سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله رله دیستانس فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رله دیستانس فایل ورد (word) دارای 78 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رله دیستانس فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رله دیستانس فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رله دیستانس فایل ورد (word) :

رله دیستانس

مقدمه
رله دیستانس اولین بار در آلمان در سال 1923در یک شبکه فشار قوی نصب گردید.این رله یک رله حفاظتی است که زمان قطع آن تابع مقاومت طول سیم می باشد.در اغلب اوقات باید زمان قطع رله تابع محل اتصال کوتاه نسبت به رله باشد؛واز این جهت بایدزمان قطع هررله ؛تابع جهت معینی از انرژی اتصال کوتاه نیز گردد.با توجه به اینکه هر چه محل اتصالی رله بیشتر باشد مقامت ظاهری قطعه سیم بین محل اتصالی تا رله بزرگتر میگردد.از آنجا که در رشد تاسیسات برقی

رابطه مستقیمی بین مقاومت و طول سیم موجود است؛لذا با استفاده از رله دیستانس بعنوان رله حفاظتی در سراسر خطوط انتقال انرژی ؛عملا ومشکل حفاظت موضعی و سلکتیو وتنظیم جهش زمانی رله های پی در پی نیز برطرف می گردد.

اگر یک شبکه حلقوی را با رله های دیستانس حفاظت کرده باشیم در آن اگراتصال کوتاهی رخ دهد تمام رله های دیستانس موجود که جریان اتصال کوتاه از آن عبور می کند تحریک میشوند؛ولی فقط نزدیکترین رله به محل اتصالی موفق به قطع سیم اتصال شده از شبکه می شودزیرا قطعه سیم بین این دو نقطه نزدیکترین مقاومت را شامل است و بدین جهت زمان قطع این رله نیز از همه کوتاهتر است.

رله دی ستانس را می توان جهت هر نوع شبکه ای با هر فشار الکتریکی بکار برد.برای حفاظت شبکه های با ولتاژ بالاتر از 60هزار ولت؛امروزه فقط از رله دیستانس استفاده میشود.
1-عضو سنجشی(عضو زمانی)
2-عضو تحریک کننده
3-عضو جهت یاب

4-رله های کمکی
در ضمن باید دانست که عضو سنجشی رله دیستانس مطلقا مقدار قدر مطلق عوامل مؤثر را نمی سنجد ،بلکه تغییرات مقدار کمیتی را که قبلا تنظیم شده است می سنجد .
عامل مؤثر در رله دیستانس می تواند هر یک از کمیتهای زیر باشد:

1-مقاومت ظاهری (امپدانس)
2-هدایت ظاهری (ار میتانس)
3-مقاومت اهمی Zcos(رزیستانس)
4-هدایت اهمی (کندو کتانس)
5-مقاومت غیر اهمی Zsin (راکتانس)
6-هدایت غیراهمی (سوسپتانس)
7-امپدانس مخلوط

رله ای که کمیت Zرا می سنجد رله امپدانس ورله ای که کمیت X را می سنجد رله را کتانس گفته می شود.
– دستگاه مختصات R-Xو اصول مربوط به آن
با استفاده از این دستگاه مختصات می توان نمودار مشخصه عملکرد هر رله فاصله را بر نمودار مشخصه هر سیستم برق رسانی سوار کرد و پاسخ رله را بی درنگ مشخص ساخت.

رله فاصله به ازای رابطه معینی بین مقدار جریان و ولتاژ و اختلاف فاز بین آنها عمل خواهد کرد.در هر موقعیت مفروض از استقرار رله فاصله،بعضی روابط مشخص بین ولتاژ جریان و اختلاف فاز وجود خواهد داشت.بنابر این،طریقه کار این است که نموداری بسازیم که روابط بین این سه کمیت را (اولا )آن طور که سیستم به وجود می آید و(ثانیا) آن گونه که برای عملکرد رله لازم است نشان دهد .

همانگونه که بیان شد ،در دستگاه مختصات R-X ،سه متغییر ولتاژ و جریان واختلاف فاز به دوم متغییر تبدیل می شوند.این منظور،از تعیین خارج قسمت مقدار مؤثر ولتاژ بر مقدار مؤثر جریان که امپدانس نام دارد حاصل می شود(با امپدانس)کاری فعلا نداریم).سپس مؤلفه های مقاومت و راکتانس Z را از روی رابطه های آشنا R=Zcosو X=Zsi استخراج می کنبم. راوقتی مثبت می دانیم که با فرض همبندیهای معینی در رله ومبادی مقایسه مشخص،I نسبت به Vپس افت د اشته باشد.

این مقادیرRو X،مختصات نقطه ای در دستگاه R-X هستند که ترکیب معینی از V و I و را نشان می دهند.,R X می توانند مقادیر مثبت یا منفی اختیار کننداما Z همیشه باید مثبت باشد.هر مقدار منفیZ راکه از گذاردن مقادیر خاصی از در معادله بدست آید باید نادیده گرفت،زیرا این مقدارهای منفی ارزش عملی ندارند.
در شکل صفحه بعد،دستگاه مختصاتR-X ونقطهP که نمایشگر مقدارهای ثابتی از VوIو است دیده می شود ودر این شکل ،فرض بر این است که I مقداری کمتر از 90 درجه نسبت به Vپس افت داشته باشد.

پاره خط مستقیمی که ا ز مبدابه نقطه Pکشیده شود مقدار Z را نمایش می دهدو زاویه ای است که در جهت پاد ساعتگر از محور +R بطرف Z اندازه گیری می شود.
پیداست که محل نقطه P رامی توان با دانستن مقدارهای Zو وبدون استخراج مؤلفه های RوXبدست آورد،و یا محاسبه نسبت مختلط VبرI،مقادیر RوXرا مستقیما وبدون در- نظرگرفتن تعیین کرد.
اگر V وIو تغییر کنند می توان چندین نقطه را در دستگاه مختصات مشخص ساخت و از بهم پیوستن آنها یک منحنی بدست آورد که مشخصه عملکرد را نمایش دهد .

-قرار داد های سوار کردن مشخصه های رله و سیستم برق رسانی بر یکدیگر
نمودار مشخصه سیستم برق رسانی به منظور تعیین عملکرد رله هر دو نمودار باید بر یک مبنا تهیه شده باشند.هر رله مفروض در پاسخ به ولتاژ وجریانی که ا ز فاز فازهای خاص گرفته شده است عمل می کند.بنا بر این مشخصه سیستم برق رسانی باید بر حسب کمیتهای مربوط به همان فاز بصورتی که در محل نصب رله وجود دارند ترسیم شود.علاوه بر این ،واحدهای اندازه گیری مختصات رله و سیستم باید یکسان باشند برای این منظور معمولا از روش یک درصدی استفاده می شود.اگر اهم های واقعی بکار روند مشخصه های هر دو سیستم برق رسانی و رله باید به یکسان بر مبنای کمیتهای اولیه و یا ثانویه باشند و نسبتهای تبدیل جریان و ولتاژ بصورت زیر در محا سبات منظور شوند .
اهم ثانویه* نسبت مبدل جریان =اهم ثانویه
نسبت مبدل ولتاژ

با لاخره هر دو مختصه باید دارای مقیاس یکسان باشند زیرا برخی از مشخصه ها در صورتی که مقیاسها را یکسان بگیریم دایره ای خواهند بود .
لازم است برای مرتبط ساختن مشخصه ر له با مشخصه سیستم برق رسانی در دستگاه مختصات R-X قراری بگذاریم.قرار مزبور باید این نیا ز را برآورده سازد که در حالتهایی که سیستم،نیاز به عملکرد رله دارد مشخصه سیستم درمنطقه عملکردمشخصه رله واقع شود.قرارها چنین است که علامتهای RوXرا وقتی مثبت می گیریم که توان حقیقی و توان واکنشی پس افتی در حالت بار متعادل سه فازه در سوی قطع کنندگی رله فاصله بگذرند.در اینجا فرض بر این است که وقتی

جریان در سوی معینی،بار را چنان تغذیه کند که گویی راکتانس بار عمدتا القایی است،گذر توان پس افتی نیز در همان سو باشد .معمول این است که وقتی بار له های فاصله سر و کار داریم هدف هم همین است جریان و ولتاژ های مثلثی را بعنوان مبنا برای ترسیم مشخصه های رله و سیستم به کار برند ویا هنگامی که رله های فاصله زمین در کار باشند از جریان فاز و ولتاژ فاز به زمین متناظر با آن استفاده کنند.در هر یک از دو حالت،سه رله در کار است که هر کدام جریان و ولتاژ خود را از فازهای متفاوتی می گیرند.

هر یک از ترکیبهای جریان و ولتاژ ستاره ای یا مثلثی در حالت بار سه فازه متعادل نقطه واحدی را در مختصات R-X به دست می دهند.
برای نمایش این قرار داد به شکل صفحه بعد رجوع می کنیم که درآن رله فاصله از ولتاژ و جریان محل مفروضی از از سیستم استفاده می کند.مختصات نقطه امپدانس در مختصات R-Xکه مبین حالت سیستم سه فازه ای متعادل در حالتی است که از سوی قطع کنندگی رله نگاه شود جدولی حاصل می شو دکه جدول نیز در صفحه بعد رسم شده است.

نمایش قرار داد برای ارتباط بین مشخصه های رله و سیستم در مختصات
علامت علامت
توان از Aبه B
توان از BبهA
توان واکنشی پس افتی ازAبهB
توان واکنشی پس افتی از BبهA
توان واکنشی پیش افتی AبهB
توان واکنشی پیش افتی از BبهA +

+


+
علا مت قرار دادیRوX
رابطه های زیر مقدار عددیRوX را برای تمام حالتهای بار سه فازه متعادل بدست
می دهند .

در این رابطه ها (رابطه های صفحه قبل)Vمقدار ولتاژ فاز به فاز،W توان حقیقی سه فازه است.RوXمؤلفه های امپدانس توالی فاز مثبت هستند که در حالت بار سه فازه متعادل از تقسیم ولتاژ بین فاز و زمین بر جریان نظیر همان فاز بدست می آیند تمام کمیتها در رابطه ها باید بر حسب مقادیر واقعی (یعنی اهم،ولت و ولت امپر واکنشی)ویا همگی بر حسب پریونیت بیان شوند.

با بکار بردن علامتهای درست برای RوX می توان نقطه ای را بر صفحه مختصات
R-Xمشخص کرد که امپدانس هر بارسه فازه متعادل را درسیستم نشان دهد.مثلا نقطه P در صفحه مختصات R-X ،نماینده حالتی است که توان حقیقی و توان واکنشی پس افتی از نقطه AبهBدر سوی قطع کنندگی رله می گذرند.
در موارد بار عادی ،فقدان همزمانی ،فقدان تحریک واتصالی سه فازه که همه از حالتهای متعادل سه فازه هستند مشخصه سیستم در نظر هر یک از رله های فاصله منصوب روی

فاز های مختلف به یکسان ظاهرخواهد شد.در اتصالیهای نامتعادل مشخصه در نظر هر یک از رله هاب صورت متفاوتی جلوه خواهد کرد.
با بکار بردن رله های نوع فاصله بطور منفرد یا مرکب،می توان هر منطقه از صفحه مختصات R-X را محصور کرد و یا با کمک مشخصه های یک یا چند رله از قسمتهای دیگر جدا ساخت.با آگاهی از منطقه ای که مشخصه ای از سیستم در آن واقع می شود یا از آن می گذرد می توان مشخصه رله فاصله را به طرزی قرار داد که رله به ازای مشخصه ویژه ای از سیستم ،عملکرد دلخواهی را در پیش گیرد .

-طرز کار رله دیستانس
با توجه به شکل،طرز کار رله دیستانس را می توان بطور ساده بیان نمود.
از الکترو مغناطیس 2جریانی که متناسب با جریان اتصال کوتاه است عبور می کند
بمحض اینکه جریان اتصال کوتاه بمقدار معین رسید،هسته داخلی آن جذب شده و کنتاکتها بسته می شود ودر نتیجه مدار رله قطع کننده کلید اصلی بسته شده و سبب قطع کلید می گردد.در ضمن الکترو مغناطیس 3 نیز بروی فشار خط بسته می شود و از بوبین آن جریانی که متناسب با فشار این نقطه از شبکه است عبور می کند.

الکترو مغناطیس 3 نیروی مقاوم رله را تولید میکند و سبب گشتاوری در خلاف جهت گشتاور نیروی الکترو مغناطبس 2می شود.لذا هر چه ولتاژ بیشتر باشد یا بعبارت دیگر هر چه اتصال کوتاه از محل نصب رله دورتر باشد نیروی مقاوم الکترو مغناطیس 3بیشتر و در ضمن مقاومت ظاهری خط تا نقطه اتصالی نیز بیشتر میشود.عمل سنجش ولتاژ و جریان بسته به نوع رله دیستانس بصورت اندازه گیری امپدانس یا راکتانس یا ادمیتانس صورت می گیرد .این سنجش معمولا توسط مقایسه کننده ها بعمل می آید.
-معادله عمومی مقایسه کننده ها

با انتخاب یک حالت خیلی عمومی برای بررسی تمام مشخصه های رله های دیستانس فرض می کنیم s وs دو سیگنال ورودی باشند بطوریکه روابط فازی یا دامنه ای آنها چنانچه به مقادیر از پیش تعیین شده ای برسند عمل ققطع انجام شود.سیگنالهای ورودی از طریق ترانسهای جریان و ولتاژ توسط کمیتهای موجود در سیستم قدرت تامین می گردند.صورت کلی یک مقایسه کننده بصورت زیر نشان داده می شود :

معادله این مقایسه کنند بدین حالت می باشند:

که و مقادیر اسکا لر ثابتی بوده و و نیز ،بردارهای ثابتی با زوایای و می باشند با فرض A بعنوان بردار مرجع و اینکه بردار B به اندازه از آن پس فاز می باشند.

-تجز یه و تحلیل مقایسه کننده دامنه
اگر ملاک عمل کردن برای مقایسه کننده بصورت بیا ن شده باشد . بنا بر این در آستانه عمل کنندگی خواهد بود و معادلات بالا را می توان بصورت زیر نوشت:

معادله فوق را مرتب می کنیم :

معادله 2 را بر تقسیم می کنیم

با توجه به فرضیات معادله فوق را می توان بدین صورت نوشت:

معادله اخیر در صفحه که J|B/A|SIN و |B/A|COS محورهای آن می باشند و با J|BA|q , |B/A|p نمایش داده می‌شوند. نمایشگر یک دایره به مشخصات:

-تجزیه و تحلیل مقایسه کننده فاز
دو کمیتی که باید مقایسه گردند و میباشند اگر زاویه فاز مربوط به کمیت ورودی باشد ،زمانی که حاصلظرب و مثبت می باشد رله عمل خواهد نمود ،این حا صلظرب وقتی حداکثر می باشدکه دو کمیت هم فاز باشند .تمام مشخصه های قرار دادی رله ها می توانند تو سط یک مقایسه کننده فازی متقارن که90 = – میباشد بد ست آیند.بنا بر این در آستانه عمل شرایط زیر برقرار می باشد.

با توجه به معادله کلی مقایسه کننده ها (1)

که میتوان به این صورت نیز بیان نمود:

و این دایره دارای شعاع

می باشد .

در بیشتر رله ها یکی از ثوابت را (K1,K2,K3,K4)صفر فرض نمود و دو تای دیگر را برابر در نظر می کیرند . هم چنین زاویه دو برابر ثابت را نیز برابر فرض می کنند و یا چنین فرضیاتی ، شرایط عملی بسیار ساده میگردد. حال اگر = فرض شود مقادیر c و را می توان در جدول صفحه بعد نمایش داد .

مقایسه کننده فاز مقایسه کننده دامنه

 

معا دلات (2)و(3) به تر تیب نشا نگر مشخصه کلی عمل کنندگی رله هائی که در آنها از مقایسه کننده دامنه و مقایسه کننده فاز استفاده شده می باشد.این معادلات نشان دهنده یک دایره در صفحه مختلط بوده و نشان میدهد معادله مشخص کننده عمل می توان دبا انتخاب مناسب k(از K1 تا K4 )یا توسط مقایسه کننده دامنه یا مقایسه کننده فاز بدست آید .بد ین تر تیب امکان وجود یک رابطه ساده بین دو مقایسه کننده پیشنهاد می شود و می توان ثابت نمو دکه با تعویض کمیتهای ورودی یک مقایسه کننده دامنه به مجموع و تفازل این کمیتها ،این مقایسه کننده تبدیل به یک مقایسه کننده فاز میشود و بر عکس.
فرض می کنیم یک مقایسه کننده دامنه که دارای ورودی های این مقایسه کننده به A+B و A-B تغییر یابد ،بطوریکه وقتی |A+B|>|A-B| باش داین مقایسه کننده عمل نماید ،حال با این تغییر،مقایسه کننده مذکور تا یک مقایسه کننده فاز شده است .

اگر کمیتهای ورودی در مقایسه کننده دامنه به A+B و A-Bتغییر یابد،این مقایسه کننده،فاز ورودی A وb را مقایسه خواهد نمود.

ـ رله های امپدانسی
رله هائی هستند که مسافت را تو سط مقایسه کننده جریان اتصال کوتاه و ولتاژ موجود در حلقه اتصال اندازه گیری می نمایند. قبل از اینکه رله امپدانسی را تو صیف کنیم،ابتدا طرز عمل این نوع رله ساخت شرکت زیمینس آلمان را بیان می کنیم.

چنانچه در شکل پایین دیده می شود ،صفحه گردان آلومینیومی F در بین دو حوزه الکترو مغناطیسی که یکی توسط ولتاژ خط تغذیه می شود قرار دارد.
اثر نیروی بوبین ولتاژ جریان و بوبین ولتاژ در صفحه F مخالف یکدیگر می‌باشد و می‌توان بتوسط فرم مخصوصی که به صفحه گردان Fداده می شود ،حالت سکون و تعادل صفحه را در هر حال متناسب با نمود.در این صورت دستگاه تبدیل به یک اهم متر می شود و را در این دستگاه بمنزله عقربه اهم متر است.بدین تر تیب صفحهF متناسب با = Z که برابربا امپدانس قطعه خط می باشد،

 

می‌گرددو عقربه محل سکون را که متناسب با Z است نشان می‌دهد. همزمان با تحریک شدن دستگاه سنجشی امپدانس،رله زمانی Zنیز شروع بحر کت می کنند و در نتیجه کنتاکت با سر عت یکنواختی بطرف عقربه حر کت می‌کند. در اثر اتصالی این دو کنتاکت،کلید شبکه مربوط قطع می‌گردد.
رله های امپدانسی توسط مقایسه کننده های دامنه بد ست می آید .اگر معادله کلی مقایسه کننده ها رابیاد بیاوریم :

و مقدار ثوابت را بدین قرار تعریف می کنیم که و حال اگر در معادله قرار دهیم و ساده نمائیم خواهیم داشت:
مقدار ثابت
مشخصه بین چنین رابطهای در صفحه محود های R وXیک دایره به مبدا مختصات و شعاع Z=K می باشد.

با تو جه به شکل مشخص می گردد که رله امپدانس برای تمام مقادیر امپدانس واقع در داخل دایره عمل خواهد نمود. این مشخصه هم چنین غیر جهت دار بودن رله امپدانسی را نشان می دهد و ضرورت بکار گیری رله جهت دار نیز کاملا مشهود می باشد و در غیر اینصورت رله برای اتصال های موجود در پشت باس بار نیز عمل خواهد نمود .چگونگی این عمل را در دیاگرام شکل نمایش داده شده است.اگر فرض کنیم A نقطه ای ازست که رله می تواند عمل نماید ،لذا رله ،امپدانس موجود در امتداد AC را نیز می تواند تشخیص دهد که عبارتست از امپدانس خط AC که در قسمت پشت رله قرار گرفته.برای

جلوگیری از عمل رله برای اتصالات واقع در پشت باس بار رله را به یک المان جهت دار نیز مجهز می‌نمایند، به نحوی که مشخصه عمل المان جهت دار طوری باشد که نسبت به اتصالاتی که در جلو نقطه رله گذاری شده رخ میدهد حساس باشد و. معمولا مشخصه المان جهتدار طوری است که اگر در صفحه محور های R-X رسم شود به صورت یک خط راست خواهد بود . ترتیب قرار گرفتن و تر کیب مشخصه رله امپدانسی و عامل جهت دار در شکل زیر نمایش می دهیم .
برای حفاظت خطوط انتقال نیرو ،هر رله تکفازه فاصله ای از نوع امپدانس ،متشکل ا زیک جزء جهتدار تکفاز ،سه رله امپدانس و یک جز زمانگذار همراه با پرچمها

،جز تثبیت کننده و سایر ملحقات است.سه رله امپدانس یا Z1 و Z2 و Z3 و علامتگذاری شده اند.مشخصه های رله عملکرد این سه جز مستقلا تنظیم پذ یرند.
در مختصات R-X ،دایره کوچکترین ،دایره بزرگترین و دایره حد وسط است .در این صورت واضح است که به ازای هر مقدار امپدانس که در درون دایره واقع باشد هر سه جزء امپدانس به کار خواهند رفت .به کار افتادن و جزء جهتدار ، کلید را مستقیما و در زمان بسیار کوتاهی که آن را آمی می نامیم قطع خواهد کرد.هرگاه وجزء جهتدار عمل کنند ، جزء زمان گذار به کار می افتد .بعد از زمان معینی ،جزء زمانگذار ابتدا کنتاکت وپس از آن کنتاکت را می بندد و این دو زمان ،مستقلا

قابل تنظیم اند.پس دیده می شو دکه به ازای مقداری امپدانس ،که در درون دایره باشد قطع در زمان انجام می شود و بالاخره به ازای مقدار بیرون از دایره های و و در درون دایره ،قطع کلید در آن زمان صورت می گیرد.
اگر عمل قطع بنحوی سد شود ،تعداد تلا شهای رله برای انجام عمل قطع به تعداد دایره های مشخصه ای که نقطه امپدانس ومفروض را در بر می گیرند خواهد بود .ولی نباید از این خصیصه استفاده کرد .

از آنجایی که جز جهتدار فقط در منطقه گشتاور مثبت خود اجازه قطع می دهد این نتیجه عاید ما می شو دکه عمل قطع فقط برای نقاطی روی خواهد داد که هم درون دایره هاو هم در بالای مشخصه جزء جهتدار واقع باشند .

مدار طرح واره‌ای همبندیهای رله فاصله از نوع امپدانس

مشخصه عملکردتاخیر زمانی در رله فاصله از نوع امپدانس

رله امپدانس دارای سه عیب بسیار مهم می باشد .
1-غیر جهتدار بوده و اتصالات موجود در جلو رله پشت آن را اندازه می گیرد .
2-بوسیله مقاومت جرقه ،اتصال بسیار تاثیر پذیر است .
3-نسبت به نوسانات قدرت بسیار حساس می باشد.
ـ رله های راکتانسی

رله های راکتانسی معمولا توسط مقایسه کننده های فاز بدست می آیند .جز راکتانس در این نوع رله فاصله در واقع متشکل است ا زیک جزء اضافه جریان که گشتاور مثبت تولید می کند و یک جزء جهتدار جریان-ولتاژ که بسته به زاویه فاز بین جریان و ولتاژ با گشتاور حاصل از جزء اول مقابله یا همراهی می کند .بعبارت دیگر رله راکتانسی نوعی رله اضافه جریان با مهار جهتدار است .

جزء جهتدار چنان آرایشی دار دکه گشتاور ماگزی مم منفی را در حالتی به وجود می‌آورد که جریان نسبت به ولتاژ 90 درجه پس افت داشته باشد .
ساختار استوانه ای القایی یا دو حلقه ای القایی برای تحریک رله های تند کاری از این نوع از همه مناسبتر است.
اگر اثر فنر تنظیم را – بگیریم معادله گشتاور چنین می شود.

که در آن هنگامی که I نسبت به V پس افت داشته باشد مثبت فرض می شود .
در نقطه تعادل ،.گشتاور خالص صفر است و لذا داریم .

 

با تقسیم دو طرف بر داریم

اگر فرض شود .

به عبارت دیگر،مشخصه عملکرد این رله چنان است که همه بردارهای امپدانسی که انتهای آنها بر این مشخصه قرارگیرندمولفهXثابتی دارند.این حالت مبین خط مستقیم است. موضوع مهم دراین مشخصه آن است که مولفه مقاومتی امپدانس،اثری درعملکرد رله ففط به مولفه راکتانس پاسخ میدهد. هر نقطه ای که درزیر خط مشخصه چه دربالاوچه در پایین محورR واقع باشند در منطقه گشتاور مثبت قرارمی گیرند.

اگر اثر تنظیم را هم به حساب آوریم مشخصه عملکرد قدری به جانب محور Rپایین می‌آید و در جریانهای بسیار کم قدری هم ازاین محور پایین می رود .این اثر را می توان ،در کاربردهای معمولی رله های رئاکتانس نادیده گرفت .
ضمنا باید توجه داشت که اگر معادله عمومی گشتاور به صورت

باشدوآ مقداری غیر از ْ90 اختیارکند بازهم مشخصه ای بصورت خط مستقیم بدست
می آیدامادراین حالت ،موازی با محور R نخواهد بود.این صورت عمومی رله را”زاویه –امپدانس” گویند.

رله فاصله از نوع راکتانس نمی تواند برای حفاظت خط انتقال مانند رله امپدانس ا زجز جهتدار ساده ای استفاده کند .زیرا رله راکتانس در حالت بار عادی و در هنگامیکه ضریب توان مساوی با واحد یا نزدیک به آن است عمل قطع را انجام می دهد.رله فاصله از نوع راکتانس نیاز به جزء جهتداری دارد که در حالت بار عادی عمل نکنند.وسیله ای که برای این منظور بکار می رود جزء مهار کننده ای متاثر از ولتاژ دار دکه با یک جز جهتدار مقابله می کند.و بنام جزء یا رله ادمیتانس خوانده می شود.
یا بعبارت دیگر رله جهتدار با مهار ولتاژ می باشد.این جزء را وقتی در رله فاصله از نوع راکتانس بکارمی رود” جزء آغاز گر “ نیز می گویند.

اگر از اثر فنر تنظیم صر فنظر کنیم

در حالت تعادل T=0

با تقسیم طرفین بر

بنا بر این رله یک مشخصه دایره ای شکل دارد . و قطر آن مستقل از جریان و یا ولتاژ است جز ء در مقادیر کو چک جریان و ولتاژ که اثر فنر کنترل را هم باید به حساب آورد.در نتیجه قطر دایره قدری کوچکتر می شود.
جزء آغازگر S وظیفه دو گانه ای دارد زیرا نه تنها عمل جهت یابی را انجام می دهد بلکه مرحله سوم اندازه گیری فاصله را نیز با خاصیت ذاتی خود که همان تشخیص جهت ا ست به انجام می رساند.

مشخصه عملکرد در رله فاصله از نوع راکتانس

-رله های دیستانس موهو (ادمیتانس )
اگر سیگنال های ورودی به مقایسه کننده فاز را به گونه ای که اشاره می شود.ترتیب داده ودر معادله مر بوط به مقایسه کننده فاز قرار دهیم .

و A=V و B=I باشد خواهیم داشت:

و اگر رابطه اخیر را بر تقسیم کنیم:

حال اگر در صفحه محور های R-X رسم شود ،نمایشگر دایره ای خواهد بود که از مبدا مختصات می گذرد و در صفحه ادمیتانسی شکل نشانگر یک خط مستقیم می باشد .

چون محیط دایره از مبدا مختصات عبور می کند لذا رله ذاتا جهتدار شده و تنها در یک جهت به اندازه گیری می پردازد وبنا بر این در رله های موهو لزومی به اضافه کردن رله جهتدار نمی باشد. و چنانچه از معادله (4)برمی آید اگر ولتاژ به صفر برسد رله نمی تواند عمل نما ید و ممکن است در این شرایط با اضافه کردن یک مدار حا فطه از عملکرد رله در مواقع اتصال های سه فاز جلوگیری بعمل آ ید و این روش سبب می شو دکه خط قبل از اینکه اتصال از بین رفته با شد برقرار گردد

سریعا بطور صحیح عمل نماید عمل حافظه خصیصه ای است که از راه طراحی بدست می آید و در اثر آن وقتی که ولتاژ در طرف فشار قوی ترانس فور ماتور تامین کننده ولتاژ تا صفر کاهش آنی می یابد،گذر جریان در پیچگی که عمل قطبی سازی را به وسیله ولتاژ انجام می دهد ناگهان بند نمی آید در عوض انرژی ذخیره شده در مدار ولتاژ، سبب می شود سینوسی تا مدت کوتاهی از پیچک ولتاژ بگذرد.فرکانس و زاویه فاز این جریان عموما در عمل همانند زمان قبل از سقوط ولتاژ فشار قوی به صفر است لذا رله به نحو درست قطبی می شود.

عمل‌حافظه به درد رله های تند کاری می خور دکه می تواننددر مدت کوتاهی که جریان گذرای قطبی ساز برقرار است عمل کنند .و برای آنکه عمل حافظه مؤثر باشد باید رله از ابتدا زیر ولتاژ باشد .بعبارت دیگر ،اگر ولتاژ رله فاصله از طرف خط یک کلید قدرت تغذیه شود و کلید ،در حالی که اتصالی در خط وجود دارد ،بسته شود عمل حافظه بی فایده است .

در واقع ،این امر که ولتاژ تغذیه کننده در حالت اتصالی به صفر برسد از رو یداد های بسیار نادر است .در چنین حالتی باید اتصالی درست در روی سر فشار قوی مبدل ولتاژ روی دهد و قوس الکتریکی نیز در اتصال کوتاه پدید نیاید .تقریبا تنها موردی که عملا چنین چیزی ممکن است روی دهد این است که تعمیر کاران فراموش کرده باشند وسایل اتصال به زمین حفاظتی را قبل از وصل کلید ازروی خط بردارند .ولتاژ دو سر قوس الکتریکی بندرت کمتر از 4 درصد ولتاژ عادی است و همین مقدار کفایت می کند که رله فاصله می تواند حتی بدون کمک گرفتن از عمل حافظه کار خود را انجام دهد .
عمل حافظه در قابلیت فاصله سنجی ر له های فاصله اثر منفی ندارد .این قابلیت فقط هنگامی مهم است که مقدار امپدانس نزدیک به مقداری باشد که زمان عملکرد ازیله T1

به T2 و یا T2 به T3 می ر ود.در این گونه امپدانسها ولتاژ اولیه در محل نصب رله به صفر نزول نمی کند و اثر ید ید گذرا محو می شود .
-مشخصه رله هاOFFSET MHO
این نوع مشخصه رله های موهو مبدا مختصات را در بر می گیرد و از آن می تواند به منظورهای زیر استفاده نمود:
1-حفاظت پشت شینما

2-واحد استارت کننده carrier در سیستم هایی از دیستانس ک هبا کمک carrier عمل قفل کردن انجام می شود .
3-بلوک کردن در مواقع نوسانات قدرت
در مورد اول مشخصه بعنوان یک اشکار ساز اتصال بکار رفته و اتصال های موجود در محو طه نشین می تواند در زون 3 تمیز داده شوند .

و اگر از این واحد برای شروع سیگنالیزاسیون carrier استفاده شود ،برای اتصال های واقع در خارج از خط مورد حفاظت،ولی داخل در محدوده اندازه گیری رله OFFSET MHO ،فرمان carrier فرستاده می شود ،اما برای جلو گیری از قطع سرعت یافته زون 2 یا زون (3) ایستگاه دور دست از ارسال فرمان carrier برای اتصال های واقع در داخل خط مورد حفاظت توسط کنتا کت رله اندازه گیر mho جلوگیری شده و تنها بریکر های واقع در دو انتهای خط در zon1 قطع می شوند.

در کار برد سو م این رله برای بلوک کردن واحدهای اندازه گیری موهو در خلال نو سانات قدرت مورد استفاد واقع می شود مکان هندسی بردار امپدانس دیده شده در حالت نوساناتی قدرت مشخصه رله OFFSET MHO و رله های اندازه گیر مسافت را قطع می کند ،بمحض انجام این عمل ، رله اندازه گیرموهو عمل نموده و سبب بلوک شدن واحدهای اندازه گیر مسافت می گردد ،اگر این واحدها در خلال زمان معینی پس از عملکردن رله اندازه گیر عمل کرده باشند فرمان صدور قطع مجاز بوده و نشان دهنده وجود اتصال می باشدکه بر یکر قطع می گردد اما اگر پس از زمان معینی رله های واحد اندازه گیر مسافت عمل نکنندفرمان صدور قطع بلوکه می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی کارآموزی کشاورزیدر باغبانی شهر بازی کوثر شیروان ف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی کشاورزیدر باغبانی شهر بازی کوثر شیروان فایل ورد (word) دارای 71 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی کشاورزیدر باغبانی شهر بازی کوثر شیروان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآموزی کشاورزیدر باغبانی شهر بازی کوثر شیروان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآموزی کشاورزیدر باغبانی شهر بازی کوثر شیروان فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی کارآموزی کشاورزیدر باغبانی شهر بازی کوثر شیروان فایل ورد (word)

مقدمه............................................................................................................1 اهمیت اقتصادی گلکاری در ایران ..........................................................................3 گلهای یکساله...................................................................................................6 گیاهان علفی یکساله ..........................................................................................7
تقویم کاشت گیاهان زینتی یکساله........................................................................... 8
زمان کاشت گیاهان یکساله برای گلکاریهای تابستانه وپاییزه ............................................8
کاشت مستقیم بذر در باغچه.................................................................................9
آماده کردن زمین برای گلکاری های فصلی...............................................................9
روش کاشت بذر.............................................................................................10
کشت بذر در جعبه یا گلدان.................................................................................11
انتقال نشاءسبز شده......................................................................................... 11
اطلسی....................................................................................................... 13
جعفری...................................................................................................... 15
رعنا زیبا.................................................................................................... 17
شاه پسند..................................................................................................... 18
بنفشه معمولی.............................................................................................. 20
کوکب....................................................................................................... 22
کوکب کوهی ...............................................................................................23
پیچ امین الدله.............................................................................................. 24
تکمه ای..................................................................................................... 26
ابری.........................................................................................................27
شب بو..................................................................................................... 28
میمون...................................................................................................... 31
مینای پاییزه............................................................................................... 32
بومادران.................................................................................................. 33
تاج الملوک............................................................................................... 34
داوودی.................................................................................................... 36
مارگریت.................................................................................................. 37
گل ناز..................................................................................................... 38
قرنفل...................................................................................................... 40
تاج خروس............................................................................................... 41
کلم زینتی................................................................................................. 43
کروپسیس .................................................................................................44
همیشه بهار............................................................................................... 45
مینا چمنی................................................................................................. 46
گازانیا..................................................................................................... 46
زلف عروس..............................................................................................48
مغربی..................................................................................................... 49
درخت ودرختچه ها...................................................................................... 50
انتخاب درخت ودرختچه ها............................................................................. 51
معرفی گونه های درختی ودرختچه ای................................................................ 52
درختچه توری........................................................................................... 51
کوتوناستر................................................................................................ 54
بداغ...................................................................................................... 55
ختمی.................................................................................................... 56
درخت زبان گنجشک.................................................................................. 58
افرا.......................................................................................................59
اقاقیا..................................................................................................... 60
بید مجنون............................................................................................... 61
کاج...................................................................................................... 62
سرو......................................................................................................63
برگ نو................................................................................................. 64
چمن..................................................................................................... 65
منابع ....................................................................................................67

ضرورت حضور فضای سبز در حیات انسانی و از آنجا که انسان موجودی است تنوع طلب، لذا در فضای سبز شهری علاوه بر ضرورت اهمیت و بهاء دادن به درختکاری، ایجاد تنوع هم از دیگر فاکتورهای مهم به نظر می رسد استفاده به جا و مناسب از پوشش گیاهی، احداث و نگهداری فضای سبز نیاز به تجربه و دانش، تحقیق و تفحص و شناخت نیازهای گونه های مختلف دارد، تا رابطه دیرین انسان و طبیعت تقویت شود و انسان بار دیگر با طبیعت فراموش شده آشتی نماید.در ایجاد تنوع گیاهی در فضای سبز شهری همواره محدودیت های هوا و اقلیم،خشکی باد ، تابش بیش از حد خورشید و غیره وجود دارد که همین امر باعث کاهش تنوع می گردد انتخاب گونه های جدید • در انتخاب و بررسی انواع گونه های جدید موارد ذیل ، بایستی مد نظر باشد: الف) سازگاری گونه معرفی شده با خصوصیات آب و هوائی منطقه این امر باعث بالا رفتن قدرت رشد، تکثیر و در نهایت بقای گونه می گردد. ب)زیبایی و ظاهر آراسته گونه جدید گیاه به نحوی که شکل و ظاهر گیاه مناسب محل مورد نظر باشد ، که در این رابطه دیدگاه و نظر کارشناس فضای سبز از اهمیت ویژه ای برخوردار استعدم استفاد ه مناسب از یک گونه گیاه در محل مورد نظر، باعث کاهش زیبایی محوطه گردیده ضمن آنکه گاهی ممکن است باعث بروز مشکلاتی گردد به عنوان نمونه چنانچه از گیاهان انبوه در حواشی معابر و پیاده رو استفاده گردد، باعث کاهش دید رانندگان و ممانعت از توجه آنها به عابرین پیاده که در انتظار عبور از خیابان هستند، می گردد و همین امر باعث بروز حوادثی می شود. ج) خصوصیات فیزیولوژیک و مرفولوژیک گیاه گاهی صمغ تانن و سایر اسانس های موجود در بخش های مختلف انواع گیاهان باعث وارد گردیدن لطماتی به اقشار مختلف بخصوص کودکان می گردد زیرا کودکان از روی کنجکاوی و یا بازیهای کودکانه در تماس با این پیکره های گیاهی بوده و حتی بخشی از برگ و غیره را در طی بازیهای کودکانه تناول می نمایند که در آنها ایجاد مسمومیت می نماید ، لذا توجه به ایمنی اقشار مختلف این موضوع دارای اهمیت به سزائی است سالها است که فضای سبز شهری سطح مالامال از درختان صنعتی،جنگلی چون چنار، نارون ، زبان گنجشک گردیده است و سالها است که مهمترین پوشش سطح زمین در پارکها ، مبادین و بلوارها چمن است، حال آنکه مشخص گردیده است که بیشترین آلرژی از طرف گیاهان فوق حادث می گردد و چمن نیز با توجه به وضعیت خشکسالی ها و کمبود آب و همچنین هزینه های بالای نگهداری ، حداقل در پاره ای از مناطق که امکانات و بودجه وسیع و کلان در دسترس نیست ، کاملا از چرخه کشت و فضای سبز خارج گردیده است.لذا ایجاد تنوع اوری ضروری و رویکردی الزامی برای بهبود فضای زندگی انسان ماشینزده امروزی است که ما جزئ لاینفک آن هستیم لذا بر آن شدیم تا بخش نخست این موضوع را در اختیار علاقه مندان قرار دهیم و انشائ اله در آتیه نزدیک اهم مطالب به صورت جامع آماده خواهد شد. معرفی اهم گیاهان فضای سبز که در بیشترین کاربرد را دارند

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله فرآیند تولید سیمان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله فرآیند تولید سیمان فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله فرآیند تولید سیمان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله فرآیند تولید سیمان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله فرآیند تولید سیمان فایل ورد (word) :

مقدمه
تعریف سیمان:
سیمان مجموعه ای از مواد شیمیایی است که در انواع سازه های مختلف برای پیوند اجزای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و هدف به هم چسباندن اجزای ساختمان وایجاد یکپارچکی و افزایش استحکام و مقاومت آن در مقابل فشارهای گوناگون است.
سیمان برحسب مشخصات ونوع ترکیبات مواد آن دارای انواع متفاوتی میباشد که چندین نمونه از آن در کارخانه سیمان مشهد ساخته میشود ومورد استفاده قرارمیگیرد که سیمان های نوع 2 و5 وپوزولانی از آن جمله میباشند که هرکدام برحسب خواصی که دارند دارای کاربرد خاصی میباشند که از آن برای سدسازی وپل سازی وسایر کارهای عمرانی مورد استفاده قرار میگیرد.

بهار 87

تاریخچه
ورود سیمان به ایران توسط بیگانگان برای ساختن بناهایی نظیر سفارتخانه وتاسیسات بندری صورت گرفته است ایجاد کارخانه های سیمان در ایران وانجام بررسی های

لازم روی مواد اولیه مناسب سیمان از سال 1307 آغاز شد ونهایتا در سال 1310 بین دولت ایران و کمپانی اف ال اسمیت دانمارکی قرارداد احداث یک کارخانه به ظرفیت 100 تن در روز بسته شد واین کارخانه در هفت کیلومتری تهران در ری احداث گردید.
کارخانه سیمان مشهد در سال 1332 تاسیس ودر سال 1334 اولین خط تولید که به نام کوره های قائم یا عمودی معروف بود راه اندازی گردیدو نهایتا در سال 1362 متوقف گردید .واحد 300 تنی در سال 1346 راه اندازی گردید ودر سال 1354 واحد 1250 تنی راه اندازی شد ودر سال 1370 عملیات ساخت واحد 3000 تنی آغاز گردید وبه توفیق الهی در سال بهمن ماه سال 1377 این واحد عظیم هم به بهره برداری رسید هم اکنون مطالعات در زمینه احداث یک واحد 3000 تنی جدید به پایان رسیده است وعملیات ساخت بزودی آغاز میشود وباساخت این واحد جدید تولید سیمان در این کارخانه به حدود 10000 تن در روز خواهد رسید و به توفیق الهی و مدد مدیران وپرسنل سخت کوش این کارخانه یکی از موفق ترین سازمانها در ایران میباشد.

آتش باری
ابتدا دل کوه را به وسیله مته هایی به قطر 10 سانتی متر به عمق 45 متر حفاری کرده که این مته ها بصورت کوپل به یکدیگر متصل میشوند ونیروی این پیکور به وسیله کمپرسور تامین میشود هر مته دارای طول 1 متر میباشد که برای هر سوراخ 40 الی 50 مته استفاده میشود بعد از اتمام حفاری این سوراخها توسط آتشبار که از دینامیت و نیترات تشکیل میشود پر شده وبا میله های چوبی نخهای فتیله ای را به همدیگر متصل شده بعد از اتصال از فاصله دور با سیمهای تلفن با جرقه های باطری منفجر میشود وبعد از انفجار سنگ معدن که سنگ مارل میباشد آماده حمل به سنگ شکن میباشد.

سنگ شکن
سنگ مارل از معدن توسط کامیون به محل سنگ شکن حمل میشود ودرون قیف سنگ شکن ریخته میشود و بار توسط نوار زنجیر فلزی وارد چکشی میشود این نوار زنجیر به نوار زبره کش معروف میباشد که توسط موتورDC دور متغیر که دارای کلاچ برقی میباشد به حرکت در می آید بار داخل چکشی نرم میشود این چکشی دارای چکشهایی به وزن 50 کیلوگرم میباشد که این چکشی ها روی یک محور سوار هستند که با دوران این محور توسط موتور چکشها به حرکت در آمده وسنگ را خرد میکنند.
موتوری که این محور را به حرکت در میآورد دارای مشخصات زیر میباشد.
SIMENSE
2FA80 DIN 46062 TYPE 3PA1074
KLASS A 450 KW
COS 07 750 V
RPM 1025 400 A
MADE IN GERMANY

این نرمه ها روی نوار نقاله میریزد واز آنجا به الواتور وارد میشود . الواتور که نوعی بالابر است بار را بالا برده و روی نوار بلند ریخته و از آنجا به داخل سیلو می ریزد.
الواتور تشکیل شده از کاسه هایی به هم متصل شده که بار را به بالا منتقل میکند و محرک ان هم موتور گیربکس میباشد.
لازم به ذکر است که سیستم سنگ شکن نیز مانند سیستم های دیگر دارای فیلتر و سیستم هواکشی میباشد و گردوخاک حاصل از نرم شدن سنگ با استفاده از فن به داخل بگ فیلتر کشیده میشود.
بگ فیلتر تشکیل شده از کیسه هایی که گردوخاک به داخل آن آمده و گردوغبار آن گرفته میشود .
گردوغبار که همان پودر سنگ مارل است دوباره برروی نوار نقاله ریخته میشود ودر انتها به داخل سیلو میریزد.
سنگ آهن و آهک توسط کامیون از معادن دیگر به محل سیلوها حمل میشود وبار توسط ویبراتور روی نوار نقاله میریزد واز آنجا به سیلوهای سر آسیاب موادخام وارد میشود.
سیلوهای سر آسیاب سه عدد میباشد
1- سیلوی سنگ مارل
2- سیلوی سنگ آهن وبوکسید
3- سیلوی سنگ آهک
از زیر سیلوها توسط سه عدد شنک از هرکدام از سنگ ها به اندازه درصد مورد نیاز بر روی نوار نقاله میریزد و از آنجا داخل آسیاب مواد خام میشود وسنگ ها خورد میشوند و از آسیاب توسط یک عدد شوت وارد بالابر میشود مشخصات موتور چکشی آسیاب مواد به شرح زیر میباشد.

QU280S4AGE TYPE
50 HZ 380 / 660
COS 088 75 KW
R.P.M 1475 IP 44

شوت لوله ای است که بار را بوسیله شیبی که داراست منتقل کرده و از آنجا بارتوسط بالابر بالا رفته و از آنجا توسط دو عدد شوت داخل سپراتورها میشود.
سپراتور:
سپراتور وسیله ای است که بار را الک میکند یعنی باری که داخل میشود را از هم جدا میکند یعنی نرمه و زبره بار از هم جدا میشود .
سپراتور از دو جداره تشکیل شده که داخل جداره اول فنی تعبیه شده است که نرمه بار را جدا میکند و به وسیله مکش که دارد بار را به سیلوهای مواد خام هدایت میکند و زبره آن به جداره دوم برخورد کرده و دوباره وارد آسیاب مواد خام میشود و مجددا وارد سپراتور میشود وزبره آن دوباره به آسیاب برمیگردد و این مرحله ادامه دارد تا بار کاملا نرم شده وبه صورت پودر درمی آید آسیاب مواد خام دارای سیستم بسته میباشد .
لازم به ذکر است که هوای داغ داخل کوره که بعدا در مورد آن توضیح داده میشود توسط فن به داخل سپراتور دمیده می شود که برای از بین بردن رطوبت مواد خام استفاده میشود.
مشخصات آسیاب مواد خام 1250 تنی به شرح ذیل میباشد.
سازنده کمپانی آن هیشمن HICSHMANN میباشد و ظرفیت آن 100 تن در ساعت و قطر آن 35 متر میباشد .
مشخصات موتور آسیاب مواد به شرح ذیل میباشد.

BBC
G0 20010 TYPE SP630 H6
170 A 6000 V
COS 088 1500 KW
50 HZ 991 / MIN
680 A ROTOR 1350V
P = 33r JHS CLASS F
MADE IN GERMANY

سیلوهای مواد خام :

بار که از سیستم آسیاب مواد خام می آید وارد سیلوهای مواد خام میشود.
این بار توسط دو عدد بولوور که خود یک مجموعه کمپرسور را تشکیل میدهد داخل سرسره یا ایراسلاید میشود به این ترتیب که داخل آسیاب چند عدد فلت تعبیه شده است که هوا داخل فلت ها میشود وبار را به لرزه در می آورد و این بار از دریچه سیلو وارد ایراسلاید میشود و از آنجا داخل ایرلیفت میشود در انجا دو عدد بلوور برزگ وظیفه انتقال بار را به سیکلون بر عهده دارند به این ترتیب که هوا با فشار زیاد داخل ایرلیفت میشود و از سر دیگر ایرلیفت بار خارج شده و به پیشگرمکن وارد میشود.

پیشگرمکن یا همان سیکلون ها مجموعه ای از محفظه هایی است که بصورت عمودی پشت سر یکدیگر قرار گرفته اند به طوری که بار از بالا وارد سیکلون ها میشود به وسیله حرارتی که داخل این سیکلونها موجود میباشد بار نیم پخت میشود. این بار نیم پخت از ته سیکلون ها وارد کوره میشود و کوره بار را به طور کامل میپزد.
کوره:
کوره استوانه ای است که بصورت افقی روی یاتاقان ها سوار است داخل کوره به وسیله آجر نسوز آجرچینی شده است علت این آجرچینی اینست که دمای کوره خیلی بالاست و اگر این آجرها نباشد کوره سرخ شده و بدنه آن ذوب میشود.
مشخصات کوره هزارتنی به شرح ذیل میباشد.
طول کوره : 76 متر قطر کوره : 4 متر
دارای 9 عدد ساتولایت خروجی کوره : 60 تن بر ساعت
شیب کوره : 4 درصد مصرف گاز : 4000 متر مکعب در ساعت

مشخصات موتور کوره 1000 تنی به شرح زیر میباشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس سه ژنوتیپ ازگل محمدی (Rosa damascena Mill.) فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس سه ژنوتیپ ازگل محمدی (Rosa damascena Mill.) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس سه ژنوتیپ ازگل محمدی (Rosa damascena Mill.) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس سه ژنوتیپ ازگل محمدی (Rosa damascena Mill.) فایل ورد (word) :

مقدمه است. فرآوردههای این گیاه شامل گلاب، اسانس، گلبـرگ
گل محمدی از دیرباز به علت خواص متعدد، محبوب و غنچه خشک میباشـد. گـلاب از گذشـته تـا کنـون در
همگان بوده و از نوع گلهای عرفـانی محسـوب مـیشـده مراسم مذهبی، انواع شیرینیجات سنتی، شستشوی امـاکن

فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد 24، شماره 2 163

مقدس و به علت اثر آرامشبخش و نشـاطآور در مراسـم تدفین در بین فرهنگ ایرانیان جایگاه ویژهای داشته اسـت

(احمــدی، .(1384 همچنــین اســانس گــل محمــدی از بـاارزشتـرین اسانسـها بـوده و از لحـاظ ارزش حجمـی

(ارزش واحــد حجمــی اســانس آن)، ســومین اســانس طبقهبندی میشود (واترمن، .(1379 موارد مصـرف آن در صــنایع عطــرســازی و مــواد آروماتیــک، فــرآوردههــای بهداشتی- آرایشی شامل انواع کرمهای آرایشی، لوسـیونها و صابونها، شامپو، شیر پـاککـن و حمامهـای زیبـایی، در صـنایع غـذایی شـامل انـواع شـیرینیجـات، نوشـیدنیها، پودینگ، ژله و;، صنایع داروسـازی، گـلآرایـی و معطـر نمودن فضا میباشد. کشور بلغارستان از کشورهای پیشرو در زمینه تولید اسانس گل سرخ بـوده و سـایر کشـورهای تولیدکننده اسانس شامل ترکیه، هند، چین، فرانسه و ایران

میباشند Weiss , 1997)؛ .(Kovatcheva et al., 2005

ارقام تجاری R. damascena بوتههای دائمی با قدرت شاخهزایی زیاد، پرخار و بـا گلهـای بسـیار معطـر بـزرگ هستند. اگرچه قسمتهای مختلف گیاه معطر میباشند، ولی معمولاً از گلها اسانسگیری انجام میشود. برگهـا مرکـب، متناوب و دارای 5-7 برگچه میباشند. دمبرگها با کرکهای قهوهای متمایل به قرمز پوشانده شدهاند. رویه برگهـا سـبز تیره و سطح زیرین برگها سبز روشن میباشد. طـول دوره زندگی برگها بین 1-4 ماه میباشد. برگها در ابتدا تا انتهای فصل رشد تشکیل شده و کوتاهترین طول دوره زندگی را دارند. هم اکنون از برگهای تازه و سالم ایـن گیـاه جهـت تولید کانکریت و ابسولوت استفاده مـیشـود ( Scarman, .(1996 گلآذیـن دیهـیم بـوده و از 3 تـا 9 گـل متفـاوت میباشد. در بیشتر مواقع تعداد گلهای تشکیل شده بستگی به فصل داشته اما در اصل مرتبط با کولیتوار میباشد.

با توجه به محدود بودن فصل برداشت گل محمدی که تقریبـاً 20 روز در طـی سـال مـیباشـد و فسـادپذیری و کاهش سریع ماده مؤثره اسانس در اثر دیـر رسـاندن گـل برداشت شده به کارخانه و عدم گنجـایش کارخانـههـا در فصل برداشت، بهرغم فعالیت شـبانه روزی، عـدم قابلیـت نگهداری گلها و همچنین مصارف خاص گلبرگ و غنچـه خشک در بازارهای داخلـی و خـارجی، تحقیـق ذیـل بـه منظور بررسی کمیت و کیفیـت اسـانس در اثـر روشـهای مختلف خشک کردن (آفتاب، سـایه، آون 30 و40 درجـه سانتیگراد) و مقایسه با گلبرگ تازه انجام گرفت.

انتخاب روش مناسب خشک کردن اندامهای گیاهی از موارد مهم در عملیات پس از برداشت میباشد. استفاده از روش نامناسب میتواند منجر به از بین رفتن اندام گیـاهی یا از بـین رفـتن کـل مـواد مـؤثره موجـود در آنهـا شـود

(امیدبیگی، .(1379 طی بررسـی منـابع، مشـخص گردیـد تحقیقی در این خصـوص صـورت نگرفتـه کـه ایـن امـر میتواند به علت محـدود بـودن کشـت گـل محمـدی در کشورهای مشرق زمین و بنابراین عدم وجود تحقیقـات و یا عدم در اختیار گذاشتن این تحقیقات (بخصوص کشور بلغارستان) به علت رقابت شدید برای صادرات اسـانس و سایر فراوردههای ارزشمند حاصل از ایـن گیـاه، از جملـه گل و غنچه خشک، در بازارهای جهانی باشد.

تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت مواد مؤثره گیاهان دارویی مختلف دیگر مورد تحقیق قرار گرفته است که بـه برخـی از آنهـا اشـاره مـیشـود. تـأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر میزان اسـانس و اجـزای تشکیل دهنـده گلهـای بابونـه رومـی در آفتـاب، سـایه و خشککن الکتریکی (آون 40 سانتیگراد) نشان داد، روش خشککردن، تـأثیر عمـدهای بـر میـزان اسـانس و نسـبت

461 تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت;

اجـزای تشـکیل دهنـده اسـانس گـل بابونـه رومـی دارد.

بیشترین مقـدار اسـانس بـا مناسـبتـرین نسـبت اجـزای تشکیل دهنده، از اسانس گلهایی بدست آمد کـه در سـایه خشک شده بودند (کاظمی، .(1380 تأثیر درجه حرارتهای مختلف خشک کردن 40)، 60 و 80 درجـه سـانتیگـراد)

برگهای نعنا فلفلی (Menta piperita) در سـال 1997 بـر میزان و کیفیت اسانس نشان داد که در درجـه حرارتهـای بالاتر مقدار اسـانس کـاهش یافتـه بـهطـوری کـه مقـدار سیترونلال و سـینئول در 80 درجـه سـانتیگـراد بـه یـک هشـتم رسـید و مقـدار منتـول و نئومنتـول در 60 درجـه سانتیگراد افزایش داشت .(Mahanom et al., 1999)

تحقیقات انجام شده در سـال 1988 بـر روی خشـک کردن آویشن نشان داد که روش خشک کـردن طبیعـی بـا سایه نسبت به خشک کردن در آون 35 درجه سانتیگـراد مقـدار اسـانس بـالاتری داشـت .(Venskutions, 1997)

خشـک کـردن تحـت شـرایط آفتـاب در گیاهـان نعنـاع، اسطوخودوس، اکلیل کوهی، آویشن و بادرنجبویـه، نشـان داد که این گیاهـان در شـرایط آفتـاب 24 درصـد کـاهش اسانس داشتند در صورتی که با خشک کردن این گیاهـان در سـایه فقـط 1 تـا 2 درصـد کـاهش اسـانس داشـتند

.(Pryor, 2001)

مواد و روشها

الف-جمعآوری و استخراج اسانس

این تحقیق در بهار سال 1385 همزمان با فصل گلدهی گل محمدی که اوایـل اردیبهشـت تـا اواخـر خـرداد مـاه میباشد انجام شد. تحقیق بر روی 3 ژنوتیـپ (بـا نامهـای اختصاری A، B و (C که مربوط به مبدأ جمـعآوری آنهـا

(به ترتیب آذربایجان شرقی، خراسان و کاشان) مـیباشـد،

صورت گرفت. این ژنوتیپهـا همـراه بـا تعـداد دیگـری از ژنوتیپهای مختلف گل محمدی از مناطق مختلـف کشـور جمعآوری شده و در یک طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقـاتی مؤسسـه تحقیقـات جنگلهـا و مراتع کشور، واقع در 15 کیلومتری شمال غربی تهـران بـا طول جغرافیایی 51 درجـه و 10 دقیقـه شـرقی و عـرض جغرافیایی 35 درجه و 44 دقیقه شمالی و ارتفاع1320 متر از سطح دریا کشت شده بودند.

در این تحقیق، گلهـا پـس از برداشـت و جـدا کـردن گلبرگها از سایر اجزای گـل در هـوای آزاد و در معـرض تـابش مسـتقیم آفتـاب، سـایه، آون بـا درجـه حرارتهـای مختلف 30 و 40 درجه سـانتیگـراد بـه صـورت لایـهای نازک بر روی کاغذ گسترده شده و خشک گردیدند.

برای هر اسانسگیری، ابتدا مقداری نمونه گیـاهی بـین

2-5 گرم برای اندازهگیری درصد رطوبت، تـوزین شـد و نمونه در آون تا خشک شدن کامل قـرار داده شـد. از هـر ژنوتیپ 200–300 گرم از گلهای تازه و حدود 80 گرم از گلهای خشک (در سه تکرار) به مدت 2 ساعت بـه روش تقطیر با آب اسانسگیری شد و پس از تعیین بازده اسانس برای تجزیـه بـا دسـتگاههای GC/MS و GC سـه تکـرار حاصل از هر تیمار با هم مخلوط شدند. بـرای اطمینـان از خشک بودن گیاه در زمان اسانسگیـری، درصـد رطوبـت گیاه نیز تعیین شد.

ب-جداسازی و شناسایی ترکیبهای اسانس

به منظور جداسازی و شناسـایی ترکیبهـای اسـانس، از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنجی جرمـی در آزمایشگاه شیمی مؤسسـه تحقیقـات جنگلهـا و مراتـع کشور استفاده شد.

فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد 24، شماره 2 165

در زمــان تزریــق نمونــههــا بــه GC وGC/MS، یــک میکرولیتر نمونه اسانس در دو میلیلیتر دیکلرومتان رقیـق شد. نمونههای آماده شده ابتدا بـه دسـتگاه کرومـاتوگراف گازی تزریق شد و مناسبترین برنامهریزی حرارتی ستون بـرای جداسـازی کامـل ترکیبهـای اسـانس بدسـت آمـد.

همچنین ترکیبهای تشکیل دهنده هـر اسـانس و شـاخص بازداری هر ترکیب نیز محاسبه گردید. اسانسها به دسـتگاه کروماتوگراف متصل به طیفسنجی جرمی نیز تزریق شده و طیف جرمی ترکیبها بدسـت آمـد. شناسـایی ترکیبهـای اسانس با اسـتفاده از انـدیسهـای بـازداری ( Retention (Index و بررسی طیفهای جرمی پیشنهادی کتابخانـههـای کـامپیوتری دسـتگاه کرومـاتوگراف طیـفسـنج جرمـی و مقایسه این پارامترها با ترکیبهای استاندارد صورت گرفت.

مشخصات دستگاههای مورد استفاده

دستگاه GC

گاز کرومـاتوگراف شـیمادزو (shimadzu) مـدل 9A،

سـتون DB-5 بـه طـول30 متـر، قطـر 0/25 میلـیمتـر و ضخامت لایه فاز ساکن 0/25 میکرومتر بود. برنامـهریـزی حرارتی ستون از 5-280 درجه سانتیگراد با افزایش دمای

4 درجه در دقیقه بود. نوع آشکارساز FID بـا دمـای 290

درجه سانتیگراد و گاز حامل هلیم با فشار 3 کیلوگرم بـر سانتیمتر مربع بود.

دستگاه GC/MS

گاز کروماتوگراف متصل به طیفسنج جرمـی از نـوع Varian مدل 3400 مورد استفاده قرار گرفت. نوع ستون و برنامهریزی حرارتی آن مشابه بـا سـتون GC بـود. دمـای محفظه تزریق 260 درجه سانتیگراد و انرژی یونیزاسـیون

70 الکترون ولت بود و به عنوان گاز حاصل از هلیـوم بـا

خلوص99/999 استفاده شد.

نتایج

مواد تشکیلدهنده اسانس حاصل از گلبرگهای تازه هـر

سه ژنوتیپ

در اسانس حاصـل از ژنوتیـپ A، 13 ترکیـب کـه در مجموع %95/32 از اسانس را تشکیل مـیدادنـد شناسـایی شـد. در ایـن اسـانس میـزان ژرانیـول، %39/88 و میـزان ســیترونلول %33/42 بــود و مجمــوع ترکیبهــای مــومی و سنگین %16/13 بود که عمدهترین آنها شامل هگزادکـانول

(%5/91)، هپتادکان (%4/13) و هنیکوزان (%4) بودند.

در اسانس حاصـل از ژنوتیـپ B، 17 ترکیـب کـه در مجموع % 75/9 از اسانس را تشکیل مـیدادنـد شناسـایی شد. میزان ژرانیول، %21/13 و میـزان سـیترونلول %18/71

بود و مجموع میزان ترکیبهای مومی و سنگین %22/24 بود کــه عمــدهتــرین آنهــا شــامل هگزادکــانول (%12/38) و

هنیکوازن (%6/50) بود.

در اسانس حاصـل از ژنوتیـپ C، 17 ترکیـب کـه در مجموع %93/21 از اسانس را تشکیل میدادنـد، شناسـایی شد. ترکیبهای معطر و ارزشمند اسانس عبـارت بودنـد از:

ژرانیول (%38/9) و سیترونلول .(%29/77) ترکیبهای مومی و ســنگین %17/03 از اســانس را شــامل مــیشــدند کــه عمدهترین آنها هگزادکانول (%8/92)، هنیکوزان (%3/9) و

هپتادکان (%2/79) بودند.

مواد تشکیلدهنده اسانس حاصل از گلبرگهـای خشـک

شده در سایه هر سه ژنوتیپ

در اسانس حاصل از ژنوتیپ A خشک شده در سـایه،

17 ترکیــب کــه در مجمــوع %90/46 اســانس را تشــکیل

661 تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمیت;

میدادند شناسایی گردید. میزان ژرانیول، %15/26 و میـزان ســیترونلول %14/63 بــود و مجمــوع ترکیبهــای مــومی و سنگین %56/65 اسانس را تشکیل میدادند که عمدهتـرین آنها شامل هنـیکـوزان (%20/21)، نونادکـان (%19/39) و

ان- تریکوزان (%7/79) بودند.

در اسانس حاصل از ژنوتیپ B، خشک شده در سایه،

20 ترکیـب کـه در مجمـوع % 93/23 اسـانس را تشـکیل میدادند، شناسایی شـد. در ایـن اسـانس میـزان ژرانیـول،

%7/60 و میزان سیترونلول %13/88 بود و ترکیبهای مـومی و ســنگین %58/64 اســانس را تشــکیل مــیدادنــد کــه عمدهترین آنها شـامل نونادکـان (%32/09) و هنـیکـوزان

(%17/76) بودند.

در اسانس حاصل از ژنوتیپ C، خشک شده در سایه،

17 ترکیـب کـه در مجمـوع % 90/46 اسـانس را تشـکیل میدادند مورد شناسایی قرار گرفت. میزان ژرانیول %3/29

و ســیترونلول %9/8 بــود و ترکیبهــای مــومی و ســنگین

%76/43 اسانس را تشکیل میدادند کـه عمـدهتـرین آنهـا نونادکان (%41/44) و هنیکوزان (%21/38) بودند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور فایل ورد (w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور فایل ورد (word) :

مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور

در گوشه و کنار دانشگاه پیام‌نور چه می‌گذرد؟ مشکلات و چالش های دانشجویان
دانشگاه پیام‌نور با هدف ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه در سال 1367 با جمعیت دانشجویی حدود 5000 نفر فعالیت خود را آغاز کرد و امروز با گذشت دو دهه، شمار دانشجویان این دانشگاه به بیش از یک میلیون و 200 هزار دانشجو افزایش یافته است، دانشجویانی که هم‌اکنون در 520 مرکز و واحد مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دانشجویان پیام نور،به نقل از (ایسنا)، پارامترهایی چون پذیرش بومی، امکان حضور کمتر دانشجویان در کلاس‌های درسی به ویژه برای دانشجویان شاغل باعث شده که دانشگاه پیام‌نور در سال‌های اخیر مورد توجه افراد مختلف جامعه قرار بگیرد، به

گونه‌ای که در حال حاضر یک سوم جمعیت آموزش عالی کشور مربوط به دانشجویان دانشگاه پیام‌نور است.
در این میان اگر چه گسترش کمی دانشگاه پیام‌نور امکان ادامه تحصیل بسیاری از جوانان را در جامعه فراهم کرده است، اما جاماندن توسعه کیفی از قدم‌های سریع گسترش کمی دانشگاه منجر به بروز مشکلات و انتقاداتی در دانشجویان این دانشگاه شده است که طرح این مشکلات و دغدغه‌ها به معنای نادیده گرفتن تلاش و خدمات مسئولان این دانشگاه نیست.
ایسنا در گفت‌وگویی با جمعی از دانشجویان پیام‌نوری، به بررسی اولویت‌ها و مشکلا

ت این دانشگاه از منظر دانشجویان پرداخته است.

یک دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته MBA (مدیریت اجرایی) مرکز تهران با انتقاد نسبت به عدم تسلط کافی برخی از اعضای هیات علمی و مدرسان دانشگاه پیام‌نور بر دروس ، می‌گوید: اگر چه سیاست دانشگاه پیام‌ نور کتاب محوریست، اما با این وجود اساتید دانشگاه باید حداقل در حد رفع اشکال و پاسخگویی به سوالات دانشجویان از تسلط علمی کافی برخوردار باشند که متاسفانه این تسلط در برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه دروس مهم و محوری برخی رشته‌های دانشگاه پیام‌نور به صورت خودخوان ارائه می‌شود، اظهار می‌کند: با وجود اینکه دانشگاه پیام‌نور کتاب محور است، اما دانشجویان در برخی دروس مهم و محوری خود به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی جهت انجام کارهای تحقیقاتی و تفهیم بیشتر دروس خود نیازمند کلاس و استاد هستند و

این در حالیست که گاها این درس‌های مهم در بر

خی رشته‌ها به صورت خودخوان ارائه می‌شود.
این دانشجو با اشاره به ایجاد برخی رشته‌های مهندسی در دانشگاه پیام نور و نبود امکانات مناسب برای این رشته‌ها، تصریح می‌کند: این دروس بیشتر جنبه کاربرد عملی دارند و دانشجویان این رشته‌ها بیشتر از دانشجویان سایر رشته‌ها نی

ازمند کلاس و آزمایشگاه هستند، در حالی که به نظر می‌رسد این رشته‌ها با سیاست‌های دانشگاه پیام نور مبنی بر سیستم نیمه‌حضوری و کتاب محوری متناسب نیست و در واقع دانشگاه پیام نور تا زمانی که امکانات مناسب را فراهم نکرده است، نباید در رشته‌هایی که بیشتر جنبه کاربردی دارد دانشجو بپذیرد.

دانشجوی دیگری در رشته زبان انگلیسی با انتقاد نسبت به قدیمی بودن متون برخی کتب دانشگاه پیام نور، بیان می‌کند: این مساله تا حدیست که اساتیدی که برای رفع اشکال در کلاس‌ها حضور می‌یابند به جای آن مباحث کتاب‌ها، مطالب دیگری را تدریس می‌کنند. در این میان اگر چه بحث مطرح شده از سوی استاد مهمتر است، اما به هر حال دانشجویان باید هنگام امتحان به این کتاب‌ها استناد کنند. تقریبا برای هیچ یک از کتب انگلیسی منابع زبانشناسی شامل زبان تخصصی، واج شناسی، نحو، معنی شناسی و ساخت واژه که کتب آنها به زبان انگلیسی است، محتوا تعریف نشده است.

بسیاری از کتب درسی این دانشگاه کمیاب است
دانشجوی دیگری نسبت به کمیاب بودن کتب دانشگاه پیام نور انتقاد کرد و گفت: با توجه به هزینه‌هایی که دانشجویان هر ترم پرداخت می‌کنند، انتظار بی‌جایی نیست که به این درخواست‌ها رسیدگی شود.
وی با اشاره به برگزاری برخی امتحانات دانشگاه به صورت تشریحی، می‌گوید: زمانی که سوالات امتحانات به صورت تشریحی طرح می‌شوند، نباید از دانشجو انتظار داشت که همه مباحث را جزء به جزء و کلمه به کلمه حفظ کند و براساس آن نمره داده شود.
همچنین یکی دیگر از دانشجویان رشته حقوق مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور مرکز تهران نیز با انتقاد نسبت به لحاظ نمره منفی در امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور، می‌گوید: با وجود اینکه امتحانات پایان ترم دانشگاه حالت رقابتی ندارند، اما دراین امتحانات نمره منفی لحاظ می‌شود، در صورتی که هیچ دلیلی برای قائل شدن نمره منفی در امتحانا

ت پایان نیمسال تحصیلی دانشجویان وجود ندارد.
از سویی دیگر دبیر انجمن علوم‌اجتماعی دانشگاه پیام‌نور مشهد با بیان اینکه حمایت بیشتر مسوولان از دانشجویان این دانشگاه زمینه فعالیت بیشتری را برای این قشر فراهم می‌کند، می‌گوید: این امر موجب آینده خوب و روشن در این دانش

گاه خواهد بود.
سیده بهار سیدی با بیان این‌که عدم حمایت مسوولان دانشگاه دانشجویان را آزرده‌خاطر کرده است، می‌افزاید: عدم حمایت مسوولان از فعالیت‌های دانشجویان و بودجه محدود در برگزاری همایش‌ها موجب شده که فعالیت دانشجویان بسیار کمرنگ شود.
به گفته وی، اگر دانشجویان بخواهند همایشی را در دانشگاه برگزار کنند، بودجه آن بسیار محدود و هزینه برگزاری چنین مراسمی برعهده خود آنان است، همچنین به نشریاتی که در سطح کشور توزیع می‌شوند، کمک هزینه‌ تعلق می گیرد در صورتی که نشریاتی که در سطح استان توزیع می‌شوند، کمک هزینه‌ای تعلق نمی‌گیرد.
سیدی سطح علمی اساتید این دانشگاه را نسبت به سال‌های گذشته بهتر می‌داند و می‌گوید: سطح علمی اساتید این دانشگاه نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است که در این راستا اساتید و مسوولان دانشگاه باید سطح حمایتشان را از دانشجویان بیشتر کنند تا دانشجویان با انگیزه بیشتری به فعالیت بپردازند.

پیام نور از رسالت خود دور می شود
این روزها برگه های تبلیغاتیش همه جا پیدا می شود، ازمحیط های آموزشی گرفته تا اتوبوس های شهری، تبلیغات اینترنتی اش هم در بیشترسایت ها نمایان است، دانشگاهی که در دهه 60 با شعار« آموزش برای همه،همه وقت و همه جا»رسما فعالیت خود را آغاز کرد تا به امروز فراز و و فرودهای بسیاری را پشت سرگذاشته، این دانشگاه که به نام « پیام نور» شناخته می شود در سال های گذشته گسترش قابل توجهی در ابعاد مختلف داشته است.
پیام نور که درسال 67 اولین گروه دانشجویان خود را در5 رش

ته تحصیلی جذب می کند، در حال حاضر با مشکلات مختلفی در بحث آموزش ، جذب اساتید و مراکز آموزشی مواجه شده ، به صورتی که تغییر دو مدیر در مدت کوتاهی هم در رفع مشکلات این دانشگاه تاثیری نداشت.
مشکلات مربوط به دانشگاه پیام نور تنها به این موارد خلاصه نمی شود، بلکه پس از پذیرش و ورود به این دانشگاه، دانشجویان با مشکلات متعددی روبه رومی شوند ؛ مشکلاتی که حتی مدیران مراکز پیام نور به آن اذعان می کنند.
این در حالی است که با دستورالعمل دولت مبنی بر افزای

ش کمی تعداد دانشجویان در دانشگاه پیام نور، بدون توجه به زیرساخت های کیفی، مشکلات پیام نوری ها چند برابر شده است.
از سوی دیگر درگیر شدن این دانشگاه با مسائل حاشیه ای همچون پرونده مراکز غیرمجاز فراگیر پیام نور تا حد زیادی روند پیشرفت این دانشگاه را با مشکل روبرو کرده است.
برای واکاوی مشکلات دانشگاه پیام نوراز زمان تاسیس تا به امروز گفت و گویی با نورالدین حیدری و طیبه صفایی دو تن ازاعضاء کمیسیون آموزش مجلس انجام داده ایم:
خانم صفایی! مدتی است که درباره ناکارآمدی دانشگاه پیام نور و مشکلات پیرامون این دانشگاه صحبت های مختلفی نقل محافل و رسانه های مختلف می شود، به نظر شما این دانشگاه در حال حاضر در چه وضعیت قراردارد؟
من برخلاف نظراتی که درباره این دانشگاه و مشکلاتش در رسانه های مختلف بیان می شود، دانشگاه پیام نوررا یک مرکز درحال پیشرفت و با افقی روشن می دانم.
یعنی پیام نور را یک دانشگاه ایده آل برای کشور می دانید؟
نه! اما باید توجه داشت که این دانشگاه با توجه به رسالت خود که همان توسعه آموزش های غیر حضوری بود، تا به امروز توانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند.
پس چرا چندی پیش حسن زیاری رئیس این دانشگاه برای ارائه توضیحات به مجلس فراخوانده شد؟
فراخواندن رئیس دانشگاه پیام نوربه دلایل مختلف صورت گرفت، در وهله اول به دلیل اینکه تعدادی از دروس پیام نور از شکل آموزش راه دور خارج شده بود و در برخی از مراکز بیشتر روزهای هفته به یک درس اختصاص یافته بود، و درحقیقت این دانشگاه در حال انحراف از رسالت اصلی خود که همان آموزش از راه دور و غیر حضوری است ، قرار داشت.
به همین دلیل نمایندگان کمیسیون آموزش در جلسه ای به آقای زیاری این موضوع را مورد بررسی قراردادند ، از سوی دیگر شیوه امتحانات متمرکز این دانشگاه هم دارای ایراداتی بود که در این جلسه مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
یعنی در یک جلسه سه ساعته کمیسیون آن هم با فراخواندن رئیس یکی از دانشگاه های کشور تنها این دو موضوع مطرح شده است؟
بله! مشکل خاصی درباره دانشگاه پیام نور وجود ندارد.

اما شنیده ها از پایین بودن سطح تحصیلات اساتید این دانشگاه حکایت دارد، ظاهرا در جلسه نمایندگان با رئیس پیام نور هم این موضوع از موارد اختلافی نمایندگان با دکتر زیاری بوده است؟
البته نمایندگان کمیسیون آموزش معتقد هستند که سطح تحصرتعدادشان از تعداد اساتید درسطح استاد یار کمتر است.
باید سطح علمی اساتید ارتقاء پیدا کند ، در جلسه نمایندگان هم مقرر ضد تا آقای زیاری برنامه ریزی های لازم را در این زمینه انجام دهند.
ما در کمیسیون آموزش همه موارد و راهکارها را بررسی کردیم و متوجه شدیم که در شرایط کنونی با توجه به استقبال خوبی که از این دانشگاه و دوره های مختلف آن صورت گرفته ارتقاء سطح تحصیلات اساتید این دانشگاه با توجه به آموزش ها ضروری و غیر قابل اجتناب است، اساتید این دانشگاه نباید درسطح مربی باقی بمانند.
فکر می کنید ، دانشگاهی که اساتید آن به قول شما بیشتر در رده مربی قراردارند، مدرکش مورد قبول مجامع مختلف در داخل و خارج از کشور است ؟
این یک بحث جداگانه ای است، خواهش می کنم این دو را با هم ترکیب نکنید.
اما خانم صفایی! یک نظام ایده آل آموزشی به شرایطی از قبیل آموزش، سطح تحصیلات اساتید و اعتبار مدرک اخذ شده بستگی دارد، چطور شما این موضوع را نادیده می گیرید؟
در حال حاضر مدرک دانشگاه پیام نوراز نظر اعتبار و پذیرش در کشورهیچ مشکلی ندارد، این را من نمی گویم بلکه تحقیقات اعضاء کمیسیون آموزش این موضوع را ثابت می کند که در داخل کشور هیچ تفاوتی میان مدرک دانشگاه پیام نوربا دانشگاه های دیگروجود ندارد

 

.
وقتی یک مدرک دانشگاه آزاد آنقدردر کشورمعتبراست که برای همه جا می توان استفاده کرد، مدارک پیام نور که جا خود دارد و از اعتبار بالایی برخورداراست، حتی من در دوره فوق لیسانس که دردانشگاه الزهرا درس می خواندم یادم است که بیشترین قبولی از فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نوربود و رتبه های اول آنها ازاین دانشگاه بودند و برای خیلی از دانشجویان الزهرا این موضوع جالب توجه بود.
به نظر شما در حال حاضر مهمترین مشکل دانشگاه پیام نور چی

ست؟
در حال حاضرمهترین مشکل دانشگاه پیام نورفاصله گرفتن ازرسیرحضوری است به این دلیل که یکسری ازمخاطبان با شرایط حضور امکان تحصیلات را ندارند تا بتوانند از طریق غیرحضوری اقدام کنند، لذا در گذشته هم به این شکل یود که روزهای حضور دانشجو تنها برای رفع اشکال بود، اما در حال حاضر با توجه به بازدید هایی که از چند واحد پیام نوردرکشور داشتیم، مشاهده کردیم که در برخی ازرشته ها روزهای حضوردانشجو بیش ازدوروز است، برهمین اساس این موضوع در جلسه کمیسیون آموزش با مدیران این دانشگاه به آنها ابلاغ شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >