سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد لباس فضانوردی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد لباس فضانوردی فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد لباس فضانوردی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد لباس فضانوردی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد لباس فضانوردی فایل ورد (word) :

لباس فضانوردی
یک لباس فضایی در حقیقت سفینه فضایی کوچکی است که وسایل محافظت از جان فضانورد، ارتباطات، تغذیه و سایر نیازمندیهای یک انسان همگی در آن جاسازی شده است.
یک لباس فضایی در حقیقت سفینه فضایی کوچکی است که وسایل محافظت از جان فضانورد، ارتباطات، تغذیه و سایر نیازمندیهای یک انسان همگی در آن جاسازی شده است. لباسهای فضایی امروزی ، از زمان ساخت اولین پیش نمونه آن توسط خلبانی به نام وایلی پست در سال 1934، راه درازی را برای تکامل پیمودهاند.

وایلی پست، لباسی را که خودش طراحی کرده بود پوشید تا بتواند رکورد پرواز در بیشترین ارتفاع را از آن خود کند. لباس او در اصل یک لباس غواصی لاستیکی بود که بخشهای مربوط به دست و پا را با نخ به گونهای به آن بسته بود که به راحتی میتوانست اهرمهای هدایت هواپیما را حرکت دهد. وی همچنین از یک کلاه فلزی برای مراقبت از سر خود استفاده کرده بود.

در دهه 1960 میلادی، فعالیتهای چشمگیری برای تکمیل لباسی که جهت سفر به فضا مناسب باشد، به جریان افتاد. نمونههای اولیه چندان راحت نبودند و تهویه در آنها به سختی انجام میگرفت، اما در 21 جولای 1969 زمانیکه نیل آرمسترانگ قدم به ماه گذاشت، لباسهای فضایی بسیار بهبود یافته بودند و آنچه آرمسترانگ بر تن کرده بود بسیاری از خصوصیات لباسهای امروزی را در خود داشت

.
یکی از بزرگترین اصلاحاتی که در لباس آرمسترانگ صورت گرفته بود تعبیه دستگاه سرمایش مایع در داخل لباس بود. این موضوع بخار گرفتگی داخل لباس فضایی را که فضانوردان قبلی از آن شکایت میکردند، از بین برد. علاوه بر این انعطاف پذیری آن به حدی بود که اجازه انجام بسیاری از حرکات لازم را به فضانورد میداد.

امروزه فضانوردان مجموعهای از لباسهای فضایی مختلف در اختیار دارند. هر یک از آنها برای کار در محیطی خاص طراحی شده است. در خلال پرتاب و فرود، آنها لباسهایی با فشار داخلی جزئی به تن میکنند که محفظه مخصوص چتر نجات را نیز در خود به همراه دارد. این لباس تشکیل شده است از کلاه ایمنی ، دستگاه ارتباطی ، نیم تنه ، چکمهها و دستکشها.

در داخل لباس قسمتهای بادکنک مانندی تعبیه شده است که هنگام کم شدن فشار داخل کابین ، بطور خودکار باد میشوند تا فشار لازم را در قسمت پایینی بدن حفظ کنند. بدون وجود این بادکنکها و در صورت کم شدن فضار کابین، فضانوردان به علت جمع شدن خون در قسمت تحتانی بدنشان از حال خواهند رفت.

به محض رسیدن به مدار ، فضانوردان لباسهایی را کم و بیش شبیه لباسهای عادی است به تن میکنند، البته با این تفاوت که این لباسها تعداد زیادی جیب برای قرار دادن قلم و کاغذ دارند، زیرا در غیر اینصورت این وسایل در داخل کابین فضاپیما به پرواز در خواهند آمد.

اما لباس فضایی حقیقی ، که بیشتر برای مردم آشناست، در واقع همان امو است. در گذشته لازم بود برای هر فضانورد یک لباس اختصاصی دوخته شود، اما طراحیهای امروزی به صورت قطعه قطعه انجام میشود، بدین ترتیب که نیم تنه های بالا و پایین ، دستها و دستکشها همه در اندازههای مختلف آماده میشوند که میتوان آنها را باهم ترکیب کرد تا لباسی به اندازه یک فضانورد خاص بدست آید. با این شیوه ، هر لباس فضایی را میتوان مورد استفاده قرار داد.

در صورتی که انسان بدون حفاظ وارد فضا شود، به سرنوشت دردناکی دچار خواهد شد. نبود اکسیژن اولین عاملی است که او را از پای در خواهد آورد. از طرفی در جایی که فشار جو تقریبا برابر صفر است، تمامی گازهای بدن منبسط شده و از منافذ آن بیرون خواهند زد، در عرض 15 ثانیه شخص بیهوش خواهد شد و پس از 4 دقیقه خواهد مرد.

پس از این ، نوبت سرما و گرماست. انسانها تنها قادر به تحمل گستره کمی از دماهای بالاتر و پایینتر از دمای عادی بدن )37 سانتیگراد( میباشند، اما در فضا گستره دماها وحشتناک است. در قسمتی که نور خورشید نمیتابد، دما میتواند تا منهای 25 درجه سانتیگراد کاهش یابد، در حالی که در محل تابش نور خورشید، دما ممکن است به بالاتر از 250 درجه سانتیگراد برسد. علاوه بر اینها ، محافظت در برابر تابش مرگبار خورشید نیز لازم است. حتی مقادیر کم آن طی یک مأموریت ، میتواند برای کشتن فرد کافی باشد.

طبق برآوردهای انجام شده ، در صورتی که یک زن فضانورد محافظت نشده ، 200 ساعت فعالیت برون ناوی در مدار زمین داشته باشد، احتمال ابتلای او به سرطان سینه 0.3 درصد بیشتر از سایرین خواهد شد. در نهایت ، مسأله فشار هوا پیش میآید. حدود 70 درصد بدن انسان را آب تشکیل میدهد، که اگر در معرض فشارهای بسیار پایین قرار گیرد، تمامی این مایعات شروع به جوشیدن میکنند. در ابتدا بدن شخص ورم میکند و در نهایت عملا یخ زده و خشک میشود.

بزرگترین مسأله در حال حاضر ، تکمیل امویی است که برای سفر به مریخ مناسب باشد. مایکل دمازی ، مهندس لباسهای فضایی در ناسا ، میگوید: ما به لباسی نیاز داریم که قابلیت تحرک و راحتی آن برای سطح مریخ بسیار بالا باشد. تعداد فعالیتهای برون ناوی فضانوردان در مدت اقامت 500 روزه آنها بسیار زیاد خواهد بود:

ما انتظار 300 مورد و یا بیشتر را داریم. دمازی اضافه میکند: مأموریت به مریخ ، مثل این است که فضانوردان باید هر روز صبح از خوب بیدار شوند و به سر کار بروند. از لباسهای فضایی کنونی برای مدت 6 تا 8 ساعت میتوان استفاده کرد و ما نیز طراحیهای خود را بر اساس حداقل این مقدار زمان انجام میدهیم. در برخی از موارد فضانوردان باید مدت 16 تا 18 ساعت روی سطح مریخ باشند .

در طراحی کنونی امو ، موارد جدیدی تعبیه و جمع شده است، از جمله دستگاه جمع آوری ادرار ، که آن را خود جمع میکند تا بعدا به دستگاه مدیریت مواد دفعی مدار گرد انتقال دهد و یک لباس تهویه به همراه دستگاه سرمایش مایع که زیر لباس اصلی پوشیده میشود. این لباس ، یک تکه است و از ماده قابل کش آمدن ساخته شده و در آن مجراهایی برای عبور آب قرار داده شده است تا فضانورد را خنک نگه دارد و از گرما آزاد دهنده داخل لباس محافظت نماید.

علاوه بر آن ، امو یک محفظه آب آشامیدنی به حجم 620 سانتیمتر مکعب و یک دستگاه ارتباطی پیشرفته نیز دارد.
برای کارهای طولانی بر سطح مریخ ، این اجزا باید بتوانند دو برابر حالت عادی کار کنند. دمازی میگوید: موارد کلیدی عبارتند از راحتی ، مدیریت آب و غذا، مواد دفعی ، مورد کلیدی دیگر عبارت است از اینکه آیا ما مریخ نوردهای تحت فشار خواهیم داشت یا نه؟ فشار هوای داخل این مریخ نوردها چنان تنظیم شده است که فضانورد میتواند با ورود به آن ، لباس فضایی خود را بیرون بیاورد، تا بهتر بتواند به خورد و خوراک و بهداشت خود برسد. در حالتی که این مریخ نوردها موجود نباشند، یا خراب شده باشند، باید بتوان این کارها را داخل لباس انجام داد .

در شرکتی که لباسهای فضایی ناسا را تولید میکند، مهندسان پشت چرخهای خیاطی نشستهاند. اندیشه ساخت لباسی که برای سفر انسان به مریخ مناسب باشد، هر کسی را که آنجا کار میکند به هیجان آورده است.

کلارک دین 56 ساله میگوید: من 26 ساله بودم که بخشی از کارم در لباس فضایی آرمسترانگ و آلدرین مورد استفاده قرار گرفت. من کمک کردم تا انسان به ماه برود. اغلب از خودم میپرسم چه کار دیگری میتوانم انجام دهم که به همان اندازه هیجان انگیز باشد؟ آنها راجع به سفر به مریخ صحبت میکنند و من با شنیدن آن از خوشحالی به هوا میپرم. من با این کار دوباره جوانیام را بدست آوردهام و دوست دارم همچنان اینجا باشم تا تحقق آن را ببینم

لباس های فضایی از دیروز تا امروز
لباس های فضایی در طی دهه هایی که از آغاز مأموریت های فضایی می گذرد، دستخوش تغییرات زیادی شده است که در این مقاله سعی داریم به سیر این تحولات بپردازیم.
1)خلبانان هواپیماهای سری01- H در درون لباس های فشار

هواپیماهای جت: زمانی که هواپیمای جت ساخته شده خلبانان برای تطبیق با فشار هوای کم و کمبود اکسیژن در ارتفاعات زیاد نیاز به لباس هایی با قابلیت تنظیم فشار داشتند. بیشتر این لباس ها تنها برای زمانی که فشار کابین افت می کرد طراحی شده بودند. این لباس ها دارای پوششی از جنس نئوپرین (Neoprene) بودند

که می توانستند همچون یک بالون، پر از باد شوند، همچنین دارای پوششی سخت و غیرقابل انعطاف بر روی نئوپرین برای ایجاد فشار مستقیم بر روی خلبان و نگه داشتن خود لباس بودند. شیلنگ هایی به طور مستقیم از لباس به هواپیما متصل بودند که اکسیژن مورد نیاز از این طریق تأمین می شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله ارائه راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف ان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ارائه راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ارائه راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ارائه راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ارائه راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی فایل ورد (word) :

ارائه راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی

چکیده
با توجه به افزایش مصرف انرژی، محدود بودن منابع طبیعی، حرکت در راستای طرح توسعه پایدار و حفظ محیط زیست بایستی تا حد امکان از هدر رفتن و تلف شدن انرژی جلوگیری شود. در این تحقیق کارهایی که بایستی در این زمینه انجام بگیرد مورد بررسی قرار گرفته و نمونه‌هایی از کارهایی که می‌توان انجام داد به تفضیل ارائه شده‌اند. از جمله کارهای علمی و کاربردی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 1- استفاده از تکنولوژیهای جدید و مواد اولیه بهتر و سازگار با محیط زیست. 2- استفاده بهینه از مواد و بازیابی آنها در صنایع مختلف. 3- بهینه‌سازی واحدهای صنعتی و تولیدی. 4- بالا نگهداشتن قیمت انرژی. 5- یافتن کاربردهای جدید برای موادی که به وفور یافت می‌شوند و فعلاً کم مصرف هستند. 6- استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر. 7- آموزش مصرف انرژی به افراد از طریق رسانه‌های ارتباط جمعی. 8- توسعه فرهنگ عامه مردم در جهت مصرف کمتر و بهینه از انرژی.
کلمات کلیدی: صرفه‌جویی، مصرف انرژی، راهکارها، جدید، بهینه سازی، بالا بردن فرهنگ عامه.

مقدمه
کشور پهناور ایران دارای منابع و ذخایر بزرگ انرژی است. در حال حاضر تعداد 85 میدان نفتی کشف شده در کشور وجود دارد. از لحاظ ذخایر گازی، ایران دومین مقام را در جهان دارد. ذخایر گازی باقیمانده در ایران در حدود 2616 تریلیون متر مکعب می‌باشد. منابع دیگر انرژی مثل ذغال سنگ و … نیز در کشور وجود دارد ]1[. با توجه به افزایش مصرف انرژی، محدود بودن منابع طبیعی، حرکت در راستای طرح توسعه پایدار و حفظ محیط زیست بایستی تا حدامکان از حدر رفتن و تلف شدن انرژی جلوگیری شود. برای این منظور بایستی در زمینه استفاده بهینه از منابع انرژی در کشور قدمهایی برداشته شود.

واژه بهینه‌سازی ترجمه کلمه optimization است که در ریاضیات مفهوم خاص خود را دارد و در کشور ما نیز در زمینه های مختلف از جمله انرژی مورد استفاده قرار گرفته ‌است. بهینه‌سازی مصرف انرژی برای یک فرایند می‌تواند به صورت موضعی (Local) و یا بصورت جامع (Global) برای یک سیستم که متشکل از چندین فرایند است، انجام شود. بر اساس تئوری بهینه‌سازی، نتیجه بهینه‌سازی برای چندین فرایند به صورت جداگانه الزاما برابر با نتیجه بهینه‌سازی به صورت جامع نیست و بنابر تعریف، بهینه‌سازی به صورت جامع می‌تواند در برگیرنده ترکیبی از دو فرایند و یا چندین فرایند باشد. اعمال بهینه‌سازی بصورت جامع نیاز به درک صحیح دینامیک انرژی ‌بری تجهیزات هر یک از فرایندها دارد و به مراتب پیچیده‌تر از به کارگیری روش بهینه سازی موضعی می‌باشد. روشهای کنترل که بر اساس دینامیک انرژی بری و نظارت بر تمامی فرایندها کار می‌کنند و یا تکنولوژیPinch که مبتنی بر اصل کاهش مصرف انرژی از طریق ترکیب فرایندها و یا Process integration است، از جمله روشهای بهینه سازی به صورت جامع هستند ]2[.

به غیر از تقسیم‌بندی روشهای بهینه‌سازی به موضعی و جامع، تقسیم‌بندی دیگری نیز وجود دارد که بر اساس هزینه های لازم برای انجام بهینه‌سازی می‌باشد و عبارتند از روشهای با هزینه پایین یا بدون هزینه، روشهای با هزینه متوسط و روشهای با هزینه بالا. از روشهای بدون هزینه می توان به موارد زیر اشاره کرد: انتخاب سوخت و یا حامل انرژی بهتر، تنظیم ساعات کاری، تنظیم نورپردازی، تنظیم دمای سیستم آبگرم، تنظیم فشار در سیستمهای هوای فشرده و … ]2[.

در این تحقیق کارهایی که می‌تواند در زمینه کاهش مصرف انرژی مفید واقع شود در چند گروه دسته‌بندی شده و در هر مورد مثالهایی که از روشهای گفته‌ شده استفاده کرده‌اند و نتیجه مطلوب گرفته‌اند بیان شده ‌است.

پیشنهادات برای کاهش مصرف انرژی
کارهایی که می‌توان برای کاهش مصرف انرژی پیشنهاد داد به شرح زیر می‌باشند.
1- استفاده از تکنولوژیهای جدید و مواد اولیه بهتر و سازگار با محیط زیست
یکی از مواردی که باعث کاهش مصرف انرژی می شود استفاده از تکنولوژیهای جدید و مواد اولیه با کیفیت بالا می‌باشد. اکثر واحدهایی که در کشور وجود دارند قدیمی بوده و نشتیهای زیادی در قسمتهای مختلف آنها وجود دارد یا راندمان آنها پایین است و بعضی وقتها کیفیت محصولات تولیدی قابل قیاس با مشابه‌های خارجی نیست. لذا بهتر است در مورد صنایع موجود در کشور بررسیهای علمی و دقیق‌تر انجام گیرد تا واحدهایی که انرژی بالایی مصرف می‌کنند شناسایی شوند و در راه تغییر فرایند و کارهای دیگر اقدام شود. از جمله کارهایی که در کشورهای مختلف در این زمینه انجام شده‌است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-1- استفاده از MDEA (متیل دی اتانل آمین) در صنایع پالایش گاز و شیرین‌سازی آن: در صورت استفاده از این ماده، ظرفیت واحد بالا، انرژی مورد نیاز کم و در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری را باعث می‌شود. این آمینها می‌توانند تا غلظتهای بالای 50% مورد استفاد قرار گیرند ولی آمینهای خیلی خورنده مثل MEA و DEA حداکثر تا غلظتهای به ترتیب 15 و 30% می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. آمینهای بر پایه MDEA در غلظتهای بالا فعالیت بیشتری برای حذف گازهای اسیدی دارند. بنابراین هر گالن از محلول حجم بالایی از گاز را تصفیه خواهد کرد.

همچنین اپراتورها می‌توانند جریان برگشتی را کم کنند و در نتیجه توان کمتری برای کار پمپها لازم است. همچنین در ریبویلر به خاطر اینکه انرژی کمتری برای شکستن پیوند بین آمین و گاز اسیدی لازم است، انرژی کمتر مصرف می شود. انتخاب پذیری بالای MDEA باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود و نیز به علت خاصیت خورندگی کم آن، طول عمر تجهیزات افزایش می‌یابد و هزینه‌های نگهداری نیز کمتر می شود. برای مثال واحدی را در نظر بگیرید که از حلال MDEA برای تصفیه MM scfd 60 گاز طبیعی و حذف سولفید هیدروژن تا کمتر از ppm 4 استفاده می‌کند. در این حالت 9 میلیون Btu بر ساعت انرژی مصرف می شود. اگر از DEA استفاده شود برای تصفیه MM scfd 45 مقدار انرژی مصرفی 16 میلیون Btu بر ساعت خواهد بود. مشاهده می شود که در استفاده از MDEA، 33% گاز بیشتر با 56% انرژی کمتر تصفیه می‌شود و در صورت تبدیل واحد از DEA به MDEA، ظرفیت واحد از 75 به 90 افزایش می‌یابد ]3[. خوشبختانه در پالایشگاه گاز در عسلویه نیز از این ماده استفاده می‌شود.

1-2- استفاده از لامپهای گوگردی: که در محیطهای شهری و هم صنعتی کاربرد خوبی دارند و از لامپهای فلورسنت روشنایی بیشتر و بازده بیشتری دارند. از جمله ایرادهای این محصولات، سمی بودن ترکیبات گوگرد در اثر شکستن و آلوده کردن محیط زیست است. بنابراین آنها در یک محفظه شیشه‌ای محکم تعبیه شده‌اند ]4[.

1-3- استفاه از شیشه‌های دوجداره، پنجره‌های PVC و عایق کردن درز پنجره‌ها: عامل اتلاف گرما و سرما در منازل در زمستان و تابستان پنجره‌ها هستند که محل تعبیه، تعداد و نوع آن مهم است. در این زمینه مدل‌سازیهای کامپیوتری و شبیه‌سازیهایی انجام شده‌است. جدیدترین این تحقیقات، تکنولوژی DOE-2.1E است که مفیدترین شبیه‌سازی بوده است.

در این زمینه همچنین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده از میکرو ویو برای گرم کردن مواد شیمیایی که علاوه بر کاهش مصرف انرژی، سازگار با محیط زیست نیز می‌باشد ]5[.
تولید اتیلن گلیکول و پروپیلن گلیکول به روشی که حداقل انرژی را مصرف می کند. با استفاده از این روش 32 تریلیون بی‌تی‌یو انرژی صرفه‌جویی می‌شود ]6[.
2- استفاده بهینه از مواد و بازیابی آنها در صنایع مختلف
در بیشتر صنایع کشور به خاطر ناقص انجام گرفتن واکنشها، قدیمی بودن دستگاهها، تکنولوژیهای قدیمی و تخصصی نبودن مسئولیتها مواد با ارزش زیادی در پسابهای واحدها وارد شده و دور ریخته می‌شوند. در این زمینه هم می‌توان با انجام تحقیقات لازم اقدام به بازیابی این مواد کرد. از کارهای انجام گرفته در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

2-1- بازیابی فلزات با ارزش از کاتالیزورهای مستعمل: سالیانه مقدار زیادی از کاتالیزورهای مورد استفاده در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی‌ها به صورت مستعمل انبار می‌شوند که دارای فلزات با ارزشی همچون پلاتین، کبالت، مولیبدن و … می‌باشند. این فلزات قابل بازیابی بوده و بازیافت آنها از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است و با احداث واحدی می‌توان این کار را انجام داد. در کشورهای مختلف شرکتهایی وجود دارند که به این کار مشغول هستند ]7[.

2-2- بازیابی و استفاده مجدد متانول مصرفی: سالانه حدود 198 میلیون کیلوگرم متانول سمی در آمریکا تولید می شود. برای مثال در واحد خالص‌سازی پروکسید هیدروژن FMC توانسته‌اند با استفاده از روش تقطیر بخار تا 90% متانول را از پساب بازیابی کنند. استفاده از این روش باعث کاهش تولید پسابهای حاوی متانول در حدود 2/2 میلیون پوند بر سال با کاهش مصرف انرژی در حدود 2/19 بیلیون Btu بر سال شده‌ است. بعلاوه این سیستم باعث شده است تا شرکت FMC در هزینه عملیاتی سالیانه‌اش 5/1 میلیون دلار صرفه‌جویی کند. شواهد نشان می دهد که در جاهای دیگر نیز می خواهند از این تکنولوژی استفاده کنند ]8[.

2-3- مصرف بهینه مواد اولیه در صنایع کاغذسازی: معمولا برای ساخت یک تن کاغذ حدود 2 تا 5/3 تن درخت یا چوب مرغوب لازم است. صنایع کاغذسازی در جهان پنجمین مصرف کنده صنعتی انرژی هستند. آب نقش مهمی در صنایع کاغذسازی دارد و بطور عمده‌ای آب در این صنعت مصرف می‌شود که خود باعث آلودگی آب و هوا می شود. به همین دلیل تولید کنندگان کاغذ در فکر راهی برای کاستن از انرژی مورد استفاد و آلودگی کمتر هستند.

3- بهینه‌سازی و مدل کردن واحدهای صنعتی و افزودن تجهیزات اضافی
در این زمینه می‌توان با انجام تغییراتی در واحد و یا اضافه کردن تجهیزاتی و یا انجام کارهایی مثل شبیه‌سازی، مدل‌سازی و کنترل واحدها در مصرف کمتر انرژی، کیفیت بالای محصولات و حداقل کردن هزینه‌ها قدم برداشت. در اغلب واحدهای شیمیایی که واکنشهای شیمیایی صورت می‌گیرد برای بهینه کردن انرژی باید سعی شود که واکنشها تا حد امکان در جهت کامل شدن پیش بروند و از دیگر پارامترها هم مدیریت انرژی است که با مشاهدات و کنترلهای خود می‌تواند فرایندهای پیچیده صنعتی را در جهت بهینه شدن پیش ببرد (مثل انتخاب سیستم، پارامترهای فرایند که باید نشان داده شوند، تجهیزات اندازه‌گیری که باید استفاده شوند و … ). پارامترهای دیگری مثل برنامه کمکهای مالی دولت از دیگر راهکارهای بهینه‌سازی انرژی است. یک اصل کلی برای بهتر شدن کنترل فرایندها این است که کیفیت باید بهتر شود. در 30 سال گذشته به دلیل تمهیداتی که در زمینه محیط زیست و همچنین بازدهی انرژی صورت گرفته، تقریبا مصرف انرژی نصف شده است. در زیر به چند مورد از کارهای انجام شده در این زمینه اشاره می‌شود:

3-1- بهینه‌سازی مصرف انرژی در برجهای تقطیر: در صنعت نفت، برج تقطیر یا واحد تقطیر یکی از کلیدی‌ترین واحدهای مصرف کننده انرژی است که به وسیله شبیه‌سازیها و مدلهای کامپیوتری می‌توان مصرف انرژی را در این بخش به حالت بهینه درآورد. امروزه کاهش مصرف انرژی در عملیات تقطیر در کاهش قیمت تمام شده محصولات بیشتر موثر است ]9[. با توجه به روشهای مختلف موجود می‌توان کلیه فعالیتها در این رابطه را به سه گروه تقسیم‌بندی کرد.

الف- روشهایی که سرمایه مورد نیاز آنها کم است: مثل جریان برگشتی به برج، محل ورودی خوراک، بهبود در تعمیرات و روشهای تعمیراتی، فشار داخل برج (فشار عامل مهمی است که با توجه به دمای آب خنک کننده در دسترس جهت میعان بخارات بالاسری انتخاب می‌گردد. عملیات تقطیر در فشارهای پایین مطلوبتر است. پس در فصل زمستان و فصل بارانی بعلت کاهش دمای محیط و افت دمای برج آب خنک کننده می‌توان فشار برج را کاهش داد).
ب- روشهای با سرمایه‌گذاری متوسط: مثل استفاده از روشهای بازیافت اتلاف حرارتی، عایق کاری، جابجایی سینی‌ها با تجهیزات موثر مشابه ( آکنده های با کارایی بیشتر، با ارتفاع معادل کمتر و افت فشار کمتر).

ج- روشهای با سرمایه‌گذاری بالا: این روشها منجر به بازیافت انرژی زیادتری نسبت به دو مرحله قبل می‌شوند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. بهینه‌سازی یا تعویض سیستم کنترل و ابزار دقیق، میعان دو مرحله‌ای در بخش بالا سری ( در این روش مرحله اول جهت حصول به میعان کافی برای جریان برگردان انجام می‌گیرد و مرحله دوم جهت خنک کردن و استصال محصول کافی مورد استفاده واقع می‌شود).
3-2- اضافه کردن تجهیزاتی برای برای بازیابی انرژی: در بیشتر صنایع می‌توان با افزودن تجهیزاتی انرژی قابل ملاحظه‌ای را بازیابی کرد که از جمله‌ آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

3-2-1- استفاده از توربو اسکرابرها در خروجی دودکشهای صنعتی: این دستگاه به طور همزمان ذرات ریز را می‌گیرد، گاز SO2 را جذب می‌کند و حرارت گازهای خروجی را بازیابی می‌کند. این سیستم شامل فیلتری است که در حین عمل احتراق که گازها به همراه دود در حال خارج شدن از دودکش هستند SO2 را جذب می‌کند و گرمای آن را هم از طریق سنسورهای گیرنده حساس گرما به قسمتهای دیگر دستگاه که نیاز به انرژی گرمایی دارند، می‌رساند ]10[.

3-2-2- استفاده از تکنولوژی HBT (Hydro Ball Technics) برای مبدلهای لوله-پوسته: در مبدلهای لوله-پوسته، در قسمتهای مختلف خواه ناخواه مقداری انرژی گرمایی به هدر می‌رود. تحقیقات نشان داده است که هرچه ضخامت لوله‌ها بیشتر و درصد مکش هم بیشتر شود گرمای بیشتری در این واحدها به هدر می‌رود. پس هم باید روی طراحی و هم استحکام و دوام این قسمتها برای بهینه‌سازی انرژی دقت بالایی منظور شود. یکی دیگر از موارد، رسوب ناخالصیها درون لوله‌هاست که این خود سرعت انتقال گرما را کاهش می‌دهد و ما مجبور هستیم انرژی بیشتری مصرف کرده و بازدهی کمتری داشته باشیم. در این موارد هم اتلاف توان بیشتری داریم و هم زمان برای واکنش شیمیایی و عملیات زیادتر از حد معمول می‌شود. در تکنولوژی HBT توپهای اسفنجی در درون لوله‌های کندانسور نصب می‌شود تا ناخالصیهای سیال در حال گردش را بگیرد و حکم یک فیلتر را دارد و از ته نشین شدن و رسوب این مواد در بدنه داخلی لوله جلوگیری می‌کند و بنابراین ریت حرارتی خوبی داریم و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می شود. این مواد براحتی قابل جداسازی هستند و نصب و برداشتن آنها هم کار سختی نیست. از مزایای این تکنولوژی می‌توان به این موارد اشاره کرد: درصد بیشتر تبدیل انرژی، بازده بیشتر تجهیرات عمل کننده، جلوگیری از خوردگی لوله‌های کندانسور، امکان ساختن کندانسورهایی با لوله هایی طویلتر در جریانهای شیمیایی.
ضمناً این سیستم با کنترل PLC-GSM کار می‌کند. در حین عملیات هیچ دستگاهی از کار نمی‌افتد. به هیچ پمپی نیاز نیست و کمبود آب برای فرایند حس نمی شود ]11[.

3-2-3- بازیابی حرارت از گازهای حاصل از دودکشها: برای این منظور یک روش استفاده از مبدلهای حرارتی است. این مبدلها مستقیما در داخل دودکش بویلر قرار داده می‌شوند و از انرژی حرارتی گازهای حاصل از احتراق برای گرم کردن آب ورودی بویلر استفاده می‌کنند و دمای آنرا از 180 درجه فارنهایت به 298 درجه می‌رسانند و دوباره وارد ریبویلر می‌کنند. شکل (1) انرژی بازیابی شده و صرفه‌جویی در مصرف سالیانه سوخت را نشان می‌دهد. شکل (2) شمای کلی بویلر دارای قسمت بازیابی حرارت از گازهای دودکش را نشان می دهد. مبدل حرارتی در این حالت economizer گفته می‌شود. برای نصب اینها، لوله‌کشی، شیرها و تجهیزات کنترلی لازم است. economizer یک مبدل حرارتی گاز به مایع است ]12[.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله پروژه بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله پروژه بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (غیردولتیدر سهامی عام) فایل ورد (word) دارای 128 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله پروژه بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (غیردولتیدر سهامی عام) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله پروژه بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (غیردولتیدر سهامی عام) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله پروژه بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (غیردولتیدر سهامی عام) فایل ورد (word) :

پروژه بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (غیردولتی- سهامی عام)

منابع:
استانداردهای حسابداری، کمیته فنی سازمان حسابرسی، انتشارات مرکز تحقیقات تخصصی سازمان حسابرسی 84
کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار

اداره مرکزی بانک کارآفرین،‌ میدان آرژانتین، بین خیابان وحید دستگردی و خیابان آفریقا.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه 1
چکیده 33
تاریخچه تاسیس و حدود فعالیت بانک کارآفرین 53
عناوین حسابهای دفتر کل 54
مبنای تهیه و اهم رویه های حسابداری بانک کارآفرین 58
تصویب صورت های مالی 71

گزارش بازرسی قانونی به مجمع عمومی سهامداران محترم 74
گزارش حسابرسان بهمجمع عادی سالانه صاحبان سهام محترم 76
خلاصه و نتیجه گیری 92
منابع و مآخذ 94

مقدمه
1 هدف این استاندارد تجویز مبنایی برای ارائه صورتهای مالی با مقاصد عمومی یک واحد تجاری به منظور حصول اطمینان از قابلیت مقایسه با صورتهای مالی دوره های قبل از آن واحد و با صورتهای مالی سایر واحدهای تجاری می باشد .

برای دستیابی به این هدف ‏، در این استاندارد ملاحظات کلی در خصوص نحوه ارائه صورتهای مالی ، رهنمودهایی درباره ساختار آنها و حداقل الزامات در خصوص محتوای صورتهای مالی ارائه شده است. چگونگی شناخت ‏، اندازه گیری و افشای معاملات و سایر رویدادهای خاص در سایر استانداردهای حسابداری ارائه می شود.

دامنه کاربرد
2 الزامات این استاندارد باید در ارائه کلیه “ صورتهای مالی با مقاصد عمومی ” که بر اساس استانداردهای حسابداری تهیه و ارائه می شود ، بکار گرفته شود .

3 صورتهای مالی با مقاصد عمومی ( که از این پس صورتهای مالی نامیده می شود ) برای پاسخگویی به نیازهای استفاده کنندگانی تهیه می شود که در موقعیت دریافت گزارشهای متناسب با نیازهای اطلاعاتی خاص خود نیستند . صورتهای مالی به طور
جداگانه یا همراه با سایر گزارشها ، جهت استفاده عموم ارائه می شود . مفاد این استاندارد برای صورتهای مالی تلفیقی گروه واحدهای تجاری نیز کاربرد دارد .

4 در این استاندارد واژه هایی بکار گرفته می شود که در واحدهای تجاری ( انتفاعی ) اعم از خصوصی یا عمومی کاربرد دارد . واحد های غیرانتفاعی برای بکارگیری الزامات این استاندارد ممکن است نیازمند انجام تعدیلاتی در عناوین اقلام اصلی صورتهای مالی خود یا ارائه اطلاعات بیشتر باشند .

5 نحوه ارائه داراییهای جاری و بدهیهای جاری بخشی از موضوع این استاندارد است لیکن به طور جداگانه در استاندارد حسابداری شماره 14 مطرح شده است .

هدف صورتهای مالی
6 هدف صورتهای مالی ‏، ارائه اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی ، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود . صورتهای مالی همچنین تنایج ایفای وظیفه مباشرت مدیریت یا حسابدهی آنها را در قبال منابعی که در اختیارشان قرار گرفته است ، نشان می دهد .

به منظور دستیابی به این هدف ، در صورتهای مالی یک واحد تجاری اطلاعاتی درباره موارد زیر ارائه می شود :
الف . داراییها ،
ب. بدهیها ،
ج . حقوق صاحبان سرمایه ،
د . درآمدها ،
ه . هزینه ها ، و
و . جریانهای نقدی .

این اطلاعات ، همراه با سایر اطلاعات مندرج در یادداشتهای توضیحی ، استفاده کنندگان صورتهای مالی را در پیش بینی جریانهای نقدی آتی واحد تجاری و خصوصاً در زمانبندی و اطمینان از توانایی آن در ایجاد وجه نقد کمک می کند .

مسئولیت صورتهای مالی
7 مسئولیت تهیه و ارائه صورتهای مالی با هیأت مدیره یا سایر ارکان اداره کننده واحد تجاری است .
اجزای صورتهای مالی
8 مجموعه کامل صورتهای مالی شامل اجزای زیر است :
الف . صورتهای مالی اساسی :
1 ترازنامه ،
2 صورت سود و زیان ،
3 صورت سود و زیان جامع ، و
4 صورت جریان وجوه نقد .
ب . یادداشتهای توضیحی .

ملاحظات کلی
ارائه مطلوب و رعایت استانداردهای حسابداری
9 صورتهای مالی باید وضعیت مالی ، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری را به نحو مطلوب ارائه کند . تقریباً در تمام شرایط ، اعمال مناسب الزامات استانداردهای حسابداری همراه با افشای اطلاعات اضافی در صورت لزوم ، منجر به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب می شود .

10 هر واحد تجاری که صورتهای مالی آن طبق استانداردهای حسابداری تهیه و ارائه می شود باید این واقعیت افشا کند . در صورتهای مالی نباید ذکر کرد که این صورتها طبق استانداردهای حسابداری تهیه شده است ، مگر اینکه در تهیه صورتهای مزبور مفاد تمام الزامات مندرج در استانداردهای مربوط رعایت شده باشد .

11 بکارگیری نامناسب استانداردهای حسابداری ، از طریق افشا در یادداشتهای توضیحی ، جبران نمی شود .

12 در موارد بسیار نادر ، چنانچه مدیریت واحد تجاری به این نتیجه برسد که رعایت یکی از الزامات استانداردهای حسابداری ، صورتهای مالی را گمراه کننده می سازد و بنابراین انحراف از آن به منظور دستیابی به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب ضروری است ، باید موارد زیر را افشا کند :
الف . این مطلب که بنا به اعتقاد مدیریت واحد تجاری ، صورتهای مالی ، وضعیت مالی ، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری را به نحو مطلوب منعکس می کند ،

ب. تصریح اینکه صورتهای مالی از تمام جنبه های با اهمیت مطابق با استانداردهای حسابداری می باشد ، به استثنای انحراف از الزامات یک استاندارد حسابداری که به منظور ارائه مطلوب صورتهای مالی انجام گرفته است ،

ج . استانداردی که الزامات آن رعایت نشده است ، ماهیت انحراف شامل شیوه حسابداری مقرر در استاندارد ، اینکه چرا کاربرد شیوه مقرر در استاندارد صورتهای مالی را گمراه کننده می سازد و شیوه حسابداری بکار گرفته شده ، و
د . اثر مالی انحراف بر سود و زیان خالص ، داراییها ، بدهیها و حقوق صاحبان سرمایه در هر یک از دوره های مورد گزارش .

13 برای ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب ، رعایت موارد زیر الزامی است :
الف . انتخاب و اعمال رویه های حسابداری طبق مفاد بند 17 ،
ب . ارائه اطلاعات شامل رویه های حسابداری ، به گونه ای که اطلاعات ، مربوط ، قابل اتکا ، قابل مقایسه و قابل فهم باشد ، و
ج . ارائه اطلاعات اضافی در مواردی که رعایت الزامات مقرر در استانداردهای حسابداری برای درک اثر معاملات یا سایر رویدادهای خاص بر وضعیت مالی و عملکرد مالی واحد تجاری توسط استفاده کنندگان صورتهای مالی کافی نباشد .

14 در موارد نادر ممکن است کاربرد الزامات یک استاندارد حسابداری به ارائه صورتهای مالی گمراه کننده ، منجر شود . این امر تنها در مواردی روی می دهد که شیوه مقرر در استاندارد مورد نظر به وضوح نامناسب باشد ، به گونه ای که نتوان از طریق کاربرد الزامات آن استاندارد یا یه وسیله افشای اطلاعات اضافی ، به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب دست یافت .

این موضوع که کاربرد یوه دیگر نیز می تواند به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب منجر شود ، به تنهایی برای توجیه انحراف لز شیوه مقرر ، مناسب نیست .

15 برای ارزیابی ضرورت انحراف از الزامات یک استاندارد حسابداری ، ملاحظات زیر مدنظر قرار می گیرد :
الف . هدف از الزام مقرر و اینکه چرا در شرایط خاص موردنظر ، هدف مزبور نامربوط یا دست نیافتنی است .

ب . تفاوت شرایط واحد تجاری با شرایط سایر واحدهای تجاری که الزام موردنظر را رعایت می کنند .
16 نظر به اینکه می رود شرایط ایجاب کننده انحراف بسیار نادر باشد و ضرورت انحراف نیز موضوعی بحث انگیز و مستلزم قضاوت است ، بنابراین آگاهی عدم رعایت الزامات استاندارد حسابداری برای استفاده کنندگان اهمیت دارد . همچنین برای اینکه استفاده کنندگان بتوانند در مورد انحراف به طور آگاهانه قضاوت و
تعدیلات لازم را جهت انطباق با استاندارد موردنظر محاسبه کنند ، اطلاعاتی کافی در صورتهای مالی ارائه می شود .

رویه های حسابداری
17 مدیریت واحد تجاری باید رویه های حسابداری را به گونه ای انتخاب و اعمال کند که صورتهای مالی با تمام الزامات استانداردهای حسابداری مربوط مطابقت داشته باشد .

در صورت نبود استاندارد خاص ، مدیریت باید رویه ها را به گونه ای تعیین کند تا اطمینان یابد صورتهای مالی اطلاعاتی را فراهم می آورد که :
الف . به نیازهای تصمیم گیری استفاده کنندگان مربوط است ، و
ب . قابل اتکاست به گونه ای که :
1 وضعیت مالی و عملکرد مالی واحد تجاری را صادقانه بیان می کند ،
2 منعکس کننده محتوای اقتصادی و نه فقط شکل حقوقی معاملات و سایر رویدادهاست ،
3 بیطرفانه یعنی عاری از تمایلات جانبدارانه است ،
4 محتاطانه است ، و
5 از تمام جنبه های با اهمیت ، کامل است .

18 رویه های حسابداری راه کارهای ویژه ای است که واحد تجاری برا ی تهیه و ارائه صورتهای مالی انتخاب می کند . راه کارهای مزبور که در استانداردهای حسابداری
مشخص شده اند برای اعمال اصول مندرج در مفاهیم نظری گزارشگری مالی در مورد اقلام ، معاملات و سایر رویدادهای مالی و بویژه موارد زیر ایجاد شده است :
الف . اندازه گیری و تجدید اندازه گیری داراییها و بدهیها در مواردی که مبالغ مربوط از اهمیت نسبی برخوردار است ،

و
ب . نحوه و زمان شناخت تغییرات در داراییها و بدهیها در صورتهای عملکرد مالی .
19 در صورت نبودن استاندارد حسابداری خاص ، مدیریت رویه هایی را بکار می برد که به ارائه مفیدترین اطلاعات در صورتهای مالی منجر شود .

این امر مستلزم بکارگیری قضاوت توسط مدیریت واحد تجاری با مدنظر قرار دادن ملاحظات زیر است:
الف . الزامات استانداردهای حسابداری برای موضوعات مشابه و مربوط ،

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مدار منبع تغذیه برای یک ماشین چاپ ف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مدار منبع تغذیه برای یک ماشین چاپ فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مدار منبع تغذیه برای یک ماشین چاپ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مدار منبع تغذیه برای یک ماشین چاپ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مدار منبع تغذیه برای یک ماشین چاپ فایل ورد (word) :

مدار منبع تغذیه برای یک ماشین چاپ

چکیده :
یک منبع تغذیه برای استفاده در یک پرینتر یک جریان پیشرونده کوچک با یک امپرانس تحویلی فزاینده را فراهم می کند . بخش جریان مرجع rc یک ولتاژ vr که دال بر جریان مرجع Ia از جریان خروجی I out منبع تغذیه ps است را تنظیم می کند . یک منبع ولتاژ v6 ولتاژ خروجی V out منبع تغزیه ps را می سازد .
یک مانیتور ولتاژ vm،ولتاز خروجی را برای ساختن یک سیگنال ولتاژ مونیتور شده برای قسمت عملیاتی E ، باز بینی می کند . قسمت عملیاتی E ، یک مقدار تصحیح شده ای از جریان خروجی I out در مبنای ولتاژ Vr و سیگنال ولتاژ مونیتور شده Vm ، تعیین می کند .

همانطور که شیگنالهای ولتاژ مونیتور شده Vm زیاد می شود مقدار تصحیح شده بطور پشیرونده ای کوچک می شود . یک کنترل کننده جریان (C) منبع ولتاژ V6 را کنترل می کند که مطابق با نتیجه عملیات که از قسمت عملیاتی نتیجه می شود ، است . بنابراین غلطک جابجایی با یک جریان بسیار کوچک در یک امپرانس غلطک فزاینده تغذیه می شود اما همچنین ولتاژ بسیار زیاد با امپرانس غلطک فزاینده بار گذاری میشود .

اشارات :
چیزهایی که به آنها اشاره شده به این ترتیب است :
1 ) یک مدار منبع تغذیه برای استفاده در یک ماشین چاپ شامل موارد زیر است :

یک مولد ولتاژ که یک ولتاژ خروجی برای تغذیه جریان خروجی یک مدار خارجی تولید می کند :
یک نمایشگر ولتاژ که ولتاژ خروجی را برای ساختن یک سیگنال ولتاژ مونتیور شده نمایش می دهد :
یک قسمت عملیاتی که یک مقدار تصحیح شده ( ضریب اصلاح ) برای جریان خروجی را معین می کند به این صورت که جریان خروجی بطور پیشرونده از جریان مرجع کوچکتر می شود و مقدار اصلاح شده افزایش می یابد .

2) منبع تغذیه ای که در قسمت 1 اشاره شده ، بعلاوه شامل یک نمایشگر جریان برای ساختن یک سیگنال جریان مونیتور شده که دال بر جریان خروجی است باشد ، که در آن جریان کنترل کننده ، سینگال جریان کنترل شده را با مقدار اصلاح شده ( ضریب اصلاح ) مقایسه کند برای بدست آوردن مقدار بیشتری از جریان خروجی برای مدار خروجی اگر سیگنال جریان مونیتور شده از مقدار اصلاح شده برگتر بود و مقدار کمتری از جریان خروجی برای مدار خارجی اگر سیگنال جریان مونیتور شده از مقدار اصلاح شده کوچکتر باشد .

3) منبع تغذیه ای که در قسمت 2 اشاره شده که در ان ضریب اصلاح با سیگنال ولتاژ مونیتور شده افزایش ( بهبود ) یابد .
4) منبع تغذیه که در قسمت 2 اشاره شده که در آن مدار خارجی که شامل یک غلطک جابجایی پرینتر است .
5 )منبع تغذیه که در قشمت چهار اشاره شد که در آن غلطک جابجایی یک آمپدانس الکتریکی دارد که با افزایش دمای محیط یا رطوبت کاهش می یابد . و با کاهش دمای محیط یا رطوبت افزایش می یابد . و غلطک جابجایی با جریان خروجی تغذیه می شود و به وسیله آن تا یک ولتاژ مشخص شارژ می شود .
6 ) منبع تغذیه در قسمت 1 اشاره شده که بعلاوه شامل یک قسمت جریان مرجع باشد که جریان مرجع را برای جریان خروجی که مدار خارجی را تغذیه می کند تنظیم می کند .

7 ) منبع تغذیه که در قمست 1 اشاره شد که بعلاوه شامل یک حافظه است که حداقل یک مشخصه جریان – ولتاژ را ذخیره کند مشخصه جریان ولتاژ رابطه بین جریان خروجی و ولتاژ خروجی را مشخص می کند . مشابه جریان خروجی در شرایط پارامترهایی که شامل جریان مبنا سیگنال ولتاژ مونیتور شده و مشخصه جریان ولتاژ می سازد .

8 ) منبع تغذیه که در قسمت 7 اشاره شد که در آن حافظه گفته شده اولین مشخصه ولتاژ جریان و پلاریته دومین مشخصه ولتاژ جریان راذخیره می کند . اولین مشخصه ولتاژ گفته شده جریان خروجی و مطابق با آن ولتاژ خروجی را قبل از عملیات چاپ مشخص می کند و دومین مشخصه ولتاژ گفته شده خروجی و بطور مشابه ولتاژ خروجی در حین عملیات چاپ را مشخص می کند . در حالیکه منبع تغذیه گفته شده قبل از چاپ مطابق با مشخصه اول کنترل میشود و بهمین ترتیب منبع تغذیه گفته شده در طول عملیات چاپ توسط پلاریته مشخص دوم گفته شده کنترل می شود . که بر اساس سیگنال جریان مونیتور شده و سیگنال ولتاژ مونیتور شده ای که گفته شد ، منبع تغذیه بر اساس مشخصه اول کنترل می شود .

9 ) منبع تغذیه که در قسمت 7 اشاره شده که درآن مشخص ولتاژ جریان گفته شده با سرعت عملیات چاپ تغییر می کند .
10 ) منبع تغذیه که در قسمت 7 اشاره شد که در آن مشخصه ولتاژ جریان گفته شده با عرض کاغذ چاپ تغییر می کند .
11 ) منبع تغذیه که در قسمت 7 اشاره شد که در آن مشخصه ولتاژ جریان گفته شده با امپدانس مدار خارجی تغییر می کند .

تعریف :
1- مبحث تکنیکی موضوع :
اختراع مربوط به یک مدار منبع تغذیه برای استفاده در یک ماشین چاپ یا مشابه ان است و بیشتر از آن مخصوصا تکنیکی برای کنترل جریان خروجی چنین منابع تغذیه ای است .
2 ) توضیح هنر مربوط :
ماشین های چاپ الکترو فتوگرافیک به طور گسترده ای بعنوان چاپگری که اسناد و عکس هایی که بطور مثال با کامپیوتر ساخته شده است را چاپ می کند مورد استفاده قرار گرفته است . تصویر 14 ساختار کلی یک چاپگر الکتروفتوگرافیک را نشان داده است . پیش از این برای چاپ کردن اسناد و عکس ها ، یک استوانه

حساس به نور توسط غلطک شارژ کننده (1) بطور معکوس شارژ می شد ، سپس یک منبع نور مانند یک led بطور منظم سطح شارژ شده استوانه حساس به نور چرخنده را روشن می کرد برای شکل دادن به عکس نا مفهوم الکترو فوتواستاتیک سند یا عکس که باید چاپ می شد . تصویر نا مفهوم با تونر ( جوهر پودری که در چاپگر استفاده می شود ) نمایانتر می شود بوسیله یک دستگاه ظهور عکس ( 5) ، که ذرات شارژ شده جوهر تونر را در عکس نا مفهوم ذخیره می کند .

تصویر تونر روی سطح استوانه حساس به نور ظاهر می شود که بعدا بوسیله جذب الکتریکی بر روی کاغذ منتقل می شود . برای رسیدن به بهترین نتیجه در انتقال تصویر یک جذب الکتریکی پایدار باید بر قرار شود . ولتاژ مشابهی نیز به غلطک انتقال اعمال می شود که جذب های الکتریکی متفاوتی که به امپرانس الکتریکی غلطک انتقال (4) و کاغذ چاپ (7) بستگی دارد را ناشی می شود . امپدانس غلطک (4) و کاغذ (7) نیز با دمای محیط و رطوبت تغییر می کند . از این رو ولتاژ اعمال شده به غلطک انتقال یابد با تغییرات در امپرانس غلطک انتقال و کاغذ برای رسیدن به کیفیت چاپ قابل قبول ، متغییر باشد .

تصویر . 15 رابطه بین جریانی که غلطک انتقال 4 را تغذیه می کند و ولتاژی که از جریان در حین عملیات چاپ ناشی می شود را مشخص می کند فرض می شود که کاغذ چاپ پهنای عریضی داشته باشد . با توجه به تصویر 15 قسمت های خطی یکپارچه منحنی های CL , Cn ,CH رنج های مطلوب جریان و ولتاژی که غلطک انتقال را برای حالات محیطی مختلف تغذیه می کند ، نشان میدهد ، برای محیط با دمای بالا و رطوبت بالا ( امپرانس غلطک پائین ) یک مقدار ثابت از جریان Ic ، ولتاژ انتقال VH را ایجاد می کند که در رنج مطلوب نشان داده شده با منحنی CH و نتایج انتقال خوب تصاویر ، با شیب خاص سقوط می کند ، برای محیطی با دمای پیرامون نرمال ( امپرانس غلطک متوسط ) مقدار ثابت از جریان Ic ، ولتاژ انتقال Vl را ناشی می شود . ولتاژ Vl بیرون ار رنج مطلوب نشان داده شده توسط منحنی Cl سقوط می کند که انتقال تصویر ضعیفی را نتیجه میشود .

تصویر 15 نشان می دهد که جریانی که غلطک انتقال را تغذیه می کند باید با محیط متفاوت ( امپرانس غلطک متفاوت) تغییر کند ، چنانکه ولتاژ های مطلوب که غلطک را تغذیه می کند در مطابقت با شرایط عملیات متغییر باشد . بهر حال منبع تغذیه مرسوم برای استفاده در چاپگر یا امثال آن فقط یک مقدار ثابت صرف نظر از تغییرات در شرایط محیط مانند دمای و رطوبت را تغذیه کند .

منبع تغذیه مرسوم همچنین با این مشکل نیز روبرو است که چاپگر هنوز بقدر کفایت در سرعت چاپ پایین کنترل می شود اما در سرعت بالا قابل کنترل نیست تا زمانیکه رنج ولتاژ انتقال مطلوب با افزایش سرعت چاپ بطور پیشرونده ای باریک شود .

تصویر 16 مشخصه ولتاژ-جریان برای سرعت های مختلف چاپ را نشان میدهد . نواحی a-b و c-d رنج های مطلوب هستند برای سرعت های مختلف . این نکته نیز قابل ذکر است که رنج ولتاژ مطلوب Vh برای سرعت بالا باریکتر از رنج ولتاژ مطلوب Vl برای سرعت پائین است . و این نکته را نیز باید متذکر شد که رنج جریان برای سرعت های بالا از سرعت های پائین بیشتر است . بنابراین ولتاژ انتقالی که توسط جریان ثابت تولید می شود همیشه نمی تواند تحت شرایط متغییر محیطی ، ولتاژ انتقال مطلوب را بدهد .

خلاصه ای از اختراع :
مقصود از این اختراع رسیدن به یک منبع تغذیه است برای استفاده در چاپگر اکتروفتو گرافیگ است . جائیکه غلطک انتقال تا یک ولتاژی در میان رنج مطلوب مشخصه جریان ولتاژ شارژ میشود .

منظور دیگر این اختراع رسیدن به یک منبع تغذیه ای است که در چاپگر الکتروفتوگرافیکی استفاده می شود که کیفیت چاپ در آن با وجود شرایط محیطی قابل قبول باشد .

امپدانس غلطک از یک غلطک تا دیگری تغییری می کند و امپدانس از یک کاغذ تا کاغذ دیگری نیز تغییر می کند . امپدانس های غلطک و کاغذ و همچنین با دمای محیط و رطوبت محیط نیز تغییر می کنند . از این رو ولتاژ اعمال شده برای انتقال نیز باید با توجه به تغییرات امپدانس غلطک انتقال و کاغذ تغییر کند تا کیفیت چاپ مطلوب شود . قسمت جریان مرجع Rc ، ولتاژ Vr را تنظیم می کند که نشان دهنده جریان مرجع Ia از جریان خروجی Iout منبع تغذیه است که یک غلطک

انتقال را تغذیه می کند مولد ولتاژ Vg ولتاژ خروجی Vout منبع تغذیه را تولید می کند . یک نمایشگر ولتاژ ولتاژ خروجی را نمایش میدهد تا یک ولتاژ مونیتور شده برای قسمت عملیاتی E فراهم شود . قسمت عملیاتی E مقدار جریان خروجی Iout در مبناهای جریان مرجع و ولتاژ مونیتور شده را مشخص می کند . مقدار جریان خروجی Iout همانطور که ولتاژ مونیتور شده Vm زیاد می شود بطور پیشرونده ای کوچک می شود .

یک کنترل کننده جریان C مولد ولتاژ Vg را با نتایجی که از قسمت عملیاتی E بدست می آید کنترل می کند که بنابراین غلطک انتقال با جریان نسبتا کوچک تغذیه می شود که با افزایش امپرانس غلطک کمتر میشود اما هنوز با افزایش امپرانس غلطک با یک ولتاژ نسبتا بزرگی شارژ می شود . منبع تغذیه ps بعلاوه شامل یک مونیتور جریان cm است که سیگنال جریان مونیتور شده که نشان دهنده جریان خروجی Iout است را می سازد . کنترل کننده جریان C ، سیگنال مونیتور شده جریان را با ضریب اصلاح V مقایسه می کند تا یک مقدار بزرگتر جریان خروجی رابرای غلطک انتقال فراهم کند اگر سیگنال جریان مونیتور شده Vc بزرگتر از شریب اصلاح v باشد .

منبع تغذیه ps همچنین بعلاوه شامل یک قسمت جریان مرجع Rc نیز می باشد که جریان مرجع را برای جریان خروجی Iout که مدار خارجی را تغذیه می کند تنظیم می کند .

بعلاوه نهایتا کاربرد علمی اختراع موجود با توجه به نکاتی که پس از این گفته خواهد شد مشخص میشود . بهر حال این باید فهمیده شود که که توضیحات جزئیات آخر مثالهای خاص برای اینکه تجسم های مرجع از اختراع مشخص شوند فقط ازطریق نمایش دادن آورده شده است.
توضیح مختصر درباره تصاویر :

این اختراع با توضیحات نکاتی که در زیر آورده شده و با تصاویری که فقط نمایش داده شده اند بیشتر و بهتر فهمیده خواهد شد .
تصویر 1 یک بلوک دیاگرام است که یک منبع تغذیه را نشان میدهد که اولین تجسم از این ابداع است .
تصویر2 یک دیگرام الگووار است از منبع تغذیه ای که در شکل نشان داده شد .

تصویر 3 رابطه بین ولتاژخروجی و جرین خروجی را نشان میدهد با توجه به اولین تجسم ، که سه حالت محیطی مختلف را نشان می دهد .
تصویر4 روابط بین Iout ، Vc و V ، خروجی op50 و خروجی CLK50 و خروجی G50 منبع تغذیه را از تجسم دوم نشان میدهد .
تصویر 5 یک بلوک دیاگرام است که تجسم دوم منبع تغذیه را نشان میدهد .

تصویر 6 شماتیک منبع تغذیه ای است که در تصویر 5 نشان داده شده بود .
تصویر 7 مشخصه ولتاژ – جریان منبع تغذیه را نشان میدهد که به تجسم دوم مربوط است ، هنگامیکه عرض کاغذ باریک وهنگامیکه کاغذ عریض است
تصویر 8 سنسور کاغذ تجسم دوم را نشان می دهد .
تصویر 9 کنترل کننده پرینتر را نشان می دهد .
تصویر 10 جدولی را نشان میدهد که مقادیر متغییری از جریان خروجی Iout برای ولتاژ خروجی Vout را فهرست کرده است که به سه حالت محیطی کاغذ باریک چاپ مربوط است
تصویر 11 جدولی را نشان می دهد که مقادیر متغییری از جریان خروجی Iout برای ولتاژ خروجی Vout را فهرست کرده است که به سه حالت محیطی کاغذ عریض چاپ مربوط است .
تصویر 12 مشخصه جریان – ولتاژ برای امپرانس غلطک کم و زیاد قبل و در حین عملیات چاپ را نشان می دهد .
تصویر 13 مقدار جریان خروجی Iout برای ولتاژ خروجی را در امپدانس نشان می دهد .
تصویر 14 یک ساختار کلی از یک چاپگر اکتروفتوگرافیک مرسوم را نشان می دهد .
تصویر 15 مشخصه جریان – ولتاژ یک منبع تغذیه مرسوم را نشان می دهد .
تصویر 16 مشخصه جریان – ولتاژ یک منبع تغذیه مرسوم را نشان میدهد که منحنی های برای سرعت چاپ زیاد و کم و را نشان می دهد .
توضیحاتی از تجسم های اشاره شده :
این اختراع توسط توضیحاتی رد تجسم های مختلف تشریح شده است .
تجسم اول :
تصویر شماره 1 بلوک دیاگرامی است که یک منبع تغذیه ps را نشان میدهد . که با توجه به تجسم اول این ابداع تهیه شده است . منبع تذیعه ps شامل یک قسمت جریان مرجع Rc ، نمایشگر ولتاژ Vm و نمایشگر جریان Cm قسمت عملیاتی E ، کنترل کننده جریان C و مولد ولتاژ Vg می باشد . قسمت میکند . نمایشگر ولتاژ Vm تغییرات در ولتاژ خروجی منبع تغذیه را فیزیک می کند . نمایشگر جریان Cm تغییرات در جریان خروجی منبع تغذیه را به کنترل کننده جریان فیزیک میک ند . قسمت عملیاتی E عملیاتی را انجام میدهد تا یک مقدار از ولتاژ را به عنوان ضریب اصلاح از مشخصه جریان ولتاژی که در تصویر 3 نشان داده شد ، بسازد .

کنترل کننده جریان c مولد ولتاژ Vg را کنترل می کند چون هنگامیکه جریان Iout جریان خروجی شود مولد ولتاژ کنترل شده را به مدار خارجی میدهد .
تصویر 2 شماتیکی است از منبع تغذیه ای که در تصویر 1 نشان داده شده . قسمت جریان مرجع Rc ابتداً شامل یک تقویت کننده عملیاتی ( Opamp – op10 ) و مقاومت متغییر Rv10 می باشد . نمایشگر ولتاژ ابتداً شامل یک تقویت کننده عملیاتی ( op20 ) و مقاومت های R21 و R20 است . قسمت عملیاتی E شامل

یک تقویت کننده عملیاتی OP40 و مقاومت های R40 , R45 است . کنترل کننده جریان C مقدمتاً شامل یک تقویت کننده عملیاتی op50 ، ترانزیستور Tr50 و مقاومت R50 ، دیوو D50 fly – wheel اسلاتور مدار CLK50 و یک گیت AND G50 می باشد . مولد ولتاژ مقدمتا شامل یک ترانسفورماتور T60 ، دیوودهای D61 D60- و خازنهای C60 – C61 . نمایشگر جریان Cm یک مقاومت R30 است که جریان Iout از میان ان میگذرد .
عملکرد تجسم اول منبع تغذیه با تصاویر 2 و 3 توضیح داده خواهد شد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله کارکردهای تربیتی اعتقاد به مهدویت در عصر ح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کارکردهای تربیتی اعتقاد به مهدویت در عصر حاضر فایل ورد (word) دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کارکردهای تربیتی اعتقاد به مهدویت در عصر حاضر فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کارکردهای تربیتی اعتقاد به مهدویت در عصر حاضر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کارکردهای تربیتی اعتقاد به مهدویت در عصر حاضر فایل ورد (word) :

سخن نخست
یکی از موضوعات بایسته پژوهش، بررسی نقاط اشتراک و افتراق قیام امام حسین(ع) و امام زمان (عج) است. این دو قیام در برخی عناصر و مولفه‌ها، مشترک و در برخی شاخصه‌ها متفاوت هستند. یکی از نقاط اشتراک این دو قیام آن است که رهبران آن امامان معصوم هستند و از نقاط افتراق دو قیام آن است که قیام امام حسین(ع) به حسب ظاهر شکست خورده، ولی قیام امام زمان (عج) سرانجام به پیروزی می‌‌رسد.

دانستن این خصوصیات می تواند مقیاسی برای محک زدن قابلیت خودمان در همراهی با حضرت و جهاد در رکاب هر دو امام باشد
از موارد دیگر اشتراک و افتراق این دو قیام یکی هدف است که حاکمیت دین خداست و دیگری زمان وقوع آنهاست؛ بدین معنا که قیام امام حسین(ع) شکل گرفته، ولی قیام امام زمان(عج) هنوز آغاز نگشته است. این دو قیام در عناصر دیگر نیز دارای اشتراک و افتراق اند که باید در جای خود به آنها پرداخته شود.
این نوشتار می‌‌کوشد به یکی دیگر از نقاط اشتراک قیام امام حسین(ع) و امام زمان بپردازد و آن، ویژگیهای مشترک یاران این دو امام است. بیان ویژگیهای یاران دو امام به ویژه امام زمان(عج) از دو جهت اهمیت دارد.

اول آنکه دانستن این خصوصیات می‌‌تواند مقیاسی برای محک زدن قابلیت خودمان در همراهی با حضرت و جهاد در رکاب هر دو امام باشد؛ بدین معنا که آیا اگر ما در عصر امام حسین(ع) بودیم مانند یاران آن حضرت با او تا آخرین نفس و آخرین قطره خون از دین و امام خود دفاع می‌‌کردیم؟ که در اینصورت می‌‌توانیم دریابیم که در آن روز موعود نیز در کنار حضرت خواهیم بود.

دوم اینکه دانستن ویژگیهای یاران امام زمان(عج) و تلاش در راه کسب آنها، در واقع تلاشی برای زمینه سازی ظهور و فرا رسیدن آن روز مبارک است. بر این اساس باید در صدد کسب این ویژگی‌ها برآییم تا از زمینه سازان ظهور و یاران حضرت باشیم.
خداجویی و توحید، سرلوحه عقاید و خصال یاران حضرت مهدی(عج) نیز هست

 

1- خداجویی
خداجویی و معنویت گرایی یکی از ویژگیهای مشترک یاران امام حسین(ع) و امام زمان(عج) است. از والاترین و زلالترین حالات جان آدمی، عشق به کمال مطلق و معبود حقیقی است که پیشوایان الهی از آن در بالاترین درجه برخوردار بوده اند. صاحبان چنین عشق‌هایی برای خود تعینی نمی‌بینند و پیوسته در انتظار لحظه رهایی از قفس تن و زندان خاک و پیوستن به پروردگار هستند. آنان جز رضایت خدا و تسلیم در برابر خواست او چیزی نمی‌‌خواهند. (1)

سراسر عاشورا و صحنه‌های کربلا را شعار “رِضَی اللهِ رِضَانَا اَهلُ البیت” (2) فرا‌گرفته بود و امام و یاران او از همه چیز بریده و به حق پیوسته بودند. امام حسین(ع) به هنگام خروج از مدینه، با خواندن خطبه، انگیزه هرگونه قدرت طلبی و دنیا خواهی را رد کرد و بارها از تسلیم شدن در برابر قضای الهی سخن گفت:
پروردگارا، من راضی به رضای تو و تسلیم امر تو هستم! در مقابل قضای تو صبر خواهم نمود! ای خدایی که جز تو معبودی نیست! ای پناه بی پناهان.(3)
خدا محوری نه تنها در گفتار و رفتار امام متبلور بود، بلکه یاران و اهل بیت او نیز معنویت‌گراترین انسانها بودند. حضرت زینب (س) پس از حضور در کنار جسد قطعه قطعه سید الشهدا عرضه داشت:

“اللهم تَقَبَّل مِنَّا هَذا القُربان؛(4) خدایا، این قربانی را از ما بپذیر”!
همچنین حضرت زینب(س) در هنگام گفتگو با ابن زیاد فرمود:
مَا رَاَیتُ اِلا جَمِیلاً.(5)

در زیارتنامه “‌هانی” می‌‌خوانیم:
“بَذَلتَ نَفسَک فِی ذَاتِ اللهِ وَ مَرضَاتِهِ؛(6) ای کسی که جان خویش را در راه رضای خدا فدا کردی”.
خدا محوری و معنویت یاران امام، در شب عاشورا جلوه خاصی به خود گرفت، به طوری که صدای عبادت و نیایش و نماز شب آنان در خیمه‌ها پیچیده بود. به گفته مورخان:
“لَهُم دَوی کَدَوی النَّحل وَ هُم مَا بَینَ راکِعٍ وَ ساجِدٍ وَ قَاری لِلقُرآن.(7)

خداجویی و توحید، سرلوحه عقاید و خصال یاران حضرت مهدی(عج) نیز هست. آنان خدا را به شایستگی شناخته و همه وجودشان غرق در جلوه نور ایزدی است. همه چیز را با جلوه او دیده و جز یاد او سخن دیگران در نظرشان بی لطف و جاذبه است. غیب را چنان شهود دیده و از صفای روحانی عالم معنا نوش کرده اند. ایمان خالصانه ای در سینه دارند که شک و تردید با آن بیگانه است. (8)

شوق دیدار محبوب، دلهاشان را به وجد آورده و در اشتیاق وصل او، شب و روز نمی‌‌شناسند. این باور آنقدر با صلابت و استوار است که مرارت‌ها و مصیبت‌ها، در آن خللی ایجاد نمی‌‌کند، زیرا آنان از سرچشمه توحید ناب سیراب و به وحدانیت خداوند آنچنان که حق وحدانیت اوست اعتقاد دارند.(9) حرم دلهایشان را بتهای نفس، قدرت و ثروت نیالوده و در آن حریم امن، جز خداوند حضور ندارد. امام صادق(ع) درباره یاران مهدی(عج) فرمود:

مردانی که گویا دلهایشان نورباران است. از ناخشنودی پروردگارشان هراس دارند. برای شهادت دعا می‌‌کنند و آرزومند کشته شدن در راه خدایند.(10)
علی(ع) یاران مهدی(عج) را گنجهایی که آکنده از معرفت خدایی اند، می‌‌داند.(11)
یاران مهدی مردان عبادت و نیایش، شیران روز و نیایش گران شب هستند. روح بندگی و راز و نیاز با جانشان در هم آمیخته، همواره خود را در محضر خدا می‌‌بینند و لحظه ای از یاد خدا غفلت نمی‌‌ورزند.(12)

بصیرت و آگاهی عمیق آنان از اهداف، موجب می‌‌شود که در راه اطاعت از امام خویش و در احیای سنت‌ها و مبارزه با بدعت‌ها درنگ نکنند و در پی رسالت شرک زدایی، به همراه امام خود بت شکنی کنند و پیرایه‌هایی که به اسم دین در ذهن‌ها جای گرفته و با گذشت زمان تقدس یافته را نابود سازند.
2- بصیرت

بصیرت و رشد فکری یکی دیگر از ویژگیهای مشترک یاران این دو امام است. یاران امام حسین(ع) با شناختی عمیق از حجت خدا و تمیز میان حق و باطل به امام پیوستند. جهاد و قیام آنان، مکتبی و عقیدتی و به دور از هرگونه تعصبات قومی‌‌ و تحریکات دشمنان و فریبکاری جناح باطل صورت گرفت. “هلال بن نافع” شب عاشورا پس از سخنان امام حسین(ع) برخاست و گفت:

“وَ اَنَّا عَلَی نِیاتِنا وَ بَصائِرِنا(13)؛ همانا بر انگیزه‌ها و بینش‌های خویش پایداریم”.
“عابس بن شبیب” نیز وقتی که خدمت امام حسین(ع) رسید، گفت:
سلام بر تو ای اباعبدالله، خدا را گواه می‌‌گیرم که من بر آیین تو و پدرت هستم!(14)
یاران امام حسین(ع) نه تنها از امام خود دست برنداشتند و به دشمن نپیوستند، بلکه یکی از افتخارات خود را دشمن‌شناسی بیان کردند . “بُرَیر” به هنگام گفتگو با سپاه دشمن می‌‌گوید:

“الحمدُ اللهِ الذی زَادَنِی فِیکُم بَصیرَهً” سپاس خدای را که بصیرت و شناخت مرا درباره شما فزون ساخت”.(15)
یاران امام زمان(عج) نیز در بصیرت و خردمندی سرآمد هستند. در فتنه‌هایی که زیرکان در آن فرو می‌‌مانند، هوشیارانه راه می‌‌جویند و حق را از باطل می‌‌شناسند. بصیرت و آگاهی عمیق آنان از اهداف، موجب می‌‌شود که در راه اطاعت از امام خویش و در احیای سنت‌ها و مبارزه با بدعت‌ها درنگ نکنند و در پی رسالت شرک زدایی، به همراه امام خود بت شکنی کنند و پیرایه‌هایی که به اسم دین در ذهن‌ها جای گرفته و با گذشت زمان تقدس یافته را نابود سازند.(16) یاران مهدی(عج) امام خود را می‌‌شناسند و به او اعتقاد دارند، اعتقادی که در ژرف وجودشان ریشه دوانده و سراسر جانشان را فرا گرفته است. این معرفت، شناخت اجمالی نیست، بلکه معرفت به حق امام است. حق امامی‌‌ که حضرت امام صادق(ع) درباره او فرمود:

یکی از برنامه‌های امام زمان(عج) رشد خرد جمعی است، زیرا برای تشکیل حکومت جهانی ارتقاء سطح خرد جمعی از بایسته‌هاست. امام صادق(ع) فرمود:
چون قائم ما قیام کند، دستش را بر بندگان می‌‌گذارد و عقول آنان را متمرکز ساخته و اخلاقشان را به کمال می‌‌رساند.
“اگر او را درک می‌‌کردم تمام عمر به خدمت او می‌‌پرداختم.”(17)

این در حالی است که برخی انسانها به سبب طولانی شدن غیبت امام زمان(عج) سردرگم شده و گمراه می‌‌شوند. حضرت علی(ع) فرمودند:
“تَکونُ لَهُ حِیرهٌ و غبیهٌ یُضلُّ فِیها اَقوامٌ وَ یَهتَدی فِیها آخَرون؛ به سبب غیبت مهدی سردرگمی ‌‌به وجود می‌‌آید. گروهی از مردم گمراه می‌‌شوند و گروهی بر هدایت می‌‌مانند.”(18)
یکی از برنامه‌های امام زمان(عج) رشد خرد جمعی است، زیرا برای تشکیل حکومت جهانی ارتقاء سطح خرد جمعی از بایسته‌هاست. امام صادق(ع) فرمود:
چون قائم ما قیام کند، دستش را بر بندگان می‌‌گذارد و عقول آنان را متمرکز ساخته و اخلاقشان را به کمال می‌‌رساند.(19)
یکی از مصادیق مهم رشد خرد جمعی، بصیرت است که نخست باید یاران حضرت از آن بهره مند باشند تا امام خود را در حاکمیت عقلانیت یاری نمایند.
3- ولایت مداری

در یک سوی حادثه عاشورا مظاهر برجسته‌ای از اطاعت و وفای به عهد می‌‌بینیم و در سوی دیگر آن، نمونه‌هایی از عهد شکنی و بی‌وفایی و نقض پیمان. در کربلا، کوفیان پیمان شکن، فرزند پیامبر را به شهادت رساندند،(20) در حالی که یاران باوفای امام، ولایتمداری خویش را به نمایش گذاشتند. با آنکه امام بیعت خویش را از یاران خود برداشت، ولی آنان وفادارانه، در صحنه ماندند و عهد خویش نشکستند. شهدای کربلا جانبازی در رکاب آن حضرت را وفای به عهد دانسته و امضای خون بر پیمان خویش می‌‌زدند.(21) “عمرو بن قرظه” خود را در برابر شمشیرها و تیرهای دشمن قرار داد تا به امام آسیبی نرسد و آن قدر جراحت برداشت که بی تاب شد. آنگاه رو به امام کرد و پرسید:

ای پسر پیامبر، آیا وفا کردم؟ امام فرمود: آری، تو در بهشت پیش روی منی و زودتر وارد بهشت می‌‌شود، سلام مرا به پیامبر(ص) برسان. (22)
وقتی حبیب بن مظاهر کنار بالین مسلم بن عوسجه آمد و به او بشارت بهشت داد، وی در حال جان دادن به حبیب توصیه نمود که دست از امام برنداشته و در راه او کشته شود. (23) به خاطر همین اطاعت و وفای به عهد یاران امام است که در زیارتنامه حضرت مسلم بن عقیل می‌‌خوانیم:
“وَ اَشهَدُ اَنَّکَ وَفَیتَ بِعَهدِاللهِ”.(24)

اشاره است به عهد با خدا و جان باختن در یاری حجت خدا. در زیارت حضرت عباس بن علی(ع) نیز آمده است:
“اَشهَدُ لَکَ بِالتَسلِیمِ وَ التَصدِیقِ وَ الوَفاء وَ النَصیحَهِ لِخَلَفِ النَّبی”؛(25) که شاهد اطاعت و تسلیم و تصدیق حضرت ابوالفضل(ع) نسبت به فرزند پیامبر است.
وفاداری حضرت ابوالفضل (ع) به حدی است که آن حضرت در شب عاشورا خطاب به امام حسین(ع) می‌‌گوید:
به خدا سوگند هرگز از تو جدا نمی‌‌شویم! جانمان فدای جانت! با حنجره‌ها و حلقوم‌ها و دست‌ها و چهره‌های خون آلود از تو حمایت می‌‌‌کنیم و هرگاه کشته شویم، به عهد خویش و آنچه بر عهده ماست وفا کرده‌ایم. “فَاِذا نَحنُ قَتَلنَا بَینَ یَدَیکَ نَکونُ قَد وَفَینا لِرَبِّنا وَ قَضَینا مَا عَلَینا”.(26)

امام حسین(ع) در روز عاشورا وقتی بر بالین مسلم بن عوسجه آمد این آیه را خواند که بیانگر وفای به عهد یاران امام است:
مردانی که بر عهد خویش با خدا صادق‌اند؛ برخی به عهد خویش وفا کرده و جان باختند و برخی منتظرند و عهد و پیمان را هیچ دگرگون نساخته‌اند.(27)
یاران امام زمان(عج) نیز عاشقان مولای خود هستند و پاکبازان راه او. از وی همچون فرزندان خلف فرمان برده بهتر از بردگان گوش به فرمان، از حضرت پیروی می‌‌‌کنند و در انجام دستورهایش بر یکدیگر پیشی می‌‌‌گیرند. (28) به فرموده پیامبر(ص) آنان تلاشگر و کوشا در پیروی از اویند.(29) عشق و علاقه قلبی به مهدی، آنان را به فرمانبری وا می‌‌‌دارد و بسان پروانه، به دور شمع وجودش می‌‌‌گردند. در روایتی آمده است:

سوارانی با نشان و پرچم، برای تبرک دست بر زین مرکب امام می‌‌‌سایند و برگرد امام می‌‌‌چرخند. با جان و دل او را در جنگ‌ها یاری کرده و آنچه طلب کند، کفایت می‌‌‌کنند. (30)
امام حسن عسکری(ع) در خصوص یاران مهدی (عج) فرمود:

; روزی را می‌‌‌بینم که پرچم‌های زرد و سفید در کنار کعبه به اهتزاز در آمده و دست‌ها برای بیعت تو، پی در پی صف کشیده اند. دوستان با صفا، کارها را چنان به نظم و ترتیب در آورده اند که همچون دانه‌های درّ گرانبها، شمع وجودت را احاطه کرده‌اند و دست‌هایشان برای بیعت با تو در کنار حجر الاسود به هم می‌‌‌خورد. آنان به فرمانهای دینی فروتنند، دلهایشان از کینه و دشمنی پیراسته و رخسارشان برای پذیرش حق آماده است ; . (31)

عشق یاران امام زمان(عج) به حضرت به حدی است که حتی زین اسب او را مایه برکت دانسته و به آن تبرک می‌‌‌حویند. امام صادق(ع) فرمود:
“یَمسَحونَ بِسِرجِ الاِمامِ یَطلُبونَ بِذلِکَ البَرَکه”.(32)
نتیجه چنین عشقی؛ اطاعت بی چون و چرای آنان از امامشان است.
یکی از مصادیق مهم رشد خرد جمعی، بصیرت است که نخست باید یاران حضرت از آن بهره مند باشند تا امام خود را در حاکمیت عقلانیت یاری نمایند.
4-شجاعت

شجاعت دیگر ویژگی مشترک یاران امام حسین(ع) و امام زمان(عج) است. یاران امام حسین(ع) به عشق شهادت می‌‌‌جنگیدند، از مرگ هراسی نداشتند و در برابر دشمن سست نمی‌‌شدند. رشادتی که حضرت مسلم بن عقیل در کوفه از خود نشان داد، یا شجاعت و شهامنتی که ابوالفضل العباس(ع) و حضرت قاسم و دیگران از خود به نمایش گذاشتند، بیانگر آن است که آنان از شجاع‌ترین انسانها بودند.(33) شجاعت آنان به گونه ای بود که حتی یکی از سران سپاه دشمن بر سربازان خود فریاد زد:
“ای بی‌خردان، می‌‌‌دانید با چه کسانی می‌‌‌جنگید؟ با شیران شرزه، با گروهی که مرگ آفرین‌اند! هیچ کدامتان به میدان آنان نروید که کشته می‌‌‌شوید”.(34)
یکی دیگر از دشمنان، شجاعت یاران امام را اینگونه توصیف می‌‌‌کند:

“کسانی بر ما تاختند که پنجه‌هاشان بر قبضه شمشیرها بود، آنان همچون شیران خشمگین بر سواران ما تاختند و آنها را در چپ و راست تار و مار کردند و خود را در کام مرگ افکندند”.(35)

یاران امام حسین(ع) بعد از شهادت او نیز جلوه‌هایی از شجاعت را به نمایش گذاشتند. اهل بیت امام به رغم آنکه اسیر بودند، زانوی غم در بغل نگرفته و در برابر دشمن تسلیم نشدند. آنان به گونه‌ای رفتار کردند که دشمنان را خشمگین نمودند. در هنگام گفتگوی حضرت زینب(س) با ابن زیاد، ابن زیاد او را عنوان زن متکبر یاد کرد.(36) رفتار اهل بیت امام حسین(ع) ریشه در شجاعت امامشان داشت؛ زیرا آنان یاران امامی بودند که مرگ در راه خدا را عزت می‌‌‌دانست(37) و شعار “أبا الموت تخوفانی” (38) سر می‌‌‌داد. یکی از راویان واقعه کربلا می‌‌‌گوید:

به خدا قسم، هیچ کس را ندیدم که فرزندان و خاندان و یارانش کشته شده و در انبوه مردم محاصره شده باشد و مانند حسین بن علی همچنان قوی دل و استوار و شجاع باشد. دشمنان او را محاصره کرده بودند، ولی او با شمشیر به آنان حمله می‌‌‌کرد و همه از چپ و راست فرار می‌‌‌کردند. شمر چون چنین دید، به سواره‌های خود فرمان داد به پشتیبانی نیروهای پیاده بشتابند و امام را از هر طرف تیرباران کنند. (39)

یاران مهدی(عج) نیز مردمانی دلیر و جنگاورند؛ دلهایی چون پولاد دارند، از انبوه دشمن هراسی به دل راه نمی‌‌دهند و عشق به خدا و امامشان به آنان قوت بخشیده است. شجاعتی بی مانند، آنان را به رزمگاه می‌‌‌کشاند. عزت نفس و بلندی منزلت، آنان را از کوه بلند پایه‌تر کرده و هیبتشان را در سینه ستمکاران دو‌چندان نموده است. قوت چهل مرد دارند. شیران میدان رزمند و جانهایشان از سنگ خارا محکم‌تر است. (40) امام باقر(ع) در خصوص شجاعت یاران مهدی(عج) فرمود:
“لَکَاَنّی اَنظُرُ الیهم مُصعِدِین مِن نجف الکوفهِ ثلاثُ مائه وَ بِضعهُ عشر رجلا کان قُلوبُهُم زبرَ الحدید ; یَسیرُ الرعبُ اَمامَه شهراً و خلفَهُ شهراً؛(41)
گویا آنان را می‌‌‌نگرم، سیصد و ده و اندی مرد که بر بلندای نجف (کوفه) ایستاده اند و دلهایی چون پولاد دارند. از هر سو تا مسافت یک ماه راه، ترس بر دلهای دشمنانشان سایه افکنده است. در سوارکاری و بر سر نهاده اند”. (42)

 

5- پاسداری از دین
دیگر ویژگی مشترک یاران امام حسین (ع) و امام زمان(عج) پاسداری از دین است. یاران امام حسین(ع) در اطاعت از فرمان خدا و انجام دستورات امامشان، متعبدترین مردم بودند. آنان با بذل خون خویش به پاسداری از دین و آموزه‌های آن پرداختند. زیرا در آن دوره دین خدا در آستانه نابودی قرار داشت. حضرت ابوالفضل (ع) در رجزی که پس از قطع شدن دست راست خویش می‌‌‌خواند بر مساله حمایت از دین تاکید کرد:
والله اهن قطعتموا یمینی انی أحامی ابدا عن دینی؛ (43) با آنکه دس

ت راست مرا قطع کردید، ولی به خدا قسم هرگز از حمایت و پاسداری از دین خود دست برنخواهیم داشت.
از این رو در برخی زیارات، از یاران امام حسین(ع) به عنوان انصار دین خدا یاد شده است:
السلامُ علیکم أَیُها الدابون عن توحیدالله.(44) السلام علیکم یا انصارَ دین اللهِ وَ انصارَ نَبِیِّهِ. (45)

یکی از مؤلفه‌های جامعه آرمانی امام زمان، حاکمیت دین است. در بسیاری از روایات اسلامی، از تجدد دین توسط امام زمان(عج) سخن گفته شده است. (46) یکی از معانی تجدد دین آنست که مفاهیم دینی به گونه‌ای تعریف و اجرا می‌‌‌شود که با مفاهیم دینی پیش از ظهور همسویی ندارد. از این رو، برخی تصور می‌‌‌کنند که حضرت دین جدیدی آورده است. (47) اساساً یکی از حرکت‌های مهم امام زمان(عج)، احیای دوباره تعالیم راستین اسلام است.

امام علی(ع) فرمود: “و یُحیِی میتَ الکتابِ و السنهِ، (48) او کتاب و سنت مرده و از میان رفته را زنده می‌‌‌کند.”
برخی مردمان احیای دوباره اسلام را بر نمی‌‌تابند و به مخالفت با آن می‌‌‌پردازند. امام نیز با آنان می‌‌‌جنگد و در این راستا، یاران حضرت پشتیبان حضرت در تثبیت حاکمیت دین خدا هستند. امام علی(ع) در تعریف یاران حضرت مهدی(عج) می‌‌‌فرماید:

“یاران او با امامشان بیعت کرده که دست و دامنشان را پاک نگاه دارند، زبان به دشنام نگشایند، خون کسی را به ناحق نریزند، به سکونت گاه مردم هجوم نبرند، کسی را به ناحق نیازارند، بر مرکب‌های ممتاز سوار نشوند، لباس‌های فاخر نپوسند ; در امانت خیانت نکنند، به یتیم ستم روا ندارند، راه را ناامن نکنند، پناهنده و مجروح را نکشند، فراریان را دنبال نکنند و در راه خدا به شایستگی جهاد کنند.(49)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >