سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره مبارکه فجر فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره مبارکه فجر فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره مبارکه فجر فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره مبارکه فجر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره مبارکه فجر فایل ورد (word) :

والفجر1 و لیال عشر2 والشفع والوتر3 واللیل إذا یسر4 هل فی ذلک قسم لذی حجر5 ألم ترکیف فعل ربک بعاد6 إرم ذات العماد7 التی لم یخلق مثلها فی البلاد8 و ثمودالذین جابوا الصخر بالواد9 و فرعون ذی الاوتاد10 الذین طغوا فی البلاد11 فأکثروا فیها الفساد12 فصب علیهم ربک سوط عذاب13 إن ربک لباالمرصاد14 فأما الإنسان اذا ما ابتلاه ربه فأکرمه و نعمه فیقول ربی أکرمن15 و أما إذا ما ابتلاه فقدر علیه رزقه فیقول ربی أهانن16 کلا بل لا تکرمون الیتیم17 و لا تحاضون علی طعام المسکین18 و تأکلون التراث أکلا لما19 و تحبون المال حبا جما20 کلا إذا دکت الأرض دکا دکا21 و جاء ربک و الملک صفا صفا22 و جایء یومئذ بجهنم یومئذ یتذکرالإنسان و أنی له الذکری23 یقول یا لیتنی قدمت لحیاتی24 فیومئذ لا یعذب عذابه أحد25 و لا یوثق و ثاقه أحد26 یا أیتها النفس المطمئنه27 إرجعی إلی ربک راضیه مرضیه28 فادخلی فی عبادی29 و ادخلی جنتی30.



محتوای سوره مبارکه فجر:
این سوره همانند بسیاری دیگر از سوره هایی که در مکه نازل شده ، دارای آیاتی کوتاه، تکان دهنده، پرطنین و توأم با انذارهای فراوان است.
در بخش اول این سوره به سوگندهای متعددی که در نوع خود بی سابقه است برخورد می کنیم که خود مقدمه ای برای تهدید جباران به عذاب الهی است .
در بخش بعدی این سوره به شماری از اقوام طغیانگر پیشین مانند قوم عاد و ثمود و فرعون و انتقام شدید خداوند از آنان اشاره شده است، تا قدرت های جبار متذکر شوند.
در سومین بخش این سوره ، به تناسب آیات پیشین به امتحان و آزمایش انسان به صورت مختصر اشاره کرده و کوتاهی او در اعمال خیر را به باد انتقاد می گیرد.
در آخرین بخش این سوره مسأله معاد و سرنوشت مجرمان و کافران، و همچنین پاداش عظیم مؤمنانی که صاحب نقوس مطمئنه هستند، مورد بررسی قرار می گیرد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله رایگان نماز از دید قرآن فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رایگان نماز از دید قرآن فایل ورد (word) دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رایگان نماز از دید قرآن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رایگان نماز از دید قرآن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رایگان نماز از دید قرآن فایل ورد (word) :

الّذین ان مکّنّا هم فی الأرض اقاموا الصّلوه و اتوا الزّکوه‌ و امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر و للّه عاقبه‌ الاُمور:
یاران خدا کسانی هستند که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا می‌دارند و زکات را ادا می‌کنند و امر به معروف و نهی از منکر می‌نمایند و پایان همه‌ امور از آن خداست. (حج ، 41)
ـ این آیه خطاب به یاران خدا است که در آیه‌ قبل وعده یاری به آنها داده شده است و مقام و اوصاف مؤمنین را بیان می‌کند.
ـ آنها هرگز پس از پیروزی، همچون خودکامگان و جباران به عیش و نوش و لهو و لعب نمی‌پردازند و در غرور و مستی فرو نمی‌روند؛ بلکه پیروزیها و موفقیتها را نردبانی برای ساختن خویش و جامعه قرار می‌دهند. آنها پس از قدرت یافتن، تبدیل به یک طاغوت جدید نمی‌شوند، ارتباط‌شان با خدا محکم و با خلق خدا نیز مستحکم است؛ چرا که نماز سمبل پیوند با خالق است و زکات، رمزی برای پیوند با خلق، و امر بمعروف و نهی از منکر پایه های اساسی ساختن یک جامعه‌ سالم محسوب می‌شود.[1]
ـ همین چهار صفت برای معرفی این افراد کافی است، و در سایه‌‌ آن سایر عبادات و اعمال صالح و ویژگیهای یک جامعه‌ با ایمان و پیشرفته فراهم است.
ـ مؤمنان تنها قبل از پیروزی به در خانه‌ خدا نمی‌روند بلکه بعد از پیروزی هم به مقتضای (الّذین ان مکنّاهم فی الأرض اقاموا الصّلوه...) رابطه‌ خود را با او همچنان محکم می‌دارند و پیروزی بر دشمن را وسیله‌ای برای نشر حق و عدالت و فضیلت قرار می‌دهند.
ـ در بعضی از روایات اسلامی آیه‌‌ فوق به حضرت مهدی ـ علیه السّلام ـ و یارانش یا آل محمد به طور عموم تفسیر شده است. چنانکه از حدیثی از امام باقر ـ علیه السّلام ـ می‌خوانیم که در تفسیر آیه‌ (الّذین ان مکنّاهم فی الارض) فرمود: این آیه تا آخر از آن آل محمد و مهدی و یاران او است.
ـ خداوند شرق و غرب زمین را در سیطره‌ حکومت آنها قرار می‌دهد آیینش را آشکار می‌سازد و به وسیله‌ مهدی ـ علیه السّلام ـ و یارانش بدعت و باطل را نابود می‌کند آن چنان که تبهکاران حق را نابود کرده بودند و آن چنان می‌شود که بر صفحه‌ زمین اثری از ظلم دیده نمی‌شود چرا که آنها امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند.[2]
این احادیث بیان کننده‌ مصداقهای روشن و آشکار است و مانع عمومیت مفهوم آیه نیست بنابراین مفهوم گسترده‌ آیه، همه‌ افراد با ایمان و مجاهد و مبارز را شامل می‌شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی NmapWin چیست؟ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی NmapWin چیست؟ فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی NmapWin چیست؟ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

Nmap

برنامه Nmap  یکی ازبهترین پورت اسکنرهای موجود است که به رایگان در اختیار همگان میباشد و امکانات زیادی را برای هکـــرها و مدیران امنیت سرورها فراهم کرده است . Nmap توسط Fyoder وشته شده و توسط هکرهایی که با لینوکس کار میکنند مورد استفاده قرار میگیرد . در حقیقت اگر شما نیز در زمینه امنیت سیستم ، از سیستم عاملهای لینوکس استفاده میکنید میتوانید Nmap را از آدرس زیر دریافت کنید :                                          Nmap For Linux
اما اگر هنوز از ویندوز استفاده میکنید باز هم نگران نباشید چون تیم eEye یک نسخه از این برنامه را بصورت وینوز در آورده و این نسخه توسط افرادی که با ویندوز کار میکنند استفاه میشود که هم اکنون نسخه اصلی این برنامه با نام NmapWin v1.3.1 دراختیار علاقه‌مندانی که با ویندوز کار میکنند قرار داده شده که شما نیز میتوانید این نسخه از Nmap را که حدوداٌْ  ? مگابیت حجم دارد ، از لینک زیر دریافت کنید :                         NmapWin v1.3.1 For Windows User"s
البته Nmapwin فقط در ویندوزهای سری NT یعنی (NT 4.0 , 2000 , Xp ) قادر به فعالیت میباشد و نسخه‌ای از این برنامه برای دیگر ویندوزها نوشته نشده است.
هنگامی که این برنامه را باز میکنید با گزینه‌های زیادی مواجه میگردید که من از همان بالا که به اصطلاح آنرا Network sction برنامه میگویند ، توضیح میدهم . وقتی برنامه را باز میکنید در قسمت بالای برنامه گزینه Host رامشاهده میکنید که یک هکر با استفاده از امکانات این بخش IP ماشین هدف را میدهد که هم میتواند یک IP متعلق به یک کلاینت و یا تعداد زیادی IP متعلق به یک ISP و یا چندین سرور باشد ، برای تجربه هم که شده و همچنین برای درک قدرت این برنامه در نظر داشته باشید اگر میخواهید تعدادی IP برای اسکن شدن به برنامه بدهید چندین راه وجود دارد برای مثال میتوانید یک Range آیپی را به این صورت بدهید :    *.*.???.???   که به این ترتیب تمام آیپی‌هایی که با ???.??? شروع میشوند ، توسط برنامه اسکن میشود و یا مثلاْ اگر Range را به این صورت بدهید :                             ???-???.???.??.???     بدهید تعداد آیپی‌هایی که بین دو عدد آخر وجود دارد ، اسکن میشود و در مورد هر آیپی در صورت فعال بودن و تنظیم صحیح برنامه ، اطلاعات زیادی در اختیار شما قرار داده میشود و اگر هم قصد دارید پورتهای یک سیستم کلاینت را اسکن کنید آیپی آن  را درهمان قسمت Host وارد میکنید . 
بخش اصلی برنامه قسمت folder option میباشد و تمام تنظیمات برنامه در این قسمت انجام میشود که خود چند قسمت اصلی و فرعی دارد . مثل Win32 , Discover ,scan و ... . قسمت دیگر برنامه ، بخش Output است که در این صفحه خاکستری رنگ نتایج اسکن در مورد یک یا چند آیپی نشان داده میشود و اطلاعات ارزشمندی درباره آیپی‌هایی که در قسمت Host وارد کرده‌اید ، در این صفحه بدست می‌آورید . در پایین‌ترین قسمت برنامه ، Status bar قرار گرفته است که در سمت چپ آن به شما فرمانهایی نشان داده میشود که شما در هنگام تنظیم برنامه در قسمت option folder بکار میبرید و این فرامین برای کسانی مفید است که با برنامه اصلی Nmap که تحت لینوکس بوده و ظاهر گرافیکی ندارد ، کار میکنند . دراین وضعیت باید به جای انتخاب گزینه‌ها ،این فرمانها را برای تنظیم بدهید درسمت راست Status bar دکمه سبز رنگی است که این دکمه وقتی کار برنامه متوقف باشد سبز است و وقتی برنامه فعال و در حال اسکن باشد ، به رنگ قرمز در می‌آید که در این حالت شما نمیتوانید برنامه را تنظیم کنید و باید منتظر باشد تا عملیات اسکنینگ به پایان برسد و دکمه سبز بشود و سپس دوباره برنامه را تنظیم کنید . 
بخش Scan :
این قسمت مهمترین قسمت این برنامه میباشد که خود به دو بخش Mode و Scan options تقسیم شده است . ما در قسمت Mode نوع پویش و حالت اسکنینگ را مشخص میکنیم ، چون همانطور که میدانید ما چند نوع پروتکل در TCP/IP داریم ؛ مثلاْ پروتکل کنترل انتقال (TCP ) و یا پروتکل (UDP) و یا پروتکل اینترنت یا همان پروتکل IP و همچنین پروتکل پیام کنترل اینترنت (ICMP) و در این قسمت و قسمت Discover برنامه ، نیز شما میتوانید اسکن‌های مختلفی در هر کدام از این پروتکل‌ها داشته باشید . توجه داشته باشید کل کاری که پورت اسکنرها انجام میدهند این است که بسته‌هایی به سمت سیستم هدف که همان آیپی داده شده به برنامه است و تمام پورتهای آن میفرستند و امتحان میکنند تا مشخص شود چه پورتهایی بر روی آن سیستم باز هستند و اطلاعات بدست آمده را را در اختیار کاربر برنامه پویشگر قرار میدهند لازم به ذکر است در پورت اسکنرهای قوی ، نوع بسته‌هایی را که فرستاده میشود را میشود انتخاب کرد Nmapwin در قسمت Option Folders و قسمت Scan و گزینه Mode ، این امکان را در اختیار قرار داده است .
گزینه Connect :
گزینه connect یک نوع اسکن و پویش از نوع TCP است که سعی میکند تا handshake سه طرفهTCP را با هر پورت هدف ، را بر روی سیستمی را که اسکن میشود بر قرار میکند .
برای انجام handshake سه طرفه در ابتدا کامپیوتر ما که یک کلاینت است ، به سمت سرور یک بسته SYN میفرستد که درخواست برای اتصال است ، درمرحله بعد اگر سرور درخواست را قبول کند برای سیستم یک بسته SYN/ACK ارسال میکند و سپس در سومین مرحله کامپیوتر ما یک بسته ACK برای سرور میفرستد و ارتباط بین دو کامپیوتر وشبکه بر قرار میشود . تمام اتصالهای مجاز TCP مثل Telnet و Ftp  و Http و ... به وسیله همین handshake سه طرفه ، ارتباط برقرار میکنند و به همدیگر وصل میشوند .البته احتمال اندکی وجود دارد که اسکن به این روش موجود Crash شدن سیستم قربانی گردد . البته این نوع از اسکن کمی برای هکرها خطرناک است چون اگر پورت باز باشد سیستم هکر handshake سه طرفه را با یک بسته ACK تمام میکند و بعد با استفاده از یک بسته FIN اتصال را قطع میکند که این کار باعث میشود IP هکر در log سرور ثبت گردد و اگر پورت بسته باشد هیچ بسته‌ای هیچ بسته‌ای توسط سرور برگردانده نمیشود و یا یک بسته RESET فرستاده میشود و این پاسخ به معنی این است که پورت بسته میباشد در هر حال اسکن از طریق گزینه connect اطلاعاتی از هکر یا همان مهاجم را در فایل log سرور ثبت میکند و هکرهای حرفه‌ای کمتر از این گزینه استفاده میکنند و اکثر آنها سعی میکنند از اسکنینگ مخفی‌تری استفاده کنند تا ردپایی از خود در سرور قربانی برجای نگذارند . البته این نکته را هم متذکر میشوم که این روش برای سرورهای خارجی خطرناکتر است و در مورد سروهای ایرانی به دلیل ناتوانی مدیران کمتر خطرناک است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با ریاضیات فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با ریاضیات فایل ورد (word) دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با ریاضیات فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با ریاضیات فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله اشنایی با ریاضیات فایل ورد (word) :

اشنایی با ریاضیات

آشنایی با ساختمان منطقی جمله هایی که مطالب ریاضی بوسیله آنها بیان می شوند مستلزم مفاهیم گزاره، گزاره نما، و اسم نماست. این مفاهیم که بخشی از منطق ریاضی مقدماتی محسوب می شوند می توانند مفاهیم و احکام ریاضی را قابل فهم و قابل توضیح نمایند. در عصر حاضر ایفای نقش منطق ریاضی در توجیه و قابل انتقال نمودن مفاهیم در پیشرفت و تکامل کامپیوتر بر هیچکس پوشیده نیست.

21 حساب گزاره ها
121 تعریف: گزاره جمله ای خبری است که یا راست است یا دروغ اگرچه راست یا دروغ بودن آن معلوم نباشد.
برای هر گزاره یک ارزش راستی یا دروغی یا مختصراً یک ارزش قائل می شویم. مثلاً هر یک از جملات«عدد 3 فرد است»،«عدد 6 زوج است» و« اصم است» گزاره هستند. هر یک از گزاره های اول و دوم راست هستند ولی راست یا دروغ بودن گزاره سوم یا مقدمات کنونی، برایمان معلوم نیست ولی در هر حال یا راست است یا دروغ.گزاره ها بطورکلی به سه دسته تقسیم می شوند: گزاره شخصی، گزاره کلی و گزاره جزئی( یا وجودی) نوع اول گزاره ای است که از شیء معینی خبر می دهد. و در این بخش مورد بحث ماست. نوع دوم و سوم را در بخش آینده تعریف و بررسی خواهیم کرد.

از ترکیب گزاره ها گزاره های مرکب حاصل می شود این عمل با رابطهای گزاره ای امکان پذیر است.
221 رابطهای گزاره ای: گزارها را با حروف p ، q ،v ،s و یا با حرف اندیس دار نظیر ، ،; نشان می دهیم و هر نوع ترکیبی از آنها با الفاظ زیر که رابطهای گزاره ای نامیده می شوند امکان پذیر است.

«چنین نیست که»،«و»،«یا»،« اگر»،« اگر و فقط اگر»
علایم ~ ، &، ، ( یا )، ( یا ) نیز به ترتیب برای این رابط ها بکار خواهند رفت. اینک به توضیح آنها می پردازیم:
321 نقیض: اگر Pگزاره ای باشد«چنین نیست کهP» را نقیض P می گوییم و با علامت ~P نشان میدهیم. علامت ~ را ناقص و گزاره ای را که ناقص در آن عمل می کند دامنه عمل ناقص می نامیم. پیداست که اگر گزاره ای راست(دروغ) باشد نقیض آن دورغ( راست) است.

بعنوان مثال نقیض گزاره«6 عدد اول است» گزاره«چنین نیست که 6عدد اول است.» و گزاره«6 عدد اول نیست» خواهد بود.
421 ترکیب عطفی: اگر pو q دو گزاره باشد گزاره«p,q » را ترکیب عطفی p با q می گوییم و با علامت نشان میدهیم. علامت& را عاطف و p وq را مؤلفه های
عاطف نامیم. ترکیب عطفی فقط و فقط وقتی راست است که هر دو مؤلفه آن گزاره های راستی باشند.

از الفاظی که از نظر منطقی مترادف عاطف است لفظ« ولی= اما» است مثلاً گزاره«6 زوج است ولی اول نیست» به معنی« 6 زوج است و 6اول نیست» خواهد بود که البته گزاره ای راست است.

521 ترکیب فصلی: اگرp وq دو گزاره باشند گزاره«p یاq » را ترکیب فصلی p با q نامیده به علامت p v q نشان میدهیم. این گزاره فقط و فقط وقتی دروغ است که هردو مؤلفه آن دروغ باشند. توجه کافی به تفاوت این« یا» که یاء منطقی نامیده می شود با لفظ عادی« یا» که در استعمال عادی برای ترکیب گزاره ها بکار میرود مبذول دارید. در استعمال عادی لفظ«یا» گزاره ترکیب شده فقط وفقط وقتی راست است که یکی از مؤلفه ها راست و دیگری دروغ باشد این نوع«یا» را یاء مانع جمع می نامیم.
در منطق لفظ«یا» همواره به معنی منطقی بکار می رود و «یای» مانع جمع را با تکرار لفظ«یا» و نیز با لفظ« الا» مشخص می کنند. مثلاً گزاره های
« یا 5 فرد یا 5ز وج است»
« 5 فرد است والا زوج است»

به یک معنی هستند که مشخص کننده یای مانع جمع است.
621 ترکیب شرطی: اگر p و q دو گزاره باشند گزاره« اگر p آنگاه q » را ترکیب شرطی p باq می نامیم و آنرا به علامت ( یا ) نشان می دهیم.
در اینجا مؤلفه p مقدم و مؤلفه q تالی گفته می شود . ترکیب شرطی فقط وقتی دروغ است که pگزاره راست و q گزاره دروغ می باشد.
تذکر1: ارزشهای گزاره عطفی و گزاره از ترتیب مؤلفه ها مستقل است ولی ارزش گزاره شرطی چنین نیست، یعنی ممکن است راست ولی دروغ باشد و یا بالعکس دروغ و راست باشد
تذکر 2: بیان ترکیب شرطی« اگر p آنگاه q » در ریاضیات و نیز در زبان عادی به صورت های متنوعی امکان پذیر است که عبارتند از:
اگر p ، q ؛
هرگاه p آنگاه q ؛
در حالتی که p ، q ؛
q اگر p ،

q به شرطی p ؛
P و فقط وقتی که q ؛
P شرط کافی برای q است؛
q شرط لازم برای p است ؛
شرط لازم برای p آن است که q ؛
P مستلزم q است؛
q از p لازم می آید؛
.
721 ترکیب دو شرطی : گزاره
« اگر p آنگاه q و اگر q آنگاه p » (1)

ترکیب عطفی دو گزاره شرطی و است که می توان آن را به صورت زیر
نوشت:
معادل با (2)
این گزاره را ترکیب دو شرطی دو گزاره p و q می نامیم و آنرا به علامت
(3)
نشان میدهیم ارزش این گزاره فقط و فقط وقتی راست است که مؤلفه های p و q هم ارزش باشند اگرچه را به عنوان رابط گزاره ای تعریف کردیم ولی باید به مفهوم آن هم توجه داشت.
تذکر 1: مشابه ترکیب شرطی در مورد ترکیب دو شرطی نیز بیانهای مختلفی برای وجود دارند که عبارتند از:
شرط لازم و کافی برای p آن است که q؛
P فقط و فقط وقتی p که q ؛

فقط و فقط وقتی که q ؛
اگر p آنگاه q و بالعکس؛
شرط لازم برای p آن است که q و شرط کافی برای p آن است که q .
تذکر 2: در ریاضیات موردی هست که استفاده از ترکیب شرطی به جای ترکیب دو شرطی متداول است و آن در« تعریف» های ریاضی است. مثلاً تعریف« مثلث ABC را متساوی الاساقین می نامیم. در صورتی که دارای دو ضلع مساوی باشد» در واقع بدین معنی است که« مثلث ABC فقط و فقط متساوی الاساقین است که دارای دو ضلع مساوی باشد» و یا معادل است با« مثلث ABC را فقط و فقط متساوی الاساقین خوانند که دارای دو ضلع متساوی باشد.»

821 ترکیبات منطقی و فرمول های حساب گزاره ای: رابطهای گزاره ای یعنی ~ ،&، ، و را ملاحظه کردیم که اولی در یک گزاره و سایرین در دو گزاره عمل می کنند. ترکیبات گزاره ها بوسیله آنها ترکیبات منطقی و عبارت حاصل از ترجمه یک گزاره را به زبان منطق( یعنی نوشتن آن با رابط های گزاره ای و حروف) یک فرمول حساب گزاره ها یا مختصراً یک فرمول می نامیم. گزاره های سازه ای یک ترکیب منطقی نیز گزاره هایی هستند که ترکیب منطقی از آنها ساخته می شود( بوسیله رابط های گزاره ای)

در نوشتن ترکیبات منطقی بصورت فرمولها اساساً باید دامنه یا دامنه های هر عمل را با پرانتز مشخص کرد استفاده از پرانتز در منطق مشابه ریاضیات است.
در ترکیبات منطقی باید به رابط اصلی توجه کافی شود. مثلاً در گزاره ، ~ رابط اصلی است در حالی که در گزاره ، رابط اصلی است. بکاربردن پرانتزها بعضاً الزامی است مثلاً ترکیب منطقی معنی ندارد، ولی معنی دار است که رابط عطفی دوم( از چپ به راست) رابط اصلی شمرده می شود.
د ربکارگیری پرانتز ها قراردادهای زیر را نیز داریم که توجه به آنها موجب تسهیل در ساده نویسی می گردد.

1821 قرارداد: دامنه عمل ناقص فقط و فقط وقتی د رپرانتز قرار داده می شود که رابط اصلی این دامنه یک رابط دوطرفه باشد، بنابراین مثلاً نقیض را به صورت و نقیض گزاره را به صورت می نویسیم و نیز نقیض گزاره بصورت ساده نوشته می شود زیرا در گزاره رابط اصلی«~ » است.
2821 قرارداد: اگردامنه عمل یک رابط دوطرفه در طرفی نقیض یک گزاره باشد. این دامنه را در پرانتز محصور نمی کنیم. مثلاً در ترکیب فصلی گذاشتن پرانتز ها ضرورتی ندارد و آنرا به صورت می نویسیم.همچنین ترکیب شرطی با حذف پرانتز هایی که لازم است به صورت ساده نوشته می شود.
مثال: گزاره« اگر و آنگاه » را به زبان منطق ترجمه کنید.
جواب: اگر p ، q و r به ترتیب گزاره های« »،« » و « » باشند آنگاه ترجمه گزاره چنین خواهد بود:

3821 قرارداد: گزاره های و بصورت های و خواهند بود و تعمیم آن به هر تعداد نامتناهی با قراردادن پرانتزها از چپ به راست، گزاره ها را با معنی خواهد کرد. همچنین گزاره« p مگر آنکه q » را به معنی اگر آنگاهp ، و یا به صورت در نظر می گیریم. مثلاً« او را نمی بخشم مگر آنکه عذرخواهی کند» که به معنی« اگر عذرخواهی نکند او را نمی بخشم» است.
تذکر: تشخیص ساختمان منطقی گزاره ها با بیان عادی آنها لازم و ضروری است. این امر بیشتر در گزاره های شرطی مورد توجه است. مثلاً در گزاره« در مثلث ABC اگر آنگاه و بالعکس» مثلث بودن ABC مقدم یک ترکیب شرطی است که تالی این ترکیب شرطی گزاره دو شرطی:
« اگر و فقط اگر »

می شود درواقع گزاره مذکور به صورت زیر قابل بیان است
( ABC مثلث است)
921 ارزش راستی فرمولها: اگر در فرمولی نظیر یا یا حروف گزاره ای سازای آنرا نمایش گزاره های دلخواه بشماریم، هر فرمول نمایش گزاره ای بیشماری خواهد بود. برای تسهیل بیان، هر دستگاه از ارزشهای حروف گزاره های یک فرمول را یک ارزشدهی در آن فرمول می نامیم.( برای اختصار ارزش راست بودن را به T و دروغ بودن را به F نمایش میدهیم) مثلاً در گزاره اگر p راست و q دروغ باشد یک ارزشدهی در است.

تعداد ارزشدهی های یک گزاره به تعداد گزاره های سازای آن بستگی دارد. مثلاً در گزاره p ( شامل یک گزاره سازا) فقط دو ارزشدهی وجود دارد ولی دارای چهار ارزشدهی ، ، و است به همین ترتیب در گزاره ای با سه گزار سازا هشت ارزشدهی خواهیم داشت. و بطورکلی در گزاره ای با n گزاره سازا دقیقا ارزشدهی امکان پذیر است.
برای تعیین تمام حالات ممکن ارزشدهی یک فرمول کلیه حالات گزاره های سازا را در جداولی تنظیم می کنیم و برای خود فرمول نیز یک یا چند ستون در نظر می گیریم سپس براساس تعاریف ارزش گزاره ها، ارزشدهی فرمول را معین می کنیم و ستون حاصل را جدول ارزش راستی فرمول موردنظر می نامیم.
جدول ارزش راستی هر یک از گزاره های ، و را در زیر نشان داده ایم:

T
T
T
F T
F
T
F T
T
F
F

 

T
F
F
F T
F
T
F T
T
F
F

 

F
T T
F
تذکر: ارزش یک فر مول صرفاً با ارزشهای حروف سازای آن( یا به عبارتی گزاره های آن) مشخص می شود و از هر امر دیگر نظیر معانی حروف مستقل است.
1021 راستگوها: فرمولی را که همواره( یعنی به ازای هر نوع ارزشدهی) راست( یا دروغ) باشد راستگو( یا دروغگو) می نامیم.
مثلاً فرمول راستگو و دروغگو است.

فرمولهای راستگو از قوانین منطق و فرمولهای دروغگو از تناقضات منطق محسوب می شوند. با تنظیم جدول ارزش یک فرمول می توان راستگوها و دروغگوها را مشخص کرد. بدین ترتیب که اگر در ستون آخر جدول ارزشدهی فرمولT ظاهر شده باشد فرمول مورد نظر راستگو است و اگر همه ارزشهای ظاهر شده F باشند فرمول مورد بحث دروغگو خواهد بود. برخی از دروغگوها نام خاصی نیز دارند مثلاً به اجتماع نقیضین معروف است. در جدول زیر چند راستگو را ملاحظه می کنیم که برخی از آنها به نام خاصی نیز معروفند. اثبات راستگو بودن آنها با استفاده از جدول ارزشدهی آن میسر است. می توان از آنها در هر فرمول دیگری بهره جست و ارزش فرمول را بدست آورد.
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
( قانون عکس نقیض) (7)
( قانون دمورگن) (8)
(9)
(10)
(11)
تذکر: چون ارزش راستی، یک راستگو از ارزشهای راستی حروف سازای آن مستقل است، بدیهی است که اگر در یک راستگو حروف سازای آن را بطور یکنواخت به فرمولهای دلخواهی تبدیل کنیم فرمول جدید نیز راستگو خواهد بود. بوسیله این قاعده می توان از هر راستگو، راستگوهای بیشماری را استخراج کرد.

مثلاً از (2) می توان راستگوی را نیز استخراج کرد که به جای p و q به ترتیب و بطور یکنواخت قرار داده ایم و .
1121 معادلات منطقی و خواص آنها: از مفاهیم مهم وابسته به مفهوم راستگو مفهوم فرمولهای معادل است. فرمولu را با فرمول v معادل می نامیم اگر یک راستگو باشد هر راستگوی دوشرطی یک معادله منطقی نامیده می شود. از تعریف فرمول های معادل معلوم میشود که هر فرمولی که معادل یک راستگو( دروغگو) باشد خود راستگو( دروغگو) است. بالاخره برای تشخیص این که دو گزاره فارسی با هم معادلند یا نه، ابتدا آنها را به صورت فرمول می نویسیم، اگر فرمولهای حاصل با هم معادل باشند آن گزاره ها با هم معادلند.
معادلات منطقی خواصی شبیه خواص تساوی دارند که عبارتند از:

(آ): هر فرمول با خود معادل است.
(ب): اگر فرمولی معادل فرمول دیگری باشد و دومی نیز با اولی معادل است( می توان گفت که دو فرمول معادل یکدیگرند)
(پ): اگر فرمول u معادل فرمول v و فرمول v معادل فرمول w باشد آنگاه فرمولu با فرمول w معادل است.
(ت): اگر در یک فرمول بجای فرمولی که جزئی از ساختمان آن است فرمولی معادل آن قرار دهیم فرمول حاصل، معادل فرمول اولیه است.
تذکر1: هر گزاره دو شرطی به یک گزاره دو شرطی معادل خود تبدیل می شود و این نکته در استدلال اهمیت تمام دارد، زیرا از هر گزاره می توان معادل آن را نتیجه
گرفت و برای اثبات یک گزاره( مثلاً یک قضیه هندسه) کافی است معادل آن را ثابت کنیم. مثلاً گزاره:
« اگر M بر عمودمنصف AB واقع باشد، و بالعکس»
معادل است با گزاره:

« اگر آنگاه بر عمودمنصف AB واقع نیست و بالعکس».
تذکر 2: هر ترتیب منطقی را می توان به صورتی معادل آن ولی عاری از یا بیان کرد.
مثلاً معادل است با و نیز با گزاره محاسبات با عاطف و فاصل به مراتب آسانتر از ترکیب شرطی است و ارزیابی گزاره هایی که شامل فاصل باشند با جداولی ساده تر امکان پذیرند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه دانشجویی مقاله در مورد نماد در هنر اسلامی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد نماد در هنر اسلامی فایل ورد (word) دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد نماد در هنر اسلامی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد نماد در هنر اسلامی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد نماد در هنر اسلامی فایل ورد (word) :

نماد در هنر اسلامی

چکیده:
بسیاری از شاعران و نویسندگان در اشعار و حکایات خود، از مفاهیم عمیق و اندیشه های بلند عرفان اسلامی و حکمت الهی ایران باستان بهره گرفته اند. هنرمندان مسلمان نیز از این خوان نعمت بی نسیب نبوده، آن ها هم از جلوه هایی رمز گونه از حکمت و عرفان ایرانی – اسلامی را در آثار هنری خویش متجلی نموده اند. در گذشته استادانی که خود اهل سیرو سلوک بودند، به تعلیم و راهنمایی هنرمندان می پرداختند. هنرمندان در محضر آنان آیین و اسرار رمز آموزی را در پوشش

آداب مذهبی آموخته و از طریق همین ارتباط روحانی، نظریه های جهان شناختی و متافیزیکی را که مبنای نمادپردازی هنر اسلامی است فرا می گرفتند. بررسی این بعد از هنر اسلامی در مقایسه با ابعاد تاریخی و سیر تحول تکنیکی آن، کمتر مورد بحث و موشکافی قرار گرفته است. به همین دلیل مفاهیم نمایدن بخش عظیمی از آثار هنر ایران همچون لوحی در هم پیچیده باقی مانده است. در این مقاله سعی خواهد شد بطور مختصر به بیان جلوه هایی از معنا و مفهوم، که در قالب نقش های نمادین در آثار هنر اسلامی ایران تجسم پیدا کرده است، اشاره شود.

راز و رمز نماد در هنر اسلامی
بشر از زمانی که خود را شناخت، به دنبال کمال و آفرینش زیبایی بوده است. حتی در ابتدایی ترین آثار به دست آمده از انسان، به طور مثال در ظروف سفالین، سعی در ایجاد فرم های متقارن و ایجاد رنگ ها و تناسبات زیبا به چشم می خورد. بشر به مرور زمان، سعی خود را در گسترش این زیبایی در زمینه های متنوع به کار بست به طوری که در ساخت مسکن، فرم ها و فضاهایی به

وجود آورد که هر چند ابتدایی اما در عین حال دارای تناسبات و ارتباطات کاربردی و زیبایی بودند. در میان سرزمین هایی که آثار زندگی گذشته را در خود حفظ کرده اند، فلات ایران موقعیت ممتازی دارد. در سراسر مغرب پارت، مجموعه های گوناگون از آیین ها و خدایان سامی، بازار گرمی داشتند. آیین های بدوی پرستش کوه ها، آب ها، رودها، دریاچه ها، درخت ها و سنگ ها و به خصوص آنها که یونانیان baetyla می نامیدند، رواج داشت.

تنوع معماری دینی دور اشکانی، بازتابی از تعداد ادیان و مذاهب در دور مزبور است. پارتی ها زمانی که با سکاها معاشر بودند، آفتاب، ماه و ستاره ها را می پرستیدند، سپس که با پارس ها و مادی ها معاشر شدند، اهورمزدا را پرستش کردند و چون در ایران، پرستش مهر و ناهید رواج داشت، پرستش آنها هم در معتقدات پارتی ها داخل شد. پس از ورود اسکندر به ایران، پرستش

برخی ارباب و انواع یونانی نیز، جزو مذهب شاهان اشکانی گردید. مجسمه های کوچک پیدا شده در مغرب ایران، نمودار بسیاری از این خدایان است. در راستای این تغییر و تحولات، در زمین معماری نیز پیشرفت هایی صورت گرفت. ایوان که یکی از عناوین معماری پارتی است نقش ارتباط بخش هایی از ساختمان را بازی می کند، همچنین فضایی مناسب برای اجرای کارهای تزئینی و نماسازی می باشد.

با رواج گچ و آهک، معماران پارتی توانستند طاق زنی را به اوج قدرت برسانند و آن را همچون تاجی برسر ایوان ها برافرازند. در طاق های گوشوارهای نخستین گام به سوی گنبد سازی ساسانیان برداشته شد و استعداد تزئینات و گچ کاری، پایه ای شد برای کاشی سازی که بعدها از هنرهای غرورآفرین ایرانیان گشت.

آتشکده ها با روش چهار طاقی بنا می گشتند، با آمدن اسلام و با تغییراتی جزیی این آتشکده ها تبدیل به مسجد گشتند. به این ترتیب که آتشگاه را برداشته شد و چهارطاقی را تبدیل به محراب می کردند. سپس با استفاده از تزیینات هنر اسلامی، رنگ و بوی جدیدی به بنا می بخشیدند.
در واقع قبل و بعد از اسلام، تزیینات نقش مهمی در معماری ایران ایفا کرده است. با بررسی تکنیک ها و شیوه های تزیینی در دوره های مختلف، می توان به هدف استفاده از تزیینات پی برد. به طور مثال در دور هخامنشی این تزیینات بیشتر در خدمت نمایاندن قدرت و اقتدار شاهان هخامنشی (آنچنان که در تخت جمشید دیده می شود) بوده است. استفاده از سرستون هایی به شکل سر

گاو، در این دوره هم جنب تزیینی داشته هم جهت برپا داشتن تیرها بر روی ستون ها، دارای کاربرد سازه ای بوده است. البته تقدس این جانور به عنوان یک جانور، توتمیک ریشه های اعتقادی این صورت را نیزبر می تاباند. هم چنین به کاربردن شکل هایی از گیاهان همچون درختان سرو بر دیوارهای سنگی تخت جمشید، بیانگر احترام و توجهی است که ایرانیان باستان برای اطراف و پیرامون خود قائل می شدند. این گونه استفاد توتمیک از طبیعت پس از اسلام، جلوه ای دیگر

یافت و جهت تمرکز حواس انسان به سوی ذات اقدس الهی، گرفته شد. این المان های تزیینی، همان گونه که قبل از اسلام دارای عملکرد سازه ای نیز بودند، پس از اسلام نیز، کاربردی و متحد با دیگر عناصر –و المانها عملکرد داشته اند.

طراحی اسلامی و به خصوص معماری، تزیینات مهمترین عنصر وحدت بخش محسوب می گردد. معمولاً یک نوع خاص تزیینات برای نوع خاصی بنا یا متنوع به کار برده نمی شود. در مقابل اصول نظری تزیینات وجود دارد که شامل هنر تمامی موضوعات در اسلام و قابل کاربری برای تمامی ساختمان ها و در تمامی زمان ها می باشد. از اینجاست که به رابط تنگاتنگی بین معماری و هنرهای وابست به وجود می آید.

ایران در هم اشکال خود، همیشه تزیینی بوده هنرهایی که در مغرب زمین «صغیر» نامیده بودند، در ایران به قدری مورد توجه قرار گرفته اند که به سطح هنرهای عمده رسیده اند. در معماری ایران، علاقه به سطوح تزیینی با علاقه به اشکال و فرم های ساختمانی برابر است. یکی از اصولی که در هنر تمامی جهان اسلام به چشم می خورد، کاربردی بودن هنر است. در واقع در تفکر هنرمندان اسلامی «هنر برای هنر» وجود ندارد و این همان تفکری است که همیشه، حتی قبل از ورود اسلام، در معماری ایران به وضوح دیده می شود.

یکی از خصوصیات طرح های اسلامی، سیّالیت و روانی فضا می باشد. به دلیل اینکه در زندگی روزمر اسلام، تزیینات و اسباب بسیار کمی در نظر گرفته شده، این نوع تزیینات به صورت لایه هایی در سقف، کف و دیوارها ظاهر می گردند. پیچیدگی اثرات هنری این لایه ها و سطوح تزیینی با استفاده از فرش ها و کوسن ها، که معمولاً دارای ارتباط نزدیکی با طرح های تزیینی دیوار ها و سقف ها هستند، غنی تر می گردد. گاهی اوقات برای ایجاد فضایی سیال و روان از طرح های گیاهان و طبیعت استفاده می شود. به طور مثال در مقبر اعتمادالدوله، کف مرمری حکاکی شده ای وجود دارد که کاملاً به فرش های همدور این بنا، شباهت داشته و تداعی کنند طبیعت می باشد.

از دیگر ویژگی های معماری اسلامی، تأکید بر وحدانیت و یگانگی خداوند در تمامی عناصر و جزییات می باشد که از گنبد و مناره ها گرفته تا جزییات کاشی کاری را شامل می شود. یکی از نتایج اصل متافیزیکی توحید، اهمیت معنوی فضای خالی است. اصل توحید در کلم شهادت یعنی لااله الاالله متجلی است. اگر اشیاء را به مفهوم متداول معنی کنیم، آنگاه خلأ یعنی آنچه از اشیاء تهی است، مظهر حضور پروردگار خواهد بود. به کارگیری فضای خالی در معما

ری اسلامی یکی از ابزارهای نشان دادن وحدت، به شمار می رود.
با توجه به شرح مختصری که در رابطه با خصوصیات هنر و معماری اسلامی داده شد، در اینجا به بررسی المان های تزیینی در معماری اسلامی می پردازیم.
1 خطاطی:
به دلیل نقشی که خوشنویسی در ثبت نام خداوند دارد، خطاطی به عنوان یکی از مهم ترین هنرهای تزیینی اسلامی به شمار می آید. تقریباً تمامی ابنیه اسلامی دارای انواعی از حکاکی های روی سطوح سنگی، گچی، مرمر و یا موزاییک هستند که ممکن است این نوشته ها آیاتی از قرآن و یا اسامی خداوند باشند. خطاطی به طور تنگاتنگی با هندسه در ارتباط است. گاهی اوقات لغات تنها مانند الله یا محمد در شکل ها و سازماندهی های هندسی خاصی بر روی سطح یک دیوار تکرار می شوند.

2 هندسه:
در هنر و معماری اسلامی، هندسه دارای اهمیت و مفهوم ویژه ای است. هنرمندان اسلامی فرم های هندسی را با مهارت خاصی تا حد نوعی پیچیدگی، پیشرفت داده اند. این اشکال پیچیده نشانگرعلاق هنرمندان برای آفرینش فرم های متکسّر و متقارنی است که به طور یک چرخه همان گونه که در چرخ زندگی طبیعی مخلوقات دیده می شود، تکرار می شوند. این هندسه به گونه ای است در عین حال به وجود آورند انتظام، اتحاد و تعادل بصری بین فضاهای مثبت و منفی، می باشد.
یکی از اشکال هندسی که دارای کاربرد بسیار زیادی در ابنیه اسلامی می باشد، مقرنس نام دارد. استفاده از مقرنس به خصوص در سر در ورودی مساجد نه تنها با شکست و انعکاس نور و ایجاد سایه روشن، نقش تزیینی دارد، بلکه باربری ساختمان را نیز به عهده دارد. این گونه طرح ها با تغییرات رنگ و نور، باعث ایجاد نوعی توهم و تولید طرح های مختلف از یک طرح واقعی در ذهن می گردند.

3 طبیعت:
احترام به طبیعت، ریشه های عمیق فرهنگی در معماری ایران دارد. همچنین اشارات فراوان در کتاب آسمانی دربار گیاه، نور و اجزاء طبیعت، موجب شده است که در معماری اسلامی، حضور طبیعت همه جانبه باشد. هنرمندان اسلامی، طبیعت را با دقت بسیار زیادی دوباره تولید می کنند. آن ها گل ها و درختان را به عنوان موتیف های تزیینی در اشیاء و ساختمان ها به کار می برند. در کاشی کاری سبک اسلامی گیاهان به طور هندسی توسط یک ساق بلند که به تدریج گیاهانی از آن جدا می شوند، به کار می رود. ساقه های جدید، تولید کنند ساقه های دیگر متقارن و پربرگی می باشند که پس از انشعابات فراوان، دوباره جمع آوری و متحد شده، به ساق اصلی باز می

گردند. این تناوب حرکت ریتمیک و بی انتها، که توسط تکرار خطوط منحنی شکل تفهیم می شود، طرحی متعادل و آزاد راایجاد می نماید. در اینجا می توان اثرات فضای سه بعدی را توسط تغییرات در ضخامت، رنگ و بافت ایجاد می کند را درک نمود. نمون بارز پیوند معماری با طبیعت را می توان در عمارت هشت بهشت مشاهده نمود که آن هر گاه از سطوح مختلف عبور کنیم، طبیعت و بر از آسمان در کنار ما و در زوایای مختلف وجود دارد.

4 نور:
برای بسیاری از مسلمانان، نور سمبلی از وحدانییت پاک می باشد. در معماری اسلامی نور به عنوان عنصر تزیینی با پیراستن سایرعناصر یا بوجود آوردن شکل ها، باعث تولید طرح های نو می گردد. نور با ایجاد توهم ادامه یافتن فرم ها و شکل ها می تواند پویایی به معماری ببخشد. همچنین ترکیب نور و رنگ باعث ایجاد کنتراست های شدید به خصوص در شکلهای آجری و خشتی، می گردد.

در مناطق اسلامی که دارای آب و هوای گرمی هستند،آبی که در حوض های حیاط مرکزی و فواره های آن قرار دارد، دارای دو خاصیت خنک کنندگی و تزیینی است. آب نه تنها معماری را در خود منعکس می سازد بلکه به عنوان عاملی برای تأکید بر یک محور بصری، مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال در «باغ شازده» واقع در کرمان، تأکید بر محور بصری که منتهی به عمارت شاه نشین باغ است، توسط آب صورت می گیرد. برای چشمان بی تجرب غربی ها، تزیینات اسلامی شاید به نظر خنثی و بی اثر باشند، اما با بررسی معماری اسلامی در اقلیم ها و در نزد اقوام

مختلف می توان به این نتیجه رسید که هنر تزیینی در اسلام همانند سایر هنرهای اسلامی، هنری کاربردی و در خدمت عملکرد می باشد. مهم ترین مسئله در هنر تزیینی معماری اسلامی این است که هرگز تزیینات ایجاد نمی گردند بلکه تزیینات برای مزین ساختن سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند تا هنر در خدمت کمال انسان ها (مخاطبانی که برای آنها طراحی می کنیم) به کار گرفته شود.

نتیجه:
بیان زیبایی در هنرهای اسلامی به صورت تجلی حقیقت معنوی در قالب زیبایی حقیقی متجلی می گردد.
هنر اسلامی بیانگر نور جمال خداوندی بوده، نوری که هستی جهان به واسطه آن آشکار گردیده، و حسن و جمال حق تعالی را چون آیینه جلوه می دهد.
هنرمند با سیر وسلوک که معنوی خویش از جهان ظاهری که خیال اندر خیال و سایه و عکس بوده، گذشته و به سوی ذی عکس و ذی ظل رفته و قرب بی واسطه ای را با خداوند سبحان پیدا می کند. در این مرتبه، حقیقت از عالم غیب برای هنرمند متجلی گردیده، و او در آثار گوناگون خویش نمایشی از عالم ملکوت را عاری از ویژگی های زمان و مکان و فضای طبیعت بوده، را می بیند.

منابع:
1 نمادگرایی در هنر اسلام، تأویل نمادین نقوش در هنر ایرانی، دکتر محمد خزائی
2 مددپور، محمد، حکمت معنوی و ساحت هنر، تهران، حوزه هنری، 1371

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   91   92   93   94   95   >>   >