر، 1365)
ضرورت پژوهش
امروزه یکی از مشکلات عمده نظام آموزشی کشور ما پدیده مردود شدن دانش‌آموزان است که علاوه بر خسارات اقتصادی که رقم قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد و با توجه به تأثیرات فراوان مردود شدن در حیطه فردی و اجتماعی می توان برخی از علل این پد

یده را شناسایی کرده و به دنبال آن با ارائه راه کارهای مناسب با این معضل فردی، اجتماعی مقابله کرد و موجب جلوگیری از هدر رفتن نیروی بالقوه انسانی و مالی گردید.
چاره اندیشی در این زمینه:
1) موجب جلوگیری از هدر رفتن نتایج مادی و معنوی و نجات انسانهایی است که پس از شکست تحصیلی زمینه مساعدی برای بزهکاریهای اجتماعی دارند.
2) جلوگیری از این امر با کاهش تعداد مردودین باعث خواهد شد که نظا

م آموزشی بتواند امکانات تحصیلی در اختیار افرادی که این مردودین جای آنها را اشغال کرده اند قرار دهد.
3) از تراکم کلاسها کاسته شود و کیفیت آموزشی بهبود یابد.
4) منابع را در اختیار بهبود برنامه های تربیت معلم و مواد آموزشی، کمک آموزشی و غیره قرار دهد که ضعف و کمبود آنها عامل اصلی افت تحصیلی و مردودی به شمار می آید.

سئوالهای1 پژوهش
پژوهش حاضر به دنبال پاسخ برای پرسشهای مطروحه زیر است.
1- آیا بین میزان تحصیلات والدین و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟

2- آیا بین میزان درآمد والدین و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟
3- آیا بین عدم روابط صمیمی والدین با فرزندان و مردود شدن آنان رابطه ای وجود دارد؟
4- آیا بین جداییهای والدین (فوت، طلاق) و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟
5- آیا بین علاقه و انتظار کمتر والدین به تحصیل فرزندان و مردود شدن آنان رابطه ای وجود دارد؟
6- آیا بین عدم روابط والدین دانش آموز با معلم دانش آموز و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟
7- آیا بین مهاجرت و جابه‌جایی خانواده و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟
8- آیا بین عدم وجود منابع و مواد خواندنی در خانه (کتاب، روزنامه، مجله) و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟
9- آیا بین عدم آموزشهای درسی و غیر کلاسی (مثل معلم خصوصی و کلاس تقویتی و متفرقه و کمک خانواده) و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟
10- آیا بین تعداد فرزندان خانواده و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟
11- آیا بین ترتیب تولد فرزندان و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟
فرضیه های1 پژوهش
فرهنگ وبستر2 فرضیه را چنین تعریف می کند: «فرضیه عبارت است از حالت یا اصلی که اغلب بی آنکه اعتقادی نسبت به آن موجود باشد، پذیرفته می‌شود تا بتوان از آن نتایج م

نطقی استخراج کرد، و بدین ترتیب مطابقت آن را با واقعیتهائی که نزد ما معلوم است یا می توان آنها را معلوم ساخت آزمود.» 0(هومن 1380)
فرضیه های پژوهش به شرح زیر می باشد:

1- میزان تحصیلات والدین دانش‌آموزان مردود کمتر از تحصیلات والدین دانش‌آموزان عادی است.
2- میزان درآمد والدین دانش‌آموزان مردود کمتر از درآمد والدین دانش‌آموزان عادی است.
3- روابط صمیمی والدین با دانش‌آموزان مردود کمتر از روابط صمیمی والدین با دانش‌آموزان عادی است.
4- میزان جدایی (فوت، طلاق) والدین دانش‌آموزان مردود بیشتر از والدین دانش‌آموزان عادی است.
5- میزان علاقه و انتظار تحصیل والدین دانش‌آموزان مردود کمتر از والدین دانش‌آموزان عادی است.
6- میزان روابط والدین با معلم دانش‌آموزان مردود کمتر از روابط والدین با معلم دانش‌آموزان عادی است.
7- میزان مهاجرت و جابه جایی والدین دانش‌آموزان مردود بیشتر از والدین دانش‌آموزان عادی است.
8- میزان وجود منابع و مواد خواندنی در خانه (کتاب، روزنامه، مجله) دانش‌آموزان مردود کمتر از منابع موجود در خانه دانش‌آموزان عادی است.
9- میزان آموزشهای درسی غیر کلاسی (مثل معلم خصوصی و کلاس تقویتی

و متفرقه و کمک خانواده) دانش‌آموزان مردود کمتر از دانش‌آموزان عادی است.
10- میزان جمعیت خانواده دانش‌آموزان مردود بیشتر از جمعیت خانواده دانش‌آموزان عادی است.
11- فرزندان غیر اول بیشتر از فرزندان اول خانواده مردود می شوند.

تعریف مفاهیم و اصطلاحات
در اغلب موارد به منظور آنکه رابطه ای که در فرضیه بیان شده آزمون پذیر باشد، یعنی بتوان آن را از طریق مشاهده و آزمایش آزمود، لازم است متغیرهای مورد مطالعه از شکل انتزاعی و مفهومی خارج و به شکل عملی تعریف شود به بیان دیگر، پژوهشگر متغیرهای مورد مطالعه خود را به صورت عملی تعریف و نامگذاری می کنند (هومن، 1380) در این پژوهش نیز هر یک از متغیرها1 به صورت عملیاتی2 تعریف شده است و در پایان به هر یک از مؤلفه‌ها نمره‌ای داده شده است.
متغیر مستقل3: عوامل خانوادگی (تحصیلات والدین، درآمد والدین روابط والدین با فرزندان، جدایی والدین، توجه و علاقه و انتظار والدین به تحصیل فرزندان، رابطه والدین با معلم دانش آموز، مهاجرت و جابجایی، منابع و مواد خواندنی در خانه، آموزشهای درسی و غیر کلاسی، تعداد خانوار جنسیت)
1- تحصیلات والدین: منظور از تحصیلات والدین مدرکی است که با تحصیل در مدارس برای آنان صادر شده است.
2- روابط والدین با فرزندان: سطح طرد کنندگی و تأیید کنندگی: مقصود از والدین طرد کننده به خانواده هایی اطلاق می‌شود که در آنها وضع رفتاری والدین موجب می‌شود فرزند از پدر و مادر خود فاصله بگیرد و در نتیجه از خانواده گریزان شود و مقصود از والدین تأیید کننده والدینی است که با خوشرویی به پیشنهادهای فرزندان خود توجه می کنند و به نظر و عقاید آنها احترام می گذارند و به نیازهای آنها و آرزوهایشان علاقه مند هستند. آنها را به اظهار نظر و ابراز وجود ترغیب می کنند و هرگونه رفتار خوب را مورد تحسین و ستایش قرار می دهند. (انجمن اولیا و مربیان ایران، 1358)
3- جدایی والدین: طلاق و مرگ والدین

4- توجه، علاقه و انتظارات: تأثیرگذاری فرد بر دیگران است که در این تحقیق تأثیرگذاری والدین بر فرزندان و دانش‌آموزان است که از طریق ابراز علاقه و نگرش مثبت به فرزندان یا دانش‌آموزان است و یا نگرش منفی و عدم توجه و علاقه به خود و کارهای او.
5- مهاجرت و جابجایی: منظور از مهاجرت و جابه‌جایی تغییر محل سکو

نت خانواده از شهری به شهری که دانش آموز در آن تحصیل می کند، است.
6- منابع و مواد خواندنی در خانه: منظور کتابهای غیردرسی، مجله های مختف، روزنامه و ; می باشد.
7- آموزشهای درسی غیر کلاسی: منظور آموزشهای درسی غیرکلاسی، کلاسهای جبرانی، تقویتی، معلم خصوصی، و کمک خانواده است که از طرف خانواده برای فرزندانشان تدارک دیده می‌شود.
8- تعداد خانوار: منظور تعداد افراد خانواده است.
متغیر وابسته : مردود شدن دانش‌آموزان دختر مقطع راهنمایی.
مردود شدن2: مردود شدن به معنای عدم موفقیت دانش‌آموزانی که در بخشی از یک نظام آموزشی پذیرفته شده اند در دست یابی به معیارها، ملاک هایی که برای موفقیت آنها در هر سال تحصیلی تعیین گردیده است. در بیشتر نظامهای آموزشی این معیارها و ملاکها هدفهای هر سال تحصیلی را به طور یکسان برای همه دانش‌آموزان یک پایه تحصیلی قرار می دهند. و این عدم موفقیت بر اساس ارزیابی مدرسه از کار دانش‌آموزان در خلال یک سال تحصیلی و یا بر اساس امتحانی که در پایان سال انجام می گیرد. در اینجا منظور دانش‌آموزانی است که در پایان سال تحصیلی 82-81 در کارنامه هایشان مردود اعلام شده‌اند.
متغیر مداخله گر1: یادگیری2 یک صفت نهانی و باطنی است و فقط می توان آن را از روی رفتار فرد استنباط کرد. در اینجا یادگیری با رفتار دانش‌آموزان به صورت کلامی و غیر کلامی از طریق نمره های ثبت شده در کارنامه های تحصیلی فهمیده می‌شود.
متغیر کنترل کننده3: این متغیر توسط آزمایشگر کنترل می‌شود تا اثر آنها با اثر متغیر مستقل آمیخته نشود و هرگونه اثر احتمالی آنها در پدیده مورد مشاهده حذف یا خنثی گردد.
1- سن4: سن همه آزمودنیهای تقریباً بین 13 سال تا 17 سال کامل قرار گرفته، که در کلاس سوم راهنمایی مشغول به تحصیل می باشند جهت پژوهش انتخاب گردیده اند.

