سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله سیستمهای جابجایی هوا فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله سیستم‌های جابجایی هوا فایل ورد (word) دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله سیستم‌های جابجایی هوا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله سیستم‌های جابجایی هوا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله سیستم‌های جابجایی هوا فایل ورد (word) :

سیستم‌های جابجایی هوا

سیستم جابجایی هوا
تا نیمه دهه 1960 توجه کمی به نیازجابجایی هوا در سیستم‌های تهویه صنعتی شده بود. سیستم‌های خروجی با کیفیت بالا بوسیله‌ی سرویسهای مهندسی‌ای طراحی شده بودند که گهگاهی و یا به طور اتفاقی جابجایی هوا را از محیط کار طراحی می‌کردند. اما به طور معمول یک پیمان‌کار معمولی یک سیستم خروجی را بدون درنظر گرفتن سیستم جابجایی هوا نصب می‌کرد. بسیاری از مشکلات به حساب نیامده در اجرا و انجام سیستم‌های خروجی تهویه در گذشته به فقدان جابجایی مناسب هوا نسبت داده شده است.

این مشکلات کهنه و قدیمی برای تولید افزایش سوددهی در دهه 1960 شروع شدند، زمانی که یک مقداری از مکانها و آژانسهای محلی تقاضای سیستم‌های جابجایی هوا را برای ارتباط با سیستم‌های جدید خروجی کردند. قابل فهم نبود که حتی بدون یک سیستم جابجایی هوا، هوا می‌تواند بوسیله‌ی نفوذ و گرما به درون ساختمان کشیده شود، قبل از اینکه خارج شود.

سیستم‌های جابجایی هوایی که خوب طراحی شده بودند مقدار بیشتری هوای گرم را نسبت به طریقه معمول تهیه می‌کردند. (شکل 1-12)

حتی طراحان وظیفه شناس ضرورت ایجاد جابجایی هوا و قابل دسترس ساختن یک تنوعی از واحدهای پکیج شده برپایه ورودی هود، فیلتر، فن و مدلهای گرمایی و سرمایی و شبکه‌های خروجی که برای نصب این سیستم‌ها به طور تکنیکی و اقتصادی قابل توجه ساخته شده بودند، پذیرفتند بعلاوه هزینه بالا از حالت خروج هوا در نیمکره شمالی تشویق کرده است معمول کردن طراحی برای اینکه گرما را از جریانهای بزرگ خروجی بازیافت کند.

ریسر کوله‌ کردن جریانهای خروجی بعد از اینکه هوا به طور مناسب پاک شد در یک حد محدود عمل می‌کند. این فصل در مورد 3 تا از این خروجی‌ها بحث خواهد کرد، با تاکید بر روی خروجی پایه از جابجایی اولیه هوا در نصب بازیافت گرما و چرخش هوا از جریان خروجی در این فصل ما از یک مطالعه موردی در مورد کارخانه‌ی ذوب فولاد در شمال نیویورک که یک نقصی در مورد جابجایی هوا دارد استفاده شده و شرح داده شده که چطور طراح اول باید کیمت هوای جابجا شده‌ی مورد نیاز راحساب کند برای تعادل جریان خروجی و سپس روشها را برای تعیین محل واحد جابجایی هوا جایی که تماس کارگر را برای تماس با هوای آلوده را کاهش بدهد بررسی کند.

برای حل این مشکل و دیگر صنایع سنگین یک سیستم تولید هوا در طول فصل زمستان و پاییز تهیه می‌کنند. شکل 1-12: سیستم‌های جابجایی هوا (RAS- A and RAS- B) B, A شامل واحدهای پایه و مجراهای توزیع هستند. در هردوحالت واحدها بوسیله‌ی خروجی‌هایی که در سطح زیرزمینی قراردارند ترقی داده شده‌اند. در RAS- A مجرای توزیع موقعیتش در امتداد محیط ساختمان با 3 انشعاب مجراهای نفوذی که در کنار دیوار با یک دیفیوزر در کناره‌ی ساختمان خاتمه پیدا می‌کند. یک دیوار نفوذی مجزا از واحد در RAS- B به یک توزیع چند برابر هدایت می‌کن بر روی یک دیوار کناری با یک سری دیفیوزرهای که سرعت پایین هوا را در ارتفاع کاری تولید می‌کنند.

در بعضی حالتها جایی که موقعیت اجازه می‌دهد واحدهای جابجایی هوا در صنایع سنگین ممکن است شامل یک سردکننده تبخیر کننده برای موقعیتهای تابستان باشد.
در صنایع با تکنولوژی بالا و در تحقیقات و آزمایشگاههای ساده جایی که سیستم‌های صحیح HVAC تجهیزات انتخابی را بر پایه‌ی ASHRAE 2000 مشخص می‌کنند.

1-12 انواع واحدهای جابجا کننده هوا
همانطور که در بالا اشاره شد یک تنوعی از گرم‌کننده‌ها، تهویه‌ها و سیستم‌های HVAC در ASHRAE 2000 توصیف شده است که می‌تواند به عنوان واحدهای جابجا کننده‌ی هوا استفاده شود. این سیستم‌های پکیج‌شده قابل دسترس هستند برای: 1- برای استفاده با آب گرم یا بخار 2- به عنوان سیستم‌های غیر مستقیم سوخته شده بوسیله‌ی گاز یا روغن با منفذی از تولیدات احتراق در خارج 3- به عنوان واحدهای مستقیم سوزاندن گاز ازنوع استفاده شده در مثال کارخانه‌ی ذوب فلز که در این فصل آشنا شدید.

به طور قراردادی واحدهای جابجایی هوا آب داغ و بخار به عنوان واحدهای پکیج‌شده قابل دسترس هستند و یا می‌توانند ترکیباتی را در آن مکان جمع‌آوری کنند برای اینکه جریان خاص مورد نیاز را بدست آورند. واحدهای بخار احتیاج دارند به سرویس نیروگاه مهم و اغلب برای تاسیسات بزرگتر معمول هستند. واحدهای آب داغ تقریباً در سیستم‌های کوچک استفاده می‌شوند. واحد جابجایی هوای پکیج‌شده بوسیله‌‌‌ی گاز یا روغن با یک بخش مبادله گرما که برای سیستم‌های متوسط و بزرگ استفاده می‌شود که اقتصادی و قابل انعطاف هستند.
این طرح کارایی بالا را عرضه می‌کند و هنگامی که تولیدات احتراق به محیط خارج نفوذ می‌کنند، برای همه‌‌ی کاربردهایش سالم درنظر گرفته شده است.

جایی که گاز نسبتاً ارزان می‌باشد، به طور مستقیم واحدهای سوزاندن گاز برای سیستم‌های بزرگتر از 10000cfm مناسب هستند. این واحدها با کنترل‌های احتراق وسیع برای بهینه‌سازی بازده احتراق برای دستیابی به انتشار مجاز تولیدات احتراق به مکان تهویه شده طراحی شده‌اند. ریسر کوله‌کردن هوای محیط کار از منطقه احتراق از فساد تدریجی گرمایی محصولات، هوای آلوده‌ی صنایع خاصی از قبیل حلالهای کلرینه شده که ممکن است به طور جدی برای سلامتی خطرناک باشند جلوگیری می‌کند. مستقیماً واحدهای سوزاندن گاز از قبل برای سهولت تحویل دادن گاز و تاسیسات در محل پکیج شده‌اند. به طول معمول نوع مدلهای موازی برای بالا بردن مقاومت مجرا در حدود قابل استفاده هستند. مدلهای سانتریفیوژ برای بالابردن مقاومت بیرونی یا خارجی در حدود مناسب هستند.

شکل 2-12 واحدهای جابجایی گاز سوزانده شده (RAUS).
واحد غیرمستقیم سوزاندن به یک حوضچه احتراق و مبدل حرارتی مجهز شده‌است. بنابراین جابجایی بخار هوا و پروسه احتراق گاز جدا هستند. این واحدها به یک دمپرزهای ریسرکوله‌ شده مجهز هستند. تولیدات از واحد احتراق گاز به طور مستقیم به محیط کار خارج می‌شوند. بر طبق این متن اگر هوا در محل کار به چرخش درآید آن می‌بایست جریان پایین‌تر از احتراق را واردکند. از جهت دیگر هوای ناپایدار آلوده در اثر سوختن تجزیه حرارتی می‌شود و به فضا وارد می‌شود. واحدهای جابجایی هوای سوخته شده به طور مستقیم با کنترلهای استادانه که یک اپراتوری سالم را بوجود آورده است، مجهز شده‌اند.

2-12 ضرورت جابجایی هوا
امروزه توافق‌نامه‌هایی برای ورود و خروج هوا وجود دارد، وقتی که هوا از محل کار خارج می‌شود باید هوایی جایگزین آن شود، این تعادل ساده نیازمند تغییر و گزارش می‌باشد. اگر یک مغازه آبکاری و پرداخت نقره با خروجی کلی 100000cfm اضافه از یک. مقدار کمی احتیاجات 2000cfm اضافی از خروجی نباید به طوری فوری از سیستم جابجایی هوا (RAS)‌ بالابرده شود. در عمل، یک سیستم جابجایی هوا نمی‌‌تواند تا وقتی که از حالت تعادل بیش از 10% خارج شده است ترفیع داده شود. راه دیگر ارزیابی ضرورت یک سیستم جابجایی هوا مقایسه حجم اتاق در برابر میزان هوای خروجی مورد نیاز می‌باشد. حالتی که اثبات شده نشان می‌دهد که جابجایی هوا زمانی که حجم خروجی ساعتی از 3 برابر حجم ساختمان تجاوز کند ضروری می‌باشد، هیچ توجیهی برای دسترسی به این حقیقت بدست نیامده است. اگر در تاسیساتی مثل چاپگر رنگ جدید در یک اتاق با حجم 10000 فوت مکعب به خروجی‌ای در حدود 1000cfm که یک RAS مجزا یا استفاده از یک شاخه‌ی تولیدی 1000cfm از یک سیستم موجود را تضمین می‌کند.

در یک کارخانه بزرگ ذوب فولاد در مطالعه موردی ما تهویه خروجی کلی در حدود 232800cfm بدون جابجایی هوا می‌باشد.
شکایتهایی بوسیله‌ی مدیرانی که به‌طور ثابت در آنجاهستند درمورد نقص قابل توجهی از جابجایی هوا دریافت شد. به همین منظور هوای مجزای باقی‌مانده در ساختمان، هوای خارج است که از تمام درزها و شکافها و قسمتهای باز به درون کشیده می‌شود. کارگرها در قسمتهای ایزوله شده که با دیوارهایی برای در امان ماندن از اغتشاشات هوا و یا هوای سرد زمستان قرار می‌گیرند.
بعضی مشکلات از توجه به فشار منفی در حدود شروع شد. خیلی مشکل است بازکردن درها و پنجره‌ها وقتی فشار منفی از تجاوز کند. کارگرها به وضوح از بسته‌شدن شدید درها می‌گریزند.
به خاطر فقدان جابجایی هوا در این ساختمان، یک فن خروجی معمولی استاتیکی به طور معمول در سقف قرارداده می‌شود که فشار منفی‌ای در حدود تولید می‌کند. این موقعیت سبب برگشت از دودکش واحدگرم‌کننده و آونها می‌شود و باعث آلوده شدن محیط کار بوسیله‌ی منوکسید کربن می‌شود.
در سطوح اجرایی از این فشار استاتیکی پایین، حجم محوری بالای تهویه کننده‌ها باعث شده است که بوسیله‌‌ی عملکرد فن‌های استاتیکی بزرگ که در سیستم‌های محلی استفاده شده است، به طور مخالف تاثیر بپذیرد.
این 4 فن درکارخانه ذوب فلز در این مورد نرخ جریانی در حدود 18000cfm دریک فشار استاتیکی دارد. به خاطر کمبود هوای موجود باعث فشار منفی در حدود می‌شود. جریان واقعی خروجی از سقف در حدود 5-10% می‌باشد.
شکل 3-12 شمایی از ساختمان کارخانه را به طور کامل با موقعیتهای تقریبی و نرخ‌های جریان از سیستم‌های خروجی در 4 محل مهم ساختمان که در جدول 2-12 توصیف شده است، را نشان می‌دهد.

3-12 کمیت جابجایی هوا
مرحله اول مهم در طرحی یک RAS انتخاب جریان تولیدی می‌باشد. راه نزدیک شدن به این انتخاب این است که فرض کنیم تولید باید برابر خروج باشد. در عمل طراحی یک تعادل بین تولید و خروج و اجرای آن برای تولید فشارهای مختلف بین مناطق کاری مهم برای پایداری یا جریان هوا از یک منطقه به منطقه دیگر ضروی می‌باشد. در مثال کارخانه‌ ذوب فلز (شکل 3-12) هوا باید از منطقه کاری به سمت منطقه اشتعال جریان پیدا کند برای اطمینان از اینکه غلظت بالایی از فیومهای فلزی دیگر قسمتهای کارخانه را آلوده نکند. دراین حالت جابجایی برای اشتعال کمپلکس قوس الکتریکی باید کمتر از Furance خروجی باشد، بنابراین تولید یک مقدار ناچیز هوای باقیمانده در این محل از کارخانه جایی که کوره‌ها قرارداده شده‌اند. به طور معمول قابل ملاحظه است اینکه جریان ورودی با جریان خروجی هماهنگ باشد. اگرچه نرخ تولید 90-110% ظرفیت خروجی هستب به نرمال در عمل به عنوان مرزهای طراحی برای سیستم‌های جابجایی هوا استفاده می‌شود.

تعیین نرخ RAS برای یک صنعت خانگی به چند روش انجام می‌شود. در تعدادی از این روشها برای تاسیسات کوچک ممکن است عدم کارایی زیادی بوجود آید. در یک روز با باد کم در ساختمان می‌تواند باز باشد، در صورتیکه محل ساختمان و سیستم خروجی و RAS موجود اپراتوری شوند.
اگر ساختمان به طور مناسب کیپ باشد و یک کمبود هوا وجود داشته باشد، باعث بوجود آمدن جریان هوا از میان درهای باز می‌شود. اگر متوسط سرعت ورودی از میان درها اندازه‌گیری شده باشد، تولید سرعت و سطح باز در کمبود هوا را نشان می‌دهد. حتی در زیر موقعیت‌ ایده‌ال این رویه شاید فقط 30% از مقداری که بوسیله‌ی روشهای صحیح که دمش را توصیف می‌کند نشان می‌دهد.

در مورد کارخانه‌ی ذوب فولاد این داده‌ها در دفتر مهندسی برای همه‌ی سیستم‌ها قابل دسترس بودند. انتظار می‌رفت که یک تفاوتی را با چیزی که در جدول 12-1 چاپ شده است را نشان می‌دهد. اپراتوری شیفتها و زمان برای همه‌ی خروجی‌های اصلی برای اینکه یک سیستم جابجایی مناسب بوجود آید، در نظر گرفته شدند. هیچ سیستم جابجایی هوایی در زمان بازدید نصب نشده بود. ما خوش‌شانس بودیم که در این حالت داده‌های مهندسی قابل دسترس بودند. به هرحال در یک کارخانه‌ی کوچک بدون سیستم مهندسی جزییات به ندرت قابل دسترس هستند.

اگر داده‌های مهندسی قابل دسترس نبودند، یک استانداردهای توافق شده خروجی برای طراحی سیستم تهویه صنایع قابل کاربرد است. به هرحال اگر این داده‌ها قابل دسترس نبودند از جدول مرجع 12-2 می‌توانید استفاده کنید. بهترین راه برای تعیین چگونگی جابجایی هوا به محاسبه‌ی مقدار هوایی که به طورمعمول از کارخانه خارج می‌شود دارد که بوسیله‌ی اندازه‌گیری‌های مستقیم سیستم خروجی مورد استفاده در فصل 3 توصیف شده است. هنگامی ساختمانها ممکن است کمبود هوا پیدا کنند که نرخ خروجی مشاهده شده کمتر از نرخ طراحی باشد اگر فن‌های خروجی فشار پایین به طور وسیع استفاده شوند. برای کمینه کردن این محصول مصنوعی، اگر هوا نفوذ کرد، درها و پنجره‌ها باید قبلاز اندازه‌گیری بازشده باشند. اندازه‌گیری از سیستم اصلی و خروجی‌ها با استفاده از لوله پیتوت استاتیکی صورت گرفته که نتایج عالی را دربر دارد.

اگرچه Face velocity و فشار استاتیکی هود اندازه‌گیری شده معمولاً برای ارزیابی کافی هستند. یک مشکل که مکرراً در تاسیس وسایل خروجی بوجود می‌آید، مشکل در اندازه‌گیری هوای خروجی از فن‌های استاتیکی موازی که به طور معمول به عنوان خروجی‌های سقفی استفاده می‌شود که منجر به عدم دسترسی آنها می‌شود، می‌باشد. مکرراً ضروری است که سازنده‌ها داده‌های اجرایی را برای تخمین خروجی فن‌ها استفاده کنند.

در مثال کارخانه ذوب فلز، اندازه‌گیری جریان واقعی بوسیله‌ی مولفهایی که برای تولید یک وسیله‌ی خروجی جریان در ستون (As measured) در جدول 1-12 کامل شد. اگر یک مقایسه داده‌ها در جدول1-12 بین داده‌هایی که مهندسان ارایه کرده‌اند و داده‌هایی که به طور مستقیم اندازه‌گیری شده‌اند، انجام شود،‌ اهمیت تاسیس ظرفیت مورد نیاز واحدهای جابجایی هوا بوسیله‌ی اندازه‌گیری مستقیم مورد توجه قرار می‌گیرد.

4-12 خروج جریان از جابجایی هوا
قوانین عمومی نفوذ هوا به داخل محیط کار: 1- هوا باید به محل فعالیت کارگران در کمتر از 8-10 ft از بالای سقف وارد شود. 2- سرعت آن در حدود کمتر از 200 fpm باشد 3- جابجایی هوا باید در یک راهی خارج شود که چرخه‌گرما را که در شکل 4-12 نشان داده شده است را نشان دهد. 4- سیستم جابجایی هوا باید هوای تمیز را به بیشترین سطح کارخانه برساند. در عمل اغلب مشکل است که خروجی ژئومتری مورد نظر برای جابجایی هوا بدست آوریم. در یک روش ساده‌ی جدید موقعیت لوله توزیع و شبکه‌ی خروجی برای بدست آوردن الگوی خوب خروجی بوسیله‌ی همکاری بین مهندس و معمار به سادگی امکان‌پذیر شده است.

در همه‌ی حالتها مهندس تهویه باید نرخ کلی خروجی‌،‌ موقعیت هودهای خروجی‌ای که به عنوان یک سیستم عمل می‌کنند و همچنین زمان استفاده‌ی هرکدام را پیش‌بینی کند.
به طور مکرر امکان آن هست که یک RAS را به یک سیستم‌های خروجی خاص،‌ ارتباط واحد جابجایی هوا با فن‌های خروجی در آن سیستم و همچنین بکاربردن به عنوان سیستم‌های کامل خروجی نسبت دهیم. که باعث به حداقل رساندن پوشش اولیه برای اتصالات و هزینه‌های اپراتوری بعدی می‌شود. در یک سیستم جدید طراح می‌تواند یک RAS را شناسایی کند که در‌آن سیر جریان هوای ورودی و شبکه‌ خروجی کاملاً معین است و جریان هوا بوسیله‌ی مانع فیزیکی یا الگوهای سمی حرکتهای هوا و درها بازداشته نمی‌شود. همانطور که در بالا گفته شد هوای جابجا شده باید از سطح اشغال‌شده‌ی فعال خارج شود نه از سطح بالای ساختمان.

این امکان وجود دارد که انتخاب و موقعیت شبکه خروجی طوری صورت بگیرد که حداقل نفوذ بر روی کارگران در زمستان را بوجود آورد و همچنین باعث نفوذ هوای سرد در تابستان شود.
واحدهای جابجایی هوا به طور مکرر لوله‌های بزرگی را از بخشهای خاص عبور می‌دهند که برای تعیین فضای مورد نیاز برای لوله احتیاج به همکاری با معمار می‌باشد،‌ مخصوصاً زمانی که معمار برای استفاده فضای با ارزش ورودی برای این هدف بی‌میل است. لوله‌های RAS معمولاً‌ محل آنها در خارج از واحد با انشعابهای خروجی نفوذکننده می‌باشد. (در شکل 1-12 نشان داده شده است.)

استقرار 50000-100000cfm جابجایی واحدهای هوا به علت اندازه‌ی بزرگ و احتیاجات پایه‌ای که دارند مشکل است اگر امکان دارد بالابردن موقعیت واحدها از سطح زمین یا یک دیوار خارجی ساختمان با براکت عمل خوبی است. این عمل اجازه می‌دهد که از یک سیستم توزیع چند برابر با افت فشار پایین استفاده کند. در این حالت هزینه‌ها نسبتاً پایین هستند و مطلوبیت این واحدها نگهداری آنها را تشویق می‌کند.

در آب هوای سرد شمالی این لوله‌ها باید ایزوله شود. درحالتی که دسترسی فضا در یک خروجی دیوار محدود است، موقعیت سقفی از واحد جابجایی هوا ممکن است ضروری باشد. تاسیسات سقفی به حمل کردن به سمت‌بالا، نافذهای سقفی برای خدمات الکتریکی و سوختی و همچنین منفذهایی برای لوله‌های خروجی هوا احتیاج دارد.
شکل 4-12 وقتی که هوای جابجا شده گرم می‌شود توسط عبور هوا از بالای پروسه‌های گرما‌زا شروع می‌شود. به علت تفاوت دانسیته، جریانهای هوای جابجا شده از بالای ساختمان مکرراً به طور مستقیم یک چرخه‌ی کوتاه به سمت خروجی‌های سقفی ایجاد می‌کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی فا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی فایل ورد (word) :

با توجه به اینکه عامل جاده در کنار دو عامل انسان و وسیله نقلیه در وقوع تصادفات جاده ای نقش موثری دارد ، بنابراین ایمن سازی مطلوب و مناسب راهها از طریق اصلاح طرح هندسی راه ، ساماندهی بافت سطح جاده ( روسازی راه) ، و نصب انواع علائم و تجهیزات ایمنی راهها در کاهش سوانح و حوادث جاده ای حائز اهمیت خواهد بود .

اصلاح و ساماندهی طرح هندسی راه در راههایی که از مناطق کوهستانی و ناهموار می گذرند و اغلب دارای قوسهای افقی و عمودی زیادی هستند و همچنین در نقاطی که تقاطعهای همسطح وجود دارد ، از اهمیت بیشتری برخوردار است ، ضمن اینکه نصب علائم و تجهیزات ایمنی راهها یکی از قسمتهای ضروری مهندسی راه است و جاده ای که فاقد علائم ایمنی مطلوب و مناسب باشد ، رضایت بخش نخواهد بود .

در این راستا با توجه به برخی شرایط حاکم بر راههای کوهستانی ، از قبیل عبور اکثر راهها از مناطق سخت و صعب العبور ، حجم بالای ترافیک در اغلب راههای کوهستانی ، وجود گردنه های برفگیر در سطح کوهستانی ، و عبور بارهای ترافیکی سنگین از محورهای کوهستانی ، همواره این راههای با مشکلاتی مواجه می باشند

عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی

از آنجا که ایمن سازی راهها معمولا به سه روش زیر انجام می پذیرد ، عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی را می توان در قالب این سه موضوع مورد بررسی قرار داد :
الف) اصلاح و ساماندهی طرح هندسی راه ( اصلاح مقاطع طولی و عرضی، قوسهای قائم و افقی، عرض راه، شانه راه، شیب طولی و عرضی راه، تقاطعها و موانع دید )
ب) ساماندهی بافت سطح جاده یا روسازی راه ( اصلاح و ترمیم رویه های آسفالت و رفع هر گونه مانع از سطح راه )
ج) نصب علائم و تجهیزات ایمنی راهها ( طراحی و نصب انواع علائم ایمنی افقی و عمودی، سیستمهای روشنایی و حفاظهای ایمنی )
عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی از طریق ” اصلاح و ساماندهی طرح هندسی راه” :

با توجه به میزان اعتبارات کوهستانی در بخش راه و ترابری ، مهمترین و اساسی ترین مشکل موجود در زمینه اصلاح و ساماندهی طرح هندسی راه ، وضعیت توپوگرافی و موقعیت راههای کوهستانی می باشد که با توجه به عبور اغلب راههای کوهستانی از نقاط سخت و صعب العبور، عملیات تعریض، بهسازی و حذف نقاط حادثه خیز را با مشکلات جدی مواجه ساخته است .

در این خصوص می توان به محور هراز(تهران به آمل) یا کندوان(کرج به چالوس) که از محورهای ارتباطی بسیار مهم و ترانزیتی کوهستانی بوده و نقش مهمی را در سیستم حمل و نقل کشور ایفا می کند اشاره نمود که در اکثر نقاط از یکطرف به رودخانه ها و دره های نسبتا عمیق و از طرف دیگر به کوهها و صخره های مرتفع منتهی می شود و با توجه به اعتبارات مربوطه ، تعریض مناسب و حذف نقاط حادثه خیز در محور کوهستانی به آسانی امکانپذیر نبوده و علیرغم انجام فعالیتهای جدی و مستمر راهداری و راهسازی ، شاهد وقوع حوادث رانندگی زیادی در این محورها(محورهای کوهستانی) می باشیم .

 

عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی از طریق ” اصلاح و ساماندهی بافت سطح جاده ( روسازی راه )”
سطح سواره رو که بستر گردش چرخ وسایط نقلیه است بایستی همواره عاری از ناصافی ، موج و پستی و بلندی یا دست انداز باشد . فقدان مشخصات ذکر شده سبب می گردد که راننده بطور ناگهانی و در حالیکه فرصتی برای تصمیم گیری ندارد با وضعیت نا مطلوبی روبرو شود که پی آمد آن وارد شدن خسارت به وسیله نقلیه و بسیار ناگوارتر از آن بروز سوانح باشد.در اینصورت هر چه سرعت خودرو بالاتر باشد ، احتمال وقوع سوانح و خسارتها بیشتر خواهد بود . در ضمن ، تاریکی شب که وضعیت نا هموار و نا صاف رویه راه را از حالت وضوح نسبی روز خارج می کند ، افزایش قابل ملاحظه خطر را موجب می گردد .

در راههای کوهستانی ، سه عامل اساسی در ایجاد ایمنی راه از طریق بهسازی و ترمیم مناسب سطح سواره رو تاثیرگذار می باشند که ذیلا مورد بررسی قرار می گیرند :
الف) عبور بارهای ترافیکی سنگین و فوق سنگین از راههای کوهستانی :
تردد وسایط نقلیه حامل بارهای ترافیکی سنگین و فوق سنگین در سطح راههای کوهستانی ، باعث وارد شدن خسارات فراوانی به رویه راه و در نتیجه کاهش طول عمر بافت سطحی جاده می گردد .

ب) حجم بالای ترافیک در راههای کوهستانی :
حجم بالای ترافیک عبور کننده از سطح راههای که بیشتر شامل وسایط نقلیه سنگین و نیمه سنگین می باشد ، باعث آسیب دیدن روسازی راه و تخریب بافت سطح جاده می شود .

ج) تاثیرات ناشی از شرایط آب و هوایی :
وجود تابستان های بسیار گرم و زمستان های بسیار سرد در راه کوهستانی ، تاثیرات زیادی بر روسازی راهها بویژه آسفالت سطح جاده ها دارد ، بطوریکه در فصل تابستان ، رویه آسفالتی تحت تاثیر گرمای شدید و تردد وسایط نقلیه سنگین ، دستخوش تغییراتی از جمله قیر زدگی ، ایجاد فرورفتگیهای مقطعی و ناهمواریهای موجی شکل بخصوص در گردنه ها و قوسهای افقی می گردد . از طرفی در فصل زمستان با توجه به برودت هوا و بارندگیهای شدید و انجام فعالیتهای راهداری از قبیل برفروبی ، شن پاشی و نمکپاشی در محورهای شمالی و شرقی کوهستانی ، خسارات فراوانی به سطح راه وارد می آید که با عنایت به ضرورت انجام عملیات مذکور ، جلوگیری از اینگونه خسارات امکانپذیر نخواهد بود .

 

عوامل موثر بر ایمن سازی راههای کوهستانی از طریق ” طراحی و نصب علائم و تجهیزات ایمنی راهها “

یکی از مهمترین روشهای جلوگیری از وقوع سوانح جاده ای ، تامین ایمنی ترافیک در سطح راهها می باشد . بدین منظور بایستی علاوه بر برطرف نمودن تمامی عوامل خطرآفرین در راهها ، رانندگان و عبورکنندگان از خطرات و شرایط عبور ایمن آگاه شوند . این اطلاع رسانی با بکارگیری انواع علائم و تجهیزات ایمنی راهها صورت می پذیرد .

مهمترین عواملی که باعث آسیب رساندن به علائم افقی و عمودی و سایر تجهیزات ایمنی منصوبه در سطح راههای کوهستانی می گردد ، عبارتند از :
الف) عبور بارهای ترافیکی سنگین و فوق سنگین از راههای کوهستانی :
تردد وسایل نقلیه حامل بارهای ترافیکی سنگین و فوق سنگین باعث آسیب دیدن جدی علائم ایمنی افقی از قبیل خط کشی و بازتاب های چشم گربه ای نصب شده در سطح جاده شده و باعث صرف هزینه های فراوانی در زمینه ایجاد ایمنی مطلوب در سطح راههای کوهستانی خواهد شد .

در این راستا ، ساییدگی و تخریب سطح آسفالت بر اثر عبور اینگونه وسایل نقلیه ، علاوه بر اینکه خطوط ترافیکی اجرا شده را از بین برده و موجب کاهش چشمگیر ماندگاری آنها می گردد ، باعث کنده شدن ، شکستن و یا فرورفتن بازتاب های چشم گربه ای در سطح آسفالت ( بخصوص در فصل گرما ) نیز خواهد شد که این امر باعث کاهش سطح ایمنی عبور و مرور بویژه در هنگام شب می شود .

ب) حجم بالای ترافیک در راههای کوهستانی :
حجم بالای ترافیک عبور کننده از سطح اغلب راههای کوهستانی نیز موجب وارد شدن خسارات فراوانی به علائم و تجهیزات ایمنی راهها می گردد . در اینخصوص با توجه به حجم بالای تردد در شبانه روز و در نتیجه افزایش حوادث رانندگی نظیر انحراف و واژگونی وسایل نقلیه و برخورد آنها با علائم و تجهیزات منصوبه در حاشیه راهها ، خسارات زیادی به علائم ایمنی عمودی ( انواع علائم و تابلوهای اخطاری ، انتظامی و اطلاعاتی) ، حفاظهای ایمنی میانی و کناری راه ( گاردریل ها و نیوجرسیها) و سیستمهای روشنایی وارد خواهد شد . در ضمن همانگونه که در بند (الف) نیز اشاره شد ، ترافیک سنگین در راههای کوهستانی موجب کاهش ماندگاری خط کشی و از بین رفتن بازتابهای چشم گربه ای می گردد .

ج) تاثیرات ناشی از شرایط آب و هوایی :
در کوهستانی با توجه به بارش سنگین برف در فصل زمستان ، بخصوص در محورهای شمالی و شرقی کوهستانی و در نتیجه ضرورت انجام فعالیتهای راهداری نظیر برفروبی ، نمکپاشی و شن پاشی بمنظور بازگشایی و ایمن سازی راهها ، صدمات فراوانی به علائم ایمنی وارد می گردد بطوریکه در حین انجام عملیات برفروبی ، بسیاری از علائم ایمنی عمودی نظیر تابلوهای جان پناه و مسیر نما و علائم ایمنی افقی نظیر بازتابهای چشم گربه ای ، بر اثر برخورد تیغه ماشین آلات برفروب تخریب گردیده و از جا کنده می شوند . در ضمن نمکپاشی و شن پاشی سطح جاده و متعاقب آن تردد وسائط نقلیه موجب پاک شدن و کاهش ماندگاری خط کشی جاده ها خواهد شد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله سوال فیزیک فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله سوال فیزیک فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله سوال فیزیک فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله سوال فیزیک فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله سوال فیزیک فایل ورد (word) :

1- نیروی ثابتی در مدت ثانیه به جسم ساکنی به جرم کیلو گرم اثر می کند اگر بزرگی نیرو نیوتون باشد کار نیرو چقدر است ؟ «خ.ا»
1) 3)
2) 4)

2- زمین نیروی گرانشی برابر نیوتون به ماه وارد می کند ماه در یک دوره ی تناوب متر جابه جا می شود کاری که نیروی گرانشی در این تناوب روی ماه انجام می دهد چقدر است ؟ «خ.ع»
1) صفر 3)
2) 4)

3- شخصی جعبه ای به جرم را ازروی سطح زمین با شتاب ثابت
بالا می برد با پیدا کردن نیروی وزن و کار نیروی شخص پس از 3 ثانیه کار بر آیند را حساب کنید ؟ «خ.ع»
1) 3)
2) 4)

4- صندوقی به جرم به وسیله ی طنابی با نیروی نیوتون و با زاویه ی درجه نسبت به افق کشیده می شود اگر شتاب باشد وقتی سرعت به می رسد چه مسافتی جابهجا شده است ؟کار بر آیند را حساب کنید .(از اصطکاک صرف نظر شود )«خ.ع»
1) صفرو 3) و
2) وصفر 4) و

5- جسمی به جرم با سر عت روی سطح افقی حرکت می کند و پس از پیمودن مسافت متر می ایستد ضریب اصطکاک بین جسم و سطح چند است ؟ «خ.ع»
1 ) 3)
2) 4)

6- در شکل زیر وزنه Aبه kg1با سرعت ثابت پایین می آید در هر ثانیه j15 انرژی گرما در اثر اصطکاک ایجاد می شود سرعت وزنه ها چند متر بر ثانیه است ؟ «خ. ا»
1) 3)
2) 4)


7- اگر جرم هر وزنه و ضریب اصطکاک بین سطح وجسم باشد کشش نخ چند نیوتون است ؟«خ.ک»
1) 3)
2) 4)


8- در شکل مقابل نیروی کشش نخ افقی چند نیوتون است؟ «خ.ع»
1) 3)
2) 4)


9- جسمی روی سطح شیب داری به زاویه ی در جه بدون سرعت اولیه از بالا ی سطح رها می شود در صورتی که شتاب حرکت جسم روی سطح شیب دار باشد ضریب اصطکاک چقدر است؟ «خ.ک»
1) 3)
2) 4)

10- گلوله ای از ارتفاع hرها شده و به سطح زمین برخورد می کند سرعت گلوله را در ارتفاع بدست آورید ؟(ازمقاومت هوا چشم پوشی کنید ) «خ.ع»
1) 3)
2) 4)

11- جسمی بر روی یک سطح افقی تحت اثر یک نیروی F باسرعت ثابت چهار متر بر ثانیه حرکت می کند اگر نیروی اصطکاک جنبشی نیوتون باشد کار نیروی Fدر هر دقیقه چند کیلو ژول است ؟ «خ. ا»
1) 3)
2) 4)

12- شخصی به کیلو گرم در آسانسور روی باسکول ایستاده است اگرآسانسور با شتاب رو به پایین شروع به حرکت می کند وزن ظاهری شخص چقدر است چقدر است ؟ «آ. ق»
1) 3)
2) 4)

13- جسمی به جرم مطابق شکل تحت تأثیر نیروی ثابت نیوتون که با راستای افق زاویه ی درجه می سازد کشیده می شود اگر ضریب اصطکاک جنبشی باشد شتاب حرکت چقدر است ؟ «خ.س»
1) 3)
2) 4)

14- اتو مبیلی به جرم یک تن با سرعت در حرکت است . راننده اتومبیل ناگهان مانعی را در متری خود می بیند و ترمز می کند .اگر ضریب اصطکاک بین لاستیک اتومبیل و جاده باشد ،آیا اتومبیل به مانع برخورد می کند ؟ «آ. ق»
1) 3)
2) 4)

15- گلوله ای از نقطه A رها می شود و در مسیر خود از دایره ای به شعاع عبور میکند سرعت گلوله را در نقطه ی B بدست آورید ؟ «خ. ا»
1) 3)
2) 4)

16- گلو له ای را مطابق شکل از نقطه ی A(از ارتفاع متری ) با سرعت به طرف پایین پرتاب می کنیم به ترتیب سرعت گلوله در پایین ترین نقطه و ارتفاع گلوله در بالاترین نقطه ای که گلوله می تواند به آنجا برسد را بدست آورید ؟(از اصطکاک صرف نظر شود ) «خ.ک»
1) 3)
2) 4)


17- گلوله ای به جرم مطابق شکل از بالای سطح شیبداربدون اصطکاکی به ارتفاع متر بدون سرعت اولیه رها می شود و به نقطه ی Bمی رسد سپس در سطح افقی BD حرکت کرده و در اثر نیروی اصطکاک سطح افقی متر جلو می رود و متوقف می شود.( ) «خ.ک»


الف) با استفاده ازقانون بقاء انرژی سرعت گلوله در نقطه ی Bچقدر است ؟
ب ) کار نیروی اصطکاک در سطح افقی چه اندازه است؟
1) و 3) و
2) و 4) و

18- جسمی به جرم از نقطه ی Aبدون سرعت اولیه به پایین میلغزد باسرعت به نقطه ی Bمی رسد اگر ارتفاع نقطه ی Aرااز سطح افقی 4/0متر باشد کار نیروی اصطکاک ABچند ژول است؟ «خ.س»
1) 3)
2) 4)

19- جسمی به جرم را با سرعت روی سطح شیبداری با زاویه ی در جه به بالا پرتاب می کنیم تعیین کنید جسم چه مسافتی بالا می رود و در این مدت که بالا می رود چه مقدار انر ژی مکانیکی از دست می دهد ( =ضریب اصطکاک) « خ.ع»
1) 3)
2) 4)

20- جسمی از نقطه ی Aروی سطح شیب دار به پایین دایره دایره ی قائمی را دور می زند اگر از اصطکاک صرف نظر کنیم در بالاترین نقطه ی دایره سرعت در این صورت xچقدر است ؟ «خ.س»
1) 3)
2) 4)

21- جسمی به جرم از بالای سطح شیبدار با زاویه درجه رها می شود و پس از طی متر روی سطح شیبدار سرعت آن به می رسد گرمای حاصل چند ژول است ؟ «خ.س»
1) 3)
2) 4)

22- از آبشاری به ارتفاع متر در هر دقیقه به طور متوسط متر مکعب آب فرو می ریزد وتوان متوسط این آبشار را بر حسب کیلو وات محاسبه کنید اگر چگالی آن کیلو گرم بر متر مکعب باشد ؟ «خ. ا»
1) 3)
2) 4)

اتومبیلی به جرم تن روی سطح شیب دار

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی پاورپوینت دگر شکلی سنگ ها فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت دگر شکلی سنگ ها فایل ورد (word) دارای 11 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت دگر شکلی سنگ ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت دگر شکلی سنگ ها فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت دگر شکلی سنگ ها فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت دگر شکلی سنگ ها فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

 

چکیده ی تحقیق

وقتی سنگ ها تحت تاثیر تنشی بیش از مقاومت خود قرار گیرند،با چین خوردن و گسل

خوردن آغاز به دگر شکلی می کنند که به این فرآیند دگر شکلی سنگ ها گفته می شود.زمین شناسان دریافته اند که وقتی تنش آهسته و تحت فشار پایین وارد شود،سنگها ابتدا تغییرات کشسان{الاستیک} از خود بروز می دهند

تجربیات آزمایشگاهی موید این نکته اند که در دما و فشار بالا اکثر سنگ ها پس از گذر از حد کشسانی،به صورت شکل پذیر تغییر شکل حاصل می کنند.هنگامی که سنگ برای مدت مدیدی تحت تاثیر تنش قرار گیرند،به طور شکل پذیر تغییر شکل حاصل میکنند  

اسلاید 2 :

When rocks are affected by stress over his resistance, with China started eating and eating fault deformation are

. Can easily see how a piece of stone is broken, but how, during this massive stone without break, they bend

In response to this question, geologists brought to the laboratory on the rock are under pressure to existing conditions

Crust at different depths to create artificially.
وقتی سنگ ها تحت تاثیر تنشی بیش از مقاومت خود قرار گیرند،با چین خوردن و گسل خوردن آغاز به دگر شکلی می کنند.به آسانی می توان ملاحظه کرد که چگونه یک قطعه سنگ می شکند،اما چگونه،طی این فرآیند،واحد های عظیم سنگی بی انکه بشکنند،خم می شوند؟ در پاسخ به این پرسش،زمین شناسان به آزمایشگاه روی آورده وسنگها را تحت فشار قرار می دهند تا شرایط موجود در اعماق مختلف پوسته را به طور مصنوعی ایجاد کنند

 

اسلاید 3 :

 

Although all rocks have different behavior in tension, but other The deformation characteristics of the rocks can be determined empirically. Geologists have found that when stress enters slowly and under low pressure First , the changes of elastic rocks گرچه تمام سنگها در مقابل تنش رفتار متفاوتی دارند،اما ویژگی های موضعی دگر شکلی سنگها را می توان به طور تجربی تعیین کرد.زمین شناسان دریافته اند که وقتی تنش آهسته و تحت فشار پایین وارد شود،سنگها ابتدا تغییرات کشسان{الاستیک} از خود بروز می دهند

اسلاید 4 :

Having removed the tension, the rocks, almost, to acquire its original size and shape. However, when the elastic limit is surpassed, rocks or break or the protean changing form  exert {elastic}.تغییرات حاصله از دگر شکلی کشسان برگشت پذیرند،یعنی همچون یک نوار لاستیکی {کش} به هنگام برداشته شدن تنش،سنگها نیز تقریباً،اندازه و شکل اولیه خود را به دست می آورند اما،وقتی حد کشسانی پشت سر گذاشته شود،سنگ ها یا می شکنند یا به طور شکل پذیر تغییر شکل می دهند

اسلاید 5 :

Changes resulting from elastic deformation to admit, I like a rubber band when {cache} Experimental temperature and pressure at this point that most stones after the passing of elasticity

The results are to be transformed. Stones that have been tested in ground conditions, elastic deformation are

But after passing the elastic limit of the brittle and break like a solidدگر شکلی شکل پذیر سبب تغییر دائم سنگ می شود به این معنی که اندازه و شکل هر واحد سنگی طی چین خوردگی و جریان از بین می رود.تجربیات آزمایشگاهی موید این نکته اند که در دما و فشار بالا اکثر سنگ ها پس از گذر از حد کشسانی،به صورت شکل پذیر تغییر شکل حاصل می کنند.سنگ هایی که در شرایط سطح زمین آزمایش شده اند،دگر شکلی کشسان دارند،اما پس از گذر از حد کشسانی مثل یک جامد شکننده عمل نموده و می شکنند

اسلاید 6 :

It is worth noting that most energy

Stored elastic energy of earthquakes that appear to break the rocks and back into Initial form is

One of the factors that geologists can not rebuild it in their laboratory experiments to geological timeلازم به یادآوری است که انرژی اکثر زمینلرزه ها از نوع انرژی کشسانی ذخیره شده است که به صورت شکستن سنگها ظاهر می شود و دوباره به شکل اولیه بر می گردد.یکی از عواملی که زمین شناسان نمی توانند در تجربیات آزمایشگاهی خود آن را بازسازی کنند،زمان زمین شناسی است

اسلاید 7 :

 Know stressed be done quickly

Like a hammer blow, break rocks. The other hand, if the materials are stressed for a long time, the resulting shape will be deformed میدانیم که اگرتنش به سرعت انجام شود،مثل یک ضربه ی چکش،سنگها می شکنند.از طرف دیگر،اگر همان مواد برای مدت مدیدی تحت تاثیر تنش قرار گیرند،به طور شکل پذیر تغییر شکل حاصل میکنند

اسلاید 8 :

For example, marble Benches pressure of your weight over hundreds of years or more have been bent In nature, small forces that act on a long-term land, have a major impact on the deformation classes.برای مثال،نیمکتهای مرمری بر اثر فشار وزن خود طی مدت صدها سال یا بیشتر خم شده اند.در طبیعت،نیروهای کوچکی که در یک مدت زمین طولانی عمل می کنند،تاثیر عمده ای در دگر شکلی طبقات دارند.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد اصول و کاربردهای روش مگنتو تلوریک د

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد اصول و کاربردهای روش مگنتو تلوریک در اکتشافات نفت و ژئوترمال فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد اصول و کاربردهای روش مگنتو تلوریک در اکتشافات نفت و ژئوترمال فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد اصول و کاربردهای روش مگنتو تلوریک در اکتشافات نفت و ژئوترمال فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد اصول و کاربردهای روش مگنتو تلوریک در اکتشافات نفت و ژئوترمال فایل ورد (word) :

اصول و کاربردهای روش مگنتو تلوریک در اکتشافات نفت و ژئوترمال

روش های تلوریک ومگنتونلوریک
اصول وخصوصیات میدان های مگتونلوریک و جریان تلوریک
وجود جریانات بزرگ مقیاس در زمین، نخستین بار « » در سال 1847 در هنگام مطالعه روی سیستم های تلگراف مشخص شد. ثبت کننده های جریانات تلوریک در قرن 19 ،پاریس

وبرلین قرار داشتند. اما امروزه درنقاط مختلف دنیا این ثبت کننده درنقاط مختلف وجود دارند.
منشا جریان های تلوریک درخارج از کره ی زمین قرار دارد توفان های خورشیدی وشفق های قطبی یکسری نوسانات دوره ای وگذرا را ایجاد می کنند که باعث ایجاد نوساناتی در میدان مغناطیسی زمین می شوند، این نوسانات میدان مغناطیسی بر روی جریانات یونوسفر زمین تاثیر می گذارند ویکسری جریانات را در آن القا می کنند. و جریانات یونوسفریک نیز به نوبه ی خود جریانات تلوریک را در درون زمین القا می کند. میدان های مغناطیسی دوره ای ایجاد شده توسط جریانات یونوسفریک، در حد فاصل بین یونوسفر و سطح زمین به مقدار جزئی دچار تضعیف وترقیق می شوند. اما قسمتی که به داخل زمین نفوذ می کند جریانات تلوریک را ایجاد می کند.
این حلقه های بسیار بزرگ جریان، میلیون ها کیلومتر مربع از سطح زمین را می پوشانند ونکته ی جالب اینکه این حلقه های جریان نسبت به خورشید ثابت اند و بصورت یکی در میان ساعتگرد و پادساعتگرد هستند. درعرض های جغرافیایی متوسط این جریانات دوتا ماکزیمم ودو مینی موم در طول روز دارند. در عرض های جغرافیایی پایین وتردیک استوا، این جریانات فقط یک ماکزیمم ویک مینی موم در طول روز دارند ودامنه ی این جریانات نیز به طور قابل ملاحظه ای کوچکتر است. میدان های الکتریکی ناشی از این جریانات تا بیش از و میدان های مغناطیسی آن ها نیز در حدود چند میلی کاما هستند.
بطور کلی ، میدان های مغناطیسی ناشی از جریانات تلوریک نوساناتی هستند که شدتشان با آشفتگی های الکتریکی در یونوسفر زمین متغیر است. این نوسانات میدان مغناطیسی در فرکانس هایی به بزرگی 100 کیلومتر هرتز اتفاق می افتند ولی اکثر این نوسانات فرکانسی کمتر از این مقدار را دارند.
یک منبع فرکانس بالا برای نوسانات طوفانی های الکتریکی ( مانند رعد وبرق) اگر چه محل وقوع این طوفان های الکتریکی تصادفی است اما بیش تر این طوفان ها در مناطق استوایی مانند برزیل، آفریقای مرکزی ومالایا اتفاق می افتد. بخشی از انرژی این رعد و برق ها به نوسانات الکترومغناطیسی تبدیل می شود که در فضای بین یونوسفر و زمین منتشر می شود جریانات القا شده بوسیله ی این میدان های الکترومغناطیسی در زیر زمین در اکتشافات تلوریک ومگنتو تلوریک مفید هستند به خصوص به این دلیل که این جریانات قله های دامنه ای در چندین فرکانس مجزای 8 و 14 و 760 هرتز دارند.
برای بررسی تغییرات سالیانه ی جهت و دامنه ی سیگنال های تلوریک و مگنتوتلوریک در فرکانس های 1 و 8 و 145 و 3000 هرتز، چهار گیرنده ی تلوریک که با چهار جفت الکترود مرتبط هستند را در یک محلی که دور از خطوط انتقال جریان باشد، قرار می دهند. فاصله ی بین هر جفت الکترود در حدود 30 متر است. جهت این 4 جفت الکترودها نیز تحت زاویای 343 و 28 و 73 و 118 درجه

نسبت به جهت شمال است. سیگنال 3000 هرتزی بطور ناگهانی در هنگام طلوع و غروب خورشید درهر 4 جهت به ترتیب افزایش و کاهش پیدا می کند.
تجهیزات صحرایی مورد نیاز:
الف) تجهیزات صحرایی مورد نیاز برای جریان تلوریک : بدلیل آنکه اندازه گیری مستقیم جریان تلوریک ممکن نیست ما شیب پتانسیل بین الکترودهای قرا گرفته روی زمین را اندازه گیری می کنیم. همانند روش sp در اینجا نیز برای اندازه گیری شیب پتانسیل ناشی از جریانات تلوریک از الکترودهای غیر پلاریزه استفاده می شود. صفحات سربی که از لحاظ شیمیایی غیر فعال هستند برای این کار

مناسب اند.
الکترودها به یک تقویت کننده وتقویت کننده به یک مثبت کننده متصل است. اگر فرکانس های خاصی مورد توجه باشند فیلترهایی را در بخش تقویت کننده قرار می دهند.
بدلیل وجود تغییرات بزرگ در دامنه ی سیگنال نسبت به زمان دو گسترش الکترودی مورد نیاز است یک جفت الکترود در ایستگاه مبنا یا BOSE قرار می گیرد جفت الکترود دیگر بعنوان جفت الکترود متحرک استفاده می شود. همچنین از آنجائیکه جهت سیگنال های جریان های تلوریک با زمان تغییر می کند، هم در ایستگاه مبنا و هم در ایستگاه صحرایی ازدو جفت الکترود عمود بر هم که یکی شمالی- جنوبی و دیگری شرقی- غربی است استفاده می کنند.
با استفاده از این تجهیزات ما می توانیم تغییرات مولفه ی افقی میدان الکتریکی را از لحاظ دامنه به فاز و فرکانس در دو ایستگاه مبنا و ایستگاه صحرایی با یکدیگر مقایسه کنیم و از آن جهت اکتشافات نفتی وکانه استفاده کنیم.
فواصل الکترودی برای مطالعات ساختاری وسوندینگ عمیق جهت اکتشافات نفتی بطور معمول بین 100 تا 600 متر است و برای جستجوی کافی ممکن حدود 30 متر یا کمتر باشد.
ب) تجهیزات صحرایی لازم جهت مگنتوتلوریک: تجهیزات MT پیچیده تر از تجهیزات جریان تلوریک است. در هر ایستگاه دو مولفه اندازه گیری می شود اما هیچ ایستگاه مبنایی مورد نیاز نیست.
اگر دوره ی تناوب جریان ها طولانی باشد می توان میدان مغناطیسی را با یک مگنتومتر فلاکس گیت اندازه گیری کرد. اما در بیشتر موارد دوره ی تناوب کوتاه تر از این است و از یک سنسور استفاده می شود که این سنسور شامل یک سیم پیچ با تعداد زیادی دور سیم روی یک قاب بزرگ یا یک سلونوئید دراز با یک فریت است که در هسته ی آن قرار گرفته است. سه مولفه مغناطیسی در هر ایستگاه MT اندازه گیری می شود دو تا افقی و یک عمودی.
تجهیزات MT برای فرکانس هایی در محدوده ی 1 هرتز تا 10 کیلوهرتز طراحی شده اند. سیم پیچ مورد نیاز در کار MT لازم است که در یک گودال کم عمق نصب شود تا از هر گونه حرکتی بدور باشد چرا که کوچکترین حرکت نونیزهایی را در ولتاژ اندازه گیری شده ایجاد می کند.

روش مگنتوتلوریک در اکتشافات نفتی:
مقدمه: انعکاس لرزه ای برای دهه ی متوالی ابزار استانداردی برای اکتشافات نفت و گاز بوده است. و تقریباً تمام ذخایر با استفاده از روش لرزه ای اکتشافات شده اند. در مورد هدف های اکتشافی دشوار که روش لرزه ای موفقیت کمی داشته محققان به فکر استفاده از دیگر روش های ژئوفیزیکی افتاده یکی از این روش های ژئوفیزیکی MT است توانایی حل ساختارهای زمین شناسی را دارد که روش لرزه ای در آن ها موفقیت کمی داشته است. مثلاً در مواردی که یک پوشش بازالتی یا وکلانیک با سرعت عبورموج بالا روی سنگهای زیرین را می پوشاند و یا در مورد ساختارهای راندگی که روش های لرزه ای نتیجه ی خوبی نمی دهد می توان از MT استفاده کرد.
اصول روش MT:
روش مگنتوتلوریک یک عمل سوندینگ EM در حوزه ی فرکانسی است که برای مشخص کردن ساختارهای الکتریکی در زیر سطح زمین استفاده می شوند. این روش از میدان های الکترومگنیک طبیعی که در یک محدوده ای از HZ 001/0 تا KHZ10 هستند استفاده می کند. این میدان های اولیه، میدان های الکتریکی و مغناطیسی ثانویه را در زمین رسانا ایجاد می کنند. تغییرات

گذرای میدان های الکتریکی و مغناطیسی ثبت شده در سطح زمین، خصوصیات الکتریکی زمین از قبیل مقاومت ویژه و رسانایی را مشخص می کند.
جریانات الکتریکی بوجود آمده در زمین در اثر تغییرات میدان مغناطیسی، جریانات تلوریک نامیده می شوند. که در اینجا مگنتوتلوریک نامیده شده اند. امواج الکترومغناطیسی که سیگنال های MT را می سازند. الکتریکی شارش یافته در یونوسفر زمین که سیگنال های زیر HZ1 را می سازند.
روش MT کاربردهای گسترده ای دارد از اکتشافات کم عمق مانند ژئوتکنیک، آب زیر زمینی، زیست محیطی گرفته تا اکتشافات عمیق که شامل منابع کافی ژئوترمال ونفت است.
که نوع استفاده از MT بستگی به باند فرکانس مورد استفاده دارد.
اما در اکتشافات ژئوترمال بدلیل حساسیت بالای MT به زون های رسانا با دمای بالا می توان از آن به خوبی استفاده کرد.
معادلات ماکسول روابط بنیادین بین میدان های الکتریکی و مغناطیسی را بیان می کند. معادله ی انتشار امواج الکترومغناطیسی در یک ماده ی هموژن نشان دهنده ی کاهش نمائی دامنه ی این امواج با عمق نفوذ است. در این مورد Skin Depth عمقی که در آن دامنه ی امواج به مقدار دامنه ی لوپه اش می رسد تعریف می شود. Skin Depth بصورت معادله ی زیر خلاصه می شود.

کهP مقاومت ویژه و T زمان تناوب است .این معادله نشان می دهد که تضعیف کندتر امواج الکترومغناطیس برای دوره ی تناوب طولانی تر و مقاومت ویژه ی بالاتر اتفاق می افتد. بنابراین Skin Depth با عمق نفوذ امواج EM مرتبط می شود. همچنین Skin Depth اصول سوندینگ مگنتوتلوریک را توصیف می کند، تغییرات مقاومت ویژه با عمق با ثبت سیگنال های MT با پهنه ای از فرکانس ها مختلف مشخص می شود.

مدل پاسخ توزیع مقاومت ویژه در زیر زمین بوسیله ی حل معادله ی انتشار موج الکترومغناطیس در یک تا 2 بعد ماده بدست می آید.
رابطه ی بین امپدانس و مقاومت ویژه ی ظاهری و همچنین رابطه ی بین امپدانس و زاویه ی فاز بصورت زیر خلاصه می شود.

نسبت بین میدان های الکتریکی ومغناطیسی برابر با امپدانس (z) است.
منحنی های سویزینگ MT بصورت لگاریتم مقاومت ویژه ی ظاهری در برابر لگاریتم دوره و فاز در برابر لگاریتم دوره هستند.
3- جمع آوری اطلاعات MT وتجهیزات MT
تغییرات میدان های الکترومغناطیسی نسبت به زمان با استفاده از سیم پیچ های مگنتومترها ( برای اندازه گیری تغییرات میدان مغناطیسی با زمان) و الکترودهای غیر پلاریزه ( برای اندازه گیری تغییرات میدان الکتریکی با زمان) اندازه گیری می شود. دو مولفه ی افقی از میدان الکتریکی یعنی EX و Ey و سه مولفه از میدان مغناطیسی یعنی Hx و Hy و Hz ثبت می شوند.
سیگنال های الکتریکی ومغناطیسی در یک واحد آنالوگ جهت تقویت و فیلتره شدن جمع آوری می شوند در حالیکه عمل ثبت در یک واحد دیجیتال که شامل یک آنالوگ چند کناله برای تبدیلات دیجیتال و ذخیره ی اطلاعات است، انجام می گیرد.
بصورت تیپک فرکانس های بین 0003 تا KHZ 1 به سه بخش تقسیم می شوند که این سه بخش با یکدیگر همپوشانی دارند: 1- فرکانس بالا که از 48 تا 1024 هرتز است. 2- تغییرات فرکانس های بالا ومتوسط اول ثبت می شوند و به دنبال آن فرکانس های پایین و خیلی پایین با زمان ثبت طولانی تر، ثبت می شوند. در هر باند فرکانسی، کنترل کیفی اطلاعات بوسیله ی آنالیز منحنی های سونرینگ خامی که از پردازش اطلاعات در واحد گیرنده به دست آمده اند و نسبت به سیگنال به نویز افزایش می یابد. از زمانی که از سنسورهای خیلی حساس برای اندازه گیری تغییرات میدان الکترو مغناطیسی خیلی کوچک استفاده می شود. در نویزها به حداقل رسیده اند.
سیگنال های MT در دو زمان از شبانه روز کیفیت خوبی دارند یکی بعد از نیمه شب و دیگری درست قبل از غروب خورشید. اگر چه رعد وبرق منبع مهمی برای تولید سیگنال های الکترومغناطیسی در کارهای MT است اما باران سنگین و رعد و برقی که در محل و یا نزدیکی سایت اندازه گیری اتفاق می افتد باعث ایجاد نویز در اطلاعات می شود. و گاهی اوقات باعث به تعویض افتادن اندازه گیری ها می شود.
بطور معمول یک تا دو روز برای ثبت کامل اطلاعات MT در هر ایستگاه زمان مورد نیاز است. این مدت زمان صدف جابجایی ونصب تجهیزات در صبح و جمع آوری سیگنال های MT از ظهر تا صبح روز بعد برداشت تجهیزات و حرکت به سمت ایستگاه بعدی است. در مناطق دشوار اندازه گیری ها بوسیله کمپ در حال پرواز انجام می گیرد.
پردازش داده های MT
هارد دیسک یا فلاش موجود در گیرنده قابلیت ذخیره ی اطلاعات چندین سایت یا چندین روز اندازه گیری را دارد. اطلاعات سری های زمانی به یک کامپیوتر شخصی جهت پردازش اولیه ی اطلاعات منتقل می شوند در حوزه ی فرکانسی مولفه های افقی میدان های الکتریکی ومغناطیسی بوسیله ی معادله ی زیر با یکدیگر مرتبط می شوند.

که هر مولفه تابعی از فرکانس یا دوره ی تناوب است. پردازش اطلاعات MT اصولاً تحلیل طیفی سری های زمانی میدان های الکتریکی ومغناطیسی است که در آن تابع تبدیل یا تانسور امپدانس (Z) تخمین زده می شود. تانسور امپدانس بدست آمده از پردازش اطلاعات با سیستم مختصات اندازه گیری که در آن محورهای x و y به ترتیب در جهت شمال وشرق قرار می گیرند مرتبط می شود. تانسور امپدانس توزیع مقاومت ویژه ی زیر سطحی را در هر سایت در سه بعد نشان می دهد این تانسور با تغییر دستگاه مختصات تغییر می کند. مثلاً تانسور A را می توان بصورت ریاضی چرخاند بطوریکه تانسوری مرتبط با سیستم مختصات جدید بدست آید. یک چرخش ساعتگرد به اندازه ی زاویه باعث می شود که تانسور امپدانس در یک سیستم مختصات جدید قرار بگیرد بصورت زیر:

که در آن R یک ماتریس چرخش وT (0) رقم ماتریس ترانسپوزه ای

اگر فرض کنیم که در ماده ی لایه بندی شده امپدانس اسکالر است وبه سیستم مختصات بستگی ندارد پارامترهایی که غیر متغیر نامیده می شوند را می توان از تانسور امپدانس استخراج کرد.
پارامترهای اینوارینت پارامترهایی هستند که با چرخش زاویه ای تغییر نمی کنند و این پارامترها توزیع مقاومت ویژه را در هر سایت سویزینگ نشان می دهند. یکی از پارامترهایی اینوارینت در ترمینال تانسور امپدانس است که بصورت زیر نوشته می شود.

که اگر ساختار زیر سطحی یک بعدی باشد دراین صورت=Zxy=0 ZxxوZxy- Zyx
و بنابراین ZDET یک امپدانس اسکالر است.
اگر که ساختار دو بعدی باشد و سیستم مختصات موازی یا عمود بر امتداد ساختار باشد تانسور امپدانس به شکل زیر ساده می شود:

در صورتی که محور x موازی امتداد باشد.
درمعادله ی (6)Zxyو Zyx به ترتیب TEN (الکتریکی گذرا) و TM (مغناطیس گذرا) امپرانس‌ها هستند.
با استفاده از معادله‌ی (2) هر مؤلفه از تانسور امپرانس به مقاومت ویژه فاز تبدیل شود.
مدل سازی تفسیر داده‌های MT
مدل سازی یک بعدی و دو بعدی بصورت مستقیم و معکوس بطور معمول برای بدست آوردن ساختار مقاومت ویژه‌ی زمین انجام می‌شود. مدل سازی سه بعدی هنوز در مرحله‌ی بررسی است مدل سازی معکوس یک بعدی برای درک مدل لایه بندی افقی با استفاده از سنتی سویدینگ درهر ایستگاه استفاده می‌شود. با بکار بردن تکنیک‌های مدل سازی معکوس، یک مدلی که نشان دهنده‌ی تغییرات ملایم و ناگهانی مقاومت ویژه با عمق باشد را می‌توان بدست آورد.
یک مقطع مقاومت ویژه‌ی دو بعدی از به هم پیوستن وجونیت شدن مدل‌های یک بعدی حاصل از سایت‌های مجاور هم در طول یک پروفیل بدست می‌آید.
دو بعدی می‌تواند برای تفسیر اولیه استفاده شود.
در مدل بدست آمده از معکوس سازی واحدهای مقاومت ویژه به واحدهای سنگی و ساختاری مختلف نسبت داده می‌شوند. هر گونه اطلاعات ژئوفیزیکی یا زمین شناسی در دسترس برای کاهش ابهامات در تفسیر نهایی MT باید جمع آوری شود.

شکل 3

مطالعات موردی MT
ساختارهای پیچیده‌ی بالا آمده (بالا آمدگی‌ها) برای جستجوی هیدروکربن در شرق اندونزی مناسب‌اند روش MT در این منطقه برای تشخیص لایه‌های آهکی نارسنا در تشکیلاتی که رسانایی بالاتری دارند استفاده شده‌اند.
معکوس سازی اطلاعات MT برای بدست آوردن تغییرات مقاومت ویژه بصورت یک بعدی با عمق انجام شد. ما تشکیلات کربناته را که با مقاومت ویژه بالا مشخص می‌شوند فقط بواسطه‌ی اطلاعات چاه مجاور آن مشخص کنیم. امکان استفاده از MT در منطقه با استفاده از ترکیب اطلاعات برای تصویربرداری از هدف اکتشافی مورد مطالعه قرار گرفت.
یک عدل زمین شناسی که نشان دهنده‌ی ساختارهای بالا زده بود تهیه شده و مقادیر مقاومت ویژه مختلف به لایه‌ی کربناته و تشکیلات احاطه کننده‌ی آن نسبت داده شد.

شکل 4 ) یک مدل دو بعدی از معکوس سازی اطلاعات مقاومت ویژه است.
شکل 4

پیشرفت‌های جدید در اکتشافات با روش‌های الکترومگنتیک

گرچه روش‌های الکترومگنتیک در ژئوفیزیک محیطی و اکتشافی کافی بسیار مفید است اما نقش کوچکی را در اکشافات نفتی ایفا می‌کند. چرا که روش‌های الکترومگنتیک از سیگنالهایی استفاده می‌کنند که نمی‌توانند وضوحی به اندازه‌ی وضوح روش‌های لرزه‌ای جدید را ایجاد می‌کند. ولی به هر حال در دهه‌های اخیر روش‌های الکترومگنتیک و خصوصاً MT به صورت گسترده تری در اکتشافات نفتی استفاده می‌شوند و این امر بخاطر موارد زیر است:
1) بهینه سازی روش‌های جمع آوری اطلاعات، پردازش و تفسیر آن‌ها
2) در برخی موارد روش‌های اکتشافی لرزه‌ای گرانش مغناطیسی با مشکشند.
برای مثال در مناطق شکست که امواج لرزه‌ای و پاشیده و پراکنده می‌شوند اطلاعات MT تخمین‌های قابل قبولی را از خصوصیات توده مانند تخلخل ارائه می‌دهند روش‌های الکترومگنتیک می‌توانند به دو طریق در اکتشافات نفتی موثر باشند.
اول اینکه روش‌های الکترومگنتیک برای تصویر برداری از ساختارهایی که می‌توانند ذخائر نفتی یا سنگ مخزن باشند مفید هستند و در موارد خاص آن‌ها در تشخیص مستقیم هیدروکربن‌ها مفیدند.
روش‌های الکترومگنتیک با منبع فعال در اکتشافات منابع گازی کم عمق و ماسه‌های نفتی به کار گرفته شده‌اند.
اصول مگنتوتلوریک
روش مگنتوتلوریک از امواج الکترومغناطیس طبیعی با فرکانس پایین با آشکار سازی زیر سطحی استفاده می‌کند. این امواج محدوده‌ی فرکانسی 1000 تا 001/0 هرتز را دارند و همانطوریکه قبلا گفته شده در اثر فعالیت رعد و برق و نوسانات مگنتو سفر زمین ایجاد می‌شوند. این سیگنال‌های الکترومغناطیس بصورت امواج رادیویی در اتمسفر زمین حرکت کرده و به داخل زمین منتشر می‌شوند اما با افزایش عمق نفوذ به داخل زمین به سرعت دچار ترقیق و تضعیف می‌شوند. عمق نفوذ این امواج Skin Depth نامیده می‌شود. با اندازه گیری میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی در سطح زمین، مقاومت ویژه‌ی میانگین زسمین از سطح زمین تا عمق معادل skin Depth بدست می‌آید. Skin Depth با کاهش فرکانس افزایش می‌یابد. بنابراین سویدینگ عمقی مقاومت ویژه می‌تواند با ثبت یک محدوده‌ای از فرکانس‌های مختلف در یک نقطه انجام شود.

همانگونه که در شکل زیر مشاهده می‌کنید.

در فرکانس‌های بالا (300 تا 1000 هرتز) مقاومت ویژه‌ی ظاهری معادل مقاومت ویژه‌ی حقیقی است چرا که این فرکانس‌های بالا به اعماق کم زمین یا به عبارت بهتر فقط به بالاترین لایه نفوذ می‌کند و بنابراین مقاومت ویژه‌ی بدست آمده فقط مربوط به این لایه اس

ت و برابر با مقاومت ویژه‌ی واقعی است در فرکانس‌های متوسط، مقاومت ویژه‌ی ظاهری مربوط به نفوذ سیگنال‌های EM به دومین لایه است و نهایتاً با کمترین فرکانس‌ها مقاومت ویژه‌ی سنگ بستر آشکار می‌شود.
بهترین رزولوشن در MT زمانی بدست می‌آید که عمق لایه با مقاومت ویژه‌ی پایین معین باشد.
و این عمق به طور معمول با 10% تخمین تعیین می‌شود.
فاکتور دیگری که در MT باید مورد توجه قرار بگیرد این است که MT در تعیین رسانش یا کنداکتسن لایه‌های سنگی که توسط ضخامت و کنداکتیویتی لایه‌ها کنترل می‌شود، موثر است.
ولی به هر حال کنداکتیونی و ضخامت لایه‌ها به صورت مجزا قابل تعیین نی

ست.
تاریخچه :
از سال 1970 تا 1980 روش مگنتوتلوریک بعنوان ابزار مقدماتی که می‌تواند تغییرات ضخامت را در حوزه‌های رسوبی بزرگ تعیین کند استفاده می‌شد. آنالیز داده‌ها به طور عمده محدود به مدل سازی فور وارد یک بعدی و معکوس سازی بود. اما این روش برای مناطقی با زمین شناسی پیچیده نمی‌توانست بکار برده شود. تلاش‌های اخیر در زمینه‌ی مگنتوتلوریک مشخص کرد که MT می‌توان بعنوان ابزاری برای مشخص کردن سنگ‌های رسوبی رسانایی که در زیر صفحاتی با مقاومت ویژه‌ای بالا قرار گرفته‌اند مانند کربنات، و ولکتانیک‌ها بکار برده شود. با وجود اینکه کارهای MT در غرب خیلی کم انجام می‌شد، اما در اتحادیه جماهیر شوروی استفاده‌های گسترده‌ای از روش‌های الکترومگنتیک جهت اکتشافات نفتی می‌شد.
مگنتوتلوریک مدرن
توانایی MT در تصویربرداری از ساختارهای زیر سطحی در سال‌های اخیر دراماتیک افزایش یافته است.
این پیشرفت هم در زمینه تفسیر و هم زمینه‌ی ابزار است.
سیستم‌های MT به یک ژنراتور جهت تولید نیروی برق و یک نفر اپراتور که برای ثبت اطلاعات مورد نیاز داشت. این امر باعث محدودیت تعداد ایستگاه‌هایی که در طول یک روز می‌توانستند اطلاعات را جمع آوری کنند می‌شد. این مشکلات بوسیله‌ی سیستم‌های MT جدید مانند سیستم‌های Metro nix , phoenix Geophysics حل شد.
سیستم‌های MT جدید بسیار خلاصه‌ترند و عموماً تمام اتوماتیک هستند.
یکی دیگر از پیشرفت‌هایی که در زمینه‌ MT انجام شد تبدیل اطلاعات از حوضه‌ی زمان به حوزه‌ی فرکانس بود.
برای حذف نویزها از اطلاعات در طول برداشت به تکنیکی نیاز است که بتواند ثبت اطلاعات در ایستگاه‌های مختلف را همزمان سازی کند.
در سیستم‌های MT قدیمی برای این کار نیاز به ساعت‌های بسیار دقیقی بود که بصورت دوره‌ای همزمان سازی شدند. مشکل همزمان سازی ایستگاه‌ها با استفاده از همزمان سازی سیگنال‌های دریافتی از GPS حل شد. سری‌های زمانی فرایندی است که با استفاده از الگوریتم‌هایی که مقدار میانگین از مقاومت ویژه ی ظاهری تولید شده بوسیله ی سرهای زمانی طولانی بدست آمده اند را ارائه می دهند.
پیشرفت ها بطور موثر اطلاعات غیرمفید را از سایر اطلاعات جدا می کند.
پیشرفت های ذکر شده درباره باعث شده که مقادیر بزرگتری از اطلاعات MT جمع آوری شوند و تفسیر با مدل سازی 2 بعدی و 3 بعدی و با استفاده از الگوریتم معکوس انجام شود.
اکتشافات راندگی با MT
در بسیاری از کمربندهای راندگی، اختلاف بزرگی در سرعت و مقاوم ویژه‌ای سنگ‌ها وجود دارد به این دلیل که سنگهایی که روی هم قرار گرفته‌اند لیتولوژی‌های مختلفی دارند. اگر در یک روز راندگی یک لایه با سرعت بالا بر روی یک لایه با سرعت پایین رانده شود، مشکلات زیادی در لرزه نگاری انعکاس بوجود می‌آید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >