سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله بکارگیری کامپیوتر در طراحی و ساخت فایل ور

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بکارگیری کامپیوتر در طراحی و ساخت ‌ فایل ورد (word) دارای 189 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بکارگیری کامپیوتر در طراحی و ساخت ‌ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بکارگیری کامپیوتر در طراحی و ساخت ‌ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بکارگیری کامپیوتر در طراحی و ساخت ‌ فایل ورد (word) :

فصل اول

بکارگیری کامپیوتر در طراحی و ساخت

مقدمه ای بر کاربرد کامپیوتر در علوم مهندسی

دومین انقلاب صنعتی در قرن حاضر با ظهور کامپیوتر بوجود آمده و قابلیت پیشرفت انسان را افزایش داده است . در نتیجه بکارگیری کامپیوتر بوده که سیستم های کنترل عددی بوجود آمده اند و اساسا طراحی و تولید به کمک کامپیوتر با ظهور کنترل عددی مطرح شده که مبنا پایه همه آنها استفاده از کامپیوتر بوده است.

در واقع کاربرد کامپیوتر در تولید و صنعت یکی از مهمترین پیشرفت های بشر در قرن حاضر تلقی می شود که جنبه های مختلف این کاربرد درتاثیر زیاد آن در وضعیت کنونی صنعت بر هیچ کسی پوشیده نیست.

انواع سیستم های کنترل کامپیوتری

سیستم های کنترل عددی کامپیوتری

عرض کالاهای متنوع و تنوع در تولید محصولات و همچنین رقابت در دستیابی به بازار سرعت تولید و ارزانی کالا کنترل و کیفیت نیازی است که یک کنترل کننده و تولید کننده را وادار به دستیابی به تکنولوژی برتر و سیستم های تولیدی مناسب با این تکنولوژی می کند.

ماشین های کنترل عددی اغلب برای تولید قطعات با تعداد کم و یا متوسط و یا دارای شکلهای پیچیده بکار می رود.

 ارسال کلیه قوانین و دستورات به مرکز کنترل ماشین برای انجام عملیات و حرکت در قالب کدها و استانداردهای خاص از طریق برنامه ماشین کاری قطعه صورت می گیرد.

فصل دوم

معرفی ماشین های کنترل عددی

تعریف کنترل عددی

کنترل عددی را می توان به صورت یک نوع اتوماسیون با برنامه ریزی تعریف نمود که در آن فرایند توسط اعداد حروف و سنبل ها کنترل می شود. اعداد ، حروف و علائم که بطور منطقی برای هدایت یک ماشین خاص مورد استفاده قرار می گیرد برنامه نامیده می شود.

در برنامه اعداد بخشی از دستورات می باشند که آن برنامه برای قطعه خاصی در نظر گرفته شده است.

 وقتی که شکل قطعه عوض شود برنامه نیز تغییر می کند این توانایی تغییر برنامه برای هر قطعه به خاصیت انعطاف پذیری بسیار خوبی را میدهد چون تغییر برنامه به مراتب راحت تر از تغییر ابزار و لوازم تولید می باشد. این دلیل باعث رشد روز افزون بکارگیری سیستم های کنترل عددی گردیده است. کنترل عددی در بخش ها و صنایع مختلف بکار گرفته می شود که عبارتند از :

  • صنایع هوایی و نظامی
  • صنایع فلز تراشی (شکل دهی فلزات)
  • صنایع الکترونیک
  • صنایع مونتاژ و بسته بندی

برنامه نویسی ماشین های کنترل عددی کامپیوتری

  • صنایع ابزار سازی
  • صنایع چوب
  • صنایع نساجی
  • کنترل کیفیت و بازرسی

لازم به ذکر است که هر یک از اعمال و صنایع فوق خود نیز به انواع و روشهای مختلفی تقسیم بندی می شوند که در تمام آنها بکارگیری کنترل عددی توسعه یافته است. برای نمونه در فرایند شکل دهی فلزات ماشین کاری با استفاده از دستگاه هایی انجام می گیرد که برای صورت کنترل عددی کامپیوتری ساخته می شوند. مانند انواع ماشین های CNC زیر :

  • ماشین فرز
  • ماشین تراش
  • ماشین بورینگ
  • ماشین سنگ زنی
  • ماشین اسپارک

بطوری که جای به خصوص خود را در ماشین کاری پیدا کرده است و امروزه دامنه صنعت شکل و همه به جایی رسیده است که در اغلب ماشین های ابزار یک سیستم کنترل عددی استفاده می شود و به صورت کاملا خودکار ساخته می شوند.

ماشین های کنترل عددی که اصطلاحا آنها را NC و یا CNC می نامند ماشین های اتوماتیکی هستند که توسط سیستم کنترل و یا کامپیوتر کنترل می شود این ماشین طبق مراحل و مسیر پیش بینی شده به اندازه مورد نیاز و با سرعت و پیشروی مشخص توسط یک سری دستورات در قالب حروف و ارقام کنترل می شوند.

در حقیقت به کمک سیستم CNC حرکت اصلی و حرکت پیشروی و جابجایی سریع که در ماشین های سنتی معمولا به روش دستی انجام می گیرد در ماشین های CNC به صورت اتوماتیک و با یک برنامه و سری دستورات از قبل طراحی شده انجام می گیرد و قطعه کار و ابزار را در موقعیت سایش قرار گرفته و عمل لایه برداری انجام می شود.

میکرو کنترلر چیست ؟

میکروکنترلر در واقع یک کامپیوتر تک تراشه ارزان قیمت می باشد.

تک تراشه بدین معنی است که کل سیستم کامپیوتر در داخل یک تکه نازک سیلیکانی در درون یک محفظه پلاستیکی مدار مجتمع قرار گرفته است . میکروکنترلر دارای خصوصیاتی مشابه به خصوصیات کامپیوتر شخصی استاندارد می باشد. میکروکنترلر محتوی یک CPU ، RAM، ROM، خطوط I/Q ، درگاه های سریال و موازی ، زمان سنج ها و بعضی اوقات وسایل جانبی داخلی دیگری نظیر مبدل آنالوگ به دیجیتال و مبدل دیجیتال به آنالوگ می باشد. به هر حال خصیصه اصلی میکروکنترلر توانایی بارگذاری ، توانایی بارگذاری ، ذخیره و اجرای برنامه است.

چرا از میکروکنترلر استفاده می کنیم ؟

چون میکروکنترلرها کامپیوترهای تک تراشه ای ارزان قیمت هستند به سادگی می توان آنها را در مدارات الکترونیکی بزرگتر قرار داد. توانایی ذخیره سازی و اجرای برنامه های منحصر به فرد میکروکنترلرها را بسیار قابل انعطاف ساخته است.

 به عنوان مثال یک فرد می تواند میکروکنترلر را طوری برنامه ریزی کند که تصمیم گیری نماید و براساس شرایط و رویدادها عملیاتی انجام دهد. قابلیت انجام عملیات ریاضی و منطقی به میکروکنترلر اجازه می دهد رفتار مدارات الکترونیکی و سیستم های منطقی را تقلید کند.

برنامه ها همچنین می توانند موجب شوند میکروکنترلر مانند یک شبکه عصبی و یا مشابه یک کنترل کننده با منطق فازی رفتار کند. میکروکنترلرها در لوازم خانگی به کار برده می شوند. و  وظیفه هوش این دستگاه های هوشیار را برعهده دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی پاورپوینت پروژه روستای عنصرود فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت پروژه روستای عنصرود فایل ورد (word) دارای 73 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت پروژه روستای عنصرود فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت پروژه روستای عنصرود فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت پروژه روستای عنصرود فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت پروژه روستای عنصرود فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

مرحله اول: مطالعات پایه و تشخیص وضعیت موجود

1 – 1 – پیشینه و زمینه

1- 1 – 1 – بررسی اجمالی موقعیت سیاسی و جغرافیایی

روستا و پیشینه تاریخی آن

موقعیت سیاسی:

استان آذربایجان شرقی با حدود 47821 کیلومتر مربع وسعت در بین استانهای اردیبل، زنجان ، آذربایجان غربی، قرار دارد. جمهوریهای آذربایجان،‌ارمنستان و نخجوان سه کشوری هستند که در شمال استان آذربایجان شرقی قرار دارند. مرکز استان شهرستان تبریز است که تا تهران 597 کیلومتر فاصله دارد.
 بلندترین نقطه استان قله سبلان است که 4844 متر ارتفاع دارد در حالیکه کنار رودخانه ارس فقط 100 متر از سطح دریا بلندی دارد.

به لحاظ کوهستانی بودن، عرض جغرافیایی بالا، تأثیر دریاهای خزر – سیاه – مدیترانه، و … آب و هوای استان سرد تا معتدل همراه با بارش فراوان است. معهذا نواحی کم ارتفاع شمال استان هوای گرم دارد.

به لحاظ موقعیت جغرافیایی پوشش گیاهی در استان متنوع و گسترده است. فرهنگ مردم آذربایجان شرقی مجموعه ای از سنت های دیرین و باستانی است و مردم این استان به زبان ترکی آذری تکلم می نمایند. کشاورزی، دامداری، باغداری و صنایع معدنی و ماشینی و کشاورزی گوناگون از جمله منابع اقتصادی استان است .

اسلاید 2 :

موقعیت نسبی

روستای عنصرودیکی از روستاهای دهستان سهند از توابع بخش مرکزی، در شهرستان اسکو می باشد. فاصله روستا تا شهر اسکو 25  کیلومتر و تا کندوان 5 کیومتر می باشد. این روستا از طرف شمال با روستاهای زینجناب ، از طرف غرب با روستاهای آمغان واسکندان واسفنجان وفسندیق  از طرف جنوب نیز با روستای کندوان همسایه می باشد. فاصله روستا از همسایگان به ترتیب 5 کیلومتر، 4 کیلومتر و 12 کیلومتر،16 کیلومتر و 22 کیلومتر می باشد. طرق ارتباطی روستا با شهرها و روستاهای یاد شده به صورت آسفالت می باشد.

اسلاید 3 :

  • موقعیت جغرافیایی
  • منطفه ای که روستای عنصروددر آن قرار گرفته، کوهستانی بوده و در دامنه کوه قار قالان از سلسله جبال سهند بوجود آمده که رودخانه های فصلی و بعضاً دائمی در آنها جریان یافته و آبادیهای چندی در این دره ها شکل گرفته اند.در شرق روستا رشته کوههایی ملاحظه می شود که از شمال به جنوب کشیده اند و شیب عمومی روستا را از جنوب شرقی به شمال غربی را تشکیل می دهند.
  • پیشینه تاریخی روستا
  • با عنایت به نظر مهتران و سپید مویان، روستا قدمتی در حدود بیش از 3000 سال دارد.

اسلاید 4 :

وجه تسمیه

ویژگیهای قومی- اجتماعی روستا:

بر اساس اظهارات معتمدین روستا،بدلیل موقعیت جغرافیایی که درمیان کوههاست آستاری گفته می شده که بعد ها با توجه به اشرافیت با رودخانه آغ بولاغ به عنصرود  معروف شده است و از آن زمان تا کنون هیچ تغییری نیافته و به مرور زمان به این نام شهره گشته. قبل از انقلاب راه اصلی روستا از مسیر خاکی اسفنجان تا عنصرودبود که این مسیر بعد از انقلاب کلا آسفالته شد.و آن چنان مهاجرت چشمگیری به روستاهای دیگر صورت نگرفته است.

زبان و گویش:

کلیّه ساکنین این روستا به زبان ترکی آذری وبدون  هیچ   لهجه ای  تکلّم می کنند.

دین و مذهب:

کلیّه ساکنین این روستا مسلمان بوده و جزو مذهب شیعه اثنی اشعری هستند.

اسلاید 5 :

  • 1 – 1 – 2 – بررسی طرحهای فرادست مصوب
  • 1 – 1 – 2 – 1 – نقش و جایگاه روستا در طرح فرادست
  • تعیین و نقش جایگاه روستا و تعیین سلسله مراتب سطح‌بندی آبادی ها به عوامل عمده‌ای از جمله موارد ذیل بستگی دارد:
  • عوامل طبیعی
  • عوامل اجتماعی – فرهنگی
  • عوامل اقتصادی
  • راههای ارتباطی
  • ضوابط کالبدی
  • برای تعیین جایگاه روستا و سطح‌بندی فضا از روش‌ها و تکنیک‌های منطقه‌بندی استفاده می‌شود که حاصل آن تقسیم فضا به قلمروهای همگن یا عملکردی آن است.

اسلاید 6 :

در تعیین قلمروهای همگن، هر سطحی از فضا بر اساس شاخص یا شاخص‌هایی که معروف تجانس، یکپارچگی یا یکنواختی است، تقسیم می‌شود و در تشخیص قلمروهای عملکردی نیز با ارزیابی روابط میان کانونهای جمعیت و فعالیت و تحلیل‌های جاذبه و جریان فضاها متمایز می‌شوند.

در سطح‌بندی فضا به منظور سطح‌بندی مراکز روستایی، ترکیبی از هر دو شیوه برای تعیین فضاهای همگن و عملکردی، به گونه‌ای تواماً ضروری است. به این دلیل که فضاهای مناسب برای تشخیص و برنامه‌ریزی مراکز روستایی مشخص می‌شوند. در مطالعات طرحهای بالادست (طرح ساماندهی فضاها و مراکز روستایی جهاد کشاورزی) در خصوص تعیین جایگاه روستا، رتبه‌بندی و تعیین سلسله مراتبی آبادی ها عوامل زیر مورد توجه قرار می گیرند:

اسلاید 7 :

جمعیت و روند تحولات آن (امتیاز بیشتر برای جمعیت بیشتر با آهنگ رشد مثبت و بیشتر).

موقعیت مکانی مناسب برای پوشش آبادیهای پیرامونی (مرکزیت مکانی به تعبیر کریستالر).

امکانات خدماتی و زیربنایی موجود.

توان اقتصادی (سطح زیر کشت، دام و ;) بازار.

قابلیت‌های توسعه (توسعه کلیه بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ;).

با توجه به مراجعات حضوری به سازمان محترم مسکن و شهرسازی استان آدر بایجان شرقی و با عنایت

به تفکیک شهرستان اسکو از شهرستان تبریز، مطالعاتی در این زمینه صورت نگرفته و در طرح جامع

توسعه اجتماعی- اقتصادی استان آذربایجان شرقی، مصوب سال 1375 که توسط گروه مطالعاتی هامون

برای سازمان برنامه و بودجه استان کردستان تهیه شده است، در ارتباط با روستای مورد مطالعه طرح و

برنامه ای پیش بینی نشده است.

اسلاید 8 :

1 – 1 – 2 – 2 – ارائه فهرست پیشنهادهای طرحهای مذکور در مورد خدمات و امکانات پیشنهادی برای روستا

1 – 1 – 3 – ارایه دیدگاه روستاییان

1 – 1 – 3 – 1 – معرفی مسائل و مشکلات روستا از نظر ساکنین آن

نیاز سنجی به معنی اعم از دهه 1970 مجدداً مورد توجه محافل علمی قرار گرفته است. این توجه به چند انگیزه سرچشمه می‌گیرد:

از دیدگاه انسانی و بشر دوستانه، سؤال بر سر آن است که انسانها به چه نیاز دارند تا خوشبخت شوند این سؤال خود بحث‌های فلسفی زیاد و مختلفی را در پی داشته است.

از دیدگاه سیاست، بیش از پیش به این نکته پی برده شده است که ثبات یک جامعه در حد زیاد به آن وابسته است که تا چه حد نیاز انسانهای آن جامعه ارضا شده باشد تجربیات و تحقیقات نشان داده‌اند که تصمیمات و اقدامات سیاستمداران تا حد زیادی از نیازهای مردم انحراف دارد و بسیاری از تضادهای اجتماعی که پهنه آنها از نارضایتی ساده و اعلام مخالفت‌ تا انقلاب می رسد، از همین جا سرچشمه می‌گیرد. بنابر این، شناختن نیازها انگیزه‌های مختلفی دارد اما هر چه جامعه‌ای مجبور است برای ادامه حیات و ثبات خویش نیازهای موجود در آن جامعه را بشناسد. بر اساس آنها برنامه‌ریزی نموده و در رابطه با اهداف آن جامعه در ارضا نیازها بکوشد. از این رو، و از نظر علمی قاعدتاً دو سوال مطرح است.

اسلاید 9 :

الف: چگونه می‌توان نیازهای جامعه روستا را شناخت؟

ب: آیا می‌توان این نیازها را مبنای برنامه‌ریزی قرار داد؟

روشن است که بهترین طریق شناخت نیازها کسب اطلاع از خود افراد مورد نظر می‌باشد. اما کم اتفاق می‌افتد که برنامه‌ریزان ادعا و یا فرض می‌کنند که برخی از امور وسائل نیازهای احساس شده از سوی افراد جامعه‌اند. در مواردی، چندان کم ادعا می‌شود که افراد مورد مطالعه وضعیت نیازهای خود را نمی‌باشند و اگر از آنها سؤال شود که چه نیازهایی دارند جواب مشخص و قابل اطمینانی نداده و مخصوصاً نمی‌توانند تضادهای بین نیازهای خود را تشخیص دهند و لذا نمی‌توان اینگونه نیازهای احساس شده و ذهنی از سوی افراد را مبتای برنامه‌ریزی قرار داد بلکه نیازهای حقیقی نیازهای دیگری هستند.

بر اساس مطالعات میدانی و مصاحبه های محققین با اعضای محترم شورای اسلامی روستا و  ریش سفیدان محل، اهم مسائل و مشکلات روستای عن به شرح زیر می باشد:

اسلاید 10 :

1- بیکاری: با توجه به مطالعات انجام یافته در روستا و کل منطقه، عمده ترین مشکل اهالی، بیکاری و کمبود مراکز اشتغالزا در منطقه می باشد. از اینرو، جمعیت مازاد کشاورزی ناچار به دامپروری و قالی بافی که در روستای مذکور بسیار مهم است گرویده شده اند.

2-فقدان وجود پل: در روستای عنصرودهمنان طوری که پیشتر نیز اشاره رفت ، مجاورت با رود خانه آغ بولاغ باعث گشته که متأسفانه در فصل سیلاب که اصلاً و در سایر مواقع نیز مشکلات عبور و مرور باشد که مورد فوق یکی از اساسی ترین نیاز های ساکنین مردمان این مکان میباشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله نقش روابط عمومی ها در تحقق اصل حق دسترسی آ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نقش روابط عمومی ها در تحقق اصل حق دسترسی آزادانه به اطلاعات در نظام های دموکراسی فایل ورد (word) دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نقش روابط عمومی ها در تحقق اصل حق دسترسی آزادانه به اطلاعات در نظام های دموکراسی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نقش روابط عمومی ها در تحقق اصل حق دسترسی آزادانه به اطلاعات در نظام های دموکراسی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نقش روابط عمومی ها در تحقق اصل حق دسترسی آزادانه به اطلاعات در نظام های دموکراسی فایل ورد (word) :

نقش روابط عمومی ها در تحقق اصل حق دسترسی آزادانه به اطلاعات در نظام های دموکراسی

هدف از نگارش این مقاله اهمیت ویژه ای بوده است که در سالهای اخیر در اکثر کشورهای دنیا که دارای ساختار دموکراتیک هستند به حق دسترسی آزادانه به اطلاعات و در پی آن به حق آزادی بیان داده شده است دیگر اینکه آیا روابط عمومی ها می توانند محملی برای گسترش مفهوم درست این حق در هر جامعه ای باشند یا نه و در مرحله بعد بدنبال راهکارهای عملی که یک روابط عمومی برای به تحقق پیوستن هدفش که تحقق اصل حق دسترسی آزادانه به اطلاعات است بود. آنچه مسلم است ارتباط مستقیم حق دسترسی آزادانه به

اطلاعات و دموکراسی آنچنانکه در سالهای اخیر از حق دسترسی آزادانه به اطلاعات بعنوان اکسیژن دموکراسی نام می برند پس قبل از هر چیز می بایست به تبیین مبانی فکری دموکراسی و مبانی حکومت دموکراتیک پرداخت تا شناختی کلی در مورد حکومتهای دموکراتیک بدست آورده و در کنار آن به بررسی حق دسترسی آزادانه به اطلاعات در جوامع دموکراتیک پرداخت سپس به تعریف واحدهای عمومی و تبیین وظایف اصلی آنها پرداخت تا بتوان ارزیابی درستی از آنچه ادعا شده است بدست آورد.

مهمترین مسئله برای واحد روابط عمومی که قدم اول نیز هست کسب اعتبار و جلب اعتماد مخاطبان درون سازمانی و برون سازمانی می باشد چون در غیر این صورت هر راهکاری به بن بست میرسد در فضای بی اعتمادی هیچ فعالیتی به سرانجام نخواهد رسید حال با داشتن پیش فرض وجود روابط عمومی با اعتبار و مورد اعتماد باید قدمهای بعدی را به درستی برداشت روابط عمومی می تواند با نفوذ بر افکار عمومی رسیدن به هدف خود را قریب الوقوع تر نماید آن هم با استفاده از عوامل مؤثر بر افکار عمومی که مهمترین آن ها رهبران افکار

عمومی و رسانه های جمعی می باشند نزدیک شدن به رهبران افکار عمومی از طرق مختلف و توضیح و تبیین مسئله برای آنها یکی از مهمترین راهها برای تنویر افکار عمومی در مورد آزادی اطلاعات و حق دسترسی به آن می باشد چرا که رهبران افکار عمومی در مرحله اول به راحتی می توانند از طریق رسانه هایی که به نوعی بلندگو یا تریبون آنها محسوب می شود نظرات خود را به عامه مردم القاء کرده و بر آنها اعمال نفوذ کنند مخصوصاً اگر از رسانه هایی مثل تلوزیون استفاده شود که خود به خاطر خاصیت ذاتی اش به افراد اعتبار می بخشد و اعتبار منبع پیام را افزایش می دهد. این روش می تواند هم بر عامه مردم تأثیر گذار باشد و هم بر مدیران و کارگزاران سازمانها تا بتوان قدم هایی را در جهت رسیدن به این حق مسلم شهروندان در یک جامعه دموکراتیک برداشت.

روابط عمومی ها هم چنین می توانند با استفاده از مطبوعات در جهت بالا بردن آگاهی های مردم در زمینه این حق مسلم شان گام بردارند و افراد جامعه را با انتشار و چاپ مقالات مختلف در زمینه حق دسترسی به اطلاعات و شفاف کاری دولت حاکم به سوی هدف خود ترغیب کنند چرا که همیشه گفته ایم مطبوعات رکن چهارم دموکراسی است و در اینجا می توان با استفاده از راهکارهای درست این رکن را در جهت مطلوب به کار گرفت. متخصصین روابط عمومی (مدیران و کارشناسان) می توانند اطلاع رسانی را در دو بخش درون سازمانی و

تشکیل جلسات توجیهی برای نیروهای درون سازمانی البته در دو سطح مدیران و کارکنان برگزار نمایند و برگزاری جلسات اینچنینی را در یک مدت معین بطور مکرر تکرار کنند تا بتوان با توجه به اصل تکرار و هم چنین با استفاده از شیوه های مؤثر بیانی به هدف خود که همانا ناآشنایی نیروهای درون سازمانی اعم از مدیران و کارمندان است برسند. مطمئناً بخش مهم وظیفه روابط عمومی در درون سازمان به برگزاری جلسات توجیهی مدیران در راستای هدف مورد نظر است چون اولین افرادی که با هدف اصلی روابط عمومی مخالفت خواهند کرد

مدیران سازمانها هستند که جایگاه خود را در صورت دسترسی شهروندان به اطلاعات مختلف سازمان در خطر می بینند و به خاطر ترس از تخریب پایگاه اجتماعی و منافعشان ساز مخالف خواهند ز. چون شهروندان و یا مخالفان برون سازمانی طبیعاتاً خواهان دسترسی به اطلاعات در مورد آنچه در محیط اطرافشان می گذرد هستند مخصوصاً اگر به زندگی خصوصی آنها نیز ارتباط پیدا کند اینجاست که مسئله اعتبار و اعتماد به روابط عمومی رخ می نماید چون اگر روابط عمومی از اعتماد و اعتبار لازم برخوردار باشد و جایگاه مناسبی را در ساختار سازمان به خود اختصاص داده باشد پذیرش سخنشان از طرف مدیران آسانتر خواهد بود روابط عمومی باید یک ارتباط دوسویه بین مدیران و شهروندان که همان مخاطبان برون

سازمانی هستند ایجاد کند و خود به عنوان یک نهاد فر هنگ ساز عمل کند و فرهنگ و چگونگی دسترسی به اطلاعات، چگونگی استفاده از اطلاعات مزایای استفاده از چنین حقی و همچنین کاری را هم به مدیران سازمانها و هم به شهروندان در بالاترین سطح ممکن انتقال دهند. شایان ذکر است یکی از مزایای مهم چنین حقی کاهش فساد در دولت حاکم و هم چنین ایجاد اعتماد متقابل بین مردم و دولت حاکم می باشد.

هرجا سخن از پاسخگویی و مسئولیت پذیری می رود نشان از این پیش فرض دارد که نوعی ارتباط دوسویه مبتنی بر اعتماد، صداقت و منافع مشترک در میان است در اکثر نظریه های مربوط به حکومت مردم سالار نیز این فرض نهفته است حکومت خدمتگذار مردم است و انتخاب شده تا اراده مردم را عملی سازد همان طور که اشاره شد یکی از شرایط پاسخگویی نظام سیاسی، آگاهی از شرایط بیرونی و بین المللی است، ما در عصر اطلاعات، ارتباطات و پردازش اطلاعات به سر می بریم و پردازش آن، خود سرمایه ای عظیم در دست دارندگان آن است ظهور دهکده الکترونیک جهانی، انقلاب اطلاعاتی. فشردگی زمان و جهان، گسترش آگاهی در سطح جهان و انتقال و پردازش سریع اطلاعات، از ویژگیهای اصلی دوران کنونی است نظام سیاسی یا دولت حاکم برای اینکه بتواند پاسخگو باشد لازم است از شرایط داخلی و جهانی اطلاع و آگاهی کافی داشته باشد از تغییرات درونی و بیرونی آگاه باشد و برای حفظ و تداوم بقای خود با این تغییرات منطبق شود.

یکی از ویژگیهای حکومت های مردمی، کاهش فاصله میان دولتمردان و اقشار مختلف مردم است لازمه این کار ارتباط مستقیم مبتنی بر اعتماد، احترام و منافع متقابل مشترک کارگزاران حکومت با مردم است پس برای ارتقای سطح ارتباط، همدلی، تفاهم و همکاری، توسعه نهادهای ارتباطی بین دولت و ملت یک ضرورت اساسی است واحدهای روابط عمومی و

سازمانها و نیز رسانه های همگانی از بهترین نهادهای ارتباط بین دولت و مردمند آنها را می توان حلقه واسط میان مردم و دولت دانست روابط عمومی هنر مردمداری و هنر ایجاد ارتباط اثربخش بین سازمان و مخاطب است یکی از مهم ترین وظایف آن اطلاع رسانی و آگاه ساختن مردم و بازتاباندن اطلاعات و سلیقه های مردم به مسئولان است. برای موفقیت روابط عمومی در گسترش مردم داری و مردم سالاری در یک نظام سیاسی میتوان پیشنهادهای زیر را ارایه کرد:

1-گسترش اصل گفت و شنود در درون و بیرون سازمان و برقراری ارتباط دوسویه با مخاطبان.
2-گسترش تماس و ارتباط هدفمند با مخاطبان، مدیران و کارکنان.
3-گسترش مشارکتهای مردمی
4-گسترش جریان آزاد اطلاعات و اندیشه ها

علاوه بر موارد پیش گفته، برای ایفای نقش پاسخگویی بهتر توسط روابط عمومی ها، رعایت موارد زیر ضروری به نظر می رسد:
1-قرارگرفتن روابط عمومی ها در جایگاه سازمانی و تشکیلاتی مناسب
2-اعطای اقتدار و جایگاه شایسته به روابط عمومی

3-شرکت مدیران روابط عمومی در مجامع تصمیم گیری و سیاستگذاری
4-آگاهی روابط عمومی ها و مدیریت آنها از شرایط درونی و بیرونی و سازمانی
5-کسب اطلاعات، پردازش و انتقال به موقع اطلاعات و آگاهی از نتیجه و بازخورد اقدامات سازمان
6-ایجاد بانک اطلاعاتی جامع مرتبط با سازمان

7-پیوند مناسب با رسانه های همگانی و پاسخ به انتقادات و نظرات به قصد روشنگری و نه توجیه اطلاع از وضع مخاطب و مخاطب پژوهی
دکتر فرقانی از استادان ارتباطات و رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد اهمیت نقش روابط عمومی ها در رابطه با جریان گردش آزاد اطلاعات گفته است: مهمترین کارکرد روابط عمومی ها در جهان امروز کمک به جریان گردش آزاد اطلاعات، تأمین حق دسترسی آزادی و همگانی به اطلاعات و شفاف سازی و علنی سازی جریان امور به نفع آزادی و دموکراسی است و نه پنهان کاری، تحریف و جعل واقعیت. ایجاد رابطه مناسب بین روابط عمومی ها و رسانه ها و کمک به ارتقاء درک و تفاهم متقابل بمنظور پاسخگویی

هرچه بهتر به مشتریان سازمان، استفاده از ابزارها و فناوریهای نوین ارتباطی بمنظور کمک به تولید و توزیع اطلاعات، بویژه اطلاعات متعلق به قلمرو عمومی و دولت می باشد تا سال 1015 تمامی دولت ها باید تدابیری بیاندیشند که همه سازمانها و حتی روستاها نیز به اینترنت متصل شده باشند و دولت به سوی یک دولت الکترونیک حرکت کند که به مشتریان خود به نحوی کارآمد و بهتر پاسخگو باشد دولت الکترونیک یعنی محقق ساختن شعار پاسخگویی دولت و این سؤال در ذهن تداعی می شود که آیا محور این پاسخگویی تشکیلاتی بجز روابط عمومی می تواند باشد؟ تشکیل دولت الکترونیک را می توان از چندین دیدگاه بررسی کرد یکی از مباحث مطرح در حوزه ارتباطات، دولت الکترونیک یا E-Government می باشد این جنبه از ارتباطات رایانه ای و الکترونیکی طی سالهای اخیر در جهان مورد توجه جدی قرار گرفته و بسیاری از سازمانهای دولتی برای ارایه خدمات خود به مردم به استفاده از این پدیده روی

آورده اند از جمله مهمترین مزایای دولت الکترونیک آن است که همه افراد را اعم از حقیقی و یا حقوقی و خصوصی یا دولتی قادر می سازد از طریق سایت های اینترنتی و به دور از محدودیت های مکانی و زمانی به اطلاعات و خدمات دولتی دسترسی پیدا کنند ازجمله مصادیق بارز مزیت چنین دولتی را میتوان از بین رفتن رانت دانست چرا که لازمه چنین دولتی شفافیت کامل است دولت الکترونیک مزایای دیگری نیز دارد که در حالت کلی میتوان به ارایه بهتر خدمات دولتی به شهروندان از طریق دسترسی به اطلاعات و اراده مؤثرتر امور دولتی اشاره کرد در نتیجه رانت خواری، مفاسد اداری و هزینه های دولت کمتر و دقت و شفافیت امور آن بیشتر خواهد شد که البته ناگفته نماند که مزایای فوق در سایه وجود یک روابط