مقدمه
اسلام آیین الهی و مقدسی است که برای خانواده اهمیت قایل است. و آن را سنگ بنای مهم حیات اجتماعی می شناسد. و بنای آن را بنایی محبوب می داند.
انسان و حیوان تفاوتهای زیادی دارند. از جمله اینکه حجم مغز انسان نسبت به جثه او از تمام حیوانات بیشتر است. در بحث خانواده و زناشویی، بارزترین تفاوت انسان و حیوان وجود خانواده و شبکه خویشاوندی است. انسان از کودکی می آموزد که دنیا را آن طور ببیند که خانواده می بیند. عمدتاً افراد خواسته های خود را کم و بیش با معیارهای خانواده می بینند.
نظام تربیتی شامل تمام شیوه هایی است که والدین با کمک یکدیگر و برای تربیت و نگهداری بچه ها در پیش می گیرند. لذا روابط بین والدین و کودک و نیز روابط خود فرزندان چگونگی جریان رشد فرزند را تأمین می کند. (ثنایی، 1375)
امروزه از عمده ترین مشکلات نظام آموزشی هر کشور پدیده مردود

ی یا تکرار پایه است. که در برخی از کشورها میزان آن بسیار چشمگیر است. تکرار پایه موضوعی است که علاوه بر خسارات اقتصادی بر دولت و دانش‌آموزان مردودی و خانواده هایشان، تأثیر روان شناختی خاص بر مردودشوندگان می گذارد و به تبع آن علاوه بر اتلاف نیروی انسانی و استعدادهای بالقوه، خسارتهای مالی چشم گیری در سطح جامعه بر جای می گذارد.
با توجه به مهم بودن مسئله، تحقیقات فراوانی از سوی مجامع بین المللی، دولتها و مؤسسات آموزشی و غیره انجام می گیرد که نتایج بیشتر تحقیقات نشان می دهد که برخی از این علت ها با ویژگی های دانش‌آموزان و خانواده شان ارتباط دارند. برخی دیگر به آمو

زشگاه و آموزگار و شرایط یاددهی و یادگیری مربوط می شوند و برخی هم در زمینه سیاست اجرایی و نظام آموزشی هستند.
این یافته ها و نتایج تحقیقات برنامه ریزان و سیاست گذاران را بر آن می دارد تا در کشور خود به این موضوع پرداخته و روز به روز در کاهش این پدیده ناگوار فردی و اجتماعی گام بردارند.
عوامل ایجاد کننده افت تحصیلی و تکرار پایه
بیشتر صاحب نظران علوم تربیتی در یک جمع بندی کلی عوامل ایجاد کننده افت تحصیلی را به دو طبقه کلی یعنی عوامل داخلی یا درون سازمانی و عوامل خارجی یا بیرون سازمانی تقسیم می کنند. که علل داخلی ناظر بر آموزشگاه به (آموزگار، مواد درسی، برنامه درسی، شرایط یاددهی و یادگیری و ;) اشاره می کند و علل خارجی به بیرون از آموزشگاه از قبیل خانواده و عوامل خانوادگی (درآمد والدین، شغل والدین، تحصیل والدین و ;) محیط و اجتماع و عوامل فردی (هوش و میل و انگیزه، هیجان و عــواطف و ..) اشاره دارد.
روشهای تدریس یکی از عناصر جدایی ناپذیر فرایند آموزش و پرورش است که باید در بررسی و مطالعه افت کمی و کیفی تحصیلی مورد توجه قرار گیرد. تدریس را نباید وسیله ای برای انتقال دانش از ذهن معلم یا محتوای کتاب به ذهن دانش آموز تلقی کرد. بلکه مراد از تدریس، فراهم کردن شرایط مناسبی است که دانش آموز تحت آن شرایط به یادگیری بپردازد و روش آموختن اکتشاف و تفکر علمی را فرا گیرد. معلمان به جای انباشتن ذهن شاگردان از اطلاعات و دانش هایی که همواره در حال تغییر و تحولند باید به دانش‌آموزان چگونه آموختن را بیاموزند. (شریفی 1369)
هدف اساسی نظام آموزش و پرورش آن است که شرایط و امکانات لازم را برای یادگیری و رشد همه جانبه کودکان و دانش‌آموزان فراهم کند. نخستین شرط تحقق این هدف آن است که فضای آموزشی، کتابها، مواد درسی، برنامه و دیگر امکانات آموزشی با نیازهای دانش‌آموزان هماهنگ باشد.
افراد نه تنها از نظر ویژگیهای بدنی متفاوتند بلکه از نظر بسیاری از خصایص شخصیتی مانند هوش، استعدادهای مختلف، علایق، نگرش ها، توانائیها، احساسات، نحوه سازگاری با شرایط محیطی و ; نیز با هم تفاوت دارند. (همان)
ازجمله علل و عوامل آموزشی می توان به:
1) تراکم برنامه های درسی
2) عدم برنامه ریزی تحصیلی مناسب
3) عدم وجود معلمان کافی و شایسته
4) عدم انطباق هدف و محتوی آموزشی با علایق دانش‌آموزان

5) نامناسب بودن روشهای آموزشی
6) ارزیابی های نادرست از عملکرد دانش‌آموزان
7) کمبود فضاهای آموزشی
8) حفظ طوطی وار مطالب جزیی و کم اهمیت
9) عدم ارتباط بین مطالب درسی و تجارب واقعی زندگی اشاره کرد. (لیامی، نجاریان، مکوندی 1373)
ازجمله علل و عوامل مؤثر دیگر در یادگیری و در افت تحصیلی می توان به عو

امل فردی و مشکلات خانوادگی اشاره کرد. عوامل فردی را می توان به دو دسته «روانی» و فیزیولوژیکی تقسیم کرد. و ازجمله علل فردی که در افت تحصیلی مؤثر است، می توان به هوش، رابطه معلم و دانش آموز، میل و انگیزه دانش آموز و آشفتگی و مشکلات عاطفی و هیجانی و ; اشاره کرد. مشکلات خانوادگی را می توان یکی از مهمترین علل افت تحصیلی دانست. عوامل عدیده‌ای در ارتباط با خانواده دانش‌آموزان می تواند موجب افت تحصیلی آنان شود که اهم آن به قرار زیر است:
1- روابط و نظام ارزشی:‌ شاید بتوان گفت مهمترین عامل مؤثر در شکل گیری نگرش دانش آموز نسبت به تحصیل، خانواده است. اینکه والدین با دانش آموز و درس و تحصیل او چگونه برخورد می کنند و در الگوهای تربیتی خود برای چه نوع رفتارهایی ارزش قایل می شوند، یکی از اجزای اساسی در شکل گیری نگرش دانش آموز نسبت به تحصیل است. در بعضی از خانواده‌ها رسم بر این است که والدین به طور کلامی به کودک توصیه می کنند که درس بخواند، اما هیچ گاه عملاً رفتار درس خواندن کودک را تقویت نکرده، بر آن ارزش عملی قایل نمی‌شوند.
2- اشتغال کودکان: یکی از عوامل منفی خانوادگی که همواره منشاء انحراف توجه کودک از تحصیل می گردد، جابجایی وظایف والدین و فرزندان است. به این ترتیب که کودکان در سنی به کار و اشتغال می پردازند که معمولاً از آنها انتظار می رود در آن مقطع بیشتر به نقشهای مورد انتظار از جمله تحصیل بپردازند. عدم تأمین نیازهای مالی و نیاز نیروی کار کودک از دلایل عمده اشتغال کودکان در سنین پایین است که در این زمینه صرف وقت، نیر

 

وی بسیار در اشتغال، باعث افت تحصیلی آنان می‌شود. مسئله اشتغال کودکان و نقش آن در افت تحصیلی، در خانواده های طبقه اجتماعی – اقتصادی پایین و بویژه محیطهای روستایی از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق نماد ونشانه شناسی شهرستان آستانه اشرفیه فای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق نماد ونشانه شناسی شهرستان آستانه اشرفیه فایل ورد (word) دارای 79 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق نماد ونشانه شناسی شهرستان آستانه اشرفیه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق نماد ونشانه شناسی شهرستان آستانه اشرفیه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق نماد ونشانه شناسی شهرستان آستانه اشرفیه فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی تحقیق نماد ونشانه شناسی شهرستان آستانه اشرفیه فایل ورد (word)

چکیده....................................................3
مقدمه....................................................4
1-طرح مسأله 6
1-1- پرسشهای تحقیق 7
1-2- روش های تحقیق 8
1-3- معرفی تاریخی ـ جغرافیایی میدان تحقیق 9
1-3-1- تاریخچه 9
1-3-2- موقعیت جغرافیایی 10
1-4-اشکال شهر و کارکردهای آن 13
•پل کُرپی ( کورپی ) 13
- ساختمان ها 19
1- شکل ساختمان ها 19
2-انواع ساختمان ها (بناها) 24
•فلکه ی کیاشهر 27
•بازار 30
1-فضا و مکان بازار.............................................. . 32
2- زمان و بازار 37
2-1- زمان تشکیل بازار 37
2-2-تأثیر زمان بازار بر شهر 38
3-انسان ها (فروشندگان و خریداران) و بازار 40
3-1-زبان و لهجه 40
3-2-پوشاک 42
3-3-نوع محصولات مورد مبادله 44
• حرم آقا سید جلال الدین اشرف 48
1-مسجد جامع 49
2-حرم آقا سید جلال الدین اشرف 49

2-یافته های پژوهش 56
2-1-پرسش نخست 56
•پل کُرپی ( کورپی ) 56
•فلکه ی کیاشهر 58
•بازار 58
• حرم آقا سید جلال الدین اشرف: 62
2-2-پرسش دوم 63
•پل کُرپی ( کورپی ) 63
•فلکه ی کیاشهر 65
•بازار 65
•حرم آقا سید جلال الدین اشرف 69

3-نتیجه گیری 71
منابع 77
ضمایم 78

در این تحقیق آنچه به عنوان نمادها و نشانه های شهری مطرح می شود ، در دو مفهوم مورد بررسی قرار می گیرد :
1. شکل ؛ این بخش شامل توصیف خصوصیاتی از افراد و اشیاء می باشد که ما به عنوان ناظردرآن پدیده ها مشاهده می کنیم که بیشتر شامل خصوصیات ظاهری آن ها می باشد.
2. کارکرد وکاربری ؛ این بخش بدان معناست که در کنار مفهوم شکل و ظاهر پدیده یا پدیده ها ، مجموعه ی این اشکال در کنار یکدیگر معنایی را ایجاد می کنند که نمی توان آن را جدای از این شکل یا اشکال دانست ، بلکه به عبارتی می توان گفت که روح و معنای جسم و ظاهر افراد و اشیاء می باشند .
در این تحقیق می خواهیم ببینیم که چه مواردی ( نمادها و نشانه هایی ) در شهرستان آستانه اشرفیه وجود دارند که نشان می دهند محیطی که ما از آن صحبت می کنیم یک شهر ا ست و بعد می خواهیم بدانیم که این عوامل با توجه به چه معیارهایی یا به عبارت بهتر با داشتن چه ویژگی هایی نشان از یک شهر شمالی (شهری که در شمال کشورایران قرار دارد با ویژگی های خاص این منطقه) می دهد ؟
البته آنچه در این تحقیق آورده می شود با تأکید خاص بر چند نقطه ی مهم ( پل ، بازار ، فلکه ی کیاشهر (میدان جمهوری) ، حرم آقاسید جلال الدین اشرف) درخیابان اصلی شهر می باشد .
میدان تحقیق ، شهرستان آستانه ی اشرفیه از شهرستان های استان گیلان می باشد که در شرق استان قرار دارد .

کلید واژگان :
آستانه اشرفیه ـ بازارـ زمان ـ شکل ـ شهرـ فضا ـ کارکرد
مقدمه :
آنچه که از آن به عنوان انسان شناسی شهری صحبت می کنیم ، «مطالعه بر انسان را با حرکت و بر اساس محوریت پدیده ی « شهر» در دستور کارخود قرار می دهد.» ( فکوهی ،1383 ، ص25)
در انسان شناسی شهری ما با دو مفهوم اصلی انسان و شهر و رابطه ی متقابل آن ها سرو کار داریم.
اما در این مطالعه ی ما در کنار این دو مفهوم کلی با مفاهیم بی شماردیگری سرو کار داریم که در ارتباط با هم و تأثیرات متقابلی که بر روی یکدیگر می گذارند ، در نهایت از مطالعه ی مجموع آن ها به چیزی می رسیم که به مثابه روح یک جسم می باشد .
تا آنجا که ما به کار توصیف این وضعیت (توصیف خود مفاهیم ) می پردازیم بیشتر از حوزه ی
مردم نگاری صحبت می شود و از آنجایی که به تحلیل توصیفات می رسیم ( مطالعه و تحلیل مفاهیم در کنار هم ، نه صرفاً توصیف یک مفهوم جدا از سایر مفاهیم ) ، به روح مطلب می رسیم از حوزه ی انسان شناسی صحبت می کنیم .
در این تحقیق سعی محقق بر این بوده است که پا را فراتر از توصیف پدیده ها و مفاهیم نهد و بتواند در کنار توصیف شکل پدیده ها به کارکرد آنان نیز بپردازد و تا حد امکان بحث را وارد حوزه ی انسان شناسی نماید .
در این تحقیق شیوه ی کار بدین طریق است که چند نقطه ی مهمی را که در خیابان اصلی شهرستان آستانه اشرفیه قرار دارد مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم و همانطور که در این تحقیق به آن ها اشاره می شود ، این نقاط به عنوان نشانه ای برای مردم شهر عمل می کنند .
برای مطالعه ی شهرستان از چندین روش استفاده شده است .
محقق خود درکنار یک شناخت کلی که از شهر در ذهن داشته است ، برای جلوگیری از اشتباهات و همچنین عدم قضاوت در مورد مکانی که سال ها در آن زندگی نموده است ، در ابتدا ی کار چندین بار مسیر خیابان اصلی شهر را پیاده طی نموده تا بتواند از آنچه که در مورد ویژگی های شهر وجود دارد یادداشت برداری کند ، در کنار این روش از روش عکس برداری نیز استفاده شد که کمک بسیاری در پیشبرد کار تحقیق نمود و همچنین گفتگو هایی با افراد محلی نیز داشته است ، در کنار کار میدانی از روش اسنادی و اینترنت استفاده شد .
مشاهده ی شهر در طی دو نوبت ، فروردین(عید نوروز) و خرداد ماه صورت گرفته است.
در اینجا جا دارد از همه ی عزیزانی که مرا در به انجام رساندن این تحقیق یاری رساندند تشکر نمایم، دستفروشان عزیزی که در حین فعالیت به بنده اعتماد نموده و سؤالاتم را با حوصله فراوان پاسخ دادند، از شهرداری شهرستان آستانه ی اشرفیه به ویژه جناب آقای مهندس بی باک ، و خانم ها مولود و هاجر الماسی ماشک و درآخر باید یک تشکر ویژه از استاد گرامی ام ، جناب آقای دکتر فکوهی به خاطر تمامی راهنمایی های مفیدشان که در زمان تحقیق برای اینجانب داشته اند ، داشته باشم .
امید آنکه بتوانیم با تمرین هایی از این دست ، گام های هرچند کوچک امّا مؤثری را در جهت شناخت و رفع مسایلی که ناشی از این عدم شناخت وجود دارد برداریم.

معصومه الماسی ماشک
خرداد 86

1- طرح مسأله :
آنچه در این تحقیق به عنوان نمادها و نشانه های شهری از آن صحبت می شود ، در دو مفهوم مورد بررسی قرار می گیرد : 1. شکل 2. کارکرد وکاربری
اما پیش از پرداختن به این مسأله گفتن نکاتی حائز اهمیت می باشد:
پس مهمترین سؤالاتی که مطرح می شود به این شکل می باشدکه :
به طور کل ما در این تحقیق می خواهیم ببینیم که نمادها و نشانه ها به چه اشکالی در شهر وجود دارد ؟ نشانه های شهری دارای چه کارکردهایی در شهر می باشند؟ چگونه نمادها و نشانه ها در شهرستان آستانه اشرفیه نشان می دهند محیطی که ما از آن صحبت می کنیم یک شهر (شهر شمالی ) است؟
بنابراین برای نیل به این هدف ،کار تحقیق را با تمرکز بر روی این دو نکته پی می گیریم:
1) شکل : این بخش شامل توصیف خصوصیاتی از افراد و اشیاء می باشد که ما به عنوان ناظردرآن پدیده ها مشاهده می کنیم که بیشترشامل خصوصیات ظاهری آن ها می باشد ؛ مثلا ًدرمورد انسان ها [شکل اجزای بدن(چگونگی اجزای صورت و...)،خصوصیات گفتاری افراد(نوع صدا،لهجه و...)، پوشاک آنان و نقش آنان و ... ] و در مورد اشیاء که شامل ساختمان ها [ نوع مصالح به کار گرفته شده در آن ها ، شکل سقف،نوع ساختمان ها ] ، و میدان ( نقطه ی قرار گیری آن ، .... ) می باشد .
2) کارکرد و کاربری : اما تمامی مواردی که در مفهوم شکل به آن ها اشاره شد ، در کنار شکل ظاهری خود (آنچه که ناظر مشاهده می کند ) دارای کارکردهایی نیز می باشند،این بدان معناست که این شکل و یا مجموعه ی این اشکال در کنار یکدیگر معنایی را ایجاد می کنند که نمی توان آن را جدای از این شکل یا اشکال دانست ، بلکه به عبارتی می توان گفت که روح و معنای جسم و ظاهر افراد و اشیاء می باشند. مثلا ً نوع پوشش خاص زن دستفروش( نوع بستن روسری و چادر و...) و یا نوع لهجه و بیان کلمات و حتی نوع محصولات و مکان فروش محصولات او ، همه ی این ها در مجموع علایم و نشانه هایی هستند که به ما این معنا را منتقل می کند که این دستفروش متعلق به شهری شمالی می باشد و در مراحل نهایی ارتباط این دستفروش با سایر ویژگی های شهرکه در نهایت ، مجموعه ای از این ویژگی ها در کنار هم سبب تمایز یک شهر شمالی با مثلا ً یک شهر در مرکز کشور یا یک شهر جنوبی می شود و به عبارتی ما در نهایت به طور ناخود آگاه ویژگی های خاص و عام این شهررا با سایر شهرها را بدست می آوریم که ما را به یک شناخت خوبی از یک شهر می رساند.
1-1- پرسشهای تحقیق :
آنچه که بعد از حضور در میدان، محقق را به ادامه ی کار تحقیق به صورت سازمان یافته تر و جدی تر واداشت سؤالاتی بود که از مجموعه ی مشاهدات از شهر و متمرکز کردن ذهن بر روی مواردی که در شهر برای اهالی نقاطی حساس به شمار می آمده اند و اینکه با توجه به موضوع تحقیق (نماد و نشانه های شهری) این موارد می توانند به عنوان نشانه عمل کنند یا خیر ، برایم مطرح شدند، که در صدد پاسخگویی به این سؤالات بر آمدم البته پاسخگویی به پرسش سوم (به دلیل اینکه به نوعی کلیت تحقیق در این بخش تعریف می شود)را در قسمت نتیجه گیری بیان می کنم .
1. نمادها و نشانه ها به چه اشکالی در شهر وجود دارد ؟
2. نشانه های شهری دارای چه کارکردهایی در شهر می باشند؟
3. چگونه نمادها و نشانه ها در شهرستان آستانه اشرفیه نشان می دهند محیطی که ما از آن صحبت می کنیم یک شهر ( به ویژه شهر شمالی ) است ؟












1-2- روش های تحقیق :
محقق خود درکنار یک شناخت کلی که از شهر در ذهن داشته است ، برای جلوگیری از اشتباهات و همچنین عدم قضاوت در مورد مکانی که سال ها در آن زندگی نموده است ، در ابتدا ی کار چندین بار مسیر خیابان اصلی شهر را پیاده طی نموده تا بتواند از آنچه که در مورد ویژگی های شهر وجود دارد یادداشت برداری کند ، در کنار این روش از روش عکس برداری نیز استفاده شد که کمک بسیاری در پیشبرد کار تحقیق نمود و همچنین گفتگو هایی با افراد محلی نیز داشته است ، در کنار کار میدانی از روش اسنادی و اینترنت استفاده شد .
مشکلی که در زمینه کار در میدان وجود داشت ، این مطلب بود که متأسفانه توضیح دادن برای تک تک افراد ی که از آن ها عکس گرفته می شد ، دشوار بود و به همین دلیل در یک مورد یکی از دستفروشان اجازه نمی دادند که از آن محل عکس بگیرم .
بعد از اینکه برایشان توضیح دادم که این عکس ها برای چه کاری است و با وجود اینکه توضیحم کاملاً منطقی بود ، چون از ابتدا برایشان سوءتفاهم پیش آمده بود قبول نکردند.
که این برای خودم یک تجربه ی بسیار خوبی بود تا این اشتباه را در کارهای بعدی تکرار نکنم.
این مسأله به این دلیل است که متأسفانه شهرداری بساط دستفروشان را جمع می کنند و به همین دلیل بعضی اوقات افراد این پرسش را مطرح می کردند که آیا شما از طرف شهرداری آمده اید؟
یک مشکل دیگر اینکه در مورد جمع آوری اطلاعات در مورد بنای حرم مطهر منابع کمی داشتم و یا اگر هم بودند توضیح کاملی نداشتند و این مسأله مرا در نوشتن کار اتنو گرافی با مشکلاتی مواجه نمود.
به طور کلی روش های مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از :
مشاهده ، عکس برداری ، گفتگو با افراد محلی ( نه به شکل مصاحبه ی عمیق ) ، روش کتابخانه ای و اینترنت .



1-3- معرفی تاریخی ـ جغرافیایی میدان تحقیق :
1-3-1- تاریخچه:
در کتابهای تاریخی آمده است که شهرستان آستانه اشرفیه در گذشته چورکوچان نامیده می شد و چور در زبان گیلکی به معنای زمین بایر و بلااستفاده ( لم یزرع ) بکار می رود.اما پس از تدفین حضرت سید جلال الدین اشرف ( ع ) پسر امام موسی کاظم (ع) و برادر حضرت امام رضا (ع) در این شهر نام آن به آستانه اشرفیه تغییر یافت .( www . Astaneh Ashrafiyeh .com )
«این شهر در قدیم «کوچان » نام داشته است .کاشانی در تاریخ اولجایتو از کوچیان نام برده است که احتمالاً صورت دیگر همین نام است.اسکندر بیک ترکمان ، نام این روستا را آستانه ، یاد کرده و آن را از توابع لاهیجان به شمار آورده است.» (فقیه محمدی جلالی ، 1383، ص 369 )
« مرحوم جهانگیر سر تیپ پور معتقد است که نام کوچان از عهد عضالدوله دیلمی بر کوچان باقی مانده باشد که او طوایف کوچ و بلوچ را مغلوب کرده و گروهی از آنان را کوچاند ، ای بسا عده ّ ای از آنان را به این نواحی کوچانده باشد . »(فقیه محمدی جلالی ، 1383، ص 41 )
در کتاب گیلان ،گیلان دارای هشت شهرستان بوده است که است که عبارت بوده است از : رشت ،بندر پهلوی ، لاهیجان ، رودسر فومن ، طالش ، رودبار ،آستارا که آستانه در اینجا ،یکی از بخش های شهرستان لاهیجان معرفی شده است . (کشاورز ، 1347، ص 94ـ 78 )
رابینو نیز آستانه را چنین توصیف نموده است : « در ساحل شرقی سفیدرود مجاور چورکوچان و نیاکوه قرار دارد . این ناحیه را ظهیرالدین پلته آستانه Astana Plata نامیده که شاید اشتباهی از کلمه ی پیله آستانه باشد . می گویند که این قریه زمانی در ساحل چپ سفیدرود قرار داشته . شهرت آستانه بواسطه ی وجود مقبره ی حضرت سید جلال الدین اشرف است که این محل را برای مردم گیلان به صورت زیارتگاهی قابل احترام در آورده است . در فصل ابریشم زائران به سوی این زیارتگاه سرازیر می شوند و بازاری که در آستانه ساخته شده به عنوان منبع در آمدبزرگی مورد استفاده ی صاحبانش قرار می گیرد.» (رابینو ، 1366، ص373ـ 372 )
1-3-2- موقعیت جغرافیایی :
«شهر آستانه ی اشرفیه مرکز شهرستان است که در تلفظ محلی به آن « پیله آسّونه » می شود.
آستانه ی اشرفیه با مساحتی بالغ بر 401 کیلو متر مربع در شرق ستان گیلان واقع شده است و
طول جغرافیایی آن 49 درجه و 56 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی آن 37 درجه و 15 شمالی و مساحت شهر بیش از 8 و کم 2 است .آستانه ی اشرفیه در 36 کیلومتری خاور رشت (مرکز استان ) و 7 کیلومتری شمال غربی لاهیجان قرار گرفته است .» (فقیه محمدی جلالی، 1383، ص40و369 )
آنچه در این تحقیق به عنوان نمادها و نشانه های شهری از آن صحبت می شود ، در دو مفهوم مورد بررسی قرار می گیرد : 1. شکل 2. کارکرد وکاربری
بنابراین برای نیل به این هدف ،کار تحقیق را با تمرکز بر روی این دو نکته پی می گیریم:
1) شکل : این بخش شامل توصیف خصوصیاتی از افراد و اشیاء می باشد که ما به عنوان ناظردرآن پدیده ها مشاهده می کنیم که بیشترشامل خصوصیات ظاهری آن ها می باشد .
2) کارکرد و کاربری : اما تمامی مواردی که در مفهوم شکل به آن ها اشاره شد ، در کنار شکل ظاهری خود (آنچه که ناظر مشاهده می کند ) دارای کارکردهایی نیز می باشند،این بدان معناست که این شکل و یا مجموعه ی این اشکال در کنار یکدیگر معنایی را ایجاد می کنند که نمی توان آن را جدای از این شکل یا اشکال دانست ، بلکه به عبارتی می توان گفت که روح و معنای جسم و ظاهر افراد و اشیاء می باشند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >