سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب، سومین

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب، سومین شهید محراب (1360) فایل ورد (word) دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب، سومین شهید محراب (1360) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب، سومین شهید محراب (1360) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب، سومین شهید محراب (1360) فایل ورد (word) :

 

دستغیب ـ سیّد على اصغر
نام: سیّد على اصغر
شهرت: دستغیب
نام پدر: سیّد على اکبر
زادگاه: شیراز
سال تولد: 1324شمسى
مسئولیّت: نمایندگى مجلس خبرگان رهبرى در دوره اوّل و سوم از استان فارس.

ولادت و نسب

این جانب سیّد على اصغر دستغیب در سال 1324شمسى دیده به جهان گشودم. پدرم مرحوم آقا سیّد على اکبر آقا نجفى معروف به مدیر، فرزند مرحوم آیه اللّه آقا سیّد على، فرزند مرحوم آیه اللّه سیّد میرزا هدایت اللّه دستغیب رحمه الله مى باشد.
مرحوم پدرم چون در نجف اشرف متولد شد، از این رو به او آقا نجفى مى گفتند. وى در آغاز معمّم و در کسوت روحانیّت بود و سپس وارد وزارت فرهنگ گردیده و در سمت مدیریّت مدرسه مشغول خدمت شد و لذا به مدیر شهرت یافت.

اغلب افراد خاندان دستغیب و بسیارى از چهره هاى سرشناس شهرمان در آن زمان محصل مدرسه ایشان بودند. اخیراً در دوران بازنشستگى «کتاب خانه حافظیّه» را بازسازى و مدیریّت آن را به عهده گرفت. وى به سال1342شمسى دار فانى را وداع گفته و در یکى از حجرات حرم مطهّر حضرت سیّد میرمحمدعلیه السّلام کنار درِ ورودى سمت چپ به خاک سپرده شد.

والده ماجده پدرم مرحومه خجسته خانم دستغیب صبیّه محترمه مرحوم آیه اللّه میرزا ابوالحسن دستغیب (عموزاده مرحوم آیه اللّه سیّد میرزا هدایت اللّه) مى باشند. ایشان از بانوان با فضیلت بوده و والد بزرگوارشان از علماى بزرگ و صاحب تألیفاتى بوده اند از جمله کتابى در شرح کلمات امیرالمؤمنین على علیه السّلام دارد که نسخه خطّى آن به زبان عربى نزد این جانب موجود است و ـ ان شاء اللّه ـ در آینده ترجمه و براى استفاده عموم منتشر خواهد شد.
والده محترمه این جانب حاجیه خانم همدم (نصرت الشریعه) صبیّه مرحوم آیه اللّه آقا سیّد محمد تقى دستغیب (از فرزندان مرحوم آیه اللّه سیّد میرزا هدایت اللّه) مى باشد که از علماى متّقى و امام جماعت مسجد باقرخان (پشت بازار حاجى) بوده است.

خاندان دستغیب از سلسله جلیله سادات حسینى هستند و طبق شجرنامه موجود این جانب با 32 واسطه به جدّ امجد و بزرگوارم امام سجّاد حضرت على بن الحسین علیه السّلام مى رسم.

تحصیل و تدریس

دوره ابتدایى را در دبستان فرصت گذراندم که به لحاظ داشتن مدیر و مربّیان متدیّن و دل سوز، محیط تربیتى بسیار خوبى محسوب مى شد.
دوره متوسّطه را در دبیرستان شاهپور (ابوذر فعلى) سپرى کردم که آن زمان از مدارس متوسّطه نمونه به شمار مى آمد. از نظر علمى دبیرهاى خوبى داشت و از لحاظ دینى و تربیتى هم مربّیان فعّالى در آن جا بودند که با مساعدت و همراهى آنان و بعضى دانش آموزان دیگر، انجمن اسلامى را تشکیل داده و براى جلسات آن برنامه ریزى مى نمودیم. انتشار جزوه اى در اهمّیّت نماز و احکام آن، از کارهاى انجمن بود.

در آن زمان، سه رشته دبیرستانى وجود داشت (ریاضى، طبیعى و ادبى) و براى این جانب با توجّه به این که از همان زمان علاقه مند به تحصیلات حوزوى بودم انتخاب رشته ادبى مناسب تر مى نمود، امّا رشته ریاضى را صرفاً به لحاظ جنبه فکرى آن اختیار کردم که البته در آن ایّام از ارزش بالاترى نسبت به دو رشته دیگر برخوردار بود.

علاقه ام به روحانیّت موجب بود، کتاب هایى را که در احوالات مشاهیر علماى روحانیّت نوشته شده بود، با اشتیاق مطالعه نموده و از گفتار و رفتار علماى مبرّز شهرمان الگو مى گرفتم به ویژه این که بیش از همه تحت تأثیر شخصیّت دایى معظّم خود، یعنى حضرت آیه اللّه شهید دستغیب قدّس سرّه بودم. بدین ترتیب، هیچ گاه ادامه تحصیل در رشته هایى غیر حوزوى به فکرم خطور نمى کرد. از این رو، پس از اخذ دیپلم به تحصیلات حوزوى مشغول شدم و ضمن فراگیرى دروس مقدّمات و سطح، معمولاً کتب قبلى را تدریس مى نمودم. علاوه بر آن، خداوند منّان توفیق انجام وظیفه تبلیغ را به ویژه براى نسل جوان عنایت فرموده بود.

پس از پایان دوره سطح براى تکمیل دروس حوزوى به قم عزیمت نموده و عمدتاً از خارج اصول مرحوم آیه اللّه العظمى میرزا هاشم آملى قدّس سرّه و خارج فقه مرحوم آیه اللّه العظمى گلپایگانى قدّس سرّه استفاده کردم. یکى از تفضّلات و الطاف الهى به وساطت حضرت معصومه علیها السّلام فراهم شدن منزل به سرعت و سهولت بود؛ چون از قبل منزل مهیّا ننموده بلکه به همراه خانواده و مقدارى اسباب و وسایل با توکّل به خداوند حرکت کردیم. پس از مراجعت به شیراز مجدّداً برنامه تدریس و تبلیغ را آغاز نمودم.

در همان اوقات انقلاب اسلامى وارد مرحله جدیدى شده و مبارزات ملت مسلمان ایران به رهبرى حضرت امام خمینى قدّس سرّه تشدید گردید.
حوادث و رویدادهایى به وقوع پیوست که متعاقب آن براى بسیارى از عزیزان اسلام مشکلاتى ایجاد کردند و این جانب به عنوان قطره اى از دریا دستگیر و راهى زندان و سپس به تبعیدگاه فرستاده شدم که در بخش خاطرات سیاسى و سوابق مبارزاتى به آن وقایع اشاراتى نموده ام.

پس از پیروزى انقلاب اسلامى و تأکید حضرت امام راحل قدّس سرّه مبنى بر توجّه و اهتمام نسبت به حوزه هاى علمیّه، این جانب به تأسیس حوزه علمیّه رضویّه شیراز اقدام نموده و تعدادى از داوطلبان را ثبت نام و از بین آن ها افراد مستعد و ذى صلاح را انتخاب و به تدریس پرداختم. براى دوره اوّل از مقدّمات تا پایان سطح (جلدین کفایه) را شخصاً تدریس نمودم و در حال حاضر بحث خارج فقه را هم براى طلّابى که سطح را به اتمام رسانده اند مشغول مى باشم. هم زمان با تحوّلات جدید و نظم نوین حوزه علمیّه قم ضمن اعلام همکارى و هم آهنگى با مرکز مدیریّت قم اقدام به گزینش دوره هاى دیگرى نموده که هم اکنون در پایه هاى مختلف به تحصیل اشتغال دارند.

اخلاق و معنویّت

بدیهى است که مربّى و استاد، عمده ترین نقش را در تربیت نفوس ایفا مى نماید. از این رو، در این بخش لازم است از بزرگانى یاد کنم که حق تعلیم و تربیت بر من دارند:
1 آیه اللّه شهید حاج سیّد عبدالحسین دستغیب قدّس سرّه که تأثیر عمیق در جهت گیرى و تربیت روحى این جانب داشته و مشعل فروزانى در مسیر هدایتم بود و لذا قرابت با معظّم له و هم جوارى منزل پدرى با مسجد جامع عتیق را از نعم الهى مى دانم.

در مسجد و منبر همواره همراه ایشان بودم و از روش و منش فوق العاده ایشان الگو مى گرفتم، در سنین بالاتر سؤالاتى را که براى خود یا بعض هم سالانم مطرح بود، از آن بزرگوار مى پرسیدم و از این که مجهولات و اشکالاتم به شیوه اى بسیار ساده و روان حلّ مى شد، خشنود بوده و خدا را شکر مى کردم.
در مراحل بعد خصوصاً پس از ورود به لباس مقدّس روحانیّت، ارتباطم با ایشان نزدیک تر گردید و از آن جا که به لطف خداوند مورد توجّه و عنایت معظّم له بودم، اغلب اوقات در محضرشان حضور یافته و از تذکّرات و بیان تجربیات زندگى و احوالاتشان استفاده مى نمودم و هر زمان که به علّت اشتغالات، تأخیرى ایجاد مى شد از علّت آن استفسار مى فرمودند.

یکى از ویژگى هاى محضر ایشان، این بود که آرامش و اطمینان قلب به حاضران مى بخشیدند، هرگاه در برخورد با حوادث و رویدادها تشویش و اضطراب یا غم و اندوه عارضمان مى شد، همین که خدمت ایشان رسیده و صحبتى مى فرمودند، تمام آن عوارض بر طرف گشته و حال روحانى خوبى پیدا مى کردیم.
2 مرحوم آیه اللّه حاج شیخ حسنعلى نجابت قدّس سرّه که ایشان نیز هدایتگر این جانب به معرفت حق تعالى و دلیل راه در سیر و سلوک الى اللّه بودند.
ایشان خود توجّه دایم وحضور مستمر نسبت به پروردگار عالم داشتند. نام خداوند علىّ اعلى را آن چنان با حلاوت و طراوت بر زبان جارى مى ساختند که تنها با کلمه عشق تفسیر مى شد.

ایشان نسبت به اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السّلام اظهار علاقه و ارادت مى نمود و در مورد سادات و ذرارى پیامبرصلّى الله علیه و آله و سلّم نهایت اکرام و اعزاز را داشت.

برنامه هاى تبلیغى

از نخستین توفیقاتى که در سال هاى اوّلیّه ورود به لباس روحانیّت داشتم، تهیّه مقالات متنوّع به مناسبت هاى مختلف بود؛ به عنوان نمونه از مقاله اى در پاسخ به نوشته هاى دکتر میمندى نژاد یاد مى کنم که در نشریّه سراسرى نداى حق و روزنامه محلّى پارس طى چند شماره چاپ شد. شخص مزبور در مجلّه رنگین کمان از شراب به عنوان دارویى معجزه آسا یاد کرده و علما و مراجع بزرگ شیعه از جمله محقق عظیم الشّأن علّامه نائینى قدّس سرّه را مورد اهانت و اتّهام قرار مى داد.

در سال 1348شمسى به پیشنهاد برخى جوانان متدیّن شب هاى سه شنبه جلسه اى در مسجد حاج میرزا کریم واقع در یکى از محلّه هاى قدیمى شهر (بیات) که نزدیکى منزل ما بود تشکیل دادم. هدف از تشکیل این جلسه، شناسایى و جذب نیروهاى جوان به سمت مسجد و برنامه ریزى همه جانبه براى نشر فرهنگ اسلامى در ابعاد گوناگون بود.
برنامه با شرکت عدّه اى از جوانان و با نام «مجمع دینى مهدى موعود» آغاز گردید و گسترش یافت. مجمع از کمیته هاى ده گانه تشکیل مى شد که هر کمیته سه عضو اصلى داشت و افراد طبق تمایل خودشان به عضویّت یکى از کمیته ها در مى آمدند.
کمیته ها بدین قرار بودند: انتشارات، کتاب خانه، تنظیم شعایر، امورخیریّه، هنر، ورزش و تفریحات سالم، تبلیغ در روستا، کلاس هاى تقویتى، جلسات جوانان و جلسات کودکان. به عنوان نمونه کمیته انتشارات در مدت کوتاهى نشریّه اندیشه جوان را منتشر نمود که در آن شرایط به لحاظ تنوّع مطالب و جهت گیرى متناسب با نیازهاى فرهنگى جوانان مورد توجّه و استقبال واقع شد. سایر کمیته ها نیز با حدّاقل امکانات تلاش پى گیر نموده و موفقیّت هایى داشتند. بدین ترتیب در آن جوّ اختناق، مسجد حاج میرزا کریم به صورت یکى از کانون هاى فرهنگى و پایگاه هاى مبارزاتى درآمد. حسّاسیّت رژیم از حضور و مراقبت مستمر مأموران ساواک و شهربانى در جلسات مسجد و احضار و دستگیرى این جانب و دیگر دوستانى که همکارى داشتند به خوبى نمایان بود.
در آن زمان کتاب ارزنده معاد از آثار آیه اللّه شهید دستغیب قدّس سرّه تجدید چاپ مى شد و به دستور معظّم له مقدّمه اى بر آن کتاب نوشتم که مورد توجّه و تقدیر آن بزرگوار قرار گرفت.

در سال 1351شمسى ساختمان مسجد الرضاعلیه السّلام (واقع در خیابان بیست مترى) که تحت نظر آیه اللّه شهید دستغیب بود، براى اقامه جماعت آماده مى شد هر چند نواقص زیادى داشت، گروهى از دانش جویان دانشگاه شیراز که ساکن خواب گاه هاى نزدیک آن جا بودند و هنگام نماز در مسجد حضور مى یافتند به خدمت آیه اللّه دستغیب رسیده و درخواست امام جماعت نموده و از این جانب هم اسم برده بودند، لذا عصر یکى از روزها مجلسى با حضور آن عالم

ربّانى در مسجد بر پا شد و به دستور ایشان از همان شب نماز جماعت در مسجدالرضاعلیه السّلام برگزار و برنامه را آغاز نمودم. شب ها بعد از نماز مقدارى براى دانش جویان صحبت مى کردم، به تدریج با استقبال روزافزون دانش جویان، مسجدالرضاعلیه السّلام به صورت یکى از مراکز فرهنگ اسلامى و کانون هاى مبارزه علیه رژیم طاغوت درآمد. در این مقطع ـ همان گونه که در بخش مربوط به تحصیلات متذکّر شده ام ـ براى تکمیل دروس خارج فقه و اصول به قم عزیمت نمودم. پس از مراجعت به شیراز بار دیگر در مسجد الرضاعلیه السّلام به اقامه جماعت پرداخته و در این مرحله دوستان جدیدى یافتم که هر کدام به سهم خود در طرح و اجراى برنامه ها مثمر ثمر بودند.

بعضى دانش جویان تهرانى که در دانشگاه شیراز مشغول تحصیل بوده و به مسجد مى آمدند سبب ارتباط برادران فعّال مسجدالرضاعلیه السّلام با برخى کانون هاى اسلامى و انقلابى تهران شدند. متعاقب این ارتباطات نمایشگاه کتاب با کیفیّت عالى در مسجدالرضاعلیه السّلام برگزار گردید که تا آن زمان بى سابقه بود و بسیار مورد توجّه قرار گرفت به طورى که بسیارى از جوانان مؤمن و مبارز به مسجد مى آمدند و از نمایشگاه کتاب که مجموعه بهترین کتاب هاى اسلامى بود، دیدن نموده و خرید مى کردند.

از گام هاى مثبت و مفید، تأسیس کتاب خانه و نوارخانه و عضوگیرى و امانت دادن کتاب و نوار بود که به طور ضمنى در شناسایى و جذب نیروها و شکوفایى استعدادها نقش اساسى داشت.
دعوت از سخن رانان متعهّد و مبارز براى ایراد سخن رانى یکى دیگر از برنامه ها بود که مورد استقبال اقشار مختلف مردم قرار مى گرفت و در بعض موارد از سوى ساواک و شهربانى ممنوعیّت یا محدودیّت انجام مى شد.

سوابق مبارزاتى

نخستین خاطرات سیاسى و سوابق مبارزاتى این جانب مربوط به شروع نهضت اسلامى به رهبرى حضرت امام خمینى قدّس سرّه در سال 1342شمسى مى باشد. از همان ابتدا که پیام هاى اوّلیّه امام قدّس سرّه منتشر گردید، چنان شیفته آن رهبر عظیم الشّأن و آرا و افکار معظّم له شدم که از اعماق دل و جان و با تمام وجود آماده لبّیک به نداى آشنا و دل نشین آن اسوه تقوا و فضیلت و الگوى ثبات و مقاومت گشته و با شور شوق خاصّى دستورالعمل هاى رهبر بى بدیل انقلاب را به قصد تبعیّت و انجام تکلیف الهى پى گیرى مى نمودم.

اوّلین گامى که به همراهى برخى دوستان مؤمن و مبارز انجام گرفت، تشکیل جلسات سرّى و فعّالیّت در رابطه با مجلس عمومى هفتگى مسجد جامع عتیق بود که از اقشار مختلف به ویژه علما و روحانیان تشکیل شده و اکثریّت قریب به اتفاق روحانیّت حضور داشتند.
مرحوم آیه اللّه شهید حاج سیّد عبدالحسین دستغیب قدّس سرّه منبر مى رفتند و علیه رژیم طاغوت و جنایات و اقدامات ضدّ اسلامى آن به طور مبسوط سخن مى گفتند.

از جمله اقداماتى که با همکارى بعضى برادران متعهّد و انقلابى توفیق آن را داشتیم، چاپ و انتشار عکس امام امت قدّس سرّه و اعلامیه هاى معظّم له بود.
به تدریج عناصر ساواک نیروهاى فعّال را شناسایى و تحت نظر و مراقبت شدید قرار داده و در مواردى از آن ها بازجویى و بازپرسى مى نمودند، این جانب هم در آن ایّام براى اوّلین بار به ساواک احضار شده و مورد بازپرسى و تهدید قرار گرفتم.
به دنبال حوادث پانزدهم خرداد 1342 و پدید آمدن جوّ اختناق، به تدریج نیروهاى انقلاب خصوصاً جوانان مبارز، خویشتن را بازسازى نموده و تماس هاى مخفى و جلسات سرّى در منازل برقرار گردید.

در این شرایط، تحت نظر و مراقبت و احیاناً احضار و بازداشت از سوى مأموران ساواک و شهربانى قرار داشتیم؛ از جمله این که در تاریخ 15/5/1349شمسى، دستگیر و به ساواک احضار شدم و نیز، در تاریخ 28/8/1349شمسى، از سوى مأموران ساواک دستگیر و به شدّت مورد تهدید واقع شدم که چنان چه جز مطالب دینى، مسائلى دیگر مطرح کنى، تصمیمات حادّى در باره ات گرفته خواهد شد.
پس از رحلت مرحوم آیه اللّه حکیم قدّس سرّه در مورد مرجعیّت حضرت امام خمینى قدّس سرّه تبلیغ وسیع با شیوه مطلوب را آغاز نمودیم که مفید و مؤثر بود و لذا حسّاسیّت عناصر رژیم را مضاعف ساخت.

در سال 1351شمسى به منزلى که حدود چهل نفر از اشخاص مؤمن و مبارز در آن جا جلسه داشتند یورش برده و ایشان را دستگیر نمودند. متعاقب آن به پیشنهاد چند نفر از برادران دینى و انقلابى اطلاعیه اى در اعتراض نسبت به این عمل وحشیانه صادر و منتشر کردیم که پس از پى گیرى و دستگیرى برخى افراد، سرانجام این جانب را در مدرسه آقا باباخان دستگیر و مستقیماً به زندان عادل آباد بردند که در آن جا مورد بازپرسى و شکنجه قرار گرفتم. در همین برهه، فعّالیّت این جانب در مسجدالرضاعلیه السّلام آغاز گردید و با تجمّع دانش جویان مسلمان و انقلابى به تدریج کانون دیگرى براى مبارزه علیه رژیم طاغوت شکل گرفت.

همان روزها بار دیگر به وسیله کمیته هم آهنگى ضدّ خرابکارى ساواک و شهربانى با هجوم سبعانه و وقیحانه نیمه شب به منزل، این جانب را دستگیر و به شهربانى بردند، رهبرى عملیّات مزبور را دکتر کمالى شکنجه گر معروف به عهده داشت که از تهران به منظور برخورد با افراد انقلابى مذهبى آمده بود. در همان نیمه شب این جانب را به زیرزمین شهربانى منتقل و مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار دادند.

پس از چهلم شهادت مرحوم آیه اللّه حاج آقا مصطفى خمینى قدّس سرّه با استماع سخن رانى آقاى دکتر حسن روحانى که به همین مناسبت در تهران ایراد شده بود، مشارٌالیه را براى سخن رانى در مسجد الرضاعلیه السّلام دعوت کردم، امّا در فرودگاه تهران از پرواز ایشان به مقصد شیراز ممانعت کردند.

بدین ترتیب، خودم منبر رفتم و بیانات اعتراض آمیزى ایراد نمودم. در پایان مجلس شب اوّل، براى نخستین بار در شیراز طى سال هاى اختناق، عدّه اى از حضّار که اغلب جوان و دانش جو بودند با شعار «درود بر خمینى» حرکت کردند. در همان شب، شیشه هاى سینماهاى کاپرى و آریانا شکسته شد و در پایان مجلس شب دوم، مشروب فروشىِ ملت را به آتش کشیدند و از سوى ساواک براى این جانب به عنوان مسبّب این اقدامات پرونده سازى شد، با این ادعا که حرکات مزبور به وسیله شرکت کنندگان در مجلس مسجدالرضاعلیه السّلام انجام یافته و آن ها تحت تأثیر سخنان این جانب اقدام به چنین اعمالى نمودند.

متعاقب این حوادث در تاریخ 20/9/1356شمسى این جانب را دستگیر و به کلانترى یک بردند و فرداى آن روز به زندان عادل آباد منتقل نمودند. حدود یک ماه در بند یک زندانى بودم و سپس از طریق دادسرا آزاد شدم. هم زمان با انتشار مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات علیه حضرت امام قدّس سرّه و شهادت عدّه اى از مردم وفادار و فداکار شهر قم، در یکى از مجالس ـ که به عنوان مجلس یادبود یکى از دانش جویان در مسجدالرضاعلیه السّلام برگزار گردید ـ سخنان اعتراض آمیزى نسبت به حوادث جارى بیان نمودم.

در تاریخ 2/12/1356شمسى از سوى عمّال رژیم دستگیر و به سراوان بلوچستان تبعید شدم. در طول اقامت اجبارى در سراوان با وجود اقلّیّت بسیار محدود شیعه، در مسجد و منازل براى عموم و در مهدیّه براى کودکان و نوجوانان جلسات ارشادى تشکیل داده و به تدریج در آن جوّ خاموش و منطقه دور افتاده که تا مرز پاکستان فاصله کوتاهى بود، به لطف خداوند توفیقاتى حاصل گردید و حتى با حضور در مساجد اهل تسنّن و تماس با بعضى مولوى هاى ایشان در زمینه تنویر افکار مشارٌالیهم و مأمومین جماعات گام هایى برداشته شد.

در همان ایّام به طور مخفیانه و با لباس مبدّل به ایرانشهر رفته و با حضرت آیه اللّه خامنه اى ـ مدّظلّه ـ که در آن جا تبعید بودند، ملاقات نمودم.
در تاریخ 17/5/57شمسى در آستانه ماه مبارک رمضان از سراوان به بندر لنگه منتقل گردیدم و در همان اوایل، تلگرافى از علماى اعلام و روحانیّت معظّم شیراز مبنى بر احوال پرسى دریافت داشتم که بسیار مفید و مؤثر بود. در بندر لنگه فعّالیّت ها ادامه یافت بدین ترتیب که در یکى از مساجد اقامه جماعت نموده و سخن رانى مى کردم.

برگزارى نماز جمعه یکى دیگر از برنامه هابود که هر هفته به امامت یکى از روحانیان تبعیدى از جمله این جانب اقامه مى شد. افزون بر این، در روزهاى ماه مبارک رمضان در مسجد، جلسه بحث و گفت و گو براى جوانان تشکیل دادم.

عید قربان همان سال در بازگشت از نماز عید که به صورت اجتماعى باشکوه و تظاهراتى گسترده انجام شد، در یکى از میادین شهر بالاى بلندى وسط میدان قرار گرفته و با بلندگوى دستى بیاناتى در زمینه شرایط و مواضع انقلاب ایراد نمودم که با شعارهاى کوبنده مردم انقلابى بندر لنگه همراه بود.
اوایل آذر1357 هنگام بازگشت از تبعید در شهر فسا مورد استقبال اهالى قرار گرفته و در اجتماع بزرگ مردم با ایمان و مبارز فسا سخن رانى کردم.

هنگام ورود به شیراز از پل فسا تا منزل، مورد استقبال نیروهاى مؤمن و انقلابى واقع شدم. با شروع ماه محرّم و برنامه تکبیر پشت بام ها که منجر به شهادت جمعى از هم وطنان عزیز تهرانى گردید،با عدّه اى از دوستان پس از نماز جماعت مغرب و عشا در بانک خون حضور یافته و در جمع هم شهریان عزیز شیرازى که با شور انقلابى براى اهداى خون آمده بودند، مطالبى بیان داشتم.

همان وقت ها برخى مسئولان بیت حضرت امام قدّس سرّه از نوفل لوشاتو با تماس تلفنى به منزل اعلامیه هاى جدید را منتقل نموده و متقابلاً اخبار تازه و حوادث شیراز و دیگر شهرستان هاى فارس را دریافت مى کردند که نمونه اى از آن جریان، تسخیر ساواک فیروزآباد و بعض جزئیات آن بود.
پس از اعلام تصمیم امام امت قدّس سرّه بر مراجعت به ایران به همراه جمعى از دوستان براى استقبال به تهران عزیمت و به همراه دیگر روحانیان مبارز از سراسر کشور در تحصن مسجد دانشگاه تهران شرکت نمودم.

در تاریخ 12/11/1357شمسى براى شرکت در مراسم استقبال از مسجد دانشگاه به سمت فرودگاه رفتیم و پس از آن در جلسه دیدار روحانیان با رهبر کبیر و قائد عظیم الشّأن امام راحل قدّس سرّه حضور یافته و سرانجام به شیراز بازگشتم. در فاصله کوتاهى که به پیروزى انقلاب اسلامى یعنى 22 بهمن 1357 باقى بود، برنامه تظاهرات گسترده مردم را به همراه دیگر برادران و دوستان انقلابى طرّاحى و تنظیم نمودم.

خاطرات پس از پیروزى انقلاب اسلامى

پس از پیروزى انقلاب اسلامى، کمیته هم آهنگى که این جانب نیز عضو آن بودم، اداره امور شهر را به عهده گرفت. حفاظت و مراقبت از مراکز حسّاس شهر جزء وظایف کمیته بود و لذا خود این جانب در همان روزهاى نخست پیروزى، چندین ساعت در شبانه روز در مرکز صدا و سیماى فارس بودم و بر انجام برنامه ها نظارت داشتم.

پادگان هاى ارتش هم مورد توجّه خاص بود و به تدریج نیروهاى متعهّد و انقلابى پادگان هاى ارتش شناسایى و تحت عنوان انجمن اسلامى به طور مرتّب با ایشان جلساتى داشتم و بدین ترتیب فعّالیّت در سطح پادگان ها گسترش یافت.
در همان روزها طى اطلاعیه اى از مردم درخواست نمودیم براى تشکیل گارد ملّى ثبت نام نمایند که مورد استقبال اقشار مختلف خصوصاً جوانان قرار گرفت و چون متعاقب این جریان از تهران تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامى اعلام شد، اسامى داوطلبانى که ثبت نام کرده بودند براى گزینش تحویل هسته اوّلیّه سپاه گردید.

در آن زمان شورایى براى بررسى و جبران خسارات مالى افراد در انقلاب با برگزارى انتخابات و آراى مردم تشکیل شد که این جانب نیز عضو آن بودم و تا مدتى انجام وظیفه ادامه داشت و پس از اثبات و برآورد میزان خسارت هاى وارده، جبران مى گردید.

تشکیل حزب جمهورى اسلامى که مؤسّسان آن جمعى از خواص یاران امام راحل قدّس سرّه بودند با استقبال بسیار خوبى از سوى نیروهاى انقلابى و اقشار مختلف مردم قرار گرفت. این جانب نیز مدتى در شوراى حزب جمهورى اسلامى شیراز حضور فعّال داشتم. انجمن هاى اسلامى در ادارات و کارخانجات متشکّل از نیروهاى مؤمن، متعهّد و انقلابى این مراکز بود که در شرایط بسیار حسّاس پس از پیروزى انقلاب نقش بسیار مهمى ایفا نموده و مانند چشمان دولت اسلامى بودند و در واقع گردش کار، در ادارات و کارخانجات با نظارت و احیاناً تدبیر آنان صورت مى گرفت.

هنگامى که امام از تهران به قم مراجعت فرمودند با دو نفر دیگر از برادران براى دیدار حضرت امام خمینى قدّس سرّه عازم قم شدیم، هدف از آن سفر علاوه بر زیارت معظّم له رسانیدن نامه آیه اللّه شهید دستغیب قدّس سرّه به محضر امام و ارائه گزارشى از وضعیّت منطقه بود. پس از نماز مغرب و عشا در محلّ اقامت امام، ملاقاتى خصوصى داشتیم و به بعضى سؤالات آن حضرت در باره مسائل شیراز پاسخ دادیم.

مرتبه دیگر به همراه جمعى از دوستان مؤمن و انقلابى با هدایایى از مردم شریف و ایثارگر استان فارس در فیضیّه با امام راحل قدّس سرّه دیدار نمودیم.
بار دیگر در معیّت حضرت آیه اللّه شهید دستغیب به محضر امام قدّس سرّه مشرّف شدیم. در آن جلسه مرحوم حجّه الاسلام والمسلمین حاج سیّد احمد خمینى قدّس سرّه هم حضور داشتند.
در سال 1361شمسى در جریان انتخابات نخستین دوره مجلس خبرگان رهبرى، این جانب از سوى مردم فارس به عضویّت مجلس خبرگان انتخاب شدم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد پروژه کارآفرینی بهره برداری معدن سن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد پروژه کارآفرینی بهره برداری معدن سنگ آهن فایل ورد (word) دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد پروژه کارآفرینی بهره برداری معدن سنگ آهن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد پروژه کارآفرینی بهره برداری معدن سنگ آهن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد پروژه کارآفرینی بهره برداری معدن سنگ آهن فایل ورد (word) :

پروژه کارآفرینی بهره برداری معدن سنگ آهن

1- 1 مقدمه :
سنگ آهن از نوع سنگ آذرین و با توجه به درجه اکسیداسیون به شکل چهارگان و به اسامی اکسید آهن هماتیت، لیمونیت و ماگماتیت و به رنگهای قرمز، زرد و سیاه در طبیعت یافت می شود و معمولاً با عیار بالای 40% به عنوان ذخیره معدنی و استحصال مرقون به صرفه می باشد.
استخراج سنگ اهک با روش روباز و پلکانی می باشد. بدین ترتیب که ابتدا توسط دریل واگن عملیات حفارید انجام شده و با خرج گذاری چالها با مواد ناریه دینامیت، پودر آنفو و چاشنی

الکتریکی و یا معمولی فوری و تأخیری و انفجار قطعات ماده معدنی جدا شده و با استفاده از لودر مواد معدنی جدا شده و با استفاده از لودر مواد معدنی به داخل کامیون ها جهت حمل به کارخانه فراوری و تلغیظ حمل می شود. برای تأمین باد لازم دریل واگن و یا پرقراتورها از کمپرسور استفاده می شود. مختصات چالهای دحفاری شده با دریل واگن با قطر سر مته 64 و یا 76 میلی متر و فواصل چالها از یکدیگر 5/1 الی 2 متر و از طسح آزاد حدود 4 متر و بسته به نقشه آتشباری می

باشد و مشخصات پله ها به عبارت طول سینه کار برابر طول جعبه کار و عمق چال برابر ارتفاع پله و معمولاً 12 متر و عرض پله ها برابر محل استقرار ماشین آلات حفاری، باربری در حدود 20 الی 25 متر می باشد. جهت استخراج عملیات باطله برداری و پاکسازی سطحی معدن انجام شده و سپس آماده سازی پله ها و عملیات استخراج ماده معدنی صورت می گیرد و کلیه عملیات از بالا به پایین صورت خواهد گرفت.

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
بهره برداری سنگ معدن آهن

محل اجزا :

 

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
از آنجا که سنگ آهن مهمترین ماده اولیه مصرفی در کارخانجات تولید آهن و فولاد میباشد که در روشهای مختلف تولید ، بصورت دان هبندی شده و یا تغلیظ شده مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر تعدادی از معادن بزرگ سنگ آهن کشور جهت رفع نیازهای فعلی در حال بهره برداری میباشند ، لکن با در نظر گرفتن برنامه های افزایش ظرفیت فولاد کشور در سالهای آتی ، استفاده از سایر معادن سنگ آهن نیز ضروری بوده و بایستی مورد شناسایی ، اکتشاف و استخراج قرار گرفته و متناسب یا کیفیت آنها در واحدهای تولید آهن و فولاد به روشهای احیاء مستقیم ، کوره بلند و یا سایر روشهای موجود مورد استفاده قرار گیرند.

و همچنین با توجه به خودکفایی این صنعت در دولت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که بهره برداری معدن سنگ آهن می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمک کند این طرح را انتخاب نمودم
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :

این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات وارداتی که ارز زیادی را از کشور خارج می کرد ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .

نمایی از کارگاه سنگ آهن گل گوهر

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 18 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نگاه اجمالی
امروزه یکی از اساسی‌ترین پایه‌های اقتصادی و اجتماعی کشورهای جهان را صنایع آهن و فولاد تشکیل می‌دهد و این ، به سبب نیاز مبرمی است که انسان جهت پیشبرد مقاصد خود در زندگی دارد. با نگاه اجمالی به کارآیی این عنصر حیاتی ، می‌توان به نقش سازنده آن پی‌برد؛ زیرا علاوه بر کاربرد آن در امر ساختمان سازی ، پل سازی و غیره یکی از کالاهای اساسی در صنایع اتومبیل سازی ، کشتی سازی و لوکوموتیو سازی است و به‌صورت آلیاژهای مختلف ، اساس تکنولوژی ماشین‌آلات را تشکیل می‌دهد.

 

تاریخچه
با توجه به کشف یک تبر آهنی متعلق به 3000 سال پیش از میلاد در داخل یکی از قبرهای سومریان واقع در شهر اور که در جنوب بین‌النهرین قرار داشت، نشان می‌دهد که استفاده از آهن توسط انسان از حدود 3000 سال پیش از میلاد مسیح آغاز و عمدتاً در کشورهای مصر ، آشور ، چین و هندوستان رواج داشت. در آغاز انسان از آهن طبیعی که به‌صورت سنگ معدن آهن با درجات خلوص متفاوت بدست می‌آمد، استفاده می‌کرد.

با این حال ، نظر دیگری وجود دارد که انسانهای آن روزگاران از شهاب سنگ‌ها به‌عنوان آهن خالص‌تر استفاده می‌کردند. استفاده از آهن خالص درحدود 1300 سال پیش از میلاد امکان‌پذیر شد که به ظن قوی بطور تصادفی بر اثر گرما دادن شدید صخره‌های کانی ، آهن خالص توسط ذغال صورت گرفت با حرارت دادن گل اخری و ذغال نیز آهن استخراج می‌کردند.
سیر تحولی و رشد
روند استخراج آهن از ترکیبهای طبیعی آهن به مرور زمان ، راه تکامل می‌پیمود تا اینکه نخستین کوره استخراج آهن به سبک امروزی که به کوره کانالانی معروف بود، نوآوری شد. این کوره دارای آتش‌دانی به ابعاد 75×60×60 سانتی‌متر بود. سیر تکاملی این روند به آنجایی رسید که امروزه ، کارخانه‌های عظیم استخراج و ذوب آهن و فولاد با ظرفیت چندین میلیون تن به وجود آمده است.

سنگ معدن‌های آهن
سنگ معدن‌هایی که آهن از آن استخراج می‌شود، بیشتر به‌صورت اکسیدهای آهن ، مانند مگنتیت یا هماتیت است که با 2 تا 20 درصد ناخالصی (نظیر سیلیکات‌ها و آلومینات‌ها) همراه است. این ناخالصی‌ها در کوره از آهن جدا شده به‌صورت تفاله خارج می‌شوند. سنگ معدن تصفیه شده و تغلیظ شده به‌صورت پودر یا دانه‌های ریز در کوره وارد می‌شود. مناسب‌ترین اندازه ذرات آن بین 6 تا 25 میلی‌متر است. یادآوری می‌شود که امروزه از سولفید طبیعی آهن (پیریت) در استخراج آهن استفاده نمی‌شود، بلکه مصرف عمده آن در اسید سولفوریک سازی است.

 

فرآیند‌های اولیه استخراج آهن
استخراج آهن از سنگ معدن‌های آن طی فرایند‌های فیزیکی و مکانیکی و شیمیایی تحت شرایط ویژه ای صورت می‌گیرد.
در مرحله آغازی ، سنگ معدن باید طی چندین مرحله از عملیات از جمله : خرد کردن ، آسیاب کردن ، سرند کردن ، شستشو ، استفاده از جدا کننده مغناطیسی و یا به روش فلوتاسیون تغلیظ شود. محلول غلیظ شده معمولاً دارای 60 تا 65 درصد آهن ، 8 تا 12 درصد سیلیس می‌باشد. پس از تلغیظ سنگ معدن آن را باید به اندازه‌هایی به ابعاد 6 تا 25 میلی‌متر که مناسب برای تغذیه کوره‌های وزشی است، تبدیل کرد که این عمل را اصطلاحاً آگلومریزه شدن می‌نامند.

استخراج آهن از سنگ معدنهای آن عمدتاً با استفاده از کوره‌های وزشی صورت می‌گیرد که در حقیقت یک رآکتور بزرگ شیمیایی است که در آن مخلوطی از سنگ آهک ، سنگ معدن آهن و زغال کک گرما داده می‌شود.

مواد اولیه مورد نیاز استخراج آهن
سنگ معدن آهن
در مجاورت ذغال بر اثر گرما در کوره احیا می‌شود و سپس بر اثر جریانی از گازهای احیا کننده داغ که از سوختن کک در هوای گرم پایین کوره تولید می‌شود و در جهت عکس مسیر آهن حرکت می‌کند، ذوب می‌شود. آهن مذاب و تفاله حاصل از سنگ معدن به ازای هر دو تا چهار ساعت از آتشدان کوره تخلیه می‌شود. اگر مواد اولیه بطور پیوسته از بالای کوره وارد شود، در این صورت ، کوره می‌تواند بطور پیوسته کار کند. محصول کوره وزشی همان چدن است که برای تبدیل آن به دیگر مشتقات آهن ، بویژه فولاد ، باید در آن تغییراتی داد.

زغال کک
مشخصات ساختاری آن عبارت است از : کربن ثابت 85 تا 90 درصد ، خاکستر 5 تا 13 درصد ، رطوبت تا 8 درصد ، مواد فرّار 16 تا 11 درصد ، و گوگرد 05 تا 12 درصد. نقش کک در فرآیند کوره‌های وزشی تولید گازهای احیا کننده است و در اثر سوختن در پایین کوره انجام می‌پذیرد و مقاومت مکانیکی آن نیز در عمل مهم است. اندازه کک مورد مصرف ، باید بین 15 تا 75 میلی‌متر باشد.

سنگ آهک
به منظور کمک کردن ذوب و پایین آوردن دمای ذوب ناخالصی‌ها به سنگ معدن افزوده می‌شود. نسبت تشکیل دهنده‌های بازی در مخلوط یعنی (CaO) و (MgO) به تشکیل دهنده‌های اسیدی یعنی (SiO2) باید در حد ثابتی حفظ شود تا تفاله‌های کف مانند و سبک (سیلیکات‌های کاسیم و منیزیم ) بطور کامل تشکیل شود و سایر ناخالصی‌های همراه با خود را از آهن جدا کند. برای این منظور ، سنگ آهک و دولومیت بکار گرفته می‌شود.
گاهی برای کنترل ترکیب تفاله‌های جاری ، مقداری سیلیکات نیز بدان اضافه می‌شود. مناسب‌ترین اندازه این دسته از مواد برای کوره‌های وزشی بین 70 تا 75 میلیمتر است.

 

واکنش‌های کوره استخراج آهن
پس از اینکه کک در قسمت پایین کوره بارگیری شده ، آن را تا حدود گرم می‌کنند تا بر اثر وزش هوای گرم شروع به سوختن کرده ، دما را در دهانه قسمت سوخت کوره تا افزایش دهد. دی‌اکسید کربن حاصل در این دما ناپایدار بوده ، بوسیله کک موجود در محیط به منوکسید کربن تبدیل می‌شود. بخار آب همراه با هوای داغ در واکنش با کک نیز خود تولید منوکسید کربن می‌کند.
واکنش‌های انجام شده در دهانه سوخت که در حد بین مخزن سوخت و سنگ معدن آهن قرار دارد، در قسمت بالاتر کوره که دما زیر است، اکسیدهای آهن بوسیله منوکسید کربن و هیدروژن حاصل احیا می‌شوند. در قسمت بالاتر کوره وقتی که دما به تا رسید، سنگ آهک نیز تجزیه می‌شود. در قسمت پایین کوره دربالاتر از اکسیدهای آهن بوسیله کربن احیا شده ، دی‌اکسید کربن حاصل بطور همزمان با کک واکنش داده و به منوکسید کربن تبدیل می‌شود.
این احیا به احیای مستقیم معروف است که نیازی به انرژی زیاد دارد. بیشتر گوگرد که همراه کک وارد کوره می‌شود، در داخل آن به تبدیل می‌شود. حاصل با ترکیب شده آنها را به تبدیل می کند. حاصل ضمن واکنش ، آهن آزاد می‌کند. میزان و چگونگی حذف گوگرد به دمای تفاله و نسبت بستگی دارد.

 

احیای مستقیم
احیایی است که در آن ، سنگ معدن آهن ، بوسیله عوامل احیا کننده جامد یا گازی احیا می‌شود. با توجه به مقدار کربن موجود در آهن ، این عنصر به‌صورت دو نوع محصول آهن یعنی چدن و فولاد عرضه می‌شود.
جدول نام و فرمول شیمیایی سنگ معدن های مهم آهن

فرمول شیمیایی نام معدن شناسی نام شیمیایی

مگنتیت تترا اکسید دی آهن (III) آهن (II)

هماتیت اکسید آهن (II)

ایلمنیت تری اکسید تیتان آهن (II)

لیمونیت ئیدروکسید آهن (III)
– – یا اکسید آهن (III) هیدراته

سیدریت (اسپاتیت) کربنات آهن (II)

چاموزیت ، گرینالیت سیلیکات آهن (II)

پیویت ، مارکالیت دی‌سولفید آهن (II)

ماشین آلات استخراج ( گل گوهر )

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات ، نصب ماشین آلات و استخراج معادن بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش معادن صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت اداره صنایع و معادن شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع و معادن .

3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

2- اشخاص حقوقی

– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت اداره صنایع و معادن شهرستان یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستایی استان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط صنایع و معادن شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در م

وردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت بهره برداری بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش استخراج معادن صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط اداره صنایع و معادن شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.

5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از معدن سنگ آهن
بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از معدن سنگ آهن به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های استخراج معدن را مورد ارزیابی قرار دادیم .

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به ک

ار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و استخراج معادن استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، برای مثال استفاده از کوره کانالی که جهت استخراج آهن از ترکیبات طبیعی آهن استفاده می شود از جنبه های نوآوری این طرح است.

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

فهرست مواد مصرفی مورد نیاز (مواد ناریه) :

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآوردههای بهداشتی شر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو فایل ورد (word) دارای 100 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو فایل ورد (word) :

تاریخچه شرکت پاکشو
شرکت پاکشو از سال 1340 در کارخانه کوچک به مساحت 400 مترمربع و تنها 5 نفر در آن مشغول به کار بودند آغاز بکار کرد و نخستین محصول خود یعنی مایع طرفشویی گلرنگ را به بازار فرستاد. یک سال بعد مایع سفیدکنند و پس از چهار سال یعنی در سال 1345 مایع شیشه‌شوی گلرنگ را به بازار مواد شوینده و پاک کننده عرضه کرد شرکت پاکشو در سال 1346 یکی از محصولات خود یعنی جرم گیری توالت گلرنگ را وارد بازار کرد و 6 سال بعد یعنی سال 1351 امتیاز تولید چهار فرآورده‌ یاد شده بطور رسمی به شرکت پاکشو واگذار شد و به این ترتیب دوره تازه فعالیتهای تولیدی این شرکت تداوم یافت. در طول سالهای 53 و 54 محصولاتی چون پودر لباسشوئی و ظرفشویی و صابون و مایع دستشوئی به بازار عرضه شد.

پس از انقلاب فرآورده‌هایی در اولویت تولید قرار گرفت که مواد اولیه آن در شرکت وجود داشته باشد. در اجرای این سیاست از سال 68 به بعد تولیدات منحصر به مایع ظرفشوئی، سفید کننده، جرم‌گیر توالت وشیشه‌شوی مورد استقبال فراوان و غیر قابل پیش‌بینی مصرف‌کنندگان قرار گرفت و در نتیجه شرکت ناچار شد تشکیلات خودرا گسترش دهد.

بطوریکه هم اکنون فعالیتهای تولیدی این شرکت با استفاده از خدمات کارکنان این واحد در بخش‌های گوناگون تولید، تحقیقات و توسعه کنترل و کیفیت امور اداری و حتی همچنین نظارت دقیق 40 کارشناس مجرب و ماهر در رده‌های دکترا، مهندسی و کارشناسی ارشد با موفقیت ادامه دارد.
مو و لزوم استفاده از شامپوها:

ابتدا نگاهی گذرا به ساختان مو خواهیم داشت سپس روشهایی که مواد مصرفی در شامپوها و حالت دهنده‌های مو می‌تواند ساختمان مو را تحت تأثیر قرار دهند بررسی می‌شوند.

ساختمان مو بر اساس نژاد، تغذیه ومنطقه‌ای که فرد در آن قرار دارد و خصوصیات وراثتی متغیر است. ولی به طور کلی سه منطقه در برش عرضی مو دیده می‌شود.

لایه اول کوتیکول است که خارجی‌ترین لایه مو است. از پروتئین کراتینه شده تشکیل شده است و بصورت فلس‌هایی است که بر روی هم قرار گرفته‌اند. مقاومت موی انسان نسبت به مواد شیمیایی به میزان ضخامت لایه کوتیکول آن بستگی دارد. اگر چنانچه لایه کوتیکول مو آسیب ببیند مو حالت خشکی و خشنی پیدا خواهد کرد.

لایه کورتکس زیر لایه کوتیکول قرار دارد و قسمت اعظم مو را تشکیل می‌دهد. این لایه از سلولهای سوزنی شکل تشکیل شده که در طول محور لیف مو قرار دارند. الاستیسیته و قدرت مو به ساختمان کورتکس بستگی دارد. کورتکس از اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان و تیروزین واز اجزاء بسیار کوچک معدنی و از ترکیبات گوگرددار مانند سیستین تشکیل شده است.

کانالی که در مرکز مو قرار دارد مدولا نامیده می شود که معمولاً از کراتین نرم تشکیل شده است. گفته می‌شود که این لایه بر خواص شیمیایی و مکانیکی مو تأثیر چندانی ندارد.

لایه کوتیکول مناسبترین لایه برای ایجاد تغییرات ساده در مو می‌باشد. براقیت و نرمی مو توسط افزودن مواد شیمیایی کراتین دار به کوتیکول مو تأمین می‌شود. تشکیل لایه یا فیلمی بر روی تار مو به صورت ممتد یا غیر ممتد باعث بهبود خواص فیزیکی فلس‌های مو، براقیت و نرمی می‌شود که خود بر خواص نوری مو مؤثر است. برای این منظور می‌توان از یک نرم کننده اسیدی استفاده کرد.

در اثر جذب مواد شیمیایی در لایه کوتیکول، براقیت، شفافیت و سهولت برهم لغزیدن تارهای مو بهبود می‌یابد.
گروههای آمینو آزاد کراتین مو، هر چند منبع الکترون می‌باشند ولی از لحاظ شیمیایی بدون بار هستند. این گروهها می‌توانند از لحاظ پیوند الکترواستاتیکی باترکیباتی که از لحاظ الکترونی ضعیف هستند پیوند یافته و یک کمپلکس قوی ایجاد نمایند. دترجنت‌های کایتونی به عنوان اسید لوئیس و مو به عنوان بازلوئیس عمل می‌کند وعمل جایگرینی مواد در لایه‌ کوتیکول انجام می‌شود.

هنگامی که مو تحت تأثیر مواد شمیایی قرار می‌گیرد کورتکس مو در محل انتهایی مو به صورت بی‌حفاظ باقی می ماند. جایگزین کردن مواد حالت دهنده در این قسمت به علت اندازه بزرگ مولکول محدودیت دارد. بنابراین همانگونه که یک مولکلول وارد این جزء مو می‌شود می‌تواند از آن جز نیز خارج شود مگر آنکه با لایه کورتکس واکنش‌ دهد.

مدولا به علت غیر قابل دسترس بودن کمتر در دسترس عملیات حالت دهندگی قرار می‌گیرد.
ریشه مو مواد چربی را ترشح می‌کند که این مواد محتوی اسیدهای چرب، روغنهای اولیئک چربیها، هیدروکربنها و استرونیدها می‌باشد.
به منظور زدودن چربی، لازم است که ماده‌ای که چربی را به خود جذب می‌کند که به نام مواد دیترجنت نامیده می‌شود به شامپو افزوده می‌شود. این ماده باید موجب خیس شدن مو شود. این عمل از طریق کاهش کشش سطحی آب انجام می‌شود. ثانیاً کشش بین چرک و مو باید تا حدی کاهش یابد که ذرات چرک توسط محلول دیترجنت جانشین گردند.

در انتخاب دیترجنت لازم است به موارد زیر توجه کنیم:
1-اثر دیترجنت بر روی سطح مورد نیاز
3-پایدرای دیترجنت
3-اثربخشی دیترجنت با غلظتهایی که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
اگر دیترجنت را به عنوان پایه شامپویی استفاده می‌کنید باید به نکات زیر توجه کنید.
1-سرعت و سهولت انتشار شامپو بر روی مو
2-قدرت کف کنندگی دیتر جنت نظیر کف، سرعت تشگیل کف و پایداری کف درمو
3-سهولت کاربرد شامپو از نظر شستشوی مو

4-رنگ و شفافیت شامپو
5-سهولت شانه زدن موهای مرطوب بعد از استعمال شامپو
6-موها باید بعد از مصرف شامپو براق گردند.

7-سرعت خشک شدن موها.
در شامپوهای جدید الکلهای چربی سولفاته والکل اترهای چربی سولفونه به کار برده می‌شود.
شامپو و انواع آن:
یکی از تعاریفی که برای شامپو ارائه شده به این صورت است.

شامپو سورفکتانتی (ماده فعال در سطحی) است که به فرم صحیحی (مایع- جامد یا پودر) تهیه شده و قادر است که در صورت مصرف در شرایط معین چربی ها و کثیفی را از روی پوست سر و تار مو جدا کند بدون اینکه اثرزیان آوری روی پوست سر یا مو یا سلامتی مصرف‌کننده داشته باشد. بطور کلی ابتدائی‌ترین عملکرد شامپو تمیز کردن مو و پوست سر می‌باشد. پس از آن برای جلب رضایت بیشتر مشتری می‌توان موادی به شامپو افزود تا به مو خاصیت نرمی و لطافت بدهد و نیز می‌توان با طراحی فرمول شامپو خواص دیگری به آن داد برای مثال حداقل کردن تحریک چشم، کنترل شوره سر و یا افزودن مواد دیگری که شامپو را بیشتر مورد پسند مصرف کننده قرار دهد.

انواع شامپوها:
شامپوها به صورتهای مختلفی قابل تهیه‌اند از جمله ‌به صورت: مایع شفاف، لوسیون، خمیر ژل و یا به صورت خشک که هر یک انواع مختلفی دارد از جمله:
شامپو مخصوص موهای خشک، معمولی و یا چرب،‌ شامپوی ضد شوره، شامپوی بچه، شامپوی نرم کننده، شامپوهای غیر صابونی و…
شامپوهای مایع پایدار بوده و به راحتی آنها را می‌توان رنگین و معطر نمود حاوی لوریل سولفات و یا لوریل اترسولفات به علاوه موادی جهت ایجاد کف و غلظت مناسب هستند.
خصوصیات شامپو:
در تهیه شامپو به نکات زیر توجه می‌شود:
1-قابلیت پخش و پراکنده شده شامپو
2-قدرت کف کنندگی

3-قابلیت پاک کنندگی
4-قابلیت شسته شدن توسط آب
5-به آسانی شانه شدن موها

6-عدم تولید الکتریسیته
7-بی‌ضرر بودن موادی که در ساخت شامپو به کار می‌رود.
مواد تشکیل دهنده شامپوها:
1-سورفکتانت ها
2-مواد پایدار کننده و افزانیده کف
3-امولسی فایر
4-مواد افزایش دهنده ویسکوزیته
5-مواد صدفی

6-مواد شفاف کننده
7-مواد حالت دهنده مو
8-مواد محافظ و آنتی اکسیدان در مواقع لازم
9-مواد مخصوص از قبیل پروتئین‌ها و ویتامین‌ها و ترکیباتی که جنبه تجارتی دارند.
10-رنگ

11-اسانس
دیترجنت‌ها (سورفکتانت‌ها):
از دیترجنت‌ها به عنوان مواد فعال درسطح یاد می‌شود. این مواد باعث کاهش کشش سطحی آب می‌شوند. زیرا دارای نیرهای جاذبه بین مولکولی ضعیفتری نسبت به حلال هستند و به این ترتیب تمایل دارند تا به خرج مولکولهای آب در سطح متمرکز شوند.
مواد فعال درسطح می تواند شامل مواد تر کننده، شوینده‌ها، آنتی بیوتیک‌ها، باکتری‌کشها و غیره باشد.

حال به تعاریفی از دیترجنت می‌پردازیم:
Deterygency is defined as the process by which soil is disLodged and brought in to a state of solution or dispersion. In its usual sense deteryency has the effect of cleanivg surface. On the other hand IUPAC defines a deterent as a surfactant (or a mixture containing one or more sur factants ) having cleaning properties in dilute solution.
دیترجنت‌ها به نامهای مختلفی نامیده می‌شوند که در زیر بیان شده:
Tensides shortened form of tensio- active substaces.
Surfactants shortened form of surface- active agents.

Syndets shortened form of synthetic detergents.
سورفکتانت ها بر اساس ساختمان مولکولی به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند:
Anionic : the anion is the surface- active radica.

Cationic : the cation is the surface- active radica.
Non- ionic : the whole molecule is surface active and does not ionise in solution.
Amphoteric : the molecule contains an anioic and cationic radical. Either of which can be activated under different PH conditions and in the extreme bothe will be activated to form a zwitterion.
دترجنتهای آنیونی:
این سورفکتانت ها حاوی گروه آنیونی از یک طرف و گروه هیدروکربنی با زنجیر بلند از طرف دیگر می‌باشند.
گروههای آنیونی می‌تواند کربوکسیلات، سولفات، تیوسولفات، سولفانات، سولفینات و سولفون آمین باشد.
آلکیل بنزن سولفونات‌ها از جمله دیترجنت‌های آنیونی هستند که قدرت پاک کنندگی بالایی دارند و درمایع ظرفشویی و پودرهای رختشویی استفاده می‌شود. با تغییر اندازه گروه آلکیل خواص دترجنت تغییر خواهد کرد. اگر گروه آلیکل شامل چهار تا هشت اتم کربن باشد یک عامل مرطوب کننده خواهیم داشت. اگر گروه آلکیل 10 تا 14 اتم کربن داشته باشد دیترجنتی مطلوب‌ترخواهیم داشت. زنجیر آلکیل باید به صورت خطی باشد تا قابل تجزیه درطبیعت باشد.

سدیم لوریل سولفات یک پاک کننده با کف کنندگی خوب در صنایع شامپو سازی کاربرد فراوان دارد. آلکیل سولفاتهایی که دارای 18- 12 کربن هستند مفید‌ترند. به خصوص آنهایی که 18- 14- 12 اتم کربن دارند کف عالی داشته و مو را نرم و لطیف می‌کنند. هر چه تعداد کربن گروه آلیکل بیشتر باشد کف کمتری تولید می‌کند.
روغن نارگیل دارای درصد اسید چرب بالایی بوده و بهترین سورفکتانت‌ها را حاصل می‌نماید.
سدیم لوریل سولفات به دلیل آنیونیک بودن و قلیائیت بالا سبب سوزش چشم شده وامروز درصنایع شامپوسازی مورد مصرف قرار نمی‌گیرد.
منوگلیسیریدهای سولفونه شده یکی از بهترین دیترجنت‌های مصرفی در تهیه شامپوها است اگر گروه آلکیل متصل به آن 11 اتم کربن داشته باشد. این ماده نسبت به سختی آب مقاوم است ودر صورت مصرف مو را نرم و لطیف می کند. این ترکیب به صورت خنثی یا اسیدی باید نگهداری شود.

آلکیل اتوکسی سولفاتها که فرم کلی آنها به صورت است جزء دیترجنت‌های ارزان و بی‌ضرر محسوب می‌شوند. به دلیل داشتن گروه پلی اتیلن گلیکول برای چشم و پوست کم ضررترند و خاصیت التهاب آوری کمتری دارند وبه دلیل وجود این گروهها قدرت آنیونیک آنها ضعیف‌تر بوده و در دامنه وسیعتری از PH می‌توانند فعال باشند. معمولاً اگر n برابر 2 یا 3 باشد خاصیت کف کنندگی عالی خواهد بود سدیم لوریل اترسولفات یکی از رایج ترین دیترجنت‌های مصرفی در شامپو می‌باشد که با علامت اختصاری SLES شناخته می‌شود. این ماده با در صدهای مختلفی توسط شرکت‌های متفاوت تولید می‌شود. جرم مولکولی متوسط آن را 384 در نظر می‌گیرند. آزمایشات نشان داده هر چه تعداد اتیلن اکساید در مولکول بیشتر باشد تحریک چشم و پوست کمتر شده و دیترجنت ملایمتری خواهیم داشت.

دترجنت‌های کاتیونی:
این دترجنت‌ها حاوی گروه کاتیونی و گروه آلکیل با زنجیر بلند هستند. نسبت به شوینده‌های آنیونی کاربرد کمتری دارند. خاصیت شویندگی آنها ضعیف بوده و باعث تحریک پوست و چشم می‌شود. این ترکیبات گران قیمت بوده و دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند. بیشتر در گندزداها، نرم کننده‌ها و امولسی فایرهای خاص استفاده می‌شود. این سورفکتانت خاصیت مرطوب کننده، کف کننده و امولسی فایر دارد. استفاده این سورفکتانت همراه با دترجنت آنیونی در شامپو محدودیت دارد. زیرا ترکیب شدن این دو جزء با هم باعث می‌شود خواص هر دو جزء کاهش یابد. بنابراین امروزه دترجنت‌های کاتیونی تولید میشود که همراه با دترجنت آنیونی مصرف می‌شود و یک شوینده آنتی استاتیک قوی محسوب می‌شود. سورفکتانت‌های کاتیونی به کراتین مو صدمه زده و باعث شکسته شدن تار مو می‌شود. به همین دلیل امروزه از این دترجنت‌های به عنوان حالت دهنده به میزان کمتر از 5% استفاده می‌شود.
دترجنت‌های کاتیونی معمولاً انواع مختلفی از ترکیبات آمینو هستند. که مؤثرترین آنها نمکهای آمونیوم چهارتایی است (Quaterium) با یک زنجیر بلند که به نیتروژن متصل می‌شود.

دترجت‌های آمفوتریک:
دترجنت‌های آمفوتریک هم خاصیت آنیونیک و هم خاصیت کاتیونیک دارند. آلکیل آمینو اسیدها مانند Sodium cocamino propionate از این جمله هستند.
این ماده در نقطه ایزوالکتریک کمتر از 5/4 به عنوان کاتیونیک عمل می‌کند. در محیط کمی آنیونیک، کف کنندگی آن بیشتر و درمحیطی که کمی کاتیونیک باشد اثر حالت دهندگی (نرم کنندگی) دارد.
دترجنت‌های غیر یونی:
دتر جنت‌های غیر یونی مولکولهایی هستند که درمحلول یونیزه نمی‌شوند.
این سورفکتانت‌ها برای پایدار شدن کف و افزایش میزان کف کنندگی به شامپو افزوده می‌شوند.
قسمت گسترده‌ای از این دترجنت‌ها از ترکیب شدن اتیل اکساید با یک هیدروفوب تولید می‌شود.

 

به علت وجود اتصال اتری در ساختار محصول،‌ترکیب مورد نظر یونیزه نمی‌شود و یونهای فلزی روی آن تأثیر نمی‌گذارد.
واکنش بالا می‌تواند ادامه داشته باشد ولی خاصیت شویندگی در رنج 15- 10 مولکل اتیلن اکساید به ازای هر مولکول فتی الکل حفظ می‌شود.
حلالیت آن به طول زنجیر و به اکسی اتیلن بستگی دارد. میزان حلالیت با تغییر تعداد گروههای اتیلن اکساید متغیر است.
دو سیل فنول اتوکسیله دسته وسیعی از دترجنت‌های غیریونی است که به عنوان امولسی فایر خاص در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود. همچنین دی‌نونیل فنول اتوکسیله به عنوان یک ترکیب ضدکف در پودرهای ماشینی استفاده می‌شود.

نونیل فنولها با 7- 6 مولکول در دمای اتاق در آب محلولند و از 12- 8 مولکول خاصیت شویندگی آنها به خوبی نمایان می‌شود. ولی آلکیل فنون اتیلن اکسایدها از گسترده‌ترین شویند‌ه‌های غیر یونی هستند.
گروه دیگری از دترجنت‌های غیریونی از واکنش یک فتی اسید با اتیلن اکساید به دست می‌آید.

 

ولی فتی اسید اکساید درمحیط اسیدی و بازی هیدرولیز شده به فتی اسید و پلی اتیلن گلیلکول. دسته دگیر از ترکیب شدن اتیلن اکساید با آمین نوع اول است که یک ترکیب غیر یونی را به وجود می‌آورد . این دسته از مواد استفاده زیادی در شوینده‌ها ندارند. این ترکیبات در محیط اسیدی خصلت کاتیونی و در محیط خنثی و قلیایی به عنوان یک ترکیب غیریونی عمل ‌می‌کنند.

واکنش اتیلن اکساید با یک آمید منجر به تولید دسته دیگری از ترکیبات غیریونی می‌شود. آمید مورد نظر از واکنش یک آلکیلول آمین با یک فتی اسید به دست می‌آید. دسته خاصی از این ترکیبات خاصیت شویندگی دارند و مواد غیر دترجنت را به مواد دترجنت تبدیل می‌کنند.
اسیدهای چرب ترکیب شده با سوربیتول ایجاد استرهای سوربیتان از جمله Tween می‌کنند. توئین‌ها در آب کم محلولندو بیشتر در شامپوهای بچه کاربرد دارند. این مواد التهاب آوری سورفکتانتهای آنیونیک را کاهش می‌دهد. این ماده به علت غیریونی بودن خاصیت التهاب آوری ندارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله هپاتیت و راه های مقابله با ان فایل ورد (wo

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله هپاتیت و راه های مقابله با ان فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله هپاتیت و راه های مقابله با ان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله هپاتیت و راه های مقابله با ان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله هپاتیت و راه های مقابله با ان فایل ورد (word) :

پیشگفتار:
با توجه به رشد دانش پزشکی، بالا بردن معلومات در مورد بیماری ها امری واجب و ضروری هر فرد است. از آنجا که شیوع هپاتیت به خصوص انواع B و A در ایران با آلوگی بیش از 2 تا 5/2 میلیون نفر از جمعیت کشورمان بر آن شوم که مجموعه ای هرچند مختصر از اطلاعاتی در مورد هپاتیت B با توجه به مراجع و منابع معتبر گردآوری نمایم. شاید بتوانیم یا این اقدام کوچک گامی در پیشبرد معلومات دوستانم بردارم تا بتوانند از سلامتی خود که نعمتی الهی است بیشتر نگهداری کنند زیرا بسیاری یک فرد معضلات فراوان مائی و معنوی برای اعضای خانواده و به دنباله آن برای اجتماع است.
با آرزوی سلامت همگان
گلزار دخیلی

مقدمه ای در باره ویروسها
در زمانهای قدیم دلیل بیشتر بیماری ها را نمی دانستند کسی فکر نمی کرد ممکن است جانداران بسیار کوچکی به نام میکروب وجود داتشه باشند که با چشم دیده نشوند اما بیماری ایجاد کننده آن در زمانها وقتی کسی بیمار می شد نمی دانست چه نکات بهداشتی را باید رعایت کند در نتیجه بیماری به سرعت در میان مردم پراکنده می شد و عده زیادی را می کشت البته باید بدانید که جاندار خاصی به نام میکروب وجود ندارد و باکتری ها قارچهای ذره بینی و موجوداتی به نام ویروس را به طور کلی میکروب می نامند. ویروسها از باکتری ها و قارچها هم بسیار کوچکترند به طوری که می توانند وارد بدن جانور یا گیاه شوند، به داخل سلولهای آن بروند و در آنجا زیاد شوند و سلول رابکشند ویروسها کوچکترین عوامل بیماریزا

هستند که در محیط خارج سلولی به شکل خنثی و بی اثر هستند ویروسها تنها در سلولهای زنده تکثیر یافته و از لحاظ ژنتیکی به عنوان انگل تلقی می کردذند. هر نوع ویروس فقط در داخل سلولهای معینی از بذن گیاه یا جانور زندگی یا فعالیت می کنند. به عنوان مثال ویروس آنفولانزا به دستگاه تنفسی می رود و بروس فلج اطفال به دستگاه عصبی آسیب می رساند.
کبد

کبد عضوی است که مواد جذب شده از لوله ی گوارش در آن دچار تغییراتی می شوند و برای استفاده توسط قسمتهای دیگر بدن ذخیره می گردند. بنابراین به عنوان سدی بین دستگاه گوارش خون عمل می کند به استثنای پوست کبد هم بزرگترین غده ی بدن است که 5/1 کیلوگرم وزن دارد و در حفره ی شکمی زیر دیافراگم قرار گرفته است. قسمت اعظم خون کبد 80-70 درصد از رگ پوست می آید و مقدار کمتری از شریان کبدی مشروب می شود تمام موادی که توسط روده جذب شده اند به جز چربیها از راه ورید پوست به کبد می رسند ذرات ریز چربی توس طعروق لنفاوی حمل می شوند جایگاه کبد در سیستم گردش خون برای تجمع و تبدیل متابولیتها و برای خنقی کردن و حذف مواد سمی بسیار مناسب است حذف مواد سمی از طریق خطر که یک ترشح برون ریز کبد است و برای هضم چربی لازم می باشد صورت می گیرد.

«ساختمان»
کبد توسط همبندی نازک (کپسول گلیسون) پوشیده شده است این کپسول در ناف ضخیم تر می گردد یعنی در جایی که ورید پورت و شریان کبدی وارد مجرای کبدی راست و چپ لنفاتیک خارج می شوند سلولهای کبدی احتمالاً ماهرترین سلولهای بدن می باشند. اینها سلولهایی هستند که عملی درون ریز و برون ریز دارند. همچنین یاعث ساخت و ذخیره ی موادی می شوند و مواد سمی را خنثی می کنند و موادی را حمل می کنند.

هپاتیتها: اطلاعاتی در مورد هپاتیت
هپاتیتها شایعترین بیماری کبدی هستند. بعد از سل و مالاریا هپاتیت شایعترین بیماری مسری در دنیاست بیش از 350 میلیون نفر ناقل مزمن هپاتیت B در دنیا وجود دارد و 5% از جمعیت جهان را این ناقلین تشکیل می دهند. سالانه حدود 50 میلیون نفر به تعداد افراد آلوده شده به هپاتیت B افزوده می شود. در ایران حدود 3% جمعیت ناقلین هپاتیت B می باشند و 200 الی 300 هزار نفر به هپاتیت B مزمن مبتلا هستند. مهم ترین عامل ایجاد کننده هپاتیت مزمن، سیرزو و کارسینوم هپاتوسلولار در کشور ما هپاتیت B است.

شیوع عفونت HCV در جهان حدود 1% است و آمار مبتلایان به هپاتیت C در ایران 300 تا 400 هزار نفر می باشندذ و عمده ترین مشکل بیماران هموفیلی و دیالیزی را تشکیل می دهد.
در مجموع هپاتیتهای ویروسی بیماریهای موذی و مشکلی می باشند که برای مقابله با آنها نیاز به اقداماتی بسیار دقیق می باشد و آگاهی از کلیه جنبه های پیش گیری، راههای سرایت، علائم بالینی و … نه تنها برای پزشکانی که هرروز در معرض این عاومل می باشند الزامی است بلکه همه ی افراد جامعه باید در مورد خطرات هپاتیت آگاهی کافی داشته باشند تا از چرخه ی ویرانگر و فراگیر آن جلوگیری به عمل آید.

ب – شیوع کلی هپاتیتهای حاد و مقایسه ای آن در ایران و سایر کشورها
بیماری هپاتیت مزمن ویروسی یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در جهان می باشد به طوری که 5% افراد جهان به خصوص در نواحی اندمیک نظیر آسیا و آفریقا به آن مبتلا هستند. سالانه بیش از پانزده هزار نفر در آمریکا از هپاتیت مزمن ویروسی فوت می کنند و تخمین زده می شود که در دو قرن اینده این میزان بیش از 25 هزار نفر در سال برسد. هپاتیت B در بیش از 2 میلیارد نفر از مردم جهان اتفاق افتاده است حدود 350 میلیون ناقل مزمن هپاتیت B در جهان وجود دارد که اکثراً در آسیای جنوب شرقی زندگی می کنند و 25 تا 30 درصد این افراد به دلیل بیماری کبدی زودتر از معمول فوت میکنند(سالانه 800 هزار نفر) سالانه حدود 50 میلیون نفر به تعداد افراد آلوده در دنیا اضافه می شود. بیشتر مبتلایان در

کشورهای چین و تایوان هستند. در ایران رقم مبتلایان حدود 3% کل جمعیت را شامل می شود که با در نظر گرفتن جمعیت 60 میلیونی حدود 2 میلیون نفر به این ویروس آلوده هستند که از این تعداد حدود 300-200 هزار نفر این افراد دچار هپاتیت مزمن B می باشند. در فارس 7/1% و در سیستان و بلوچستان به بیش از 5% می رسد بر اساس مطالعه ای که در تهران انجام شده است 40% افراد جامعه ما با این ویروس تماس داشته اند ولی فقط 3% ناقل باقی مانده اند. در ایران از مادر به فرزند احتمالاً مهم ترین روش انتقال است چون مادران 50% افراد HbsAg مثبت همزمان خود HBsAg مثبت بوده اند.

HBV در آمریکا علت 25% هپاتیتهای مزمن است در حالی که در ایران 80-70% هپاتیتهای مزمن توسط HBV ایجاد می شود به همین دلیل HBV به تنهایی مهم ترین عامل بیمایر کبدی و اصلی ترین علت مرگ و میر ناشی از هپاتیت در ایران است.

امروزه به راحتی می توان بین عفونت حاد و مزمن هپاتیت B و بین ناقلین عفونت زا و غیر عفونت زا را افتراق قایل شد در عین حال پیشرفت های قابل توجهی از نظر تکنولوژی حاصل شده است که امکان کشف DNA ویروسی در بیماران بسیار خفیف را نیز می دهد.
تاریخچه هپاتیت:

تصور بر آن است که هپاتیت از عهد باستان وجود داشته است. بابلی ها قبل از میلاد به آن اشاره داشته اند و به نظر می رسد بقراط نیز از آن اطلاع داشته و از آن به نوع چهارم زردی یاد می کرده است. در قرن هشتم میلادی پاپ زاکاریس اطلاع داد که زردی مسری است. اولین بار در قرن 19 بود که احتمال داده شد که هپاتیت نتیجه عفونت بافت کبد می باشد زیرا قبل از آن تصور بر آن بود که این بیماری در اثر تلتهاب و انسداد مجرای صفراوی ایجاد می شود. اثبات عفونی بودن بیماری بعد از یک سری مطالعات درست بعد از جنگ جهانی دوم صورت گرفت که توسط خوراندن مواد آلوده به انسان های داوطلب انجام شد.

در سال 1942 بزرگترین حمله هپاتیت منتقل شونده از پوست، زمانی روی دارد که 50000 سرباز آمریکایی توسط واکسن تب زرد آلوده و واکسینه شدند و 62 نفر از آنها مردند و 330000 نفر آلوده شدند.

بریا سال ها دو نوع هپاتیت با نام های متفاوتی شرح داده می شدند یکی از آن ها در انگلستان به عنوان هپاتیت عفونی و در روسیه به عنوان بیماری Bortkin در ایالت متحده به نام زردی اپیدمیک هپاتیت اپیدمیک، زردی ارتشامی حاد و هپاتیت با دوره نهفته کوتاه نامیده می شد که بعد از هپاتیت A نام گرفت. نوع دوم به نام های هپاتیت سری هومولوگ، هپاتیت پس از تزریق – هپاتیت پس از انتقال خون و هپاتیت با دوره طولانی بود که بعدها هپاتیت B نام گرفت. در طی سال های بعد سه نوع دیگر ویروس های هپاتیت تشخیص داده شوند.
توضیح در مورد راههای انتقال

در هپاتیت B حاد ویروس زمان زیادی در خون وجود دارد (حدود 6 هفته) و به علاوه در هپاتیت B ناقل وجود دارد که می تواند ویروس را برای مدت نامحدودی در خون داشته باشد همچنین باید دانست که قسمت کوچکی از ویروس در تمام ترشحات و مایعات بدن مثل خون بزاق مایع و تزریق این مایعات به پوست و مخاطات می تواند باعث انتقال بیمایر شود ویروس HBV بسیار مقاوم است این ویروس در دمای C020-15 سال و در دمای C080 برای 2 سال و دردمای اتاق به مدت 6 ماه زنده می ماند. همچنین سطح شیشه ی خشک مثلاً به صورت خون خشک شده و در دمای محیط 3 تا 4 هفته و در دمای C044 برای 7 روز زنده می ماند بنابراین ممکن است که ویروس به طور غیر مستقیم و از طریق ایستا آلوده به افراد سالم منتقل گردد. چهار روش اصلی انتقال ویروس عبارتند از: پرنیاتال – تماس فیزیکی – روش غیر خوراکی تزریقی و روش جنسی

انواع راه های انتقال
الف – تماس فیزیکی یا افقی
در افریقا و خاورمیانه انتقال افقی درون خانواده یا از منابع خارجی خانواده بیشتر دیده می شود یعنی کودک بینایر نرا از سایر ارفاد خانواده کسب می کند تمام کودکان طی 5 سال اول زندگی با خطر زیاید برای ابتلا به فرم مزمن بیماری روبرو یم باشند. در حدود 60% از نوزادان که در حین تولد به ویروس آلوده نشده اند تا سن 5 سالگی به HBV آلوده می شوند. راه های انتقال افقی میروس روشن نیست ولی آلودگی از طریق بزاق خواهارن و برادران آلوده نقش مهمی دارد.
ب – روش غیر خوراکی – تزریقی

واضح تریم راه انتقال پوستی تماس مستقیم خون با پوست یا مخاط مجروح است. سوراخ شدن پوست توسط سوزن آلوده، پاشیدن خون به مخاط چشم، انتقال خون آلوده، استفاده شراکتی از لنزهای غیر استریل، خال کوبی و سوراخ کردن گوش با وسایل آلوده، طب سوزنی، ایجاد خراش توسط مسواک یا تیغ ریش تراش ممکن است باعث انتقال ویروس شود. دو گروه که بیشترین خطر آلودگی را دارند معتادان تزریقی دارای سوزن مشترک هستند.
ج – انتقال جنسی

به علت تماس نزدیک می تواند منتقل شود. در یک مطالعه در ایران از 321 فرد ناقل هپاتیت تنها 15 نفر یعنی 5/4 درصد از همراهانشان HbsAg مثبت بودند و البته غالباً 15 تا 20 سال از ازدواج می گذشت و جالب آن که اکثر همسران این ارفاد واکسینه نشده بودند. این آمار نشان می دهد که حتی در زندگی مشترک نیز میزان انتقال آنقدر بالا نیم رود که مانع ازدواج شود. ولی به هر حال با تزریق واکسن به فرد سالم می توان حتی این احتمال را نیز کاهش داد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به وظایف سر دفتران فایل ورد (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به وظایف سر دفتران فایل ورد (word) دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به وظایف سر دفتران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به وظایف سر دفتران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به وظایف سر دفتران فایل ورد (word) :

نگاهی به وظایف سر دفتران

آنچه می‌خوانید از جمله وظایف سردفتران اسناد رسمی است در ارتباط با نحوه دریافت و پرداخت مال‌الاجاره و اماکن مورد اجاره از طرف مستأجر به موجر در مواردی که موجر از دریافت مال‌الاجاره امتناع می‌کند.

صندوق ثبت
ودیعه، عقدی است که به موجب آن یک نفر مال خود را به دیگری می‌سپارد برای اینکه آن را مجانا نگهدارد. ودیعه‌گذار را مودع و ودیعه‌گیر را مستودع یا امین می‌گویند (ماده 607 قانون مدنی). سپرده نیز با ودیعه مترادف است و همان معنای ودیعه را می‌دهد و ودیعه‌گیر را ودیع و ودیعه‌گذار را مدعی گویند.
در قانون ثبت مصوب 26 اسفند ماه 1310 شمسی، قانون‌گذار در مواد 75 الی 80 قانون ثبت، مرجعی قانونی و مطمئن را برای اشخاصی که قصد دارند، اسناد خود را به امانت بگذارند و نیز نحوه نگهداری و استرداد آن معین نموده‌است.

ماده 75 قانون ثبت مقرر می‌دارد: «هر کس بخواهد سند خود را در اداره ثبت اسناد امانت گذارد، باید آن را در پاکت یا لفافه دیگری که لاک مهر شده‌باشد، گذاشته و شخصا روی پاکت تاریخ تسلیم امانت را با حروف در حضور مسئول دفتر قید کند و در صورتی که نتواند بنویسد، باید تاریخ مزبور را روی لفافه یا پاکت نوشته و مهر کند».
ماده 76 وظیفه مسئول دفتر را در نحوه قبول امانت، ماده 77 اختیارات امانت‌گذاران و مواد 79 و 80 قانون مزبور، نحوه و ترتیب استرداد اسناد را معین می‌کند. در مواد یادشده، چیزی درباره «صندوق ثبت» نوشته نشده‌است، ولی در واقع زیربنا و ساختار صندوق ثبت، مواد مذکور بوده‌است.

وقتی موجر مال‌الاجاره را نمی‌دهد
صندوق ثبت

ودیعه، عقدی است که به موجب آن یک نفر مال خود را به دیگری می‌سپارد برای اینکه آن را مجانا نگهدارد. ودیعه‌گذار را مودع و ودیعه‌گیر را مستودع یا امین می‌گویند (ماده 607 قانون مدنی). سپرده نیز با ودیعه مترادف است و همان معنای ودیعه را می‌دهد و ودیعه‌گیر را ودیع و ودیعه‌گذار را مدعی گویند.
در قانون ثبت مصوب 26 اسفند ماه 1310 شمسی، قانون‌گذار در مواد 75 الی 80 قانون ثبت، مرجعی قانونی و مطمئن را برای اشخاصی که قصد دارند، اسناد خود را به امانت بگذارند و نیز نحوه نگهداری و استرداد آن معین نموده‌است.

ماده 75 قانون ثبت مقرر می‌دارد: «هر کس بخواهد سند خود را در اداره ثبت اسناد امانت گذارد، باید آن را در پاکت یا لفافه دیگری که لاک مهر شده‌باشد، گذاشته و شخصا روی پاکت تاریخ تسلیم امانت را با حروف در حضور مسئول دفتر قید کند و در صورتی که نتواند بنویسد، باید تاریخ مزبور را روی لفافه یا پاکت نوشته و مهر کند».
ماده 76 وظیفه مسئول دفتر را در نحوه قبول امانت، ماده 77 اختیارات امانت‌گذاران و مواد 79 و 80 قانون مزبور، نحوه و ترتیب استرداد اسناد را معین می‌کند. در مواد یادشده، چیزی درباره «صندوق ثبت» نوشته نشده‌است، ولی در واقع زیربنا و ساختار صندوق ثبت، مواد مذکور بوده‌است.

ماده 11 آیین‌نامه دفاتر اسناد رسمی مصوب 15 خرداد 1316 اشاره به صندوق ثبت نموده‌است. در این ماده مقرر شد: «هر کس بخواهد تودیع نماید، تا دویست ریال را در مقابل رسمی نزد نماینده دفتر اسناد رسمی (چنانچه دارای نماینده باشد) و الا نزد سردفتر تودیع نموده و بیش از مبلغ مذکور را باید به صندوق ثبت محل سپرده و در مقابل رسید به سردفتر اسناد رسمی تسلیم نماید».
در هر دو مورد فوق، دفتر اسناد رسمی مکلف است در ظرف دو روز مراتب را به اداره ثبت محل اطلاع دهد تا اداره ثبت تودیع و به‌وسیله اخطار به طرف ابلاغ کند.
ماده 12 آیین‌نامه مقرر می‌کند: «در دفتر اسناد رسمی وجه تودیع‌شده، در دفتر مخصوص در موقعی که قبض وجه تودیع‌شده به صاحب آن رد شده و در ستون مربوطه دفتر که به او تسلیم شده‌است، رسید اخذ».

در واقع خمیر مایه ساختار صندوق ثبت موارد فوق الذکر بود. بعدا در تنظیم قوانین و آئین نامه های مختلف هر جا که بحث قانون مستلزم تودیع وجهی از طرف اشخاص حقیقی یا حقوقی بوده، ودیعه گر آن را صندوق ثبت نموده اند که ذیلا به بعضی از موارد آن اشاره می شود :
در قانون روابط مالک و مستأجر مصوب 10/3/139 کمیسیون مشترک دادگستری مجلسین.

ماده چهار قانون روابط مالک و مستأجر مقرر می دارد : ((در صورت امتناع موجر یا نماینده قانونی او از دریافت مال الاجاره، مستأجر مکلف است به منظور جلوگیری از تخلیه ظرف همان مدت، مال الاجاره را با رعایت بند 7 و 8 در صندوق ثبت سپرده و قبض رسید آن را به دفتر خانه تنظیم کننده اجاره نامه تسلیم و رسید دریافت دارد)). با تنظیم این قانون حجم سپرده های صندوق ثبت به شدت افزایش یافت تاحدی که سازمان ثبت اسناد و املاک که در آن زمان (ثبت کل نامیده می شود) ناگزیر به تشکیل دایره ای تحت عنوان دایره سپرده های اشخاص در تهران گردید و بعدا در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مهرماه 1352) دایره سپرده های اشخاص به اداره سپرده تبدیل گردید که این اداره سپرده، بار بخش مهمی از صندوق ثبت را به دوش می کشید و یا به عبارت دیگر اداره سپرده های اشخاص بخشی از صندوق ثبت در تهران بوده و در شهرستان ها دایره حسابداری و امور مالی هر اداره ثبت و دفاتر اسناد رسمی ساختار صندق ثبت را کامل می نمودند.

در سال 1355 برای امکان اجرای سیستم پرداخت مال الاجاره به بانک و تحقق نظر سازمان ثبت در امر مذکور با توافقی که با بانک ملی به عمل آمد، بانک ملی ایران در کلیه شعب خود در مرکز و شهرستانها حساب مخصوصی به نام حساب سپرده موقت افتتاح و دستور العمل لازم نیز صادر نمود که به منظور رفاه حال مراجعین، دفاتر اسناد رسمی کوشش نمایند حتی المقدور بستانکاران اسناد رسمی را مکلف به افتتاح و اعلام شماره حساب بانکی خود بنمایند تا برای بدهکاران تسهیلات لازم فراهم باشد و در مورد اسنادی که قبلا تنظیم شده و شماره حساب بانکی در آن قید نشده و یا بستانکاران از اعلام شماره حساب بانکی خودداری می نمایند، مقرر گردید : بدهکار برای بار اول به دفتر خانه محل تنظیم سند و در مورد اسناد عادی اجاره به نزدیکترین دفتر خانه محل وقوع ملک مراجعه و دفتر اسناد رسمی برای احراز هویت و مالکیت بستانکار طبق فرم مخصوصی معرفی نامه ای به عنوان بانک ملی به بدهکار تسلیم نماید و بدهکار باستناد معرفی نامه مزبور به بانک مراجعه و بدهی خود را به حساب سپرده موقت مخصوصی واریز و یک نسخه از فیش مربوطه را به دفتر خانه تسلیم تا برابر مقررات به بستانکار ابلاغ نماید.

برای دفعات بعد صدور معرفی نامه از دفتر خانه لازم نبوده و بدهکار با در دست داشتن معرفی نامه قبلی می تواند همه ماهه نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نماید.
استرداد وجوه سپرده به بستانکاران که به وسیله بدهکار در حساب مخصوص بانک ملی (حساب سپرده موقت) واریز شده موکول به صدور حواله پرداخت از طرف دفتر خانه و ظهرنویسی قبوض سپرده طبق رویه سابق خواهد بود.

قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 نیز در ماده 6 قانون مذکور مستأجر را مکلف نموده که در صورت امتناع موجر از دریافت مال الاجاره، اجاره هر ماه را تا دهم ماه بعد در صندوق ثبت و یا بانکی که از طرف سازمان ثبت تعیین می شود، سپرده و قبض رسید آن را اگر اجاره نامه رسمی است به دفترخانه تنظیم کننده سند اجاره و اگر اجاره نامه عادی است، با اجاره نامه ای به یکی از دفاتر رسمی نزدیک محل تسلیم و رسید دریافت دارد و دفترخانه ظرف مدت ده روز وسیله ثبت محل به موجر یا نماینده قانونی او اخطار کند که برای دریافت وجه تودیع شده به دفترخانه مزبور مراجعه نماید.

ماده 4 قانون موجر و مستأجر مصوب سال 1362 نیز نحوه پرداخت مال الاجاره را به همان نحو که در ماده 6 قانون مالک و متأجر مصوب 1356 مقرر گردیده است، تعیین نموده است.

نمونه برگ معرفی بدهکار به بانک ملی
ریاست محترم بانک ملی
نظر به اینکه آقای/خانم ;;;;. قصد دارد اجاره بهای یک باب ;;;;;;; را به نفع;;;;;;.تودیع نماید، بدینوسیله معرفی می گردد. خواهشمند است وجوه تودیعی مشارالیه را به حساب سپرده موقت واریز و یک نسخه از اصل قبض صادره را به این دفتر خانه ارسال نمایند.
دفتر خانه اسناد رسمی شماره;;.

شرایط انتخاب سردفتران و دفتریاران و صلاحیت آنها
اشخاص زیر را می توان به سردفتری دفترخانه اسناد رسمی تعیین نمود :
1- اشخاصی که دارای لیسانس حقوق در رشته قضائی یا منقول از دانشکده الهیات سابق معقول و منقول باشند .
2- کسانی که دارای دو سال سابقه خدمات قضائی یا وکالت پایه یک دادگستری باشند .
3- سایر لیسانسیه ها به شرط داشتن سه سال سابقه دفتریاری .

4- اشخاصی که ازمراجع مسلم دارای تصدیق اجتهاد طبق آئین نامه ای که به تصویب وزارت دادگستری می رسد باشند .
5- دفتریارانی که دارای گواهی قبولی امتحان مخصوص سردفتری و دفتریاری موضوع شق سوم ماده 10 قانون دفتر اسناد رسمی مصوب 1316 باشند به شرط داشتن پنج سال سابقه دفتریاری .

6- دفتریارانی که دارای دیپلم کامل متوسطه باشند به شرط داشتن هفت سال سابقه دفتریاری اول.
7- دفتریاران اول که در تاریخ تصویب این قانون شاغل بوده و 15 سال سابقه دفتریاری اعم از متناوب و مستمر داشته باشند .
تبصره 1 – متصدیان دفاتراسناد رسمی که تا تاریخ اجرای این قانون با رعایت مقررات قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1316 درجه بندی شده اند کماکان صلاحیتشان برای تنظیم وثبت اسناد رسمی محدود به حدودی است که در آخرین اجاره نامه آنها ابلاغ شده است .

تبصره 2- پس از تصویب این قانون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به تطبیق وضع سردفتران که بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1316 منحصرا” در حد قانونی درجات دوم و سوم انجام وظیفه می کنند با مقررات این قانون طبق آئین نامه ای که به تصویب وزارت دادگستری می رسد اقدام خواهند کرد .
تبصره 3- به منظور تربیت کادر علمی و فنی برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دفتر اسناد رسمی وزارت علوم وآموزش عالی با جلب نظر وزارت دادگستری با توجه به آئین نامه ای که طبق مقررات این قانون تدوین و به تصویب وزارت علوم و آموزش عالی و وزارت دادگستری خواهد رسید از طریق تشکیل کلاسهای مخصوص یا تاسیس رشته ای خاص در دانشکده ها یا منظور نمودن فنون مزبور در برنامه های تحصیلی آموزشگاه های عالی اقدام خواهد کرد. فارغ التحصیلان رشته مزبور بر سایر داوطلبان سردفتری ودفتریاری حق تقدم خواهند داشت .

– سن سردفتران در بدو اشتغال نباید کمتر از بیست وچهار سال و بیشتر از پنجاه سال و سن دفتریاران نباید کمتر از بیست سال و بیشتر از پنجاه سال باشد .
مشاغل زیر منافی شغل سردفتری و دفتریاری است :
1- قضاوت و وکالت دادگستری و عضویت در موسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداریها .
2- اشتغال به امرتجارت بنا به تعریف ماده یک قانون تجارت .

3- عضویت در هیات مدیره ومدیریت عامل شرکتهای تجاری و بانکها و یا موسسات بیمه و موسسات دولتی و یا وابسته به دولت .
4- مدیریت روزنامه یا مجله اعم از مدیر مسئول یا مدیر داخلی و صاحب امتیاز و سردبیر( باستثناء نشریه کانون سردفتران و مجلاتی که صرفا” جنبه علمی داشته باشد . )
تبصره 1- تدریس در دانشکده ها و مدارس عالی با اجازه وزارت دادگستری مانع از اشتغال به شغل سردفتری و یا دفتریاری نخواهد بود .
تبصره 2 – سردفتر یا دفتریار در صورت انتخاب به نمایندگی مجلسین یا شهردار انتخابی با حفظ سمت از اشتغال به سردفتری معذور خواهد بود و در این مدت دفترخانه به تصدی دفتریار واجد شرایط که از طرف سردفتر معرفی می شود اداره خواهد شد . مدت نمایندگی سردفتر در مجلسین یا خدمت درسمت شهردار انتخابی جزء سنوات خدمات او محسوب می شود .
‌قانون دفتر اسناد رسمی
‌قانون دفتر اسناد رسمی
‌مصوب 15 خرداد ماه 1316

‌فصل اول – در صلاحیت سردفتران
‌ماده 1 – برای تنظیم و ثبت اسناد رسمی وزارت عدلیه در حوزه‌های ثبتی به قدر کفایت دفتر اسناد رسمی تأسیس خواهد نمود.
‌ماده 2 – دفتر اسناد رسمی به مدیریت و مسئولیت یک نفر صاحب دفتر که از این به بعد سردفتر نامیده می‌شود اداره می‌گردد.
‌ماده 3 – سردفتر به موجب حکم وزیر عدلیه منصوب و وابسته عدلیه محسوب می‌شود و اداره کل ثبت اسناد و املاک طبق حکم مزبور برای او‌پروانه صادر خواهد نمود.
‌ماده 4 – دفترخانه‌ها از نظر صلاحیت به سه درجه تقسیم می‌شوند:

1 – دفترخانه درجه اول که به وسیله یک سردفتر درجه اول و یک یا چند دفتریار اداره می‌شود و اجازه تنظیم و ثبت همه گونه اسناد و معاملات را‌داراست.
2 – دفترخانه درجه دوم که به وسیله یک سردفتر درجه دوم اداره می‌شود و اجازه تنظیم و ثبت اسناد و معاملات به هر مبلغی را دارا بوده و‌می‌تواند یک دفتریار داشته باشد.
3 – دفترخانه درجه سوم که به وسیله یک سردفتر درجه سوم اداره می‌شود و اجازه تنظیم و ثبت اسناد تا پنج هزار ریال را دارد.
‌تبصره 1 – ثبت و تنظیم اسناد کلیه معاملاتی که باید در دفتر املاک ثبت شود در دفترخانه درجه دوم و سوم منوط به اجازه مخصوص وزارت عدلیه‌خواهد بود.
‌تبصره 2 – وزارت عدلیه می‌تواند در نقاطی که فقط دفتر اسناد رسمی درجه سوم تشکیل شده است نصاب معاملات را زیاد و کم کند به شرط آنکه‌از ده هزار ریال بیشتر و از دو هزار ریال کمتر نباشد.

‌ماده 5 – متصدیان دفترخانه‌ها به چهار طبقه تقسیم می‌شوند.
1 – سردفتر درجه اول
2 – سردفتر درجه دوم
3 – دفتریار درجه اول – سردفتر درجه سه
4 – دفتریار درجه دوم

‌ماده 6 – اشخاص ذیل نمی‌توانند به سردفتری و دفتریاری انتخاب شوند:
1 – اتباع بیگانه
2 – کسانی که تحت قیمومت یا ولایت باشند.
3 – محکومین به انفصال ابد از خدمات دولتی یا وزارت عدلیه.
4 – محکومین به جنایات مطلقاً و اشخاصی که به واسطه ارتکاب جنایت تحت محاکمه هستند.
5 – محکومین به جنحه که مطابق قانون مستلزم محرومیت از حقوق اجتماعی است.

6 – اشخاص مشهور به فساد اخلاق و یا معتاد به افیون.
7 – اشخاصی که به حکم محکمه انتظامی مقرر در ماده 36 از شغل سردفتری یا دفتریاری موقتاً یا به طور دائم محروم شده‌اند.
‌ماده 7 – مشاغل ذیل منافی سردفتری و دفتریاری است:
1 – استخدام دولتی و شهرداری در حین اشتغال به خدمت.
2 – نمایندگی مجلس شورای ملی.

3 – وکالت در عدلیه.
4 – اشتغال به هر نوع کسب و تجارت و هر نوع دلالی.
5 – عضویت در هیأت مدیره شرکتهای تجارتی و مؤسسات استقراضی و بیمه.
‌ماده 8 – اشخاص ذیل ممکن است بدواً به سردفتری درجه اول انتخاب شوند:
1 – کسانی که دارای دانشنامه لیسانس در علم حقوق هستند با داشتن سه سال سابقه تصدی به دفتر اسناد رسمی یا وکالت عدلیه یا دو سال سابقه‌قضاوت.
2 – کسانی که دارای دانشنامه لیسانس از دانشکده معقول و منقول در قسمت منقول هستند با داشتن چهار سال سابقه تصدی به دفتر اسناد رسمی‌یا وکالت عدلیه یا سه سال سابقه قضاوت.

3 – اشخاصی که از مراجع مسلم دارای تصدیق اجتهاد می‌باشند با چهار سال سابقه تصدی به دفتر اسناد رسمی یا سه سال سابقه قضاوت.
4 – اشخاصی که لااقل پنج سال متوالی یا هشت سال متناوب خدمت قضایی کرده‌اند اعم از منتظرین خدمت یا متقاعدین مشروط به اینکه سلب‌صلاحیت قضایی از آنها نشده باشد.
5 – اشخاصی که هشت سال متوالی سابقه تصدی اسناد رسمی داشته و محکومیت انتظامی از درجه سه به بالا نداشته باشند.
6 – اشخاصی که پروانه درجه اول وکالت عدلیه را دارا می‌باشند.

7 – کسانی که صلاحیت آنها برای سردفتری درجه اول تا یک سال از تاریخ اجرای این قانون از طرف وزیر عدلیه تشخیص شود.
‌ماده 9 – اشخاص ذیل ممکن است بدواً به سردفتری درجه دوم انتخاب شوند:
1 – کسانی که دارای دانشنامه از درجه لیسانس به بالا در علم حقوق هستند یا دارای دانشنامه لیسانس از دانشکده علوم معقول و منقول در قسمت‌منقول هستند یا از مراجع مسلم دارای تصدیق اجتهاد می‌باشند و قبل از اجرای این قانون سابقه تصدی به دفتر اسناد رسمی داشته‌اند.

2 – اشخاصی که سه سال متوالی یا چهار سال متناوب خدمت قضایی کرده باشند و سلب صلاحیت قضایی از آنها نشده باشد.
3 – کسانی که در حین اجراء این قانون لااقل چهار سال سابقه تصدی دفتر اسناد رسمی یا مجموعاً چهار سال سابقه تصدی دفتر اسناد رسمی یا‌قضاوت یا وکالت درجه دوم داشته باشند مشروط بر اینکه صلاحیت قضاوت یا وکالت از آنها سلب نشده باشد.
4 – اشخاصی که دارای دانشنامه لیسانس در علم حقوق یا از دانشکده علوم معقول و منقول در قسمت منقول و یا دارای تصدیق اجتهاد از مراجع‌مسلم باشند با یک سال آزمایش مطابق نظامنامه وزارت عدلیه.

‌ماده 10 – اشخاص ذیل ممکن است به سمت دفتریاری درجه اول و سردفتری درجه سوم انتخاب شوند:
1 – اشخاصی که دارای دانشنامه لیسانس در علم حقوق یا در قسمت منقول هستند یا اجازه اجتهاد دارند.
2 – اشخاصی که قبل از اجراء این قانون متصدی دفتر اسناد رسمی بوده‌اند.

3 – اشخاصی که از تاریخ اجراء این قانون تا دو سال از عهده امتحان مخصوص وزارت عدلیه برآیند.
‌ماده 11 – کسانی ممکن است به دفتریاری درجه دوم انتخاب شوند که از آموزشگاه قضایی یا آموزشگاه ثبت تصدیق داشته باشند.
‌تبصره – وزارت عدلیه می‌تواند مادامی که عده کافی واجدین شرایط این ماده نباشند دفتر یاران درجه دوم را از کسانی که سه سال اول دبیرستان را‌طی کرده‌اند انتخاب نماید.
‌ماده 12 – وزارت عدلیه می‌تواند مادام که عده کافی سردفتران درجه اول و دوم نباشند سردفتران درجه دوم را به کفالت درجه اول و سردفتران درجه‌سوم را به کفالت درجه دوم انتخاب نماید.

‌ماده 13 – برای تطبیق وضع اشخاص که قبل از اجراء این قانون تصدی دفتر اسناد رسمی داشته‌اند با این قانون وزارت عدلیه در هر محل مدتی را‌تعیین و اعلام خواهد نمود تا اشخاص مزبور در این مدت تقاضانامه بدهند و پس از انقضاء مدت دیگر تقاضانامه از آنها پذیرفته نخواهد شد – تقاضانامه‌مزبور باید مطابق نظامنامه وزارت عدلیه تنظیم و به رییس ثبت محل اقامت تقاضاکننده تسلیم شود.

‌ماده 14 – رییس ثبت محل مکلف است در ظرف یک ماه عین تقاضانامه را با اظهار نظر در سوابق تقاضاکننده به ضمیمه مستندات تسلیم شده به‌اداره کل ثبت بفرستد.
‌ماده 15 – اداره کل ثبت باید در ظرف یک ماه عقیده خود را در رد یا قبول تقاضا و در صورت قبول درجه را که برای تقاضاکننده تشخیص می‌دهد به‌وسیله ثبت محل به دفترخانه یا محل اقامت او ابلاغ نماید.

‌ماده 16 – هر گاه تقاضاکننده تسلیم به تشخیص مذکور باشد مراتب به وزارت عدلیه گزارش می‌شود که پس از صدور حکم پروانه صادر گردد و در‌صورتی که تسلیم به آن نباشد یا تقاضای او مردود شده باشد می‌تواند در ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ ورقه تشخیصیه به کمیسیونی که اعضای آن را‌وزارت عدلیه تعیین خواهد نمود اعتراض کند این اعتراض در مرکز مستقیماً به کمیسیون و در ولایات به اداره ثبت محل داده می‌شود و اداره مزبور‌مکلف است عرضحال را به فاصله سه روز به کمیسیون ارسال دارد.
‌ماده 17 – کمیسیون به جهات اختلاف رسیدگی نموده رأی مقتضی خواهد داد رأی مزبور قابل تجدید نظر نیست و تا صدور رأی کمیسیون تشخیص‌اداره کل ثبت موقتاً مجری است.
‌ماده 18 – سردفتران و دفتریاران قبل از اشتغال باید سوگند یاد نمایند.
‌ماده 19 – هر سردفتری قبل از گرفتن پروانه باید ضامن معتبر بدهد:

‌ترتیب گرفتن ضامن و شرایط ضمانت‌نامه و استفاده از آن و میزان ضمانت بر طبق نظامنامه وزارت عدلیه خواهد بود.
‌ماده 20 – با احراز شرایط ذیل سردفتر و دفتریار ممکن است از درجه پایین به درجه بالاتر ارتقاء یابند:
1 – توقف در رتبه چهار و سه لااقل دو سال و در رتبه دو لااقل سه سال.
2 – حسن انجام وظیفه و کمک‌هایی که در ماده (34) این قانون مقرر است.
3 – ترقی علمی و عملی.

4 – نداشتن محکومیت انتظامی از درجه سه به بالا.
‌تبصره – برای ارتقاء اشخاصی که مشمول شق 1 از ماده 10 می‌باشند یک سال توقف در رتبه سه کافی است.
‌ماده 21 – کمیسیون ترفیع مطابق نظامنامه وزارت عدلیه تشکیل می‌شود.
‌فصل دوم – در تشکیلات دفترخانه و کانون سردفتران
‌ماده 22 – دفترخانه محلی است که سردفتر برای انجام کار و وظایف دفتری خود تعیین و به اداره ثبت محل و اداره ثبت اسناد مرکز اطلاع می‌دهد -‌سایر شرایط دفترخانه و اوقات کار طبق نظامنامه وزارت عدلیه خواهد بود.

‌ماده 23 – دفترخانه باید دارای دفاتر ذیل باشد:
1 – دفتر ثبت اسناد که سرب شده و اسناد در آن ثبت می‌شود و در هر دفترخانه دو نسخه است.
2 – دفتر نماینده متضمن اسامی متعاملین و نوع معامله و سایر خصائص آنها.
3 – دفتر عایدات که برای ثبت حق‌التحریر و مخارج دفتری و شماره قبض مقرر است.
4 – دفتر گردش تمبر.

5 – دفتر ثبت مکاتبات دفترخانه و تقاضانامه اجرایی و اوراق صادره.
‌ماده 24 – دفتریار کسی است که سمت معاونت دفترخانه را داراست و بر حسب پیشنهاد سردفتر و تصویب وزارت عدلیه انتخاب می‌شود وظایف‌دفتریاران به موجب نظامنامه وزارت عدلیه معین خواهد شد.
‌ماده 25 – سردفتران و دفتریاران در مقابل اشخاص ذینفع مسئول تخلفاتی هستند که در انجام وظایف خود مرتکب می‌شوند و اگر از تخلف آنها‌ضرری متوجه آن اشخاص بشود باید از عهده برآیند.
‌دعاوی مربوط به خسارات ناشیه از تخلفات سردفتران و دفتریاران تابع قوانین اصول محاکمات حقوقی است و از حیث مرور زمان نیز تابع مرور زمان‌دعاوی حقوقی است.
‌ماده 26 – سردفتران مسئول اعمال دفتریاران خود نیز هستند مگر در مواردی که سردفتر به مرخصی رفته و یا غیبت او بر اثر مرضی که مانع از انجام‌وظیفه است باشد این ماده رافع مسئولیت شخصی دفتریاران در حدود اعمال آنها نخواهد بود.
‌ماده 27 – یک نفر سردفتر نمی‌تواند در آن واحد متصدی دو دفترخانه باشند.
‌ماده 28 – وزارت عدلیه در نقاطی که مقتضی بداند کانون سردفتران تشکیل خواهد داد – کانون مزبور دارای شخصیت حقوقی و از حیث عوائد و‌مخارج مستقل و از نظر نظامات تابع وزارت عدلیه است.

‌ماده 29 – وظایف کانون سردفتران به قرار ذیل است:
1 – تهیه دفتریاران برای سردفتری و فراهم کردن موجبات ترقی علمی و عملی سردفتران درجه دوم و سوم.
2 – راهنمایی و کمک به اشخاص بی‌بضاعت برای تنظیم و ثبت اسناد آنها.
‌ماده 30 – کانون سردفتران به وسیله هیأت مدیره مرکب از سه الی پنج نفر سردفتر درجه اول که به انتخاب وزیر عدلیه منصوب می‌شوند اداره‌می‌شود مگر آنکه در محل به اندازه کافی سردفتر درجه اول نباشد که در این صورت از سردفتران درجه دوم برای تکمیل انتخاب می‌شوند.
‌ماده 31 – دوره تصدی اعضاء هیأت مدیره دو سال است.

‌ماده 32 – عایدات کانون هر محل به مصرف کانون آن محل خواهد رسید.
‌ماده 33 – کسانی که قدرت تأدیه حق‌التحریر دفترخانه را ندارند می‌توانند از کانون تقاضای کمک نمایند – ترتیب تقاضا و انجام آن را وزارت عدلیه‌به موجب نظامنامه تعیین خواهد نمود.
‌ماده 34 – سردفتران مکلفند همه‌ساله لااقل پنج سند بدون گرفتن حق‌التحریر برای اشخاصی که از طرف کانون معرفی می‌شوند تنظیم و ثبت نمایند.
‌ماده 35 – وزارت عدلیه می‌تواند به سردفتران درجه اول اجازه دهد که اوراق اجراییه خود را مستقیماً به دوائر اجرا بفرستند.
‌فصل سوم – در تعقیب و مجازات انتظامی سردفتران و دفتریاران

‌ماده 36 – مرجع بازرسی و رسیدگی مقدماتی نسبت به تخلفات و شکایات واصله از سردفتران و دفتریاران اداره امور ثبت اسناد است و محاکمه‌انتظامی آنان در محکمه به عمل می‌آید مرکب از سه نفر عضو که از بین مستخدمین قضایی یا اداری و یا از سردفتران درجه اول و یا به طور مختلط از‌طرف وزیر عدلیه همه‌ساله برای این منظور انتخاب می‌شوند – طرز رسیدگی مقدماتی و محاکمه انتظامی و تشکیل محکمه بدوی و تجدید نظر به‌موجب نظامنامه تعیین خواهد شد.
‌ماده 37 – در اولین شکایتی که از سردفتر یا دفتریاری برسد و شکایت مزبور در مرحله رسیدگی مقدماتی وارد دانسته شود و همچنین در صورت‌تقاضای وزیر عدلیه محکمه انتظامی سردفتران مکلف است علاوه بر رسیدگی از جهت تخلف به قابلیت و صلاحیت علمی و عملی مشتکی‌عنه نیز‌رسیدگی نماید مگر در موردی که مشتکی‌عنه دارای مدرک علمی رسمی باشد که در این صورت رسیدگی به صلاحیت علمی او جائز نیست.

‌ماده 38 – در صورتی که مشتکی‌عنه جواب کتبی را در موعد مقرر ندهد و در صورتی که حضور مشتکی‌عنه برای رسیدگی مقدماتی یا محاکمه‌انتظامی لازم گردد و پس از اخطار بدون عذر موجه حاضر نشود به امر وزیر عدلیه تا خاتمه محاکمه انتظامی معلق خواهد شد.
‌ماده 39 – هر گاه تا خاتمه محاکمه انتظامی تصدی سردفتر یا دفتریار منافی شئون سردفتری و یا حیثیات عدلیه محسوب گردد وزیر عدلیه می‌تواند‌تا خاتمه رسیدگی انتظامی آنان را معلق بدارد.

‌ماده 40 – جلب رضایت شاکی و استعفاء مشتکی‌عنه مانع از تعقیب انتظامی نیست ولی جلب رضایت شاکی موجب تخفیف مجازات می‌شود.
‌ماده 41 – در صورتی که سردفتر یا دفتریار معلق یا منفصل شود باید در ظرف بیست و چهار ساعت پس از ابلاغ حکم تعلیق یا انفصال کلیه دفاتر و‌اسناد و اوراق مربوطه به دفترخانه و همچنین پروانه‌هایی که برای او صادر شده به شخص یا اشخاصی که از طرف اداره ثبت تعیین شده‌اند تحویل دهد‌و الا به شش ماه الی یک سال حبس تأدیبی محکوم خواهد شد.
‌ماده 42 – مجازاتهای انتظامی به قرار ذیل است:
1 – توبیخ شفاهی.
2 – توبیخ با درج در مجله رسمی.
3 – جزای نقدی از پنجاه الی هزار ریال.
4 – انفصال موقت از سه ماه الی یک سال.
5 – تنزل درجه.
6 – انفصال دائم.

‌ماده 43 – وزیر عدلیه می‌تواند در مواردی که رفتار و اخلاق سردفتر و یا دفتریاری منافی با حسن جریان امور دفترخانه باشد بدون مراجعه به‌محکمه انتظامی تا مجازات درجه 4 درباره او اجراء کند و این مجازات قطعی است.
‌ماده 44 – مرور زمان نسبت به تعقیب انتظامی و تخلفات سردفتران و دفتریاران دو سال از تاریخ وقوع امر مستوجب تعقیب یا از آخرین تعقیب‌انتظامی است.
‌ماده 45 – وزیر عدلیه می‌تواند تا شش ماه پس از اجراء این قانون امر به بایگانی شدن کلیه پرونده‌های شکواییه یا تخلف صاحبان دفاتر رسمی که‌قبل از اجراء این قانون تنظیم گردیده‌اند بدهد مشروط بر اینکه استرضای خاطر شاکی را فراهم کند.
‌فصل چهارم – مقررات مختلفه

‌ماده 46 – حکام محاکم عدلیه مکلفند در هر مورد که رأی بر بی‌اعتباری سند رسمی می‌دهند مراتب را به وسیله ثبت محل به ثبت کل اطلاع دهند.
‌ماده 47 – سردفتران و دفتریاران مکلفند نظاماتی را که وزارت عدلیه برای آنها مقرر می‌دارد متابعت نمایند.
‌ماده 48 – سردفتران و دفتریاران می‌توانند سالی یک ماه مرخصی بگیرند.
‌ماده 49 – سردفتر یا دفتریار نمی‌تواند اسنادی را که مربوط به خود یا کسانی که تحت ولایت یا وصایت یا قیمومت آنها هستند و یا با آنها قرابت‌نسبی یا سببی تا درجه چهارم از طبق سوم دارند و یا در خدمت آنها هستند ثبت نمایند.

‌در صورتی که در محل اقامت سردفتر یا دفتریار دفترخانه دیگری نباشد با حضور امین صلح یا نماینده پارکه سند در همان دفترخانه تنظیم و ثبت خواهد‌شد.
‌ماده 50 – در مواقعی که سردفتر در مرخصی باشد و یا به واسطه مرض و امثال آن از انجام وظیفه معذور است دفتریار عهده‌دار دفترخانه خواهد بود.
‌ماده 51 – سردفتران و دفتریاران و به طور کلی تمام کارکنان دفترخانه باید اسرار ارباب رجوع و متعاملین را که بر اثر تنظیم یا ثبت از آن اطلاع حاصل‌کرده‌اند مکتوم دارند.
‌ماده 52 – سردفتران و دفتریاران حق ندارند از تنظیم و ثبت سندی امتناع نمایند مگر آنکه مفاد سند و یا ثبت آن مخالف با قوانین و اخلاق حسنه‌باشد که در این صورت باید کتباً به تقاضاکننده علل امتناع را فوراً اطلاع دهند.

‌ماده 53 – حق‌التحریر دفترخانه و سایر مخارج دفتری نباید از تعرفه‌ای که وزارت عدلیه تنظیم می‌نماید تجاوز کند و اخذ هر وجهی بدون صدور‌قبض رسمی یا اضافه بر تعرفه و همچنین قبول هر گونه شیئی از متعاملین ممنوع و مستلزم محرومیت از شغل خواهد بود.
‌ماده 54 – در صورتی که سردفتر کناره‌گیری از کار نماید باید در ظرف بیست و چهار ساعت از تاریخ کناره‌گیری به اداره ثبت محل اطلاع دهد و در‌مدتی که اداره ثبت تعیین می‌نماید کلیه دفاتر و اسناد و اوراق مربوط به دفترخانه و همچنین پروانه‌هایی که برای او صادر شده به شخص یا اشخاصی که‌اداره مزبور معین نموده تحویل بدهد و الا به مجازات مندرج در ماده 41 محکوم خواهد شد.

‌ماده 55 – در صورت فوت سردفتر رییس ثبت محل با حضور مدعی‌العموم و در نقاطی که پارکه بدایت نباشد با حضور امین و یا مأمور صلح مکلف‌است دفاتر و اسناد و اوراق مربوطه متوفی را مهر و موم نموده و اداره ثبت مربوطه را مطلع دارد و به دستور رییس ثبت برای رد اوراق به صاحبان آنها تا‌تعیین جانشین اقدام نماید.
‌ماده 56 – وزارت عدلیه در هر دفتری که مقتضی بداند می‌تواند از تعیین نماینده مذکور در ماده 81 قانون ثبت اسناد و املاک مطابق نظامنامه‌مخصوص صرفنظر نماید.
‌ماده 57 – سهمیه مندرج در ماده 89 قانون ثبت اسناد و املاک مطابق تعرفه که از طرف وزارت عدلیه معین می‌شود بین سردفتر و دفتریار تقسیم‌می‌گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >