سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله خوارزمی، ریاضیدان مدرن فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله خوارزمی، ریاضیدان مدرن فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله خوارزمی، ریاضیدان مدرن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله خوارزمی، ریاضیدان مدرن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله خوارزمی، ریاضیدان مدرن فایل ورد (word) :

خوارزمی، ریاضیدان مدرن

ابو عبدالله محمدبن موسی خوارزمی در شهر خوارزم ، شهری در ازبکستان امروزی متولد شد . هنگامی کودک بود والدینش به جایی در نزدیکی بغداد مهاجرت کردند. زمان تولد او به طور دقیق مشخص نیست اما زمان رشد و بلوغ او مقارن با خلافت منصور در بغداد بوده است. عمده شهرت او بدلیل معرفی الگوریتم است.
بطوری که بعضی او را با نام الگوریتم می شناسند.
خوارزمی یکی از بزرگترین ریاضیدانان است زیرا بنیانگذار بسیاری از شاخه های ریاضی و مفاهیم بنیادی ریاضیات بوده است. علاوه بر این او منجم و جغرافیدان بسیار برجسته ای بشمار می آید. او بیش از هرریاضیدان قرون وسطایی بر تفکر و دانش ریاضی تاثیر گذاشته است. او شاخه(( جبر)) را پی ریزی کرد وراه حل های تحلیلی برای معادلات خطی و درجه دوم ارائه نمود . نام (( نجیر))که براین شاخه از ریاضیات نهاده شده است از نام کتاب مشهور او (( جبر و مقابله )) برگرفته شده است . او جداول مثلثاتی که شامل تابع سینوس بود و بعدا به تابع تانزانت تعمیم یافت را گسترش داد.

خوارزمی در حسابان نیز چیره دست بود و به مفاهیمی پی برده بود که نهایتا به مفهوم عشق انجامید. از خواص هندسی مقاطع مخروطی را نیز مورد مطالعه قرار داد.به شهادت تاریخ او تاثیر بسزایی در رشد ریاضیات ، نجوم و جغرافی داشته است بررسی های منظم و دسته بندی شده و منطقی او در این علوم نه تنهادانش پیش از خود را به نسل بعدی خود منتقل کرد بلکه به غنای آن نیز افزود. او دانش یونانی و هندی را با هم آمیخت و به همین دلیل تاثیر بسزایی در ریاضیات و علوم گذاشت.خوارزمی با بکارگیری عدد صفر سیستم شمارش مکانی و دهدهی یه گسترش استفاده از این سیستم کمک کرد. او عملیات حسابی متنوعی از جمله عملیات بر روی کسرها را معرفی کرد. او پیشگام محاسبه بوسیله ((الگوریتم))

بود. مجموعه دستور العمل هایی که مراحل مختلف انجام کار یا راه حل مسئله ای را به زبان دقیق و با جزئیات کافی بیان نماید ، به نحوی که ترتیب توالی مراحل انجام آن و شرط خاتمه عملیات در آن کاملا” روشن و مشخص باشد، الگوریتم نامیده می شود. هر عملی که در رایانه انجام می پذیرد بر اساس یک الگوریتم است که برای رایانه تعریف شده است . این مفهوم به همراه توابع بازکشتی در انقلاب انفورماتیک نقش بسیار مهمی داشته اند.
از خوارزمی کتابهای زیادی به جای مانده است که بسیاری از آنها ابتدای قرن دوازدهم میلادی به زبان لاتین ترجمه شده است. کتاب (( جبر و مقابله )) او حتی تا قرن شانزدهم در دانشگاه ها تدریس می شده است . کتاب (( جمیع و تفریق با حساب هندی )) کتاب دیگر اوست که در گسترش شمارش مکانی بسیار موثر بوده است . این دستگاه ها محدودیت های شمارشی دستگاه های جمعی یونان را ندارد و شمارش را بدون محدودیت می توان ادامه داد. امروزه ما از این دستگاه برای شعارش استفاده می کنیم

( انتخاب، 311 ، اعداد و کلام خویشاوندان باستانی) .
جداول نجومی او نیز به زبانهای لاتین و چینی ترجمه شده است.
خوارزمی در جغرافی ارای افلاطون را کامل و برخی جزییات آن را تصحیح کرد. او یک گروه هفتاد نفره از جغرافیدانان تشکیل داده بود که زیر نظر او کار می کردند. این گروه توانستند اطلس جهان شناخته شده خود را رسم کنند آنها بنا به دستور مامور الرشید ، حجم و محیط زمین را اندازه گیری کردند.
تشکیل یک گروه علمی از دانشمندان و کار بر روی یک پروژه مشترک که شیوه رایجی در زمان کنونی است ، در زمان خوارزمی یک ابتکار و نوآوری بسیار مهم بوده است . از خوارزمی کتابی در جغرافی به نام (( شکل زمین )) بجای مانده است که حاوی نقشه های مختلفی از زمین است .
خوارزمی درباره ساعت خورشیدی و رمل و اسطرلاب نیز کارهای کم نظیری را انجام داد است .

خوارزمی ، پدر انفورمایتک
مبحث کامپیوتر در ایران بدون تکریم پیشگامان این رشته تنها سندی تاریخی است که برای امروز و فردای ما راهگشا نخواهد بود. اما یادآوری زحمات پیشینیان مشوق نسلی خواهد بود که باید از پیشتازان این رشته باشند و خوارزمی در این حوزه اولین است.
نوشتن درباره (( محمد بن موسی خوارزمی )) که جورج سارتن ، در کتاب خود ((مقدمه بر تاریخ علم)) نیمه اول قرن نهم میلادی (سوم هجری قمری) را ((عصر خوارزمی)) می نامد، چندان ساده نیست اما هدف این مقدمه بررسی عللی است که می توان بر مبنای آنها (( دانش انفورماتیک )) را مدیون خوارزمی شمرد.
دانش انفورماتیک از تعریف اولیه خود ((پردازش خودکار اطلاعات )) تا تعاریف نوین ((علم اطلاع رسانی )) سیری تکاملی پیموده است اما اگر بتوان تعریف نسبتا” جامعی به شکل زیر از آن نمود شاید به برداشت عمومیتری رسید.

(( دانش انفورماتیک شامل : شیوه ها ، امکانات و ابزار پردازش و انتقال اطلاعات با هدف افزایش نظم در سیستمها و یا افزایش آگاهی در انسان است)) که چنانچه نقش ((آنتروپی منفی )) را به اطلاعات بسپریم و بخشی از آگاهی را ثمره داشتن اطلاعات بدانیم می توان در هدف فوق را معادل شمرد و از این دیدگاه کامپیوتر را مهمترین (و نه تنها) ابزار انفورماتیکی موجود دانست . فناوری اطلاعات تعبیر آمریکائی از واژه فرانسوی انفورماتیک است.

در تعریف فوق عبارت ((پردازش اطلاعات )) نکته ای مهم و کلیدی است که با تحلیل آن کامپیوتر ابزاری برنامه پذیر است که مجری دستوالعملهایی است که به آن می دهیم و این دستورالعملها شامل روش حل مساله مورد نظر ما هستند و در واقع پردازش اطلاعات از طریق تبدیل این گامهای حل مساله مورد نظر ما هستند و در واقع پردازش اطلاعات از طریق تبدیل این گامهای حل مساله به زبان برنامه سازی انجام و سپس جهت اجرا به کامپیوتر سپرده می شود.
آنچه در این میان نکته اصلی است (( روش حل مساله )) است . ( هر چند به قول انیشتن (( یافتن مساله)) مهمتر از حل آن است .) دو روش عمومی امروزه در بیان حل مساله و یافتن راه حلهای آن استفاده گسترده دارد : (( روشهای گام به گام قطعی)) و (( روشهای آزمون و خطایی)) که اولی را ((شیوه های الگوریتمی )) و دومی را (( شیوه های مکاشفه ای)) (هیوریستیکی ) در حل مساله نام نهاده اند که روش
دوم از مبانی حل مساله در ((هوش مصنوعی)) است که خود از شاخه های ((دانش سیبرنتیک)) است.

ارتباط خوارزمی با روشهای الگوریتمی که اولین بار از سوی او در کتاب (( جبر و مقابله )) به کار گرفته شده است، نیاز به استدلال چندانی ندارد چرا که حتی نام این روش از تحریف نام خوارزمی در طی یک گذار (از ((الخوارزمی )) ، ((الگوریسمی )) ، (( الگوریسم)) تا ((الگوریتم)) حاصل شده است که مبتنی بر روشی است که خوارزمی در کتاب جبر و مقابله برای بیان شیوه حل مسایل به کار گرفته است و بر تعریف امروزی الگوریتم انطباق دارد ( الگوریتم روش گام به گام حل مساله طی مراحل متوالی به زبان دقیق و گویا با ذکر جزئیات و شرط اختتام است). خوارزمی در این کتاب نه از زبان نمادین جبر، بلکه از زبان طبیعی با رعایت کامل ضوابط تعریف فوق در حل مسایل بهره جسته است .

اما نکته مهمتر اینست که می توان مدعی شد که به استناد روشهای حل مسایل مطروحه در کتاب ((حساب الهند)) خوارزمی از بنیانگذاران روشهای مکاشفه ای (هیوریستیکی ) در حل مساله است.

از دو روشی که او در این کتاب در حل معادله های درجه اول بهره می گیرد ((روش دو فرض)) روش ((آزمون و خطایی)) و به بیانی دیگر (( مکاشفه ای)) است .
با فرض فوق به قصد بزرگنمایی خدمات خوارزمی بلکه به عنوان بزرگداشت دانشمندی که به قول خود مصداق ((مردی است که برای نخستین بار دانشی ناشناخته را می شناسد و می شناساند و آیندگان را میراث خوار علمی خود می سازد)) و یا حداقل (( مردی است که آثار بر جای مانده پیشینیان را شرح و تفسیر می کند و مطالب مبهم و پیچیده کتابها را روشن می سازد، برای بیان مطالب راه ساده تری نشان می دهد و نتیجه گیری را آسان می کند)) (رجوع کنید به مقدمه ترجمه فارسی جبر و مقابله خوارزمی کار روان شاد حسین خدیوجم، چاپ سوم انتشارات اطلاعات به سال 1363 صفحه هشتم) می توان گفت: نظریه ((شناخت و حل مساله )) مباحث اصلی ((دانش انفورماتیک)) است که در جستجوی ساخن ابزاری برنامه پذیر و توانمندتر از کامپیوترهای امروزی به دیدگاه ((شناخت و حل مساله)) رجوع کرده است و روشهای ((الگوریتمی)) و ((مکاشفه ای)) را مبنای ((هوشمند )) و ((خبره)) ساختن این ابزار انفورماتیکی ساخته است.

تفکر سیستماتیک و گام به گام و روش آزمون مطرح شده از سوی خوارزمی دو ابزار اساسی یافتن جوابهای مساله در فضای حل مساله است که دانش انفورماتیک را که بیش از ابزار بر شیوه ها متکی است بیش از بیش از پیش مدیون خوارزمی می سازد.

بدین اعتبار اگر (( چالز بابیچ)) پدر (( دانش کامپیوتر)) نامیده شده است شاید بتوان ((خوارزمی)) را پدر (( دانش انفورماتیک)) نام نهاد که این دانش نه بر اساس نام امروزی است، بلکه بر اساس روشهایی که بر آنها متکی است دانشی بس کهن است و عمری به میزان استفاده از اطلاعات دارد و جهان سیبرنتیکی امروز مدیون دستاوردهای علوم انفورماتیک است که در قالب ابر کامپیوترهای توانمند مرزهای توانایی آدمی را تا بیکران گسترده است. و به این اعتبار است که یونیسکو 25 شهریور ماه هر سال را که معادل 16 سپتامبر و روز تولد خوارزمی است به عنوان روز ملی انفورماتیک اعلام کرده است و از اعضای خود می خواهد که هر سال آن را جشن بگیرند. این جشن تنها یکبار در سال 1370 در ایران گرفته شد ه است.

بزرگترین ریاضیدان عصر و اگر همه شرایط را در نظر بگیریم. یکی از بزرگترین ریاضیدانان همه اعصار خوارزمی بود.
نوشتن درباره ((محمد بن موسی خوارزمی که جورج سارتن در کتاب خود((مقدمه بر تاریخ علم)) نیمه اول قرن نهم میلادی (سوم هجری قمری) را ((عصر خوارزمی )) می نامد، چندان ساده نیست .

ابوعبدالله محمدبن موسی خوارزمی کنیه اش ابوجعفر و ملقب به المجوسی (حدود 164 تا 235 هجری /حدود 780 تا 850 میلادی) که در خوارزم متولد شده است. ریاضیدان منجم ، جغرافیدان، مورخ و ادیب ایرانی تبار است . لقب “المجوسی” نشان می دهد که خوارزمی از اخلاف مغهای زرتشتی بوده است . مامون خلیفه عباسی (خلافت : 198 تا 218 ه/ 813 تا 833 م) وی را به کتابداری خود برگزید و مامور تنظیم جداول نجومی کرد.

با وجودی که نظر نویسندگان قدیم و جدید ترجمه احوال محمدبن موسی خوارزمی ، درباره تاریخ تولد و وفات و مدت زندگانی او بر یک میزان نبوده و اختلافهائی داشته است. سازمان فرهنگی ملل متحد ، سال 1983 میلادی مطابق 1362 شمسی را هزار و صد و پنجاهمین سال وفات خوارزمی انگاشته و از شعبه های ملی یونسکو خواسته است که در این سال به یاد بود محمد بن موسی خوارزمی، بنیانگزار فن جبر و واسطه غیر مستقیم پیوند ریاضیات هندی با ریاضیات یونانی در قلمرو دانش و فرهنگ اسلامی ، تشریفات آبرومندی برگزار کنند.

اریستید مار (Marre,A) نوشته است : یک موضوع تاریخی را به وجود آوردند.
در این صورت و با توجه به این تفاسیر می توان گفت تمجید از خوارزمی ، تمجید از خوارزم و خوارزمیانی است که در تشکیل کشور پهناور و ملت فرهنگ پرور ایران سهم شایسته ای در طی تاریخ گذشته این مرز و بوم داشته اند.

پیش از آنکه به ذکر آثار ریاضی خوارزمی بپردازیم این نکته را متذکر می شویم که لفظ “الگورنیسم” (به لاتین algorismus) که در زبانهای اروپایی تا قرن هجدهم میلادی نام معمولی حساب با ارقام هندی بود و هنوز هم به معنی روش ویژه محاسبه در نوع خاصی از مسائل ریاضی به کار می رود به مناسبت این است که ترجمه لاتین کتاب حساب خوارزمی عنوان Iiber algorismi (کتاب خوارزمی ) داشت و لفظ “الگوریسم” که از تحریف نام الخوارزمی پدید آمد بعدها نزد اروپائیان برای فن حساب عملی با ارقام هندی مصطلح شد و این اصطلاح در مقابل اریثمنیک (arithmetic) که به معنی علم نظری اعداد (ارثماطیقی) بود به کار می رفت. همچنین لفظ “جبر” در زبانهای اروپایی algebre-algebra) و غیره) بدون تردید مشتق از عنوان کتاب “الجبر و المقابله” خوارزمی است، اگر چه بعضی آن را مشتق از لفظ آسوری gabru دانسته اند.

آثار خوارزمی
خوارزمی منجم، مورخ جغرافیدان و مولف آثاری در تاریخ اسطرلاب، در باب زیج و ساعت آفتابی بود. تالیفات او بر مبنای در آمیختن ریاضیات و نجوم قبل از اسلام و تعالیم مکتب جندی شاپور با ریاضیات هندی صورت گرفته است . با این همه شهرت خوارزمی به خاطر نوشتن نخستین رساله به نام جبر است که به شیوه یونانی تالیف شده است.

آثار خوارزمی در بسط و پیشرفت ریاضیات، چه در کشورهای اسلامی و چه بعدها در کشورهای اروپایی، تاثیر فراوان داشته است . از نوشته های وی پنج اثر باقی مانده است. موضوعهای این آثار عبارتنداز: 1ـ حساب 2ـ جبر 3ـ نجوم 4ـ جغرافیا 5ـ محاسبه تقویم
این امکان نیز وجود دارد که مابین آثار از دست رفته خوارزمی آثاری درباره تاریخ و در باب زیج، اسطرلات و ساعت آفتابی موجود بوده است .
آثار خوارزمی ، بخصوص حساب و جبرش ، برای توسعه بعدی ریاضی فرصت بزرگی انجام داده است. معروفترین اثر او همان جبر و مقابله است. که قدیمترین کتابی است که در این بزه نوشته شده است .

خوارزمی علاوه بر آن که در مقدمه کتاب جبر و مقابله خود می گوید : (( … من بر سر شوق آمدم، برای روشن ساختن مسایل مبهم و آسان کردن مشکلات علمی به پا خاستم و کتابی در تعریف حساب و حبر و مقابله تالیف نمودم…)) در آغاز کتاب هم می ویسد (( چون به مشکلات و نیازمندیهای مردم در مورد علم حساب نگریستم ، دریافتم …)) و این واژه دریافتم در بسیار ی از جاهای کتاب تکرار
می کشود. و این می رساند که بیشتر مطالب کتاب جبر و مقابله، از خود خوارزمی است.

کتاب جبر و مقابله خوارزمی حاوی حل توضیحی معادلات خطی و درجه دوم است و از این رو وی را می توان یکی از بنیانگذاران آنالیز یا جبر به صورتی جدا از هندسه به حساب آورد. این کتاب قرنها تا سده شانزدهم میلادی مبنای مطالعات ریاضی اروپائیان بود و در ایران هنوز مبنای مطالعات علمی است. تلاش خوارزمی در این بود که علم را به خدمت انسان بگمارد و هدفهای علمی آن را بشناسد و به دیگران نیز بشناسناند.

کتاب جمع و التفریق
این کتابی است که در دوره مسلمانان درباره حساب با ارقام هندی نوشته شده و در گسترش فن حساب هندی ، چه در کشورهای اسلامی و چه بعدها در کشورهای اروپایی، تاثیر فوق العاده داشته است و مسلمانان و اروپائیان نخستین بار توسط این کتاب حساب هندی آشنا شده اند. متن عربی کتاب “الجمع و التفریق” خوارزمی از بین رفته است ولی یک نسخه خطی از ترجمه لاتین آن در کتابخانه کمبریج موجود است که با عنوان (( الگوریسم شمار هندی)) به چاپ رسیده است. کتاب “الحساب” خوارزمی دستگاه عدد نویسی هندی را به اعراب و اروپائیان شناساند . در رساله حساب، خوارزمی نشان می دهد که چطور می توان هر عدد دلخواه را به کمک (( نه رقم هندسی)) و صفر نوشت. سپس اعمال مربوط به جمع ، تفریق ، دو برابر کردن ، نصف کردن ، ضرب ، تقسیم ، و جذر گرفتن از اعداد صحیح و همچنین عملیات محاسبه ای مربوط به کسرهای شصت شصتی را شرح می دهد.

زیح سند هند
“زیج” خوارزمی در نزد قدما اهمیت فراوان داشته که متن عربی آن از بین رفته و فقط قطعاتی از آن باقی مانده است. با وجود آن که بعد از خوارزمی زیجهای دیگر ی بر اساس تئوریهای تکمیل شده به وجود آمده بود باز زیج خوارزمی تا سه قرن بعد از تالیف آن مورد استفاده بوده و به زبان لاتینی ترجمه شده است. رساله نجوم خوارزمی شامل جدول سینوسهاست : “زیج” به معنی دسته ای از جدولهای نجومی است و “سند هند” تحریفی از کلمه سنسکریت سدهانته است. علاوه بر این در زیج خوارزمی جدولهایی برای محاسبه کسوف و خسوف و میل آفتاب و بعد مستقیم و مثلثاتی موجود است.

مقاله فی استخراج یهود و اعیاد
این اثر رساله کوچکی درباره گاه شماری یهودی به نام استخراج تاریخ یهود است . علاقه به این موضوع علاقه ای است که از یک منجم حرفه ای انتظار می رود . در این رساله ، گاه شماری یهود و دوره کبیسه نوزده ساله و قواعد تعیین این که نخستین روز از ماه تشری باکدام روز هفته مصادف خواهد شد، ذکر شده است . فاصله میان مبدا تاریخ یهودی و مبدا تاریخی سلوکی در آن محاسبه شده و قواعدی برای تعیین طول متوسط خورشید و ماه با استفاده از گاه شماری یهودی در آن آمده و با آن که رساله ای مختصر است، صحیح و مبتنی بر اطلاعات درست و سند مهمی برای قدمت گاهشماری کنونی قوم یهود است.

کتاب عمل الاسطرلاب و کتابی العمل بالاسطرلاب

خوارزمی دو کتاب راجع به اسطرلاب نوشته است . یکی کتاب عمل الاسطرلاب درباره چگونگی ساختن اسطرلاب و دیگری العمل بالا سطرلاب درباره چگونگی ساختن به کار بردن اسطرلاب، در این گزیده ها از حل مسائل نجومی گوناگون به وسیله اسطرلات سخن رفته است . مثلا” تعیین ارتفاع خورشید و طول و عرض جغرافیایی نقطه ای از زمین . متن عربی این دو کتاب متاسفانه از بین رفته و ترجمه ای نیز از آنها باقی نمانده است.

کتاب الرخامه
این ندیم در “الفهرست” نام این کتاب را در ضمن تالیفات خوارزمی آورده و موضوع آن بحث درباره ساعت آفتابی افقی و تعیین اوقات نمازها بوده است.
صوره الارض

جغرافیای خوارزمی به نام کتاب “صوره الارض” به تقریب عبارت از فهرستهایی از طولها و عرضهای شهر ها و محلهای مختلف روی ربع سکون بوده و در هر بخش جاها بر حسب هفت اقلیم مرتب شده بود و در هر اقلیم ترتیب ذکر امکنه بر حسبت ترتیب افزایش طول آنها بود. فهرست بخشت او ل، اسامی شهرها، بخش دوم ، کوهها ، بخش سوم ، دریاها ، بخش چهارم ، جزیره ها ، بخش پنجم ، نقاط مرکزی نواحی جغرافیایی مختلف و در بخش ششم، رودها است .
روشن است که ارتباطی میان این اثر و جغرافیای بطلیموس وجود دارد که توضیفی از نقشه عالم و فهرستی از مختصات جاهای اصلی واقع بر آن است که بر حسب نواحی مرتب شده است.

المتاریخ خوارزمی
کتاب تاریخ خوارزمی موجود نیست ، ولی چند مورخ از او به عنوان مرجعی معتبر برای حوادث دوره اسلامی نقلهایی کرده اند. سخنی را در باب خوارزمی که به قول خود مصداق مردی است که برای نخستین بار دانشی ناشناخته را می شناسد و می شناساند و آیندگان را میراث خوار علمی خود
می سازدویا مردی است که آثار بر جای مانده پیشینیان را شرح و تفسیر می کند و مطالب مبهم و پیچیده کتابها را روشن می سازد ، برای بیان مطالب راه ساده تری نشان می دهد و نتیجه گیری را آسان می کند

با یاد و سخنان او به پایان می بریم و خدای را می ستاییم که چنین بزرگانی را در تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم بر جای گذارده است . که ببالیم و افتخار کنیم که ایرانی هستیم.
دانشمندان و صاحبان فرهنگ ، از هر ملت وقوم با هر عقیده ای اغلب در بغداد جمع می شدند و نوشته های خود را به زبان رسمی دربار خلیفه ، یعنی عربی می نوشتند و به همین مناسبت ، بسیاری از تاریخ نویسان ، نا آگاهانه ( و در بعضی موردها ، آگاهانه ) ، کارهای آنها را که در واقع متعلق به ملتهای گوناگون و در درجه اول دانشمندان ایرانی بود ، به ناحق به نام (( دانشمندان عرب)) ثبت کرده اند.

غرب مسیحی ). در واقع (( مسلمه مجریطی )) ( در حدود سال 358 هجری قمری ). صورت تاز ه ای از جداول فلکی را براساس کارهای خوارزمی تنظیم کرد و همین جداول مجریطی است که اساس کار اختر شناسان اروپای غربی قرار گرفت.

کتاب (( صوره الارض )) خوارزمی را باید نخستین اثر علمی در دوران شکوفایی تازه دانش در زمینه جغرافیا دانست و ظاهرا این خوارزمی است که واژه (( صوره الارض )) را به جای (( جغرافیا )) به کار برده است . گرچه. این کتاب بر اساس جغرافیای بطلمیوس دانست. خوارزمی ، در این کتاب در زمینه جغرافیای اسلامی هم مطالبی دارد و تقسیم بندی مطالب کتاب خود را به ایرانی به تقسیم بندی اقلیمهای هفتگانه گرایش داشت ( در حالیکه بطلمیوس دانست .خوارزمی ، در این کتاب در زمینه صورتی غیر از جغرافیای بطلمیوس ، انجام داده است . او تحت تاثیر فرهنگ ایرانی به تقسیم بندی اقلیمهای هفتگانه گرایش داشت ( در حالیکه بطلمیوس از بیست و یک ناحیه نام می برد). با وجود همه اینها باید گفت که خوارزمی برای نوشتن کتاب (( صور الارض)) خود کتاب (( جغرافیای )) بطلمیوس را پیش روی خود داشته است.

کارهای خوارزمی در زمینه حساب و جبر اهمیت بسیار زیادی در پیشرفت ریاضیات داشته است .
کتاب جبر خوارزمی ( کتاب المختصر فی حساب الجبر و المقابله ) ، نقشی بسیار اساسی در تاریخ ریاضیات داشته است . این کتاب ، بعدها به زبان لاتینی ترجمه شد و برای مدتی طولانی تنها کتاب درسی ریاضی در اروپای غربی بود . بعضی از مطالب این کتاب ، کارهای دیوفانت و دانشمندان هندی را به خاطر می آورد و به همین مناسبت ، بعضی گمان می برند که خوارزمی از این منابع استفاده کرده است . درست است که بعضی از روشهایی که خوارزمی مطلقا از کوتاه نویسی که خاص جبر دیوفانت است استفاده نمی کند و اصطلاحهای او را به کار نمی برد علاوه بر این ، بررسیهای تاریخی نشان داده که آشنایی دانشمندان دربار خلیفه با کارهای دیوفانت ، بعد از تنظیم روشهای خوارزمی دانشمندان هندی در حل معادله ها وجود دارد، می توان نتیجه گرفت که او در کتاب ((جبر و مقابله )) خود از روشهای هندی هم استفاده نکرده است. خوارزمی علاوه بر آنکه در مقدمه کتاب جبر و مقابله خود

می گوید : ((من بر سر شوق آمدم . برای روشن ساختن مسایل مبهم و آسان کردن مشکلات علمی به پا خاستم و کتابی در تعریف حساب و جبر و مقابله تالیف نمودم )) در آغاز کتاب هم می نویسد : (( چون به مشکلات و نیازمندیهای مردم در مورد علم حساب نگریستم ، دریافتم …)) و این واژه (( دریافتم )) در بسیاری از جاهای کتاب تکرار می شود و این می رساند که بیشتر مطالب کتاب جبر و مقابله . از خود خوارزمی است. جبر خوارزمی ، حتی از نظر دیدگاهی هم که دنبال می کند ارتباطی با جبر یونانی ندارد.

یونانیهادر بخش عمده ای از کارهای خود هیچ ضرورتی نمی دید ند که به نحوه کاربرد مفهومهای علمی توجه کنند در حالی که خوارزمی ، درست بر عکس عمل می کرد تلاش او در این بود که علم را به خدمت انسان بگمارد و هدفهای عملی آن را بشناسد و بشناساند . جبر خوارزمی ، بخشهای ویژ ه ای درباره تجارت و تقسیم ارث دارد و یا نیز بعضی از مساله های هندی را به کمک معادله حل می کند

( مثل محاسبه ارتفاع مثلث ، بر حسب ضلعهای آن ). ارزش عملی کار خوارزمی در این است که کتاب او تنها رساله ای درباره حل مساله ها نیست ( آنطور که در آثار هندی دیده می شود ) بلکه خوارزمی اصول حل معادله ها و کاربرد آنها را مطرح می کند و بسیاری از قانونها را با روش هندسی روشن
می کند.کتاب خوارزمی ، در اساس مربوط به روش حل معادله هاست و بدین ترتیب خوارزمی مسیر اصلی این علم جدید ( یعنی جبر ) را مشخص می کند و می دانیم که محتوی اصلی جبر ، دست کم تا سده نوزدهم میلادی عبارت از همین حل معادله ها بود: (( تصمیم و تکمیل این علم ( یعنی حساب ) با این همه شرف و تمیز ، موقوف است به معرفت علم جبر و مقابله و استخراج مجهولات از روی حل معادلات به طریقی که معین و مقرر است )) اصول علم جبر و مقابله ـ آقای خان مهندس ـ چاپ 1305 هجری ) . خود واژه (( جبر)) که خوارزمی برای نامیدن این علم انتخاب کرده ،معرف روشی است که او در کتاب خود ، آن را به کار برده است . خوارزمی (( جبر)) را به معنای (( جبران کردن )) اگه جبر خاطر مسکین بلا بگرداند ـ سعدی ا می گرفت که به زبان امروزی ، به معنای انتقال یک عدد منفی از یک طرف معادله به طرف دیگر و تبدیل این عدد به عدد مثبت است .

در کنار واژه (( جبر )) به واژه (( مقابله )) بر می خوریم که معرف عمل دیگری در حل معادله است :
مقابل هم قرار دادن دو جمله برابر در دو سوی معادله . (( بهاالدین آملی)) معروف به(( شیخ بهایی)) ریاضیدان آغاز سده یازدهم هجری قمری (سده شانزدهم میلادی) خیلی خوب دو واژه (( جبر)) و ((مقابله)) را تعریف کرده است. بها الدین می گوید : (( قسمتی از معادله را که شامل مقداری منفی است می توان حذف کرد و به طرف دیگر ، به اندازه آن اضافه کرد این عمل (( جبر)) نامیده می شود . جمله های متشابه مساوی را می توان از دو طرف معادله حذف کرد ، این عمل را هم (( مقابله)) گویند. اگر علامتها و نمادهای امروزی را در نظر بگیریم این دو عمل را می توان روی مثال زیر روشن کرد. این معادله را در نظر می گیریم:
5x-12=4x-9

اگر به دو طرف برابری ،12 و 9 را اضافه کنیم ، عمل جبر را انجام داده ایم 5x+9=4x+12
و اگر از دو طرف برابری ،x 4 و 9 را حذف کنیم عمل مقابله را انجام داده ایم .که در نتیجه به دست می آید. X=3
بدین ترتیب ،عملهای جبر و مقابله به زبان امروزی عبارتند از انتقال جمله ای از معادله از یکطرف به طرف دیگر و جمع جبری جمله های متشابه. در کتاب جبر خوارزمی راه حل معادله های درجه اول و درجه دوم شرح داده شده است. درست است که خوارزمی ، برای حل معادله های درجه دوم به ظاهر راه حلی نمی دهد، ولی ضمن مثالهای عددی در برخی موردها همان دستوری را دنبال می کند که امروز برای حل معادله درجه دوم می شناسیم. به عنوان نمونه مساله 28 از باب هفتم ( باب مساله های گوناگون)

و راه حل خوارزمی برای آن را با دستور امروزی حل معادله درجه دوم مقایسه می کنیم.
ابتدای یادآوری می کنیم که خوارزمی جمله درجه دوم را (( مال)) می نامد و همه جا ضریب آن را واحد می گیرد. بنابراین معادله کلی درجه دوم از دیدگاه خوارزمی چنین می شود: (1 )

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله » رشد جمعیت و مشکلات ناشی از آن فایل ورد (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله » رشد جمعیت و مشکلات ناشی از آن فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله » رشد جمعیت و مشکلات ناشی از آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله » رشد جمعیت و مشکلات ناشی از آن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله » رشد جمعیت و مشکلات ناشی از آن فایل ورد (word) :

» رشد جمعیت و مشکلات ناشی از آن

سهم کشورهای در حال توسعه از مجموع رشد جهانی ، رقمی قابل ملاحظه را تشکیل می دهد . در حال حاضر نیمی از رشد جمعیت جهان مربوط به فقط 6 کشور هند ، چین ، پاکستان ، نیجریه ، بنگلادش و اندونزی است . بر اساس آخرین آمارهای موجود 9/4 میلیارد نفر ( 3/80 درصد ) از مردم جهان در مناطق در حال توسعه زندگی می کنند و حال آنکه سهم کشورهای تسعه یافته از کل جمعیت جهان 2/1 میلیارد نفر است .
بطور کلی ، در حالیکه روند صعودی رشد جمعیت در کشورهای در حال توسعه صورت گیرد ، در مناطق توسعه یافته تر این روند بطئی شده و حتی در برخی ممالک رشد منفی وجود دارد . علیرغم کاهش نرخ باروری در جهان و این واقعیت که در طی دوره 1995 تا 200

0 نرخ کلی باروری کمتر از میزان جانشینی بوده است ، جمعیت جهان در سالهای آینده همچنان روند صعودی را خواهد داشت و ارقام مطلق جمعیت ، بویژه در مناطق در حال توسعه رشد چشمگیری خواهد داشت که این امر ناشی از بزرگی جمعیت پایه و رشد فزاینده تعداد جوانان می باشد .
سرشماری در سالهای 1345 و 1355 جمعیت کشور را به ترتیب حدود 26 و 5/33 میلیون نفر نشان میدهد . جمعیت در سال 1365 به حدود 50 میلیون و در سال 75 به بعد به حدود 67 میلیون نفر رسیده است و پیش بینی می شود که در صورت ادامه روند رشد فعلی جمعیت کشور در سال 1400 به بیش از 100 میلیون نفر برسد .
بر اساس آمار سال 1375 ، 5/45 درصد از جمعیت ایران زیر 15 سال دارند و از این رو کشور ما در زمره کشورهایی محسوب میشود که دارای جمعیت جوان است . بدیهی است تامین غذا ، کار ، مسکن ، بهداشت ، آموزش و غیره برای جمعیتی که پیوسته افزود

ه میشود یکی از مشکلات اساسی در راه توسعه اقتصادی و تأمین اجتماعی است .
چشم انداز جمعیتی
در انتهای هزاره دوم ، جمعیت دنیا به 6 بیلیون نفر رسید و این بیشتر از 2 برابر جمعیت دنیا در نیم قرن اخیر می باشد . در سال 1950 جمعیت جهان 5/2 بیلیون نفر بوده و در 50 سال اخیر شاهد بیشترین میزان رشد جمعیتی که تاکنون اتفاق افتاده است ، بوده ایم .
این رشد زیاد در نتیجه افزایش امید زندگی ، کاهش مرگ و میرکودکان و برابری تعداد آنها با تعداد والدین ایجاد شده است . ولی هنوز کاهش باروری کلی ، کا

 

ملاً اتفاق نیافتاده است .
براساس پیش بینی های جاری ، افزایش جمعیت کلی جهان تا 50 سال آینده ادامه خواهد داشت و افزایش به میزان نصف جمعیت فعلی موجب می شود که تا سال 2050 جمعیت جهان به بیش از 9 بیلیون نفر برسد .
مسن شدن جمعیت یک پدیده جهانی است که بیانگر روند تغییرات جدید در ساختار سنی جمعیت فعلی می باشد و بنظر می رسد که این روند در قرن بیست و یکم بسیار چشمگیر باشد که همانطور که اشاره شد در نیتجه تغییر باروری کلی و کاهش مرگ و میر در دنیا است . روند سریع مسن شدن جمعیت یک تغییر قابل توجه جمعیتی است که در تعدادی از کشورهای صنعتی که امید زندگی بالا و روبه افزایش و میزان باروری پایین می باشد ، به چشم می خورد .
مشابه این امر در کشورهای آسیای شرقی و جنوب شرقی امریکای لاتین ،که کاهش میزان باروری زودتر آغاز شده است نیز دیده می شود .
در صحرای جنوبی افریقا- منطقه ای با جوانترین جمعیت- علیرغم مرگهای ناشی از ایدز و HIV ، متوسط سن در حال افزایش است و در کشورهای در حال توسعه متوسط سن به 24 سال (5 سال افزایش نسبت به سال 1975 ) و در کشورهای توسعه یافته به 37 سال (8 سال افزایش نسبت به سال 1960 ) رسیده است . به طور کلی جمعیت 80 ساله و بالاتر برای اولین بار از جمعیت گروه سنی زیر 15 سال پیشی گرفته است .
به طور کلی ، امید زندگی در زمان تولد افزایش یافته است

، یعنی فاصله بین کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به طور قابل توجهی کم شده و از 22 سال در سال 1960 به کمتر از12 سال در سال 2000 کاهش یافته است . در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه فاصله امید زندگی در زنان از 24 سال به حدود 14 سال و برای مردان از 20 سال به حدود 9 سال کاهش پیدا کرده است .
نرخ رشد جمعیت دنیا به طور متوسط به میزان 3/1 درسال کاهش یافته ( 6/1 درصد در کشورهای درحال توسعه و 3 درصد در مناطق توسعه یافته ) و میزان باروری ، یعنی تعداد فرزندان از سال 1960 از 5 نفر به 3 نفر ( از 6 به 3 در کشورهای در حــــال توسعــــه و از 7/2 به 6/1 در مناطق توسعه یافته ) کاهش یافته است .
در سال 2000تعداد کشورهایی که باروری در سطح جانشینی دارند ( یعنی 1/2 فرزند به ازای هر زن از 9 به 64 کشور رسیده است . این کشورها 7/2 بیلیون نفر یعنی 44 درصد جمعیت جهان را درخود جای می دهند . بعضی از کشورها نیز در اروپا با رشد منفی جمعیت مواجه هستند . ادامه این وضعیت طی چند دهه آینده دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد .
کاهش جمعیت در بعضی از کشورها و مسن شدن جمع

یت نیاز به ایجاد و تطابق و کاربرد روشهای مداخله ای دارد ، زیرا ایجاد و تغییر در نسبت تعداد افراد پیر به جوان می تواند نیروی کار ، مقرری ها ، سیستمهای بیمه بهداشتی و روابط خانوادگی را تحت تاثیر قرار دهد.
در حال حاضر بییش از نیمی از زنان مسن 60 سال و به بالا در مناطق در حال توسعه زندگی می کنند . این رقم در کشورهای درحال توسعه 198 میلیون و در کشورهای توسعه یافته 135 میلیون نفر می باشد . بدلیل افزایش سن ، احتمال بروز ناتوانی

افزایش می یابد .تعجب آور نیست که بررسی ها نشان می دهند که تعداد زنان ناتوان در جوامع پیرتر روندی رو به افزایش دارند . فقر در سنین پیری غالباً منعکس کننده وضعیت بد اقتصادی در دوره جوانی و عامل تعیین کننده وضعیت سلامتی تمام دوران زندگی فردی می باشد .
کشورهایی که مطالعاتی در زمینه رابطه فقر با سن و جنس افراد دارند (اکثر کشورهای توسعه یافته ) نشان می دهند که زنان پیر نسبت به مردان پیر فقیر تر می باشند . فقر همچنین به تغذیه ناکافی یا عدم دسترسی به غذای کافی مربوط بوده و وضعیت سلامتی زنان پیر غالباً نمایانگر فقر رژیم غذایی آنها می باشد .
آموزش و سواد در بین گروههای زنان پیر در کشورهای در حال توسعه پایین است .
برنامه بهداشت سالمندان سازمان بهداشت جهانی (AHE) جنس را بعنوان یکی از عوامل اصلی تعیین کننده سلامت می شناسد . این سازمان سالم پیر شدن را با تکیه بر اینکه افراد پیر ، سرمایه ای برای خانواده و جامعه هستند و اتخاذ روشهایی که افراد پیر را قادر سازد تا بتوانند در عمر طولانی خود سالم و فعال به زندگی ادامه دهند توسعه می دهد .

جمعیت و عوامل توسعه
در گذشته ، ارتباط جمعیت با غذا و در برخی موارد با فضا و محیط زیست مورد توجه بوده و نگرانی مخالفان افزایش جمعیت نیز از نظر کمبود یا کاهش مواد غذایی برای جمعیت بوده است ، حال آنکه در زمان حاضر بدلیل توسعه نیازهای انسان ، علاوه بر موارد فوق ، موضوع توسعه وامکانات لازم برای تحقق آن و ارتقاء سطح زندگی مردم مد نظر قرار می گیرد .
جمعیت و آموزش
یکی از پیامدهای رشد روز افزون جمعیت در کشور ما افزای

ش تعداد افراد در سن تحصیلی و در نتیجه افزایش تقاضا برای امکانات آموزشی است . در کشور ما حدود 30 درصد از جمعیت در سن تحصیل قرار دارند .
رشد سریع جمعیت باعث شده است که در فاصله سالهای 1356 تا 1370 تعداد دانش آموزان از 5/7 به 4/14 و اکنون به حدود 19 میلیون نفر برسد . با رش

د فعلی جمعیت در هر 15 دقیقه یک کلاس درس و در هر 24 ساعت 96 کلاس درس یا 16 مدرسه باید ایجاد شود . از این رو سالانه درصد بسیاری ازهزینه های دولت باید صرف ایجاد امکانات ، تأمین نیروی انسانی برای آموزش و فضای آموزشی گردد . رشد رو ساختی در جمعیت این است که همه جمعیت درسن تحصیل نتوانند از آموزش ( از ابتدایی تا دانشگاه ) بطور کامل برخوردار شوند .
فراهم آوردن امکانات آموزشی لازم هماهنگ با رشد جمعیت دانش آموزی مستلزم آن است که جامعه سهم عمده ای از منابع ملی را به بخش آموزش وپرورش اختصاص دهد .
اختصاص اعتبارات کافی به بخش آموزش با توجه به محدود بودن اعتبارات آنها تنها از طریق حذف یا کاهش سهم بخش های دیگر جامعه امکان پذیر خواهد بود که خود رشد و توسعه این بخش ها را دچار وقفه میسازد ، در صورتی که میزان تخصیص اعتبار در حد نیاز نباشد ، تعادل در میزان دسترسی به آموزش در بین اقشار مختلف جامعه بخصوص بین روستائیان و شهرنشینان و بین طبقه مرفه و محرومین جامعه بهم میخورد و تأمین عدالت آموزشی و رفاه اجتماعی با مشکل اساسی روبرو می گردد .

جمعیت و تغذیه
پیش بینی می شود که جمعیت کشور در کمتر از 20 سال آینده به 100 میلیون نفر برسد که از این تعداد تنها بیست میلیون نفر در مناطق روستائی و هشتاد میلیون نفر در مناطق شهری زندگی خواهند کرد .
بی گمان تغذیه چنین جمعیتی که عمدتاًمصرف کننده اند ، بار عظیمی بر دوش جامعه خواهدبود.
برای هر نفر که به جمعیت اضافه می شود ، بای

د چهار هزار متر مربع زمین زیر کشت برود و این در حالی است که هر ساله هفتاد هزار کیلومتر از زمینهای کشاورزی جهان از بین می رود . ما در کشور خود تا بیست سال دیگر با سطح مصرف فعلی به حدود دو برابر رقم کنونی نیاز به مواد غذائی خواهیم داشت ، چون با توسعه اقتصادی انتظار می رود که مردم در کیفیت غذا تغییراتی را بوجود آورند . مثلاً میزان پروتئین حیوانی مورد نیاز در سال 1390 سه برابر رقم کنونی خواهد بود.
به علت رشد جمعیت و تقاضای رو به گسترش غذا و در نتیجه کشت و شخم بیش از حد زمینهای کشاورزی و تخریب مراتع ، سالی 25 میلیارد تن خاک حاصلخیز زراعت

ی نابود می شود ، خاکی که طبیعت برای تشکیل هر سانتیمتر آن قرن ها وقت صرف کرده است . بعلاوه ، هر سال 6 میلیون هکتار از زمینهای مرغوب کشاورزی جهان به بیابان لم یزرع تبدیل میشود .
اکنون سرعت رشد جمعیت ( 10 درصد در سال ) و در نتیجه سرعت رشد تقاضا از سرعت افزایش محصول غله جهان ( 1 درصد در سال ) پیشی گرفته و به همین دلیل تولید سرانه غلات ( برای هر نفر ) از 1984 تا کنون از 346 به 303 کیلوگرم در سال سقوط کرده است . افزایش قیمت برنج در بازار جهانی سالهای اخیر نیز به همین دلیل ، یعنی پیشی گرفتن تقاضا نسبت به میزان تولید آن ، می باشد .
رشد جمعیت و تقاضای فزاینده آن برای پروتئین دریائی از میزان تولید شیلات اقیانوس ها فراتر رفته و در نتیجه سرانه مصرف ماهی اکنون به نسبت سال 1989 حدود 8 درصد کاهش یافته است . به همین دلیل در سالهای اخیر قیمت غذاهای دریایی در بازار جهانی شدیداً‌ افزایش یافته است . رشد جمعیت از تولید گوشت گاو و گوسفند پیشی گرفته است و اکنون تولید سرانه گوشت گاو و گوسفند نسبت به سال 1972 از 7/12 به 11 کیلوگرم برای هر نفر در سال سقوط کرده است .
وضعیت تغذیه مردم کشور ما اگر چه در مقایسه با برخی از کشورهای آسیائی و بسیاری از کشورهای افریقایی بهتر است ، اما آمار نشان می دهد که حدود یک ششم مردم کشور ما دسترسی به غذای کافی ندارند و رقم سوء تغذیه در بین کودکان ما از این هم بالاتر است . بدیهی است که برخی افراد حتی در مناطقی که د

چار کمبود مواد غذائی است خوب غذا می خورند ، اما توزیع ناموزون مواد غذائی باعث میشود که بخش بزرگی از مردم حتی کمتر از مقداری که حد متوسط پائین تلقی میشود ، غذا دریافت کنند .
حدوداً 780 میلیون نفر در کشورهای در حال رشد از سوء تغذیه رنج می برند . در کشور ما 12 میلیون هکتار زمین کشاورزی داریم که کفاف 50 درصد جمعیت ایران را می دهد و برای 30 میلیون نفر دیگر باید مواد غذائی را از خارج وارد کر

د .
اصولاً خانواده های پرجمعیت مشکلات تغذیه ای و بهداشتی بیشتری دارند . اولاً یک نفر نان آور باید برای چندین نفر غذا و سایر مایحتاج را تهیه کند و در نتیجه قدرت خرید کمتر خواهد داشت . مثلاً ؛ در حال حاضر در کشور ما بطور متوسط هر نفر باید هزینه زندگی 2/4 نفر را تأمین کند ، ثانیاً در خانوارهای پرجمعیت امکان رسیدگی به وضعیت تغذیه و بهداشت کمتر است ، چون مادر باید از چند کودک بطور همزمان مراقبت کند . ثالثاً ؛ در خانوارهای پرجمعیت خطر سوء تغذیه انرژی و پروتئین بیشتر است . سوء تغذیه ای که ناشی از کمبودهای کمی و کیفی دستور غذایی است ، گذشته از اینکه به خودی خود حائز اهمیت است ، موجب میشود که مقاومت افراد در برابر بیماریها کاهش یابد و در نتیجه ابتلا به یک بیماری نه چندان حاد سبب مرگ و میر شود .
از بین بردن کلیه عوامل نامساعد که موجب سوء تغذیه می شود ، هماهنگی بین بخشهای مختلف جامعه اعم از فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی را می طلبد .
جمعیت و مسکن
مسئله مسکن امروزه از مسائل پیچیده کشورها منجمله کشور ما می باشد . بالا رفتن هزینه تأمین مسکن از یکطرف و ازدیاد جمعیت از طرف دیگر مشکل تهیه مسکن را پیچیده تر می سازد.
با توجه به جمعیت فعلی کشور تا 25 سال

آینده 42 میلیون نفر به جمعیت ایران افزوده خواهد شد . حال اگر بعد خانوار یعنی متوسط افرادی که در یک خانواده زندگی می کنند حدود 5 نفر فرض شود ، رقمی معادل 4/8 میلیون خانوار به خانوارهای فعلی اضافه خواهد شد و این بدان معناست که برای سکونت یک خانوار پنج نفری در یک واحد مسکونی در ظرف 25 سال آینده نیا

ز به ایجاد سالانه نیم میلیون واحد مسکونی ، یعنی هر ساعت 50 خانه جدید می باشد . خاصه اینکه با توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت طی دهه اخیر ، واحدهای مسکونی ساخته شده در کشور به هیچ وجه پاسخگوی این افزایش نبوده و مردم نیز بعلت بار هزینه های روزمره قادر به خرید این واحدهای مسکونی نمی باشند .
جمعیت و اشتغال
امروزه اشتغال یکی از مشکلات بزرگ اجتماعی کشور ماست و افزایش بی رویه جمعیت به این مشکل اجتماعی دامن می زند . در حال حاضر سالانه تعداد بیشماری از جویندگان کار وارد بازار کار میشوند که با توجه به روند رشد جمعیت فعلی ، در آینده نه چندان دور شاهد انبوه عظیمی از جویندگان کار خواهیم بود و تعداد افرادی که نمی توانند هزینه های لازم زندگی خود را تأمین کنند بدلیل رشد سریع جمعیت و ساختار جوان جمعیتی ، روز به روز افزایش می یابد و درآمد حاصل از فعالیت افراد شاغل باید هر روزه هزینه زندگی افراد بیشتری را تأمین نماید و در چنین وضعیتی مسئولیت شاغلین بیشتر و کارشان مشکلتر شده و به همان اندازه سرمایه گذاری در جامعه سخت تر میشود .
در سال 1370 از جمعیت 8/55 میلیون نفری ایران 23 درصد یعنی 13 میلیون نفر شاغل بوده اند و در صورت ثابت ماندن نسبت شاغلین در 14 سال آینده با پیش بینی جمعیت 100 میلیون نفری، حجم نیروی کار به 23 میلیون نفر می رسد ؛ یعنی 23 میلیون نفر باید کارکنند تا 100 میلیون زندگی کنند و سالانه حدود 700 هزار شغل جدید

در فعالیتهای اقتصادی کشور ایجاد گردد که این کاری بس عظیم و دشوار خواهد بود .
از طرفی نظام تقسیم کار در جامعه دگرگون شده است . دیگر افراد با مهارتهای اندکی که با شاگردی در کنار دست استادکار یا با تجر

به آموختن از بزرگسالان بدست بیاورند ، قادر نیستند کارهای فنی و تخصصی جدید را انجام دهند و باید سالهای بسیاری را در مدارس برای یادگیری دانسته های جدید سپری کنند تا قادر شوند کارهای تخصصی جدید را بر عهده گیرند . بنابراین با سرعت گذشته وارد بازار کار نمی شوند و سالهای زیادی بعنوان یک مصرف کننده در خانواده باقی می مانند .
جمعیت و محیط زیست
افزایش جمعیت و تمرکز آن در سطح منطقه ای اثرات مستقیم بر کیفیت محیط زیست دارد . رشد جمعیت ،‌فقر و فرسایش محیط زیست در کشورهای رو به رشد دوری باطل را ایجاد کرده است. این دور باطل کیفیت زندگی مردم را بشدت تحت تأثیر قرار داده و تلاشهای کشورهای جهان سوم را برای دستیابی به توسعه پایدار بی نتیجه گذارده است .
آب ، خاک ، هوا و جانداران چهار منبع طبیعی و مهم و مورد نیاز هستند که تأمین همه نیازهای آدمی به وجود آنها وابسته است . رشد سریع جمعیت به کاهش میزان سرانه قابل کشت و کمبود آب منجر گردید . فرسایش خاک ، نابودی جنگل ها و مراتع و افت کیفیت آب از آثار جانبی افزایش شمار انسانهاست . آنهائی که مناطق روستائی را ترک می کنند ، در حاشیه مناطق بزرگ شهری ، ناحیه های فقیر نشین را تشکیل می دهند و حضور آنها توانائی دولت را برای تأمین اشتغال ، تغذیه ، بهداشت و آموزش برای ساکنان ا

ین قبیل نواحی شدیداً تحت فشار قرار می دهد. بطور خلاصه ، فشار جمعیت به فرسایش محیط زیست و فقر می انجامد و شرایط نامساعد زیست محیطی بر بهزیستی انسانها ، آثار ناخوشایندی بر جای می گذارد . به این ترتیب ، در کشورهای در حال توسعه ، محیط زیست نا سالم علت اصلی مرگ ، بیماری و پائین بودن کیفیت زندگی انسانهاست . همچنین زنان و کودکان در برابر مخاطرات بهداشتی ناشی از محیط زیست آسیب پ

ذیر ترند و معمولاً از مشکلات زیست محیطی صدمات بیشتری را متحمل میشوند .
به علت رشد جمعیت و قطع بی رویه درختان جنگلی برای تأمین نیازهای مصرفی ، سالانه 17 میلیون هکتار از جنگلهای جهان نابود می شود . بعلت نابودی جنگلها و آلودگیهای شیمیایی محیط زیست ، روزی 140 و سالی 50000 گونه مختلف گیاهی و حیوانی برای همیشه از صفحه روزگار محو میشود و برآورد میشود که طی 50 سال آینده یک چهارم کل گونه های حیات نابود خواهند شد .
بر اثر رشد جمعیت و افزایش مصرف سوختهای فسیلی ، سالی 6 میلیارد تن کربن و یا 4/22 میلیارد تن گازکربنیک وارد جو زمین می شود و موجب گرم شدن روزافزون زمین ، آب شدن یخچال های قطبی ، بالا آمدن سطح دریاها و اقیانوسها ، بروز خشکسالی ، تغییر فصلها و افزایش موارد طوفانها و گردباهای مخرب می گردد .
دسترسی به آب آشامیدنی سالم سبب جلوگیری از شیوع امراض واگیرداری چون وبا می شود که در ادامه زندگی کودکان اثر مستقیم دارد . کشورهای صنعتی قسمت اعظم منابع آب خود را صرف مصارف صنعتی و تجاری می کنند و در برخی از کشورهای صنعتی تقاضا برای آب در جهت اهداف فوق بیشتر می شود ؛ هر چند جمعیت و سطح کشاورزی روستائی آنها افزایش می یابد ، تعدادی از کشورها ، اعم از توسعه یافته و در حال توسعه ، در حال رسیدن به محدودیت ذخائر پایدار آب خود هستند و این تعداد همچنان در حال افزایش است و برخی از کشورها قبلاً به این محدودیت رسیده اند . کشور ایران نیز مدتی است با محدودیت این منبع حیاتی مواجه شده است .
اثرات آلودگی محیط زیست نه تنها موجب بروز بیماریهای مختلف جسمی و روانی شده و تهدیدی برای نسل های آینده می باشد ، بلکه استفاده گسترده از گازوئیل در مناطق پر جمعیت شهری و سوخت های حاصل از چوب در مناطق روست

ائی ، مصرف بیش از حد گازهای سمی در صنایع ، دودکش کارخانه و منازل ، اگزوز اتومبیل ها و سوزاندن زباله ها از مشکلات عمده مناطق پر جمعیت و شهرهاست و موجب تخریب لایه ازن و افزایش اشعه ماوراء بنفش بر روی زمین شده است که خود آلودگیهای محیط زیست را افزایش داد و اثرات مخربی را برای جمعیت ایجاد می کند.
جمعیت ، فقر و رشد اقتصادی

فقر بمعنای نداشتن ضروریات مادی زندگی است و حدود یک میلیون نفر از مردم جهان در فقر مطلق بسر می برند و از داشتن اساسی ترین ضروریات محروم می باشند . به گفته کارشناسان ، فقیر کسی است که یک سوم درآمد خالصش ( بدون مالیات ) در یک خانواده 3 نفر بیشتر ، صرف تهیه غذا گردد . کمتر از 3 میلیون از مردم دنیا می توانند غذا بخورند و 3 میلیون نفر دیگر زیر این حد قرار دارند .
فقر ، روح بشر را از داشتن دو پیش نیاز ضروری زندگی که بدون آنها زندگی امکانپذیر نیست محروم میسازد و آن دو چیز ، احترام و امید می باشد .
فقر با کاهش جذبه زندگی ، خوبی دنیا را به طرف بدی سوق میدهد و رنج و کشندگی آنرا بی ارزش میسازد . احترام وقتی است که به انسانیت انسانها بها داده شود و با امید است که خواسته های آدمی فعال شده و انسان به حرکت وادار میشود .
هنگامی که از رشد بی رویه جمعیت در یک کشور صحبت می شود ، منظور نابرابری میان امکانات موجود و میزان جمعیت متقاضی استفاده کننده از آن امکانات می باشد ، به گونه ای که منابع موجود قادر نباشند خوراک ، مسکن ، اشتغال ، تحصیلات و سایر احتیاجات خانواده و جامعه را تأمین کنند . نتایج چنین رخدادی ، کاهش کیفیت زندگی و افزایش محرومیتهای اقتصادی ، اجتماعی و روانی است .
نرخ رشد اقتصادی در میان کشورهای در حال توس

عه در سالهای 1990 نسبت به نرخ آن در دهه 1980 فزونی یافت . در 25 سال گذشته در 55 کشور فقیر جهان پیشرفت قابل توجهی در نرخ رشد اقتصادی ایجاد شد . از جمله این پیشرفت ها ، افزایش امید زندگی از 53 سال به 62 سال با پائین آمدن مرگ و میر نوزادان از 110 به 73 در هر 1000 تولد و افزایش دسترسی به آب سالم از33 درصد به 68 درصد بوده است .
ساختار جمعیتی دنیا ، با وجود نسل جوان دارای

قابلیت باروری در قاعده پهن آن و افراد مسن در نوک تیز آن ، شبیه به یک مثلث می باشد . تا زمانی که این فرم مثلث تبدیل به یک ساختار مستطیل شکل نگردد ، یعنی توازنی در توزیع افراد پیر و افراد جوان ایجاد نگردد ، رشد جمعیت متوقف نخواهد شد و انتظاری جز این نمی رود و 90 درصد این رشد نیز در فقیرترین نقاط دنیا می باشند . کارشناسان سبب اصلی رشد بالای جمعیت در جهان سوم را ناشی از عدم توسعه فرهنگی و سیاسی و فقر اقتصادی این کشورها دانسته اند .
با این حال به علت افزایش جمعیت ، تعداد افراد فقیر همچنان در حال افزایش است .
حدود 1/1 میلیارد نفر که در حدود 30 درصد جمعیت جهان در حال توسعه را تشکیل می دهد ، با یک دلار در روز زندگی را سر می کنند . بزرگترین رشد فقر در آفریقا است .
اما با این همه ، هنوز آسیای جنوبی در میان فقرای جهان سهم بزرگتری دارد ( 62 درصد ) . در گذشته 75 درصد مردم فقیر در روستاها زندگی می کردند ، اما این روند با افزایش حلبی آبادها در شهر رو به تغییر گذاشته است . 54 درصد افزایش جمعیت جهان در افریقا و جنوب آسیا صورت می پذیرد . کشورهایی که موفق به تقلیل روند رشد جمعیت خود بوده اند ، توانسته اند جلوی رشد فقر را نیز در کشورهای خود بگیرند و با پائین آوردن روند رشد جمعیت همزمان با سرمایه گذاری در کشاورزی و عرضه مواد غذائی توانسته اند به رشد اقتصادی پایدار دست یابند . این کار باعث شده است که آنها بتوانند در بخش اجتماعی بخصوص د

ر امر آموزش، بهداشت ، درمان و بهبود وضعیت زنان سرمایه گذاری کنند .
با توجه به نظر کارشناسان درآمد سرانه ایرانی ها در حال حاضر 30 درصد از سال 1356 کمتر است و این بدلیل کاهش تولید ملی است که مطابق با روند رشد جمعیت افزایش نیافته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله رهبری معنوی وتعهدسازمانی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رهبری معنوی وتعهدسازمانی فایل ورد (word) دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رهبری معنوی وتعهدسازمانی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رهبری معنوی وتعهدسازمانی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رهبری معنوی وتعهدسازمانی فایل ورد (word) :

اخیر اواژه ی معنویت و رهبری معنوی درسازمان به موضوع حائز اهمیتی درفلسفه ی مدیریت و رفتارسازمانی بـدل شـده است . می توان گفت که نقش رهبران معنوی تحریک و برانگیختن کارکنان با استفاده ازچشم انداز معنوی و ایجاد زمینـه های فرهنگی براساس ارزش های سازمانی می باشد،تاکارکنانی توانمند،دارای بهره وری بالا،متعهـد و بـا انگیـزه تربیـت و پرورش دهند. این مقاله با استفاده از روش تحلیلی- اسنادی ضمن بررسی مفهوم رهبری معنوی،معنویت و تعهدسازمانی به تأثیر رهبری معنوی برتعهدسازمانی پرداخته است.نتایج نشان داد که رهبری معنـوی بـا توجـه بـه ابعـاد آن بـر تعهـد سازمانی تاثیر می گذارد و باعث افزایش تعهد کارکنان در سازمان می شود.

کلیدواژه:رهبری معنوی ،معنویت، تعهد سازمانی

مقدمه

امروزه نوع جدیدی ازرهبری مطرح است که برای اریه خدمات به دیگران ودیدکلی نسبت به کار،توسعه فردی وتصمیم گیری مشترک تأکیدداردکه تحت عنوان رهبری معنوی نامیده می شود.نهضت رهبری معنوی شامل مدل های خدمت گذاری رهبری،مشارکت دادن کارمندان وتوانمندسازی کارکنان می باشدکه براساس فلسفه رهبری خدمت گزاربنا نهاده شده است.(ملکی وهمکاران..(1390

رهبری ازاموربنیادی دراداره جامعه وباتحول اجتماعی ملازم است،لذاامروزه که سازمان هابامحیط رقابتی جهانی مواجه اند،همواره نیازبه تغییرات ریشه ای وخلاقیت های کاری رااحساس کرده اندوبرای اینکه ازغافله عقب نیفتند،غالبا توجهشان رابه رهبری معطوف کرده اند.درسال های اخیرتوجه به رفتارهای نمادین وعاطفی رهبران ،موجب شکل گیری نظریه های جدید رهبری از جمله رهبر تحول آفرین،رهبری کاریزماتیک،رهبری بصیر ورهبری عاطفی شده است.توجه به سیرتکوین مطالعات رهبری ،این نکته رهنمون می سازدکه تاکنون تحقیقات مختلفی درباره ی ویژگی های فیزیکی،ذهنی وعاطفی رهبران انجام شده است،اماموضوعی که اخیراتوجه زیادی رابه خودجلب کرده،ویژگی معنوی رهبران است . اماموضوع رهبری معنوی درادبیات رایج مدیریت موضوعی فوق العاده ودرعین حال تک بعدی ونگاه به آن ،نگاه ابزاری وعینی است.(باقری وسعدآبادی.(1390

رهبری معمولا کلیدموفقیت یاشکست سازمان ها درکلیه حوزه ها چه تجاری ،وچه گروه های مذهبی ،نظامی،موسسات آموزشی و;است.زمانی که کلیه کارکنان درراستای نیل به اهداف سازمان تلاش می نمایند،سازمان ازبیشترین شانس موفقیت برخوردارمی باشدرهبران جدید برآنندکه مهارت های خودرابارویکردی تلفیق نمایندکه خوشایند وترحم آمیز است.آن هابه ارزیابی خودپرداخته ودرکلیه سطوح احساسی ،جسمی وفکری ونسبت به خودشناخت کامل دارند.آن هارهبران نوگراهستند.رهبران برجسته دارای ویژگی های منحصربه فردی به شرح زیرهستند:دارای یک مبنای فردی ازمعنویت هستند،نسبت به خدمت به مردم متعهدهستند،فداکارند،بین کاروارزش معنوی توازن برقرارمی نمایندوخدمات نوع دوستانه ارائه می نمایند.(معمارزاده.(1389ورود مفاهیمی همچون اخلاق،حقیقت،باوربه خدایانیروی برتر،معناجویی درکار،نوع دوستی و;به پژوهش ها واقدامات مدیریتی وکسب وکارهمه حکایت ازظهورپارادایم جدیدی دارند.به عقیده بسیاری ازمحققان این پارادایم جدیدمحیط کارکه برگرفته ازفیزیک کوانتوم،علوم سایبرنتیک،نظریه آشوب ،علوم شناختی،مذاهب وآیین های شرقی وغربی می باشدپارادایم معنویت است.لذاوجودرهبری معنوی درچنین نهادهایی ماننددانشگاه هامستلزم تغییر وتحول،موفقیت ویادگیری مستمروتوانمندسازی کارکنان می باشد .درمجموع اهمیت وضرورت معنویت درمحیط کار آن چنان است که می تواند برای سازمان هاانسانیت وبرای اجتماع فعالیت وبرای محیط مسولیت به ارمغان آورد..(ضیائی وهمکاران..(1386

ازطرف دیگردراین مقاله بایداشاره به بخش دوم بشود که تعهدسازمانی است،که بایدگفت درمیان همه ی اشکال تعهد،تعهدسازمانی لذت بخش تر،پرجاذبه ترورایج تربه نظرمی رسد.به طوری که این علاقه مندی وتوجه ازطریق مطالعات متعددی که روابط بین تعهدسازمانی وپیش شرط ها وپیامدهایش راموردبررسی قرارداده اند قابل مشاهده است.(اشرفی.(4:1374تعهدسازمانی نیروی انسانی درآموزش وپرورش به عنوان یک نگرش می توانددرمیزان علاقه مندی ،رضایت شغلی ،تمایل به ماندن وترک سازمان تأثیرقابل ملاحظه ای داشته باشد.(ساروقی (4:1374بنابراین تعهدسازمانی نقش مهمی درسازمان هاوبه خصوص آموزش وپرورش برمیزان عملکردورضایت شغلی افراددارد.

129

ازآن جایی که نیروی اسانی کارآمدشاخص عمده ی برتری یک سازمان نسبت به سازمان های دیگراست چراکه نیروی انسانی مهم ترین منبع هرسازمان است.بنابراین کارکنان متخصص ،وفادار،سازگارباارزش ها واهداف سازمانی درای انگیزه قوی متمایل ومتعهدبه حفظ وادامه عضویت سازمانی ازنیازهای اصلی وبسیار ضروری هرسازمان می باشد.عدم احساس تعهدسازمانی مشکل بزرگ سازمان هابوده وبه طوری که این مشکل دراکثرسازمان هاکم وبیش یافت می شودوالبته این مشکل درنظام آموزشی کم وبیش وجوددارد.به طورکلی عدم احساس تعهدوتعهدسطح پایین نتایج منفی رابرای فردوسازمان به دنبال دارد:ترک خدمت،غیبت زیاد،فقدان تمایل به ماندن درسازمان،کیفیت پایین کار،عدم وفاداری به سازمان،فعالیت های غیرقانونی درسازمان ،عیب جویی وبدگویی ازسازمان،کاهش اعتمادمشتریان ازجمله این نتایج می باشد.(رابینز..(1374

دلیل اصلی این که چرا تعهدسازمانی یکی ازمهم ترین موضوعات تحقیق درروان شناسی صنعتی ورفتارسازمانی است طی سی سال گذشته بوده است،تأثیرقابل ملاحظه ی آن روی بازدهی می باشد.(بنخوف.(1996P1P0F

تحقیقات نشان داده است که تعهدسازمانی باپیامدهایی ازقبیل رضایت شغلی،حضور،رفتارسازمانی فرااجتماعی وعملکردشغلی رابطه ی مثبت وباتمایل به ترک خدمت رابطه ی منفی دارد.

تعریف رهبری

رهبری موضوعی است که ازدیرباز،موضوع مطالعه محققان،دانشمندان وحتی افرادمعمولی بوده است.اماپژوهش های علمی درباره ی رهبری صرفا ازقرن بیستم آغازشده ودر50سال گذشته ،بیش از65طبقه ی مختلف برای تعریف موازین رهبری آمده عرضه شده است.اماعلی رغم وجودتعاریف مختلف،می توان برچندنقطه ی مشترک بین تعاریف تأکیدکرد:رهبری اول،فرآیندنفوذ است،دوم باتغییر آموخته است،سوم درداخل گروه اتفاق می افتدوچهارم ،هدفمنداست.براساس این اجزاءرهبری عبارت است از :((اثری که فردی برگروهی ازافرادبرای دستیابی به هدف مشترک عمومی می گذارد.)) (باقری وسعدآبادی (1390

رهبری معنوی2F1

ماکس دی پری در کتاب خود باعنوان »رهبری به عنوان یک هنر« چنین بیان کرده است . که اولین مسئولیت رهبر، توصیف وتبیین واقعیت است و آخرین آن سپاس از پیروان است که در میان این دو، رهبر باید یک خدمتگزار و وامدار باشد که ماکس دی پری این را تحت عنوان رهبری معنوی بیان می کند. در واقع نهضت رهبری معنوی شامل الگوهای خدمتگزاری رهبری، مشارکت دادن کارکنان و توانمند سازی آنان است و بر اساس فلسفه رهبری خدمتگزار بنا نهاده شده است . نوعی رهبری که بر ارائه خدمت به دیگران، دیدگاه کلنگر نسبت به کار، توسعه فردی و تصمیم گیری مشترک تاکید دارد. در واقع رهبران معنوی ایمان، اشتیاق و نتایج کار خودشان را بروز می دهند که جان وسلی از این سه چیز به عنوان ویژگی عمده و نماد رهبری معنوی یاد می کند. (بایشوپ واسکول.(2001P3P2F

رهبری معنوی کسی است که بااستفاده ازارزش ها ،طرزتلقی ها ورفتارهایی که لازمه انگیزش درونی خودودیگران،بقای معنوی اعضای سازمان رافراهم کند.رهبری معنوی بااستقرارفرهنگ سازمانی اجتماعی براساس ارزش های انسانی موجب می گرددکه کارکنان علاقه ی خاصی به خودودیگگران نشان بدهندواین احساس درآنان به وجودمی آیدکه سایرین نیزدارای اهمیت می باشندوبایدازآنان به خاطر شغلشان قدردانی به عمل آید.دواقع رهبری معنوی ازطریق ایجاد حساسیت نسبت به خودودیگران

1- Benkhoff 2- Spiritual Leadership 3- Bishop
130

وماوراءطبیعت درافرادسازمان،آن هارانسبت به شغل وکارخود علاقه مندمی کندسپس باعث برانگیختن آنان نسبت به وظایف کاری خودمی شودودرنتیجه موجبات بقای معنوی آنان رافراهم می آورد.(فری P1P3Fوهمکاران(2005

ابعادرهبری معنوی

درحقیقت نظریه رهبری معنوی یک نظریه علمی برای تحول سازمانی می باشدکه به منظورایجادسازمان یادگیرنده ودارای محرک درونی به وجودآمده است باتوجه به نظریه ی رهبری تحول آفرین این نظریه نیزتوانایی رهبران رادربه کارگیری قابلیت های پیروان خوددرمحیط متغیرامروزی کاملاهمسازنموده است.وبه رهبری ازدیدتازه نگاه می کند.نظریه رهبری معنوی براساس مدل انگیزش درونی توسعه یافته است،لذاهدف آن توجه به نیازهای اساسی پیروان می باشدتاموجبات بقای معنوی وتوانمندسازی آنان رافراهم آورد.این ابعادبه طورخلاصه عبارت انداز:

• چشم انداز:رهبران معنوی حتما بایددارای چشم اندازباشندودرحرکت به سوی ایجادچشم انداز،رهبران معنوی سه کارانجام می دهند:به واقعیت وضع موجوداحترام می گذارند،زمینه رابرای تحقق چشم اندازفراهم می کنند،رهبران معنوی هرچیزی رابرای تحقق یافتن چشم اندازهمراستا می کنند.درواقع رهبری معنوی باویژگی های منحصربه فردخودچشم اندازی ازآینده سازمان ایجادکرده وبه گونه ای درکارکنان نفوذ می کندکه آنان به تحقق چشم انداز سازمان ایمان آورده اندوبه آینده سازمان امیدوارباشند.به این ترتیب انگیزه درونی کارکنان رابرای تلاش بیشترافزایش می دهند.بنابراین رهبران معنوی باایجاد چشم انداز وارزش های مشترک برای کارکنان موجبات توانمندی فردی ،تیمی وسازمانی آنان رافراهم کرده که درنهایت سطح رفاه زیستی وتندرستی کارکنان راافزایش خواهدیافت.

• نوع دوستی:رهبری معنوی بارواج فرهنگ نوع دوستی دردرون سازمان موجب می گرددکه افرادتوجه عمیقی به خودوزندگی گذشته ی خودداشته باشندوروابط مطلوبی بادیگران برقرارکنند،که این امرموجب می شودکه شبکه های ارتباطی بین افرادشکل گیرد،رهبران به نیازها وعلائق کارکنان توجه نمایندودرنهایت به رشد وتوسعه آنان جهت واگذاری اختیار ومسولیت توجه نمایند.
• اعتقادات معنوی وایمان:رهبری معنوی درسازمان باعث شکل گیری اعتقادات معنوی وایمان به کاردرکارکنان می گرددواین امر به عنوان یک محرک درونی درکارکنان باعث توسعه خود،اینکه وظایف خودرابه بهترین نحوانجام دهندودرنهایت باعث افزایش مسولیت پذیری درکارکنان می شود.
• معناداری: یعنی اهمیت ومعناداری کارازدیدگاه کارکنان،که باعث می شودکه شناخت بیشتری نسبت به شغل خودداشته باشند،قدرت تحلیل شرایط وموقعیت فعلی وآتی سازمان راافزایش دهندودرنهایت برای پذیرش مسولیت های بالاترآمادگی بیشتری داشته باشند.
• عضویت: وجودرهبری معنوی درسازمان به کارکنان این احساس رامی دهدکه شغلشان ازنظرسازمان وسایرهمکاران نیزدارای اهمیت است.عضویت یعنی احساس داشتن کاری مهم ازنظرسازمان وسایرهمکاران که باعث می شودکه کارکنان جواعتمادوصمیمیت رابین خودوسایرهمکاران تقویت وتوسعه دهند،روابط بین رهبران وهمکاران تسهیل شودودرنهایت کارکنان خودرادرفرآبند تصمیم گیری سازمان شریک ومسول احساس کنندوبه رهبران وسایرهمکاران خوددرسازمان کمک نمایند.

• تعهدسازمانی: رهبری معنوی باایجادتعهدسازمانی درکارکنان باعث احساس هویت ،وفاداری ووابستگی آنان به سازمان می شودوحالتی درفردبه وجود می آوردکه فرد،سازمان رامعرف خودمی داندوآرزوی باقی ماندن درسازمان رادارد.لذااین امرباعث می شودکه کارکنان مشکل سازمان رامشکل خودتلقی کنندودرجهت حل مشکلات سازمان گام بردارندودرنهایت اگرمدیران به آن هااعتمادداشته باشند،ازاین طریق باعث افزایش مشارکت کارکنان درسازمان می شوند.

4- Fry

131

• بازخورد: رهبری معنوی باارائه غیررسمی عملکردروزانه کارکنان به آن ها وهم چنین بازدید های رسمی دوره ای ،بازخوردعملکردی آنان رافراهم می آورد.لذاازاین روبازخوردعملکردباعث می شودکه کارکنان درجریان چندوچون کارشان بریک مبنای منظم قرارگیرند.ازضعف های عملکردخودآگاهی یابند،نقاط قوت عملکردخودراتقویت نمایند،به کیفیت کارخویش توجه نمایندودرنهایت ازطریق اطلاعات کسب شده ازسوی رهبران درجهت بهبود واصلاح سازمان گام بردارند.(گیوریان وهمکاران.(1390

ویژگی های رهبرمعنوی

برای رهبران معنوی ،این ویژگی هارامی توان نام برد:تعریف اهداف الهی برای پیروان،توسل به روح القدس،کاربراساس فرامین الهی.(عایدی جعفری ومرادی.(1385

رهبری معنوی درحقیقت باداشتن ویژگی هایی چون ایمان،فضائل انسانی مثل عشق الهی،مهربانی،مودت وتعهدومسولیت پذیری وپاسخ گویی واحساس معنی داری درکار وزندگی وپیداکردن حالت های خشوع وبردباری دردیگران نفود پیدا می کنندوپیروان آن ها رابه عنوان رهبر والگو می پذیرند(میرکمالی..(340: 1392ازدیگرویژگی های این رهبران داشتن انصاف،هماهنگی وتعاون درکارها،تلاش کردن برای اصلاح وترمیم،فروتنی وافتادگی،داشتن نزاکت وادب ونمک شناس وقدردان تلاش های کارکنان می باشند.(استی وارت(2007 P1P4F

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق هیدروگرافی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق هیدروگرافی فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق هیدروگرافی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق هیدروگرافی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق هیدروگرافی فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی تحقیق هیدروگرافی فایل ورد (word)

مقدمه 1
بعضی تعاریف در هیدروگرافی 2
تعریف هیدروگرافی : 2
فرق اساسی چارت و نقشه : 2
روش تعیین سطح مبنای چارت : 3
روش های تعیین موقعیت در آب : 3
روش های عمق یابی : 4
انواع اکوساندرها بر اساس رنج عمق یابی 5
مراحل انجام یک کار هیدروگرافی : 5
استفاده از سیستم LIDAR در هیدروگرافی 7
نمونه ای از خروجی یک سیستم لیدار 8

هیدروگرافی علمی است که در مورد اندازه گیری مداوم از پارامترهایی نظیر عمق آب , زمین شناسی , ژئوفیزیک , جزرومد , جریان آب‌ها , امواج و سایر ویژگیهای فیزیکی آب دریا بحث می کند. نقشه های دریایی (charts) از زمان‌های قدیم به عنوان یکی از ابزارهای مهم ناوبری توسط دریانوردان مورد استفاده قرار می‌گرفته است و امروزه نیز اقیانوس شناسان , زیست شناسان دریا , مهندسین دریایی و محیط شناسان که به نحوی در ارتباط با دریا فعالیت می‌کنند , نقشه های دریایی را به عنوان اساس کار خود مورد استفاده قرار می‌دهند.
امروزه حمل و نقل دریایی , مدیریت و اداره نواحی ساحلی , اکتشافات و استخراج منابع دریایی , حفاظت محیط دریا و … همه و همه فعالیتهایی هستند که درارتباط با دریا انجام می‌شوند و اساس کار آن ها نقشه های دریایی است.
توسعه هیدروگرافی به معنای شناخت هرچه بیشتر دریاست که دارای منابع بسیار زیاد اقتصادی برای زندگی بشر می‌باشد از مواد معدنی تا غذاهای دریایی در دریا وجود دارد. شناخت هر چه دقیق تر از دریا منجر به بهره برداری مناسب از این منابع می‌گردد و در این شناخت از طریق هیدروگرافی به دست می‌آید.
از طرفی بخش اعظمی از صادرات و واردات بین المللی در کشور از طریق دریا انجام می‌شود

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی پروژه مدیریت دانش فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی پروژه مدیریت دانش فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی پروژه مدیریت دانش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی پروژه مدیریت دانش فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی پروژه مدیریت دانش فایل ورد (word) :

دانش ،نه داده است و نه اطلاعات ،هر چند که به هر دو مربوط بوده و تفاوت آنها لزوما ماهوی نیست و صرفا از نظر مراتب با هم متفاوتند .
سردرگمی درباره مفهوم داده ،اطلاعات و دانش – تفاوتها و مفاهیم آنها هزینه های زیادی را بر مبتکران طرحهای فنی تحمیل کرده است و در عین حال نتایج مورد نظر آنان را محقق نکرده است. گاهی ،شرکت ها تا پیش از سرمایه گذاری وسیع در زمینه سامانه ای خاص ،اصولا به درستی نمی دانند چه می خواهند.
جان استوارت میل اقتصاددان انگلیسی معتقد است که بین افزایش تولید و علم رابطه وجود دارد. فرض وی این بود که دانش مهم ترین عامل ایجاد پویایی اجتماعی – اقتصادی و توسعه ثروت است.
هدف اولیه علم یا محقق ،روشن ساختن مسئله ای است که با آن مواجه شده است و هدف غایی او دست یابی به نظریه یا قانون علمی جهان شمول است.
علم در لغت به معنی معرفت و دانش است و به هر نوع آگاهی انسان نسبت به پدیده ها اطلاق می شود. علم دارای دو مفهوم عام و خاص است. مفهوم عام علم،Knowledge به معنی دانستن در مقابل جهل است. این واژه وقتی به کار می رود که انسان نسبت به موضوعی آگاهی پیدا می کند که از قبل این آگاهی را نداشته است. مفهوم خاص علم (Science) به معرفتی اطلاق می شود که با روشهای تجربی اثبات و تایید شده باشد.
کارل پوپر ،فیلسوف علم ،استدلال کرد که علم از طریق ابطال پذیری داعیه های دانشی خود (که نظریه ها ،پیش بینی ها ،و حدس ها را در معرض آزمونهای متوالی قرار می دهد. )پیشرفت می کند.
تعریف کاربردی دانش :
برخی محققان،علاوه براطلاعات و دانش که کم و بیش القا کننده مفهوم آگاهی و دانش هستند، از واژه های دیگری نیزاستفاده می کنند. مثلا به تشریح مفاهیمی نظیر : عقل َ،بصیرت ،اراده ،عمل و نظایر آنها می پردازند.
دانش:
اکثر مردم ،بطور شهودی فکر می کنند که دانش ،وسیع تر ،عمیق تر و غنی تر از داده ها و اطلاعات است.مردم معمولا هنگام گفت و گو درباره صاحبان دانش ،تصویر کسانی را ارائه می دهند که در زمینه ای خاص دارای اطلاعاتی زیاد ،عمیق و قابل اعتماد بوده و اشخاصی هوشمند و تحصیل کرده اند. مردم غالبا لفظ دانشمند یا دانشور را برای یادداشت ،کتاب راهنما و یا پایگاه اطلاعاتی به کار نمی برند،حتی اگر این موارد به وسیله افراد صاحب دانش تدوین شده باشند.
از آنجا که معرفت شناسان ،تمام عمر خود را صرف درک و فهم واقعیت دانستن و دانشمندی می کنند،ما را از پرداختن به این امر بی نیاز می سازند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   96   97   98   99   100   >>   >