عمومی الکترونیک در دولت الکترونیک تحقق می یابد.
اولین اقدام برای تحقق دولت الکترونیک و متعاقب آن روابط عمومی الکترونیک ایجاد ذهنیت و احساس مسئولیت در میان دست اندرکاران اصلی کشور است. دوم آنکه باید به 5 منبع اصلی حکومت یعنی قانون، نظم، تعلیم و تربیت، سواد و زیربنا و اشتغال توجه کرد در اینجا جدا از تبادل اطلاعات و اجرای الگوی موفق در نقاط مختلف شاید بهتر باشد که مطالعات سریعی صورت گیرد تا معلوم شود که فن آوری اطلاعات چگونه می تواند بطور مؤثر موجب افزایش سرعت توسعه و تحقق دموکراسی و دموکراسی دیجیتالی شود، سوم حل خلاقانه معضل فاصله دیجیتالی است باید از فن آوری اطلاعات برای رسیدن به جامعه پیشرفته استفاده کرد چهارم ایجاد زیربنا برای فن آوری اطلاعات است و این به نوبه خود منجر به ایجاد

حکومتی می شود که قادر به استفاده از فن آوری اطلاعات است و پنجم آنکه باید به قوانین سایبرنتیک توجه شود تا هنگامی که سیستم مبتنی بر کاغذ جای خود را به سیستم رایانه ای می دهد مشکلات و موانع قانونی وجود نداشته باشد یکی از کارکردهایی که می توان برای روابط عمومی الکترونیک در نظر گرفت گسترش دموکراسی در جامعه و حرکت بسوی تحقق آن می باشد ماهیت و ویژگی تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی و کارکرد آن فرصتهایی را بوجود آورده است که در عرصه سیاسی و اجتماعی با مفهوم جدید سایبر دموکراسی

(Cyber Democracy) مواجه هستیم استفاده از شبکه الکترونیکی عمومی PEN (Public Electronic Network) در سازمانها و بخصوص روابط عمومی ها این امکان را برای نظام سیاسی بوجود آورده است که دخیل کردن آراء و نظارت مردمی در جریان امور به سوی تحقق کامل دموکراسی حرکت کند. سایبر دموکراسی از جمله پدیده هایی است که انقلاب اطلاعات و ارتباطات بوجود اورده است نقش روابط عمومی های الکترونیک در این فرآیند کاملاً قالب مشاهده است روابط عمومی الکترونیک با توجه به ویژگی های خود از ابزارهای گسترش مشارکت عمومی در جامعه مدنی می باشد.

گسترش مشارکت عمومی در جامعه مدنی باشد با در اختیار داشتن چنین روابط عمومی اطلاعات درست و قابل اعتماد بدون هیچ واسطه ای و بطور شفاف می تواند در اختیار مخاطبان سازمانها قرار گیرد و مخاطبان نیز از طریق روابط عمومی الکترونیک نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را به سازمان منتقل کنند که این خود ادعای برای انجام دو وظیفه مهم و اصلی روابط عمومی است یعنی اطلاع رانی و اطلاع یابی از طریق روابط عمومی الکترونیک بهتر می توان به مفهوم دسترسی آزادانه به اطلاعات در یک جامعه دموکراتیک رسید و به تحقق آن اندیشید. به امید تشکیل یک دولت کارآمد الکترونیک در کشور عزیزمان ایران و به کارگیری روابط عمومی الکترونیک در جهت تحقق بهتر یک حکومت مردم سالار و شفاف که در آن افراد هم دارای حق دسترسی آزادانه به اطلاعات را داشته باشند و هم در سایه آن به آن آزادی بیان که در دموکراسی تعریف شده است و شایسته یک حکومت دموکراتیک است رسید به امید آن روز باشکوه.

منابع:
1-درسهای دموکراسی برای همه، حسین بشیریه. نشر نگاه معاصر چاپ دوم 1381
2-میرسعید قاضی، علی، تئوری و عمل در روابط عمومی و ارتباطات، ویرایش سوم مبتکران 1382
3-سلطانی فر، محمد، مومنی نورآبادی، مهدی، روابط عمومی الکترونیک

4-نمک دوست تهرانی، حسن، حق دسترسی به اطلاعات: بنیان ها، روند جهانی و جایگاه ایران. نشریه رسانه سال چهاردهم شماره اول
5-نمک دوست تهرانی، حسن، حق دسترسی به اطلاعات: بنیان ها، روند جهانی و جایگاه ایران. نشریه رسانه سال پانزدهم شماره سوم
6-فرقانی، محمدمهدی، تحقیق و پژوهش در روابط عمومی، نشریه روابط عمومی بهمن ماه 1382، شماره 28

7-عضدی، پرویز، دولت پاسخگو و روابط عمومی پاسخگو، نشریه هنر هشتم سال نهم شماره 1 و 2 ، 1383
8-فولادوند، عزت اله، معیار عدالت آزادی است، روزنامه ایران بتاریخ 12 تیرماه 1384 ص 10
9-تقوی نژاد، معاون وزیر امور اقتصادی فاش کرد «منافذ فساد اقتصادی در کشور». روزنامه ایران بتاریخ 11 تیرماه 1384، ص 21
10-روزنامه ایران بتاریخ 14/4/84 ص 2 دولت لایحه آزادی اطلاعات را تصویب کرد.

11-مطهری نژاد، میرزابابا، تنها متولی جامع، مشروع و با قدرت برای روابط عمومی ها تشکل های روابط عمومی است، نشریه روابط عمومی شماره 28 بهمن 1382 ص 21
12-های، جان. جامعه مدنی، نظریه ها، تاریخ و مقایسه. مترجم افشین خاکباز، تهران انتشارات علمی و فرهنگی 1382، ص 33
13-حیاتی، روابط عمومی در جامعه مدنی، نشریه روابط عمومی شماره 22 اسفند 1380 ص 19
14-حسین زاده، حسین، در بستر نظام پاسخگویی نشریه روابط عمومی شماره 34 و 33 بهمن 1383

جایگاه بالای مردم در نظر آنهاست و در واقع حرف اصلی را می زند روابط عمومی نهادی است در خدمت مردم و در واقع خانه و مأمن مردم در دستگاه های اداری و مؤسسات به حساب می آید و جامعه مدنی جامعه ای است که در آن مشارکت مردم در سرنوشت خود و اداره حکومت حرف اصلی را نیز با توجه به مطالب عنوان شده می توان گفت روابط عمومی با ایجاد فضای مناسب برای جلسه مشارکت های مردمی ارتباط بین ملت و دولت، انعکاس متقابل افکار عمومی به دولت و نظرات دولت به مردم در کنار مطبوعات می تواند بخشی از اهداف

جامعه مدنی را برآورده سازد مسئله ای که باید به آن توجه بیشتر مبذول داشت عامل بازخورد است در یک روابط عمومی کارآمد ارتباط با مردم دوسویه بوده و جریان پیانم یک طرفه و از سوی روابط عمومی به مردنم نیست بلکه توجه به واکنشهای مردم از درجه اهمیت بالایی برخوردار است به عبارت دیگر برای آنکه روابط عمومی ها به واقع بتوانند مشارکت سیاسی را شکل دهند باید به پویا و فعال کردن ارتباطات دوسویه و پاسخگو کردن دستگاههای اجرایی در مقابل مردم (شهروندان) توجه کنند عامل بازخورد باعث می شود که گفت و گو بین مردن و مسئولین فعال و پویا شده و دولت را در پاسخگویی به مردم توانمند سازد بنا بر آنچه گفته شد میتوان نتیجه گرفت که روابط عمومی و مطبوعات در جامعه مدنی به عنوان اساسی ترین وسایل اطلاعت رسانی به شهروندان مورد توجه هستند.

در ابتدا شایسته است قبل از ورود به مبحث فوق تعریفی از جامعه مدنی را که از این پس بسیار مورد استفاده قرار میگیرد ارایه دهم جامعه مدنی جامعه ای ست که در آن تشکیلات، سازمانها و نهادهای نیرومندی میان فرد و حکومت وجود دارد و در نتیجه، امکان دسترسی مستقیم گروه حاکم به توده های تشکل نیافته است و این نقش توسط نهادهای واسطه ایفا می شود به سخن دیگر جامعه مدنی مجموعه ای از نهادهای مختلف غیر دولتی است که از قدرت کافی برای کنترل دولت برخوردار است و در حالی که مانع ایفای نقش دولت در مقام حافظ آرامش و داور گروه های داخلی نمی شود می تواند مانع از سلطه دولت بر جامعه و خردسازی سایر بخش های جامعه شود.

 

در نظامهای مردم سالار قدرت از طریق نهادهای مدنی و نهادهای مردمی و علمی تخصصی به مردم منتقل می شود قدرت قالب تفویض به تک تک مردم نیست ولی به نهادهای مردمی می تواند واگذار شود یکی از ویژگیهای مهم جامعه مدنی وجود کانالهای مطمئن و مورد اعتماد برای انتقال پیامهای متقابل مردم و دولت است در نتیجه مطرح شدن ارتباطات و وسایل مربوط به آن بعنوان چهارمین رکن حکومت در کنار مقننه، قضائیه و مجریه خود بهترین نشانه بر اهمیت رابطه میان آنها و نظام مردمی است بنابراین میتوان گفت اطلاع رسانی و آگاه کردن مردم و بازتاب اطلاعات و سلیقه های مردم از مهمترین وظایف روابط عمومی به شمار می آید پس با توجه به آنچه گفته شد اهمیت مطبوعات و روابط عمومی در جوامع مردم سالار بیش

از پیش آشکار می شود زیرا اساسی ترین مشخصه جامعه مدنی توسعه نهادهای واسطه ای بین ملت و دولت برای ایجاد ارتباط بین آنها است از طریق این ارتباط مردم درک مناسب‌تری از واقعیات خواهند داشت که این درک اساس ارزیابی برنامه ها، طرحهای توسعه و مشارکت است و با توجه به اینکه اصول بسیار مهم جامعه مدنی مشارکت است در اینجاست که روابط عمومی و نقش آن در جامعه مدنی بعنوان یک نهاد مدنی باید جذب مشارکت باشد آنچه بیشتر از هر مسئله دیگری جامعه مدنی و روابط عمومی را به یکدیگر نزدیک می سازد.

در جوامع دموکراتیک و مردم سالار نهاد و سازمانها بوسیله مردم و برای مردم ایجاد می شوند و در برابر آنها پاسخگو هستند و اساساً لازمه یک سیستم و نظام حکومتی مردن سالار داشتن یک سیستم پاسخگویی مناسب و ایجاد فرهنگ پاسخگویی است برای ایجاد چنین فرهنگی و داشتن سیستمی پاسخگو در سطح نظام حکومتی نیازمند یک سری ساز و کارها، ابزارها و برنامه ریزی های دقیق و علمی می باشیم در این زمینه و با توجه به تعریف روابط عمومی که عبارتست از تلاش ها و اقدامات آگاهانه برنامه ریزی شده و سنجیده برای استقرار و کسب تفاهم متقابل بین یک سازمان، نهاد یا وزارتخانه یا گروه هایی از مشتریان و مخاطبان مورد نظر آن می توان اظهار داشت بهترین و مناسب ترین مکان برای انجام چنین امر مهمی

روابط عمومی ها می باشند که باید نظام پاسخگویی سازمان را مدیریت کنند در این حالت نه فقط روابط عمومی که تمام ارکان سازمان با رهبری روابط عمومی به پاسخگویی می پردازند البته باید در نظر داشت که تنها روابط عمومی هایی از این امر مهم بهره می شوند که مقتدر و نظام مند باشند چرا که روابط عمومی نظام مند می تواند جریان اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی را بر عهده می گیرد و از طرف دیگر اقتدار روابط عمومی نیز که از اختیارات تفویضی از سوی مدیریت ارشد سازمان ناشی می شود می تواند در تقویت و استمرار نظام پاسخگویی در سازمان نقش مؤثر و ارزنده ای ایفا کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد داده کاوی در پزشکی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد داده کاوی در پزشکی فایل ورد (word) دارای 43 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد داده کاوی در پزشکی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد داده کاوی در پزشکی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد داده کاوی در پزشکی فایل ورد (word) :

چکیده
در دنیای پزشکی امروز،‌داده‌های مربوط به علائم بیماران مبتلا به بیماری‌های گوناگون و نتایج روش‌های کمکی برای تشخیص این بیماری‌ها، بسیار وسیع و گسترده هستند، به طوری که معمولاً تحلیل و در نظر گرفتن همه جنبه‌ی کلیه عوامل دخیل توسط یک فرد، دشوار به نظر می‌آید. این جاست که نیاز به یک سیستم مکانیزه برای کمک به کشف الگوهای موجود و هم چنین پیش بینی رخدادهای آتی کاملاً احساس می‌شود. دانش داده کاوی به عنوان ارائه کننده‌ی این سیستم

مکانیزه کمک‌های شایانی در پیشرفت‌های پزشکی به ویژه در زمینه‌ی تشخیص بیماری‌های گوناگون کرده است. در بعضی از بیماری‌ها در صورت تشخیص دیرهنگام، می‌توانند به عنوان عوارض جدی و خطرناک و حتی به مرگ منجر شوند، لذا تشخیص به موقع آن‌ها برای پیشرفت درمان ضروری است. در این مقاله به بررسی تأثیرات الگوریتم‌های داده کاوی در بیماری‌ها و علوم پزشکی پرداخته‌ایم.
واژگان کلیدی: داده‌کاوی، شبکه عصبی، درخت تصمیم

مقدمه:
داده کاوی فرآیند است خودکار برای استخراج الگوهایی که دانش را بازنمایی می‌کنند، که این دانش به صورت ضمنی در پایگاه داده‌های عظیم، انباره داده و دیگر مخازن برزرگ اطلاعات، ذخیره شده است. داده کاوی، به طور همزمان از چندین رشته علمی، نظیر: تکنولوژی پایگاه داده، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، شبکه‌های عصبی،‌آمار، شناسایی الگو، سیستم‌های مبتنی بر

دانش،‌حصول دانش، بازیابی اطلاعات، محاسبات سرعت بالا و بازنمایی بصری داده بهره می‌برد. داده کاوی در اواخر دهه 1980 پدیدار گشته، در دهه 1990 گام‌های بلندی در این شاخه از علم برداشته شده و انتظار می‌رود در این قرن به رشد و پیشرفت خود ادامه دهد؛ و افزایش روز افزون پیشرفت در زمینه تکنولوژی اطلاعات باعث شده که رشد چشم‌گیری در علوم مختلف به وجود آید. یکی از این رشته‌ها که تغییر در آن قابل ملاحظه است،‌رشته پزشکی می‌باشد. استفاده از تکنیک‌های داده کاوی در این شاخه از علم باعث شده که در کلیه مباحث مخصوصاً تشخیص بیماری‌ها کمک بسیاری به پزشکان شود.

1-1-تاریخچه داده کاوی:

بارشدفناوریاطلاعاتوروشهایتولیدوجمعآوریدادهها،پایگاهدادههایمربوطبهدادههایتبادلاتتجاری،کشاورزی،اینترنت،جزئیاتمکالماتتلفنی،دادههایپزشکیوغیرهسریعترازهرروزجمعآوریوانبارشمیشوند. لذاازاواخردهه 80 میلادیبشربهفکردستیابیبهاطلاعاتنهفتهدراینپایگاهدادههایحجیمافتادزیراسیستمهایسنتیقادربهاینکارنبودند.
دادهکاوی فرآیندیاستکهدرآغازدهه 90 مطرحشدوبانگرشینو،بهمسئلاستخراجاطلاعاتازپایگاهدادههامیپردازد. ازسال 1995 دادهکاویبهصورتجدیواردمباحثآمارشدودرسال1996 ،اولینشمارهمجلکشفدانشومعرفتازپایگاهدادهها منتشرشد. محققانینظیربراچمنوآناند (1996) کلیهمراحلواقعگرایانهوروبهجلوکشفدانشازپایگاهدادههاراتشخیصدادند. درحالحاضر،دادهکاویمهمترینفناوریجهتبهرهبرداریموثرازدادههایحجیماستواهمیتآنروبهفزونیاست. بهطوریکهتخمینزدهشدهاستکهمقداردادههادرجهانهر20 ماهبهحدوددوبرابرمیرسد.در یک تحقیق که بر روی گروه‌های تجاری بسیار بزرگ در جمع‌آوری داده‌ها صورت گرفته مشخص گردید که 19 درصد از این گروه‌ها دارای پایگاه داده‌هایی با سطح بیشتر از 50 گیگا بایت می‌باشند و 59 درصد از آنها انتظار دارند که در آینده‌ای نزدیک در چنین سطحی قرار گیرند.
در صنایعی مانند کارت‌های اعتباری و ارتباطات و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خریدهای الکترونیکی و اسکنرهای بارکد خوان هر روزه داده‌های زیادی تولید و ذخیره می‌شوند. افزایش سرعت کامپیوترها باعث به وجود آمدن الگوریتم‌هایی شده است که قدرت تجزیه و تحلیل بسیار بالایی دارند بدون اینکه محدودیتی در زمینه ظرفیت و سرعت کامپیوترها داشته باشند.
در سال 1989 و 1991 کارگاههای کشف دانش و معرفت ازپایگاه داده‌ها توسط پیاتتسکی و همکارانش برگزار شد. در فواصل سالهای 1991 تا 1994 کارگاههای کشف دانش و معرفت از پایگاه‌ داده‌ها توسط فییاد و پیاتتسکی و دیگران برگزار شد. به طور رسمی اصطلاح داده کاوی برای اولین بار توسط فییاد در اولین کنفرانس بین المللی «کشف دانش و داده کاوی» در سال 1995 مطرح شد. امروزه کنفرانسهای مختلفی در این زمینه در سراسر دنیا برگزار می‌شود.

افزایش داده‌های بسیار باعث پیدایش فرصتهای تازه برای کار در علوم مهندسی و کسب و کار شده است. زمینه داده کاوی و کشف دانش از پایگاه‌ داده‌ها به عنوان یک رشته علمی جدید در مهندسی و علوم کامپیوتر ظهور کرده است. مهندسی صنایع با حوزه‌های گوناگون و در برداشتن فرصتهای بی‌نظیر اکنون برای کاربرد داده کاوی و کشف دانش از پایگاه داده‌ها و بری توسعه مفاهیم و روشهای تازه در این زمینه آماده است. فرآیندهای صنعتی زیادی اکنون برای مطمئن شدن از کیفیت سفارشات محصول و کاهش هزینه‌های محصول به طور خودکار و کامپیوتری شده‌اند.
1-2- داده کاوی چیست؟
نگاهی به ترجمه تحت اللفظی داده کاوی، به ما در درک بهتر این واژه کمک می‌کند. Mine به معنای استخراج از منابع نهفته و با ارزش زمین اتلاق می‌شود. پیوند این کلمه با کلمه داده‌، جستجویی عمیق جهت پیدا کردن اطلاعات اضافی مفید که قبلاً نهفته بودند، از داد‌های قابل دسترس حجیم، را پیشنهاد می‌کند.
داده کاوی یک رشته نسبتاً جدید علمی می‌باشد که از انجام تحقیقات در رشته‌های آمار، یادگیری ماشین، علوم کامپیوتر خصوصاً مدیریت پایگاه داده‌ها شکل گرفته است.
تعاریف متنوعی از داده کاوی در مراجع مختلف و توسط افراد مختلف ارائه شده از جمله:
1- داده کاوی عبارت است از فرآیند استخراج اطلاعات معتبر، از پیش ناشناخته، قابل فهم و قابل اعتماد از پایگاه‌ داده‌های بزرگ و استفاده از آن در تصمیم‌گیری در فعالیت‌های تجاری مههم.
2- اصطلاح داده کاوی به فرآیند نیمه خودکار تجزیه و تحلیل پایگاه داده های بزرگ به منظور یافتن الگوهای مفید اطلاق می‌شود.
3- داده کاوی یعنی جستجو در یک پایگاه داده ها برای یافتن الگوهایی میان داده‌ها.
4- داده کاوی یعنی تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های قابل مشاهده برای یافتن روابط مطمئن بین داده‌ها.
5- عبارت داده کاوی مترادف با یکی از عبارت‌های استخراج دانش، برداشت اطلاعات، وارسی داده‌ها و حتی لایروبی کردن داده‌هاست که در حقیقت کشف دانش در پایگاه داده‌های (KDD) را توصیف می‌کند.
اما تعریفی که در اکثر مرجع به اشتراک ذکر شده عبارت است از «استخراج اطلاعات و دانش و کشف الگوهای پنهان از پایگاه‌ داده‌های بسیار بزرگ و پیچیده». داده کاوی یک متدولوژی بسیار قوی و با پتانسیل بالا می باشد که به سازمان ها کمک می‌کند که بر روی مهمترین اطلاعات از مخزن داده‌ها ی خود تمرکز نمایند.
داده کاوی فرآیندی است که از ابزارهای تحلیلی گوناگونی برای کشف الگوها و روابط بین داده‌ها استفاده می‌کند که ممکن است برای اعتبار بخشیدن به پیش‌بینی استفاده شود.
داده کاوی کمک می‌کند تا سازمان‌ها با کاوش بر روی داده‌های یک سیستم، الگوها و رفتارهای آینده را کشف و پیش بینی کرده و بهتر تصمیم بگیرند. داده کاوی با استفاده از تحلیل وقایع گذشته یک تحلیل اتوماتیک و پیش بینانه ارائه می‌نماید و به سوالاتی جواب می‌دهد که پاسخ آنها در گذشته ممکن نبوده و یا به زمان زیادی نیاز داشته است.
همانگونه که در تعاریف گوناگون داده کاوی مشاهده می‌شود، تقریباً در تمامی تعاریف به مفاهیمی چون استخراج دانش، تحلیل و یافتن الگوی بین داده ها اشاره شده است.
1-3-داده کاوی و کشف دانش از پایگاه داده:
اصلی‌ترین دلیلی که باعث شده داده کاوی کانون توجهات در علوم پزشکی قرار بگی

رد، مسئله در دسترس بودن حجم وسیعی از داده‌ها و نیاز شدید به اینکه از این داده‌ها، اطلاعات و دانش سودمند استخراج می‌کنند. داده کاوی عبارت از اقتباس یا استخراج دانش از مجموعه‌ای از داده‌ها است.
داده کاوی را می‌توان حاصل سیر تکاملی طبیعی تکنولوژی اطلاعات دانست، که این سیر تکاملی ناشی از یک سیر تکاملی در صنعت پایگاه داده، نظیر: عملیات جمع آوری داده‌ها و ایجاد پایگاه داده، مدیریت داده و تحلیل و فهم داده می‌باشد.
به منظور شناسایی و استخراج الگو و روابط جدید که بتواند دانش جدیدی را به ثمر برساند، کشف دانش در پایگاه‌های اطلاعاتی روش‌هایی متنوع و گسترده‌ای را به کار می‌برد مانند ترکیب قدرت رایانه و تخصیص قدرت و مهارت در انسان. کشف دانش دارای مراحل تکراری زیر است:
پاک سازی داده‌ها (از بین بردن نویز و ناسازگاری داده‌ها)، یکپارچه سازی داده‌ها (چندین منبع داده ترکیب می‌شوند)، انتخاب داده‌ها (داده‌های مرتبط با آنالیز از پایگاه داده بازیابی می‌شوند)، تبدیل کردن داده‌ها (تبدیل داده‌ها به فرمی که مناسب برای داده کاوی باشد مثل خلاصه سازی و همسان سازی)، داده کاوی (فرآیند اصلی که روال‌های هوشموند برای استخراج الگوها از داده ها به کار گرفته می‌شوند)، ارزیابی الگو (برای مشخص کردن الگوهای صحیح و مورد نظر به وسیله معیارهای اندازه‌گیری)، ارائه دانش (یعنی نمایش بصری، تکنیک‌های بازنمایی دانش برای ارائه دانش کشف شده به کاربر استفاده می‌شود). داده کاوی فقط یک ابزار است و نه یک عصای جادویی. داده کاوی به این معنی نیست که شما راحت به کنار بنشینیم و ابزارهای داده کاوی همه کار را انجام دهد.
داده کاوی نیاز به شناخت داده‌ها و ابزارهای تحلیل و افراد خبره در این زمینه‌ها را از بین نمی‌برد. داده کاوی فقط به تحلیلگران برای پیدا کردن الگوها و روابط بین داده‌ها کمک می‌کند و در این مورد نیز روابطی که یافته می‌شود باید به وسیله داده‌های واقعی دوباره بررسی و تست گردد.
1-4- مراحل داده کاوی :

داده کاوی در این چرخه خود نیز شامل مراحل مختلفی می‌باشد که عبارتند از:
1- تعیین اطلاعات گذشته
2- تمیز کردن داده ها و پردازش اولیه. در این مرحله خطاهای داده‌ها تصحیح می‌شوند و داده های اشتباه جایگزین می‌شوند. این مرحله ممکن است تا 60 درصد از زمان داده کاوی را دربرگیرد.
3- یکپارچه سازی داده‌ها. معمولاً داده‌ها از منابع متفاوتی جمع آوری می‌شوند باید به صورتی درآیند که یک مخزن از داده های مناسب ایجاد شود تا بتوان عملیات داده کاوی را بهتر انجام داد.
4- انتخاب مجموعه داده های هدف
5- یافتن ویژگیهای مورد استفاده و تعیین ویژگی‌های جدید
6- نمایش داده‌ها به صورتی که بتوان برای داده کاوی استفاده نمود.
7- انتخاب عملیات داده کاوی (طبقه بندی، خوشه بندی، پیش بینی و غیره)
8- انتخاب روش داده کاوی (شبکه‌های عصبی، درخت تصمیم و نظایر آن)
9- داده کاوی و جستجو برای یافتن الگوی مناسب
10- ارزیابی و تحلیل اگلوی به دست آمده و حذف الگوهای نامناسب
11- تفسیر نتایج داده‌ها و استنتاج از اطلاعات با ارزش
باید توجه داشت که جمع آوری و محافظت از داده‌ها نکته بسیار مهمی می‌باشد. اصولاً چون قابل و نوع داده‌ها در طول زمان تغییر می‌کند ممکن است بسیاری از داده‌های موجود در قالبهای متفاوت باشند و همچنین بسیاری از دادههای قدیمی از بین رفته و دور ریخته شوند. در حالی که ممکن است اهمیت این دادها از داده‌های جدید به هیچ وجه کمتر نباشد. همچنین به علت این که داده‌ها می‌توانند از منابع مختلف داخلی و خ ارجی مانند کارکنان شرکت، مدیران، مشتریان، کارفرمایان، پیمانکاران باشند باز هم ممکن است قالب داده‌ها با هم یکسان نباشد. به همین دلیل انتخاب داده‌های درست و یکپارچه سازی قالب آن‌ها به منظور استفاده در داده کاوی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در شکل 1-1 می‌توان مراحل داده کاوی را به اختصار نشان داد.

شکل 1-1 مراحل داده کاوی
1-5-اجزای اصلی سیستم داده کاوی:
سیستم داده کاوی دارای اجزای بسیار زیادی می‌باشد که در ادامه به بسیاری از آن‌ها می‌پردازیم:
پایگاه داده، انباره داده یا دیگر مخازن اطلاعات: که از مجموعه‌ای از پایگاه داده ها، انباره داده، صفحه گسترده، یا دیگر انواع مخازن اطلاعات، پاکسازی داده‌ها و تکنیک‌های یکپارچه سازی روی این داده‌ها انجام می‌شود.
سرویس دهنده پایگاه داده یا انبار داده: که مسئول بازیابی داده‌های

مرتبط براساس نوع درخواست داده کاوی کاربر می‌باشد.
پایگاه دانش: این پایگاه از دانش زمینه تشکیل شده تا به جستجو کمک کند یا برای ارزیابی الگوهای یافته شده از آن استفاده می‌شود.
موتور داده کاوی: این موتور جزء اصلی از سیستم داده کاوی است و به طور ایده آل شامل مجموعه‌ای از پیمانه‌هایی نظیر توصیف، تداعی، کلاس بندی، آنالیز خوشه‌ها و آنالیز تکامل و انحراف است.
پیمانه ارزیابی الگو: این جزء معیارهای جذابیت را به کار می‌بندد و با پیمانه داده کاوی تعامل می‌کند، بدین صورت که تمرکز آن بر جستجو بین الگوهای جذاب می‌باشد، و از یک حد آستانه جذابیت استفاده می‌کند تا الگوهای کشف شده را ارزیابی کند.
واسط گرافیکی کاربر: این پیمانه بین کاربر و سیستم داده کاوی ارتباط برقرار می‌کند، به کاربر اجازه می‌دهد تا با سیستم داده کاوی از طریق پرس و جو ارتباط برقرار کند. این جزء به کاربر اجازه می‌دهد تا شمای پایگاه داده یا انباره داده را مرور کرده، الگوهای یافته شده را ارزیابی کرده و الگوها را در فرم‌های بصری گوناگون، بازنمایی کند.

 

1-6- عملیات داده کاوی:
مجموعه عملیاتی را که روش داده کاوی قادر به انجام آن است در ذیل به صورت کامل تشریح شده‌اند.

1-6-1- طبقه بندی و پیشگویی
طبقه بندی یکی از عملیات رایج و مورد استفاده در داده کاوی است. طبقه‌بندی عملیاتی است که سازمانها را قادر می‌سازد که در حل مسائل خاص در مجموعه‌های بزرگ و پیچیده به کشف الگوها دست یابند. طبقه‌بندی فرآیندی می‌باشد که مجموعه‌ داده‌ها را به قسمت‌های مشخص تقسیم می‌کند. برای مثال مشتریان یک شرکت بیمه را براساس خصوصیاتشان به دو گروه با ریسک بالا و ریسک پائین تقسیم می‌کند. با این کار در واقع مشتریان این شرکت طبقه‌بندی شده‌اند.
ساده‌ترین روشی که برای طبقه‌بندی به نظر می رسد گذاشتن حدی برای دسته‌ها می باشد، مثلاً افراد با درآمد بالای مقداری مشخص را به یک دسته و افراد با درآمد پائین‌تر از آن را به یک دسته‌ی دیگر تخصیص دهیم.
میشل (1997)، مولر و چرکاسکی (1998)، تعدادی از روشهایی که می توانند جهت داده کاوی مسائل طبقه‌بندی به کاربرده شوند، شامل: درخت تصمیم و شبکه‌های عصبی و نظیر این‌ها را ارایه کردند. این روشها در دامنه گسترده‌ای از زمینه‌های مهندسی به کار برده می‌شوند. برای نمونه، شبکه‌های عصبی در کنترل بازخوردها برای کشف الگوها و آشکارسازی خروجی مناسب کنترل شده به کاربرده می‌شوند.
طبقه بندی داده‌ها یک فرآیند دو مرحله‌ای می‌باشد. در گام اول، یک مدل براساس مجموعه داده‌های آموزشی موجود در پایگاه داده ها ساخته می‌گردد. مجموعه داده‌های آموزشی از رکوردها، نمونه‌ها،‌مثالها و یا اشیائی که شامل مجموعه‌ای از صفات یا جنبه ها می‌باشد، تشکیل شده‌اند. هر نمونه یک برچسب کلاس معلوم دارد، که در یکی از صفات به نام برچسب کلاس مشخص شده است. به هر یک از نمونه های مجموعه داده‌های آموزشی، یک نمونه آموزشی گویند، که به طور تصادفی از مجموعه داده‌ها انتخاب می‌شود. زمانی که برچسب کلاس آموزشی مشخص باشد، این مرحله از یادگیری را یادگیری نظارت شده (یادگیری

با ناظر) می‌نامند. نوع دیگری از یادگیری بدون نظارت (یادگیری بدون ناظر) می‌باشد،‌که در آن برچسب کلاس هر نمونه آموزشی نامعلوم است (مانند خوشه بندی). به طور معمول،‌مدلهای ساخته شده به فرمهایی از قواعد طبقه‌بندی و درخت تصمیم نشان داده می‌شوند.
به عنوان مثال یک پایگاه داده ها شامل اطلاعات مشتریان کارتهای اعتبرای را در نظر بگیرید، قواعد طبقه‌بندی می‌تواند جهت طبقه بندی مشتریان به نرخ اعتبار عالی و خوب ساخته شوند. از این قواعد می‌توان جهت طبقه بندی نمونه داده‌های جدید استفاده کرد.
در گام دوم مدل برای طبقه بندی مناسب مشتریان جدید استفاده می‌شود. قواعد یادگیری

که از تحلیل داده‌های مشتریان موجود حاصل شده است، می‌تواند برای پیشگیری کلاس اعتبار مشتریان جدید با‌ آینده مورد استفاده قرار گیرد.
از نقطه نظر کلی، طبقه بندی و رگرسیون دو نوع اصلی از مسائل پیشگویی هستند، که طبقه بندی جهت پیشگوی مقادیر گسسته و اسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حالی که رگرسیون جهت پیشگویی مقادیر پیوسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اینجا ما پیشگویی را برای پیشگویی برچسب کلاس به عنوان طبقه بندی و برای پیشگویی مقادیر پیوسته، به عنوان پیشگویی معرفی می‌کنیم.
طبقه بندی و پیشگویی کاربردهای زیادی در بازرگانی، بانکداری، پزشکی، ارتباطات، کشاوریز و غیره دارد.
طبقه بندی را می‌توان به عنوان یک فرآیند دو مرحله‌ای در نظر گرفت. اول، یک مدل طبقه بندی با توجه به مجموعه داده‌های آموزشی ساخته می‌شود. چنین مدلی می‌تواند به فراهم کردن یک درک بهتر از داده‌های گمشده کمک کند. به طور معمول، این مدلها به فرمهایی از درخت تصمیم، یا فرمولهای ریاضی نمایش داده می‌شود. سپس مدل می‌تواند قوانین اگر- آنگاه را جهت پیشگویی برچسب‌های کلاس داده‌های جدید که دارای برچسب کلاس نامعلوم هستند، مورد استفاده قرار دهد.
1-6-1-1- روشهای طبقه بندی:
روشهای طبقه بندی در داده کاوی عبارتند از:
1- رگرسیون خطی چند گانه
2- رگرسیون لجستیک
3- تحلیل ممیزی
4- بیز ساده
5- شبکه‌های عصبی
6- درختهای تصمیم
7- K- نزدیکترین همسایگی
1-6-2- خوشه بندی:
خوشه بندی یکی از مهمترین ابزار کشف داده‌ها است که در کشف‌های تصادفی به کار گرفته می‌شود. در حال حاضر، اخذ دانش یک گلوگاه عمده در فرآیند مهندسی دانش محس

وب می‌شود. الگوریتم‌های یادگیری ماشین و داده‌ کاوی با هدف استخراج دانش از داده‌ها، به عنوان روشی برای حل این مشکل مطرح می‌باشند. یک رهیافت متداول در این زمینه روش خوشه بندی است که برای تصمیم‌گیری یا طبقه بندی یا کلاس بندی می‌تواند تصمیمات نمادینی را به نمونه‌های جدید با استفاده از نمونه‌های موجود متسب کنند. روش‌های خوشه بندی به واسطه قابلیت درکی که در خود نهفته دارند، از اقبال خوبی برخوردار شده اند. وجود قابلیت درک از جه

ات گوناگونی حائز اهمیت می‌باشد: فهم قلمرو، درک قابلیت‌های کلاس‌بندی، توجیه تصمیم و بالاخره وجود قوانینی نمادینی که می‌توانند از روی خوشه‌های استخراج شده و سپس در یک سیستم تصمیم‌گیری مبنی بر قوانین به کار گرفته شوند.
خوشه‌بندی در واقع یک عملیات غیرنظارتی می‌باشد. این عملیات هنگامی استفاده می‌شود که ما به دنبال یافتن گروه‌هایی از داده‌های مشابه می‌باشیم بدون اینکه از قبل پیش بینی در مورد شباهت‌ای موجود داشته باشیم. خوشه بندی معمولاً هنگامی استفاده می‌شود که به دنبال یافتن گروه‌هایی از مشتریان هستیم که قبلاً شناخته نشده‌اند. برای مثال می‌توان شباهت‌های مشتریان در استفاده از تلفن همراه را به منظور گروه‌بندی مشتریان و تشخیص خدمت جدیدی جستجو نمود.
خوشه بندی عملی است که در طی آن گروه‌هایی از داده‌ها و یا اقلام وجود دارند به طوری که هر مورد به یک خوشه نسبت داده می‌شوند واعضای داخل خوشه نیز باید دارای شباهت ذاتی با هم باشند و معیار اندازه‌گیری شباهت باید کاملاً مشخص باشد و برای هر جفت از موارد قابل محاسبه باشد. بنابراین در هر خوشه یک خود شباهتی بین اقلام آن خوشه وجود دارد.
پایگاه‌های داده بسیار بزرگ ممکن است شامل متغیرهای بسیار زیاد، ابعاد بسیار بزرگ و ساختار بسیار پیچیده باشند به طوریکه حتی بهترین روش‌های داده کاوی مستقیم هم نمی توانند الگوهای معنی داری در آن‌ها را استخراج نمایند. در خیلی از موارد مشکل این نیست که الگویی برای کشف شدن وجود ندارد بلکه در واقع تعداد زیادی الگو وجود دارد ولی روشهای داده کاوی برای جواب دادن به سوالی که مطرح شده است، الگویی کشف نمی‌کنند.
در بازاریابی ممکن است افراد، جامعه را به وسیله متغیرهایی که از قبل به عنوان معیارهای مناسبی می‌شناختیم طبقه‌بندی نماییم. در حالی که ممکن است به دلیل پیچیدگی پایگاه داده‌ها نظری در مورد متغیرهای طبقه‌بندی کننده و یا چگونگی تعیین و یا خوشه ها نداشته باشیم. در این گونه موارد است که به سراغ روشهای خوشه بندی می‌رویم.
خوشه بندی یک روش داه کاوی غیر مستقیم است. برای اکثر روش‌های داده کاوی مثل درخت تصمیم گیری و شبکه‌های عصبی، با یک مجموعه آموزشی شروع کرده و به کمک این مجموع

ه سعی می‌شود یک مدل برای بخش‌بندی داده ها، ایجاد گردد. سپس از آن مدل برای پیش بینی داده‌های جدید استفاده شود.
در روش خوشه بندی هیچ دسته‌ای از قبل وجود ندارد و در واقع متغیرها به صورت مستقل و وابسته تقسیم نمی‌شوند. بلکه ما در اینجا به دنبال گروه‌هایی از داده‌ها هستیم که به هم

شباهت دارند و با کشف این شباهت‌ها می‌توان رفتارها را بهتر شناسایی کرد و بر مبنای آنها طوری عمل کرد که نتیجه بهتری حاصل شود.
1-6-3- تحلیل روابط و وابستگیها :
پیشرفت تکنولوژی فروشگاه‌های خرده فروشی را قادر ساخته است حجم زیادی از داده‌های مربوط به خرید هر یک از مشتریان که از آن به عنوان سبد بازار یاد می‌شود را جمع آوری و ذخیره نمایند. فراهم بودن جزئیات اطلاعات ثبت شده مشتریان منجر به بهبود روش‌هایی شده است که به طور اتوماتیک روابط بین آیتم‌هایی که در پایگاه داده‌ها انبارش شده‌اند را جستجو می‌کنند.
همزمان با پیدایش علم داده کاوی در اوایل دهه 90 الگوریتم‌های استخراج قوانین وابستگی از پایگاه داده‌ها نیز پابه عرصه گذاشت. نویسندگان زیادی در زمینه استخراج قوانین وابستگی در پایگاه داده‌ها بحث کرده‌اند. در به مقایسه‌ی الگوریتمهای مهم استخراج قوانین وابستگی، مزیت‌ها و معایب الگوریتم‌ها پرداخت شده است.
اساساً ارتباط میان مجموعه اشیاء وابستگی‌های جالب توجهی هستند که منجر به امکان آشکارسازی الگوهای مفید و قوانین وابستگی برای پشتیبانی تصمیم، پیش بینی‌های مالی،‌سیاست‌های بازاریابی، وقایع پزشکی و خیلی کاربردهای دیگر می‌شود. در حقیقت توجهات زیادی را در تحقیقات اخیر به خود جلب کرده است.
تحلیل وابستگی‌ها یک حالت غیر نظارتی داده کاوی می‌باشد که به جستجو برای یافتن ارتباط در مجموعه داده‌ها می‌پردازد. یکی از کاربردی‌ترین حالات تحلیل وابستگی‌ها «تجزیه تحلیل سبد بازار» می‌باشد که در آن هدف یافتن کالاهایی است که معمولاً به طور همزمان خریدار می‌شوند. این کار کمک می‌کند که خرده فروشان بهتر بتوانند کالاهای خود را سازماندهی کرده و چیدمان بهتری از محصولات خود داشته باشند.
داده‌های موجود در سبد بازار نشان دهنده خرید مشتری در یک زمان خاص هستند. هر مشتری خرید مجزایی را در کمیته‌های مختلف و زمانهای متفاوت انجام می‌دهد. با تجزیه و تحلیل سبد بازار بینشی برای خرده فروشان از اینکه چه محصولاتی با هم خریداری می‌شوند فراهم می‌گردد و بنابراین می‌توانند رفتار خرید مشتریان را پیش بینی کنند این کار به آنها کمک می‌کند که بهتر بتوانند کالاهای خود را سازماندهی کرده و چیدمان بهتری از محصولات خود داشته باشند و بنابراین سودآوری خود را افزایش دهند.
1-6-4- پیش بینی :

در طبقه بندی گروه‌هایی مشخص می شوند که اقلام به آن‌ها تعلق دارند. پیشگویی‌هایی که براساس مدلهای طبقه بندی ارایه می‌شوند دارای یک خروجی گسسته می‌باشد که مشخص می‌کند که مثلاً یک مشتری جزء گروه با پاسخ مثبت است یا منفی و یک مریض جزء گروه با ریسک بالا است یا پائین. ولی پیش بینی بر خلاف پیش گویی یک مقدار پیوسته را پیش بینی می‌کند مثلاً تقاضای آینده با قیمت نفت در سال آینده. پیش بینی معمولاً به وسیله رگرسیون (عملیاتی که با

تعیین ارتباط بین متغیرها به پیش بینی می‌پردازد) صورت می‌گیرد. بسته‌های نرم افزار مانند SAS و SPSS معمولاً توانایی حل مساله‌های پیجیده را فراهم می‌نمایند. ولی استفاده از چنین عملیات آماری نیاز به دانش بالای آمار در خصوص شرایط و چگونگی استفاده از این ابزارها را دارد. ابزارهای داده کاوی نظیر شبکه‌های عصبی نیز به وفور برای پیش بینی استفاده می‌شود.
از مسایل ساده پیش بینی عبارتند از: پیش بینی مقادیر پیوسته براساس یکسری داده‌های موجود. برای مثال پیش بینی درآمد یک فرد براساس مشخصات فرد. ابزارهایی نظیر درخت تصمیم گیری و شبکه‌های عصبی چنین کاری را انجام می‌دهند.
از مسایل پیچیده پیش بینی می‌توان به پیش بینی یک یا چند مقدار براساس الگوهای تکراری و متوالی مانند سطح سهام بازار در 30 روز آینده براساس داده‌های 6 ماه گذشته اشاره کرد. ابزارهای داده کاوی به سختی چنین پیش بینی‌هایی را انجام می‌دهند. در این گونه مواقع داده‌های موجود باید به صورتی مناسب و در جهت مناسب استفاده شوند و فرمت داده‌های خروجی به درستی مشخص باشد. همچنین در این گونه پیش بینی ها نیاز به یک تحلیل‌گر به منظور پردازش داده‌های ورودی و تحلیل داده‌های خروجی بیشتر احساس می‌شود.
1-7-زیربنای داده کاوی:
تکنیکهای داده کاوی نتیجه‌ی تحقیقات گسترده و بلند مدتی است که در طول سالها برای افزایش بازدهی تجاری موسسات بکار برده می‌شدند. تحقیقات در این زمینه از زمانی آغاز شد که برای نخستین بار اطلاعات تجاری هر سازمان، بر روی سیسمتهای ذخیره سازی آن زمان که ا زنوع

مغناطیسی بودند، ذخیره شدند. این رشته تحقیقات با توسعه و پیشرفت سیسمتهای اطلاعات که قابلیت ذخیره‌ی حجم بیشتری از داده‌ها را فراهم می‌کردند و همچنین از سرعت بسیار بالاتری در ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات برخوردار بودند،‌اهمیت بشتری یافت. روشهای دسترسی تصادفی یا رندم به اطلاعات و پیدایش روشهای حرکت در میان داده‌ها، خصوصاً بصورت بلادرنگ، فناوری داده کاوی را متحول ساخت.
روشهای داده کاوی بر پایه‌های زیر استوار هستند:
• گردآوری حجم عظیمی داده
• کامپیوترهای چند پردازنده‌ی قدرتمند
• الگوریتمهای داده کاوی
در سالهای 1960 صنعت گردآوری اطلاعات و امکان ذخیره‌ی داده‌ها در تجهیزاتی نظیر نوار و دی

سک توسط شرکتهایی که IBM و CDC از پیشگامان آنها بودند، شکل تجاری به خود گرفت. با رواج چنین مکانیسمهایی تبادل استاتیک اطلاعات امکانپذیر شده، پرسشهای تجاری از قبیل آنکه سود خالص شرکت در پنج سال آخر فعالیت چقدر بود هاست؟ پاسخ داده می‌شود. 20 سال بعد از فناوری فوق، با پیشرفتهای نرم افزاری و استفاده از بانکهای اطلاعاتی رابطه‌ای و زبان جستجوی ساخت یافته توسط شرکتهای موفقی همچون ORACLE، SYBASE، INFORMIX، BM، MICROSOFT و ; اطلاعات در همان لحظه‌ی ثبت شدن قابل تبادل بودند. بعبارت دیگر تبادل اطلاعات بصورت دینامیک امکانپذیر شده بود. نمونه‌ای از سوالات تجاری که این سیستم پاسخگوی آن است چنین بود: «مقدار فروش شعب (کشور یا شهر مورد نظر) در ماه مارس گذشته چه میزان بوده است؟». در سالهای دهه‌ی نود نوبت به تکنولوژی‌هایی همچون انبار داده‌ها و امکانات تصمیم‌گیری نرم افزاری رسید.
1-8- تکنولوژی‌های مرتبط با داده‌ کاوی:
1- پردازش تحلیل روی خط OLAP-5
2- بانکهای اطلاعاتی چند بعدی
3- انبار داده‌ها
پیشگامان ابزارهای نرم افزاری چنین تکنولوژیهایی شرکتهایی نظیر Pilot, Comshare, Arbor Cognos،Microstrategy بودند. البته بلافاصله در همان زمان شرکتهایی نظیر ORACLE, IBM

MICROSOFTکه امروزه نام آنها را در همه جا مشاهده می‌کنیم نیز کنترل جریان را بدست گرفته و نرم افزارهای آنها بازار را تسخیر کرد. هسته‌ی فناوری داده کاوی شامل علوم آمار، هوش مصنوعی، آموزش ماشین و علوم نوین دیگری است که در طول سالهای گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی وظایف و جایگاه مشاورین معاملات ملکی در نظام حقوقی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی وظایف و جایگاه مشاورین معاملات ملکی در نظام حقوقی فایل ورد (word) دارای 128 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی وظایف و جایگاه مشاورین معاملات ملکی در نظام حقوقی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

«فهرست مطالب»
جایگاه وظایف مشاورین معاملات املاک در نظام حقوقی

مقدمه مؤلف    1
بخش اول    2
نظام کیفری ایران باستانی    3
سومر    3
مصر    3
آشور    4
قانون حمورایی    4
هخامنشی وقوع جرم و مجازات - نظم و امنیت همگانی    5
اشکانیان    9
سامانیان سازمان قضایی    10
بخش دوم    12
دادرسی در اسلام    13
معنی قضا    13
اصطلاح قضا    13
مراتب ولایت    14
شرایط دادرس    14
مستحبات و مکرومات دادرس    16
آداب مکروحه    16
آدابی که ترکش برای قاضی لازم است    17
بخش سوم    18
دعوی و تعریف آن    19
تعریف مدعی از مدعی علیه    19
مقررات مربوط به مدعی علیه    20
اقرار به حقوق مدعی - انکار- سکوت - مدعی علیه    21
طرق حکومت    22
هدف حقوق (معانی حقوق ? مبنای حقوق)    23
حقوق فطری و طبیعی (عصر مذهبی - عصر تجربی)    24
نیروهای سازنده حقوق    26
بخش چهارم    27
اهداف حقوق    28
حقوق و شاخه ‏های آن    29
علم حقوق و فن حقوق    29
شاخه های علم حقوق(حقوق عمومی- حقوق خصوصی و حقوق بین المللی    29
حقوق و دولت    31
نقش حقوق در دولت    32
دلایل الزامی بودن حقوق    32
بخش پنجم    33
موجر و مستأجر    34
شرایط اجاره درست    34
تصرف عدوانی    35
چه زمانی مستاجر تصرف عدوانی کرده    36
بخشهای مالی قراردای(موجر و مستاجر) (ودیعه- تضمین- قرض الحسنه - سند تعهد آور)    36
سرقفلی    39
فسخ معامله    39
خسارات ناشی از عدم انجام تعهد- شرایط جبران خسارت حاصله- انتضاء موعد)    41
وقوع ضرر و توجه آن به متعهدله    42
بخش ششم    43
انواع ضرر    44
عدم اجرای تعهد ناشی از علت خارجی نباشد.    44
علت خارجی(تادیه خسارت)    45
جبران خسارت منوط به عرف یا قانون(وجه التزام)    45
شرط عدم مسئولیت     47
فرق جزا و عدم مسئولیت    48
دلایل بطلان عدم مسئولیت    49
خسارت تاخیر و تأدیه    49
معاملات استقراضی(خسارات تاخیر تادیه)    50
خسارت تاخیر تادیه در معاملات حق استرداد محاسبه خسارات تاخیر تادیه    50
راههای جبران خسارات ناشی از تأخیر تأدیه    52
تقویم خسارات    54
بخش هفتم    55
تعریف سند - انواع سند    56
سند از نظر قانون ثبت    57
روش جدید صدور سند مالکیت    57
مسئولیت کیفری در قراردادها    58
خسارات تاخیر تادیه در اسناد رسمی    59
روش محاسبه خسارات تاخیر تادیه    59
انجام تعهد به وسیله متعهد له در اسناد رسمی    60
وجه التزام در اسناد رسمی    60
در چه مواردی  عملیات اجرایی سند رسمی توقیف می شود.    61
قرارداد قولنامه‏ای (انواع آن)    63
مقررات تنظیم اسناد رسمی    64
آئین تنظیم قراردادها    66
بخش هشتم    69
کلیاتی که در قراردادها باید مورد نظر قرار گیرند    70
شرایط و توضیحات در قراردادها    70
خسارت ناشی از عدم انجام تعهد    72
فورس ماژور    72
نحوه جبران خسارات(اموری که در قرارداد باید به آن توجه کرد)    73
نحوه تنظیم تضمین ها و انواع آن    73
روش حل اختلاف (داوری)    75
بخش نهم    76
قرارداد ساخت و مشارکت    77
قرارداد کار موقت    82
اجاره نامه (ویژه محلهای مسکونی)    85
قرارداد خرید ساختمان نیمه ساخت    90
مشارکت در ساخت نما    96
اجاره نامه ویژه کسب وتجارت    100
قرارداد اقاله    105
بخش دهم    107
قوانین و لوایح مصوب ق. م    107

 

مقدمه:
   انسان موجودی سعادت خواه و سعادت جو و فطرت و سرشت آدمی به سوی خوبی و خوهبت الهی استوار است حیات و ممات در پیش روی انسان ها باعث گردیده که بشر برای تکامل کوششی کند تا حقیقت را دریابد و لذا در نیل انجام این هدف ها انسان در تکاپوی علوم فکری و  علوم معرفتی هستند حصول به علوم و کشف معلومات بی ارتباط با حقوق مردم نیست و تامین مصالح حقوق عمومی التفات کوچک و معقول از خواسته های موجه اجتماعی خواهد بود. لذا آشنائی با واژه و مفهوم قانون و مقررات حاکم بر روابط بنگاه ها ما را آشنا با     حقوق شهروندان خواهد نمود. که در این راستا خداوند را سپاس می گوییم که توفیق و عنایت عطا نمود که با تألیف این جزوه خدمتی کوچک به همنوعانم نماییم تا این مردم صاحب عزت و کرامت آشنائی کوچکی برای جلوگیری از هرج و مرج اجتماعی و گرفتن داد خود از ظالم و تحکیم  خود بردارند و آ‎شنایی اجمالی برای این قشر زحمت کش برداشته شود.
«آب دریا را اگر نتوان کشید
                پس به قدر قشنگی باید چشید»


منابع
1-    بررسی تحلیل قانون جدید (روابط موجر و مستاجر)  بهمن کشاورز
2-    خسارت ناشی از عدم انجام تعهدات قراردادی: دکتر قسمت اله سماواتی
3-    تامین دادرسی در اسلام:            استاد محلاتی: محمد سنگجلی
4-    تخلفات ساختمانی- در حقوق ایران    جهانبخش ابراهیمی
5-    مقدمه علم حقوق                دکتر ناصر کاتوزیان
6-    حقوق ثبت اسناد واملاک            غلامرضا مستمری
7-    نمونه قرارداد                امیر هوشنگ ساسان نژاد
8-    نگرش تنظیم قرارداد            بهمن کشاورز
9-    قوانین و لوایحه مصوب قانون مدنی جمهوری اسلامی.   تألیف قوانین

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >