سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مدیریت شهری و کنترل آلودگی هوا فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مدیریت شهری و کنترل آلودگی هوا فایل ورد (word) دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مدیریت شهری و کنترل آلودگی هوا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه:

1- توجیه پلان:
پلان مربوطه از یک مقدمه و دو بخش تشکیل شده است. در مقدمه به ذکر کلیات بحث نظیر علت انتخاب موضوع، اهمیت و ضرورت موضوع‌ (فوائد عملی، نظری و تکنیکی)، مفهوم مدیریت شهری، مفهوم آلودگی هوا و ارتباط این دو با هم پرداخته می‌شود. در واقع یک دید و نگرش کلی از موضوع برای ما فراهم می آورد. در بخش اول که اختصاص به سازمانهای مرتبط با آلودگی هوا با توجه به موارد مربوط به هر منبع آلوده کننده می باشد در حقیقت با ذکر هر عدد، چگونگی اعمال مدیریت شهری در کنترل آلودگی هوا مطرح می شود (یعنی موضوع یا عدد مربوطه به هر ماده قانونی یا منبع آلوده کننده ارائه و سپس سازمانهای مرتبط با آن ذکر می شود).
نحوه ارائه مطلب به این شکل بخاطر آن است اولاً از پیچیدگی مطلب می کاهد و ثانیاً با ذکر هر مورد قانونی می توان دریافت چه سازمانهایی در رابطه با آن موضوع درگیر هستند. و در نهایت در بخش دوم که اختصاص به ذکر راهکارهای جلوگیری از آلودی هوا دارد، ارائه راهکارهای مربوطه ما را به نتیجه در راستای دستیابی به کاهش آلودگی هوا و توجه بیشتر به آن رهنمون می کند.
 
2- علت انتخاب موضوع:
 بطور کلی به دو دلیل این موضوع بنظر اینجانب دارای اهمیت در انتخاب می باشد یکی بخاطر ارتباط این موضوع (آلودگی هوا) بعنوان یک معضل و پدیده مهم شهری با مدیریت شهری یعنی رشته تحصیلی اینجانب (خودم) و دیگر اینکه آلودگی هوا خصوصاً در شهرهای بزرگ مثل تهران (یعنی شهری که در آن زندگی می کنیم) که از آلودگی بالائی برخوردار است و در تمام لغات بطور جدی و عینی اثرات آن انسانها را تهدید می کند بسیار جلب نظر می کند.
3- فوائد (نظری، عملی، تکنیکی):
قبل از پرداختن به موضوع میزان شناخت بسیار سطحی بوده است ولی با پرداختن به آن بعنوان یک پروژه درس باعث دقت و کنکاش بیشتری در مطلب شده و جوانب موضوع برای دانشجو بهتر روشن می گردد مثل آلودگی هوا، آلاینده ها، اثرات آلودگی هوا بر انسان، سازمانهای مرتبط با آلودگی هوا و مدیریت شهری، موارد قانونی و غیره در واقع میزان اطلاع دانشجو از ادبیات موضوع هرچند مختصر افزوده می شود و از طرف دیگر توجه به راهکارها با در نظر گرفتن امکان بکارگیری آن چه بسا اگر بدرستی انتخاب و اجرا گردد می تواند موجبات کاهش آلودگی هوا را فراهم کند هرچند موضوعی با این درجه اهمیت و ضرورت نیازمند تحقیقات گسترده‌تری می باشد و در حد یک پروژه درس چندان کارساز نخواهد بود چرا که این تحقیق زمانی در عمل قابلیت اجرا خواهد داشت که به ریز (تفضیلی) نحوه اجرا و مراحل آن ارائه شود البته بطور خلاصه راهکارها فقط در قالب کوتاه مدت و بلند مدت ارائه شده اند و تنها زمانی امکان اجرا پیدا می کند که اولاً زمان بیشتری صرف آن نمائیم و ثانیاً از نزدیک با سازمانهای مربوطه و متخصصین این امر جهت استفاده مشورتی و وظایف این سازمانها و مشکلاتی که در این راستا قرار دارد شناخت داشته باشیم.
4- مدیریت شهری:
بطور کلی با رشد شتابان شهرها و تمرکز (جمع شدن) جمعیت در آن (رشد طبیعی، کاهش مرگ و میر، مهاجرتها، رشد کلیدی، افزایش کارخانجات و فعالیتهای آنها) زمینه پیدایش مشکلات جدیدی در شهرها بدلیل عدم امکان ارائه خدمات زیربنائی کافی، ضرورت توجه به مدیریت احد شهری و بهبود ارائه احد شهر و برنامه ریزی برای یافتن راه حلهائی برای این مشکلات که در واقع هدف اصلی مدیریت شهری است خواهم شد. (بعضی از اهداف: حفاظت از محیط فیزیکی شهر، بهبود شرایط کار و زندگی کلیه شهروندان، سازماندهی و بهبود کیفیت محیط فیزیکی زندگی شهری شهروندان). بروز مشکلات شهری و توجه به آن بطور جدی به انقلاب صنعتی (قرن 18 م) و خصوصاً بعد از آن باز می گردد.
از جمله عواملی که به توسعه و رواج شهرنشینی پس از کشف قوه بخار در سال 1765م انجامید عبارت بودند از: اختراع برق، اتومبیل، لوکوموتیو، اختراع ماشین چاپ، وسایل ارتباط جمعی، هواپیما، و غیره که به توسعه و بسط راهها انجامید و در واقع بروز این تحولات به انقلاب صنعتی مرسوم گردید نتیجه این تحولات افزایش مهاجرتها، تحول در حمل و نقل، ظهور تحقق و تقسیم کار، افزایش جمعیت و کاهش مرگ و میر (که افزایش جمعیت موجب افزایش نیازها و در نتیجه افزایش صنایع و حمل و نقل را به دنبال دارد)، تمرکز صنعت و تجارت (بخاطر جمعیت، تخصص، مواد اولیه، تنوع مشاغل، موقعیت و غیره)، و غیره بود.
 لذا توجه به مدیریت در امر شهر و برنامه ریزی در خصوص آن ضروری می باشد و در نهایت با توجه به توضیح فوق ارائه تعریفی از مدیریت شهری عازم می باشد. مدیریت شهری عبارت از اداره امور شهر به منظور بهبود توسعه پایدار (توسعه پایدار مبتنی بر سه اصل شامل 1- رشد تولید (موجب رشد اقتصادی)، 2- بهبود شرایط اجتماعی و فرهنگی، 3- حفظ منابع پایدار (منابع پایدار همان منابع محیط زیست شامل آب، خاک، هوا، جنگل و مرتع)) مناطق شهری با در نظر داشتن و پیروی از اهداف، سیاستهای ملی، اقتصادی و اجتماعی کشند.
در گذشته اداره احد شهرها بطور جسته و گریخته (پراکنده) و محدود (بسته) توسط حکام، پادشاهان و حکومتها اعمال می شد ولی در حال حاضر عمدتاً شهرداریها این امر را بعهده دارند هرچند که هنوز پراکندگی در اداره احد شهر بین سازمانها و وزارتخانه ها و همچنین عدم وجود هماهنگی بین آنها (در لیوان) وجود دارد که موجبات عدم برنامه‌ریزی صحیح و دقیق را بدنبال داشته است.
 


منابع و مآخذ:

1- بهرام سلطانی، کامبیز، محیط زیست ( مجموعه مباحث و روشهای شهرسازی ـ 6)، مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران، چاپ اول، سال 71.
2- منصور، جهانگیر ، مجموعه قوانین و مقررات شهر و شهرداری، مشر دوران، سال 82 .
3- تقی زاده انصاری، مصطفی، حقوق محیط زیست در ایران، نشر سمت، چاپ اول، زمستان 74.
4- تقی زاده انصاری، مصطفی، حقوق کیفری محیط زیست، نشر قوم،‌چاپ اول، سال 76
5- مختاری ملک آبادی، رضا، « تحلیل بر آلودگی‌های زیست محیطی شهری» شهرداریها 46 ، وزارت کشور – سازمان شهرداریهای کشور، سال چهارم، اسفند 81
6- داداش پور، هاشم، « مدیریت شهری، اهداف و راهبردهای تدبیر، شماره 12 ، بهمن 80
7- فرهود، داریوش،« بمب ساعتی آلودگی هوا و فاجعه انسانی » بهداشت جهان، شماره اول و دوم ، سال چهاردهم
8- کدیور، هوشنگ، « آلودگی هوا و راههای مقابله با آن» فرهنگ جهاد، سال هفتم ، شماره سوم
9- هال، پیتر، برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای، جلال تبریزی، نشر شرکت بردازنی و برنامه‌ریزی شهری( وابسته به شهرداری تهران) ، چاپ اول ، زمستان 81
10- شیعه ، اسماعیل، مقدمه‌ای بر مبانی برنامه‌ریزی شهری، نشر دانشگاه علم و صنعت ایران، چاپ یازدهم، سال 81
11- شکیبا مقدم، محمد، مدیریت سازمانهای محلی و شهرداریها، نشر میر، چاپ دوم، سال 80
12- رضویان ، محمد تقی، مدیریت عمران شهری، نشر پیوند نو، چاپ اول، سال 81

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی الگویی برای ارتقاء نظام

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی الگویی برای ارتقاء نظام مدیریت مالی در شهرداری ها فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی الگویی برای ارتقاء نظام مدیریت مالی در شهرداری ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی الگویی برای ارتقاء نظام مدیریت مالی در شهرداری ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی الگویی برای ارتقاء نظام مدیریت مالی در شهرداری ها فایل ورد (word) :

شهرداری درعرف جهانی بعنوان مظهری ازدولت محلی بشمارمی آید.شهرداری ها بعنوان موثرترین نهاد شهری وظایف و خدمات گسترده ای را بعهده دارند که براساس سند چشم انداز 20 ساله کشور و برنامه چهارم توسعه بر حیطه این وظایف افزوده خواهد گردید. شهرداری ها نیز مانند دولت تمام فعالیت های مالی خود،اعم از کسب درآمد و پرداخت هزینه ها که به منظور اجرای برنامه ها و وظایف متعدد خود صورت می گیرد را در چهارچوب قانون بودجه انجام میدهند، بنابراین روش بودجه ریزی نقش بسیار مهم و حیاتی در تحقق اهداف شهرداری ها ایفا می نماید .
عدم انجام اصلاحات اساسی در قوانین و مقرارات شهرداری ها که در سال 1343مصوب گردیده از یکسو،و رویکرد عملگرایانه به روش بودجه ریزی افزایشی در شهرداری ها که زمانی برای اجتناب از کار عظیم بودجه نویسی ابداع گردید مشگلات فراوانی را درنظام مدیریت مالی شهرداری ها وهمچنین ساختارحسابداری آن پدیدآورده است .
این مقاله حاصل مطالعات میدانی است که در سال1385 تحت عنوان آسیب شناسی و بررسی نارسایی های ناشی از عدم بکارگیری بودجه ریزی عملیاتی در شهرداری کاشان در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد توسط محقق ، انجام گرفته است .
در این پژوهش سعی شده است با پیاده سازی سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC بعنوان یکی از الگوهای اصلی بودجه ریزی عملیاتی ، بودجه شهرداری از قالب 4 فصل و 20 ماده خارج و با شناسایی مراکز هزینه و ظبقه بندی جدید هزینه ها از یکسو و تفکیک فعالیت های شهرداری از سوی دیگرامکان محاسبه هزینه های مستقیم و غیر مستقیم خدمات و پروزه های شهرداری فراهم گردد.
یافته های این پژوهش حکایت ازآن دارد که بودجه ریزی عملیاتی قابلیت محاسبه بهای تمام شده خدمات را به ساختار حسابداری شهرداری ها می افزاید و کارایی سیستم بودجه ریزی را در شهرداری ها به نحو چشمگیری ارتقاء می بخشد

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق سیستم سوپاپ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق سیستم سوپاپ فایل ورد (word) دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق سیستم سوپاپ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق سیستم سوپاپ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق سیستم سوپاپ فایل ورد (word) :

شرکت شتاب کار ( سهامی خاص ) در سال 1362 در اداره ثبت شرکتهای تهران تحت شماره 50534/06 با نام شرکت چدن نشکن ( سهامی خاص ) به ثبت رسید و در سال 1375 با انتقال صددرصد سهام شرکت مزبور به شرکت ایساکو و با هدف تأمین بخشی از نیازهای صنعت خودرو کشور ، فعالیت خود را در زمینه تولید قطعات خودرو متمرکز نمود . شرکت چدن نشکن به استناد صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 20/5/1376 به شرکت شتاب کار تغییر نام یافت و هم اکنون در قالب چهار واحد تولیدی ( واحدهای تولیدی 1 و 2 و 3 و 4 ) و (سایت هلجرد ) مشغول به تولید قطعات خودرو می باشد
این شرکت با تکیه بر دانش و پشتکار مدیران و کارکنان خود و ایجاد سازمانی نمونه ، پیشرو و مؤثر در تحول اقتصادی ایران و فراهم ساختن محیطی مناسب جهت تحقق آرمانهای انسانی برای دستیابی به کیفیت برتر تلاش می کند در این زمینه شرکت شتاب کار به عنوان اولین شرکت در گروه صنعتی ایران خودرو موفق به دریافت گواهینامه بین المللی QS 9000 گردبد .
خط تولید پلوس در این شرکت با بهره گیری از دانش فنی شرکت GKN راه اندازی گردید . همچنین خط تولید جعبه فرمان پژو نیز بعد از ممیزی و تأیید پژو فرانسه به بهره برداری رسید . این شرکت در راستای خودکفایی جعبه فرمان پژو با تلاش مهندسین مجرب خود اقدام به راه اندازی خطوط تولید زیر نموده است :
• خط مونتاژ شیر هیدرولیک با استفاده از دانش فنی شرکت ZF-SFD شیرهیدرولیک 40% ارزش جعبه فرمان را شامل می شود
• خط ماشینکاری چهارقطعه اصلی جعبه فرمان شامل پوسته جعبه فرمان ، رک ( دنده شانه ای ) و پوسته سیبک چپ و راست با استفاده از دانش فنی شرکت PCI فرانسه
• تأمین و ساخت سایر اجزاء با کمک امکانات و تجهیزات داخلی


فعالیتها :
• برق و الکترونیک خودرو
• سیستم تعلیق و فرمان
• انژکتور
• انتقال قدرت
• قطعات موتوری

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله بررسی کارایی لاگون های هوادهی تصفیه خانه ف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی کارایی لاگون های هوادهی تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام و ارائه راهکار های لازم به منظور ارتقاء آن فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی کارایی لاگون های هوادهی تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام و ارائه راهکار های لازم به منظور ارتقاء آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی کارایی لاگون های هوادهی تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام و ارائه راهکار های لازم به منظور ارتقاء آن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی کارایی لاگون های هوادهی تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام و ارائه راهکار های لازم به منظور ارتقاء آن فایل ورد (word) :

چکیده :

از روش های ارزان قیمت تصفیه فاضلاب لاگونهای هوادهی هستند که کاربرد آنها در مناطق دارای آب و هوای گرم و شاید سرد در صورت وجود زمین کافی و ارزان قیمت بسیار مناسب می باشد همچنین باتوجه به تکامـل تدریجی و سختگیرانه استاندارد های محیط زیستی ، کمبود منابع آبـی و ضـرورت اسـتفاده مجـدد از پسـاب ، بهبود کیفیت پساب خروجی تصفیه خانه ها را ضروری می سازد . با توجه به سـپری شـدن بـیش از 7سـال از مدت زمان بهره برداری این تصفیه خانه براساس ایـن پـژوهش عملکـرد لاگـون هـای هـوادهی تصـفیه خانـه فاضلاب شهر ایلام در مدت 9 ماه متوالی از شهریور 91 لغایت اردیبهشـت 92 بـا آنـالیز شـاخص هـای کیفـی BOD5 ، COD ، TSS ، TN ، TP ،کل کلیفرم ها و کلیفرم های مدفوعی در فاضلاب ورودی و خروجی مورد ارزیابی قرار گرفت. میـزان رانـدمان حـذف آلاینـده هـا بـه ترتیـب % 8049 ، % 7882 ، % 826 ، % 1659 ، – 4338 ،2375 ، 5185 می باشد . درصورت تخلیه به آبهای سطحی می بایست کاهش شاخص هـای کیفـی BOD5 ، COD ، TSS ، TN ، TP ،کل کلیفرم ها و کلیفرم های مدفوعی در حد استاندارد سـازمان حفاظـت محیط زیست ایران مورد توجه قرار گیرد . نتایج حاکی از آن است که ظرفیت طراحی این تصفیه خانه با فرایند موجود در حال حاضر جوابگوی تصفیه افزایش میزان بار هیدرولیکی فاضلاب تولیـدی ناشـی از افـزایش تعـداد مشترکین درشرایط کنونی نبوده و نیاز است اقدامات مناسب در خصوص اصـلاح و ارتقـاء ظرفیـت واحـد هـای فرایندی و غیر فرایندی انجام پذیرد .

واژه های کلیدی

تصفیه فاضلاب شهری ، راندمان حذف آلاینده ها ، لاگون هوادهی

SURVEY OF THE ILAM WASTEWATER TREATMENT PLANT AND SOLUTION
NEEDED TO IMPROVE ITS PERFORMANCE
Amir Baaghi1, Darab byrnvandy2

1M.Sc. student of environment engineering, Islamic Azad University, Tehran Science and Research Branch

2M.Sc.civi,water and wastewater company of ilam province

Abstract

Aerated lagoons are of inexpensive methods for wastewater treatment, which are used in the areas with warm weather and cold weather if there is enough cheap land . Moreover, in view of gradual evolution and strict

environmental laws, water resources shortage and the necessity of effluent reuse and quality becomes more vital. In view of the fact it has been more than 7 years since the operation time of Ilam Wastewater Treatment Plant, this study was conducted for 9 consecutive months from Shahrivar 1391 to Ordibehesh 1392 to survey for the performance of the plant by using indices as follows: BOD5, COD, TSS, TN, TP, total coliforms and fecal coliforms in the influent and effluent. The amounts of indexes removal were 80.49%, 78 .82%, 82.6%, 16.59%, – 43.38%, 23.75% and 51.85%, respectively. These indices should be treated to Iran Department of Environment Protection’s standards. The results are indicative of the fact that the design capacity of this plant doesn’t meet increasing demand of hydraulic load resulted from subscriber number increase. Appropriate measures are needed

to modify and upgrade process and non-process units’ capacity.

Keywords: municipal wastewater treatment, pollutant removal efficiency, aerated lagoon

.1 مقدمه

امروزه تصفیه فاضلاب شهری و دفع مناسب آن به منابع پذیرنده به لحـاظ زیسـت محیطـی یکـی از ضـروری تـرین خدمات شهری به شمار می رود. در سالهای اخیر تحقیقات زیادی برای تصفیه فاضلاب به کمک تکنولوژی پیشرفته و همچنین روشهای ساده و کم هزینه و با بهره برداری و نگهداری آسان در کشور های پیشرفته و در حال توسعه انجام شده است علاوه بـر فرایند های لجن فعال سایر سیستم های بیولوژیکی کشت میکروبی معلق نیز برای تصفیه فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند

.که معروفترین آنها برکه و لاگونهای هوادهی هستند .[2]
لاگونهای هوادهی نیز نوعی از سیستم تصفیه فاضلاب هستند که در آنها بـا اسـتفاده از هـوادهی مصـنوعی در یـک حوضچه و فراهم نمودن شرایط رشد و تکثیر میکروارگانیزمها ، تبدیل مواد زائد صـورت مـی گیـرد لاگونهـای هـوادهی از نظـر راندمان حذف و شرایط ساخت، اجراء و بهره برداری درحقیقت بین واحد های ساده مثل برکه هـای اختیـاری از یـک طـرف و واحد های کارآمد و فشرده تر مانند لجن فعال که از برگشت لجن استفاده می کنند قرار می گیرد .لاگونهـای هـوادهی قابلیـت انعطاف قابل ملاحظه ای رادر طراحی باعث شده اند و در نتیجه کاربرد مفیدی در کشور های در حـال توسـعه و توسـعه یافتـه پیدا کرده اند .[1]

به دلیل وابستگی شدید این نوع روش تصفیه به تغییرات دمایی ، در فصول سرد سال به دلیل افـت دمـا و در نتیجـه کاهش فعالیت های میکروبی راندمان تصفیه کاهش یافته و استفاده از هواده های سطحی موجب افت دما در این فرایند ها مـی گردد . همچنین در یخبندان های شدید سطح لاگون یخ بسته و چنانچه در این گونه شرایط آب و هوایی هواده های سطحی از مدار خارج نگردند به هنگام آب شدن یخها شافت هواده ها به زیر آب رفته و دچار خم شدگی و آسیب می شود.در فصول گـرم سال نیز بدلیل رشد و نمو جلبک در این لاگونها ، پساب خروجی حاوی مقادیر زیادی مواد معلق می باشد که باعـث افـزایش CODو BOD5 می شود .[7]

از طرفی با وجود متفاوت بودن کیفیت پساب جلبکی این گونـه فراینـد هـا و میـزان COD ، BOD5 وTSS طبـق استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست قابلیت تخلیه به آبهای سطحی را ندارند و تنها برای مصارف کشاورزی می توان از آنهـا استفاده نمود . [3]

عملیات تخلیه لجن لاگونها پرهزینه و زمان بر بوده و از مدار خارج نمودن لاگون مورد تخلیه باعـث کـاهش رانـدمان تصفیه خانه در حین عملیات خشک نمودن و تخلیه لجن ها می شود در کنار معایب ذکر شده براین نوع فرایند ها ، عـدم نیـاز به نیروی بسیار متخصص ، قابلیت تحمل شوک هیدرولیکی و آلی بالا ، تولید لجن تثبیت شده و عدم نیاز به تصفیه و مـدیریت لجن از مزایای این فرایندها می شود.[6]

شهر ایلام با جمعیت حدود 202000 نفردریک منطقه نسبتاً کوهستانی با دو اقلیم متفاوت در تابستان بسیار گـرم و در فصول سردرایدا اقلیم نسبتا ً سرد در جنوب غرب ایران واقع شده است. طرح تصفیه خانه از نوع فرایند لاگـون هـوادهی در دو مدول طراحی شده که اولین مدول آن با ظرفیت 16200 متر مکعب در روز برای جمعیت معادل 150000 نفـر متشـکل از 6 لاگون هوادهی و دو لاگون برکه تکمیلی در دوسری موازی در سال 1384 به بهره برداری رسیده است.

میزان دبی متوسط روزانه ورودی به این تصفیه خانه 20304 مترمکعب در روز می باشد فاضلاب ورودی بـا عبـور از واحد های فرایندی و غیر فرایندی شامل دوسری لاگون هوادهی به صورت موازی و دو سری لاگون تکمیلی با مدت زمان ماند حدود تصفیه شده و در نهایت به رودخانه مهدی آباد تخلیه می گردد.

پژوهش حاضر نتیجه بررسی نه ماهه بدست آمده از نمونـه بـرداری و انـواع آزمایشـهای لازم روی ورودی و خروجـی سیستم تصفیه خانه بوده است .و امید است که نتایج حاصله در برنامه ریزی های طرح ارتقـاء تصـفیه خانـه مـورد بررسـی ویـا مشابه مورد استفاده قرار گیرد 0

با توجه به اینکه پساب اینگونه تصفیه خانه ها در کشور مطابق با استاندارد های سازمان حفاظت محیط زیسـت بهـره برداری شده ، تنها قابلیت کاربرد برای مصارف کشاورزی را دارا می باشند.و جهت تخلیه به آب های سطحی و استفاده در سـایر مصارف ارتقاء کیفیت آنها ضروری می باشد .

.2 روش تحقیق

این پژوهش برروی فاضلاب ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام به منظور بررسی کـارایی تصـفیه خانه و ارائه راهکار های لازم به منظور ارتقاء آن به مدت نه ماه از ابتدای شهریور 1391 تا اردیبهشت 1392 انجام گرفته است. که شماتیک این تصفیه خانه با فرایند لاگون هوادهی در شکل 1 آمده است.

لاگون ته نشینی 1
لاگون 3 لاگون 2 لاگون 1
دانه گیر آشغالگیر
کلرزنی لاگون 5
لاگون ته نشینی 2 لاگون 6 لاگون 4

شماتیک -1 نحوه قرار گیری واحد های تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام

براساس بررسی های به عمل آمده در تصفیه خانه شهر ایلام مشخصات کمی فاضلاب ورودی و نوسانات روزانه دبی متوسط ساعتی آن در جدول 1 ونمودار 1 نشان داده شده است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله ترانزیستور های مسطح و سه بعدی و اثرات آن ه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ترانزیستور های مسطح و سه بعدی و اثرات آن ها در فرکانس های بالا و پایین و نشت جریان در مدارات فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ترانزیستور های مسطح و سه بعدی و اثرات آن ها در فرکانس های بالا و پایین و نشت جریان در مدارات فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ترانزیستور های مسطح و سه بعدی و اثرات آن ها در فرکانس های بالا و پایین و نشت جریان در مدارات فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ترانزیستور های مسطح و سه بعدی و اثرات آن ها در فرکانس های بالا و پایین و نشت جریان در مدارات فایل ورد (word) :

چکیده

این مقاله با بررســی ســاختار درونی ترانزیســتورهای BJT و FET اثراتی که بر مدارات الکترونیکی میگذارند را بررســی کرده و مدلی برای جایگزینی ترانزیســـتور HBT برای بهبود رســـانایی خروجی با مقیاس نانو متری ارئه میدهد و میتوان گفت که با جایگزینی این ترانزیستور ها در مدارات با تقویت بسیار بالا نویز بسیار کمتری خواهیم داشت. نتایج شبیه سازی مداری اثرات این ترانزیستور ها بیان شده است. ترانزیستور HBT در دریافت کننده های مدار مجتمع نوری استفاده میشود. در این تحقیق آنالیز رفتار نویز در ترانزیستور های مسطح ارائه میگردد. در این امر نسبت سیگنال به نویز در خروجی و نویز ها در فرکانس های بالا و پایین مورد برر سی قرار میگیرند. در ادامه نسل نوین ترانزیستور ها معرفی میگرددکه با عبارت سه بعدی شناخته می شوند زیرا میتوانند در سه جهت فعالیت کنند،که این مدل از ترانزیستور ها با افزایش کارایی نسبت به نسل قبل خود به انرژی کمتری برای کارایی مشـابه نیاز دارند زیرا در این ترانزیسـتور ها با افزایش القا کاهش نشـت الکترونی در مدار ها را خواهیم داشـت. این روش با اینکه چندان پیچیده به نظر نمی رسد اما عملکرد قابل توجهی دارد.

واژههای کلیدی:ترانزیستور HBT،بهبود رسانایی،مدار مجتمع نوری،ترانزیستور سه بعدی،ترانزیستور مسطح،نشت الکترونی.

-1 مقدمه

1

از روزی که بشـر موفق به شـناسـایی و اسـتفاده از ذرهی بینهایت کوچک الکترون شـد،افق جدیدی به روی علم فیزیک باز شـد و تحولات خارق العاده ای در اغلب زمینه های علمی به وجود آمد. عصر نوین الکترونیک نیمه رساناها با اختراع ترانزیستور دو قطبی در 1948 توسط باردین،براتاین و شاکلی در آزمایشگاههای تلفن بل آغاز شد. این قطعه به همراه اثر میدانی خود تأثیر شگفتی روی تمام حوزه های زندگی نوین گذاشته است. نیمه رسانا ها گروهی از مواد هستند که رسانایی الکتریکی آن ها بین فلزات و عایق ها قرار دارد. ویژگی مهم این مواد این اســت که با تغییر دما،برانگیزش نوری و میزان ناخالصــی به نحو قابل ملاحظه ای تغییر میکند.

این تغییر خواص الکتریکی،مواد نیمه رسانا را انتخاب مناسبی برای تحقیق در زمینهی قطعات الکترونیکی ساخته است. ویژگیهای الکترونیکی و نوری مواد نیمه ر سانا به شدت تحت تأثیر ناخال صی هایی ا ست که به صورت مقادیر دقیقاً کنترل شده ای به آن ها افزوده میشود.

در 1950 ترانزیستور ها جایگزین لامپ های خلاء در بسیاری از سیستم های الکترونیک از جمله کامپیوتر شدند. تا آنکه در 1959 اولین مدار مجتمع با موفقیت توســـط Jack.kilby در Texas Instrumen ســـاخته شـــد. قبل از اختراع Ic اســـتفاده از

ترانزیســتور،همراه با دیگر قطعات مجزا مانند خازن ها و مقاومت در طراحی کامپیوتر مرســوم شــده بود. ترانزیســتور های اولیه از ژرمانیوم ساخته میشدند،تا اینکه به منظور استفاده از سیلیکان بکارگیری آن متوقف شد. دلیل این بود که کوچک ترین افزایش در دما موجب تولید جریان زیادی در ترانزیسـتور های مبتنی بر ژرمانیوم میگردید. از دید سـاختار نیمه هادی،به دلیل کوچکتر بودن شکاف باند ژرمانیوم از سیلیکان،هنگام افزایش هرچند کوچک دما،جریان زیادی از باند ظرفیت به باند هدایت ایجاد میشد. تا اواخر دهه 1960،اســتفاده از Ic های مبتنی بر ســیلیکان،در ســیســتم های کامپیوتر های بزرگ و مینی کامپیوتر ها بســیار رایج بود.
ترانزی ستور ها و Ic ها بر پایه مواد نوع P ساخته می شدند. به دلیل بالا بودن سرعت الکترون ها ن سبت به حفره ها(حدود 2/5
برابر)،مدارات نوع N جاگزین نوع P گردیدند. در اواسـط دهه 1970،ترانزیسـتور های NPN و NMOS در هر بخش از صـنعت الکترونیک از جمله ریز پردازنده ها،جایگزین PNP و PMOS شـــدند.از اوایل دهه 1980،CMOS تکنیک حاکم بر طراحی IC

شد.]ب[

ترانزیستور یک قطعه ی سه سر با این ویژگی مهم است که جریان گذرنده از دو سر آن را میتوان با تغییرات اندکی که در جریان یا ولتاژ ســر ســوم ایجاد میکنیم کنترل کرد. این ویژگی مهم به ما این امکان را میدهد که ســیگنال های کوچک a-c را تقویت کرده و یا قطعه را از حالت روشن به خاموش و یا بر عکس سوئیچ کنیم. این دو عمل تقویت و سوئیج پایهی تعداد زیادی از عملیات الکترونیکی را تشکیل میدهند.

پیش از آنکه به بررسـی نحوه سـاختار ترانزیسـتور سـه بعدی بپردازیم ابتدا نحوهی کار ترانزیسـتور های سـنتی تشـریح میشـود.
ترانزیستور مسطح یک ترانزیستور سنتی به شمار می رود که برای نخستین بار در آغاز عصر ریز تراشه ها اختراع شد و تا امروز یکی از عناصر اصلی مدار های الکتریکی را تشکیل میدهد.

-2 مبانی عملکرد ترانزیستور پیوندی دو قطبی((BJT

ترانزیستور دوقطبی در اصل یک قطعهی الکترونیکی سه پایه میباشد که کاربرد های فراوانی در تقویت کننده ها،مدارات منطقی
گسسته و ساخت حافظه ها دارد. این نوع ترانزیستور ها شامل سه قطعه نیمه هادی میباشند که به هریک از پایه های آن متصل است و در دو نوع PNP و NPN ساخته میشود.

ترانزیستور پیوندی دوقطبی از طریق باربر های اقلیت در یک پیوند با گرایش مستقیم استفاده می کند. با توجه به شکل 1 در ترانزیستور های دوقطبی نوع NPN،حامل الکترونی که امیتر را ترک میکند باید بر دوسد ولتاژ قبل از رسیدن به کلکتور غلبه کند.

یکی از آن ها پیوند N-P بیس- امیتر و دیگری پیوند P-N بیس کلکتور است. ولتاژ مرز کلکتور – بیس برای غلبه الکترون مشکلتر است زیرا به صورت معکوس تغذیه شده است و اتلاف توان بیشتری را موجب می شود. این مشکل ساختاری در ترانزیستور های نوع
PNP نیز وجود دارد.(شکل(2
برای داشتن یک ترانزیستور PNP خوب ترجیح داده میشود تا تقریباً تمام حفره های تزریقی توسط امیتر به داخل بیس در کلکتور جمع آوری شود. پس ناحیهی بین N باید باریک بوده و طول عمر حفره ها زیاد باشد. شرط بعدی این است که جریان گذرنده از

2

پیوند امیتر باید تقریباً به طور کامل از حفره های تزریق شده به بیس در مقایسه با الکترون های عبوری از بیس به امیتر تشکیل شده باشد،این شرط با سبک گرفتن ناخالصی ناحیهی بیس در مقایسه با امیتر حاصل میشود.

شکل((1 ترانزیستور نوعNPN

شکل((2 ترانزیستور نوعPNP

-2-1 محدودیت های فرکانسی ترانزیستور ها

بارزترین محدودیت فرکانسی ترانزیستورها وجود ظرفیت پیوندی در محل پیوندهای امیتر و کلکتور است.مدار معادل ترانزیستور

BJT در فرکانس های بالا نشان داده شده است.(شکل(3خازن های پیوندی Cje و Cjc را در مدل های مداری ترانزیستور منظور میکنیم (شکل.(4اگر مقاومت معادل rb بین اتصال بیس و بخش فعال ناحیهی بیس موجود باشد می توانیم آن را به همراه rc جهت منظور کردن مقاومت سری کلکتور در مدل ضمیمه کنیم.در مدار های a-c معمولاً ترانزیستور به یک نقطهی کار حالت ماندگار معین که توسط مقادیر d-c مشخص میشود،گرایش شده و سپس سیگنال a-c به این مقادیر ماندگار اضافه میشود.اگر یک سیگنال a-c کوچک به پیوند p-n امیتر که دارای یک ولتاژ d-c است،اعمال شود میتوانیم نشان دهیم :

با( (1 dc
استفاده از رابطهی بالا میتوان جریان های ترانزیستور را بدست آورد.(پیوست الف)

شکل((3 مدار معادل پی ترانزیستور در فرکانس بالا

3

شکل((4 منظور کردن مقاوت های بیس و کلکتور و خازن های پیوندی

از شکل4 مشخص است که زمان های شارژ مختلفی در عملکرد a-c یک ترانزیستور اهمیت دارند؛مهمترین آن ها عبارتند از زمان لازم برای شارژ نواحی تهی امیتر و کلکتور و تأخیر زمانی در تغییر توزیع بار در ناحیهی بیس.تأخیر زمانی های دیگری که در یک تحلیل کامل ترانزیستور های فرکانس بالا در نظر گرفته میشوند زمان گذر از ناحیهی تهی کلکتور و زمان انباشت بار در ناحیهی کلکتور میباشد.اگر تمام این ها در در یک تأخیر زمانی خلاصه شود میتوان حد فرکانس بالای قطعه را بدست آورد . ]الف[

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >