سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله خواص غذایی، دارویی و درمانی شاه انگبین فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله خواص غذایی، دارویی و درمانی شاه انگبین فایل ورد (word) دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله خواص غذایی، دارویی و درمانی شاه انگبین فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله خواص غذایی، دارویی و درمانی شاه انگبین فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله خواص غذایی، دارویی و درمانی شاه انگبین فایل ورد (word) :

شاه انگبین که نام های دیگر آن ژله رویال، ژله سلطنتی یا ژله شاهانه است، ماده ای است که زنبورهای ماده برای تغذیه ملکه وتغذیه لاروها در 2 تا 3 روز اول دروه لاروی می سازند. لاروها در مابقی دوره لاروی و در روزهای اول پس از تبدیل شدن به زنبور، توسط کارگران با گرده تغذیه می شوند. در برخی از کشورها، زنبورداران شاه انگبین را از کندوها استخراج می کنند و با قیمت بسیار بالا در فروشگاه های غذاهای دارویی عرضه می کنند. شاه انگبین یک مایع شیر مانند است که با بریدن حجره های ملکه از شان و خارج کردن لارو و درون آن ها قابل تخلیه و استخراج است و در شرایط مناسب به مدت طولانی قابل نگه داری است.
برای تولید شاه انگبین در حدّ قابل برداشت و عرضه به بازار، روش های خاصی برای ایجاد انبوه حجره های ملکه باید به کار گرفته شود. تولید تجارتی این ماده مستلزم پرورش انبوه ملکه است. معمولاً مقدار تولید این ماده از هر 100 حجره ملکه حدود 28 گرم است و به همین دلیل به قیمت فوق العاده گران عرضه م یشود. ادعا شده است که شاه انگبین درمان هر دردی است. معمولاً آن را به صورت مخلوط با عسل و گاهی بره موم عرضه می کنند. گفته شده است که شاه انگبین مقاومت بدن را در مقابل بیماری ها بالا می ربرد و طول عمر را زیاد می کند!

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی گزارش کار درس تکنولوژی کارگاه قالب بندی و آمار تو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی گزارش کار درس تکنولوژی کارگاه قالب بندی و آمار توربندی فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی گزارش کار درس تکنولوژی کارگاه قالب بندی و آمار توربندی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی گزارش کار درس تکنولوژی کارگاه قالب بندی و آمار توربندی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی گزارش کار درس تکنولوژی کارگاه قالب بندی و آمار توربندی فایل ورد (word) :

پروژه دانشجویی گزارش کار درس تکنولوژی کارگاه قالب بندی و آمار توربندی فایل ورد (word)

مرحله اول: کارکردن پایه 35 35:
مسایل مورد نیاز
1) گونیا
2) شاغول
3) متر
4) ایمان کار
5) شمشن
6) تولز
7) کمچه

شرح:
ابتدا در شروع کار مقداه ای معلت ماسه سیمان تهیه شود البته به میزان مصرفی تهیه شود که تاحد اکثر1 ساعت بعد تهیه مورد استفاده قرار گیرد. مدحله اول برای کار در کن رج اول مقدامه از ملت ساخته شده زمین پخته می شود (به میزان طول و عرض پایه) بهد با کمچه سطح معلت تقربیا صاف شود سپس دو عدد آجر یکی به حالت طولی و میکی به حالت عرضی در کنار هم گذشته شود (با رعایت چند آجرها)

بعد از چیدن دج اول آجر که باز مقداری از مللت دهی رج اول ریخته شود سپس به نحوی مناسب رج دوم روی رج اول چیدن می شود به طوری که بند ها روی هم قرار نگیرندبه همین نحو پایهکار می شود تا ارتفاع آن به 1040 متر برسد و بعد از آن تمام پایه کار شده در کارگاه (هر پایه) باهم ارتفاع و هم تراز گشته. البته لازم به ذکر است تمام رج ها باید با رج پایین تر از خود شاغول باشند و همه آن ها بار سیمان کار در یک سطح کار شوند.

مرحله دوم:
وسایل مورد نیاز
1) متر
2) میگرد و چوپ
شرح
هدف از به کار بردن فولد در قواعات تبنی:
ما می دانیم که بتن جسم شکننده است و در برابر کشش هیچ تحملی ندارد ولی بر عکس در فشار بسا محکم و قوی است. به همین دلیل برای جلوگیری از نیروهای کششی و برشی بتن از فولاد در آن استفاده می شود. مقا.مت بتن در مقابل نیروهای برشی تقریباً 501 مقاومت فشاری آن است. ما می دانیم که ضریب انبساط طولی فلز برابر با است و ضریب صولی بتن تقریباً است. می بینیم که ضریب این طولهای دو عنصر با هم تقریباً برابرند پس باید برای مسلح کردن بتن در مقابل نیروهای برشی و کششی از فولاد در آن استفاده کرد.

مراحل بارگذاری و عکس العمل به ترتیبی را در فشار هواکش منطقه بعد خواهیم دید.
نکته : از جمله موارد استفاده فولاد و بتن می توان به تحمل نیروهای کشش و برشی و حتی فشاری اشاره نمود. در پروژه کارگاهی ما ابتدا میلگردهای راستای تیر که 4 عدد بودند را ساختیم همجور بالا و همجور پایین. میلگردهای پایین طبیعت قوی تر از میلگردهای فوقانی بودند. برای جلوگیری از کمانش میلگردها و جدا شدن آنها نیاز به خامت یا تنگ می باشد که ما به میزان لازن خاست در کارگاه مستقیم ابتدا مقطعی از تیر موردنظر در کارگاه را رسم می کنیم.

میزان پوشش بتن در کناره ها 5/4 سانتی متر بود برای ساخت میلگردهای راست یاستیک ابتدا خم 12سانتی را از میلگرد جدا کردیم چون میلگردهای موجود در کارگاه طول کمی داشته مجبور به ایجاد overlab در طول میلگردهای راستشریم که میزان OVERLAB نیز تقریباً بود. سپس طرف دوم میلگرد راست نیز به همان شکل ساخته شد.
میزان پوشش بتن از طریق جدول زیر مشخص می شود :
نوع شرایط محیطی

نوع قطعه ملایم متوسط شدید بسیار شدید فوق العاده شدید
تیرها و ستون ها 35 45 50 65 75
دال ها و دیوارها و تیرچه ها 20 30 35 50 60
پوسته ها و صفحات پلیسه ای 15 25 30 45 55

میزان خم انتهای میلگردها هم به صورت زیر می باشد :
الف ) میلگردهای اصلی
ب ) میلگردهای تقسیم و میلگردها :
= طول سیستم + خم 90 ( 1

= طول مستقیم + خم 90 (2
= طول سیستم + خم 135 ( 3
= طول سیستم + خم 120 ( 4
اندازه قطر قلاب های انتهایی (خم های میلگردها)

حداقل قطر خم های میلگردها
نوع میلگرد

قطر میلگرد (mm) حداقل مقدار خم «d»

فولاد متوسط فولاد نیمه سخت فولاد سخت

5
5
6

5
6
8

7
10
10

حداقل قطر خم برای خامت ها
نوع میلگرد

قطر میلگرد (mm) حداقل مقدار خم «d»
فولاد متوسط فولاد نیمه سخت فولاد سخت

5/2
4
4

خم خامت ها از میلگرد 6 به نحوی بود که طول خم آن بود و ارتفاع خود پشت پا پشت
و عرض خامت پشت پا پشت بود. پس از مساحت خامت ها بستن میلگردها به هم و گره زدن میلگردهای راست به خامت ها شروع کردیم. که می توان این کار را با گره زدن یا جوشکاری پنوماتیک انجام داد (جوش نقطه ای ).

انواع گره ها به صورت زیر می باشد :
1 ) گره ساده یا مخزن
2 ) گره صلیبی
3 ) گره پشت گردنی
4 ) گره اصطکاکی
اما میزان OVERLAB دو میلگرد به صورت زیر تعیین می شود :
الف ) میلگردهای کششی

که برای کار ما به صورت زیر محاسبه می شد :
میلگردهای فوقانی (فشار)
میلگردهای تحتانی (کششی)
که ما برای اطمینان بیشتر میزان OVERLAB را درنظر گرفتیم.
که انواع اتصال های دو میلگرد به هم (OVERLAB ) به صورت زیر است :
1 ) اتصال پوشش (توسط گره زدن)
2 ) اتصال جوش
3 ) اتصال مکانیکی
نحوه ساخت خامت ها :
1 ) ابتدا میلگردی به قطر را انتخاب کردیم.
2 ) طول لازم برای ساخت خامت را متر زدیم و بقیه را با دست ، قیچی کردیم.
3 ) قلاب اول که طول آن بود باید قلاب 135 درجه می ساختیم را خم کردیم.
4 ) بر روی میلگرد ضلع اول (یا طول یا عرض) خاموت را متر زدیم و 90 درجه چرخاندیم.
5 ) به نحو بالا ضلع هم ساخته شد.

6 ) به همان نحو ضلع هم بعدی نیز ساخته شد و هم آخر نیز به همان صورت زده شد.
سپس نوبت به ساخت اوتکاها رسید که به صورت زیر تعمیم می شود :
1 ) ابتدا شابلن او تکای موردنظر را در زمین ترسیم کردیم.
2 ) سپس میلگرد موردنظر را انتخاب کردیم.
3 ) ابتدا خم لوله اوتکا به همان صورت قبل و با زاویه 90 درجه زده شد.
4 ) سپس نوبت به ساخت خم امتکار رسید که با استفاده رابطه زیر میزان طول خم به دست می آید :
5 ) و بقیه مراحل زیر به صورت فوق تکرار می شود.
سپس نوبت به مونتاژ تیر رسید که با بستن میلگردهای راست و امتکاها به خامت مونتاژ تیز نیز تمام شد. میلگردها توسط گره های پشت گردنی به هم بسته شدند.
نحوه خاموت گذاری در دهانه تیر به صورت از هر بود و به نحوه زیر بود :
و در وسط هم (تیر) از هر خاموت ها بسته شدند.
کار مونتاژ پوتر تمام شده پوتر آماده جاگذاری در پتر بود.
مرحله 3 ساخت قالب پوتر مبتنی بر :

وسایل مورد نیاز :

1 ) اره
2 ) رنده
3 ) سوهن
4 ) سیمان
5 ) تراز
6 ) شغول
شرح :
در مرحله اول 4 شمع و 4 گره ساخته شده در ساخت شمع های زیر قالب ابتدا باید دچار تراش به صورت افقی و قائم به هم میخ شوند.
سپس نوبت به زدن دو تخته دستک ها به صورت مورب و با زوایه 45 درجه برای ثابت نگه داشتن دو چهارتراش می رسد که به صورت زیر می باشد :
گوه ها نیز به شکل زیر می باشند :

بعد از ساخت شمع ها نوبت به گذاشتن چهار تراش های عرضی روی تیر می باشد وفیکس کردن آنها توسط مفتول ها که آنها نقش نگه داشتن چارتراش ها را دارند سپس کار برقرارکردن و ثابت کردن کفراژ روی چارتراش ها را انجام دادیم. تخته کفراژ معمولاً از تخته های سه لایه می باشد سپس با استفاده از شمع ها سطح کفراژ را تراز نمودیم در زیر شمع ها گوه ها قرار می گیرند به نحوی که ابتدا یکی از گوه ها را ثابت می کنیم (با کوبیدن یک میخ در آن) سپس گوه هم که متحرک است با استفاده از چکش به آن ضربه وارد می کنیم تا سطح کفراژ کاملاً هم تراز گردد و بعد گوه هم نیز در آخر کار به گوه اصل میخ خواهد شد.

سپس نوبت به ساختن گونه های قالب می رسد که به صورت زیرساخته می شود.
ابتدا تخته ها را در طول موردنظر پیدا کرده و آنها را کاملاً رنده کرد به صورتی که هیچ گونه درزی نداشته باشد بعد از این کار تخته ها در کنار هم قرار گرفتند ارتفاع گونه زیاد مهم نیست فقط باید میزان سطح بتن در داخل گونه قالب مشخص سواد البته لازم به ذکر است که ارتفاع گونه نباید از ارتفاع خودتیر کم تر شود، بعد پشتبنه هایی از هم به پشت گونه قالب پوتر کوبیده شد و سر آخر یک چارتراش عرضی روی پشت بندها نیز کوبیده باشد به صورت زیر :

سپس نوبت به سوارکردن گونه های قالب می رسد که باید با سطح گونه های کناره خود هم سطح شود و کاملاً گونیا باشد. سپس باید قالب ها توسط دستک هایی آنها ثابت می شوند. که دستک ها به صورت زیر است :
البته لازم به ذکر است که قبل از سوار کردن قالب گونه ابتدا آرماتوربندی پوتر و روی کفراژ قالب سود شده و بعد گونه ها سوار شدند و عرض تیر نیز کنترل شد. بعد از کنترل کلی کار نتیجه کار به است دارائی شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی کارآموزی شبکه فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی شبکه فایل ورد (word) دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی شبکه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآموزی شبکه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآموزی شبکه فایل ورد (word) :

شبکه چیست؟

1-1 تعریف شبکه
یک شبکه کامپیوتری مجموعه ای از چندین دستگاه کامپیوتر و لوازم جانبی مثل چاپگرها و سیتم های ذخیره سازی انبوه مثل CD-ROM ها، مودم ها و … بوده که به یکدیگر متصل می شوند تا امکانات و اطلاعات را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند.
یک شبکه کامپیوتری وقتی دارای قابلیت بیشتری می شود که تمام کامپیوترهای موجود در شبکه با یکدیگر سازگاری داشته باشند. توانمندی یک شبکه وقتی کامل می شود که این شبکه قادر باشد امکانات خود را با شبکه های کامپیوتری دیگر هم به اشتراک گذاشته و با آنها نیز ارتباط برقرار کند. این ارتباط به گونه ای خواهد بود که کامپیوتر شما مانند یکی از اجزای آن شبکه جدید خواهد شد.
پاسخ به این سؤال که چرا شبکه کامپیوتری ایجاد کنیم را در قابلیتهای شبکه پیدا نمایید. مزایا و قابلیت های یک شبکه کامپیوتری عبارتند از :
1- اشتراک فایلها و برنامه ها
2- اشتراک منابع موجود در شبکه
3- اشتراک بانکهای اطلاعاتی
4- گسترش اقتصادی کامپیوترهای شخصی
5- افزایش قابلیت های گروهی کاری
6- ایجاد مدیریت متمرکز
7- برقرار امنیت بالا در دسترسی اعضای شبکه
8- برقراری ارتباطات داخلی
9- بهبود ساختار سازمانی
2-1 اجزای اصلی شبکه
معمولاً در یک شبکه یک سری داده وجود دارد که شما می خواهید از آنها به صورت اشتراکی استفاده کنید. علاوه بر این حداقل دو کامپیوتر هم وجود دارد که یکی داده های شما را ذخیره کرده و دیگری برای دسترسی به این داده ها استفاده می شود.
از این دو دستگاه کامپیوتر که به عنوان حداقل امکانات موجود یک شبکه می بناشند، اولین کامپیوتر که اطلاعات را ذخیره کرده و به دیگر اجزای شبکه خدمات می دهد. سرویس دهنده (Server) نام داشته و کامپیوتر دیگر که سعی دارد به این اطلاعات ذخیره شده دستیری پیدا کند. یک ایستگاه کاری (work station) نامیده می شود. این کامپیوتر وقتی به خدمات ارائه شده از طرف سرور شبکه پاسخ می دهد به یک مشتری یا Client تبدیل می شود.
- Server (سرویس دهنده): سرور کامپیوتری است که خدمات و منابع خود را در اختیار مشتری ها و ایستگاههای کاری شبکه خود قرار می دهد. قابلیت و خدمات یک سرور می تواند مدیریت متمرکز بر منابع ، امنیت و همچنین توسعه دسترسی را برای کامپیوترهای شبکه خود مهیا نماید. .شکل (1-1) نمای کلی ئیک شبکه کامپیوتری را نمایش می دهد.
- Client (مشتری): هر دستگاهی در شبکه کامپیوتری که از خدمات و منابع سرور بهره مند می شود را Client می نامند. یک Client می تواند یکی از دستگاههای چاپگر ، ایستگاه کاری، سرورها و یا هر دستگاه دیگری در شبکه باشد عمومی ترین مشتری ها در یک شبکه ایتسگاههای کاری می باشند. شکل (2-1) انواع مشتری را در یک شبکه کامپیوتری نشان می دهد.
- Workstation (ایستگاه کاری): یک ایستگاه کاری تشکیل شده است از یک کامپیوتر کامل که علاوه بر اینکه می تواند در شبکه کار کرده و از امکانات شبکه استفاده نماید، می تواند به تنهایی و بدون وجود شبکه نیز کار نماید. یا وصل شدن به شبکه امکان دسترسی به منابع شبکه نیز برای ایستگاه کاری میسر می شود.
امنیت و مدیریت متمرکز منابع شبکه دو دلیل اصلی برای اتصال ایستگاههای کاری به شبکه می باشند. شکل (3-1) نمونه هایی از ایستگاههای کاری را نشان می دهد.
3-1 اجزای سخت افزاری یک شبکه
زمانی که یک ترکیبی حداقل از یک سرویس دهنده و یک متشری را دارید، شما به یک سخت افزار حداقلی نیاز دارید. برای رسیدن به این حداقل امکانات مورد نیاز باید به دو سؤال مهم پاسخ داد که چگونه کامپیوترها به هم متصل شده و رابط بین آنها چه باید باشد؟
کامپیوترهای شبکه برای اتصال به هم به یک سیستم ارتباطی (Communication Medium) یا کابل بندی (Cabling) نیاز دارند. عموی ترین شئکل این سیستم ارتباطی کابلهای هم محور (Coaxial Cable) می باشند که آنها خیلی شبیه کابلهای آنتن تلویزیونها می باشند. شکل (4-1) این کابل را نشان می دهد. این کابلها توسط اتصالات BNC و از طریق یک عدد T – Connector به کارتهای شبکه وصل می شوند.
در بعضی از شبکه ها از کابلهای زوج پیچیده شده (Twisted-Paire Cable) که شبیه کابلهای تلفن می باشند استفاده می کنند. شئکل (5-1) این نمونه کابل را نشان می دهد. این کابلها از طریق کانکتورهای RJ- 45 به اجزای شبکه وصل می شوند.
اخیراً کابلهای فیبر نوری (Fiber Optic Cable) در شبکه های با سرعت بالا استفاده می شوند. در مرکز این مابلها الیاف شیشه ای و روکش داری وجود دارد که در برابر جریانهای الکتریئکی خارجی آسیب نممی بینند. در این نوع کابل امواج نوری هستند که از طریق رشته های شیشه ای هدایت می شوند. هر کابل دارای مجموعه ای از الیاف (Kevlar) است تا قدرت لازم را جهت انتقال تأمین کند. از آنجاویکه این کابلها در مقابل نویز ایمن شده اند لذا جهت استفاده در شبکه های با فواصل طولانی و سرعت بالا استفاده می شوند. شکل (6-1) کابل فیبر نوری را نمایش می دهد.
اجزای سخت افزاری اصلی در یک شبکه در شکل (7-1) نشان داده شده است. همانگونه در شکل مشاهده می کنید. این شبکه شامل Printserver, Fileserver و همچنین سه دستگاه به عنوان Client می باشد.
شبکه شما به یک کارت رابط شبکه (Network Interface Card) یا (NIC) به ازای اکثر اجزای شبکه نیاز دارد. این کارت شبکه دو وظیفه اصلی یعنی اتصال فیزیکی و همچنین ترجمه ین هر جز شبکه را به عهده دارد. شکل (8-1) یک نمونه کارت شبکه را نمایش می دهد.
شما در شبکه برای اتصال تعداد زیادی کابلهای Client به یکدیگر و نهایتاً برای اتصال به سرویس دهنده به وسیله ای به نام هاب (Hub or Concentrator) نیاز دارید. در واقع یک هاب محل اتصال کابل ارتباطی از کارت شبکه سیستم شما تا سیستم سرویس دهنده شبکه هابها معمولاً دارای تعدادی درگاههای متفاوت از 2 تا 24 درگاه (Port) می باشند. آنچه مسلم است هابها اطلاعات را از یک دستگاه مثل Server گرفته و آنها را به سایر ایستگاههای متصل به هاب ارسال می کنند. شکل (9-1) هاب و نحوه استفاده آن در شبکه را نمایش می دهد.
- سوییچها (Switche) نیز مانند هابها می توانند داده ها را از یک ایستگاه گرفته و به ایستگاههای دیگر متصل به آن سوییچ ارسال نمایند. البته سوییچها هوشمندانه تر از هابها عمل می کنند و از ارسال اطلاعات به قطعات غیر ضروری جلوگیری می کنند. هر چه این هوشمندی بیشتر شود، قیمت سوییچ گران تر می شود. تفاوت اصلی هابها و سوییچها در این است که هاب همه ایستگاهها کاری متصل به هاب را به هم وصل می کند ولی یک سوییچ بخشهایی از LNA را به هم متصل می کند. به عبارتی یک سوئیچ چندین هاب را به هم متصل میم کند. استفاده از سوییچها به اندازه چشمگیری ترافیک تمام LNA را کاهش می دهد.
- تکرار کننده ها (Repeaters) وسایلی هستند که برای اتصال چندین بخش یئک دستگاه محلی و به منظور تقویت سیگنالها استفاده می شوند. هر تکرار کننده ازدزگاه ورودی خود اطلاعات را گرفته و بعد از تقویت آنها، داده ها را از درگاه خروجی خود ارسال می کند. شکل (10-1) نحوه استفاده از تکرار کننده را در یئک شبکه محلی نشان می دهد.
در واقع تکرار کننده باعث افزایش طول شبکه می شود.
- پلها (Bridges) نیز از دیگر اجزای سخت افزار شبکه های محلی است که برای اتصال بخشهای دو شبکه اینترنت محلی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند پلها فریم های اطلاعات را بر اساس آدرس مقصدشان ارسال کرده و همچنین جریان داده ها را برای وقوع خطاهای احتمالی کنترل می کنند با تقسیم یک شبکه بزرگ به چندین بخش و استفاده از پلها برای اتصال آنها به یکدیگر می توان قدرت عملیاتی آن شبکه را افزایش داد درنتیجه اگر یک بخشی از شبکه از فعالیت باز بماند بخشهای دیگر متصل به پل می توانند شبکه را فعال نگه دارند شکل (11-1) نحوه استفاده از پلها رادرشبکه محلی نشان می دهد دراین شبکه وقتی دوعضو شبکه چپی باهم درحال مبادله اطلاعات هستند دوعضو شبکه سمت راستی هم میتواند بطور هم زمان مبادله اطلاعات داشته باشند .
-مسیریابها ( routers )هم مشابه پلها حهت اتصال دوشبکه باهم استفاده می شوند ولی تفاوت مسیر یابها دراین است که اولاً این وسایل پیچیده تراز پلها بوده واز طرفی مسیره یابها قا ر هستند دویا چند شبکه با قرار دادهای محتلف را به یک دیگر مرتبط نماید درواقع مسیر یابها جهت تعیین بهترین مسیر جهت ارسال داده ها وقرار دادن آنها درآن مسیر استفاده می شود شکل (12-1)نحوه استفاده از مسیر یابها درشبکه های نشان می دهد
-دروازه ها (Gateways) وسیله ای برای تبدیل یک پروتکل به پروتکل دیگر می باشند همانگونه که درشکل (13-1) مشاهده می کنیدیک دروازه دو شبکه با پروکتل TCP/IP,IBM,SNA را به یکدیوگر متصل کرده است.
4-1 ارتباطات در شبکه
وقتی یک کامپیوتر ممی خواهد با کامپیوتر دیگری در شبکه خودش یا هر شبکه دیگر ارتباط برقرار نماید، یک آدرس مبدأ (Source Address) ایجاد می شود که مبدأ تولید اطلاعات را مشخص می کند و همچنین یک آدرس مقصد (Destination Address) نیز ایجاد می شود که مشخص می کند اطلاعات فوق باید به کجا برود . این آدرس شبکه منحصر به فرد برقرار ارتباط مؤثر را تأمین می کند.
آدرسهای مبدأ و مقصد به اطلاعات اضافه شده و سپس منتقل می شوند. مرتباً بررسی می کند و در صورتیئکه پیغام به طور کامل دریافت نشده باشد از فرستنده درخواست ارسال مجدد پیاغم را خواهد کرد. وقتی یک ارتباط به طور کامل انجام شود، کامپیوتر گیرنده یک قبض رسید. به منظور دریافت داده ها ارسال کرده . کامپیوتر فرستنده عمل تکرار انتقال اطلاعات را خاتمه می دهد. شکل (14-1) وضعیت انتقال آدرسها در شبکه را نشان می دهد

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله آسیبشناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منط

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه‌ای تهران فایل ورد (word) دارای 350 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه‌ای تهران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه‌ای تهران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه‌ای تهران فایل ورد (word) :

مقدمه

این فصل به طرح و برنامه عملی تحقیق اشاره دارد.  خواننده با مطالعه طرح اولیه تحقیق می‌تواند اطلاعات کلی درباره عنوان تحقیق، تعریف (موضوعی) عنوان تحقیق، قلمرو موضوعی، مکانی و زمانی تحقیق، بیان مساله و اهمیت آن، اهداف و مدل پژوهش، سؤال و فرضیه های پژوهش، متغیرهای تحقیق، تعاریف و اصطلاحات و تعریف عملیاتی متغیرها کسب نماید.

 

عنوان تحقیق

آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه‌ای تهران

با هدف بهبود و توسعه

 

تعریف (موضوعی) عنوان تحقیق

بهبود و بازسازی سازمان براساس محیط متغیر امروز و زمینه‌ای که علوم رفتاری کاربردی بوجود آورده، مطرح گردید. تغییرات سریع در محیط سازمان‌ها که با دگرگونی محیط‌های اجتماعی همراه بود و منجر به تغییر عمده‌ای در شیوه زندگی، نیازها، و پایگاه ارزش‌های افراد گردید، ایجاب می‌کرد که ساختار‌ها و فرایندهای سازمانی انعطاف‌پذیر تا حدودی جایگزین الگوهای سنتی گذشته شوند.

سازمان‌ها جز سیستم‌هایی از سیستم اجتماعی هستند که از تغییر و تحول محیط خویش تاثیر می‌پذیرند. تنها راه مؤثر ایجاد تحول در سازمان، تغییر فرهنگ و نحوه عملکرد مدیران از طریق تحول در سیستم ارزش‌ها، باورها، و روابط پذیرفته شده درون سازمان است  و به همین جهت پیدایش بهبود سازمان  ضرورت پیدا می‌کند.

آسیب‌شناسی سازمانی  اغلب به عنوان حساسترین جز استقرار یک طرح بهبود سازمان تلقی می‌گردد و برخی نیز اعتقاد دارند، آسیب‌شناسی، حدود 85 درصد زحمت یک طرح بهبود سازمان برای ارتقای اثر بخشی محسوب خواهد شد؛ از اینرو، یکی از مهمترین اقداماتی که شرکت‌ها و سازمان‌های موفق برای ارتقای اثربخشی خود انجام می‌دهند، آسیب‌شناسی صحیح و به موقع است. آسیب‌شناسی صحیح و به موقع، این امکان را به مدیران می‌دهد که همواره از مسایل و مشکلات جاری سازمان خود مطلع باشند و از حادشدن آن جلوگیری نمایند. آسیب‌شناسی سازمانی، فرایند تشریک مساعی میان اعضای سازمان و مشاور یا مشاوران آسیب‌شناسی سازمانی- به منظور جمع‌آوری اطلاعات مناسب و مربوط در مورد مشکلات اساسی سازمان و دلایل آن، تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع‌آوری شده، نتیجه‌گیری از تحلیل‌های به عمل آمده و دسته‌بندی مشکلات در دو سطح عمومی و تخصصی و ارایه پیشنهادات در خصوص جهت‌گیریهای لازم در راستای رفع مشکلات دسته‌بندی شده- می‌باشد.

کاربرد نظریه ها- بویژه نظریه های علوم رفتاری- برای توصیف وضعیت موجود سازمانها و یافتن راههایی برای ارتقای اثر بخشی سازمانی، همواره از نگرانیهای کارورزان در حوزه های کاربردی است و اینجانب نیز، به اعتبار تجربه های بسیار اندک و ناچیز خود در شرکت برق منطقه ای تهران و دانشگاه، هیچگاه از این دغدغه بر کنار نبوده است. از اینرو، این پژوهش قصد دارد، با شناخت تنگناها و مشکلات معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه ای تهران از منظر، دیدگاه و نگرش متفاوت، مدیران را به منظور حرکت در راستای حل مشکلات و افزایش اثربخشی سازمانی یاری رسانده و از حادشدن مشکلات، کاهش بهره‌وری سازمان و افول آن ممانعت نماید.

قلمرو تحقیق

قلمرو تحقیق شامل؛ قلمرو موضوعی، قلمرو مکانی و قلمرو زمانی می باشد. قلمرو موضوعی بر آسیب­شناسی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه ای تهران تمرکز خواهد داشت.

همانطور که در آغاز گفته شد، پژوهشگر در تلاش است نوعی آسیب شناسی از وضعیت موجود معاونت منابع انسانی بعمل آورده و نقاط ضعف و مثبت آن را مورد بررسی قرار دهد. در این راستا نخست، موضوع بهبود و بازسازی سازمان و در مرحله بعد آسیب شناسی سازمانی با بهره مندی از مدل سه شاخگی مورد بازشکافی قرار گرفته و یافته های نظریه پردازان در این زمینه بررسی خواهد شد.

قلمرو مکانی این تحقیق، حوزه ستادی معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه ای تهران است و قلمرو زمانی تحقیق اشاره در محدوده زمانی سال 1383 صورت می پذیرد.

 

مساله تحقیق

شواهد و مدارک موجود، بیانگر وجود مشکلات سازمانی متعدد در موسسات و شرکتها می باشد. بدون شک وجود این مشکلات سبب کاهش اثر بخشی، کارایی و سرانجام بهره وری سازمانی می شود. بررسی های بعمل آمده در مورد نظام اداری ایران نشان می دهد که بهره وری در سازمانهای دولتی کشور، علیرغم ورود تکنولوژی پیشرفته، روند کاهشی داشته است. واقعیت آن است که یک شرکت یا سازمان، ابعاد متفاوتی- از قبیل اهداف، ساختار، نیروی انسانی، تکنولوژی و محیط- دارد و برای شناخت مشکلات سازمانی باید هر یک از این ابعاد را بررسی نمود (فرهنگی، 1379، 3).

وایز بورد[1] نیز برای بررسی و شناخت حوزه های آسیب پذیری و مساله یابی سازمانها، هفت بعد را پیشنهاد می کند: اهداف، رهبری، ساختار، ارتباطات، سیستم پاداش، مکانیزم هماهنگی، نگرش به تغییر.
 (weisbord  , 1985 : p59). همچنین، پدیده سازمان و مدیریت را می توان سه دسته عوامل رفتاری، ساختاری و زمینه ای، بررسی و تجزیه و تحلیل نمود. منظور از عوامل رفتاری، کلیه عوامل مربوط به نیروی انسانی که محتوای سازمان را تشکیل می دهد ـ مانند: انگیزش، روحیه کار و رضایت شغلی ـ
می باشد. عوامل ساختاری در برگیرنده مجموعه روابط منظم حاکم بر اجزای داخلی سازمان که هیکل و بدنه آن را می سازند ـ مانند: ساختار سازمانی، قوانین و مقرارت ـ می باشد و سرانجام عوامل
 زمینه ای شامل محیط و شرایط بیرونی است که سبب ساز عوامل رفتاری و ساختاری هستند (میرزایی، 1377، 316). این دسته عوامل که در قالب مدل سه شاخگی بررسی و تبیین می شود، ابعاد اساسی مساله پژوهش را تشکیل می دهند. بنابراین، مساله اصلی پژوهش حاضر عبارت است از: عواملی که نقش تعیین‌کننده‌ایی در آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران دارند، چیست؟ به عبارت دیگر، این معاونت در کدامیک از ابعاد سه گانه رفتاری، ساختاری و زمینه ای آسیب پذیر
 می باشد؟ حادترین مشکل معاونت منابع انسانی برق تهران در کدام یک از این شاخه ها قرار دارد؟

برای این منظور، مدل تحلیلی ـ کاربردی سه شاخگی که به نوعی می تواند بیانگر نیمرخ سازمانی باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش با بکارگیری مدل مزبور، عواملی که نقش تعیین‌کننده‌ایی در آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران دارند، در ابعاد سه گانه بررسی و تشریح می گردد.

به عبارت دیگر، پس از شناسایی پیامد هر آسیب و بررسی علل و ریشه آن، راه حلهای مساله را کشف، و پس از طبق بندی آسیب ها، راه حل مناسب برای رفع مشکلات پیشنهاد خواهد شد.

 

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهمیت موضوع، در ضرورت تغییرات سازمانی ریشه دارد. موضوع تغییر، از ضرورتهای اجتناب ناپذیر سازمانها و شرکتهای دولتی است. در جامعه پر تلاطم عصر اطلاعات و ارتباطات، سکون، مساوی با نابودی است و هر پدیده‌ای که بخواهد آنتروپی منفی را پیشه خود سازد، باید به سمت تغییر حرکت نماید.

دانیل دنیسون[2] می‌گوید “تغییری که بدون رعایت دقیق بستر فرهنگ و جدا از سیستم کلی سازمان اجرا شود، بیش از یک مرهم کوتاه مدت نیست.”

سازمان را می توان مرکب از سه سیستم فرعی دانست. نخستین سیستم فرعی، “چرایی” آن است ـ چرا این سازمان وجود دارد و به کجا می رود ـ به سخن دیگر، اهداف، مأموریتها و ارزشهای آن چیست. دومین سیستم فرعی به “چه چیز” مربوط می‌شود. سازمان برای دستیابی به اهداف و اجرای مأموریتهای خود چه می‌کند. این سیستم شامل استراتژیها، ساختارها، نظامها و مهارتهاست. سومین سیستم فرعی “چگونگی” آن است. کارکنان، تیمها، بخشها، قسمتها و گروههای فرعی دیگر “چگونه” با یکدیگر تعامل دارند. این سیستم شامل نگرشها، عادتها و رفتارهای کارکنان است. دنیسون معتقد است، بسیاری از کوششهایی که برای ایجاد تغییر انجام می شود، دو سیستم فرعی نخستین را نشانه می گیرند.

اما به اعتقاد اکثر نظریه پردازان، تغییری جامع و رو به جلو خواهد بود که سیستم فرعی سوم را نیز شامل شود و با در نظرگیری نگرشها، عادات و رفتارهای کارکنان صورت گیرد. کوتاه سخن این که تغییرات، یک ضرورت اجتناب‌پذیر است و تغییری در جهت اصلاح خواهد بود که ابعاد فرهنگی در آن لحاظ شده باشد (وزیری، 1382، 9-8).

اهمیت این موضوع در معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه ای تهران نیز روشن است. معاونت منابع انسانی شرکت برق منطقه‌ای تهران به منظور پاسخگویی به نیاز مشتریان ناچار است تغییرات جدی در روند فعالیتهای خود ایجاد نماید تا بتواند خود را با شرایط محیط داخلی و بین المللی سازگار نماید و این تغییرات بایستی در هر سه سیستم فرعی ـ و بویژه در سیستم فرعی سوم ـ صورت گیرد.

از آنجاییکه مبالغ قابل توجهی از بودجه شرکت‌ها، به امر مطالعه و تحقیقات اختصاص می‌یابد؛ لذا ضروری است قبل از هر اقدام، سازمان مشکلات و ضعف‌های خود را بشناسد و با آسیب‌شناسی درست خود، در راستای حل مشکلات برآید. روشن است که بدون شناخت دردها ـ یعنی آسیب‌شناسی صحیح و به موقع ـ عواقب زیانباری در انتظار سازمان و ـ به تبع آن ـ جامعه خواهد بود. بنابراین، انجام مطالعات و تحقیقات در زمینه‌های آسیب‌شناسی سازمانی از بعد اقتصادی، مزایای قابل توجهی برای سازمان به بار خواهد آورد و از اتلاف انرژی، بودجه، زمان و مانند آنها جلوگیری خواهد نمود. و همچنین، شناخت و تجزیه و تحلیل دقیق تنگناها و نارسایی یک سازمان، اولین و اساسی ترین گام برای ایجاد تحول سازمانی، و حرکت به سوی وضعیت مطلوب تلقی می شود.

 

اهداف تحقیق

هدف اصلی و بنیادین اجرای تحقیق، این است که با شناخت تنگناها و مشکلات معاونت منابع انسانی برق تهران، از منظر، دیدگاه و نگرش متفاوت، مدیران را به منظور حرکت در راستای حل مشکلات و ارتقای اثربخشی سازمانی یاری‌رسانده و از حادشدن مشکلات، کاهش بهره‌وری سازمانی و افول آن جلوگیری بعمل آورد.

براساس هدف کلی فوق، اهداف جزیی این تحقیق را می‌توان به صورت زیر برشمرد:

شناسایی معیارها و شاخص‌های آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی برق تهران، به منظور بهبود وضعیت موجود؛
آسیب‌شناسی معاونت منابع انسانی و طبقه‌بندی آسیب‌های مزبور؛ و
ارایه پیشنهادات و توصیه‌هایی برای بهبود و توسعه.

مدل تحقیق

همانطور که پیشتر از این اشاره گردید، از مدل سه شاخگی برای تجزیه و تحلیل مبانی نظری و اطلاعات استفاده می‌گردد. براساس این مدل، شاخه رفتاری (محتوایی) شامل: «فرهنگ سازمانی، انگیزش و رضایت شغلی، رهبری، آموزش و بالندگی کارکنان و امنیت شغلی» می باشد. شاخه ساختاری نیز در برگیرنده عوامل: «ساختار سازمانی، بهبود روش‌ها، سیستم مکانیزه اطلاعاتی، نظام پرداخت، گزینش و استخدام، انتصابات و ارتقای شغلی و ارزیابی عملکرد» می باشد.

و سرانجام، شاخه زمینه ای مدل شامل: «مشتری گرایی، پیمانکاران و مشاوران»، می باشد. نمودار شماره 1، مدل عملیاتی یا مفهومی تحقیق را نشان داده است.

 

 
 
عوامل رفتاری

 

 

 

 

 

عوامل زمینه‌ای                               عوامل ساختاری

 

نمودار شماره 1:  مدل پژوهش

 

پرسش و فرضیه های تحقیق 

ساختار هر پژوهش یا تحقیق برپایه فرضیات یا سؤالات طراحی می­شود.فرضیه1 راه حل پیشنهادی برای پاسخگویی به مسئله است که می تواند به عنوان یک تعمیم آزمایشی درباره مسئله پژوهشی مورد بررسی قرار گیرد. به عبارت دیگر، فرضیه جمله ای است که انتظار است محقق را در مورد رابطه بین متغیرها بیان می کند. «دونالداری و همکارانش (1972)» پنج ویژگی یا ملاک را برای فرضیه نام برده اند که عبارت است از:

فرضیه باید قدرت بیان داشته باشد؛
فرضیه باید رابطه مورد انتظار بین متغیرها را بیان کند؛
فرضیه باید قابل آزمون باشد؛
فرضیه باید با اصول کلی دانش موجود، هماهنگ باشد؛ و
فرضیه باید تا حد امکان روشن و دقیق باشد (دلاور، 1376، 76 ـ 69).
در این تحقیق نیز ـ بدلیل ماهیت اکتشافی بودن آن ـ فعالیت پژوهشی بر بنیاد یک سؤال و فرضیات اصلی پی‌ریزی شده است، که پژوهشگر در صدد پاسخ به آنهاست. با عنایت به ویژگیهای اشاره شده، سؤال اصلی تحقیق عبارتست از:

عواملی که نقش تعیین‌کننده‌ایی در آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران دارند، چیست؟
عوامل مورد نظر، خود می‌تواند به چهار فرضیه اصلی ـ به شرح زیر ـ تبدل شود:
فرضیه اول: عوامل ساختاری نقش تعیین‌کننده‌ایی در آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران، دارند؛
فرضیه دوم: عوامل رفتاری نقش تعیین‌کننده‌ایی در آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران، دارند؛
فرضیه سوم: عوامل زمینه‌ای نقش تعیین‌کننده‌ایی در آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران، دارند؛ و
فرضیه چهارم: بین عوامل ساختاری، رفتاری و زمینه‌ای آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران، تفاوت وجود دارد.

متغیرهای تحقیق

متغیر یک مفهوم است که بیش از دو یا چند ارزش یا عدد به آن اختصاص داده می شود. ویژگیهایی را که پژوهشگر مشاهده یا اندازه گیری می کند، متغیر[3] نامیده می شود. به عبارت دیگر، متغیر به ویژگیهایی اطلاق می‌شود که می توان دو یا چند عدد برای آن جایگزین کرد. عدد یا ارزشی که به یک متغیر نسبت داده می شود، نشان دهنده تغییر از فردی به فرد دیگر یا از حالتی به حالت دیگر است.

متغیرها را براساس نقشی که در تحقیق دارد، می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

الف. متغیر مستقل[4]

ب. متغیر وابسته[5] (دلاور، 1376، 41)

متغیر مستقل، متغیر محرک یا درون داد است که بوسیله پژوهشگر اندازه گیری، دستکاری یا انتخاب می شود، تا تاثیر یا ارتباط آن با متغیر دیگر معین شود.

متغیر وابسته، متغیر پاسخ، برون داد یا ملاک است و عبارت است از وجهی از رفتار یک ارگانیزم که تحریک شده است، متغیر وابسته مشاهده یا اندازه گیری می شود تا تاثیر متغیر مستقل بر آن معلوم و مشخص شود. این متغیر از طریق متغیر مستقل پیش بینی می شود (بست، 1376، 22).

در پژوهش حاضر «آسیب‌های معاونت منابع انسانی برق تهران» به عنوان متغیر وابسته و «عوامل ساختاری، رفتاری و زمینه ای» به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده است.

تعاریف و اصطلاحات  

این تحقیق ـ همانند سایر پژوهش‌ها ـ دارای مجموعه‌ای از واژه‌های کلیدی است که مفاهیم و واژگان اصـلی تحقیق را نشان می دهند. مفاهیم و واژگان تحقیق به شرح زیر تعریف شده اند:

آسیب‌شناسی سازمانی[6]: فرآیند بکارگیری مفاهیم و روشهای علوم رفتاری، به منظور توصیف وضعیت موجود سازمانها و یافتن راههایی برای ارتقای اثربخشی سازمان می‌باشد (Harrison.1998:1) ؛
شاخه ساختاری[7]: منظور از شاخه ساختاری در برگیرنده همه عناصر، عوامل و شرایط فیزیکی و غیرانسانی سازمان می‌باشد که با نظم، قاعده و ترتیب خاصی بهم پیوسته و چارچوب و قالب، پوسته، بدنه یا هیکل فیزیکی و مادی سازمان را می‌سازند (میرزایی، 1377، 316)؛
شاخه رفتاری[8]: منظور از شاخه رفتار یا محتوا، عوامل انسانی و روابط انسانی در سازمان می‌باشد که نرم‌های رفتاری، ارتباطات (غیررسمی) و الگوهای خاص بهم پیوسته و محتوای اصلی سازمان را تشکیل می‌دهند (همان منبع، 316)؛
شاخه زمینه‌ای[9]: در برگیرنده همه شرایط و عوامل محیطی و برون‌ سازمانی است
که بر سازمان محیط بوده و سیستم‌ های اصلی یا ابرسیستم ‌های آن را تشکیل می‌دهند
(همان منبع، 317)؛
بهبود سازمان[10]: بهبود سازمان کوششی است دوربرد و حمایت شده از طرف مدیریت عالی سازمان، جهت بهبود حل مشکلات سازمانی و فرایندهای بازسازی، بخصوص از طریق یک نوع مدیریت مؤثر و مبتنی بر همکاری گروهی برپایه فرهنگ سازمان (با تاکید بخصوص روی فرهنگ گروه‌های کار رسمی، گروه‌های موقتی، و فرهنگ بین گروهی) با همکاری یک مشاور ـ تسهیل کننده و به کارگیری تئوری و تکنولوژی علوم رفتاری کاربردی شامل پژوهش عملی می‌باشد (برومند، 1382، 13)؛
اثربخشی[11]: در مدیریت، مؤثر بمیزان نیل به اهداف تعیین شده گفته می‌شود (زاهدی و همکاران، 1376، 111)؛
اثربخشی سازمانی[12]: در جه نزدیکی به هدفها در یک سازمان یا به عبارت دیگر میزان موفقیت یک سازمان در تحقق هدفهای تعیین‌شده است (همان منبع، 269)؛
کارآیی[13]: کارآیی بخش حیاتی مدیریت است و آن ارتباط بین داده‌ها و ستاده‌ها را بیان می‌کند. بنابراین، کارایی با استفاده از منابع ارتباط دارد (سیدجوادین، 1381، 5) ؛ و
بهره‌وری[14]: معیاری برای قضاوت پیرامون میزان تغییر ناشی از عملکرد آدمی در چارچوب یک ساختار متعامل انسانی ـ ماشینی می باشد. (خاکی، 1382،‌ 27).
تعریف عملیاتی متغیرها

ارایه تصویری شفاف از عملکرد معاونت منابع انسانی ایجاب می کند که ماموریت اصلی بخش منابع انسانی شرکت برق منطقه ای تهران، در سلسله مراتب اهداف و مأموریت برق تهران به شرح زیر تبیین و دنبال شود:

«ایجاد هم افزایی پایدار میان سازمان و نیروی انسانی در جهت دستیابی به اهداف شرکت. این معاونت، مسوولیت تدوین و اجرای طرحها، برنامه ها و سیاستهای آماده سازی ساختاری سازمانی و ظرفیتهای نیروی انسانی را برای پاسخگویی به اهداف و نیازهای سازمان و پرسنل با رعایت اصول اقتصادی بر عهده دارد. کیفیت فعالیتهای این معاونت اثر قاطعی بر رضامندی نیروی انسانی و نیز دستیابی برق تهران به اهداف خود دارد».

با نگرش به معاونت منابع انسانی در دو سطح معاونت و دفاتر و امور آن، عملکرد آن را طراحی
 می نماید. در سطح معاونت با تعریف اهداف معاونت که فلسفه وجودی آن است، میزان تحقق آنها را اندازه گیری می کند. این اهداف از طریق مجموعه ای از فعالیتهای سازمان یافته محقق می گردد که وظایف و مسوولیتهای دفاتر و امور آن را تشکیل می دهد. در سطح دفاتر و امور با تعریف
 ستاده هایی که بیانگر فعالیتهای آنها است، میزان تحقق این ستاده ها را اندازه گیری می کند.

بنابر این در مدل سه شاخگی، تعریف عملیاتی متغیرها، به شرح زیر خواهد بود:

عوامل رفتاری
از جمله عوامل رفتاری؛ از فرهنگ سازمانی، انگیزش و رضایت شغلی، رهبری، آموزش و بالندگی کارکنان، امنیت شغلی که محتوای اصلی معاونت منابع انسانی را تشکیل می دهد، میتوان نام برد.

 

عوامل ساختاری
از جمله عوامل ساختاری؛ از ساختار سازمانی، بهبود روش ها، سیستم مکانیزه اطلاعات، سیستم پرداخت، گزینش و استخدام، انتصابات و ارتقای شغلی و ارزیابی عملکرد که چارچوب و بدنه اصلی معاونت منابع انسانی را تشکیل می دهد، میتوان نام برد.

 

عوامل زمینه ای
از جمله عوامل زمینه ای؛ از مشتری گرایی، پیمانکاران و مشاوران، که روند اقدامات و تغییرات آنها، به نحوی معاونت منابع انسانی را تحت تاثیر قرار می دهد، میتوان نام برد.

 

نتیجه گیری :

در این فصل گفته شد که یکی از مهمترین اقداماتی که سازمان های موفق برای ارتقای اثر بخشی در راستای بهبود و بازسازی سازمان انجام می دهند، آسیب شناسی صحیح و به موقع است.

آسیب ها بسیار متعدد و متنوع هستند و همه سطوح عملکردها، روابط، اهداف و رفتارها و ساختارهای سازمانی را درگیر اختلال می نمایند؛ از اینرو، شناخت و تجزیه آن کاری بس دشوار و بدون فرایندهای پژوهشی دقیق و داشتن یک چارچوب نظری و تئوریک ممکن نیست. یعنی، لازمه آسیب شناسی علمی، داشتن تئوری و متدولوژی مناسب است. مناسبترین تئوری و متدولوژی برای تجزیه و تحلیل و شناخت آسیب های سازمانی، تئوری و متدولوژی سه شاخگی است.

در فصل دوم، مبانی نظری تحقیق- شامل ادبیات تحقیق، پیشینه پژوهش و معرفی شرکت برق منطقه ای تهران- مورد بازشکافی قرار می گیرد.

 

 

 

 

مقدمه

سازمان ها، از تغییرات محیط تاثیر می پذیرند؛ زیرا، به منظور رقابت و حتی بقا بایستی فعالیتهای وسیعی را در تطابق با تحولات محیطی انجام دهند. اهمیت تغییرات در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست. «الوین تافلر» در کتاب خود تحت عنوان «شوک آینده» تصویری از سازمانهای تغییر پذیر (پویا) در آینده را ارایه می نماید که ما در حال حاضر شاهد ازدیاد، آنها می باشیم.

بهبود و بازسازی سازمانها، به منظور انطباق هر چه مناسب تر آنها با تغییر و تحولات اجتماعی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. این تغییرات و تحولات هستند که سازمان را مجبور به بهسازی و نوسازی می نمایند؛ همانطور که پیشتر گفته شد، سازمان ها برای ادامه حیات و بقای خود تحت شرایطی به تغییرات وسیع مبادرت می ورزند و اگر تغییرات را جدی نگیرند، در تلاش برای ادامه حیات موفق نخواهند بود.

بهبود سازمان با مرحله آسیب شناسی آغاز و سپس وارد مرحله مداخله فعال می شود. آسیب هایی که اگر درست و به موقع شناخته نشوند و نسخه های درمانی مرتبطی برای آنها پیچیده نشود، سازمان را به سمت فنای زودرس خواهد کشید و سیر قهقرایی را بر سازمان تحمیل خواهد نمود. مطالعات
 آسیب شناسی سازمانی در گام نخست با آزمایشات مختلف، نوع بیماری سازمان را تشخیص داده و گام بعدی به منظور مداوای بیماری، راهکارها و نسخه های درمانی مرتبط می پیچد و ضمن ایجاد تعادل در سیستم و افزایش بهره وری سازمانی، عواقب مثبتی را برای جامعه و سازمان به بار می آورد. پایین بودن سطح بهره وری (کارایی و اثر بخشی) در موسسات و سازمانهای دولتی وعمومی، خود معلول و در واقع نشانه بیماری است که ریشه یابی علل آنها، نیاز به مطالعات آسیب شناسی سازمانی دارد.

هدف این فصل، بررسی مبانی نظری تحقیق است. برای  این منظور، آشنایی با بهبود سازمان، سیستم و تغییر در بهبود سازمان، فرآیند بهبود سازمان، آسیب شناسی سازمانی، تکنیک ها و الگوهای آن به بحث گذاشته شده و در پایان نیز به پیشینه پژوهش صورت گرفته و همچنین آشنایی با شرکت برق منطقه ای تهران، اشاره خواهد شد.

 

مقدمه

فلسفه وجودی بهبود سازمان؛ ایجاد تغییر با میل و رغبت، بدون اعمال زور در جهت بهبود و بازسازی سازمان. و فلسفه زیر بنایی آن؛ سلامت بخشیدن به سازمانهای بیمار و سالم تر کردن سازمانهای سالم است. در این قسمت، تعاریف و مفاهیم بهبود سازمان، تحول سازمان به کمک علوم رفتاری و اهداف بهبود سازمان به بحث گذاشته می شود و زمینه برای نگرش سیستمی و تغییرات سازمانی به  بهبود سازمان ـ که موضوع قسمت بعدی است ـ آماده می شود.

تعاریف بهبود سازمان

 “ریچارد بکهارد[15]” سازمان را به عنوان شیوه‌ای که گرایش سیستمی دارد و بر استراتژیهای تغییر برنامه‌ریزی شده، متکی است، مناسبترین روند برای مواجه با دگرگونی سازمانی به شمار می‌آورد (برومند، 1382، 8). وی می‌گوید: “بهبود سازمان کوششی است (1) برنامه‌ریزی شده، (2) در سراسر سازمان، (3) تحت نظارت رده‌بالای سازمان، (4) برای بالابردن عملکرد و تندرستی سازمان، (5) با بهره‌جویی از علوم رفتاری” (طوسی، 1380، 11).

[1] -Weisbord

 

[2] – Daniel Denison

1 – Hypothesis

[3]- Variable

[4] – Indepen dent Variable

[5] – dependent Variable

[6]- Diagnosing Organizations

[7]- Co-Structure

[8]- Content

[9] Context

[10]- Organization Development

[11]- Effectiveness

[12]- Organizational Effectiveness

[13]- Efficiency

[14]- Productivity

[15]- Richard Beckhard

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد نظرگاههای فمینیستی دربارهی تولید مث

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد نظرگاه‌های فمینیستی درباره‌ی تولید مثل و خانواده فایل ورد (word) دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد نظرگاه‌های فمینیستی درباره‌ی تولید مثل و خانواده فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد نظرگاه‌های فمینیستی درباره‌ی تولید مثل و خانواده فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد نظرگاه‌های فمینیستی درباره‌ی تولید مثل و خانواده فایل ورد (word) :

نظرگاه‌های فمینیستی درباره‌ی تولید مثل و خانواده

از نظر تاریخی، تعداد کمی از فلاسفه ای که از عدالت در حوزه ی عمومی سیاست دفاع کرده اند، در مورد عدالت در ساختار خانواده هم اظهار نظر کرده اند. به جای این، بیشتر آنها به خانواده به عنوان حوزه ای مجزا که باید از دخالت دولت برکنار بماند نگریسته اند.
فضای خصوصی و فضای عمومی به دو حوزه ی مجزا تقسیم می شدند که اولی در دسترس اقدامات عمومی قرار نمی گرفت. آنجا که این فلاسفه قدرت خصوصی را در خانواده برحق و مشروع نمی دانستند، بسادگی از آن می گذشتند.

جان استیوارت میل در این میان یک استثنا بود. او در اثرش به نام «انقیاد زنان» اینطور اظهار نظر کرد که نابرابری زنان در خانواده با برابری آنان در اجتماع سازگار نیست. او می گوید: پیامدهای “خودپرستی، خودویژگی ناعادلانه” ای را در نظر بگیرید که در پسران ِ خانواده هایی که تحت تسلط مردانه اداره می شوند پرورانده می شود. به این صورت که “صِرف پسر بودن، حق برتری بر همه ی افراد متعلق به آن نیمه ی دیگر از بشریت را می دهد.” (1988) . چگونه این نوع پسران می توانند به مردانی تبدیل شوند که با زنان بعنوان انسانهای برابرحقوق برخورد می کنند؟ متفکرین فمینیست این برخورد با مفهوم خانواده را بعنوان یک مفهوم متعلق به حوزه ی خصوصی و شخصی، گسترش بخشیده و تعمیق داده اند. در واقع، این فکر که “هر چیز خصوصی، یک موضوع سیاسی است” در مرکز افکار فمینیستی معاصر قرار دارد.
1- چرا خانواده، موضوع ِ بررسی اصول عدالت قرار می گیرد؟
11 – خانواده یک نهاد سیاسی است.
12 – خانواده پیشرفت و تکامل شهروندان آینده را تحت تاثیر قرار می دهد.
13 – خانواده، هم می تواند آزادی زنان را محدود کند و هم راه این آزادی را هموار کند.
2 – ساختارهای خانوادگی چگونه باید مورد ارزیابی قرار بگیرند؟
21 – ارزیابی بر اساس انتخاب.
22 – ارزیابی بر اساس برابری.

23 – منافع کودکان.
3 – انتخاب تولید مثل.
31 – سقط جنین.
32 – بارداری تجارتی (Commercial Surrogacy).
4 – نتیجه گیری.

1 – چرا خانواده موضوع بررسی اصول عدالت قرار می گیرد؟

فمینیستها اینطور اظهار نظر می کنند که حوزه های به اصطلاح خصوصی خانواده یعنی امور جنسی و تولید مثل از سه نظر باید به عنوان بخشی از حوزه ی سیاسی قلمداد شوند و از نظر اصول عدالت مورد بررسی قرار یگیرند:
1 – خانواده یک نهاد سازماندهی شده ی “طبیعی” (natural) نبوده بلکه یک نهاد اجتماعی (social) است که با قوانین اجتماعی تنظیم می شود. بنابراین، دولت نمی تواند در امور خانواده دخالت نکند: تنها مسئله ای که باقی می ماند چگونگی و اساس این دخالت است.
2- دولت منافع مهمی در پیشرفت و تکامل شهروندان آینده دارد.
3- جدایی و تقسیم کار در خانواده های سنتی جلوی فرصتها، امکانات و آزادی های زنان را در فضای اجتماعی می گیرد.
بگذارید به ترتیب به هر کدام از این سه مبحث بپردازیم.
11– خانواده یک نهاد سیاسی است
دیدگاه های سنتی به خانواده، به عنوان نهادی پیش-سیاسی (pre-political ) یا غیر سیاسی برخورد می کردند. برداشت پیش-سیاسی از خانواده از طرف آنهایی بود که اساس را بر واقعیتهایی زیست شناختی و روانشناختی می گذاشتند. آنها که برداشتی غیر سیاسی از نهاد خانواده داشتند اظهار می کردند که شرایط سیاسی مانند در تنگنا بودن، برخورد منافع و قدرت در قالب خانواده نمی گنجند. هر دو این پیش فرض ها مسئله برانگیز هستند و مورد انتقاد فمینیستی قرار گرفته اند.

111 – چرا خانواده یک نهاد پیش-سیاسی نیست؟
برای بسیاری از تئوری پردازان سنتی ِ موضوع خانواده، خود طبیعت، جدایی و تقسیم وظایف در درون خانواده را الزامی می کند. زنان بطور طبیعی خواهان داشتن فرزند و بزرگ کردن آنها هستند، در حالیکه مردان بطور طبیعی اینطور نیستند. (روسو 1979). بدین ترتیب یک پایه فیزیولوژیکی برای تفاوت جنسیت (gender ) وجود دارد: نقش مسلط زنان در بچه داری و کار خانگی سرنوشتی زیست شناختی (biologic ) برای آنان است.
فمینیستها سه پاسخ به این بحث داده اند.
پیروان نظریه سازنده گرایی اجتماعی (Social constructivists) هرگونه تفاوت فیزیک

ی یا روانی ماهَوی میان زن و مرد را که بتواند جایگاه متفاوت آنان را در خانواده توضیح بدهد، انکار می کنند. پیروان این نظریه در پی راههایی بوده اند که فرهنگ و جامعه از آن طریق حتی ظاهری ترین تفاوتهای میان زن و مرد را شکل داده اند. این دسته از فمینیستها برآنند که بسیاری از تفاوتهای میان مرد و زن که ادعا می شود موجب نابرابری هستند، در واقع باید به عنوان نتایج نابرابری در نظر گرفته شوند. برای مثال، آنها ادعا می کنند که ما نمی توانیم برداشت درستی از تفاوتهایی مانند بلندی قد و قدرت بیشتر جسمی میان مرد و زن داشته باشیم، بدون اینکه تاثیر رژیم غذایی، تقسیم کار و تمرینات فیزیکی را در نظر بگیریم. مورخین و مردم شناسان فمینیست در پی نشان دادن نقش مهم فرهنگ، دین و موقعیت طبقاتی در شکل دادن زندگی زنان بوده اند. (جون اسکات 1988).
فمینیستهای تفاوت گرا (Difference feminists ) وجود تفاوتهای ماهَوی زیست شناختی و روانشناختی میان مرد و زن را می پذیرند. ولی آنها در پی به چالش کشیدن مشکلات هنجاری و اجتماعی هستند که این تفاوتها می آفرینند. حتی اگر زنان بیش از مردان دارای طبیعت پرستارگرایانه (nurturing) باشند، یا اگر بیشتر در مورد روابطشان با دیگران حساس باشند، تاثیر این تفاوتها بستگی به ارزشگذاری ما دارد. (جیلیان 1982 و نودینگز 1986). بعنوان مثال اگر به کار پرورش کودکان بیشتر ارزش گذاشته شود، آنوقت باید دنیای کاری بگونه ای شکل بگیرد که زنان (و مردان) بتوانند وقت بیشتری را با فرزندانشان بگذرانند. یا اینکه ما باید به زنان (و مردان) برای کار ِ خانه و پرورش کودکان دستمزد پرداخت کنیم. فمینیستهای تفاوت گرا در پی شناساندن و ارزیابی دوباره ویژگی هایی هستند که بطور سنتی با زنان مربوط دانسته شده است. از دیدگاه اینان، تقسیم کار بر اساس جنسیت لزوما مشکل ساز نیست، تا وقتی که این تقسیم کار دواطلبانه باشد و به نقش مرد و زن ارزش لازم گذاشته شود. این دیدگاه متفاوت را شاید بتوان با این لطیفه جمعبندی کرد: زنانی می خواهند به برابری با مردان برسند که هِمّت لازم را نداشته اند.
هدف و توجه یک دیدگاه و منظَر ضد انقیاد، جابجا کردن مسائل مربوط به تفاوتهای زیست شناختی و روان شناختی از مرکز بحث های مربوط به خانواده و تولید مثل است. تمرکز یکسویه بر روی “تفاوتهای” میان مردان و زنان در مقابل “برابری” آنها، مسئله ی برخورد برابر میان انسانها را مبهم و نامشخص می کند. حتی اگر برخی تفاوتهای طبیعی هم میان مردان و زنان وجود دارد، این تفاوتها توجیه گر ساختارهای اجتماعی که موجب آسیب پذیری زنان در برابر فقر، عدم برابری دستمزد برای کار مساوی و خشونت خانوادگی می شوند، نیستند. هر چقدر هم که ویژگی های زیست

شناختی و روان شناختی زنان مبتنی بر واقعیات باشند، باز هم این تفاوتها نمی توانند موجب انقیاد اجتماعی زنان تلقی بشوند. (مک کینون:1989 و رود:1989 ). بیولوژی قادر به توضیح عدم حق مالکیت زنان (coverture) بر دارایی هایشان – در قرن هجده میلادی مالکیت دارایی های زن تماما در اختیار شوهرش بود – نیست. همچنین بیولوژی قادر به توضیح قوانین طلاق در عصر حاضر، قوانین حضانت و سرپرستی فرزند و یا قوانین مربوط به تولید مثل زنان نیست. هیچ چیزی در طبیعت ِ ما تعیین کننده ی چگونگی ساعات کار و مدرسه نیست که بر اساس آن، اینقدر ترکیب کردن ِ کار و بچه داری برای همه مشکل و طاقت فرسا باشد. حتی اگر طبیعت دلیلی بر موضوع تفاوتهای جنسیتی (gender differences ) باشد، باز هم نمی تواند این اندازه نابرابری اجتماعی میان مردان و زنان را توضیح بدهد و یا مهمتر از آن، این نابرابری ها را توجیه کند.

112 – چرا خانواده یک نهاد غیر سیاسی نیست؟
این واقعیت، که قانون پیش از این در امور خانواده وارد شده است – مانند عدم حق مالکیت زنان بر دارایی هایشان – یک بینش و بصیرت مهم فمینیسم معاصر است. خانواده همیشه توسط قوانین شکل داده شده است، چه به اجبار و چه با قراردادهای اجتماعی. برای مثال، قوانین در ایالات متحده ی آمریکا تعیین می کنند که چه کسی می تواند ازدواج کند، چه کسی حق والدین را داراست، چه کسی و تحت چه شرایطی می تواند طلاق بگیرد و چه کسی دارای حق ارث است. تقریبا همه ی کشورها قوانینی دارند که بر طبق آنها از ازدواج زوج های همجنسگرا و حق اختیار فرزند برای آنها جلوگیری می کنند. در برخی کشورهای دیگر، دختران از حق ارث برخوردار نیستند که این نتایج ویران گر و مخربی در وضعیت زندگی آنان دارد. خانواده در واقع همیشه تا حد زیادی توسط دولت تنظیم و کنترل شده است، و اغلب به زیان برابری زنان. (فاین مَن 1995).
با این وجود، برخی از متفکرین علوم سیاسی اینطور اظهار می کنند که کاربرد قانون – بطور مشخص تعیین حقوق و وظایف – در درون خانواده کار بیجایی است. در حالیکه خانواده از طریق ازدواج و طلاق، بعنوان یک نهاد قانونی تنظیم می شود، این متفکران اظهار می کنند که مناسبات روزمره ی خانوادگی بر اساس اصول دیگری پایه ریزی شده اند. خانواده بر اساس پیوند های عشقدرت و در تنگنا قرار گرفتن به نهاد خانواده متعلق نیستند، حداقل وقتی که به صورت درست عمل می کنند. این متفکران این نظر- که با وارد کردن موضوع عدالت در خانواده مربوط می کنند – را که بر طبق آن وظیفه ی شستن ظرفها را هم باید با اصول عدالت مشخص کرد مورد نقد قرار می دهند. (ساندِل 1982).
نکته ای وجود دارد که باید در مورد ایده ال ِ خانواده بعنوان اشتراکی فرای قانون که طرز فکر اعضای آن، از زندگی ِ درهم تنیده شده و یک خیر مشترک سرچشمه می گیرد، بیان داشت. به عبارت تکان دهنده ی کریستوفر لاش، اینطور خانواده ها می توانند “بهشتی در یک دنیای بی عاط

فه باشند.” ولی این نوع نگاه به خانواده در رابطه با چند موضوع مهم، نگاه محدودی است. اولا بسیاری از خانواده ها بیشتر از آنکه بر اساس عشق و رضایت بنا شده باشند، بر اساس اجبار و اضطرار پا گرفته اند. خانواده هایی که در واقعیت وجود دارند اغلب با عدم توافق ها و حتی با خشونت مشخص می شوند. در این خانواده ها، درونی کردن هنجارهای مبتنی بر عدالت، یک اصلاح و بهبود شرایط به حساب می آید. دوما، حتی در خانواده هایی که بر اساس عشق بنا شده اند زنان در رابطه با تقسیم نابرابر کار در خانواده و پیش فرض های مربوط به بچه داری و مسئولیت های خانه داری در شرایط آسیب پذیری قرار می گیرند. در حالیکه خانواده های ایده ال در رابطه با روابظ اعضای شان می توانند در شرایطی فرای اصول عدالت قرار بگیرند، مقتضی است که شهروندان درباره ی روشهایی که از آن طریق، ترتیبات خانوادگی روی عدالت اجتماعی و زندگی خانوادگی تاثیر می گذارند، تامل کنند. اکثر ما بطور همزمان هم اعضای یک خانواده هستیم و هم اعضای یک جامعه ی بزرگتر: هیچ دلیلی وجود ندارد که دیدگاه و منظری بر اساس محبت هماهنگ و سازگار نتواند در کنار یک دیدگاه و منظر بر اساس استانداردهای عدالت وجود داشته باشد. (اوکین 1989). سرانجام، با توجه به این دودیدگاه و منظر مکمل هم اما متفاوت با هم، هیچ دلیلی وجود ندارد که شهروندان برای وظیفه ی شستن ظرفها هم اصول قانونی عدالت را جستجو کنند.
عدالت، با این حال، باید در خانواده حکمروا باشد. نه فقط به خاطر اینکه خانواده ها در دنیای واقعی، با خانواده های ایده ال بسیار فاصله دارند. منافع دولت همچنین در تشویق و حفظ عدالت در خانواده ها هم هست، بخاطر تاثیرات خانواده بر روی آینده ی شهروندان و بر روی فرصت هایی که در دسترس زنان قرار می گیرد و آزادی های واقعی آنان.
12– خانواده بر روی پیشرفت و تکامل شهروندان آینده تاثیر می گذارد
تقریبا هر کسی در اجتماع ما، زندگی را در شکل و نوعی از خانواده آغاز می کند. نوع ِ خانواده ی هر کس، بر روی اینکه آن کس به چه نوع آدمی تبدیل خواهد شد تاثیر می گذارد. در خانواده، بچه ها در ابتدا با مفاهیم حق و ناحق رو به رو می شوند و همینطور سرمشق هایی که بر طبق آن در می یابند که در آینده چه خواهند کرد و چه خواهند شد. خانواده ها جای مهمی برای یادگیری

اصول اخلاقی هستند. در حالیکه بیشتر خانواده ها نابرابری و انقیاد را می آموزند و نه اصول عدالت را. با پیروی از جان ستیوارت میل، متفکرین فمینیست این نکته رامطرح می کنند که چگونه کودکان که اولین تجربیاتشان از رفتار بزرگترها، نوعدوستی نابرابر، تسلط و دیگری را زیرنفوذ خود درآوردن است، اصول عدالت را که برای شهروند شدن نیاز دارند خواهند آموخت. (اوکین 1989).
افلاطون نیز اهمیت خانواده را برای پیشرفت و تکامل اخلاقی افراد تصدیق می کرد. در کتاب پنجم جمهور، سقراط کشف می کند که وقتی تئوری پردازان ِ عدالت، تاثیرات خانواده را بر روی اجتماعی شدن کودکان به حساب می آورند، مجبور به این نتیجه گیری خواهند بود که نهاد خانواده با

ید ملغی و فسخ شود. در حالیکه تعداد کمی از فمینیستها به پیروی از افلاطون معنقد به الغای نهاد خانواده هستند، ولی تقریبا تمامی آنها به ضررت رفرم و اصلاح این نهاد معتقدند.
حانواده ها محل یادگیری اصول اخلاقی هستند، ولی نقش آنها از این هم بیشتر است. والدین نقش بسیار بزرگی در زندگی کودکانی که به آنان وابسته اند ایفا می کنند. دولت ناگزیر به تنظیم امورخانواده ها است تا: تمام کودکان تحصیل کنند، در برابر بیماری های واگیردار واکسینه بشوند و نیازهای اساسی آنها تامین شود. هیچ دولتی نمی تواند در برابر اینکه کودکان باید باسواد و دارای قابلیت های کاری در اقتصاد جامعه باشند، بی تفاوت باشد. به همین ترتیب همه ی دولت ها، حداقل تا حدودی، وابسته به نیروی کار برای پرستاری از کودکان و بچه داری هستند. کاری که امروزه به بیشترین میزان توسط زنان انجام می شود. با توجه به اهمیت زیاد این، چرا کار ِ خانه دارای رسمیت عمومی بیشتر نیست؟ فمینیستها بر روی این موضوع یعنی پرستاری در درون ِخانواده بسیار کار کرده اند. همچنین در برابر دولت تا با دخالت خود، جبران این کار ِ در خانه را بصورت عادلانه تضین کند. (کیتِی 1999). فمینیستها همچنین اظهار کرده اند که دولت های عادل باید شرایط پرستاری کودکان را طوری فراهم آورند که همه ی آنها – پسران و دختران، دارا و فقیر- دارای امکانات برابر برای رشد و شرکت فعال در اجتماع باشند.
13– خانواده می تواند هم آزادی های زنان را محدود کند، هم این آزادی ها را ممکن سازد
با وجود پیشرفتهایی که بوسیله ی جنبش فمینیستی در ربع آخر قرن بیستم حاصل شد، بیشتر خانواده ها بر اساس تقسیم نابرابر کار بنا شده اند. در سراسر کره زمین، زنان هنوز بیشترین قسمت کارهای خانه را انجام می دهند – نه تنها خانه داری بلکه پرورش و نگهداری کودکان. متفکران فمینیست رویکرد سنتی به خانواده که این نابرابری را پوشیده و مبهم می دارد، مورد حمله قرار داده اند. برای مثال، آنها این رویکرد ِ غالب ِ اقتصادی را که بر طبق آن رئیس خانواده، مامور ِ نوعدوستی است که منافع تمامی افراد خانواده را در نظر دارد، مورد انتقاد قرار داده اند. (برای این رویکرد نگاه کنید به بکر 1981). آنها نشان داده اند که در کشورهای فقیر، وقتی کمک های اقتصادی به جای سرپرست زن خانواده، به سرپرست مرد خانواده پرداخت می شود مقدار کمتری از آن کمک ها به کودکان خانواده می رسد. (حداد 1997).

اقتصاد دانان و جامعه شناسان فمینیست همچنین نشان داده اند که چگونه نقش زنان بعنوان یکی از والدین در خانه، توانایی آنان را برای دنبال کردن موقعیت شغلی شان و رقابت بر سر کارهایی که وقت بیشتری را طلب می کند، محدود کرده است. (برگمان 1986، فولبر 1994). بنابراین تعداد زیادی از زنان از نظر اقتصادی به شوهرانشان وابسته باقی می مانند و در صورت طلاق در برابر فقر آسیب پذیرتر هستند. در یکی از مطالعاتی که در موارد زیادی به آن استناد می شود، نشان داد

ه شد که سطح زندگی شوهر سابق یکسال پس از طلاق به میزان 42 درصد افزایش پیدا کرده بود. در حالیکه سطح زندگی زن سابق به میزان 78 درصد کاهش پیدا کرده بود. (ویزمَن 1985). این اختلاف زیاد در درآمد و سطح رفاه نتیجه ی یک رشته فاکتورها و عوامل است و شامل این واقعیت که زنان اغلب دارای قابلیت های شغلی پایینتر و سابقه ی شغلی کمتری در مقایسه با شوهرانشان هستند.
وابستگی اقتصادی زنان همچنین موجب می شود که آنها مورد خشونت بدنی، جنسی و یا روانی توسط شوهران یا شرکای زندگی مردشان که با آنها رابطه دارند قرار بگیرند. (گوردون 1988، Global Fund for Women Report, 1992). زنان توانایی غیر متقارن و نابرابری برای خروج از رابطه ی زناشویی دارند و این، به شوهران یا شرکای زندگی شان قدرت بسیار بیشتر و مزیت های بیشتری در طول ازدواج می بخشد. (سن 1989).
مدافعان وضعیت کنونی اغلب استدلال می کنند که اگر زنان فرصت های کمتری از مردان در اختیار دارند، این بیشتر از همه بستگی به انتخاب های خود آنان دارد. فمینسیتها در برخورد با این ادعا، راهها و روشهایی را که این انتخاب ها را شکل داده اند مطرح کرده اند. همین انتخاب ها توسط نیروهایی که خودشان مورد ایراد هستند و انتخابی هم نیستند محدود شده اند. برخی از فمینیستها استدلال نانسی چادارو (1978) را پی می گیرند که بر طبق آن، این واقعیت که پرستاران اولیه ی کودکان مادرانشان هستند، منجر به راههای پیشرفت ِ از نظر جنسی متفاوتی برای پسران و دختران می شود. دختران هویت خودشان را در وَلَد همجنس خودشان (مادر) پیدا می کنند، و خودشان را بیشتر وابسته به دیگران احساس می کنند. پسران با تعریف هویتشان بصورت وَلَد غایب (پدر)، فردیت ( individuated) بیشتری احساس می کنند. چادارو استدلال می کند که “مادری” از اینجا با یک مکانیسم ناخودآگاه در طول نسل ها بازتولید می شود. و بدین ترتیب نابرابری زنان در خانه و محل کار ماندگار می شود.
کار چادارو در این مورد بحث انگیز است، ولی این انکارناکردنی است که دختران و پسران با انتظارات متفاوتی در مورد شیوه ی رفتارشان بزرگ می شوند. کودکان در طول رشدشان در مورد ویژگی

ها و رفتارهای جنسی مناسبی که باید در پیش بگیرند پیام های روشن و موثرفرهنگی – از والدین، معلمان، دوستان و رسانه های همگانی – دریافت می کنند. دختران باید پرستارگونه، فداکار، غیرمهاجم و جذاب باشند. “توجه داشتن و در فکر کسان دیگر بودن” (care) بعنوان یک خصلت و ویژگی زنانه تلقی می شود. این ویژگی ها بصورت سنتی موجب نابرابری زنان می شوند: پرستاران بعنوان رهبران و مدیران خوبی تلقی نمی شوند. تعداد کمی از زنان در پست های مدیریت اج

رایی، ژنرال های ارتش و رهبران سیاسی کار می کنند. دختران همچنین در صورت ارجحیت دادن به ازدواج و بچه داری ممکن است دچار محرومیت شوند، تا حدی که آنها کمتر از پسران محتمل است که امکان و فرصت ارتقاء قابلیت های تحصیلی و کاری را داشته باشند.
پاسخ دیگر فمینیستی، بر روی رابطه ی متقابلی که میان انتخاب زنان در خانواده از یکسو و جامعه ی ناعادلانه ی خارج از سوی دیگر وجود دارد تاکید می کند. جامعه ی ناعادلانه ای که با تقسیم و جدایی کار اقتصادی بر اساس جنسیت، بصورتی که زنان تنها 75 درصد دستمزد مردان را در ازای کار برابر دریافت می کنند، مشخص می شود. با توجه به دستمزد پایین تر زنان، این منطقی است که در خانواده هایی که باید خودشان کار نگهداری کودکان را انجام بدهند، این زنان باشند که کار بیرون از خانه را رها کنند. وقتی که زنان از نیروی کار اجتماعی بیرون کشیده شدند، آنها در پیشرفت مهارت های کاری و داشتن درآمد، بیشتر از پیش از مردان عقب می مانند. کار نگهداری کودک بی اندازه وقت گیر است و آنها که به تنهایی این کار را انجام می دهند بعید است که بتوانند کار دیگری مانند تحصیل، فعالیت سیاسی و یا موقعیت های شغلی که وقت زیادی را می طلبد دنبال کنند. و آنها که به هر حال به طریقی کار بیرون و خانواده را با هم ترکیب می کنند، با موانع جدی رو به رو هستند. موانعی مانند: فقدان سرپرستی و نگهداری ِ مناسب کودک با کمک هزینه ی دولتی، کارهایی با انعطاف کمتر در تعیین ساعات کار برای زنانی که مجبورند از کودکان مریض شان مراقبت کنند، مدرسه هایی با برنامه ی سنگین تحصیلی که در عمل فرض را بر این می

گذارند که یکی از والدین ِ محصل، در خانه هستند و همچنین کارهایی که در آنها انتظار کار در

شیفت اضافی هم وجود دارد. (هوشیلد 1989). و همه اینها در کنار مسئولیت کار در خانه قرار می گیرند. تجزیه و تحلیل آماری نشان می دهد که دوران مادری موجب کمتر شدن میزان درآمد زن می شود، حتی اگر او هیچ مرخصی از شغل خودش نگیرد. (فولبر 1994). نابرابری جنسیتی (gender inequality ) همچنین در دستیابی به مشاغل بالای اقتصادی و دولتی ادامه پیدا می کند. در این نوع مشاغل، مردان سفید پوست که 40 درصد جمعیت را تشکیل می دهند، 95 درصد رو

سای کل، 90 درصد سردبیران روزنامه ها و 80 درصد اعضای مجالس قانونگذاری را اِشغال کرده اند. (رود 1997).

فمینیستها در این باور مشترک هستند که خانواده های دوران معاصر، تنها قلمرو انتخاب نیستند بلکه قلمرو اضطرار و اجبار نیز هستند. فمینیستها همچنین با هم توافق دارند که سلسله مراتب جنسیتی (hierarchy gender) در اجتماع ما ناعادلانه است، با اینکه آنها در مورد منشاء این ناعادلانه بودن با هم اختلاف نظردارند. در حالیکه برخی فمینیستها بر نقش خانواده بعنوان مرکز و محور بی عدالتی جنسیتی (gender injustice ) تاکید می کنند (اوکین1989)، برخی دیگر، دلایل اصلی این بی عدالتی را در ساختار کار و فرصت های کاری می بینند. (برگمان 1986). با این حال برخی دیگر هم بر سلطه جنسیتی و خشونت تاکید دارند. (مک کینون 1989). به نظر می رسد تمام این نمونه ها در نابرابری جنسیتی نقش مهمی دارند و جای تردید دارد که بتوان نقش هر یک را تقلیل داد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >